oppskrift-onsdag: vegetarlasagne

Veglasagne_7

God morgen! Endelig er det på tide med oppskrift-onsdag igjen, jeg kan faktisk ikke huske forrige gang jeg postet en middagsoppskrift, så det må bare bety en ting: det er virkelig på tide å starte! Egentlig er jeg fan av enkle og raske middagsretter i hverdagen, men oppskriften jeg skal lage i dag er ikke så altfor rask. Likevel synes jeg den er praktisk, ikke bare fordi den er så sinnsykt god, men også fordi til tre personer blir dette såpass mye mat, at du fint kan ha det til middag dagen etterpå også. Eller som lunsj for eksempel. Dessuten synes jeg alltid lasagne smaker best på dag nummer 2 😉 Jeg tok utgangpunkt i denne oppskriften, men gjorde den lavkarbovennlig. 

Veglasagne_6


til 4 personer 

tomatsaus: ♥ 1 rødløk ♥ 2 hvitløksfedd ♥ 2 gulrøtter ♥ 1 squash ♥ 2 ss. tomatpuré ♥ 2 bokser hermetisk tomat ♥ 3 laurbærblad ♥ frisk timian ♥ salt + pepper  

Veglasagne_1

fyll: ♥ 1/2 rødløk ♥ 10 store sjampinjonger ♥ 1 l. frisk spinat ♥ 1 hvitløksfedd ♥ 2 auberginer ♥ smør til steking ♥ salt + pepper 

Veglasagne

ostesaus: ♥ 3 dl. creme fraiche ♥ 1 boks mascarpone ♥ 4 dl. revet ost ♥ 2 ts. malt muskat 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Start med å lage tomatsausen. Smelt en god klatt smør og fres hakket rødløk og hakket hvitløk i en stor kjele. Tilsett revet gulrot og revet squash til blandingen og fres dette i noen minutter. Tilsett deretter tomatpuré og hermetiske tomater. Alt sammen. Rør godt og ha i laurbærblad, hakket, frisk timian, salt + pepper, og la det småkoke uten lokk på middels varme i ca. 20 minutter. Bruk en god kniv og skjær auberginen i så tynne skiver du kan. Legg disse på bakebrett i ovnen i ca. 15 minutter. 

Veglasagne_4

For å lage ostesausen blander du sammen mascarpone, creme fraiche, revet ost og krydder. Jeg brukte en kjøkkenmaskin for å få blandet alt sammen godt. Så kan du lage fyllet. Hakk opp en halv rødløk og finhakk hvitløksfeddet. Fres dette i godt med smør og tilsett så frisk spinat. Dette skal surres til spinaten har blitt passe, det ser du når den begynner å få en myk tekstur og krymper. Smak til med salt og pepper. 

Veglasagne_5

Smør en ildfast form. Legg et lag med tomatsaus på bunnen og legg auberginskiver oppå. Deretter legger du over et lag med spinat- og soppblanding og ostesaus. Bruker du en like stor ildfast form som jeg gjorde, har du nok til enda et lag. Topp gjerne med ost, men jeg synes det holder å toppe med ostesausen. Stekes i ovnen på 200 grader i 25 minutter. Server gjerne frisk salat ved siden av 🙂 

Veglasagne_8

– håper det smaker – 

53 kommentarer

 1. Prøv med muggost i! Det er nyyyydelig!

  1. Caroline

   Mmmm 🙂

 2. Jeanette

  dette så jo bare helt nydelig ut! Skal prøve den en dag

 3. Hej fina <3
  Vill bara kika in, skänka lite kärlek och önska dig en fin dag.
  Tusen kramar och tack för en fin blogg.

  1. Caroline

   Takk, snille du! Håper dagen har vært fin! 🙂

 4. Yes, endelig er du tilbake med oppskrift onsdag 🙂 Denne ser jammy nammi ut og skal testes ut en dag 🙂 Herlig at du er » back on track»;-) Ha en fin onsdag!

  1. Caroline

   Det føles så bra 🙂 Håper onsdagen din er fin 🙂

 5. Hvorfor vegetar? skal du slutte / redusere inntak av kjøtt?

  1. Caroline

   Vi kommer til å redusere kjøttmengden fremover 🙂

   1. Hvorfor det?

    Skal dere leve på kun fett da eller? – sorry om jeg høres kvass ut, og det er jo selvfølgelig ikke noe jeg har rett til å henge meg opp i, men dette virker litt rart, ettersom du fra før av kjører lavkarbo og i tillegg ikke spiser nevneverdig mye. Og jo, det vet jeg for det kan jeg se 🙂

   2. Nå tror jeg du glemmer grønnsaker og fullkorn, Lene 🙂 Det burde jo de aller fleste spise mer av 🙂 Også må jeg si at jeg syns det er litt rart at man kan se gjennom en blogg hvor mye eller lite en person spiser, men for alt jeg vet så kan du jo være en av Carolines stalkere som fører strengere register over matinntaket hennes 😉 Beklager, det var en usaklig kommentar, men jeg bare måtte ;P

   3. Caroline

    Synes det er helt greit at du spør, Lene 🙂

    Ved å kutte ned på kjøtt, og da spesielt rødt kjøtt, mister man en god kilde til proteiner, men nå skal vi ikke kutte ut kjøtt helt, bare redusere mengden. De fleste spiser mer enn nok proteiner til daglig, og det gjelder nok oss også, men man kan enkelt erstatte kjøttet med belgfrukter, frø og nøtter som også har et høyt innhold av proteiner. Vi spiser også meieriprodukter, som inneholder litt proteiner, og grønnsaker, nøtter, belgfrukter og frø som også inneholder en del karbohydrater 🙂

    Angående mengde mat, så har jeg vært relativt vektstabil over flere år, så da spiser jeg nok akkurat passe 🙂

   4. Takk for et godt svar Caroline.

    Og til deg, Sara. Jeg sitter ikke med fasiten, ei heller har jeg sagt det, men alle som vet at vekt kommer (mest) an på kaorier ut – kalorier inn, og at det resulterer i kroppssammensetning hva gjelder fett osv, så er det ikke vanskelig å se at Caroline, som hun selv sier, spiser akkurat nok 🙂

 6. Hej
  Den såg riktigt god ut måste jag säga. Måste provas inom kort.
  Kram Åsa

 7. Hei Caroline! Dette er dessverre ikke en vegetarvenlig rett:/

  Men ja forresten! Lasagne er alltid best kald!;)

  1. Caroline

   Det kommer jo an på hvilken type vegetarianer du er 🙂

   1. Akkurat, så dette er jo en laktovegetarianer-rett;:)

   2. Er du vegetarianer så er dette en vegetar rett, er du veganer så er dette en laktoveganer rett 🙂

  2. Så flott at du deler en vegetaroppskrift og viser hvor god mat man kan lage uten kjøtt, Caroline.

   Til Hanne: Det å poengtere dette ovenfor en som forsøker å gjøre noe positivt hjelper ikke dyrene eller miljøet, og kan dessuten virke demotiverende. Hver gang man velger å ikke kjøpe kjøtt, bidrar man til at etterspørselen går ned, og det er den enorme etterspørselen etter kjøtt som har bidratt til at vi har fått industrialisert kjøttproduksjon når det gjelder særlig gris og kylling. I stedenfor å poengtere at en rett ikke er vegansk (antar det var det du mente) burde man heller rose dem som velger å spise mer dyrevennlig mat være det vegansk eller vegetarisk. Hvis Caroline kan inspirere andre til å redusere kjøttforbruket sitt, vil det være et nyttig bidrag for dyrene (og også miljøet og helsen). Jeg er veganer, men tar avstand fra slike poengteringer. Etter mitt syn er det viktigste at man prøver så godt man kan, og det tror jeg Caroline gjør.

   1. Annepålandet

    Hver gang man velger å kjøpe melkeprodukter bidrar man faktisk til kjøttproduksjonen. Hva tror du de gjør med alle oksekalvene som fødes? Det er jo en gang sånn at kua må føde en kalv for å kunne produsere melk, og det er ikke så lett å kunne velge kjønn på forhånd 😉 hva om kjøtt er et biprodukt av melkeproduksjonen, og ikke omvendt? Ikke misforstå, jeg mener ikke at dagens industrialiserte dyrehold i Norge er tipp topp, men istedet for å demonisere kjøtt kan man heller legge pengene sine på å spise kjøtt fra dyr som har gått ute og spist det det er ment å spise (ikke soya fra regnskogen) og ikke minst bruke hele dyret når man først skal spise det. Jeg regner med du som veganer er litt mer opplyst når du har tatt et slikt standpunkt når det gjelder kosthold, men syns det er litt merkelig å være vegetarianer og fråtse i melk og ost – når dette tross alt kommer fra samme landbruk. Hvis det bunner i et etisk og miljøvennlig standpunkt da vel og merke 🙂 Når det gjelder gris og kylling er jeg veldig enig med deg, dagens industri rundt dette er ikke bra og velger selv å legge penger i å støtte lokale produsenter der jeg selv kan se hvordan dyrene jeg
    spiser har det. Poenget mitt med denne kommentaren er bare å få folk til å tenke litt over hvilken industri de støtter, ved å velge som de gjør 🙂

  3. Den er jo vegetarvennlig, tror du mener at den ikke er veganervennlig 😉

 8. Nydelig! Vet du sånn ca hvor mange kalorier det er i en porsjon/ hele lasagnen? Jeg gleder med til å prøve, det må bli helt sinnsykt god konsistens med mascarpone og Creme fraiche.

  Og for alle som ikke er så rutinerte på kjøkkenet; det er lurt å ta ut laurbærbladet av sausen før man legger alt i formen, det gir god smak og duft med er ikke noen højdare å spise. 🙂

  1. Caroline

   Hele greia har 2800 kcal. 😉 Og ja, det er så ekkelt å plutselig ha et blad i munnen :p

   1. Hei vakre:)

    Hva smaker moscarpone?
    Har så lyst til å teste ut oppskriften 🙂

    Gleder meg til flere vegetaroppskrifter 🙂

   2. Caroline

    Det smaker… kremete? Det har liksom ikke en smak jeg kan klare å beskrive, men det er helt fantastisk! Spesielt etter å ha vært i ovnen 🙂

    Klem 🙂

 9. Er ikke lasagne med aubergine moussaka?

  1. Caroline

   Jo, det klassiske kjennetegnet er vel at man bytter ut pastaplater med aubergine 🙂 Men jeg har lagt ut 2 lavkarbovarianter med squash før og synes aubergine er mye bedre 😉

 10. Takk for at du kommer med en vegetaroppskrift i ny og ne 😀

  1. Caroline

   Skulle bare mangle! Flere skal det bli i 2016 🙂

   Klem!

   1. Marlene

    Flott med vegetar:) skal prøve ut denne til middag til familien, vil gjerne spise mindre kjøtt. Huff, fæl den kjøttindustrien.
    Supert med flere vegetaroppskrifter !:)

 11. Ingvild

  Åh, det hørtes deilig ut 🙂 Hvis man vil lage helt vegetar, er det viktig at osten er fra Synnøve Finden – de bruker nemlig ikke animalsk løpe, slik som Norvegia!
  Supert med vegetaroppskrifter, fortsett gjerne med det!

 12. Mathilde

  Tusen takk for at du poster vegetaroppskrifter av og til! Du og bloggen din er inspirerende! 🙂

  1. Caroline

   Det er så hygelig at du synes det, Mathilde! Tusen takk 🙂

 13. Solveig

  Dette så veldig godt ut, og må prøves. Et spørsmål om mat og datteren din:spiser hun alt du/dere lager? Har dere en måte å få henne til å ev.spise?
  Jeg ser for meg at jeg lager dette, og gutten min på 4 bare rynker på nesa….

  1. Caroline

   Hun får stort sett det samme som vi spiser, men det er ikke absolutt alt hun spiser med liv og lyst :p Dersom hun ikke vil ha, spiser vi ferdig og venter en times tid før hun får noe annet 🙂 Denne elsket hun!

 14. Marte F

  JA til vegetaroppskrifter! 🙂 denne ser helt nydelig ut! Jeg har det siste halvåret (ubevisst) kuttet ut nesten all bruk av kjøtt, og jeg er overrasket over hvor enkel og smakfull en vegetarrett kan være. Jeg har savnet oppskriftene dine, så det er helt supert at du er tilbake med oppskrift-onsdag!

  Ha en fin kveld!

  Marte

 15. Tonje Felberg

  Tommel opp for vegetaroppskrift! 🙂

 16. NAMMMM det fikk jeg SÅÅÅ lyst på nå! 😛

  Undret bare der det står at aubergine platene skal legges på et bakebrett i ovnen i 15 min. Hvor mange grader skal ovnen være på da?
  Så de skal altså stekes litt FØR de stekes på nytt «inni» lasagnen? Korrekt?

  1. Caroline

   200 grader 🙂 Korrekt!

   Klem 🙂

 17. Så hyggelig at du liker oppskriften vår! Dette var en spennende vri og bildene ser helt fantastiske ut!

  Håper det smakte, hilsen TINE 🙂

  1. Caroline

   Det smakte utrolig godt 😉

   Takk for inspirasjon 🙂

 18. Hei!

  Håper du kommer med mange flere vegetaroppskrifter frammover! 🙂

  En ting: står ikke hvor soppen skal inn? Regner med det er i fyllet? I tillegg står det 1 l spinat – mener du 1 liter eller 1 dl?

  Ha en fin kveld!

  1. Caroline

   Det kommer nok en god del flere 🙂

   Jeg mener 1 liter, det er ikke så mye som det høres ut som 🙂

   1. Lena N

    Skjønte det ble noe rart, brukte kun 1 dl da jeg lagde den i kveld – men ble god likevel 🙂
    Prøver med 1 liter neste gang!

    Takk for svar

 19. kjerstin

  Den ser veldig god ut og skal prøves . Jeg har i det siste klikket på flere videoer fra Tasty på FB og funnet utrolig mange gode retter … viktig å finne ny inspirasjon 🙂 Vi bruker å erstatte kjøttdeig med kyllingkjøttdeig i lasagne , taco , burgere ect

 20. Heia! Supert at du dela veggisoppskrifte, denne skal testes idag:) Æ lurte på om du hadde et tips til mæ som bor på ett så lite sted at vi ikke har ting som feks Mascarponeost? Ka kunne æ brukt istedet for?

 21. Kjempe flott med en vegetar oppskrifte, kom gjerne med flere! Å gøy at du også skal begynne spise mindre kjøtt (jeg skal også gjøre det) Du er en så bra forbilde Caroline! 🙂

 22. Marianne

  Det ser veldig godt ut! Og det er supert at du har økt fokus på vegetarmat, men det er osteløpe (enzym fra kalvemager) i mascarpone, så det er ikke vegetarisk… Vet du om noe annet som kan erstatte dette? 🙂

 23. Ååååååhhhhhh…. gleda meg til å lage denne. Men om jeg får lov å si det, synes jeg oppskriften din var litt rotete, og vanskelig å følge etter en lang tung arbeidsdag. Jeg liker vede punkt for punkt – systematisk fremgangsmåte 😉

  Men nå står hærligheten i oven, og jeg gleder meg til å smake. Er på lavkarbo diett, og jeg spiser ikke kjøtt og egg, så denne oppskriften passet perfekt!!!!!! Mye av oppskriftene dine er med egg synes jeg – så håper det blir flere oppskrifter uten egg OG kjøtt 😀

  1. Personlig syntes jeg denne lasagnen var smakløs. Kommer ikke til å lage denne igjen!!!! :/

   1. Caroline

    Så rart at du synes den er smakløs med så mange fantastiske ingredienser!! :O Håper du finner noe annet du liker i stedet 🙂

 24. Marianne

  Den ble veldig god! Du sier at hele greia har 2800 kcal. Det vil si at 1 porsjon er 700 kcal

  1. Marianne

   :O

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *