det er dejlig å være norsk…

rommet_7

Helt riktig! Vi er i Danmark og vi er i København! Jeg er så glad i dette stedet – København er helt klart en av mine favoritter blant storbyer, så da jeg fikk beskjed om at det var her alt skulle foregå om noen dager ble jeg veldig glad. 

rommet_10

rommet_1rommetrommet_5rommet_4rommet_2rommet_3rommet_6rommet_9

Vi bor på hotell Phoenix for øyeblikket og har fått et helt nydelig rom som vi skal nyte i morgen kveld. Da skal vi bare finne frem frottémorgenkåpene, tøflene og noe enkel mat som vi kan spise på rommet, men akkurat i kveld går turen ut. Vi skal teste en restaurant jeg har vært nysgjerrig på lenge. Jeg gleder meg!  

rommet_8


Flyturen hit gikk kjempefint, forresten. Jeg tror jeg er inne i en god periode, i hvert fall går det virkelig bedre og bedre for tiden og det er veldig deilig å kunne kjenne på at det faktisk er mulig å slappe av litt – selv så langt oppi luften og så (i mine øyn) hinsides all fornuft. 

Tusen takk for alle fine ord den siste tiden. Jeg setter så pris på dere som er så gode! 

42 kommentarer

 1. Åå det rommet har jeg hatt en makeup jobb på. Hvilken restaurant skal dere på? Det er så mye bra i køben!
  Kos dere!
  Tips: kjøp med en brøndrups snaps med hjem til jul. Den er veldig god. Du får kjøpt den nede på magasin! Spis lunsj på kanalcafen. Byens beste smørbrød!

  1. Caroline

   Vi var på Marchal 🙂 Tusen takk for tips!

 2. Åh, så koselig! <3 Og for et rom. NYT!
  Ha en fin kveld.

 3. Fint hotell og flotte bilder. Kos dere i Danmark.

  Chris

 4. Hvor er denne kjolen fra? Helt nydelig:)

  1. Caroline

   Den er fra Holzweiler 🙂

   1. Nydelig kjole!
    Har du en link? Den kjolen, likedan den grønne du viste frem fra samme merke for ei tid tilbake, er bare helt meg! Kos dere masse 🙂 klem

   2. Oda Kristine Fjeldsæter

    vet du hvor man får kjøpt kjolen? har prøvd å søke litt på nett, men finner den ikke..

 5. København er en fantastisk by! Men New York er og blir min favoritt 🙂 Har du vært i mange storbyer rundt i verden?

  1. Caroline

   Helt enig, vi elsker København 🙂 Jeg har vært i Paris, London, Stockholm, München og Milano, flere kommer jeg ikke på i farten 🙂 New York står høyt på listen!

 6. ÅÅÅÅ så nydelig du er Caroline 😀

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 7. Kos dere masse i København! Uten tvil en av mine favorittbyer også, det er så fint der 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, vi koser oss 😀

 8. Det hotellet bodde jeg på forrige gang jeg var i København:) Veldig flott! Er det noen spesiell grunn til at dere alltid må bo på store luksussuiter ved korte reiser?:) Kos dere videre!

  1. Kan selvsagt ikke svare for Caroline, Ida, men jeg bor også så godt jeg kan på korte turer. Nettopp fordi det er mye bedre å bo på store rom enn små rom 🙂 Ikke verre enn det. Hvis du kunne velge, tror jeg du også hadde valgt å bo på en suite framover et lite rom… Tror neppe de MÅ bo på suiter, men de kan bo på suiter, og da er valget enkelt 🙂

  2. Caroline

   Vi liker å ha det romslig, spesielt når vi skal være her over flere dager 🙂 Det gir blant annet bedre bildemuligheter for bloggen. I dette tilfellet fikk vi oppgradering til en såpass gunstig pris at det ikke var så mye å tenke på 🙂

 9. Jeanette

  FOR et fantastisk rom! Kos dere videre 😉

 10. Hvorfor velge et lite rom når det finnes sånne nydelige suiter…..la nå andre velge selv hvordan en vil bo….det handler om å nyte livet og ha det så bra som en kan…
  Når en er på tur er det vel for å kose seg med fine omgivelser, god mat,spennende opplevelser og alt som følger med.

  Kos dere masse…..gleder meg heller med dere ….bryr meg ikke om hvordan dere bor…..det har ikke vi andre noe med…

  1. Er du klar over at et rom som dette koster nærmere ti tusen kr natta i norske kromer, det blir faktisk ganske dyrt bare for en helg. Selv reiser jeg ganske mye og har opparbeidet meg lojalitetskort i kjeder som SPG, HH og Accor. Det betyr i praksis at vi opparbeider oss rett til oppgradering til rom som dette pluss andre goder som late check out og lounge tilgang. Jeg setter absolutt pris på goder som deilige suiter når jeg er ute og reiser, men aldri i livet om jeg vill, eller kunne, betalt de summer det her er tale om. Forøvrig skriver Caroline om dette på bloggen sin, og jeg tror faktisk at det er helt ok for henne at man kommenterer det hun skriver om og presenterer på bloggen. Skulle man fulgt din logikk Dame har man jo strengt talt ikke noe med hva Caroline skriver om av private forhold på sin blogg, men skulle man unnlate å kommentere av den grunn ville jo bli veldig kjedelig da, ikke minst for Caroline.

   1. Caroline

    Vi fikk en god pris på rommet fordi vi klaget på røyklukt på det opprinnelige rommet vi skulle ha 🙂 Jeg vet ikke hva rommet koster vanligvis, men vi fikk det for under 10 000,- for hele oppholdet. I tillegg er det ikke vi som betaler for hele oppholdet, men de vi er her for å jobbe med. Vi betaler kun mellomlegget fra vanlig dobbeltrom opp til suiten, noe som gjør at at vår del av dette neppe er høyere enn 5000,- totalt.

   2. Jeg er på ingen måte bekymret for at du skulle blakke deg på hotellopphold, men det er mange måter å oppnå oppgradering på, og suite er utvilsomt best. Fortsatt fine dager ønskes…

   3. Caroline

    Ja, det er sant det 🙂 Vi bruker stort sett Choice når vi reiser, og er medlem der, noe som gir oss oppgradering dersom det er ledig.

 11. Hei! Vi er også i København nå, men drar hjem i morgen igjen. Vi bor på Skt. Petri – det anbefales! Det har liksom blitt vårt stamhotel her i byen. Men… det jeg skulle si; Om dere rekker innom Tivoli en kveld så bør dere gjøre det. Julestemningen kom kastet på meg i det jeg gikk inn inngangen. Og den har ikke sluppet taket enda! Så nå skal det bli kos å komme hjem for å pynte til jul. Og Ps. Kjøp blomster med hjem også! Sååå mye billigere enn hjemme! Og mye bedre kvalitet også. Kos dere på tur!

 12. Kjære Caroline.
  Jeg er litt nyskjerrig… Føler du noen gang at du begrenser barnet ditt? Du har alle muligheter til å gi henne alt hva hun måtte ønske og bli. Men.. det virker som om hennes rolle, da hun er jente, er en prinsesse. Jeg mener at jenter og gutter skal ha samme muligheter, samtidig som de er forskjellige. Jenter kan være feminine og gutter kan være maskuline. Samtidig er dette stereotyper som ikke gjelder på alle områder. Jenter kan elske rosa og leke med dukker, samtidig som de kan spille fotball og være sterkere enn alle gutta.

  Jeg skriver dette fordi jeg lurer på hva du tenker. Siden starten har datteren din fått rosa leker og lilla kjoler osv. Da er det jo naturlig at hun vokser opp til å like disse tingene. Hun lærer å like rosa, like dukker, like å leke kjøkken. Det kan selvfølgelig godt hende at hun ville endt opp med å bli like glad i disse tingene uavhengig av hvordan hun hadde vokst opp med dem. Jeg bare sier, tror du at du legger «ord» og «smaker» for henne? Hadde det vært en mulighet å gi henne mer kjønnsnøytrale leker og farger, så hadde det etterhvert blitt et bevisst valg på hva hun selv ville hatt?

  Jeg er helt sikker på at dere kommer til å la henne spille fotball eller danse ballett elle gjøre hva hun enn ønsker! Det jeg lurer på er, tror du at det hun ønsker kommer til å være en følge av oppveksten hennes. F.eks at hun kommer til å elske rosa fordi hun har hatt det fra dag 1… Eller vokse opp med en tanke om at fotball er for gutter.

  Det er ikke min mening å fornærme deg eller dere som foreldre. Du har en veldig offentlig blogg hvor datteren din er en stor del av livet ditt og dermed bloggen. Dermed lurer jeg veldig på hva du tenker om dette. Dette er jo tross alt tiden hvor kjønnsroller utfordres og likestilling er på oppmarsj.

  Vennlig hilsen MS.

  1. Jeanett

   Hei Mia S
   Nå vet ikke jeg hva Caroline tenker, men jeg kan fortelle hvordan jeg har vokset opp:). Da jeg var så liten som Nelia er nå kan jeg faktisk ikke huske hva jeg hadde av klær. Det jeg husker var at jeg hadde en dokke som het Cristian. Som mamma sydde gutteklær til. ( fikk ikke kjøpt det). Fra tiden jeg kan huske ville jeg ikke ha rosa, svart og rødt ville jeg ha på klærne og gult soverom. Dette hadde jeg lenge som favoritt. Jeg var det man vil kalle en «guttjente». Syklet omkap med gutta, sloss med dem osv. Og så hadde jeg prinsessekjoler. Langt hår og neglelakk. Nysgjerrig på slanger og mark og begravde alt jeg fant som var dødt. Som voksen kom kjæligheten til…. Jepp Rosa. Så jeg tror ikke oppvekst har så mye å si. Noen er mer » jentete» enn andre og slik er det bare. Gjelder både jenter og gutter. Jeg tror man blir mer preget av hvordan man blir snakket til og behandlet som menneske enn farger og tyllskjørt 🙂

  2. Jeg har to jenter. Begge fikk dukker som små,begge ble ikledd rosa og andre typiske jentefarger. Dette fikk de fordi jeg som mamma valgte det. Begge ville jo kun ha rosa og kjoler og annet dill dall som små jenter elsker.
   Men nå er de blitt større og dette med rosa og kjoler er borte. De klatrer i trær,elsker å være i skogen. Den yngste spiller fotball.
   Det kommer til ett punkt hvor barna får egne meninger.
   Å vil ikke Nelia gå med rosa når hun blir litt større,så tror jeg nok Caroline lar henne ha på det hun vil.
   Barna forandrer mening og de fleste tror jeg sier klart ifra om hva de vil

 13. Utrolig fantastisk du ser ut!!

 14. Hvor er Nelia? 🙂

 15. København er så fint! Alt for lenge siden jeg var der sist og har så lyst igjen. Det blir så mye London på oss fordi mannen er derifra, og det er jo kult det. Men det er jo så mange andre fine byer å besøke! ☺ Kos dere ☺

 16. Hei. Håper dere koser dere masse i København. Nydelig by.
  Tenkte litt på alle kommentarer du fikk på forrige innlegg,fordi dere lot Nelia være hjemme.
  Hvorfor er det ingen som skriker høyt når mor eller far(kanskje begge) har en høy stilling som gjør at de må reise mye pga jobb. At mange barn kanskje må være hjemme med en aupair… Her reiser dere bort i to dager pga jobb og politiet skriker om seg. Hva med andre barn som opplever det samme. Er ikke så nøye da kanskje?
  Kos dere masse Caroline. Nyt kvelden.

 17. Hei Caroline. Du er så veldig fin på håret på disse bildene, hvordan styler du det? Tips tas i mot med åpne armer 🙂
  Nyt København forresten. Det er nydelig by, jeg bor i byen selv, og den er magisk 🙂

 18. Fullstendig off topic, men velger å spørre her da det er dere som har inspirert meg til å introdusere spill på sosiale kvelder. Siste innkjøp er «Ryktet går» som høres utrolig gøy ut. På esken står det at kan spilles av opp til 8 spillere av gangen – er det noen grunn for at man ikke kan være flere, og bør jeg i så fall kjøpe et spillsett til?

  Nyt København og hverandre.

  1. Caroline

   Dere kommer IKKE til å bli skuffet 😀

   To årsaker ril t det ikke kan spilles av flere enn 8 personer. Den første årsaken er at det ikke er nok tegneark, men det kan jo enkelt løses ved å lage egne ark. Den andre er at det vil bli så mange tegnerunder at ryktet sjeldent går hele veien, og da vil det bli lite med poeng :/ Men dere kan jo endre litt på reglene å gi poeng for antall korrekte gjetninger, og så en bonus im det får hele veien 🙂

   1. Tusen takk for utfyllende svar! Gleder meg til å spille. Første forsøk blir julemiddag 22. desember med et aldersspenn på deltakerne fra 8 til 72 år 😀

    Kos dere i deilige Danmark.

 19. Hei Caroline!
  Jeg og samboeren skal til København for første gang i romjulen og vi gleder oss veldig!
  Vi er som dere glad i teste ut ny og spennende mat. Har dere noen tips til restauranter?
  Har du i tilfelle mulighet til å lage en kort København-guide over mat og ting og se?
  Og hvordan er temperatur og været der nå?

  Tusen takk for tips! 🙂

 20. Så fint at flyreisene går bedre nå! Det er til oppmuntring for meg som også har flyskrekk. Jeg har troen på at bare man får utfordret redselen jevnlig og dermed får mange gode opplevelser (om man får det), så vil det hjelpe på. Kan jo virke som at det er tilfelle hos deg 🙂 Kos dere så masse i København!

 21. Så nydelig du er! Køben er min førjulsby, reiser dit på fredag, gleder meg slik! Om dere har tid må dere spise lunsj på Aamanns etablissement, moderniserte danske smørbrød. Innovativt, men samtidig klassisk! Anbefalt i Michelin-guiden, og et must for en foodie som meg når jeg er i Køben! Må bookes på forhånd. Anbefales virkelig!! Ligger rett over Søerne på Nørrebro, veldig sjarmerende lokaler og område. Uansett må dere kose dere masse!

  https://www.aamanns.dk

 22. Vi hadde bryllupsfesten vår på hotell Phoenix, og dette var bryllupssuiten vår. Gode minner.

 23. Jeanette

  Hei Caroline 🙂 Herlig at du og Lars-Kristian er i den fine byen, og koser dere! Og det er supert at du deler dine tips ang kafe, restaurant og sånt, jeg elsker å teste ut mat 🙂

  Over til de andre kommentarene:
  Jeg har selv to gutter, da de var små, valgte jeg klær og farge, fordi jeg elsker klær og mote, men etterhvert som de vokste til, kom det til ett punkt hvor de ville bestemme og velge selv. Den yngste elsket å være nysgjerrig på alt mulig, og til og med jenteting, og han fikk lov til å prøve å sminke seg, ta på leppestift, lakke på negler, og kle seg med mine klær. Den eldste elsket utfordringer, og var veldig aktiv overalt, klatret i trær, hoppe fra og til stein osv, jeg som mamma fikk hjertet i halsen 🙂 Nå er begge guttene mine flotte, og kjekke unge, voksne gutter. De elsker klær og mote som meg, så hva er problemet med at jeg valgte klær og farge for dem da de var små! De fleste mødre velger klær og farge, fordi det er moro! Jeg tror ikke at det har med oppvekst å gjøre. Min mor elsket også klær og mote, og hun elsket å kle seg fint/pent til fester/selskaper, jeg også, men mine to eldre søstre er ikke så interessert i klær og mote. Vi vokste opp med samme mor, men de valgte å ha andre smak og stil. For meg er det naturlig å være interessert i klær og mote, og det samme med guttene mine 🙂
  Jeg er sikker på at Caroline lar Nelia bestemme og velge selv når det kommer til ett punkt hvor hun vil ha egne meninger 🙂

  1. Jeg skjønner hva du mener. Poenget mitt er ikke at hun ikke selv skal få velge hva hun vil kle seg i eller hva hun skal gjøre. Det jeg lurer på er hvordan valgene som tas for henne nå – rollen hun settes inn i – det hun lærer seg å like, påvirker henne senere i livet.

   Jenteting og gutteting er oppdelt i rosa og blått. Jenter leker med dukker og gutter med biler. (For å sette et skille). Tidlig i livet lærer barn at det er roller de passer inn i. Uavhengig fra om de faktisk gjør det. Man lærer hva man som jente «burde» like og hva man som gutt «burde» like.

   I sammenheng med hva jenter og gutter liker, har dette noe å si for videre valg i livet. Hva som er jenteting og aktiviteter jenter skal drive med. Samme for gutter.

   Det jeg prøver å si er at jeg vil mene det er enn kobling, hos noen sterkere enn andre, mellom hva en lærer å like fra en er nyfødt til valg man tar selv senere i livet.

   Dermed tenker jeg at det å gi barnet flest mulige muligheten til selv å velge og nekte å la barnet bli begrenset av kjønnsroller, kan innebære å la det få (gi det) muligheten til å leke med alle type leker, kle seg i blått/rosa. Hva som helst. Ikke «sette» barnet inn i en kjønnsroller så tidlig i livet.

   Da det er sagt er det selvfølgelig full mulig med likestilt mellom kjønnene selvom en jente elsker rosa og en gutt blått. (Omvendt også, selvfølgelig). Kjønnsrollene er bare veldig fastsatte i et mønster i dagens samfunn og min tanke er at disse rollene er menneskeskapt og kan (trykk på kan), hindre kjønnene i å bevege seg utenfor rollen den er tillagt.

   Jeg lurer bare på hvordan tanken til Caroline er bak dette emnet. Hvordan hun tror hennes rolle som foreldre, deres valg om å plassere henne i «prinsesse»-rollen, kommer til å på virke barnet senere.

   Vennlig hilsen M.

   1. Jeanette

    Hei Mia S 🙂 Ja jeg skjønner absolutt hva du mener 🙂 For meg var det naturlig å ha gutteting i hjemmet fordi det var guttebarn, men jeg vil tro at mange barn leker med både gutte- og jenteting i barnehagen 🙂
    Min mann og jeg har venner i Italia, og vi var på besøk i våren. De har en liten gutt på 4 år, men var 3 da. Venninnen fortalte meg at gutten hadde mast om å få leke med lekebarnevogn, men hun ville ikke la han få lov fordi hun var litt redd for hva eldre, og folk sa, og hun var også litt redd for at gutten skulle bli for jentete. Jeg fortalte hvordan det er her i samfunnet osv. Jeg sa også at jeg lot min yngste gutt få lov til å gjøre jenteting, fordi han var nysgjerrig, men han som ung voksen er ikke blitt jentete for det. Jeg ville betrygge venninnen min og sa at hennes gutt kom ikke til å bli jentete for det, men fordi han var nysgjerrig, og lurte på hvordan jenteting fungerte. Så jeg skjønner absolutt hva du mener om kjønnsroller 🙂 Min eldste gutt kjøpte noen olabukser som er egnet for jenter, fordi han liker det, og han «tyvlåner» min bukse 🙂
    Hva og hvordan jenter og gutter blir nysgjerrig på, og har lyst til å prøve, er selvsagt opp til dem.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *