3 øvelser som får det til å svi i armene

3 øvelser armer_hoved

Jeg er den første til å innrømme at mine armer gjerne kunne blitt litt sterkere. Til tross for at jeg merker en stor bedring etter at Nelia kom til verden, hvor min armstyrke naturlig nok har økt i takt med hennes vekt. Jeg var så godt i gang før jul, men så kom ferie og førjulstid og dessverre er trening av armer det første jeg nedprioriterer. Det er kanskje det kjedeligste jeg vet. Det og rygg. Men så skal det helst gjøres da, og i tilfelle flere av dere har det litt sånn som meg, tenkte jeg å dele mine 3 favorittøvelser for nettopp armer med dere i dag. Disse øvelsene får i hvert fall mine armer til å brenne, de er effektive og gjør treningen av armer mye morsommere. Disse øvelsene kjørte jeg i dag, i en serie på 3 med magetrening mellom hvert sett. 


push ups med klapp 

Stå i utgansstillingen til vanlige push ups. Bruk gjerne et bord eller lignende for å gjøre det litt enklere, men du kan selvfølgelig gjøre dette rett på gulvet også. Ta en push up og gjør et klapp på ei opp, før du lander igjen. Slik fortsetter du til du når ønsket antall repetisjoner, men for meg holder det lenge med 6. 

3 øvelser armer_5

3 øvelser armer_6

3 øvelser armer_10


split jumps 

Her står du i en planke med strake armer og beina rett bak deg, før du hopper ut i et kryss. Gjenta 20 ganger. 

øv2


kettlebell swing og press 

Du starter med å utføre en enhåndssving. Det gjør du ved å ha en liten bøy i knærne. Så svinger du kula mellom beina, som om du skal kaste den bakover. Rett deretter opp kroppen, slik at kula svinges ut fra kroppen. La kula svinge tilbake mellom beina igjen, den skal falle helt naturlig ned. Sving kettlebellen fremover, og bøy armen lett når kettlebellen kommer opp i hoftehøyde. Vipp kulen over hånden. Underveis i vippen plasserer du armen inn mot siden av brystkassen, mens du legger kulen mot armen. 

øv1

Her må du bruke kraft for å få en eksplosiv bevegelse, så bøy gjerne litt i knærne før du presser loddrett opp. Hold albuen inn til siden hele veien opp. Senk kulen halvveis ned igjen, og derfra tilbake mellom bena. Slik fortsetter du med ca. 10 repetisjoner med hver arm. Bedre bilder finner du HER


Happy happy workout! Kanskje du vil dele noen gode armøvelser med meg? 🙂 

62 kommentarer

 1. Skal ikke dette merkes i forhold til treningstøyet? Kan du forklare litt om reglene for merking, igjen – for det virker som det er litt tilfeldig hva som merkes og ikke. Har du fortsatt en avtale med Get Inspired? Og vil det si at alle treningsklærne dine er fra dem?
  For øvrig vil jeg berømme deg for at du alltid har så vakre bilder på bloggen, og for at alt ser veldig lekkert og delikat ut. Jeg er ikke alltid enig i alt som sies og gjøres på bloggen, men ingen andre blogger ser så bra ut som din. Jeg har fulgt deg siden Nelia var baby, og lar meg inspirere flere ganger i uka av både mat, trening og andre ting. Takk for den gode innsatsen!

 2. Hvor er skoene og tightsen fra?

 3. Uff – armer blir ofte nedprioritert her også, så takk for tips 🙂

 4. Så fint innlegg! Jeg er helt motsatt, elsker å trene overkroppen!

 5. Fine øvelser 🙂 Men to ting: 1) er ikke du blitt litt for gammel for trutmunn? Og 2) skal du snart bytte header? 🙂 Jeg vet at dette sikkert oppfattes som lite konstruktiv kritikk, og det kan jeg forsåvidt være enig i.. Men jeg har sett meg så lei av snart 30 år gamle damer (og yngre/eldre for den saks skyld) som lager trutmunn. Beklager, altså 🙂 Og headeren skulle jeg gjerne sett byttet ut, da den har blitt stående så lenge. Men selvsagt helt opp til deg – heldigvis :p

  1. Caroline

   Trutmunnen var bare på gøy, jeg gjør jo det relativt ofte 🙂 Jeg har ingen umiddelbare planer om å bytte header, men man vet jo aldri 🙂

   1. Trutmunn er jo bare morsomt om man bare lager det for gøy! 🙂 Synes det er MYE mer irriterende når bloggere lager sånn «pout» trur munn på antrekksbilder ol.
    Og ikke skift header, den er jo råkul!

    Fint innlegg, stå på Caroline! 😀

   2. Madicken

    Hei Caroline.
    Kan være hun som kommenterer over her sikter til den gamle headeren hvor du har mørkt langt hår. Den kommer fortsatt opp på mobil utgaven av bloggen din. Går jeg inn på PC får jeg opp den nye headeren med alle kosedyren.
    Bare til orientering

 6. Jennifer

  Hi Caroline,
  What part of the arm does the kettle ball strengthen?

  1. Hi Jennifer!
   The clean and jerk she is making here strenghtens the glutes (swing part) and primarily triceps in the arm when you jerk it above your head. Secondarily biceps. The shoulder will also get challenged, and is a very common place to be sore after this practise.

   Hope this was an understandable and satisfying answer.

   Personal trainer, Tora.

   1. Jennifer

    Hi Tora!
    Thank you so much, it was the perfect answer. I was hoping it worked the triceps because that’s where I need the most work. 🙂

 7. Caroline, jeg må bare si at du har en helt perfekt kropp! Du ser fantastisk ut på disse bildene, og jeg har satt så stor pris på de siste innleggene dine. Jeg likte også veldig godt klærne du hadde på i går. Du inspirerer på alle kanter. Tusen takk <3

  1. Caroline

   Tusen takk, det er jo veldig hyggelig å høre, Hanne! 🙂

 8. Jeanette

  Hvor mange kilo vil du anbefale å begynne med på kettlebellen når man aldri har gjort det før?

  1. Caroline

   Det vil jo variere ut i fra hvor sterk du er, men det viktigste er jo at du gjennomfører øvelsene teknisk riktig i starten 🙂 Så start med en vekt som gjør at du føler at du har god kontroll, evt. snakk med en PT på treningssenteret, om du går der 🙂

   1. Jeg har lest at 8kg er fin nybegynnervekt til kvinner, da vekten kan brukes til flere bruksområder (ben så vel som armer).

 9. Fine joggesko. Hvilken modell er det?

  1. Caroline

   Det er Wmns Nike Free 5.0 Print 🙂

 10. Jenny Catharina

  Hei, dette har ingenting med blogginnlegget å gjøre, men hvilken strl har du på glam bordet ditt, og er du fornøyd med strl? Jeg har nemlig bestilt makent, men ble plutselig i tvil på om jeg bestilte feil strl:/ Så setter veldig stor pris på svar! På forhånd, tusen takk 🙂 Du må gjerne svare på mail:)
  P.S. Takk for masse inspirasjon, både med mat og trening:) Elsker bloggen din!

  1. Caroline

   Vi har 35 x 160 cm 🙂 Det passer veldig fint her hjemme hos oss.

   Bare hyggelig, Jenny 🙂

 11. Hei
  Kan du forklare hvordan disse øvelsene trener armer? For såvidt meg bekjent trener disse fortrinnsvis bryst, skuldre, kjerne og posterior chain?

  1. Caroline

   Det er basisøvelser som trener flere muskler, både i armer, skuldre, bryst, mage og rygg 🙂

 12. Nja, jeg vil vel kanskje ikke si at push-ups er en armøvelse. Det er jo en brystøvelse hvor triceps og skuldre blir noe aktivert. Likedan med den andre øvelsen med kettlebell som du viser på bildet, det går jo mer på skuldre. Jeg ville heller kjørt biceps curl og dips eller triceps extension, enten vha kroppsvekt eller den lettere varianten. Men nå vet jeg ikke om du regner skuldrene som en del av armtreningen?

 13. Kristin

  Savner at du sier noe om hva du faktisk trener. At du trener «arm» blir litt diffust, er det biceps, triceps og hvilken del av den evt muskelgruppen er det du trener (hvilken del av biceps). Hvor skal man kjenne det svi som du sier? Armhevinger er ikke noe jeg forbinder med armer, men heller bryst. Har aldri prøvd denne varianten før, så kan godt hende det tar på armene, men tipper jeg ikke er eneste som ikke har det og derfor mener jeg du burde kommet med litt mer opplysende info. Du har jo også studert litt anatomi og fullført deler av PT så regner med du kan noe mer.
  Dette innlegget blir bare å grafse litt i overflaten på et tema for meg og mitt utbytte av å lese dette blir svært lite.
  Håper du kan ta det som konstruktiv kritikk.

  1. Det er i hovedsak bryst og tricep som blir trent ved armhevinger, men musklene i armer og skuldre er med å støtter. De fleste ville nok lagt øvelsen armehevinger innunder bryst i sitt program.

   1. Caroline

    Triceps er da en muskel i armen, er det ikke? 😉 Men push UPS er hovedsakelig en brystøvelse, det har du rett i.

   2. Sa jeg noe annet Caroline? Tricep blir aktivert og er en muskel i armene ja, men armhevinger er en bryst øvelse ettersom arm muskulaturen er støttende. Tricep er den av musklene i armene som i hovedsak blir mest aktivert under denne øvelsen. Det er fortsatt bryst som er fokus i denne øvelsen. Nå føler jeg du misforstår med vilje. Håper du også ser at du misforstår oss lesere og ikke bare omvendt. Unødvendig av deg å være sarkastisk når jeg kun forklarte denne leseren at hun har rett i dette med bryst og at de fleste legger denne øvelsen inn under bryst i programmet sitt ettersom det finnes bedre øvelser om du vil styrke tricep enn armhevinger. Tok PT utdannelse for noen år siden, husker fortsatt det meste.

   3. Caroline

    Det var ment som en spøk fordi måten du skrev på kunne gi inntrykk av at du ikke mente det 😉 Men jeg regnet med at det ikke var det du mente 🙂

  2. Håller med de över här – detta är väl egentligen inte övningar för armar primärt. Jag tränar mycket styrka själv och tycker att det är väsentligt för att få framgång att man är medveten om vilken muskel som faktiskt ska aktiveras när man utför övningen.

   Men jag gillar tanken med inlägget och hoppas på mer träningstips framöver 🙂 det hade varit kul om du kunde göra ett sånt inlägg som du gjorde med din PT för något år sedan – med övningar på gymmet. Det är kul att det blir lite variation till inläggen med hemmaträning och mer relevant för min egen del i alla fall 🙂

 14. Hei! Sitter å vurderer fra eller til om å prøve litt restylane i leppene. Først og fremst for å gjøre de symmetrisk, da de er asymmetriske. Men også for å påvirke profilen min litt, da jeg ikke liker at den er så «flat». Lyst å gjøre det til jeg skal på en fest fredag, men de hadde bare ledig time på fredagen på dagtid. Er det veldig hovent etterpå og ser man blå/stukket ut etterpå? Jeg lurer også på hvor mye er det du har brukt hvis du vil si det? 🙂 Mvh Anita

 15. Fint innlegg! Jeg er faktisk helt motsatt, synes armer og rygg er noe av det kjekkeste! 🙂

  Ønsker deg en fin dag videre.

 16. Husker ikke hva det heter, men jeg liker veldig godt squat med medisinball. Når du kommer opp igjen skal du løfte medisinballen rett opp i været, og så ta den med ned igjen ved magen på vei ned i squat igjen. Er ikke direkte en armøvelse kanskje, men det svir i armene mine i hvert fall 😉

  Jeg bare lurte på hvordan du legger opp en treningsplan? Har du en øvelse for hvert område av kroppen i løpet av uka.?Har du et mål for hvor mange løpeturer?

 17. Karoline

  Jeg har akkurat kjøpt meg manualer, så jeg gleder meg til å mixe disse øvelsene med treningsprogrammet jeg fikk fra treneren på senteret jeg gikk på før 🙂 Elsker å føle meg inspirert og kjenne at det ikke er et ork å trene, men noe jeg gleder meg til. Tenk å få ha en sterk og funksjonell kropp, det er så lett å ta det for gitt. Enda lettere blir det når man har fint treningstøy, takk for inspirasjonen 😀 Er så heldig å ha en helt ny ellipsemaskin hjemme og skiløype rett utfor døra, så jeg gleder meg til økta i kveld!

  Stor klem til deg!

 18. Du er så fin og flott Caroline! Klikket meg inn her hver dag i mange år, og hvert eneste innlegg er gjennomført! For guds skyld ikke slutt å lag trutemunn bare fordi noen av leserne dine misliker det. Keep up <3

  1. Caroline

   Tusen takk, Anette 🙂 Haha, neida, skal ikke slutte med det 😉

 19. Kristine

  Hei du skjønne :)))

  Hvor har du kjøpt den «to-do» blokken din som du la ut i mandagsinnlegget?

  Den skulle jeg hatt meg 😀

  Gode klemmer til deg!!

  1. Caroline

   Den er fra Etsy 🙂

   Gode klemmer til deg også <3

   1. det er ikke så mye hjelp i å si at du har kjøpt noe på etsy, hvis du ikke sier hvilken etsybutikk du har kjøpt den fra. Det blir litt som å si at du har kjøpt noe i Bogstadveien eller på Sandvika storsenter – ikke så veldig nyttig info…

   2. Caroline

    Beklager det! Selgeren heter journaljunky 🙂 Du finner den her: https://www.etsy.com/transaction/235175074

 20. Ikke for å kritisere, men pushups med klapp går mer på bryst, triceps og kjernemuskulatur, enn på armer. Split jumps er vel en form for hoppende utfall og er en øvelse for beina. 🙂 Dont take it the wrong way, jeg synes det er fint du kommer med innlegg om trening, og jeg finner mye inspirasjon her inne. Jeg ELSKER å trene rygg og overkropp generelt, og synes at en sterk rygg og sterke armer på jenter er så fint! Mine favoritter for armene, eller biceps og triceps som jeg ville sagt er; biceps: bicpes curl med manualer, hammer curl, biceps curl med ez-stang. Triceps: dips, triceps pushdown med tau og stang, triceps kickback med manual. Ellers er jeg veldig glad i både pullups og chin-ups (chins), og chins tar jo også en del på armene også. Ha en fin kveld 🙂

  1. Caroline

   Triceps er jo en del av armmuskulaturen, men du har helt rett i at dette er basisøvelser som ikke bare går på armer 🙂 Det var heller ikke hensikten med innlegget å vise øvelser som isolerer bruk av armmuskulaturen, men jeg kunne kanskje vært tydeligere på det.

 21. Lenge siden jeg har kommentert nå, men setter ekstra høy pris på bloggen nå om dagen, Caroline! Og den senga til Hugo er jo helt fantastisk 😀

 22. Har du tatt Restylane i leppene igjen? Trodde du var i mot det?

 23. Hei Caroline, jeg er en 19 år gammel jente som tenker å studere ernæring til Høsten. Mener og ha lest at Lars Kristian har studert ernæringsfysiologi ved Bjørknes Høyskole. Jeg har sett endel på den skolen og lurer veldig på hva hans erfaringer er? Lærere, studieinnholdet og skolen generelt? Følger skolen helsemyndighetenes anbefalinger, eller tenker de litt nytt?
  Hadde satt veldig stor pris på svar! 🙂

 24. BirgitG

  Hei! Kan jeg spørre deg hvor du tar restylane nå? Husker at du har nevnt Petra og Face It, men når jeg googler så ser det ikke ut til at hun jobber der lenger…? Og jeg klarte ikke finne ut av hvor hun jobber nå. Jeg har nemlig bestemt meg for å ta restylane for første gang! Men tar ikke sjansen på å dra et sted før jeg har fått en anbefaling;)

 25. Hei å go kveld Ligger å lese bloggen dinFlotte bilder, for god følelse å for lyst til å trene, drikke kaffe☺️Ja du gir masse go følelse . Men blir skikkelig sjokka over hva folk klare å skrive å mene. Hjelpes meg. Vil si at jeg er mektig imponert over at du klare det, hadde blitt satt ut jeg Heier på deg/dere. Å ta masse vare på deg Hilsen Linda

 26. Hei å go kveld Ligger å lese bloggen dinFlotte bilder, for god følelse å for lyst til å trene, drikke kaffe☺️Ja du gir masse go følelse . Men blir skikkelig sjokka over hva folk klare å skrive å mene. Hjelpes meg. Vil si at jeg er mektig imponert over at du klare det, hadde blitt satt ut jeg Heier på deg/dere. Å ta masse vare på deg Hilsen Linda

 27. Kristine

  Tusen takk for svar ;D da skal jeg sjekke etsy!

 28. Hei! 🙂 Hvor er treningsgenseren fra? Den var så utrolig fin!

 29. Den øvelsen ved bordet synes jeg ser skummel ut! Haha, jeg er sånn ei kløne at jeg hadde sikkert klart å tryne med fjeset først i bordplata… De to andre øvelsene er superfine, særlig den med kettlebell! Ble introdusert for kettlebells da jeg startet med crossfit ifjor sommer, og gikk ganske kjapt til innkjøp av egne 🙂
  Vel,det var kveldens babling fra min side 🙂 Ønsker deg og dine ei fin uke!

 30. Treningstips i disse dager! Måk snø, med håndskuffe – bygger opp armer, rygg, rumpe og rygg – frisk luft i tillegg! Det enkle er ofte det beste!

 31. Hvilke armøvelser liker jeg : bicepscurl, pull-up med overhåndstak, «underarmscurl».

 32. Hvor er genseren fra? 🙂

 33. Marianne

  Veldig kjekt med treningsinspirasjon! Hvor har du kjøpt genseren? -> veldig fin

 34. Du vet at siste øvelsen heter clean and press?

 35. Så flott du deler treningstips! Motiverende for mange! Noen ganger har jeg vært litt uenig i det du skriver ang trening, men akkurat nå synes jeg kanskje du får litt mer kritikk enn du fortjener.

  At push- up med så smalt grep som du har på bildet, og med armene plassert såpass langt bak, ikke kvalifiserer til å kalles trening for armer er jeg helt uenig i! Joda, bryst er absolutt med, men man kjenner det også godt i triceps etter tre runder ned denne øvelsen 🙂

  Mange av øvelsene som blir nevnt i kommentarfeltet som bedre armøvelser er veldig krevende, og som PT som arbeider hovedsaklig med nybakte mødre og godt voksne damer, er disse uaktuelle.

  Og disse damene leser bloggen din, det vet jeg. Derfor synes jeg det er fint du kommer med øvelser man kan utføre i alle aldre og fasonger, og som man ikke må reise til treningsstudio for å få utført!

  Kort oppsummert: fint med konstruktiv kritikk, men leserne dine med kunnskap innen trening burde også forstå at ikke alle damer klarer å heise seg opp i krevende apparater 🙂

  Stå på!

  Klem fra PT-Ida

 36. Hei! Elsker treningstipsene dine 🙂 Hvor mange kilo er din kettlebell på her? Skulle forresten gjerne hatt noen tips til supre mageøvelser. Du har sikkert skrevet innlegg om dette tidligere, men gav opp å lete i arkivet, så du har kanskje en link? 😉

  Ha en fin dag!

 37. Så gøy, ny øvelse til kettlebell-treninga! Hurra 😀

 38. Hei! Har så lyst å prøve meg på litt Kettlebell-trening men er så usikker på hvor tung kettlebell jeg bør starte med. Jeg er nybegynner. Ser de selges i både 6 og 8 kg. Hva veier den du har her? Har du noen tips til hvor jeg bør starte?

  1. Caroline

   Den er 8 kg. 🙂 https://www.sportsmaster.no/styrke/kettlebells/Pro%20Kettlebell%208%20kg.aspx Start gjerne litt lett for å unngå skader etc. Det er viktig å få dreisen på selve øvelsen først 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *