green smoothie bowl + butter coffee

bulletttull_4

I dag laget jeg meg en helt fantastisk frokost og jeg er så stappmett nå at jeg angrer for at jeg ikke trente tidligere – hei megahold! Jeg foretrekker å spise noe veldig enkelt før en treningsøkt, og dersom jeg trener før fuglene fiser orker jeg som regel ingenting i det hele tatt. Nettopp dette er det flere som har spurt meg om, så der har du svaret. Jeg er egentlig ikke noe frokostmenneske, i hvert fall ikke om jeg må spise bare for å spise. Men når jeg er nydusjet, mør og god i kroppen etter en hard økt, da elsker jeg å sette meg ned med frokosten min, og denne frokosten som du skal få tips om nå, er rett og slett helt fantastisk! 

bulletttull_3

Jeg føler at ganske mange er redde for grønn smoothie, kanskje fordi det ser litt rart ut eller fordi det ofte smaker litt for grønt, men det siste året har jeg laget så mange gode varianter. Den jeg smalt sammen i dag er intet unntak! Du finner de andre grønne smoothiene mine under kategorien mat, så jeg synes du skal ta en titt der ,dersom du vil gjøre starten på dagen hakket bedre 🙂 Spesielt når vi går inn i 2016! Men jeg tjuvstarter altså litt på det nye året og har innført sunne vaner igjen allerede nå… så varer det frem til torsdag i hvert fall 😉 

For denne grønne saken trenger du ganske enkelt ♥ 2 bananer ♥ 1/2 avocado ♥ 1 ts. frisk ingefær  ♥ 4 puter frossen spinat  ♥ soyamelk 

bulletttull

Sleng alt oppi en blender, men det holder med en + en halv banan. Resten kan du bruke til topping. Spe på med soyamelken eller annen væske til du får en passe tykkelse på smoothien. Husk at den skal være tykk nok til at du skal kunne spise den med skje. Det er ikke mye væske som skal til 🙂 Jeg toppet det hele med noen bringebær og litt chiafrø også. Mmmm! 


Så til smøret i grøten – nesten bokstavelig talt: i dag laget jeg smørkaffe og jeg vet det høres ekkelt ut, men me oh my! Det var så godt! Og fryktelig mektig. Jeg forstår hvorfor de lages i små espressokopper – du trenger rett og slett ikke noe mer. 

bulletttull_7

Nå skal jeg innrømme at Lars-Kristian fnøs så hardt da jeg fortalte ham om dette, at jeg nesten måtte hente et lommetørkle til ham, men jeg velger å teste det uavhengig av hva han sier 😉 Smørkaffe skal nemlig øke stoffskiftet i kroppen og fettet i den forsinker visstnok fordøyelsesprosessen slik at energien fordeles utover flere timer. Ha! Det må jo være helt topp 🙂 Hei, min nye favorittkaffe! 

Smørkaffe lager du av 1 dobbel espresso ♥ 1 ss. usaltet smør ♥ 1 ss. kokosolje 


Så blander du det hele i en blender og nyter en fantastisk, smørmyk liten kaffe. Mmmm! 

31 kommentarer

 1. En blir jo sulten av å se på bildene hvis kaffen vil øke stoffskiftet er det da best å ta den før måltidet ? Ha en deilig dag

  1. Caroline

   Det skal ikke ha noe å si 🙂 Håper du har hatt en fin dag, Tordis! 🙂

 2. Guttemamma

  Har du noen oppskrifter uten avocado eller tips til hva man kan erstatte det med? Allergi her :/ Både jeg og gutten min 15 mnd er så glad i smoothie, og synes det er supert å ha grønnsaker i 🙂

  1. Caroline

   JA 😀 Tenker du på grønn smoothie? Eller noe annet?

   Klem 🙂

 3. Kristine

  Så gøy at du prøver bulletproof kaffe! Prøv med litt kokosolje i tillegg, da blir du ihvertfall mett!

  Fortsatt god jul!

  1. Caroline

   Det er jo kokosolje i den 😉

   Fortsatt god jul til deg også <3

   1. Kristine

    Haha, jøss, der var jeg litt rask på lesingen. Ser det nå!

    Riktig god jul <3

   2. Caroline

    God jul, Kristine <3

 4. Fnyser litt av den kaffen din jeg også 😉 Usj, det hørtes ikke bra/godt ut :p Men men, hver sin smak som de sier! Kanskje det kan prøves en gang jeg har fått summet meg til å kjøpe en espressomaskin 🙂
  Smoothien derimot, den hørtes utrolig god ut! Hva menes med 4 puter frossen spinat? Ett uttrykk jeg ikke har hørt før, men kan heller ikke skryte på meg at jeg er en dreven kokk.

  Takk for tips, trenger litt matinspo da det går i samme tralten så og si hver dag, og er fryktelig matlei!!

  1. Du får kjøpt ferdig frossen pose med spinatputer (små biter av spinat) på butikken:) Genialt å ta en og en pute/bit til det du skal bruke spinaten til 🙂

  2. Caroline

   Jeg vet at det høres ekkelt ut, men jeg lover deg! Det er SÅ godt! Du kan jo i hvert fall prøve 😉 Har gått i det samme i jula her også, så denne uken trengte jeg litt forandring 🙂

   Klem 🙂

 5. Elsker grønne smoothies og smoothiebowls, så denne skal testes!
  Hvor kan jeg kjøpe den skjønne, vesle espressokoppen? 🙂

  1. Caroline

   Den er fra Miss Etoile 🙂

   Klem!

 6. Hei! Så nydelig – hvor er kaffekoppen og asjetten fra? 😀

 7. En veldig frisk variant av grønn (drikke)smoothie er:

  Frossen mango
  frossen ananas
  saften av en halv lime
  en god neve med basilikum
  og en god appelsinjuice.

  KNALLGOD! 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk for tips, Marte! Basilikum – mmm 🙂

 8. Cecilie

  Kan denne lages dagen i forveien?

  1. Caroline

   Jeg er litt skeptisk mtp. avocadoen, har aldri laget den kvelden i forveien selv :/ Men du kan jo prøve 🙂

   1. Et tips hvis man skal lage noe med avokado dagen i forveien er å ta litt vann i skålen. Det funker i hvert fall med guacamole – den holder seg fresh!

  2. Cecilie

   Takk for svar:)

 9. Smoothie bowl er så godt 😀 Jeg pleier å ha egg i for å få litt proteiner i tillegg. Gir null smak, heldigvis 😉

 10. veldig godt med et rått egg også i smørkaffeen – det høres sykt ut, men prøv! så får man protein også 😀

  1. Caroline

   Whaaaat?!? Jaja, hvorfor ikke 😉

 11. Idag ga du meg en god latter med uttrykket før fuglene fiser. Ha haha. Det har jeg aldri hørt før. Jeg likte dette innlegget. Artig med nye ting å prøve, og krydret med humor. Ha en fin kveld. ;D

  1. Caroline

   Haha 😀

   Ha en fin kveld du også <3

 12. Kristine

  Jeg skal ihvertfall prøve med kokkosolje, muligens med smør også :p må jeg innom helsekost for å få kjøpt kokkosolje?:)))

  Ha en fin kveld!!

  1. De har faktisk kokosolje på Europris! Denne er ikke så dyr som den på helsekosten.
   Jeg bruker denne både til steking og til matlaging=)

 13. Elsker bullettproof coffee! Drikker jeg den på morningen, er jeg ikke sulten igjen før langt utpå ettermiddagen. Heia deg som reklamerer for dette, regner med det er mange som rynker på nesa!

 14. Har enda ikke prøvd fettkaffe, som det også blir kalt for, men nå fikk jeg lyst å prøve! Takk for tipset 🙂 Grønne smoothies er snacks! For meg ser det bare mer delikat og sunt ut med grønn smoothie! Ha ei super feiring i morgen! <3

 15. Ååhh, den smoothien skal jeg absolutt teste! Jeg pleier å starte dagen med smoothie med jordbær /bringebær, banan, avokado, mager vaniljekesam og vann.. men nå er det på tide med litt forandring; ) Godt å se flere som ikke liker å spise bare for å spise før trening!
  Ha en fortsatt fin romjul, og ett godt nytt år når den tiden kommer 🙂

 16. Jeg elsker å lage mat og blir veldig inspirert av rettene dine og bildene. Jeg lurer på hvor du finner inspirasjonen fra. Ser du på sider som feks deliciously Ella og lignende?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *