frustrerende start på året

Dette har vært tre rare og ekle dager. Det hele startet med brukere på kvinneguiden som begynte å spre rykter om at ett av bildene i denne bloggposten var manipulert. Eller mer konkret, at jeg hadde redigert armen min tynnere. Slike rykter oppstår hele tiden på det forumet, enkelte av brukerne ser spøkelser på høylys dag stort sett hele tiden. De laster ned bildene fra bloggen og zoomer inn for å finne det minste spor som kan sette meg i et dårlig lys. Vi har lært oss å leve med det, og bryr oss stort sett ikke noe om det.

nyttårsaften 2015_15

Problemet nå, og det som gjorde at vi ble oppmerksom på dette, var at ryktet kort tid etter fant sin vei ut fra kvinneguiden og inn på en facebookgruppe med nesten 10. 000 medlemmer, hvor flere av dem er journalister i landets største mediehus. Gruppen heter Stort og smått om sosiale medier i Norge. I en status henvendte Magni Olaug Fuglerud seg til Lars-Kristian med en lang, ganske nedlatende og sarkastisk kommentar hvor hun kom med ganske krasse beskyldninger om at vi fortsatt manipulerte bildene av meg. Denne statusen kom relativt sent og jeg ble så kraftig provosert at det var fullstendig umulig å sove. Magni beskyldte oss for å ha redigert armen min tynnere. Jeg ble helt kvalm. For de som ikke vet hvem Magni er, så har hun en mastergrad i digital kommunikasjon, har skrevet om netthets mot rosabloggere for Nordicom og publisert kritiske kronikker om bloggere i Dagbladet. 

Skjermbilde 2016-01-03 kl. 09.20.08


Etter alt som hendte mot slutten av 2014 og i starten av 2015, trodde jeg at jeg hadde gjort det klinkende klart for alle hvordan jeg stiller meg til bilderedigering av denne typen. Ord kan ikke beskrive hva jeg følte den gangen. Jeg var så utrolig lei meg for det jeg hadde gjort, jeg var ydmyk, flau og jeg lovte leserne mine at det aldri ville gjenta seg. Dette løftet har jeg holdt. Ikke bare fordi det var viktig ovenfor meg selv og leserne mine, men også fordi jeg har en datter som jeg elsker over alt på jord, og som jeg ikke ønsker skal vokse opp med en mor som har behov for å redigere kroppen sin. Jeg har alt å tape på å bryte dette løftet og jeg er faktisk et såpass ærlig menneske at jeg holder det jeg lover. 

Heldigvis så medlemmene i gruppen hvor tåpelig dette var, Magni fikk ganske hard, men fortjent kritikk, og enda bedre, vi satt med originalbildet som viste at det ikke var manipulert på noen som helst måte utover helt vanlig bildebehandling. Tråden ble etter hvert slettet, men Magni var ikke ferdig og postet en ny status dagen etterpå. 

Status2

Det var her det hele begynte å skurre, i hvert fall for Lars-Kristian. Den samme kritikken mot Magni kom igjen, flere medlemmer tok til orde for at hun hang meg ut uten grunnlag og at oppførselen hennes var tåpelig. Men var det faktisk bildet og om det eventuelt var manipulert som var den virkelige årsaken til disse statusene? Kanskje trodde Magni at det var manipulert, og derfor brukte det som innfallsvinkel for å få frem et annet poeng? Jeg vet ikke, men det er flere ting som gjør at jeg tviler på at det var meg og bildet det hele handlet om. Magni så ikke ut til å bry seg nevneverdig om at ingen delte hennes mening om at det var manipulert, hun så heller ikke ut til å bry seg om at Lars-Kristian også bekreftet at det ikke var det. Lars-Kristian sendte henne til og med originalfilen som beviste at det ikke var tuklet med, men den meldingen har hun ikke en gang åpnet for å se på. I den første statusen deltok hun heller ikke i diskusjonen som fulgte. For meg virket det hele som et slags stunt for å vekke en ønsket reaksjon fra medlemmene i gruppen, fra meg og fra Lars-Kristian. I en kommentar under den siste statusen skriver hun: 

Skjermbilde 2016-01-03 kl. 10.51.31

Magni planlegger altså å skrive om hvordan kritikk mot bloggere blir møtt av det hun beskriver som fans, og hvordan de stempler kritikerne som hatere. Et av spørsmålene jeg sitter igjen med er om alt dette var oppkonstruert og fremprovosert av Magni, slik at hun kunne få et grunnlag for å skrive en kritisk kronikk om hvordan kritikk mot bloggere mottas? At jeg ender opp som eksempelet og en hun bruker for å få et grunnlag for dette er ikke overraskende, men det er også relevant sett i lys av blogginnlegget jeg skrev tidligere denne uken om kommentarfeltproblematikk. Jeg vet ikke, og det blir kun spekulasjoner, men tiden vil vise om Magni faktisk skriver noe om dette og om det vinkles slik jeg mistenker at det vil. Men jeg synes uansett at oppførselen hennes både illustrerer og bekrefter det jeg skrev i det aktuelle innlegget. Svært mange av de som ønsker å kritisere bloggere, evner ikke å gjøre dette på en saklig og respektfull måte. Og nei, det handler ikke om at man må spørre pent, som Magni sarkastisk skriver. Kronikken til Anki Gerhardsen om Sophie Elise er et annet godt eksempel. Kritikken, som noen ganger er på sin plass, drukner i usakligheter og direkte angrep på tynt grunnlag, og mange ganger ender det i en heksejakt. Likevel sitter de selv med en oppfatning  om at de diskuterer sak og er nærmest sjokkert og opprørt når de får kritikk som de i stor grad fortjener. Så for å svare Magni: nei, alle som kommer med kritikk blir ikke stemplet som hatere. Noen evner faktisk å formidle kritikk på en konstruktiv måte og de blir i stor grad lyttet til. Om du Magni, hadde evnet å legge frem kritikken din på en anstendig måte, så ville poenget ditt kanskje kommet frem uten all denne støyen. Akkurat slik som i Anki Gerhardsen sin kronikk om Sophie Elise. 


Jeg skal ærlig å innrømme at Magni forsøker å belyse et tema som faktisk er ganske interessant: i hvor stor grad bloggere redigerer sine bilder og i hvilken grad lesere gjøres oppmerksom på det. Jeg tror at de fleste som leser blogger er klar over at bilder redigeres i en eller annen form. En eller annen form for redigering er uunngåelig, og det gjelder alle, ikke bare bloggere. Men når er redigeringen så omfattende at leserne bør gjøres oppmerksom på det? Hvor går grensen? Hvor detaljert skal man beskrive hvilke endringer som er gjort? 

PS! Selv om jeg er både frustrert og sint, så forsøk å fokuser på spørsmålene jeg stiller her til slutt, ikke Magni, Kvinneguiden eller andre personer. Vi må være bedre enn det 🙂

149 kommentarer

 1. Hei! Meget mulig at bildet ikke er redigert mer enn vanlig (altså lys/kontraster osv), men kan noen forklare hvorfor gardina får en «bøy» mot armen, samt at ballongen faktisk har en bul på akkurat samme høyde som gardina? Dette handler ikke om å se spøkelser, men at det faktisk er noen merkelige former der.

  1. Ida-Kristin

   Hvis du zoomer inm på bildet, ser du TYDLIG at det er skygge. Altså et HELT vanlig femomen, når man tar bilder 🙂

  2. Anniken

   Vil tro at grunnen til dette er at kameraet fokuserer på Caroline og ikke detaljene bak henne. Dette fører da til at andre ting blir uklare. Litt som når du myser med øynene. Alt blir litt uklart 😉

  3. Jeg tenker at det åpenbart er tuklet med bildet, men enhver med bilderedigeringsprogram kan jo stjele bildet fra Caroline sin blogg og legge det ut for sirkulasjon på nettet. Det burde ikke være noen automatisk antakelse om at det er Caroline og Lars-Kristian som har gjort dette, selv om de har gjort det før. (Nå skal det faktisk sies at slik denne bilderedigeringsjobben er gjort, kan man jo mistenke at det var noen som ønsket å starte en bilderedigeringsdebatt. Da er det jo ganske klart at Caroline selv ikke er den som tjener mest på noe sånt…) Anbefaler også Caroline å stenge for kopiering av bilder fra bloggen hennes slik jeg har sett på andre sider, eller på andre måter beskytte bildene mot misbruk slik som dette. Det er jo trist at man må ty til slike virkemidler, men i dagens samfunn er man altså nødt til å beskytte seg mot folk som ikke ønsker deg noe godt når man er i media sitt søkelys. Det er en kjensgjerning, dessverre.

   1. Caroline

    Nei, det er ikke tuklet med slik du beskriver det :O Bildet som ble lagt ut i går var fra bloggen min, men det er IKKE redigert. Vi har jo originalen og det ser helt likt ut og det kan jo ikke redigeres.

   2. Sånn å forstå…så utrolig merkelig! For det er jo faktisk (eller riktigere sagt det ser ut som det er) en forstyrrelse i bildet nettopp ved gardinene/ballongen slik det rapporteres om. Kan det ha skjedd noe med oppløsningen eller pixlene på bildet når det ble tatt eller eventuelt når det ble lagt ut? (Du trenger ikke svare på dette. Det er jo ikke viktig, men dette kan kanskje være en alternativ forklaring til dette som har skapt problemer for deg.) Det viktigste her er jo at det er ufortjent å bli beskyldt for å ha gjort noe man ikke har gjort. Og da tenker jeg uansett at slik «copyright» som jeg nevnte i forrige kommentar ville vært en grei løsning, ikke bare med tanke på at noen skulle finne på å manipulere bilder for å skape en destruktiv debatt, men også med tanke på bildene av lille Nelia. Greit at offentligheten ikke får lov til å bruke bildene dine fritt som de ønsker. 🙂

   3. Stryk siste setning i forrige kommentar. Åndverksloven regulerer jo dette, motvirker visse former for misbruk og gir deg krav på erstatning dersom bilder brukes urettmessig. Men du skjønte sikkert poenget mitt. 🙂 Det er jo en ekstra sikkerhet.

  4. Vilde-Alida Nilsen

   Bøyen på gardina er vel der fordi det er et bøyelig stoff, og gardiner henger av og til litt skjevt. Angående ballongen kan ikke jeg se noen bul på den, annet enn det naturlige en ballong buler. Min teori iallefall.

  5. Den tekniske forklaringen på hvordan fotonene spiller øynene et puss på vei fra det kraftig defokuserte baklyset fra vinduet, forbi armen (som er i fokus) og gjennom den vidåpne blenderen før den treffer bildebrikka, den blir nok litt for komplisert her. Men jeg har sett samme effekt hundrevis av ganger på egne bilder, og det er helt normalt.

 2. Inger Beate

  Går man inn på kvinneguiden blir man jo faktisk vettskremt.Folk oppfører seg jo som om de har en skrue eller to løs.Har de virkelig ett så kjedelig liv.Grøss! Noen har virkelig lite å bedrive tiden sin med.

 3. Hun Magnei ønsker nok bare oppmerksomhet via en kjent blogger. -All oppmerksomhet er bedre enn ingen.. Det er vel det hun har lære seg via sin utdannelse. Samvittigheten hennes er nok ikke så stor! Godt nytt år, Caroline!

 4. Syntes dette var unødvendig av Magni, hun må da skjønne at alle bloggere redigerer bildene sine, men det gjør vi alle, eller? Jeg gjør det, hvorfor skal ikke jeg få noe kritikk? Jo, fordi jeg ikke er en toppblogger, faktisk har jeg ikke en blogg. Men jeg har instagram og facebook der jeg legger ut bilder, redigerte bilder. Blir selv sint og provosert av dette, hvorfor kan de ikke bare get over it? Det er ditt liv og du gjør som du vil, og som du sa så er et løfte et løfte.

  Jeg digger deg Caroline, stå på! Rediger bildene dine så mye som du vil eller ikke i det hele tatt. Du er uansett en fantastisk flott dame! Klem fra meg <3

 5. Nå kjenner jeg at jeg er drittlei! Hvor var alle disse kritiske spørsmålene, da det var mest behov for dem? Å begynne med slik heksejakt, når mange av dagens bloggere, endelig har bloggen på stell, med både merking av reklame, betaling av skatt osv, er det vel ikke noe behov for å gjøre et eksempel ut av de største bloggerne? Du gjorde noen feil, men de tilhører fortiden til, og for oss «ekte» lesere er det ganske åpenbart at du ikke har tenkt å repetere fortidens feil. Når det kommer til dette med å redigere kroppen, så syns jeg man skal opplyse leserne om man redigerer seg selv tynnere, eller lignende. Om man fjerner kviser, gjør håret glattere, og fjerner poser under øynene, syns jeg ikke det er nødvendig at leserne blir opplyst om dette. At Magni utøver «research» på denne måten, viser bare hvor lite moral enkelte journalister har. De klarer ikke lenger å skrive samfunnsviktige og nødvendige kronikker, men må stupe ned på et nivå, hvor manipulering av en situasjon må til, for å få fram et poeng, i en debatt som i det store verdensbildet, ikke er så viktig.

 6. Synes det er flott at du tar opp dette med redigering Caroline:) Jeg er en av de som kritiserer Magni for måten hun går frem på i den tråden. Om poenget er å diskutere grensene for bilderedigering i samfunnet generelt, så blir det feil vinkling å henge ut deg først, og stå helt fast på at et bilde som ikke er redigert skal være redigert. Poengene til Magni angående redigering drukner også i den lite konstruktive tilnærmingen hvor hun bruker mange usaklige argumenter og nærmest går over til «hets». De som kritiserer henne blir også avfeid som blodfans, selvom kritikken mot henne er helt legitim. Jeg liker bloggen og har lest den siden 2011 tror jeg om jeg ikke husker feil. Stort sett er jeg enig med deg, noen ganger ikke. Jeg er opptatt av merking, skjult reklame, påvirkningskraften den har, cookies osv. Og jeg må si at du er den flinkeste i bloggverden til å merke innlegg. Eneste jeg synes mangler på bloggen er cookies advarsel, men det vet jeg Lars Kristian har sagt skal komme. Uansett synes denne tråden til Magni drukner i all støyen som du sier. Hun har et poeng angående redigering, men det kommer ikke frem når det blir så usaklig,og uthenging av en person.

  1. Caroline

   Cookies-varsel kommer, skulle egentlig kommet denne uken men ble utsatt på grunn av noen tekniske detaljer 🙂

   1. Så bra:) Jeg føler vel at det har vært det eneste som har «mangla» på bloggen din nå:) fortsatt godt nyttår til dere⭐️

   2. Kamilla

    Hei! Bare et lite tips ang cookie-varsel: Det er mange som mistolker retningslinjene til Difi og setter opp pop-ups eller store bannere på siden med ‘ok’-knapper for å varsle om cookies. Dette er absolutt ikke nødvendig. Det holder å skrive en kort setning som «Denne siden benytter cookies.»+ link til side om personvern. Se f.eks https://www.oslo.kommune.no/, så enkelt og diskrét kan det gjøres.

    Hilsen IT-konsulenten. 🙂

   3. Caroline

    Takk for informasjon 🙂 Vi vet om det og har tenkt noe lignende som f.eks https://www.datatilsynet.no/ bruker 🙂

 7. hei Caroline. Jeg ønsker ikke å hive meg på diskusjonen om hvem som er dummest. Jeg har fulgt med på Stort og smått …-diskusjonen og blir litt satt ut av hvordan enkelte synes å mene at det er greit med nedlatende personkarakteristikker når man er uenig med noen. Det synes jeg er helt forkastelig – uansett hvor uenige eller enig jeg er. Og jeg er litt sjokkert over den diskusjonen der inne nå – enkelte deltakere er virkelig utrolig stygge i sine kommentarer. Jeg synes det er veldig trist at det er slik at bare man er uenig med noen eller mener man har en god sak, så tillater man seg å være stygg, slem, sarkastisk, nedlatende og rett og slett motbydelig. Dette synes jeg uavhengig av om folk er enige med meg (eller om jeg er enig med dem eller ikke). Jeg skrev litt til deg om dette etter innlegget ditt om kommentarfelt for et par dager siden. Jeg mener fortsatt det samme.
  Men jeg synes det er supert med en debatt om retusjering og etterbehandling av bilder og hva som er gangbart og ikke. Trine Grung skriver på FB at hvis man er opptatt av det, må man gå på magasinene først. Jeg tenker at med det nære forholdet som er mellom dere bloggere og leserne deres, så er det veldig viktig hva dere synes og hvor dere mener grensen går, fordi de fleste av dine lesere synes at de har et personlig forhold til deg, mens Det Nye (eksempel) er et blad de kjøper i kiosken, og hvor de ikke «kjenner» modellen på samme måte. Jeg synes det er interessant at Frankrike har tatt tak i kroppsfokus i mote- og livsstilsbransjen og at de har innført regler om både at modeller må ha en minste-BMI og at utstrakt redigering og retusjering ikke er lov. https://www.kjendis.no/2015/12/18/kjendis/modell/syltynn/frankrike/lov/42444884/

  Forøvrig så skjønner jeg at det er irriterende og frustrerende å være i fokus for slike ting. Og at det føles urettferdig at du blir mistenkt for å ha gjentatt en tabbe du har vært helt fast bestemt på å ikke gjøre igjen. Jeg tenker at sånn er kjendislivets bakside. Jeg er glad for at jeg ikke er i dine sko! (Selv om jeg gjerne skulle hatt de Valentino-skoene.:))
  Og så tenker jeg at hvis du/dere blir med i debatten, så blir det vanskeligere å angripe dere. Hvis du/dere bestemmer dere for hva dere mener om noe, så synes jeg dere bare burde fortelle det – både her i bloggen eller i andre medier. Er det ikke fint å være en person folk etterspør meningene til?
  jeg ønsker deg et godt nytt år, og oppfordrer deg til å delta aktivt i kampen for mer folkeskikk i kommentarfelt og på sosiale medier forøvrig. Jeg leser bloggen din ganske ofte, og tenker at du vil være godt tjent med å rydde i eget kommentarfelt også – personlig mener jeg at du ikke burde tillate de som forsvarer deg å være usaklige like lite som du tillater kritikere å være det. Selv om jeg skjønner at det er deilig å få støtte når folk er teite.
  Ha en fin søndag!

  1. Utrolig bra skrevet!!!

 8. Kjære Caroline! Jeg har lest bloggen din i flere år, men sjelden kommentert. Kanskje en gang og to. Jeg elsker bloggen din og jeg skulle gjerne vært like flink og pliktoppfyllende som deg. Du motiverer meg og hvert innlegg er en liten motivasjon i seg selv. Jeg opplever deg som en fantastisk jente, mor og kjæreste og jeg elsker din lille familie. Jeg er 37 år, lærer firebarnsmor til både småbarn og tenåringer, engasjert og føler meg representativ med tanke på din målgruppe. Jeg er opptatt av mye av det samme som deg. Jeg har flere ganger hatt lyst å kommentere, men enda flere ganger hatt lyst til å se de såkalte «nettrollene» i øynene. Jeg er så lei av peset du og Lars Kristian får at jeg kjenner meg kvalm. Å skjønner godt at dere blir både sint og provosert. Hvorfor måååå de lese hvis de alltid har noe negativt å komme med? Jeg har konkludert med den enkle grunn; de er misunnelige, har mindreverdighetskompleks, usikre og føler seg bedre selv av å rakke ned på andre. Jeg kan ikke i min villeste fantasi forstå at det finnes slike folk, men jeg synes synd på dem. Tenk for et liv!? Må være så energikrevende å skulle finne noe negativt om andre hele tiden. Fra en moden engasjert kvinne til en annen; Jeg håper Caroline at du klarer å heve deg over! Du er ei fantastisk kvinne(jente:-)), kjæreste og mor. Jeg leser og ser at du har et stort hjerte og du har all grunn til å heve hodet! Ønsker deg og din familie alt godt i 2016. Hilsen trofast blogglesere.

 9. Ta vare på deg selv Caroline. Dette her fortjener du ikke. Dessverre så står man lagelig til for (usaklige) hugg dersom man stikker seg litt frem her i landet. Fortsett ditt fine arbeid og flotte blogg, husk at du har mange fans også 🙂 Hilsen Helle

 10. Du skriver at du vil ha en blogg som er et magasin, men du tar jo opp slike personlige saker som dette (og svarer på «kritikk» oftere og oftere, og dermed går bort fra den inspirerende magasin-bloggen du sier du ønsker, og nærmere en krangleblogg. Hvordan stiller du deg til dette?

  1. Caroline

   Jeg vil i hovedsak ha det slik som du beskriver, men jeg vil også ta opp aktuelle temaer i litt større grad. Hvis du tar utgangspunkt i de siste 3 månedene så ser du jo en trend 🙂

   Men jeg vil ikke ha noen krangleblogg, tvert om :/ Som jeg skrev i det innlegget tidligere i uken så ønsker jeg kritikk, men da i konstruktive former.

   Men, jeg ønsker heller ikke så mange avsporinger fra tema, så fint om vi forholder oss til det:)

   1. Hei. Jeg er veldig enig i Ingrids kommentar.
    Jeg ser og hører andre bloggere får krass kritikk, blir uthengt osv uten at det «forstyrrer» bloggimaget særlig. Personlig syns jeg du overdriver kritikken ved å lage innlegg om den. Syns det er kjedelig å lese om. Beskylder deg ikke for å søke trøst, men for meg fremstår disse innleggende litt «stakkars meg» . Bare min mening. Jeg leser avisen hvis jeg vil oppdatere meg på slike type problemstillinger. Skulle ønske du bare fortsatte poste de vanlige «mitt perfekte liv» postene dine;)

 11. Jeg mener at bloggere snart må våkne opp og se rollen de har i samfunnet. De kan ikke avskrive all kritikk med «dette er jobben min» for så å mene at den jobben de jo nettopp gjør blir satt i søkelyset. Slik er det med de aller fleste yrkesgruppene i samfunnet, så hvorfor skal bloggere være unntaket? «Jeg er bare et menneske» begynner å bli gammelt. Vi er da alle mennesker, og dersom man ikke skal kunne være kritiske til bloggere på lik linje med for eksempel journalister så har vi en form for omvedt sensur hvor bloggere skal få fritt spillerom fordi de «bare er mennesker».

  Men; jeg er helt enig med det du skrev i innlegget om kommentarproblematikken. De som klarer å formulere konstruktiv kritikk, de som viser refleksjon, de som klarer å holder seg til sak og ikke går løs på personene, de drukner i all den kritikken som går på hårfargen din eller kroppafasongen din eller hvilken stil du velger å ha i hjemmet ditt. Disse tingene har vi ingenting med å gjøre. Det kan kanskje virke selvmotsigende med tanke på det jeg skrev ovenfor om at dette er jobben til bloggerne og derfor må de tåle det dersom de ønsker å bruke det som unnskyldning, men poenget mitt er at folk kan kritisere deg som person så mye de orker uten at det er relevant eller viktig i det hele tatt. Ingen er perfekte og vi er alle forskjellige. Kritikken som er relevant her er hvordan du reflekterer over det å være en så stor påvirkningskraft som du er og hvilke valg du tar i forhold til målgruppen din.

  Jeg tror likevel at mye av den konstruktive kritikken fort blir stemplet, ikke av «blodfansen», men av bloggerne selv. Og det er kanskje det som til tider er frustrerende for de som ønsker å stille spørsmål ved problematiske sider ved blogging. Man kan være så konstruktiv man bare makter, likevel blir man ikke tatt på alvor av bloggerne og man blir møtt av en mur bestående av blodfans og bloggeren selv.

  1. Har du lest innleggene til denne Magni? Det finnes ikke konstruktivitet, men oser av sarkasme og grenser mot sjikane. Så denne kommentaren har jo ikke noe med denne saken å gjøre.

 12. Kjære Caroline.
  Jeg er litt redd for å kommentere og bli oppfattet som kritisk og dermed ikke få kommentaren godkjent, men jeg må spørre. Du sier du ikke redigerer bildene, bortsett fra lys etc. Hvorfor er da bildene fra veskelanseringene så forskjellige? Bildene du har lagt ut på bloggen viser en litt annen caroline enn den andre har lagt ut eller tagget deg i på instagram. Jeg har ingen erfaring med bilderedigering og mener på ingen måte å være frekk, men det ser da ut som du har redigert huden, spesielt rundt øynene, på disse bildene.
  Jeg håper du godkjenner og tar deg tid til å svare på denne kommentaren.

  Kia

 13. Kristin

  Altså, det er mulig jeg ikke skjønner dette – men hvorfor GIDDER noen å bruke så mye tid og energi for å finne ut om et bilde er fikset litt på? Tyder ikke dette på altfor mye fritid for vedkommede? Sukk…..

 14. Du er sterk !

  Synes du skal legge ut original bilde og det bilde du lastet opp for å bevise til alle..
  Er det mulig, er jo lov å redigere farger og lys. Alle gjør det, selv jeg gjør det når den skal ut på instagram 😛

 15. Hei Caroline!

  Du har virkelig seilt frem i front av bloggerne hva gjelder å diskutere blogging og innflytelse en saklig og god måte. Av de bloggene jeg leser (ganske mange), så synes jeg du er den aller beste til å analysere og ta på alvor den utviklingen yreket ditt har gjennomgått de siste årene. Og ikke minst deg selv og egen posisjon i det hele.
  Du har fått, og får mye, kritikk opp gjennom. Noen ganger er jeg enig i den, andre ganger uenig, og slik skal det være. Men jeg blir så glad av at du møter den på en måte som å oppfordrer til å kunne diskutere konstuktiv- for det er mange ting det er viktig å snakke om her! Så takk for bidragene dine gjennom gode innlegg, respekten bare øker!

  Stå på:)

 16. Stå på Caroline!

 17. Mariell

  Man vet virkelig at man bor i Norge, når folk har tid til å sitte å hetse og pirke på hverandre slik som i dette eksempelet.. Trist at folk ikke har annet å bedrive hverdagen sin med enn å jakte etter feil på bloggere, bare for å skape overskrifter (eller hva nå enn målet deres er?)

  stå på, og gi litt mer f***, hilsen en nordlænning som ikke forstår ka folk bruka tida si på, de må jo ha det fantastisk sia de har mulighet og tid til å bedriv heksejakt 🙂

 18. Jeg forstår godt at dere reagerte på de trådene på SoMegruppa, og forsåvidt også at det var innom KG. Men det hører jo med til historien at det raskt ble slettet fra KG, og at det ikke ble noe særlig debatt på KG rundt dette bildet. De fleste var vel mer opptatt av nyttårsbordet deres 😉 Det var på facebook det tok av, og Magni Fuglerud var tydelig på at hun ikke har noe med KG å gjøre. Når dere likevel peker på KG i dette innlegget, så opplever jeg at dere bekrefter nettopp det Fuglerud peker på – nemlig at de som er kritiske blir stemplet som hatere. Det er jo det dere gjør når dere peker på KG i innledningen her, selv om dette ikke hadde så mye med KG å gjøre. Det er jo ingen tvil om at det er mye kritikk mot firmaet deres på KG, og det er heller ikke tvil om at det er mye som er usaklig, men det er det mange på KG som tar avstand fra, og virkelig ikke er komfortable med å bli assosiert med. Og det blir moderert bort. Men det meste er faktisk saklig. Veldig saklig. Det handler om reklamemerking, content marketing, eksponering av barn i sosiale medier, forbruk og konsum, mediemakt, det nye medielandskapet, sunnne og usunne forbilder etc. Det blir skrevet mange gode og reflekterte innlegg, som ikke er drevet av smålighet og sjalusi, men av samfunnsinteresse. Og den siden av saken synes jeg dere har en tendens til å tåkelegge og nærmest underslå i de karakteristikkene dere bruker. Ellers synes jeg at det var interessant å lese Carolines refleksjoner om dette med redigering i kommentarfeltet her i går. Det hadde vært utrolig interessant å se det videreutviklet og løftet ut av kommentarfeltet og inn i et innlegg. Det er jo forsåvidt det Fuglerud utfordrer dere på, og selv om jeg heller ikke likte måten hun gjorde det på, så hadde det vært mer interessant å høre tankene deres om det temaet, enn om Fugleruds måte å gjøre det på. Men for all del, jeg skjønner at dere ikke syntes det var greit. Og jeg er enig i at justering av kontrast og hvitbalanse og denslags er helt innafor, og burde egentlig ikke går under merkelappen redigering. Og så er vi vel enige om at forminsking og forstørring av kroppsdeler ikke er greit. Men hvor mye er det greit å redigere hud, og når har man plikt til å opplyse om det? Er det forskjell på hverdagsinnlegg og innlegg som er reklame for hudpleieprodukter? Er det forskjell på blogg og ukeblad? Er det forskjell på liten og stor blogger? Er det relevant at «alle» gjør det? Burde redigerte bilder vært merket? I reklame? I redaksjonelt innhold? Mange spørsmål som kunne være interessante å diskutere, men først må man bort fra denne fans vs kritiker = haterretorikken.

  1. Caroline

   Kari: Det var er beskyldningene om redigering på det aktuelle bildet oppstod, og kommentarene ligger der fortsatt, de er ikke moderert bort.

   Interessante spørsmål, og jeg har selvsagt lyst til å ta denne debatten videre og også komme med mine synspunkter. Men alt til sin tid 🙂

 19. Kjære Caroline og Lars Kristian !
  Hold frem som dere har gjort, dette minner meg om personforfølgelse og dere får bare møte den med høflighet og takke for opplysningen om at gardinen burde dampes og bulken rettes ut, uansett hva som skjer i bloggverdenen så blir ditt navn trukket frem, skjelden i positive ordelag. Dere må ha blitt ganske hardhudet etterhvert, jeg hadde fått sammenbrudd (tror jeg). Håper at dette snart gir seg, slik at det ikke går utover Nelia, hun blir jo større og små gryter har også ører, så her har foreldrene til andre barn også en oppgave, idag ser det ut til at hun stortrives i hverdagen i barnehage og hjemme ❤️ Håper dere får en flott søndag

 20. Jeg vet ikke hva jeg skal si engang, annet at enn at jeg syns det er helt ufattelig at «profesjonelle» journalister ikke klarer å holde seg saklig når det kommer til kritikk av bloggere. Du får så mye ufortjent kritikk, og det samme gjelder flere av de andre store bloggerne. Stå på, jeg heier på deg!!

 21. Jeg har lest bloggen din i 4-5 år uten å legge igjen en eneste ugrei kommentar. Har heller fokusert på å legge igjen en grei kommentar innimellom. Og jeg er ikke den eneste. Ikke glem oss, selv om vi ikke gaper like høyt som de andre fugleungene. 😉 ikke la deg knekke…. 🙂 <3

  1. Caroline

   Glemmer dere aldri 😀

 22. Laila Hansen

  Godt nytt år!

  Jeg er ganske ny på blogg-følger fronten, og har ett spm:
  Hvorfor skal man redigere bilder i det hele tatt? Kan man ikke bestrebe å ta bedre bilder? Og trenger alle bilder være «perfekte glansbilder»? Jeg har ikke tenkt på at noen redigerer bilder, og ser sånn sett ikke etter «feil» .

  1. Caroline

   Godt nyttår 🙂

   Det er et komplekst spørsmål! 🙂

   Du har helt rett i at man bør forsøke å ta så gode bilder som mulig, uten å etterbehandle, men det er et temmelig urimelig krav som i fotoverden kun stilles til noen av verdens beste naturfotografer :/

   En annen ting er at så lenge du tar bilder i .jpg-format, noe de aller fleste gjør, så etterbehandler/redigerer kameraet bildet til en viss grad for deg. Vi tar alle bilder i raw-format, et format som i praksis krever etterbehandling for ikke å se «platt» og kjedelig ut.

 23. Ser ut til at du har mistet kredibiliteten og troverdighet, Caroline. Ingen trodde at du drev med bilderedigering . Da det ble avslørt så fikk majoriteten sjokk. Det var vanvidd. Beklageligvis tar det tid å gjenoppbygge tilitt.
  Jeg heier på deg og håper du virkelig står for dine ord. Ikke for vår del, men for din del og Nelias.
  Ønsker deg det beste.

 24. Ilaria ~

  Jeg synes det er bra at det med redigering, rosabloggere generelt, deres påvirkningskraft og hvilket ansvar de har, blir tatt opp til diskusjon.
  Den heksejakten enkelte håpløse mennesker bedriver på Caroline er ikke verdt å bruke en kalori på, den er latterlig. MEN jeg og mine venninner syns ihvertfall det ikke er så enkelt å stole på at du Caroline ikke redigerer den tynnere eller penere iblant. Du har løyet rett ut om dette tidligere, du ble ferska og angret. Men hva om du ikke hadde blitt ferska…? Da hadde det vel kanskje fortsatt dessverre.
  Når det er sagt er jeg fortsatt ivrig leser av denne bloggen 🙂

 25. Stønn, er så utrolig lei drama-innlegg og kommentarstyr nå…. Lovet meg selv å holde meg borte fra denne bloggen i 2016, men her sitter jeg fortsatt 😉

  Er mye som irriterer meg nå, både innholdet i bloggen, frekke kommentarer og frekke tilsvar fra din mann.
  Skulle nesten ønske du kunne stenge kommentarfeltet så vi slapp all dramatikken. Er fryktelig lei nå, har vært mye sånn hele høsten og vinteren, og det er også deres egen skyld. Virker som du/dere var flinkere til å la ting ligge før?
  Lurer på noen ting:
  Jeg skrev et innlegg under det kommentar innlegget, det ble aldri publisert. Var det noen grunn til det? Tror ikke det var frekt, nedlatende e.l, så lurer på hvorfor.
  Er det fortsatt sånn at din mann fortsatt går gjennom alle kommentarene? Også siler han ut de som du bør besvare? Så egentlig ser du aldri alle kommentarene og din mann bestemmer hva som skal besvares?
  Svarer også din mann på kommentarer, i ditt navn? Legger ofte merke til, i opphetede diskusjoner, at svarene fra «deg» blir mer kverulerende og kommer kjappere (som i en chat). «Du» svarer på merkelige kommentarer, og skal liksom aldri gi «deg». Merker så stor forskjell fra vanlige svar.

  Har lest bloggen i ca 1 år, savner så de gamle innleggene. Er blitt så mye klaging i det siste, fra alle kanter. Også fra meg, men blir jo fort det når dere/du svært skjeldent gidder svare på kommentarene mine, ei heller publisere de.
  Håper du fornyer bloggen kraftig i 2016, prøver å stenge kommentarfeltet en periode, evt leser og svarer kommentarer selv, dropper innlegg om barn og dropper «klageinnlegg» – synes det er så kjedelig!
  Ønsker klær, mote og hverdagsinnlegg. Hva GJØR du egentlig utenom å trene, sitte på kafe, fikse hår og blogge? Har du ingen morsomme hobbier du kan skrive om?
  Og en siste ting: mulig svarene fra din mann ikke er ment frekke, men han fremstår lite sympatisk på denne måten. Kanskje det også er ironi det han skriver, men ikke lett å forstå. Dette går begge veier, jeg tror også dere misforstår mange kommentarer dere får, mulig jeg misforstår han også. Men om dere ønsker å fremstå som seriøse, vær vennlig å slutt å kverulere over bl.a kommentarer om gafler. Dere/han er da voksen! Spørsmålet i seg selv var det ikke noe galt med, og hvordan det kan ende på den måten er helt kokos. For alt dere vet er det 13-åringer som sitter i andre enden.

  Dette ble både langt og rotete.
  Alt i alt håper jeg du caroline tar mer over bloggen. Det er jo deg vi ønsker å lese om.

  1. Takk for at du satt ord (om kanskje noe rotete 😉 ) på akkurat det jeg føler og!

  2. S.kati, jeg har da sett mange kommentarer fra deg her inne på bloggen og ikke alle dem er like trivelige i mine øyne. Du er en av dem som legger igjen samme kommentarer under forskjellige innlegg og forventer svar, redegjørelser etc. Så det bidrar jo ikke til hyggeligere kommentar felt. Det er vel bra Caroline slår tilbake når slike ting oppstår, som at folk henger hun ut på denne måten, og det med å sitte med lupe og studere bilder . Da kan man virkelig begynne å lure på hva en vil oppnå. Syntes bloggen er veldig bra og vi er garantert flertallet. Og du etterlyster hverdags innlegg ? Trening, kosthold, Nelia og det hun poster stort sett er jo nettop det. Og når useriøse ting som dette dukker opp , så er det fint hun «deler»det også. Åpent kommentar felt er bra, og det bør være mulig å holde en god tone og ikke skrive nedlatende eller komme med uriktige påstander

  3. «Hva GJØR du egentlig utenom å trene, sitte på kafe, fikse hår og blogge? » Herregud…. Det beste beviset på at du IKKE leser denne bloggen, er vel akkurat denne setningen. Hva står vi igjen med da? Et ønske om å være kvalm?

   1. S.kati

    Ja er det så rart å spørre om?
    For meg virker det som om mye av dagen går til trene, diverse kafe og handleturer, blogge såklart.
    Jeg ønsker mere varierte innlegg og foreslår å skrive om en hobby (noe annet enn trening).
    Beviset på at jeg nettopp leser bloggen er vel den refleksjonen? Siste året har jo mye dreid seg om disse litt «kjedelige» innleggene/temaene.
    Caroline selv etterlyste jo forslag til nye tema før jul.
    Bryllupet var sikkert en morsom sak å lese om vil jeg tro.
    Jeg synes også hverdagsinnlegg om «travel barnehage levering/henting» hadde vært morsomt en gang.
    Eller innlegg om det hun GJØR mellom alt dette andre.
    Er ikke å skape kvalm å spørre om dette vel?

   2. Da fastholder jeg påstanden om at du ikke kan ha lest mye av bloggen. Caroline lager matinnlegg, som tar mange timer å lage. Det må planlegges, handles inn, danderes pent, fotograferes – jeg tror ikke du aner hvor mye arbeid som ligger bak et blogginnlegg. Det er planlegging av antrekk og antrekksfotografering – som må være variert og inspirerende. Det er treningsinnlegg, interiørinnlegg, reiseinnlegg, innlegg fra sponsorer – jeg synes det er merkelig at Caroline finner tid til kafebesøk, frisørbesøk og andre ting. Når hun gjør det, er også det som oftest bloggrelatert – så det handler om jobb. Med den perfeksjonismen Caroline og mannen etterstreber på bloggen, er dette heltidsjobb og vel så det. Du får det til å høres ut som Caroline tripper rundt og holder på med selvpleie det meste av tiden, når realiteten er at hun henger i stroppen for å levere et så godt produkt som mulig til sine lesere. Jeg kan være uenig i mye og mangt på denne bloggen, og identifiserer meg ikke like lett med alt; men at dama jobber, er det ingen tvil om. Jeg synes kommentaren din var nedlatende, og det holder jeg fast på.

 26. Jeg kommenterer så og si aldri, men her må jeg bare si at jeg sitter og småhumrer over hvor nøye bildene dine studeres av folk. (Det bør du forøvrig ta som et kompliment) At gardinen buler ved armen din, som en kommentarer under innlegget ditt på Facebook viser til, hadde jeg aldri kommet til å lagt merke til. Jeg leser bloggen din fordi du skriver godt om trening, kosthold og viser flotte antrekk. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om du eller andre redigerer bildene dere legger ut. At andre studerer bildene dine så himla nøye, og storkoser seg om de finner noe å sette fingeren på, får være deres greie. Alt dette bunner ut i misunnelse, rett og slett. Jeg tar av meg hatten for det du har oppnådd. Stå på, og godt nyttår.

 27. Helt utrolig hvordan folk henger seg opp i andre mennesker og graver etter å finne feil… Blir så oppgitt!! Du er god som holder ut, Caroline!

 28. Bra Caroline! Du är klok och har så rätt i det du säger. Kämpa på, jag hejar på dig! 🙂

 29. Det sier seg nok selv at de fleste redigerer på lys, kontraster, farger osv. Men å redigere på kropp er noe man kunne opplyse om tenker jeg. På en lignende måte som man merker innlegget med annonselenker på for eksempel. Kviser og rynker er vel ikke så farlig igjen. Men er da i hvert fall mer troverdig om bloggeren innrømmer at de sliter med uren hud for eksempel og redigerer bort ukomfortable kviser.

  Hvis man først skulle hatt en slik «policy». Kanskje man måtte hatt noen kategorier. For eksempel lys, farge, kontrast under en kategori. Kropp under en annen kategori. Og rynker, kviser, arr, hvitere tenner, tatoveringer og så videre under en siste kategori.

  Kategoriene kunne da hete miljø, kropp og skjønnhet. Bare for å ta et eksempel. Så hvis du da har redigert bort en rynke, merker man innlegget med; redigert: skjønnhet. I liten løkket skrift i høyre øverste hjørne.

  Nå tenker jeg bare høyt her. Men er slik jeg ser for meg et første utkast til denne «ordningen».

  Hold ut i stormen! <3 Er ikke lett å være toppblogger idag. Klem fra Fredrikstad

 30. Kariann

  Dette har bare litt med bildeneredigering å gjøre. For jeg syns jo bildene deres er kjempe fine. Og syns det innlegget dere laget om hvordan bruke ISO rett og slikt var kjempe spennende. Men hadde det vært mulig å bare lage et kort innlegg om f.eks et bilde dere tar i stuen av deg. Jeg har bare et vanlig speilreflekskamera og Photoshop. Så bildene blir helt ok. 😛 Men om dere kunne vist forskjellen på å ta et bilde med kun kamera. Og et med eventuelt ekstra blits og annet slikt utstyr. Vise hvor forskjellige utgangspunktene blir. Også da redigere lys på de begge. Så kan hvertfall jeg få sett hvor forskjell det er. 🙂
  Klem

  1. Caroline

   Hei 🙂

   Det kan vi se om vi får til, men det er ikke mye hokuspokus 🙂 Vi bruker to helt vanlige arbeidslamper fra Clas Ohlson, de gir et veldig gult lys som krever etterbehandling på hvitbalansen for å få det til å se bra ut. Blitz bruker vi aldri, har det faktisk ikke en gang, men en skikkelig lampe med godt, hvitt lys står høyt på ønskelisten 🙂

   1. Kariann

    Men da så. Blitz er jo ikke veldig fint. Men lur ide å bruke arbeislamper! 🙂
    Men reagerer Nelia noe på det. Arbeidslampene har jo sterkt lys, eller har hun blitt så vandt med det kanskje. 🙂

    Takk for svar, og godt nytt år. 🙂

   2. Caroline

    Bruker aldri direkte lys på motivet, men setter lampene i motsatt retning mot tak/vegg 🙂 Setter du det rett mot motivet vil lyset bli veldig hardt og skyggene altfor fremtredende bak motivet.

    Godt nyttår til deg også 🙂

 31. Trampeklapp for det PS-et på slutten! Klem til deg og ønsker deg og dine alt godt for det nye året <3

 32. At KG-tråden er en kilde til irritasjon for dere skjønner jeg, men jeg synes det blir feil å linke KG til tråden i Stort og smått om SoMe-gruppa.
  Magni har skrevet i et svar til Lars Kristian at hun aldri har vært medlem på Kvinneguiden og fikk bildet tilsendt på Facebook.

  1. Caroline

   Men bildet og påstanden om at det var redigert kom fra det forumuet, og det er heller ikke det første bildet som påstås redigert der inne. Vi bryr oss sjeldent om det, men når det så ble tatt videre til en så stor gruppe med så mange innflytelsesrike personer måtte vi si i fra.

 33. Herlighet, har folk virkelig SÅ lite å foreta seg??!! Helt vilt!! Jeg stoler på at du er ærlig og etter alt oppstusset det ble i fjor etter redigering av bilde, så tror jeg du lærte av det 🙂 Og aldri gjør det igjen! Skjønner at dette gjør noe med deg og med god grunn når usannheter blir spredd rundt om deg! Jeg får vondt på dine vegne, synes du fortjener så mye bedre 🙂 Håper det løser seg uten at det skal gå utover ditt rykte eller jobben du skal gjøre fremover:-) Heier på deg og gleder meg til mange fine blogginnlegg fremover i 2016 🙂 Stor klem til deg 🙂

 34. Ikke bry deg om sånt, hev deg over det! Jeg ser ikke spesielt godt og har ikke peiling på photoshop men jeg ser at den gardinen ser rar ut FORDI det henger en elektrisk lampe i vinduet som lyser, den er nesten dekket av gardinen fra den vinkelen bildet er tatt, man kan bare se litt av lyset, derav den rare kurven på gardinen! Det er en lampe for christ sake! Dette beviser bare at folk ikke har bedre å ta seg til enn å sverte deg, og det er synd på dem, de har virkelig ikke noe liv! Stå på Caroline, du er allright 😉

  1. Caroline

   Julestjerne, for å være helt presis 🙂 Men ja, om en stund kommer vi til å le av den julestjernen 😀

   Tusen takk, Guro 🙂

 35. Erika Wikenstedt

  Är väldigt imponerad över att du fortsätter att stå starkt och stabilt efter slike anklagelser. Trots att du gång på gång blir hängd ut och «spottad» på så fortsätter du ditt race med huvudet högt. Creds till dig! Du är stark 🙂

 36. Ja temaet er interessant,absolutt. Men ganske mange ikke bloggere redigerer feks facebook bildene sine. Vi lever i en ny verden..hvor vi redigerer det meste vi sender ut. Noe å tenke på.
  Enig med deg Caroline..ikke kritisere denne overivrige damen…men litt mer «kjøtt på benet» må vi vel kunne forvente av en såpass dreven dame innen media og kommunikasjon.
  Uansett..utrolig at bloggere holder ut denne evige jakten etter å tas…alle ære til dere!

 37. Tåpelig ting å henge seg opp i. Ja jeg syns gardinen buler, men det som falt meg inn var at synet ble lurt på grunn av lampen som stod der! hehe 🙂 at folk kan tenke så mye rart frustrerer enhver «nøytral/normal» person tror jeg. Uansett, hadde vært moro med flere «fotokurs» fra familien Berg-Eriksen der dere viser oss hvordan dere legger på filtere for å få de perfekte bildene! Jeg har utforsket en del med mitt kamera etter at dere lærte oss litt om blenderåpning og alt det der, kjempegøy! 😀

 38. Jeanette

  Jeg må le! At folk gidder asså! Skjønner jo at jenter blir påvirket av hvordan du ser ut og alt det der – men allikevel – hun som skriver dette eller annen kritikk er sikkert kjempe usikre på seg selv og må få andre til å føles seg dårlig! Jeg har lest bloggen din I mange år nå – jeg leser den for inspirasjon fordi du har så mye energi! Lese at man faktisk kan nå å trene ha barn og masse annet! Om det er noe jeg synes er dumt så gidder jeg ikke å bry meg – alle er forskjellige. … du er rå, stå på videre! Likte innlegget med 15 spm om 2015! Godt nyttår!

 39. Heier på dere:)) Dere to har antageligvis vært de rauseste innenfor sosial medier i 2015. Jeg sier som kongen; er man veldig sterk, må man også være veldig sterk» (Pippi). Dere to er sterke. Dere har en ydmyk, men også reflektert holdning til hva og hvem dere vil være på sosiale medier. Det som er av det gode i denne sammenheng, er at dere blir enda sterkere. Kvinnen som prøver å fremstille dere på andre måter, skal dere møte slik dere møter henne. Ta kampen, fordi dere vinner alltid til slutt. Dere har nå vunnet, trekk dere tilbake og nyt deres egen integritet. Godt nytt år!!

  1. Caroline

   Tusen takk, så utrolig hyggelig at du synes det 🙂

   Godt nyttår til deg også <3

 40. Solveig

  Men nå gjør du det igjen Caroline for andre gang i år, akkurat det du sa at Sophie Elise ikke måtte gjøre, du gjør deg selv til offer igjen. Du får ikke sove om natta etc. Hvordan i alle dager kan du be andre om å tøffe seg opp når du ikke klarer det selv. Fei først for din egen dør.

  Det er ikke rart folk er mistenksomme til bildene dine etter alle skandalene i fjor. Tror du aldri vil bli kvitt den mistanken.

  1. Caroline

   Da tror jeg vi to har helt forskjellig oppfatning av «offer». Det jeg gjør her er det motsatte av å spille offer, selv om jeg selvsagt vier litt oppmerksomhet til hvordan jeg selv føler dette.

 41. Mette Dahl

  Hei hei Caroline. Tenk at noen faktisk sitter å forstørrer og studerer bildene dine for å finne «feil», det er jo helt utrolig egentlig. Det betyr jo at du er veldig interesant iallefall 🙂 Jeg forstår ikke hva det gjør om det hadde vært slik at du gjorde det heller, det må jo bli din sak tenker jeg da.. Du ser jo smashing ut! Men noen ganger er det slik at man kanskje får tatt et perfekt bilde men bare at akkurat den vinkelen gjorde slik at man fikk en»bulk» her eller der som vanligvis ikke sees så godt he he…Hva i alle dager gjør det da om man fjerner det på bildet for å slippe å bruke dritlang tid på å ta et nytt bilde? Stå på både du og Lars-Kristian, dere er kjempe flinke og søte sammen.Digger dere!

  God nyttårs klem fra Mette ( @metdah)

  1. Caroline

   Godt nyttår til deg også, Mette 🙂 Med tanke på i fjor, så tar vi heller nye bilder 😉

   1. Mette Dahl

    Forstår deg veldig godt at du velger det alternativet når det faktisk er slik at noen studerer så nøye etter 🙂 Keep ut the good work <3 Klem

 42. Synes du bør slutte å bruke make-up, du er et dårlig forbilde for unge jenter og damer. Rødhårete datteren min på 13 år gråter seg i søvne da hun tror at de blonde lokkene dine er ekte!! Og hva er vitsen med å bruke høyehæler? Prøver du å lure oss til å tro at du er høyere enn det du er? Dessuten ødelegger du selvbildet og psyken min når du bruker miniskjørt, du må tenke på oss som ikke har så fine legger! Og Norge er et godt land å bo i, tror jeg flytter tilbake. 😉

  1. Caroline

   Haha 😀

 43. Dwightinha

  Veldig bra skrevet, og du håndterer dette suverent ved at du ligger i forkant av den stormen det ser ut til at motparten kan ha lagt opp til.
  Denne journalisten har åpenbart ikke mye å gjøre, og beviser dessverre at vi her på bjerget fortsatt er «Norge i rødt, hvitt og smått».

  1. Caroline

   Tusen takk, hyggelig at du synes det 🙂

 44. Bare et helt enkelt spørsmål, som jeg oppriktig lurer på: hvorfor har dere endret på innstillingene/bloggen, slik at leserne ikke lenger kan se om bildene er redigerte?

  For meg skurrer det litt at dere endret dette da det ble oppdaget for et år siden, samtidig som du ønsker å være helt ærlig og åpen om redigeringen. Jeg håper derfor du kan svare på dette, idet jeg vet at mange lurer på akkurat dette.

  1. Caroline

   Hei Mia 🙂

   Vi har aldri hatt noen form for innstilling som gjorde dette mulig. Det du sikter til var et hull i wordpress som gjorde at utenforstående kunne se alle bilder som ble lastet opp på serverne våre, selv før de ble publisert. Det sier jo seg selv at dette ikke er spesielt ønskelig av helt andre årsaker enn bilderedigering. Hvem som helst kunne se hva som ble lastet opp og dermed også vite hva det neste blogginnlegget skulle handle om.

 45. Veronica

  Mye mulig at dette bildet ikke er manipulert, men når det ser så tydelig ut som at bildet er manipulert ved gardinene og ballongen, burde du spart deg for å publisere disse bildene for å unngå å skape reaksjoner.

  Dersom du virkelig har manipulert dette bilde, må du jo faktisk ha et problem? Hvorfor skal en som er så tynn som deg manipulere seg enda tynnere?

  1. Caroline

   Det er ikke «mye mulig», det er ikke redigert, punktum 🙂 For å være ærlig så tenkte jeg ikke over det, og det ser jeg heller ingen grunn til at jeg burde gjort :/

 46. Jeg er for konstruktiv kritikk.
  Enig. Syns det da er feil at LK bruker ord som «patetisk» «blir flau av» om andres kritikk/meninger (lest kommentarer til Magnis kritikk). Hvis dere hisser dere lett opp; tell til ti;) Bare så dere ikke kaster stein i glasshus…

  1. Caroline

   Det er godt mulig, men jeg forstår at han blir frustrert :/

 47. Hei, Caroline.
  Jeg er fast leser av bloggen din, men jeg pleier ikke å kommentere men nå føler jeg at jeg bare må. Det er særdeles synd at alle bloggere og særlig kvinnelige blogger med sans for mote og livsstil skal gre under samme kam og behandles dårlig av media. Trasig at de må skape en slik «heksejakt» av et bilde. Jeg følger deg aktiv på Snapchat, blogg, osv og jeg synes du er en av de bloggerne som skaper mest positiv energi og er et godt forebilde. Jeg skjønner godt hvorfor du i utgangspunktet redigerte dine bilder, men som sagt så har dette forandret seg og disse folkene som skal ta noen på fersken er latterlig. Hold hode oppe, Caroline. Du er sterk og denne situasjonen er trasig. -S

 48. Himmel og hav alt hva folk kan henge seg opp i. Om man retusjerer eller ikke, er vel det samme. Noen leter med lys og lykter samt kanoner for å finne ting de kan henge seg oppi, kritisere og latterliggjøre.

 49. Herregud.. Jeg blir skremt!!! Hvem har tid, behov og lyst til å sjekke om armen din er redigert..!!!! Herregud!!! Jeg koser meg med bildene av deg- uten å lete etter feil- er det vanskelig for alle å gjøre det samme??? Om de ikke liker deg eller finner så mange feil ved deg såå la være å klikke seg inn på denne bloggen- for f….!!! Det jeg er redd for ( da dette er min daglige inspirasjon + et sted å drømme seg bort + positivitet som jeg beundrer ved deg) og klær og trening og sminke i passe doser – en perfekt blogg skal legges ned.. Fordi kvinner har sååå patetiske liv at de sitter bak hver sin skjerm og rakker ned på andre kvinner.. Trodde vi skulle stå sammen!!!?? Kvinneguiden er skremmende – når den blir en arena for mobbing. Jeg er redd du slutter å blogge!! Fordi du nå ikke gidder dette pisset lenger! Jeg hadde sluttet for lenge siden- og om du slutter så vil nettrollene ta fra meg og mange andre en hverdagsglede som gir et avbrekk og motivasjon til å være mer positiv! Og det er synd hvis de klarer nettopp dette.. Samtidig så unner jeg ingen å ha det som du – alt du skriver vlir tolket feil og vrengt til noe negativt – alt må kommenteres og bildene vurdert og zoomet inn.. Jeg er sjokkert over nordmenns oppførsel – og for en slitsom og stressende jobb du må ha – når folk automatisk trekker frem kritikk uansett hva man gjør!! Og en ting til: jeg kommenterer aldri, men må
  Få spørre folk hvorfor Caroline ikke «viser frem rot og at livet ikke alltid er perfekt».. Herregud: Caroline sitt liv er ikke perfekt fordi hjemmet hennes er ryddig – hun kan ha dårlige dager selv om kjøkkenbenken er shina og muffinsene ble perfekt- jeg vet ikke med andre: men jeg er ikke interessert i å klikke meg inn på en blogg med bilder av rot!!! Jeg vil ikke høre om problemer bloggere har som hører til deres privatliv! Det er deres privatliv – akkurat som jeg ikke deler mine problemer på Facebook,. Ååå- jeg blir så provosert – folk har for lite å gjøre.. Skaffe en jobb – ta noen ekstra fag
  – vask badet – løp en tur.. Legg energien i noe som gir deg noe ,. Som fører noe godt med seg! Slutt å mobbe andre!!! Det er såå tydelig at det er sjalusi som ligger bak – og det verste er at mobberne er voksne mennesker.. Det er FLAUT. Hilsen Mari, 22 år..

 50. Hei Caroline. Jeg forstår godt at du og LK er rimelig lei av at dere blir gransket opp og ned til en hver tid av lesere, journalister, «Carolinepolitiet» og andre som bare er ute etter å ta dere for feil. Jeg har også full forståelse og syns det er på sin plass at du svarer på kritikken slik du har gjort. Jeg skulle bare ønske jeg slapp å lese om det på bloggen din.. Du har mange ganger sagt at du vil at bloggen din skal være et sted hvor man kan bli inspirert og skal få motivasjon, og at dette med hensikt skal være en slags fasade osv. Det er jo nettopp derfor jeg leser bloggen din. Jeg er ikke interessert i å høre så mye om baksiden av fasaden. Hva med å svare på kritikken der diskusjonene faktisk har oppstått i stedet for å poste det på bloggen? Ikke på kvinneguiden eller slike sider da (hvorfor gidder du å lese det som står der uansett?), men feks som direkte kommentar til Magni på facebook eller lignende? Ellers må jeg bare poengene at jeg syns det er synd at du og andre bloggere utsettes for så mye hets og du gjør en god jobb.

 51. elisabeth

  ???gardin??arm?? dette hadde jeg aldri lagt merke til eller tenkt over. Ei heller om bildene er redigert eller manipulert. Jeg ser fine bilder og leser teksten, ferdig med det. Klem til deg Caroline og takk for daglig inspirasjon.

 52. Hva så om du redigerer noen bilder, hvor viktig er det egentlig? Det finnes verre ting å bekymre seg over her i verden enn en blogger som fikser litt på noen bilder, du er nok ikke den eneste.

 53. Lene Larsen

  Hej

  Kigger ofte på din side for at blive inspireret til hverdagen.
  Når du har disse indlæg med andres kritik – om den er korrekt eller ej, så gider jeg simpelhen ikke læse indlægget. Jeg er ligeglad. Hvis ikke folk kan lide din side, kan de blot blive væk.
  Jeg tænker, prøv at være lidt royal, og lad være med at kommentere på noget af det ; )
  (kan godt forstå at det er svært, når det optager alle ens tanker)
  Venlig hilsen Lene Larsen DK

 54. Lille my

  Jeg forstår ikke engang hvorfor jeg gidd å legge igjen en kommentar om et så latterlig tema. Men for en gang skyld skal jeg. Jeg forstår du ikke ønsker å bruke tid på disse latterlige temaene,jeg forstår ikke tematikken. Jeg forstår ikke at mennesker syns dette er viktig å bruke tid på. Du har både forklart deg og gitt beskjed at du har endret praksis hva gjelder bilderedigering. Listen for å angripe deg på nytt bør være rimelig høy,holder ikke å slenge ut et bilde for så å lage baluba. Dette syns jeg var rimelig kjipe greier rett og slett,og fullstendig unødvendig. En kan gjerne forhøre seg om bloggere fortsatt redigerer bildene,men gjør det på en ok måte ikke som en gjeng 14 år gamle jenter. Dersom det stemmer at nevnte person er journalist får hun stryk av meg for sine metoder,fullstendig uprofesjonelt. Generelt fremstår nordmenn rimelig stokk dum i debatter på internett,man er mer opptatt av å ha rett enn å utforske tema. Du får en tommel opp fra meg hvertfall,jeg gleder meg til nye innlegg fra deg,hadde du sluttet å blogge måtte jeg gjennomgått en avvenning av bloggen din,vær så snill å la meg slippe det 😉

 55. Hei 🙂 jeg fatter ikke at det er sååå mange som gidder å leite for å se om de kan finne et eller annet negativt 🙁 syns bloggen din er forfriskende, positiv og engasjerende 🙂 alle redigerer bildene sine på en eller annen måte… Ser ikke problemet med det heller jeg? Er så mye annet å bruke energien sin på en å lage unødvendig kvalme!! Må være mye sjalusi ute å går?:( mange som ikke liker andres suksess!

 56. Jeg synes det er et viktig tema du tar opp, hvor går grensen, hva skal fortelles? Som blogger har du jo veldig stor påvirkningskraft og kan være en av dem som virkelig er med på å påvirke i forhold til bla kroppsideal. En super ting å kunne gjøre og kanskje også et tyngende ansvar. Det er vel aldri enten eller.

  Redigering av bilder synes jeg handler mye om kroppsideal og hvordan vi ønsker at det skal være. Som voksne kvinner bør vi, som du sier, være forbilder for døtrene våre og yngre jenter. Ja, og kanskje også for hverandre. Jeg har ikke svarene for hvordan vi kan gjøre det best og heller ikke for hvor grensen for redigering går. Om jeg skal tenke høyt, så heller jeg nok mer mot at vi bør redigere minst mulig og være mest mulig naturlig. For det er jo sånn vi er 🙂 Jeg ser ikke helt vitsen med å redigere bort hvordan vi egentlig er, det er jo ikke sundt for noen av oss. Jeg tror samfunnet vil ha godt av om vi er mindre perfekte, om vi viser frem mer av realiteten (både når det gjelder kroppene våre, men også trening, hus og hjem). Jeg ser for meg bestemødrene våre og de som levde for noen generasjoner siden. For noen beintøffe damer det var! Jeg tror ikke akkurat de ville ha brukt tid på å ta bilder av seg selv i best mulig lys eller fikse på bildene etterpå. Det var andre verdier og jeg skulle ønske vi kunne få litt av de verdiene tilbake. Jeg skulle ønske vi kunne dyrke interessene våre, intellektet vårt og fantasien vår mer fremfor kroppene våre. Og at skjønnhetsidealet kunne være bredere enn hva det er nå, at vi kunne fremme allsidigheten, at vi er ulike og at det er greit.

  Har vi egentlig behov for et glossete magasin i papirformat eller bloggformat? Jeg tenker det er inspirerende å se på fine bilder, men hvis idealet skal være perfeksjon, synes jeg ikke det blir så inspirerende mer. Jeg tror det er det mange reagerer på i bloggen her og ellers, at hus, hjem, klær, trening, kropp osv skal fremstilles så perfekt. Ingen av oss er jo perfekte 🙂 Jeg tror folk ønsker det mer naturlig og ekte, at trenden er på vei til å snu og at det derfor kommer så mange reaksjoner. Fordi vi er dritleie av det perfekte. Jeg tror du kan være vel så inspirerende, kanskje mer, om du slacker litt opp -om du skjønner hva jeg mener? <3 Jeg vet du har lyst at bloggen skal være som et inspirerende magasin og jeg tror den kan fortsette å være det selv om alt ikke skal være like strøkent. Isabella Lôwengrip synes jeg greier å formidle det der veldig bra. Nå er deres to blogger ulike, men likevel 🙂

  For å komme tilbake til redigering av bilder, så heller jeg nok mer mot at man ikke trenger å redigere kroppen sin i det hele tatt. Ringer under øynene, kviser etc. Og i allefall ikke gjøre kroppen smalere eller tynnere. Ikke bredere eller tykkere for den delen heller. Men la den være akkurat sånn som den er. Når det gjelder lys er jeg litt i tvil, jeg tar selv en del bilder og vet behovet for redigering i etterkant. Et bilde blir jo gjerne finere når det redigeres, særlig om man ikke er en av de aller beste fotografene i verden… lyssetting har jo også mye å si for hvordan man blir seende ut. En konkret ting å gjøre kunne kanskje være å vise med jevne mellomrom hvordan du redigerer bildene? Eller ha et før og etter bilde? Eller vise et bilde med dårlig lys og et med bra lys? Kanskje en balanse mellom "hverdagsbilder" hvor håret er på snei og ringene under øynene vises og "finere" bilder hvor det meste er på stell? Litt som et bilde med og uten sminke.

  I det lange løp tror og håper jeg at vi er mest tjent med å vise frem den naturlige og ekte versjonen av oss selv. Der har vi alle et ansvar.

  1. Fantastisk enig med deg,L !

  2. L: Takk for et flott og tankevekkende innlegg. Helt enig med deg.

  3. Veldig bra skrevet!

  4. Glimrende betraktet og skrevet!!!! Så enig!!!

   1. Så enig i dette!

  5. Ja, dette er jeg så enig i. Jeg ønsker også litt mer «slækk» i bloggen. Du er så pen, Caroline og du inspirerer uansett. Jeg vet hvertfall at jeg blir nesten umotivert når alt eg så strøkent hos andre, for jeg vet at jeg ikke klarer å leve opp til det. Heier på deg! 🙂

 57. Godt nyttår Caroline!

  Ikke bry deg om nettrollene. Vi er så mange som står bak deg med samme oppfatning som deg når det gjelder disse anklagene. At du har vært modig nok til å stå i stormen når det var på det verste, reiser seg igjen og fortsetter med din lidenskap viser styrke og vilje. Det er noe både Lars-Kristian og Nelia vil være og er stolte over. Det er jeg sikker på. Stå på videre. Vi heier på deg 🙂

 58. Annamaia

  Kære Caroline 🙂
  Jeg sætter stor pris på dig og din blog og nyder alle de smukke, færdige billeder- og så er jeg i øvrigt helt ligeglad med om de er redigerede på den ene, den anden eller tredje måde. Keep up your truly good work, beautifull !
  Kram fra trofast dansk læser <3

 59. Hei Caroline og LK.

  Jeg skjønner at kritikken fra Magni oppleves ubehagelig, men selv om dere ikke har redigert det aktuelle bilde, så syns jeg det er rart du har så manglende forståelse for hvorfor denne mistanken kunne oppstå.

  Hvis jeg var utro for et år siden, og det plutselig luktet fremmed manneparfyme av meg, er det da partneren min som er konspiratorisk, eller er det jeg som bør jobbe med å bygge opp tilliten igjen?

  Regner med at dere vet at om denne kritikken hadde stått som leserinnlegg i et medium underlagt vvp, så hadde Magni fått mulighet til et tilsvar i samme medium. Når dere poster dette innlegget på deres egen blogg, så blir maktforholdet dere i mellom veldig sjevt, da dere enkelt kan velge å sensurere eventuelle tilsvar fra de/den dere kritiserer, under dekke av at det er usakelig.

  Syns derfor dere burde dere holde dere for gode til å komme med kritikk som dette mot navngitte personer i deres egen blogg. Om dere likevel ønsker å gå ut med slik kritikk, så hadde det vært mer fair å gjøre dette i et nøytralt medium.

  1. Abv.. Virkelig ikke, det var nå engang Magni som satte dette i gang . På en veldig umoden måte, virkelig. Og en annen ting, Caroline sa unnskyld når dette kom opp i fjor omtrent på denne tiden. Skal det virkelig være nødvendig og holde på dag ut og dag inn som visse mennesker gjør? Er det ikke på tide og gå videre ? Dette holder folk med på visse forum fordi de ikke har noe de kan «ta»bloggen til Caroline på, det være seg på SOME, Kg eller hos en viss annen blogger som kun skriver innlegg om hun kan rakke ned på andre personer og bloggere. Og når noen klarer å få den lille gardin biten som «bulker» til å vise at bildet er redigert, da har folk virkelig store problemer, da er de kun ute etter å lage bråk. Siden det ikke er noe så må da skape noe å lage kvalme for. Har en sagt unnskyld så godtar man det og går videre, er det fortsatt problem for folk så holder en seg unna bloggen. Verre er det ikke…

 60. Karoline

  Jeg aksepterer at man redigerer bildene mtp lys og skygger og lignende, det regner jeg med at alle som publiserer bilder i profesjonelt øyemed, aviser, blader osv. gjør, og jeg skjønner at bloggere ønsker å publisere best mulige bilder for å gi et godt visuelt inntrykk. Når man imidlertid redigerer og endrer på kroppsdeler, hud og eventuelt annet som går an å redigere på (jeg er ikke så bevandret innen verken foto/ redigering eller bloggverdenen, så her stopper min fantasi!) – da er med en gang bildet man gir av seg selv falskt. Og det er et problem fordi bloggerne lever av å fortelle om seg selv, sin hverdag, sine interesser. Selvfølgelig forteller man ikke alle sine innerste hemmeligheter og det er kanskje mer et utsnitt av livet sitt man deler – og man velger med omhu hvilke deler av sitt liv man vil dele. Samtidig tror jeg det man velger å dele bør være ekte, ingen liker å bli holdt for narr. Hvis man skal være inspirasjon på treningsfronten, så er det mer inspirerende å se en veltrent/ slank enn en utrent kropp, men om man senere får vite at denne kroppen er redigert og pyntet på, blir i hvert fall jeg skuffet og sint og mister respekten for den som gjør dette. Jeg sier ikke at jeg er for at bloggere skal ha en offentlig redigeringspolicy som beskrevet over, men i det lange løp tror jeg man tjener på å være ærlig, redelig og gjennomsiktig.

  Jeg tror målet mitt med denne kommentaren er å prøve å overbevise deg om at det kanskje kan være lurt å ta til etterretning noe av innholdet i innleggene du gjengir – fremfor å hisse seg opp over måten det presenteres på!

  1. «Ta til etterretning»??? Det har jo Caroline gjort etter det som skjedde i fjor! Du kan neppe ha lest alle kommentarene denne Magni kom med? For det første kommen hun med krasse beskyldninger som viser seg å være feil. For det andre FORTSETTER hun i samme krasse ordlag, og veldig utidig faktisk, å komme med beskyldninger. Hvis man vil starte en generell debatt om saken, bør man iallefall holde seg saklig! Det oser misnøye og motvilje mot Caroline og mannen i disse innleggene, så det er jo i så fall helt skivebom.

 61. Men problemet er jo, om Magni velger å skrive om denne episoden (som hun skrev i det siste innlegget sitt), er jo at hennes kritikk ikke var berettiget. Det var jo ikke sant det hun påsto dere hadde gjort, og dessuten skrev hun i en ganske hånlig tone, og da er det ikke rart folk blir provosert, uavhengig av om de er fan av deg eller ikke. Hadde hun holdt seg til de to første avsnittene i det første innlegget sitt, og latt være å ta med det siste, ville innlegget hennes vært saklig, og da ville hun også fortjent saklige svar. Men hun kan ikke kreve saklige svar på sitt innlegg når hun ikke klarer å holde seg saklig selv. Hun skriver at hun har lært at det ikke er greit å spørre LK om redigeringspolicyen på bloggen din, men det er jo en ganske svak konklusjon av henne. Hun som faktisk har skrevet en masteroppgave burde visst bedre, hun kan ikke bare konkludere med det første hun tenker om en sak uten å se at det finnes flere årsaker til at ting ble som det ble, og at hun selv spilte hovedrollen i hvordan «dramaturgien» artet seg. Det er ikke umulig at det handler mer om måten hun spurte på, enn at dere eller fansen ikke tåler å få spørsmål om deres bilderedigering.

  Og jeg vet ikke med Magni, men om noen hadde beskylt meg for noe jeg ikke hadde gjort, hadde jeg tatt det ganske personlig. Hun skiver at hun ikke har uttalt seg om deg og LK som personer, og det har hun heller ikke gjort direkte, men indirekte skriver hun jo at dere er løgnere, spesielt med det andre innlegget sitt siden dere faktisk allerede har fortalt henne at dere ikke redigerte bildet.

  Og jo, det kunne blitt en interessant diskusjon om bloggerenes bildepolicy og etikk, som Magni etterlyser i sitt siste innlegg, hadde Magni bare formulert seg på en skikkelig måte. Selv om man er kritisk til noe er det jo lov til å vise vanlig folkeskikk!

 62. Unnskyld meg men, hvem er det som bryr seg om åssen arm eller hva det enn måtte vere på dette bildet? om gardina er ditt eller datt. Blir bare provisert. Synes du legger ut fine bilder av klær, hjemmet deres osv. Godt nyttår.
  Husk ikke alle henger seg opp i disse detaljene 🙂

 63. Hei, jeg vil bare si at forum-tråden som omhandler deg på KG er helt håpløst. Bare fordi du tjener penger på bloggen, så mener mange folk der inne at du skal oppføre deg som moralens vokter – at du nærmest skal leve som en asketisk munk og være et korrekt forbilde for alle unge jenter på jorden. Dette i seg selv er helt dumt. Det er få andre som tjener penger i media som har en slik standard, så jeg skjønner ikke hvorfor du skal være pålagt å ha det.

  Jeg syns heller ikke bildet ser redigert ut. Ser ut som at lyset bak gardina får det den dusete kanten på gardina til å forsvinne litt, slik at det ser ut som at gardina gjør en bøy. En optisk illusjon.

 64. Kjære Caroline, håper virkelig du leser denne kommentaren; nå må du holde ditt eget løfte til deg selv og ikke gidde å kommentere slike ting lenger. Husk at de fleste som leser bloggen din liker den, ikke heng deg opp i det negative! Kjør full fart fremover på det du tror på og det bloggen egentlig handler om, du har rett i at det ødelegger leseropplevelsen litt når du må kommentere alt det kjipe. Ikke gidd å gi det the time Of day! Og det med julegavene; for noe jantetull!! Jeg leser bloggen din for å få et avbrekk, og for å se på sminke, klær, interiør og få trenings og mattips, noe som er moro. Alt kan ikke være bånn seriøst. Jeg synes du har utrolig bra grep om hva bloggen er og ikke er, ikke la noen kjerringer gjøre at du mister fokus. Og ikke minst, bloggen din ser utrolig bra ut. Den er ryddig og lekker, og du er veldig nøye. IKKE bruk flere krefter på negative ting nå! Husk at du er populær, og glem det andre. Heia!

  1. Caroline

   Jeg er helt enig, Ingvil 🙂

  2. Oj, denne kommentaren er jeg veldig enig i! Du sa det først, og kanskje jeg ikke kunne skrevet det samme selv, men likevel: som om jeg skulle sagt det selv 🙂

   Caroline, du burde skrive den ut og henge den opp på arbeidsplassen din! Lev etter den, som en liten blogg-bibel, hehe.

   Og ja, jeg kunne virkelig ikke brydd meg mindre om dere redigerer eller ikke. Tipper flertallet tenker det samme. Elsker bloggen din som en flukt i hverdagen, som noen ganger kan være ganske tøff. Og som noen andre skrev over her, jeg hadde virkelig mått jobbe med meg selv hvis du skulle sluttet å blogge, jeg er SÅ avhengig!

   Klem fra meg.

 65. Råd: Legg opp bloggen din, Caroline.
  – Ikke fordi den er håpløs, (selv om den stort sett er lite nyansert og fordi den som oftest mangler dynamikk), men fordi du og din familie vil få det så mye bedre uten. Stå i frykten og møt angsten; gjør det du så mange ganger har uttrykt at du faktisk ønsker.

  1. Enig, du bruker alfor mange krefter på å forsvare deg. Du kommer til å bli spist opp av dette. Det er veldig unormalt å bruke tiden på å forvare en arm og en gardin. Det finnes så mange ting som er viktigere her i livet.
   Du vil få et mye mer normalt og mindre stressende liv uten bloggen.
   Bruk tiden på familien din.

   Håper du tenker over dette. Ønsker deg alt godt.

   1. Her må jeg bare kommentere; det er veldig unormalt av denne Magni å bruke tiden på å kritisere en arm og en gardin – helt uberettiget. Dette handler ikke om arma og gardina – dette handler om at en person prøver å ødelegge Carolines kredibilitet som blogger. Og det er faktisk temmelig alvorlige saker, etter at Caroline har jobbet hardt for å gjøre opp for fjorårets «skandale». Caroline og mannen driver en bedrift, det er deres levebrød man forsøker å skade. Javisst er det mange viktigere ting i livet, men som kjent er alle nødt til å ha en jobb og en inntekt.

 66. Mette Dahl

  Må føye til at jeg ser sjelden på gardinene dine når du legger ut bilder av et antrekk, ser at bildene dine er sykt brae og klesstilen din likeså 🙂 Mette

 67. En ting som overrasker meg er at du påpeker at du ikke klarte å sove etter denne hendelsen, når du for noen uker påpekte at Sophie Elise ikke burde blande sak (business) og person og gråte jfr blogginnlegget kjære blogger, ikke gråt. Du skriver også at dere bloggere må slutte å synes synn på dere selv. Men dette nå er jo akkurat det motsatte(?)

  1. Caroline

   En blogg er personlig og følelser hører med, forstår godt at Sophie ble lei seg, det hadde jeg også blitt. Men tanken bak det innlegget var vel at jeg mener hun i tillegg til dette også burde svart tilbake, slik som jeg blant annet gjør her nå 🙂

 68. Kristina

  Når skal de la deg, og din familie få fred? Hva du velger å gjøre med ditt liv og din blogg har vel ingen noe med. Jeg er innom bloggen din daglig, flere ganger til og med. Hvorfor? Fordi jeg elsker å lese om deg og ditt liv, hvordan du og din familie har det, hva du har gjort og hva du skal gjøre 🙂
  Inspirasjon, glede og tips! Hvordan folk kan ta å zoome inn på bilder og lete etter feil, og ikke minst kommentere å få folk imot. De kjenner deg ikke en gang! Blir helt flau på deres vegne. Stå på Caroline, du er rå og fantastisk med akkurat det du driver med og akkurat sånn du er 🙂
  Hilsen fan med rommet fullt av nye adax vesker og lommebøker 😉

 69. Vakkert iscenesatt av journalisten…
  Håper gardina har kommet seg etter hetsen den ble utsatt for.

 70. Heihei Caroline 🙂 Jeg vil gjerne komme med litt ros! Da du før jul ønsket tilbakemeldinger på hva som kunne gjøre bloggen bedre, la jeg igjen en kommentar hvor jeg sa at jeg nesten hadde sluttet å lese bloggen din. Men jeg må bare si, at etter at du endret på mange av innleggene, så har jeg sakte men sikkert kommet tilbake. Jeg stortrives når jeg leser her, eneste er at jeg skulle ønske det var flere treningsinnlegg 🙂 Jeg synes du fortjener skryt for å ha klart å fange interessen min igjen! Angående det andre som foregår her, jeg blir helt fascinert over at voksne mennesker gjør alt de kan for å ødelegge for andre, kamuflert bak påstander om at «det er saklig» og at «det er diskusjon av bedriften». Synes det nå begynner å grense mot det komiske, slik denne heksejakten mot deg bare fortsetter og fortsetter. Vis meg den personen som aldri har gjort noe galt her i livet 🙂 Jeg heier på deg!

  1. Caroline

   Så hyggelig å høre, det setter jeg pris på 🙂 Jeg er forresten helt enig med deg, jeg har vært elendig på treningsinnlegg-fronten :O Men fremover blir det mer om det 🙂

 71. Blir ofte skremt av hvor mange som klarer å lire av seg så mye stygt. Ikke bare mot bloggere men åpent henger ut folk på Facebook. Tenker ofte at er det slik de vil at barna ska oppføre seg når de kommer på skolen? Kritisere og finne feil hos andre? Det tviler jeg på. De vil heller ikke at ungene skal bli utsatt for det. Men likevel gjør de det. At folk har tid til å lete etter feil hos deg (og sikkert ti andre bloggere) skjønner jeg ikke. Synes at alle burde tenke litt «vær mot andre slik du vil at andre skal være mot deg». For hvem vil vel at folk lagrer profilbildet ditt på Facebook og deler det for alle vennene sine mens de kritiserer alt som er galt? Tviler på at det e veldig mange, og da skjønner jeg ikke hvorfor folk gjør det mot andre.
  Caroline oppførerer seg ikke som et offer, hun sier ikke «jeg var så lei meg at jeg ikke fikk sove» men at hun ble frustrert, og det er forståelig. Hvorfor skal ikke Caroline få gå i en forsvarsposisjon når det åpenbart er helt feil? Det ville alle gjort. Når noen sier noe som ikke er sant om deg, ville du poengtert at det ikke er sant? Men nei, med engang hun går i forsvarsposisjon er hun et offer, klager etc. Caroline gjør akkurat det de fleste ville gjort.
  når du endrer bildet (som de fleste tar i raw format) mtp lys osv, kalles det behandle ikke redigere folkens 😀 så egentlig har hun ikke redigert bildet men behandlet det :p

 72. Godt nytt år! Denne bloggen blir mer interessant fordi du særlig den siste tiden har begynt og reflektere mer sammen med leserne dine! Det er viktig å diskutere slike ting, det er viktig at leserne også har et bevisst forhold til dette, og det er viktig at dere toppbloggere i økende grad tar innover dere makten dere har når det gjelder kropp og utessendefokus. Derfor er jeg glad for at du tar opp dette på en åpen måte! Heia deg

 73. Hvorfor gir du denne Magni oppmerksomheten hun etterstreber? Hun setter seg selv i et dårlig lys. Ved å vie et helt blogginnlegg til henne, anerkjenner du henne som en relevant aktør. Det er hun ikke. Du fremstår dessuten selv som sytete, selvhøytidelig og navlebeskuende. Det tror jeg ikke du er. Når det er sagt, er det knapt et år siden det kom frem at dere faktisk redigerte bilder av deg. Da må du faktisk påregne at det tar tid å bygge opp lesernes tillit igjen. Woman up, slutt å klage og gå tilbake til det du kan best, nemlig å inspirere og motivere leserne dine med positive innlegg om trening, stil, mat med mer.

 74. I alle dager, dette hadde jeg ikke fått med meg. Skjønner godt at du og Lars-Kristian blir frusterte! Synes du svarer veldig godt for deg, jeg er imponert over at du klarer å heve deg over dette og ber om en saklig debatt. Du ser nyansert på innleggene til Magni, til tross for at det hun skriver er ganske spesielt. Jeg stoler på at du ikke redigerer bilder lenger. Jeg brydde meg ikke om at du gjorde det tidligere heller. Du inspirerer meg, du sprer glede, du framstår som troverdig for meg, både du og Lars-Kristian framstår med integritet og verdighet. Håper du slipper å bruke tid på slike tullesaker som dette framover, men jeg synes det er riktig av deg å reagere og informere leserne. Du er knallgod på det du driver med, du får til mange forskjellige ting – det er det mange som ikke tåler. Fortsett som du gjør, du blir bare tydeligere, klokere, vakrere og bedre! Klem fra fast leser.

 75. Jeg skjønner godt at du ikke fikk sove etterpå, forstår ikke hvorfor folk kommenterer det engang? Det er da en helt normal reaksjon når man blir opprørt og frustrert. Ville vært unormalt å sovne som en stein etterpå, spør du meg. Innlegget ditt var velformulert Caroline, for meg framstår du overhodet ikke som et offer – derimot er du dyktig til å få teksten du skriver til å framstå som levende ved å også skrive om følelser.

 76. Det er jo ikke så rart at dette mistenkes?! Du har jo tidligere blankt ut løyet på spm om retusjering i kommentarfeltet (enn hvor ærlig du i dette innlegget hevder å være) – for så å bli tatt for nettopp å redigere deg tynnere på bilder. Du sier at du har beklaget og angrer, men angrer du fordi det var galt, eller fordi du ble tatt?

  Jeg forstår at slik spekulering er trist dersom det ikke stemmer, men ikke oppføre deg som at slike diskusjoner er tatt helt ut av løse luften. Dessuten er det sikkert ikke bare jeg som synes den gardinen ser mistenkelig rar ut.

  1. Caroline

   Det er noe med formidlingen av denne mistanken som er helt bak mål.

 77. Hei!

  Som fotograf synes jeg at alle kommersielle aktører (inkludert bloggere) burde få være frie til å redigere hele bildet med verktøyene saturasjon, ekspornering, fargemetning, curves, brightning, contrast, clarity, vibrations, highlights, fading, shadows og alle typer filtere slik de vil, uten å informere om det. Men når det kommer til å justere enkelte deler av bildet, som for eksempel dodge/burn, altså lysne eller mørkne et spesifikt område av bildet, for eksempel en uheldig skygge under et øye eller «konturere» ansiktet på noen måte i etterbehandling, burde absolutt informeres om. Og selvfølgelig fjerning av rynker, kviser og andre urenheter, samt bruken av verktøyet liquify (blir ofte brukt til å «dra» inn ut deler av kroppen eller andre områder) burde selvsagt informeres om. Jeg vet at det er LANGT å gå før reklamebransjen begynner å informere om dette, hvor det er tilfellet i om trent samtlige postere vi ser av kvinner i bybildet. Men om bloggere kunne gått foran med et godt eksempel er vi kanskje ett steg nærmere! Jeg vet jo at du har sluttet med dette for lenge siden, så dette gjelder ikke deg lengre, men for eksempel bloggeren Elise Bahia (Livingdoll) burde absolutt informert om sin retusjering som jeg vil si heller over mot mer malerisk enn fotografisk.

 78. Wow! Helt sjokkert! Jeg er ikke typen som kommenterer innlegg men dette var en øye-åpner. Synes det er veldig bra at du på ærlig måte belyser slikt. Også bra (som du skriver i siste innlegg) at dette ikke blir hverdagskost men likevel veldig viktig at du får på profesjonell måte (i motsetning til denne Marni???!) svare/belyse slike ting. Stå på! Og nyt det nye året

 79. Hei Caroline 🙂
  Nå har jeg fulgt deg siden du var gravid og den gangen likte jeg bloggen din veldig godt, men etter hvert som tiden gikk ble jeg mer og mer skeptisk til livet du selger.
  Alt er perfekt, ryddig og aldri noe søl eller rot. Jeg begynte og reagere først da du begynte og nyte vin i amme perioden,(til tross for pumping) Da jeg personlig er sterkt imot at man trenger noe som helst alkohol så lenge man ammer.
  Så ble det litt mer som jeg personlig ikke syntes så mye om, utrolig dårlig merking om hva som faktisk var reklame/sponsett eller annonse og dette med bilede redigering. ( som du nærmest skyldte på leserne dine) Jeg satt mange ganger igjenn med en følelse av og bli lurt etter og ha lest noen innlegg.
  I tilegg kom det frem at mannen din utga seg for og være andre i komentarfeltet og var relativt krass mot andre.
  Så kom jo dette innlegget om prevansjonen du «reklamerte» for som overhode ikke var sikker eller ble regnet som faktisk prevansjon her.
  Da dere var på ferie nå nylig var det veldig mange som reagerte på litt av hvordan dere forholdt dere til et sykt barn, date dagen etter sykehus, bilder av en litt tusset barn som ikke var helt fornøyd. Etter mange hadde kommentert (ja mange var stygge også) Så kom innlegget om mammapoliti.
  Så kom innlegget om at det var kommentarfelt problematikk, Og nå dette innlegget om frustrerende start på året.
  Dette fikke det til og si stopp hos meg.

  Sånn som jeg ser nå så er disse såkalte blogge (kjendisene) blitt mer og mer buhu stakkar meg det er så fælt at noen sier det og det, får ikke sove vil bare gråte osv. Jeg har aldri vært noe super engasjert i og kommentere, mye fordi jeg ikke klarer og formulere meg riktig. (i tilegg til store skrive vansker)
  Men denne gangen må jeg bare si at jeg begriper ikke hvorfor dere blogger «annet enn det innlysende» PENGER. Tenk på hvordan ekte amerikanske kjendiser har det. Blir jo forfulgt av papparatzi, beskylt for utro rykter, fersket uten sminke osv, listen er jo uendelig.
  For meg virker det som «bloggere» vil ha berømmelsen og rikdommen som kjendis. Men de vil ikke ha kritikk eller bli dømt på noen som helst måte og det er her jeg mener dette er uungålig når man fritt velger og bli en offentlig person.
  Sier seg sel at noen vil forme seg meninger om godt og vondt.
  (dette avsnittet er ikke bare rettet til deg C, men mange andre topp bloggere også)
  Jeg dømmer dere ikke negativt, men jeg mener dere ikke er tykkhudet nok til og holde på i det offentlige hvis noen så få og smålige mennesker kommer under huden deres så fort.
  Det blir litt for dumt at det skal komme sånne innlegg gang på gang istede for og enten gi fulstendig F, eller noen ganger bare legge seg flat.

  Dette er ikke ment for og være frekk eller fornærme noen, men heller litt at jeg bare sier rett ut det jeg mener denne gangen 🙂
  Og med det vil jeg også si takk for meg som leser. Da «blogger» ikke lenger er noe for meg 😀
  Ønsker dere alt godt videre i media livet 🙂

  1. Og i livet utenfor media selfølgelig 🙂

 80. Tenk å strebe så hardt etter å lage noe som ikke er der. Dersom Magni ønsker å få frem en diskusjon rundt temaet bilderedigering blant bloggere trenger hun vell ikke danne et uskyldig offer. Så utrolig unødvendig og barnslig. Det kan selvfølgelig være en interessant diskusjon, men hu kan vell starte den på en annen måte. Jeg er kun 20 år og føler til og med jeg har mer nettvett og i det hele tatt vett i hodet enn denne Magni. Måten hun fremstår her heller mer over til en mobber enn en interessant og pålitlig skribent.

 81. Godkveld! Er så enig det blant annet Ingvil og L skriver: du leverer en lekker blogg, -jeg har bare fulgt deg det siste halve året, men vil anta at det opprinnelige konseptet «fotballfrue» var ment som noe litt glamorøst og «perfekt» med hjemme-frue-tilværelse på høye hæler i lekkert tøy ispedd fine lunsjer, treningstips og ferierurer. Når du i tillegg kommer med litt mer reflekterte innlegg fra tid til annen synes jeg produktet blir kjempebra – jeg «forventer» for så vidt at du skal se smashing ut med både tynnere armer og slettere gardiner enn meg! Ser poenget med at barn og ungdom kan bli påvirket etc, men tenker at det finnes verre reklame/redigering i andre medier og skjønner ikke hvorfor akkurat bloggere skal gås nøyere etter i sømmene enn alle andre. Ikke la journalistiske stunt ta nattesøvnen – keep up the good work!

 82. Det er sjeldent jeg kommenterer på blogger, men i dag kommer det en komme tar fra meg: av alle bloggene jeg leser er du den som har overrasket meg mest: at du klarer å svare så pent, ordentlig og sakelig disse «nettrollene» er jo helt utrolig! Du er en av de flinkeste bloggerne jeg vet om til å skrive og uttale deg godt om kritikk og ris! Det er beundringsverdig! Stå på! Du inspirerer så mange! La dette prelle av deg som vann på gåsa! Hold hodet høyt hevet, for det har du ALL grunn til!

  Lykke til med 2016!

  1. Caroline

   Wow!! Så utrolig hyggelig å høre 😀 Lykke til du også <3

 83. Kristine

  Gardinen er jo akkurat likt på bildet over i den orginale bloggposten :p kan innrømme at det ser litt redigert ut når hun påpeker det, men når man ser de andre bildene ser man tydelig at det er gardinen som er sånn. Hva skulle du ha redigert på det bildet over der det også buler, mer luft mellom gardin og deg selv?

  Tåpelig, ble litt provosert nå…

 84. Hei Caroline,
  jeg kommenterer sjelden på blogger og har aldri gjort det på din. Ville bare si at jeg syns du håndterer denne saken på en veldig ryddig og eksemplarisk måte. Skjønner godt at denne typen oppmerksomhet er stressende og kan ta bort mye av gleden ved det du gjør. Men samtidig er det veldig viktig for samfunnsdebatten at du tør å stå i stormen og insistere på en saklig diskusjon om disse temaene, istedenfor å gi opp eller bli taus, slik mange blir som opplever så mye negativ og usaklig omtale til slutt gjør. Altfor mange, spesielt kvinner, blir skremt bort fra nettet. Vi har behov for folk som vil kjempe for å skape en real diskusjonskultur på nett, og som ikke lar personer som kun skaper kvalm, dårlig stemning og driver med personangrep, få slippe unna med det. Det du gjør er viktig og verdifullt. Ikke glem det!

  1. Caroline

   Tusen takk, så hyggelig at du synes det 🙂

 85. Hei Caroline,
  Fint innlegg og interessant spørsmål du tar opp her til slutt. Jeg stiller et lite spørsmålstegn ved uttalelsen «En eller annen form for redigering er uungåelig, og det gjelder alle, ikke bare bloggere». Jeg ser på meg selv som en rimelig vanlig 25-åring, men må ærlig talt si at verken jeg eller noen av mine venner aktivt redigerer bilder. Om det så gjøres er det ved bruk av disse filterene man har tilgang til på Instagram (hvor utsikten man hadde på fjelltur i Jotunheimen, eller havet man badet i på siste tur sørover, gjøres enda mer spektakulært). Dersom det er denne type redigering du henviser til er jeg enig, de fleste er nok oppmerksom på at dette forekommer, og er så vant til det at det ikke legges merke til. Redigering utover dette er imidlertid noe jeg personlig mener er unødvendig og til dels skadende. Dersom dette benyttes av bloggere mener jeg det kan være meget nyttig å gjøre lesere oppmerksom på det.
  Så for å oppsummere mener jeg man må skille redigering inn i to kategorier; En ting å fikse på lys og farger (f.eks ved bruk av filter) – denne type redigering vil jeg tro er for å gjøre bildet klarere, og det bloggproduktet du presenterer bedre og renere. En annen ting er å endre bildet, eller noe i bildet ved å for eksempel redigere utseendet til personer, innredning eller lignende. Denne type redigering burde merkes på blogger, i magasiner o.l.

  Så har jeg en annen liten kommentar: Det kan godt hende det kun er et problem jeg opplever, men det virker til at bildene på din blogg lastes veldig sakte i forhold til bilder på andre nettsider og blogger. Tenkte jeg bare skulle gjøre oppmerksom på det! Hadde vært helt supert om de på en eller annen måte kan lastes inn litt kjappere 🙂

  Stå på videre!

 86. Jeg liker ikke hvordan utviklingen på nett har blitt, spesielt ikke det jeg vil kalle offentlig mobbing og at folk skal bry seg om et bilde er retusjert eller ikke. Ja kan skjønne dette med influencers og unge lesere, men bilder har blitt manipulert all mass i lang tid før web og blogg ble til, og «leserne» tålte det den gangen, så hvorfor ikke nå? Jeg synes fokuset i verden har blitt helt twisted.
  Jobber selv med foto og grafisk design, og synes disse uttalelsene vitner om at folk ikke har mer fornuftige ting å gjøre enn å rakke ned på andre. Det virker som om janteloven fremdeles gjelder, og at man må prøve å jekke ned alle som har suksess. Synes det er bra du tar opp dette Caroline, slik at alle kan se hvordan verden har blitt. Det er større nyheter der ute, enn om du har retusjert et bilde eller ikke. Siden vedkommende er journalist, skjønner jeg ikke at hun vil rope ut om dette, det vitner om hvor fokuset hos denne journalisten ligger. Synes du har en fin blogg for din type brukere, og synes du skal børste av deg dette, heve nakken og fortsette i samme stil.

  Godt nytt år!

 87. Jeg synes dette tema er veldig viktig å belyse! Unge jenter og gutter kan lett sluke alt de ser og tro at mennesker ser ut slik som de gjør på bilder, selv om bildene er redigert. Jeg selv synes det er umulig å se om et bilde er redigert eller ikke, og jeg tenker heller aldri over om det kan være det. Å få retningslinjer eller for eksempel opplysningsplikt rundt dette kunne vært en god ide ja! Det er bare synd at dette temaet blir tatt opp ved å bruke deg som syndebukk, da du er uskyldig i dette tilfellet. Jeg synes du hever deg veldig bra over dette da du faktisk klarer å ta det opp saklig, noe denne damen ikke klarer. Stå på Caroline! 🙂

 88. Hei Caroline,

  Det å være en offentlig figur som blogger er et tøft liv, og man må tåle en støyt i ny og ne, akkurat som andre kjendiser som får kritikk for alt fra dårlige konserter og elendig skuespill, til dårlig klessmak på den røde løperen…
  Selv om bloggen din er personlig er det som regel lurt å skille mellom den offentlige Caroline og den private. Uansett hvor offentlig du blir, bør du aldri gi alt av deg selv. Det eksponerer deg for mye, og gjør deg sårbar.

  Journalister og kritikere trenger noe å skrive om for å kunne synes og komme opp og frem. De elsker sikkert å bruke både deg og andre bloggere som innhold i artiklene sine. Det kan kanskje til og med hende at de provoserer litt ekstra for å se hva resultatet blir, for deretter å få enda mer spennende innhold til debattene sine.

  Mitt råd til deg og alle andre bloggere og offentlige personligheter er følgende:
  – Husk at kritikerne ikke kjenner deg. De verken elsker deg eller hater deg slik du virkelig er. Det ER ikke personlig.
  – Det er en 80/20 regel i nesten alt i universet: for 80 elskende fans vil du alltid ha 20 «haters» sånn er det bare
  – Det er nok at du går ut med en kort offentlig erklæring og bekrefter ditt synspunkt og dine verdier, hvis du tror det i det heletatt er verdt det å delta i diskusjonen. Det virker mer profft enn å klage.
  – Skap deg en profesjonell profil og et image du kan dele med alle, og behold den virkelige Caroline for deg selv og dine. Det fansen vil ha er en drømmefigur, det er ikke så farlig om det stemmer 100% med virkeligheten.

  Lykke til!

 89. Janteloven kan ta knekken på noen og enhver – hev hodet høyt over!

  Folk burde ta tak i sitt eget liv, ingenting kommer gratis!

 90. Caroline,
  Da jeg klikker innom din blogg (og et par andre) flere ganger i uken over de siste årene for å få litt inspirasjon når hverdagståken setter inn har det aldri falt meg naturlig å skrive et innlegg/kommentar. Det du beskriver over av kommentarer og proverseringer fra M er virkelig helt sykt, og syntes det er utrolig uprofesjonelt av henne som profesjonell journalist. Merker jeg sitter å måper litt av situasjonen du skildrer. Virkelig på kanten til person angriping. Håper du får blåst ut litt luft ved innlegget og at du innser hvor mange som syntes hvordan M skriver er på kanten. All PR er god PR? Nja…. Om de ikke har noe bedre saker å drøfte i romjulen enn å framprovsere og nedlate andre,kritisere og terpe på emner som er så latterlige da fremgangsmetoden latterligjør konseptene, vet ikke jeg hvem som ironien faller på? 🙂

  Haters gonna hate – keep rocking!

 91. Hei. Jeg lurer på hvor har du bestilt det settet du har pà deg ? Tar det langt tid før det kommer?

 92. Alexandra

  Jeg må si det er intressant at noen med en mastergrad i digital markedsføring bedriver (og oppfordrer) til slikt netthets… :S Vedkommende burde da vitterlig vite at det er hets/mobbing…

  Hva gjelder tidligere redigering synes jeg ikke det er rart at du har gjort det- med alt det rare folk har blåst ut av proposjoner med dere- i motsetning til dem, innrømmer i alle fall dere når dere har gjort feil.

  Herregud. Synes dere er sterk som tåler alle disse trollene, jeg. Jeg hadde aldri klart det selv.

 93. Jeg syns ikke man skal merke redigerte bilder, men får man spørsmål om hvordan man redigerer, så bør man svare ærlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *