5 gode grunner til å elske mandager

første

Nei, jeg er faktisk ikke over dette mandagsmaset mitt enda. Og ja, jeg er fortsatt overbevist om at jeg kan snu innstillingen til deg som nettopp tenkte at jeg bare er slitsom og at mandag alltid vil være dritt 😉 Det er bare tull! Mandag er så bra og her er 5 grunner til at jeg alltid vil elske denne ukedagen. 

blank

1. en ny start – har du tenkt på at dette faktisk er den eneste dagen hvor du har mulighet til å få en god start på uken? Det er nemlig det! Så start den bra og gjør en innsats slik at du ikke blir hengende på etterskudd. Det er det vel ingen som liker. Og dessuten, om du starter uken bra er det større sjans for at du kan ta helg litt tidligere 😉 Det er dessuten lettere å finne motivasjonen igjen når du vet at du på mange måter har 7 blanke ark foran deg. 

2. drøm – du har nettopp hatt helg, drøm om den, prat om den! Tekst venninnene dine og oppdater deg på siste sladder. Deretter kan du allerede starte å planlegge den neste helgen. Hva skal du gjøre, hvem skal du være sammen med? Det er enkelt: drøm om det som var og drøm om det som kommer! Det er faktisk bare 4 netter til helgen er her igjen 😉 

to do 2

3.  to do and to do – jeg synes jo at å planlegge hver dag frem mot helgen er en fryd. Det er absolutt noe av det beste jeg vet med mandager, og jeg har som regel alltid et lite redaksjonsmøte med meg selv hvor jeg setter meg ned for å planlegge blogginnlegg og researche litt etter hva jeg skal og vil fylle ukens innlegg med. Antrekk planlegger jeg også ofte, i tillegg til middager, treningsøkter og eventuelle avtaler hvis jeg skal til Oslo.  Selv noterer jeg gjerne i både treningsplanbøker, notater på iPhone, den syvende sans, Pages og på diverse post it-lapper som jeg kan klistre rundt omkring, men du trenger ikke å gjøre det like detaljert. Det holder å kartlegge hele uken grovt i hodet. Men dersom du bare er i startfasen av å lage slike planer er mitt tips at du er nødt til å prioritere en matplan og en treningsplan. Noe av det beste med å ha en matplan, er at du bare kan handle inn alt du trenger, så vet du hva som skal kokes i kasserollene de kommende dagen. Dessuten er det penger å spare på sånt! Det er jo nesten galskap å fyke innom butikken etter en lang arbeidsdag når magen rumler og alt du vil ha er rett foran nesen på deg. Når det gjelder treningsplanlegging, er det lite som slår følelsen av å ha gjennomført alle øktene når ukens siste dag er her 😉 Check! Da gleder du deg bare til mandag igjen! 

cbe-morning-workout

4. miniforsett – tenk på hver mandag som en mininyttårsaften og sett deg små forsett for uken som kommer. Dersom du har behov for det, selvsagt. Det kan være noe så enkelt som å bli flinkere til å lufte hunden, faktisk gjennomføre den ukentlige husvasken og faktisk sette på den ekstra klesvasken. Kanskje til og med brette tøy når tørketrommelen tyter over? 

beastmode1

5. kaffe – denne må med, for kaffe har aldri smakt bedre enn på mandag morgen og det i seg selv er en god grunn til å elske denne dagen høyere enn himmelen. Et mandagstrøtt tryne og en frossen kropp inntullet i en pysjamas som har sett bedre dager, føles nesten sexy når jeg får ukens aller første nytraktede kopp med kaffe. Så er det bare å finne frem mandagsavisen, enten den er på papir eller på nett. Da kan mandagen starte for meg, og så bærer det avsted over dørstokkmila for å kickstarte den rett etterpå. For husk at du gjerne må starte mandagen med litt god tid. Ikke forsov deg! Da er vi tross alt tilbake på punkt 1 igjen 😉 

frokokst-carolinebergeriksen-union-geiranger-kaffekopp

39 kommentarer

 1. You are right! Personally it helps me what I have read a few years ago: «Workaday life is the best meditation.» And I see that the daily routine gives me confidence and calmness 🙂 Have a wonderful and very happy week!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  International Time-Related Giveaway: Bad News and More
  http://www.dressedwithsoul.com

 2. Snuppelupp!

  Titter bare innom for å ønske deg og dine en god morgen og en fin dag. Fine tips du kommer med på en mandagsmorgen, selv om jeg hopper over kaffen – jeg bytter den ut med te. Har sånn der pinglemage 😀

  Klem!

 3. Kan du lage et innlegg der du viser de forskjellige hårsveisene du har hatt?

  Gjerne helt fra starten av bloggen =)

 4. Benedicte

  For et fint innlegg! Nå ble jeg bare enda mer motivert til å komme meg ut døra og starte dagen skikkelig 🙂 Forrige uke var litt tung etter en lang juleferie, men i dag kom jeg meg opp til planlagt tid. Hurra!

 5. Hei,

  Du har tredemølla i andre etasje? Blir det veldig mye støy eller Kan du løpe mens resten av huset sover? Hvis du hadde kjøpt mølle etter at du fikk barn, hadde du plassert den nede i stedenfor?

  1. Det med tredemølla i 2. etasje lurer jeg også på. Vurderer å flytte min opp, men er redd det vil lage lyd i hele huset slik at barna i 1. etasje våkner.. Hvordan fungerer det hjemme hos deg?

   Takk for fint innlegg forresten! Du er flink! 🙂

 6. Nr 6: Innom bloggen din for inspirasjon 🙂 Flott innlegg!!

 7. God morgen, gode Caroline! 🙂 Dette var akkurat det jeg trengte å høre på en mandagsmorgen før jobb. Disse tipsene skal jeg ta med meg, tusen takk! Håper du får en strålendes fin dag <3

 8. Jeg er veldig glad i mandager selv. Nå jobber jeg bare 40% så jeg jobber jo bare to dager i uka. Og så blogger jeg resten. Det elsker jeg! 🙂 For når jeg elsker det jeg gjør, ja da er mandagen bare kjekk 🙂

 9. Herlig mandags innlegg 🙂 Ha en strålende fin mandag 🙂

 10. Elsker sånne innlegg! Mandagen min blei brått veldig mykje bedre! No skal eg finne fram kalenderen min. Tusen takk.

 11. TUSEN TAKK, for et deilig, inspirerende innlegg som på et øyeblikk forvandlet mandagen min fra en tung dag med alt for mye på planen og stress for den kommende uka, til den spennende første dagen i en ny uke med nye muligheter hvor jeg har sjans til å gjøre en kjempeinnsats for å gjøre de kommende dagene supre 😀
  Nei, hipp hurra, nå gleder jeg meg til resten av dagen og arbeidsoppgavene som venter!
  Du, din energi og ditt engasjement er toppen! 😀 Ha en strålende dag! <3

 12. ÄLSKAR detta inlägg! /måndags-älskare 🙂

 13. Anita H

  Hei Caroline!

  Når flyttes bloggen din over til UI? 🙂

  Klem

 14. Kristine

  Ååååå så glad jeg blir av så inspirerende innlegg 😀 GLAD mandag! skal selv løpe intervaller om litt og gleder meg til følelsen etterpå, det er min motivasjon!

  Hvor har du forresten kjøpt den «to do» blokken din? den skulle jeg gjerne hatt!

  Ha en fortsatt fin dag flotte deg 😀

  Gode klemmer til deg.

 15. Er så syyyykt irriterende at du skal være så utrolig flink og veltrent!
  skulle ønske jeg hadde din viljestyrke og disiplin til å trene OG å være sunn.
  du er utrolig flink 🙂

 16. Hei! Er ny følger av bloggen og jeg måtte bare legge igjen en kommentar! Er innom hver dag rett og slett fordi du er en utrolig inspirerende og positiv blogger! Nydelige bilder og tekster som fenger, og din rolle som mor styrker deg ytterligere. (Er trebarnsmor selv) Du gir meg et pusterom som jeg sårt trenger. Tusen takk!

 17. Kristin

  Herlig innlegg! Synes entusiasmen smitter over gjennom både ord og bilder. Bra, Caroline!
  Helt enig med deg, bare synd det er så vanskelig å få til… 😉
  Men – ny mandag hver uke, ny sjanse til å gjøre bedre enn den forrige!

 18. Vet du hva jeg hater? Å planlegge hehe 🙂 Jeg liker å ha små planer, men ikke planlegge hele uken detalj for detalj.
  Jeg må nesten se an formen… og hva jeg har lyst til og lyst på den dagen.
  Jeg kan ikke planlegge middag for en hel uke, selv om jeg burde. Rett og slett fordi matlysten og det jeg har lyst på varierer fra dag til dag. Men jeg kan godt planlegge for noen få dager da, f.eks. at på fredag skal vi ha taco og lørdag blir det pizza… men ikke en hel uke hvor man skal holde seg strikt til planen.
  Men det er godt å ha en plan, for eksempel når det gjelder trening. Dersom man ikke har det i timeplanen, har det lett for å skli ut, slik at det pluselig omtrent ikke blir noe trening på en hel uke. Har man faste dager, f.eks. hver tirsdag og tordag hvor man skal trene intensivt en time, da er det lettere å holde på det og ikke skulke disse timene.

 19. Hei!
  Jeg og familien vurderer å dra på cruise til sommer, og jeg lurte på om du har noen tips fra du/dere reiste 🙂 ?

 20. Ååå! Takk! Akkurat slike innlegg er det jeg liker med denne bloggen! Dette gir treningsmotivasjon, og mandagen blir plutselig ikke så tung likevel.

 21. Det ble skikkelig blåmandag for meg da jeg våknet til nyheten om at David Bowie var gått bort. For en mann! Jeg har grått og ledd om en annen, sett gamle intervjuer med ham og hørt på sangene hans.. Kunne du ha tenkt deg å synge en av sangene hans som en videoblogg? Skjønner det er veldig, veldig skummelt, men jeg hadde i hvert fall satt stor pris på det 🙂 Ønsker deg en fortsatt fin mandag! Klem

  1. Herlighet…. Hvorfor skal Caroline synge en av sangene hans som videoblogg? Veldig spesielt å spørre noen om noe slikt….

   1. Tina A

    Caroline spurte tidligere om innspill til videoblogg. Jeg tenkte det kunne ha vært fint. Det lå ikke noe mer eller mindre bak det enn det. Det er ikke verre enn at hun kan la være om hun ikke har lyst eller synes det var et tåpelig forslag, -og kanskje noen til og med fikk seg en god latter av forslaget 🙂

   2. Caroline

    Jeg synes det var et fint forslag, selv om jeg ikke tør å gjøre det :p Tusen takk for tips, Tina! 🙂

 22. Hei, hvor har du kjøpt to do listen 🙂 ?

 23. For et motiverende innlegg! 🙂 Jeg starter hver mandag rett etter jobb med Pulsstep & core på 3t! Det setter liksom malen for resten av uka! En deilig start:) Jeg ønsker meg innlegg med forskjellige treningstøy og sammensetningen av disse! Gjerne med tips til hvor det er salg for tiden!

 24. Hei… Etter du la ut oppskrift på grønn smoothiebowl har jeg fått helt dilla.. nyyydelg frokost. Du kunne ikke lagt ut oppskrift på flere??

 25. Kjempefint innlegg!!

  1. Caroline

   Tusen takk, hyggelig at du likte det 🙂

 26. Du overbeviste meg for mange, mange år siden Caroline! <3

  1. Veldig fine tips, som jeg er sikker på at mange vil ha nytte av 🙂 Du er så flink! 🙂

 27. For et deilig feelgood innlegg. Om du smitter inspirasjon? JA -det gjør du:-)
  Ha en fin tirsdag:-)

 28. hanne brun

  Hei og godt nytt år. Si meg en ting, er folk blitt snillere i 2016 eller kjørerute du sensur på alt av kritikk og spydigheter? ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *