kjære blogger, ikke gråt

Jeg husker da jeg startet å blogge i 2009. Ingen, med unntak av de som faktisk leste blogg, brydde seg om hva toppbloggerne hadde å si. Du kunne skrive og gjøre nesten hva du ville uten at det ble noen overskrifter. Vi var stort sett irrelevante for de som ikke var inne i bloggosfæren. Etter at jeg begynte å blogge skjedde ting raskt, svært raskt. Lesertallene til de største bloggerne skjøt i været, meg selv inkludert. Jeg begynte å tjene penger på bloggen, det hele var bare en dans på roser. I november 2010 snudde plutselig alt på hodet. Jeg husker jeg gråt, på min egen bryllupsreise. En journalist hadde ringt meg midt på natten fordi de skulle skrive en kritisk artikkel om at jeg tok betalt for å skrive om bøker. Cappelen Damm hadde tatt prislisten min og sendt den til e24, de syntes det var forkastelig av meg å kreve betalt for omtale. Min verden falt i grus. Jeg følte at jeg var plassert i en gapestokk til spott og spe, og jeg følte meg lite respektert. I årene som fulgte kom de kritiske sakene stadig hyppigere. Jeg var tynn, og siden jeg var tynn, likte å trene og spise sunt, var jeg årsaken til at andre mennesker fikk spiseforstyrrelser. Svært enkel retorikk. I dag ser jeg på det på en helt annen måte. Dette var starten på noe større. De siste årene har bloggere vært hyppig omtalt i media, figurert på de heteste talkshowene, tjent gode penger og stadig vekk vært å se på den røde løperen. De største norske bokforlagene betaler til og med ti ganger så mye som det jeg krevde for omtale tilbake i 2010.

Men noe er likevel ikke forandret. Kristin Gjelsvik og flere andre synes det er kjempeteit at Forbrukerombudet bruker så mye tid på å passe på at bloggere forholder seg til norsk lov, jeg gråter fordi kvinneguiden er slemme, Sophie Elise gråter og får ikke sove fordi en journalist har skrevet en kritisk artikkel om henne og ellers er alle med kritiske røster mot bloggere stort sett drevet av sjalusi på «rikdommen» og «berømmelsen» vår. Ja. Forbrukerombudet kan i noen tilfeller virke ekstremt firkantet, svært mange på kvinneguiden er nettroll, enkelte journalister er noen empatiløse «idioter» og svært mange er drevet av sjalusi. Men absolutt all kritikk mot bloggere er ikke på grunn av dette. 

caroline-fargelegger-3


Vi må slutte å synes synd på oss selv, og i stedet se oss selv i speilet. Vi er ikke lenger irrelevante, vi er relevante. Folk bryr seg, de leser og lytter og mener noe tilbake. Noen ganger positivt, andre ganger negativt. At vi som bloggere mottar kritikk i det offentlige rom er et tegn på at vi tas på alvor i samfunnet. Da synes jeg vi skal vise oss denne tilliten verdig i stedet for å skylde på de «slemme» mens vi gråter oss igjennom natten. Ikke gråt, men reis deg heller og gi svar på tiltale! Om kritikken er urettferdig og gal, ja, da burde det være en smal sak å argumentere mot den også. 

Jeg har tenkt på dette lenge, og den utløsende årsaken til dette innlegget er jo selvsagt kronikken til Anki Gerhardsen om Sophie Elise, og hennes tilsvar til den. Jeg synes kronikken til Gerhardsen reiser flere aktuelle spørsmål, men dessverre er det mye som drukner i usakligheter som grenser til mobbing og netthets. Jeg forstår reaksjonen til Sophie veldig godt, jeg vet at det føles som et eneste stort personangrep og jeg vet hvor vondt det er. Men likevel har hun vært så aktiv og engasjert i samfunnsdebatten i høst, at jeg skulle ønske hun heller kunne bite litt mer fra seg enn å legge seg ned å gråte. Hennes motsvar betyr noe og hun betyr noe. Vi må ikke være redde for å gi et skikkelig tilsvar, selv om vi kanskje gjentar oss selv: hvorfor har hun tatt de valgene og gjort det hun har gjort så åpenlyst på bloggen, som i følge henne selv leses av barn helt ned i 7 årsalderen?  Hvordan håndterer hun det faktum at hun, med så mange unge lesere, skriver så åpenlyst om kropp og plastiske operasjoner? Ja, hun har skrevet om akkurat dette tidligere, noe Gerhardsen tydeligvis ikke har fått med seg, men i dette tilfellet ser jeg ikke at det skulle være noe negativt å gjenta seg selv. 

Paradokset her, og kritikk som Anki Gerhardsen absolutt bør ta til seg, er at dette faktisk ender opp med å handle om Sophie Elise. For kronikken til Gerhardsen er jo egentlig kritikk mot sine egne kollegaer, journalistene.  Dessverre er det svært få som ser ut til å ha fått med seg akkurat det poenget.

146 kommentarer

 1. Kristine

  Du er smart og flink, Caroline!

  Bra innlegg!

 2. Så godt skrevet!

 3. Dear Caroline, many thanks for this true and wise post! Yes, I think really negative criticsm for bloggers show that they are noticed in the world. Personally I’m very happy you started your blog and didn’t stop it although you had very hard times. Looking forward to read your blog for much more years. Thank you for being here.
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 4. Godt skrevet!

 5. Veldig godt skrevet og reflektert, dette. Du vinkler det på en dypere måte enn det de andre bloggerne som har uttalt seg om saken har gjort. Jeg er selv journalistikkutdannet, og har blitt forelest og undervist av nettopp Anki. Hun var absolutt den beste vi hadde, og jeg synes kronikken har et viktig poeng. Dessverre er jeg veldig enig i at dette poenget drukner i usakligheter som grenser til mobbing og netthets, som du skriver. Jeg mistet helt tråden i kronikken til slutt, og satt igjen med en følelse av å være vitne til uthenging av et enkeltmenneske. Ikke greit!

  Uansett. Skulle bare si at dette var saklig og engasjerende på en ny måte i denne debatten. Håper de som tar både det ene og andre partiet i denne saken har fått et mer åpent syn på ting etter innlegget du har skrevet her.

  Ha en fin dag 🙂 Klem

  1. Caroline

   Tusen takk, Martha 🙂

   Ha en fin dag <3

   1. Christine

    Hei Caroline! Må si meg enig med Martha! Dette var forfriskende og befriende fri for «føleri». Mobbing og netthets trenger vi ikke, men en saklig debatt må alle som ytrer seg i den offentlige debatten kunne ta. Og kanskje særlig når noen retter seg mot yngre lesere som enda ikke har dette med kildekritikk og det å se et budskap fra ulike vinkler helt inne.
    Ha en fin dag!

 6. Åå Caroline takk! Har ikke kommentert på årevis, men nå måtte jeg. Dette var et bra skrevet innlegg, igjen takk. Du viser modenhet. Har fulgt reisen din helt siden 2009, og du har jo vært en av bloggerne som har formet bloggplattformen! Tenk så kult:D Du har vokst, du har måttet tåle mye, men du har banet vei til en plattform som tidsmessig fortsatt er relativt «ny». Jeg er enig i mye av det Gerdhardsen skriver om. Jeg har ikke orket å lese mer av bloggen til Sophie Elise etter alle disse veldedighetsinnleggene hennes. Jeg mener, budskapet er fantastisk. Men synes det lyser sånn av den økonomiske biten at det overskygger viktige budskap. Og det irriterer meg at hun skal få ubregenset creds når det er akkurat de innleggene hun tjener fetest på, både av penger, pr og klikk. Men nok om det.

  Så vil jeg skryte litt av bloggen din. Den er så trygg, så deilig og så avslappende. Den er som å sette seg tilbake å lese i et blad. Jeg elsker alle hverdagsinnlegg, og synes det er behagelig at det blir mindre og mindre av de rene reklameinnleggene mange av de små bloggene ofte blir fristet til å kontinuerlig ha. Du fletter det inn på en fantastisk måte, og man skjønner jo at dere må annonsere også! Håper du får en strålende dag videre 😀

  1. Caroline

   Tusen takk, Mia! Koselig med positive tilbakemeldinger 🙂

  2. Som om jeg skulle skrevet den kommentaren selv. Helt enig

 7. Veldig bra innlegg, Caroline – som vanlig 🙂 Du har blitt så reflektert og formulerer deg utrolig bra.

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 8. Monica Andersson

  Alle er forskjellige og vi reagerer på forskjellige måter. Du og Sophie Elise er to helt forskjellige personlighetstyper. Jeg tror hun er en INFJ, så jeg ser hvorfor hun reagerte som hun gjorde. Enkelt for deg å bite tenna sammen da du sikkert er en ENFP 🙂

  1. Caroline

   Nå måtte jeg ty til google 😀 Ja, vi er alle forskjellige og vi kan ikke diktere hvordan andre skal reagere, ei heller kan vi fullt ut forstå 🙂

  2. Cathrine

   No way Caroline er ENFP! 😛 Stereotypiske ENFPer er sånne som gjerne fremstår litt morsomme og rare (med trykk på rare). Phoebe i Friends f.eks. Folk som er annerledes og lite A4, og som ikke tenker så mye på hvordan andre oppfatter dem. Det ligger også i en xxxP sin natur å foretrekke å kunne være mest mulig spontan og holde mulighetene åpne fremfor å ta avgjørelser og samle tråder. Caroline elsker å planlegge og er superstrukturert, noe som kjennetegner det motsatte av P, nemlig J. Jeg ville tippet ISFJ eller ESFJ på Caroline sånn uten å tenke gjennom det i lang tid 😛 Hadde vært gøy om du tok en test på det, Caroline. LK ville jeg tippet ESTJ på. 🙂

   https://www.humanmetrics.com/cgi-win/jtypes2.asp

 9. Fantastisk skrevet, Caroline! Og meget innsiktsfullt og klokt av deg. Applauderer, og håper ringvirkningene blir av det vettuge slag!

 10. Hva vil du egentlig fortelle meg her? Jeg forstår rett og slett ikke greia, men så er jeg jo ingen blogger da. Man bør kanskje være i en bloggboble for å forstå problemet? Du skjærer alle over én kam, kan du ikke heller bare skrive om sminke, hår, styling, trening, lavkarbomat og barneutstyr, det som du er god på? Dette begynner å bli litt sært og utenfor min sone…

  1. Kristine

   Så kanskje du skal bevege deg over til en annen blogg, da, Astrid?

  2. Kjære Astrid! Så bra for deg at du da kan velge å IKKE lese Caroline sinn blogg. Så slipper du det sære og det som er utenfor din sone.

 11. Dette innlegget er det virkelig verdt å applaudere for! Et saklig og reflektert innslag i en debatt som i stor grad har utviklet seg til å bli mindre saklig. Poengene dine er knallgode! Tommel opp!

  1. Caroline

   Tusen takk, hyggelig med positive tilbakemeldinger 🙂

 12. Stine M

  Nå blir jeg vel fratatt livet av Carolinepolitiet, men siden du mener man må bite mer fra seg om ting er urettferdig; her mistet jeg en god dose av respekten for deg. Når du gråter på bryllupsreise, da er du offeret og alle skal synes så synd på deg. Når Sophie får en artikkel mot seg som inneholder ting som grenser til hets, og faktisk går på noe så irrelevant som utseendet, da må hun ta seg sammen og bite fra seg mer. Må man være på bryllupsreise for at det skal være lov å gråte?

  1. Caroline

   Nei, det håper jeg ikke 🙂

   Dette innlegget er kritikk mot meg selv, like mye som det er kritikk mot Sophie Elise. Jeg forstår at Sophie er lei seg, og ja, jeg gjorde det samme selv den gangen. Men i dag skulle jeg ønske at jeg reagerte på en annen måte i 2010.

   1. Det er da ikke mer enn et år siden du gjorde det samme som SE gjør nå? Med bikderedingeringen og kommentarjukset? Man burde forvente mer av ei dame på 28 som har vært i gamet hele sin voksne alder, mot en 20-åring.

   2. Caroline

    Dette innlegget er kritikk mot meg selv, like mye som det er kritikk mot Sophie Elise.

  2. Stine M.. les teksten igjen.. ingen som tar «livet»av noen. Usaklig kommentar. Hun har jo nevnt at noen av poengene blir borte nettop på hetsen mot Sophie , det er lov å lese og forstå før du fyrer løs

   1. Jeg både leste og forsto – men om du selv tenker deg om, kan det absolutt hende vi tolker ting på ulik måte. Jeg har heller ikke sagt at noen HAR tatt livet av noen(kanskje du må lese og forstå selv, før du fyrer løs?)jeg skrev at sånne som deg mye mulig kommer til å ta livet fra meg for kommentaren min, som en metafor for den slakten slike kommentarer ofte får her inne – og der bommet jeg jo ikke helt.

   2. Stine M, tror neppe du forstår noe som helst.. du går bare til angrep. Du så vel også selv at jeg uthevet «livet av noen», sånne som meg. Du vet ingen ting om meg så det er lite voksent å skrive, samme som din 1.kommentar. Les gjennom flesteparten av kommentarene her så tolker vel de fleste dette slik som meg og det betyr at dette var et veldig bra innlegg av Caroline, som bidro til økt respekt..reflektert og bra skrevet.

 13. Caroline

  Dette synes jeg var et veldig godt og reflektert innlegg til en aktuell debatt! _=
  Synes f.eks innlegget til pappahjerte ble litt for dumt. Han fremstilte det slik at alle som setter spørsmålstegn ved en blogger er misunnelige på pengene dere tjener, og det er jo sikkert noen som er det også. Men det ble litt sånn typ»haha, jeg tjener så mye penger i forhold til andre»-innlegg.

 14. Ekstremt spennende og reflektert kommentar, Caroline. Du setter også ord på hvorfor jeg, som nok heller er en Morgenbladet-leser enn en «rosablogg»-leser ( 😉 ), er såpass mye her inne. Dere er relevante, dere har påvirkningskraft og mulighet til å sette dagsorden. Om dette er bra og riktig, det vet jeg ikke, men det er slik og da er det slik at kommentatorfeltet ditt faktisk er en viktig offentlig arena. I tillegg er jeg lærer, og jeg vet at mange av elevene mine leser deg, både jenter og gutter.

  Jeg er ikke enig i de som skriver «har du ikke noe pent å si…» i kommentarfeltet ditt. Viktige tema bør og må drøftes, og av og til får du berettiget konstruktiv kritikk eller ubehagelige spørsmål (netthets er IKKE greit). Jeg tror det er derfor mange nå f.eks bryr seg om eksponeringen av Nelia. Det er ikke for å ta deg eller være slem, men fordi det er en ekstremt viktig debatt. Og det virker det også som du forstår – bra!

  Ellers ville jeg si at jeg leste i VG-helg at nøkkelen til å ha det godt i livet er sterk viljestyrke og mye raushet. Da tenkte jeg på deg – du virker som å inneha en solid porsjon av begge 🙂

 15. Katrine

  For et flott innlegg!

 16. Utrolig bra skrevet!

 17. Martine

  Får stadig større respekt for deg, Caroline! For et slående flott innlegg! Konstruktivitet er noe mange kunne lært seg mer av. Stå på!

 18. Godt sagt. Hadde Gerhardsen latt være å fokusere så mye på utseendet til Sophie Elise, ville vi kanskje tatt henne mer seriøst..? Har ikke verden kommet lenger enn at utseendet til en kvinne er det viktigste, og meninger og karriere blir sett i lys av dette utseendet? (gjelder jo ofte deg også Caroline..)

 19. Victoria Louise

  Fantastisk godt innlegg! Jeg har tenkt mange ganger at jeg selv ikke ville taklet det presset dere bloggere må oppleve daglig. Alle som alltid har noe å mene om dere, og noen som alltid ønsker å omtale dere i negativ forstand. Jeg synes det er helt grusomt hva nettrollene skriver, og jeg synes kronikken om Sophie var helt forkastelig. Det beviser jo kun en ting, og det er at mennesker er redde for at dere har en viss makt. Jeg for min del synes det er helt fint, for både du, Kristin og Sophie omtaler saker som er svært på dagsordenen. Reflektere innlegg hvor baktanken er å HJELPE, og at mennesker ikke klarer å se det slik er helt utrolig. Men jeg tror også det handler en hel del om sjalusi. Jeg har lest noen kronikker hvor det «diskuteres» om bloggere fortjener så godt betalt, og at dere lever et liv i luksus. Men jeg forstår at å drive en blogg på en slik størrelse er en fulltidsjobb, og dere har ikke ferie eller fridager. Det er alltid en forventning til at dere skal skrive.

  Jeg skulle ønske at alle som mobber hadde stoppet med det, og jeg skulle nesten ønske at de ble satt i den samme posisjonen selv. Få oppleve på kroppen hva det betyr å daglig få slengt masse stygt etter seg. Jeg blir så forbannet på mediene som har så mye makt, hvorfor i alle dager skal noen av de største avisene i landet vårt diskutere Sophie Elise sin neseoperasjon? Hvorfor har de åpne kommentarfelt når de VET at det vil føre til hets og mobbing? Vi har få journalister som virkelig lever for å formidle oss gode nyheter(på godt og vondt), men det tyder kanskje bare på at vi lever i et rosenrødt samfunn. Hvor antrekket til en blogger betyr mer enn et terrorangrep i Midtøsten. Mediene har for mye makt, og jeg synes de til en viss grad kanskje misbruker den makten de har. Og akkurat DERFOR setter jeg pris på at vi har fornuftige, reflekterte og jordnære bloggere som formidler noe annet.

  Jeg har fulgt bloggen din siden tidenes morgen, og jeg håper at du vil fortsette i mange år til. Du er den dyktigste bloggeren jeg vet om. Og etter å ha fulgt deg og Lars Kristian på snapchat en stund så ser jeg nå virkelig hvor mye tid og energi du legger ned i hvert innlegg.

  Jeg ønsker deg og familien din alt godt, og en riktig god jul ♥

  1. Det er like mye forventning til en med vanlig jobb at ting skal gjøres.men den lønnede med vanlig jobb får er langt lavere,selvsagt må bloggere skrive uansett dag men det begynte vel ofte som noe de selv synes er morro.de færreste synes jobben sin er morro.hadde ikke gjort megnoe skrive litt fra en ferie ,en bruker likevel ikkeer hel dag til ligge på stranda.pynte seg gjør en jo likevel så kjekt ta bildet stashet opp dvs en pynter seg ikke kun for ha noe blogge om men en vil vel vanligvis se fin ut på ferie uansett hvem man er.synes alltid det legges så mye å så synd i deg som ikke får ferie .hadde det vært synd i de hadde de fått seg en annen jobb.selvsagt er blogging mer lukrativt enn sitte i kassa på rema tusen.eller vaske toaletter på en skole.atskillig mer betalt også.er lei av lese om hvor synd det er i bloggere som aldri får fri.

   1. Victoria Louise

    Om du mistrives i jobben din så synes jeg du bør vurdere å finne deg en annen jobb! Jeg hadde aldri klart å ikke trives med jobben min. Elsker hver eneste dag, og de fleste jeg kjenner trives svært godt i sin arbeidshverdag. Hvordan skal man ellers klare å jobbe til man når pensjonisttilværelsen? Jeg har tatt en masterutdanning for å få muligheter, og for å få en enda bedre jobb hvor jeg kan utfolde meg mer. Jeg skal iallefall så langt det går alltid ha det moro på jobb. – Dessuten, vi ville aldri klart oss uten de fantastiske menneskene på rema1000, eller de som arbeider med renhold! For noen er det drømmejobben, for andre er det bloggtilværelsen som er drømmen. Jeg trenger ikke millioner på konto for å trives med hverdagen min, jeg vet å sette pris på de tingene jeg har. Personlig så er jeg litt lei av å lese alle kommentarene om at bloggerne «bare» blogger. Det ligger en hel del mer bak. Så klart er det lukrativt å blogge, men jeg tror de færreste forstår forventningspresset til enhver tid. Samt netthetsen.

   2. Lille my

    Nå er det ikke bare å skifte jobb…spesielt i disse tider. Merker det provoserer meg litt at du skriver. Jeg har en mann som er vekke mer en halve tiden nå,nettopp pga det er altfor lite oppdrag å få. Og sånn er ofte hverdagen,spesielt her på vestlandet som i stor grad er oljebasert. Folk jobber ræven av seg,gjerne 12 timer dagen,bare for å beholde jobben. Jeg sitter i en jobb jeg lenge har planlagt meg vekk i fra. Det er ikke det jeg ønsker å jobbe med,siden jeg trossalt har både høy og viktig kompetanse. Men ledige stillinger innen oljen er det få av. Kanskje er det vanskelig å sette seg inn i situasjonen for de som ikke jobber i den sektoren,for nedgangstiden har enda ikke nådd andre yrker i like stor grad. Men for oss,vel vi er bare glad vi har en jobb akkurat nå,selv om det ikke er jobber vi helst ville hatt. Bloggere er i en særegen situasjon nå. Reklameinntekter kommer fremdeles,og de har mulighet å gjøre det de elsker. For nei du det er ikke «bare til å skifte jobb». Nordmenn er gjerne litt for godt vant med lav arbeidsledighet til å se det. Men vi har alle litt godt av å kjenne litt på situasjonen for å endre litt perspektiv her. Jeg liker bloggen til caroline,jeg er innom hver dag. Jeg legger gjerne igjen en kommentar. Aldri hets,men heller aldri pøsing av komplementer til en person jeg ikke kjenner. De får mine nærmeste. Men jeg respekterer henne nok til at jeg kan si meg enig/uenig. Jeg syns hun belyste endel gode poenger her. Det er ikke verdens undergang å bli kalt priviligert,for toppbloggerne er jo det. De skal også ta til seg at de er kommet i en posisjon der deres stemme er vesentlig i samfunnsdebatten,og det bør jo de bære med stolthet

   3. nå skriver ikke Ewa at hun mistrives i jobben sin. Hun sier vel bare at hun er lei av at bloggere hevder de er så mye på jobb, for det er andre folk og. Og for egen del vil jeg tilføye at når vanlige folk får kritikk på jobb, pleier de å ta imot den på en litt mer voksen måte enn det vi har sett eksempler på blant bloggere. Jeg sier ikke at vanlige lønnsmottakere ikke gråter seg i søvn etter kritikk på jobben, men de pleier ikke å bruke det som en hersketeknikk. Ellers så synes jeg det er ganske nedlatende det du skriver om at det «bare er å skifte jobb» og at du alltid må ha det moro på jobb. Du er ikke helt koblet på virkeligheten tenker jeg. Og nei, det er ikke slik at en mastergrad automatisk er løsningen for å ha det moro på jobb. Virkeligheten er annerledes for de aller fleste. (Dette er svar til Viktoria Louise, ikke Caroline)

 20. Må bare si at jeg er så imponert, Caroline. Du er reflektert og utrolig god til å skrive. Jeg er 35 år, ansatt i offentlig sektor, 3 barn og str 44 i klær. Allikevel leser jeg bloggen din jevnlig. Ikke for at jeg vil shoppe det du shopper el reise akkurat dit du reiser. Men jeg syntes du inspirerer og skriver godt. Masse fine bilder både av mat, deg og familien din.. Stå på at noen tjener penger og gode penger på å blogge er jo slik verden er. Misunnelse vil det alltid være, enten i det ene el andre yrket.
  God jul til deg og familien.

 21. Jeg er glad du tar opp dette og er helt enig at Sophie Elise må tenke over hvordan man påvirker sine lesere. Sophie er nå engang ærlig med at hun fikser på kroppen sin.
  Jeg savner at du også reflekterer over din rolle i media/blogging og hvordan du påvirker. Jeg mene ikke at en blogger ha skylden i at noen får spiseforstyrrelser,men jo mer lett kledde bilder og kropp som vises blir ikke skylden mindre heller.

  Samtidig vil jeg også nevne at kritikken til bloggere stort sett ikke er drevet av sjalusi. Jeg er kritisk, det innrømmer jeg gjerne. Men jeg er IKKE sjalu. Mitt problem er fokuset som sendes ut gjennom naken bilder og månedens innkjøp.. I hauger og lass. Jeg leser daglig blogger som ikke interesserer meg det spor, men siden jeg har en datter i riktig målgruppe må jeg som mor vite hva som blir skrevet slik at jeg kan forklare henne hva som er viktig. Rett og slett gi motvekt til alt det overflatisk og irrelevante innhold hun leser på blogger.

 22. fantastisk bra skrevet! du er så saklig og konstruktiv, og du er i en egen klasse i den norske bloggverden! Råbra!!!

 23. Jeg skjønner ikke helt hvor du vil med dette innlegget…? Mener du at du skal bli flinkere til å imøtekomme kritikk, det være seg konstruktiv eller ikke? Eller at du skal begynne ta ansvar for det imaget du viser utad, og den påvirkningskraften du faktisk har? Mulig det er jeg som er treig her, men hadde vært fint hvis du kunne svare på dette.

 24. Fantastisk innlegg. Så klokt og saklig- et av dei beste eg har lest.

 25. Hei!:) Leste kommentarfeltene i en del innlegg tilbake, hvorfor er det så mange spørsmål du ikke har svart på?:) Særlig litt «kritiske» spørsmål og kommentarer, du er veldig lite tilstede i disse kommentarfeltene. Noen spesiell grunn til det?:) Bare kom til å lure.

 26. Jeg har sett denne saken og lest reaksjonene som har kommet i ettertid. Og vet du hva Caroline, jeg syntes du retter søkelyset rett der det skal være. Endelig var det noen som kom med et skikkelig mot-svar!

  Selv om mobbing og uthenging ikke hører hjemme noe sted (og jeg hater å være djevelens advokat her) blir det for enkelt å bare kritisere Gerhardsen fordi hun kaller Sophie-Elise det ene og det andre. Tar man vekk det sitter man jo igjen med en ganske interessant artikkel med et viktig budskap spør du meg. Nemlig den store påvirkningskraften bloggere har og hvor lite kritiske andre, inkludert journalister, stiller seg til det. For meg er det ikke tilfeldig at aksept for plastiske operasjoner i Norge vokser i takt med toppbloggere som tar silikon i brystene. Det er ikke tilfeldig at tenåringsjenter vil ha Burberry “skolevesker” mens de fleste unge toppbloggere har en samling av nettopp designervesker. Det er ikke tilfeldig at plutselig har nordmenn blitt mye flinkere til å trene og til å spise sunt mens mange bloggere fokuserer på nettopp dette. Eller at mange nå plutselig vil ha en kjøttfri mandag, sier nei til pels og vil bruke dyrevennlige produkter. Både på godt og vondt klarer dere å påvirke leserne og langt utover dette også. Her syntes jeg blant annet du, Voe og Cathrine gjør en flott jobb. Så ja, helt enig, dere er relevante.

  En blogger med rundt 70.000 lesere som i tillegg har dette som en karriere hun får lønnen sin fra kan ikke bare sitte seg ned å gråte i offerposisjon fordi alle er så slemme. Der er jeg helt enig, her kan hun bruke det viktigste hun har, nemlig stemmen sin. Det gjorde hun bl.a. med Frejas påskeegg og det fikk resultater. Hun brukte stemmen sin vedrørende flyktningene, viktigheten av førstehjelp (ja det var kanskje betalt men hun gjorde det likevel istedenfor å bruke “spalteplassen» til reklame) og klimaendringene. Hun står i en privilegert posisjon med en stor påvirkningskraft mange andre bare drømmer om, og da må hun ikke bare tenke over hvilke innvirkninger dette har men også bruke denne til det beste.
  Det ble en lang kommentar her men igjen, flott at du belyste det viktige i denne saken, det er det ikke alle som klarte.

 27. You are so beautiful woman and mother. And very kind person 🙂 I am your fan but have to translate your all posts, so shame that you stopped write in English as well. Lots of love xxx

 28. Et nyansert og fint innlegg fra deg, Caroline <3
  Jeg synes dog at det må være lov å reagere med følelser etter å ha blitt hengt ut framfor hele Norge. Kanskje journalistene lærer litt om forskjellen på saklig kritikk og persongrep også av dette (man kan jo håpe).

  Når det gjelder Sophie Elises innlegg om utseendefiksing, så tror jeg det blir feil uansett hva hun gjør. Dersom hun ikke skriver om det, er det mange som vil reagere i og med at hun er så ærlig om sitt liv generelt på bloggen. Når hun da skriver om det, (som hun gjør) er det mange som tolker det som promotering av utseendefiksing – selv om det kun er for å være ærlig med lesere . Jeg husker også at du Caroline la ut et innlegg for lenge siden med før/etter bilder av deg selv når du tok restylane. Selv om du ikke skriver om det på bloggen lenger, vet vi jo fortsatt at du gjør det. Jeg synes ikke det ene eller andre blir feil, det må være opp til hver enkelt blogger å avgjøre hva vedkommende vil dele 🙂

 29. Stående applaus fra meg!

 30. Dette skjønte jeg ikke mye av, bortsett fra at bloggere generelt er selvhøytidelige personer som tar lett til tårene, ikke greit å ha det slik gitt!

 31. Takk! Du har skjønt det, og formulerer deg veldig godt. Forhåpentligvis skjønner flere hvor viktig dette er i 2015 etter å ha lest dette innlegget. Blogg har kommet for å bli, og det er bra, men ønsker man å bli tatt seriøst må man handle deretter, noe jeg absolutt synes du gjør. Håper flere følger ditt eksempel, ha en fin dag!

 32. Veldig bra innlegg. Jeg synes det er skremmende hvordan enkelte bruker så mye tid og energi på å gå dere i sømmene bare for å finne noe kritisk. Også måte det blir gjort på! Som lærer og mor blir jeg oppgitt og irritert over at enkelte tror det er greit å hetse og mobbe fordi man kan gjemme seg bort på nettet.
  Jeg har vokst opp i en familie hvor jeg ble lært opp til å være inkluderende og ikke snakke stygt om andre. Min far er 66 år og jeg har aldri hørt han snakke stygt om noen. Hverken kjente eller ukjente. Det er et godt forbilde å ha med seg og håper jeg kan bringe det videre til mine barn.
  Avslutningsvis; en riktig god førjulstid til deg og familien din!

 33. Jeg er litt nysgjerrig på hva du legger i ordet «nett-troll»?

 34. Wow! Dette fortjener en kommentar! Virkelig et reflektert innspill i debatten! 🙂

 35. Takk for at du belyser dette temaet! Trodde nok engang det skulle komme et innlegg om hvor synd det er i Sophie Elise. Det var selvfølgelig et drøyt angrep mot henne, men som alle andre bloggere legger hun opp til det selv, og ønsker i noen tilfeller også å provosere. En må takle den biten også dersom en skal være «bloggkjendis» og kunne leve som en dronning av den jobben, slik hun og mange andre bloggere gjør pga positiv og negativ omtale 🙂

 36. Jeg er ikke alltid enig med deg Caroline, men dette var godt skrevet! 🙂

 37. Hei!

  Jeg skulle ønske du hadde vinklet denne saken litt annerledes, for jeg var først skuffet over at du (som utdannet journalist) tolket Gehardsens artikkel på samme måte some resten av bloggverdenen. Men det kommer jo frem i aller siste setning at du ikke gjør det, men at du forstår at artikkelen er rettet mot journalister og er ment å være et slags wake-up-call til pressen om at blogger har påvirkningskraft og at det derfor er på tide å slutte å gjengi blogginnlegg ukritisk som «agurknytt». Du forstår at artikkelen er ment som kritikk mot mediafolk, og ikke Sophie Elise selv, og da synes jeg resten av innlegget ditt er en merkelig reaksjon på kronikken.

  1. Skal man ignorere personangrepene, bare fordi man også klarer å se poenget i kronikken? Jeg også forsto meningen bak kronikken, og jeg er også enig, men jeg satt mest igjen med en dårlig følelse i magen, for det som skilte seg mest ut, var all kritikken som var rettet mot Sophie Elise sitt utseende. Det er utrolig vanskelig å ta debatten seriøst, når fokuset nesten er mer rettet mot hvordan Sophie Elise ser ut, fremfor hvordan media behandler oppmerksomheten hun får.. Jeg syns innlegget til Caroline er supert, det dekker absolutt alle sider av saken og hun viser forståelse fra flere perspektiv.

 38. S. Kati

  Jeg har lest litt på kvinneguiden, også tråden om deg. Er en stund siden nå, men hvorfor er de nettroll?
  De var vel ganske kritiske til redigeringen av bildene på bloggen din + alle de falske kommentarene skrevet av dere selv (det var vel de som «fant ut av det»?) – er det derfor du kaller de for nettroll? For akkurat det var jo viktig å få frem i lyset.
  Følger dere den tråden nøye?

  Jeg er ikke nettroll selv om jeg skriver dette, eller er kritisk til andre ting på bloggen.
  Husk at det som provoserer og engasjerer meg, er også det jeg skriver kommentarer til. Den som tier, samtykker 😉

  1. S.Kati.. jeg også ser på KG tråden om Fotballfrue kritikk, og om du ikke syntes mange av dem er nett troll så må jeg virkelig lure. Dersom du ikke er en av dem så må du se hvordan de sitter og koker i hop, dag ut og dag inn. Bare se hva som er oppe på tråden disse dager, om redigering av magen til Caroline når hun var gravid, når de ikke har noe å pirke på så finner dem noe, de sitter og nigransker bloggen og rett inn for å pønske ut noe, og det blir aldri gjengitt riktig. Og det å sitte 1 år etter og male på det samme om bilde redigering, kommentarjuks etc. det er så lavmål som det kan få blitt. Og det er ikke Caroline som har funnet opp begrepet «nettroll», (Nettroll -det er anonyme folk på nett som mobber og henger ut andre ++) Men at veldig mange av dem er nettroll med stor N det er ganske så sikkert.

  2. Caroline har en stygg tendens til å kalle kritikerne for «nett-troll».
   Jeg oppfatter henne som meget hårsår og selvhøytidlig, og jeg syns responsen hennes på kritiske kommentarer virker overfladisk og at hun virker bitter.
   Jeg er også kritisk, men ikke et troll! 😉

   1. Caroline

    Det er ekstremt sjeldent jeg kaller folk nett-troll, kan faktisk ikke huske sist jeg gjorde det :/ Jeg forsøker å svare på konstruktiv kritikk så godt jeg kan, og alltid i en saklig tone, noe jeg føler at jeg gjør på en god måte. Du får selvsagt lov til å være uenig.

  3. Det er vel ingen tvil om at mange av de som «diskuterer» Berg Eriksen på KG er nettroll??

 39. Hvem er du M som har skrevet her. Tror vi er to? Ikke mitt innlegg det over her. Jeg har ingen spesiell kommentar til dette innlegget. 🙂

  1. Hehe, jeg bruker også å kommentere med M, og kjenner jeg blir stressa når andre med samme kallenavn skriver, for det er ikke meg!! 😀

 40. Er det ikke bedre å gjøre som Sophie Elise å være ærlig om plastiske operasjoner osv i stedet for å skjule det? Vi vet vel alle at du også har gjort det.
  Jeg synes det er bedre at de er ærlige jeg 🙂

  1. Caroline

   Hvem er «vi», og hvordan vet dere det? 😀 Da vet dere mer enn meg i så fall.

   1. Selv om du sier «Nei, det har jeg ikke gjort» så er det nesten ingen lenger som tror deg 100%… 🙁 det har vært så mye tull, og måten dere håndterte det hele gjorde at troverdigheten din er lik 0. Jeg vet ikke om bilder du legger ut er redigerte? Alt jeg vet at du er blitt bedre til å skjule at de er det… dessverre Caroline.. Du sier: «jeg legger ikke ut kommentarer som er lite konstruktive» .- men jo, det gjør du. Du godkjenner kommentarer av den verste sorten, samtidig som de mest konstruktive ikke blir godkjent.. Det er bare SÅ gjennomsiktig – håper du skjønner det! Man ser tvers gjennom det faktisk.. sorry for at jeg sier det, men det er slik det oppleves..

   2. Caroline

    Mulig du opplever det slik, men du tar i alle fall feil. Om du ikke tror meg så skjønner jeg ikke hvorfor du gidder å lese bloggen.

   3. Her er et eksempel på det jeg skrev om at Caroline fremstår hårsår og arrogant.

   4. Caroline

    Er jeg hårsår og arrogant fordi jeg svarer avkreftende på en falsk påstand om at jeg har gjennomført plastiske operasjoner? Da er vi i så fall uenige, miiii, men du skal selvsagt få lov til å mene det du vil om den saken.

   5. Elisabeth

    Mange som leser bloggen din pga enkel underholdning. Noe er bra og noe er latterlig. Og man vet jo ikke om innlegget er bra før man har lest..

   6. M, Herregud hvordan er det mulig ? Det er vel kun et fåtall som ikke tror på Caroline, og det er sikkert bl.a deg og noen få andre som vi ser er gjengangere med denne typen kommentarer..
    Dere som må inn og lete med lupe for å finne noe å pirke på, aldri fornøyd. Jeg tror oppriktig dere er drevet av en form for sjalusi. Så selv om du sikkert ikke vil inn og lese så klarer du ikke holde deg unna.. Du må ha et trist liv, som sitter og skriver slik til en blogger.. vil vite oppriktig hvorfor du leser bloggen til Caroline når du til de grader viser at du misliker den.. Jeg må si jeg syntes så synd på deg og dine likesinnede.. Håper bare Caroline ikke tar seg nær av dette og vet at det er et fåtall som ikke klarer å se at andre faktisk har et bra liv og lykkes med det de gjør.

   7. Heg synes det hadde vært kjempe flott om dere hadde lært dere forskjellen på misunnelse og sjalusi, og ikke konstant drar opp det kortet i en diskusjon.

   8. Hva kan du gjøre, M? Enten tro på det hun sier, eller ikke. Så enkelt er det. Fordi du kommer aldri til å få noe mer svar på det enn akkurat det hun svarer i kommentarfeltet 🙂 hva mer er det egentlig å diskutere?

 41. Caroline

  Må også bare kommentere noe som ikke er relevant for innlegget i det hele tatt. Men så snappene til Espen og AB i dag, og foor en fin familie dere er <3 Skjønneste N!

 42. Dette er uten tvil det beste innlegget jeg har lest angående hele debatten om Sophie Elise. Spørsmålene du stiller i slutten av dette innlegget tror jeg at flere burde adressert og reflektert over.

 43. Hei Caroline, for et fint innlegg. Du er en så inspirerende og flott personlighet og jeg synes at det er dumt at du blir satt i dårlig lys, selv skulle vi alle ønske at vi ikke tok oss nær av det. Stå på videre, du inspirere! Klem

 44. Hei 🙂 som norsklærer må jeg bare påpeke noe jeg minner elevene mine på ofte. «Men» er et bindeord, og ikkje et ord vi starter en setning med 🙂

  1. Må bare svare meg selv, hehe! I konkluderende setninger er det lov, men opplever at du gjør det noe oftere 🙂

  2. I følge Riksmålforbundet er det helt ok 😉 «Det finnes en gammel skoleregel som sier at man ikke skal begynne en setning etter punktum med men og og. Man kan godt si at denne regelen ikke gjelder lenger. I en del tilfeller trenger man å binde sammen en konkluderende setning med flere foregående påstander, og da kan men og og være nyttig som innlederord i den konkluderende setningen, jf.:

   Han trodde han hadde fått med seg alt. Bøkene og notatene lå i vesken. Det samme gjorde skrivesakene. Til og med matpakke hadde han husket. Men likevel hadde han en følelse av at noe manglet.

   Det blir på samme måte med og.

   Litt på vakt skal man likevel være; man bør ikke få for vane å begynne annenhver setning med de nevnte konjunksjonene – da blir det for mye av det gode. En sjelden gang, i en konkluderende setning, har imidlertid men og og en funksjon som setningsinnledere, også etter punktum.

   Med vennlig hilsen
   for Riksmålsforbundet
   Elin Frysjøenden»

 45. Så utrolog utrolig enig med deg, Caroline. Ting er ikke svart/hvitt som «Journalist mobber – blogger gråter og blir mobbet». Klart det er tullete å henge ut enkeltpersoner og direkte kritisere Sophie Elise. Men jeg er også enig i at journalister skal være kritiske. Spesielt til de med høyest stemme, flest lesere, osv.

 46. Som dansker forstår jeg ikke meget af hvad dette indlæg omhandler. Et link til kronik havde været rart 🙂

 47. Kunne ikke vært mer enig, skjønner at bloggere må ta til motmæle innimellom. Virker som folk ikke skjønner at dere i bunn og grunn er mennesker, som alle andre, som kan gjøre feil, som blir lei seg og har følelser. Kg gjengen ser ikke på seg selv som nettroll, men det spørs jo på hva man definerer som nettroll. Jeg mener denne maniske letingen etter feil og mangler, at man har et eget sted der alle dine kritikere kan møtes for å gulpe ut av seg alt mulig rart, der de applaudere hverandre mer når noen er nedelatende, spydige og lattliggjørende. For meg virker det skremmende, virker som de hater deg og er ute etter å ta deg, mest og oftes mulig. Så for meg er de nettroll, de gjemmer seg bak tastaturet, den tråden gir meg vondt i magen og kan ikke begripe at den fortsatt er oppe og går. Men nok om dem, de kan umulig ha det noe godt med seg selv, som føler dette behovet :o)

  Men tror det er noe dere bloggere må leve med, desverre. Folk gjemmer seg bak» konstruktiv kritikk», men man sitter igjen med følelse av at de vil trykke deg/andre ned. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri kunne skrevet slik i en sån type tråd, ei eller andre steder, for hva kommer ut av det, hva får de ut av det? Ville ikke følt meg bedre, jeg ville følt meg feig og tåpelig, har jo ingen glede av å finne feil hos andre, føler de seg som bedre mennesker? Og jeg personlig ville ikke holdt ut det du holder ut, jeg ville blitt kjempe lei meg, og lurt på hvorfor de missliker meg så mye. Er en grunn at mine døtre ALDRI skal få ha blogg, jeg vil ikke at de skal bli såret av fremmende som ikke engang kjenner dem.

  Men når det er sakt, så tror jeg du konkluderer helt rett her, hev hodet, ikke la det gå inn på deg. Bloggere i 2015 må nok fint tåle det , så får man selv velge om man orker det, noe jeg håper du gjør, lenge lenge til. Ta vare på leserne dine, nyt jobben din, du bør være stolt av hva du har fått til.

  1. Nå har det seg slik at så godt som alle stygge og hetsende kommentarer på KG om karoline blir slått ned på av andre debattanter der inne.

   «der de applaudere hverandre mer når noen er nedelatende, spydige og lattliggjørende. For meg virker det skremmende, virker som de hater deg og er ute etter å ta deg, mest og oftes mulig. Så for meg er de nettroll, de gjemmer seg bak tastaturet, den tråden gir meg vondt i magen og kan ikke begripe at den fortsatt er oppe og går. Men nok om dem, de kan umulig ha det noe godt med seg selv, som føler dette behovet :o)»
   Var det ikke nettopp dette Lars-kristian drev med da han skrev kommentarer under falske navn?

   1. Caroline

    Nei, på ingen måte 🙂

   2. Ønsker å være anonym

    Så Lars Kristian er IKKE et nettroll? Hva er det som gjør at han ikke er et nettroll? Når han kommenterer at andre fortjener en kule i panna, diskuterer med seg selv under falske navn, bruker beskyttede titler for å gi sine egne argumenter tyngde?

    I tillegg har han jo unnskyldt det med at alle andre er nettroll, selv om han gjorde dette like ofte for å vinne diskusjoner om alt fra oppskrifter og mat til helse og skjønnhet.

    Er ikke han da et nettroll? Mer nettroll enn de som avslørte noe av snusket dere driver med?

    Håper du tar til deg ditt eget råd nå, og svarer på kritikken, og ikke bare velger ut det som passer deg å svare på (eller inntar offerrollen igjen).

   3. Caroline

    Lars-Kristian har beklaget dette, og det er historie, men ja, enkelte av kommentarene faller absolutt under kategorien nett-troll. Jeg definerer ikke det som «nett-troll» når kommentarene ikke inneholder hets eller lignende. Nå er ikke dette noe han driver med lenger, så jeg ser ikke helt relevansen? Er enkelte av brukerne på KG mindre nett-troll pga. dette? Nei, selvsagt er de ikke det. Å trekke inn Lars-Kristian virker mer som et desperat forsøk på å flytte fokus. Så la oss holde oss til tema 🙂

   4. Kristine

    Kvinneguiden har den største ansamlingen av nett-troll i dette landet, det er en kjent sak for alle, med unntak av det selvsagt gjelder. De mange sladretrådene om kjendiser o.l får jrg helt vondt i magen av å lese. De vil dessverre aldri se det selv.

   5. Det kan jeg ikke uttale meg om, da jeg ikke har sett disse kommentarene fra LKE. Men det må da være lov å si at man ikke liker disse trådene på Kg? Rampelystråden er jo kun en tråd der man leter etter feil og fortelle noe neg. om trådpersonen. Om man går i sømmene på et mennesker, så vil man alltid finne feil, den som leter finner. jeg mener at Kg forumet er noen vi bør ha, mye nyttig, gode tips og mange flotte personer der, de fleste er ikke troll, de fleste har gode hensikter.

    Det er egentlig veldig enkelt å bli kvitt denne tråden » fotballfruekritikk». De kan bare ta en Mamsi, CBE og LKE trenger bare lage seg en bruker under egne navn. Det er ikke lov med brukerdebatt, så er de brukere, kan de ikke diskuteres. Mamsi brukte Kg for fremme sine egne bloggpost, men da hun fikk en egen kritikktråd mot sin blogg, ble den fjernet. ( mye i den tråden var ikke hyggelig, så hun bør jo kjenne litt på hvordan det er for andre som får slike tråder der inne ) Når de ikke kunne diskutere Mamsi (Victoria Ibabao Edwards) fordi hun var en bruker på Kg, så burde jo alle bloggere gjøre det samme :o) Det finnes troll over alt, i alle kommentarfelt også på kg, er vel kvantiteten det reageres mest på her :o) Ha en God Jul <3

   6. Emilie

    Hvorfor legger du ikke ut kommentarene mine?

   7. Emilie

    Hvorfor ikke de andre?

 48. Flott innlegg!

 49. Så godt skrevet! *applauderer og smiler*

 50. Dette var en flott bloggpost Caroline!
  Det er helt sant som du sier at det bare betyr at bloggere kommer mer fram og at vi blir tatt mer seriøst nå enn før. Og det i seg selv er så bra, for da kan vi oppnå så mye bra. Også må vi huske at det finnes «nettroll» i alle sjangre, det blir bare mer synlig når vi jobber på nett for å fremme oss selv som merkevare.

 51. Du pynter veldig mye på ord og sannhet Caroline. Mener at du før alle andre blir sur og reagerer sterk so fort når noen kretisere deg eller blir uenig i det du selv mener. men så sitter du her å mene at du blir sterkere og større ved å få kritikk. Synes ikke du er ærlig. Sorry!!!

 52. *Gåsehud* Utrolig bra skrevet! For en fantastisk sterk og inspirerende kvinne du er!

 53. Johanne

  Så etter hva jeg har skjønt er normen slik: En blogger lager et innlegg! Det velter over i kommentarfeltet!! Positivt og negativt. Bloggeren kan fint svare «tusen takk» på en kommentar uten å hetses, men med en gang bloggeren forsvarer seg så bryter jo helvete løs!! Er ikke måte på hvor mange synonymer kommentatorene bruker om bloggeren! I mitt stille sinn tenker jeg: takket være all negativiteten til kommentatorene, journalistene og alle andre som måtte mene noe negativt er det nettopp dette som gjør bloggerene aktuelle! Vi vet alle at positivitet sprer seg ikke like fort som negativitet! Så kjære bloggere: takket være kritikken er det nettopp dette som gjør dere aktuelle!! Dere er populære nettopp fordi noen der ute har så lite å gjøre at de MÅ slenge dritt om dere!! Det virker nok «dessverre» mot haternes hensikt! I servicebransjen heter det seg » en fornøyd kunde er en fornøyd kunde! En misfornøyd kunde er ti misfornøyde kunder!» Dette kan nok adopteres og relateres til alle leserne rundt om!! Så bloggere: dere bør takke alle som setter søkelyset mot dere! Uten disse menneskene hadde dere verken vært aktuelle og klart å tjene til livets opphold via bloggen!! Og selv takk til mange artige kommentarer!!! Jeg får meg en god latter i ny og ne..

 54. Andrea Olivia

  Veldig bra Caroline! Så flott og bra skrevet. Flink er du 🙂

 55. Godt sagt/skrevet 🙂 🙂

 56. Dette var et reflektert og godt innlegg, Caroline! Bloggere tar mye mer plass i det offentlige rom nå enn bare for få år siden, og det krever at alle som er vant til å være der må gi fra seg noe av plassen, og det gir jo reaksjoner. Når det kommer til artikkelen til Anki går det for min del altfor langt i personangrep og hets at selv om hun kanskje har et poeng når det ikke fram da jeg avskriver hele artikkelen fordi den blir for aggressiv og subjektiv.

  Det er jo som i helt vanlig debatt, det. Skal man få fram budskapet sitt nytter det ikke å slenge på et «forresten, du er stygg og teit», da river du ned ditt eget poeng. Samme når man skal forsvare seg selv, som du jo poengterer, man må kunne svare saklig og argumentere godt for seg, helst uten å legge seg ned i fosterstilling og gråte. Det forutsetter imidlertid at påstandene man får mot seg blir lagt fram på en ryddig måte, slik at man kan svare for seg på en ryddig måte, og ikke som her, hvor vi får en mobber/offer-situasjon der vi kunne hatt en god debatt om bloggeres påvirkningskraft på særlig unge jenter.

  For ja. Dere bloggere (dette gjelder deg og!) MÅ være svært bevisste på hvilke signaler dere sender ut – skriv for all del hva dere vil, men vit nå i i alle fall hvem dere snakker til, slik at dere kan ta et bevisst valg og forutse hvordan dette kan påvirke leserne. Når det er sagt, syns jeg du forvalter dette ansvaret på en god måte, og du har kanskje noe av skylda for at jeg har så smått begynt å rydde litt hjemme og trene en gang nå og da, og det er vel ikke det verste du kan få skylda for 🙂

  Beklager for evig lang kommentar, og ha en fortsatt fin dag!
  Klem

 57. Dwightinha

  Forsåvidt et reflektert innlegg, men det blir for enkelt. Det er noe som heter at » som man reder så ligger man», og det er akkurat det Sophie Elise har gjort. Denne Gerhardsen har faktisk gode poenger. Helt fra starten har Sophie Elise kynisk brukt «pupper og lår» for å selge seg inn som blogger. Det har hun lykkes godt med, og hun har uomtvistelig brukt bloggen kun med øye for å bli interessant for media og for lønnsomme oppdrag. Det ar hun også lykkes med.
  Når hun nå ønsker å endre den rufsete oppfatningen folk har av henne, så er det igjen kynisk bruk av media og håp om ditto blogger pris som takk. Hun må som alle andre som blottstiller seg offentlik faktisk både forvente og tåle at det stilles spørsmål ved det hun legger ut. Journalister vil alltid ønske å å i dybden og cashe inn på litt av oppmerksomheten hun provoserer frem. Det er verken hets eller å være «så ond» som var ordene hun selv brukte.
  Forventer man å bli tatt seriøst som blogger i samfunnsdebatten må man samtidig være forberedt på å kunne forsvare sine ytringer. politiske utspill eller annet som vil avstedkomme overskrifter med fet skrift.

  1. Caroline

   Tviler på at det er så mange som er uenig i den kommentaren din, Dwightinha, men Gerhardsen er alt for krass og usaklig mot Sophie Elise i sin kronikk. At diskusjonen i etterkant handler om Sophie Elise viser jo egentlig bare at Gerhardsen bommet, siden det var journalister hun egentlig ønsket å rette kritikk mot.

 58. Her er du inne på noe. Jeg pleier ikke å besøke din blogg (først og fremst fordi jeg er en mann), men jeg har fått med meg litt av kritikken mot din blogg tidligere, og jeg fikk med meg kritikken mot Sophie Elise.

  Jeg synes det stort sett var en saklig og god artikkel rettet mot Sophie Elise. Med en del gode poenger.

  Og når dere tjener dere rike på en blogg så blir det et foretak og da har media et større ansvar for å bedrive kritisk journalistikk overfor de store bloggerne.

  Man kan ikke både drive som bedrift og så ta kritikk mot bedriften som kritikk personkritikk. Det var dere som valgte å koble bedrift og person og valgte å lage butikk ut av en blogg om deres egen person.

  Så synes jeg fortsatt at kritikk bør være innenfor normal folkeskikk og ikke minst være saklig, slik jeg håper du oppfatter også mitt innlegg.

  Synes du her har et godt innlegg med mye selvinnsikt og gode refleksjoner. God helg!

 59. Gunhild

  På hvilken måte er dere bloggere viktige i samfunnet, sånn rent bortsett fra at dere har mange treff fordi dere nører opp under kvinneegenskaper som skjønnhet? Dere er store reklameplakater,det er jo det dere i all hovedsak får betalt for.

  Du kan lage mat, det skal du ha. Jeg bruker selv noen av dine oppskrifter. Men jeg kvier meg for å gå inn på bloggen. Faktisk prøver jeg å begrense det, fordi jeg vet at du får reklameinntekter av det. Og det er en del av media jeg ikke tåler, rett og slett. Jeg synes det er kvalmende å tenke på hvilke skitne triks som brukes for å lure lesere til å kjøpe ting. Ja, det er sikkert lov. Men er det rett?

  1. Caroline

   Vi er viktige fordi vi har makt, folk lytter til oss og vi har derfor mulighet til å påvirke 🙂 Hvorfor kvier du deg for at jeg skal få betalt for jobben min? Jeg skjønner ikke helt hva du mener med skitne triks for å lure lesere? Alt som er reklame er tydelig merket slik at alle som ser det forstår at jeg får betalt for det jeg skriver om. Leser du VG, Side2 eller andre medier da? De benytter seg av den samme formen for markedsføring som bloggere.

   1. Gunhild

    My point exactly! Betyr det da at det er riktig?

   2. Hvis du kvier deg for å lese Carolines blogg fordi hun tjener penger på det, hvorfor leser du bloggen da i det hele tatt? Bloggerene velger selv hva de vil reklamere for, grunnen til det er jo fordi de vil jo ikke anbefale oss et produkt om det ikke lever opp til forventingene. For.eks: Reklamere jeg for en mascara som er kjempe bra, vil jeg jo klare å beskrive hvorfor jeg liker mascara og hva som gjør den spesiell. Men om jeg skal reklamere for en dårlig mascara, vil jo ikke ha noe å si om den. Jeg vil ikke si det er ett skitten triks og reklamere for produkter som en har både prøvd og er fornøyd med. Å reklamere for ett produkt man ikke synest noe om blir jo akkurat ikke noe suksess av, så at bloggerene reklamere for produkter de ikke har noe forhold til og meninger om er vel ganske så unaturlig. En profesjonell blogg som Carolines vet jo hvordan man skal framstille et produkt på en god måte, men hun vet også at uten erfaringer om produktene vil hun ikke klare å markedsføre produktene på best mulig måte, noe som hun naturligvis ønsker, for å tjene mest mulig penger! Jeg mener hun har både rett og fortjener den inntekten hun får på reklameinnleggene. Hvorfor? Jo fordi det er jo HUN som har påvirket meg til å kjøpe produktet og ikke minst HUN som har jobbet i flere timer med innlegget. Synst du skal prøve å «bite i det sure eplet» og ta det med en «klype salt». Hadde det vert deg i samme situasjon så hadde du nok sett det fra en an side og ment at du også FORTJENTE pengene.

   3. Gunhild

    Herregud er det ingen som ser poenget her??? Hva i Guds navn er poenget med å markedsføre noe i det hele og det store? Er det ingen som stiller spørsmålstegn ved mengdene reklame vi utsettes for i løpet av en dag?

    Det er jo nettopp det som er skremmende! At så få faktisk skjønner hva dette dreier seg om!

   4. Jeg ser poenget ditt. Verden har blitt en eneste stor markedsføringskampanje for å få konsumenter til å kjøpe, kjøpe og kjøpe. Konsum er nesten blitt et slags filter, jeg kjenner det selv, midt i en oppussingsboble som jeg er. Vi skaper behov vi egentlig ikke har, og vi ødelegger planeten vår på grunn av det. Presset etter at alt skal være billig gjør at medmennesker, som tilfeldigvis ble født et annet sted i verden, jobber livet av seg. Barna mine leker med billige leker lagd av andre barn som ikke får gå på skole. Konsumet skaper en kløe i oss, vi blir ustoppelige i vår hunger etter mer. Det er helt sant, takk for at du minnet meg på det.

   5. Emilie

    Siden du nå har skrevet en noen innlegg som er om noe annet enn sminke og antrekk, kan du da skrive et reflektert innlegg om hvilke signaler du sender når du kjøper hauger og lass med klær til deg selv og Nelia, og forbruke ellers? Hvilke signaler ønsker du å sende og hvordan tror du det oppfattes med » dagens antrekk til Nelia»? Og hvilke verdier normer reflekterer det?
    Er det en bærekraftig å leve sånn?
    Sant sier du ar du ikke fokuserer på kropp, hvilke signaler sender det ut å stille i bikini på bilder om det ikke er kropp du ønsker å vise?
    Siden du mener du er relevant i samfunnet og at du blir hørt på fordi du mener du har makt bør du ha et reflektert forhold til dette.

 60. Kan jeg spørre hvorfor du ser det som viktig å kritisere Sophie? Hvorfor hadde det ikke holdt å kun dra paralleller til deg selv? Du kunne fint klart å fått frem budskapet alene med bare det.

 61. Caroline. i all respekt så burde du ti stilt om dette, du kaster stein mens du sitter i glasshus. kanskje har du ikke silikonpupper, men du er sykelig opptatt av trening og kropp, ikke sitt å tru kjære deg at du er noe bedre forbilde en sophie elise. du glanslegger dagen, livet og huset ditt i et format INGEN klarer å lever opp til. å studere bildene dine jør meg ikke anet en deprimert når jeg skuer over mi egen stue, fylt av legoklosser, ryggsekker og uåpnet post, ikke fordi jeg ikke rydder, men fordi døgnet kun har 24 timer. , brødskiva med leverposteien min glinser aldri like bra som dine eksklusive og interessange retter, og i forhold til din datter går mine barn i strisekker…

  Vet du egentlig hvilke ting sophie elise fronter?? ta, du Caroline å rett blikket ditt litt lengre en nesetippen din, se ut av den rosa bobla de å front kampen mot pelsindustrien og andre viktige dyrevernssaker… det var ingen andre en sophie elise som skapte vår første nettbobbing debatt i media… jeg fant ditt navn i blogg verdenen når du poserte halvnaken og innhulet på nettet dagen etter en barnefødsel…og atter ga dine medmennesker dårlig selvtillit.
  Som sakt…. du har kanskje ikke silikon… men ikke tro du farer med bedre og sunnere ting en det ensohie elise gjør.

  Til slutt vil jeg også si, atjeg synes det er trist at du ikke liker at sophie reagerer på et direkte angrep på henne. syns vi skal ha lovå stå opp mot urett, det skal ikke være slik at vi alle er tause nikkedokker, likestillingen skal være kommet lengere en som så.

  du mista med dette 50 poeng. Beklager.

  1. Caroline

   Jeg vil anbefale deg å lese innlegget mitt en gang til, Hanne 🙂

   Dette er ingen konkurranse mellom meg og Sophie, og hvis du ser etter så retter jeg også et kritisk blikk mot meg selv. Jeg har absolutt ingen formening om hvem av oss som er det beste forbildet, og for å være ærlig så ser jeg ikke helt hvorfor det er noe interessant. For noen er jeg et godt forbilde, for andre er Sophie det. For noen er jeg et dårlig forbilde, mens for andre er Sophie et dårlig forbilde.

   Det er mange aspekter ved min blogg som kan kritiseres (at jeg er «sykelig opptatt av trening og kropp» er ikke en av de), men det er det også hos Sophie Elise og andre bloggere.

   Det er flott at Sophie fronter saker for dyr, og hun har vært en aktiv og flink stemme dette året og tidligere. Men hvorfor må jeg fronte de samme sakene? Jeg er også for dyrevelferd, og har skrevet mye om det tidligere. I den siste tiden har jeg derimot fokusert mer på f.eks vaksiner, flyktningkatastrofen og nettmobbing.

   Angående det siste avsnittet ditt, så viser jo det bare at du tydeligvis ikke har forstått innlegget mitt. Det er jo akkurat det jeg også mener at vi skal, ikke legge oss ned og synes synd på oss selv. Vi må akseptere kritikk, og når det passer seg også svare på den.

   1. Det kan være jeg misforstod,men litt synd at du skriver en ting for å mene noe annet. Jeg er ikke noe blodfan av sophie elise men synes hun må ta mye dritt basert på andres fordommer.

    «Det er mange aspekter ved min blogg som kan kritiseres (at jeg er “sykelig opptatt av trening og kropp” er ikke en av de),»

    Vel hva som er rett å kritisere bloggen din for er vel ikke deg selv den rette personen til å svare på. Kan tenke meg du er en smule inhabil.

    Mener ikke at du må fronte de samme sakene som sophie. Men det har heller ikke vært deg som har deltat på PLAN fadder og delt ut vann til tørste barn i Afrika heller.. når du har så stor påvirkningskraft som du mener hvorfor ikke bruke det til nå samfunnsnyttig? ? SÅ kan du komme å hevde at sophie elise kun fokuserer på kropp..Da kan jeg kanskje vurdere det du hevder nermere

   2. Caroline

    Jeg tror ikke det er noe poeng å fortsette denne diskusjonen, Hanne. Du forstår tydeligvis ikke hva dette innlegget handler om, og du har heller ikke spesielt god oversikt over hva jeg skriver om.

    «når du har så stor påvirkningskraft som du mener hvorfor ikke bruke det til nå samfunnsnyttig? ?»

    Senest for 4 uker siden skrev jeg om HPV-vaksinen som kan redde svært mange liv: https://carolinebergeriksen.no/2015/11/11/jeg_er_redd/

    Jeg samlet inn 150 000,- til flyktningkatastrofen: https://carolinebergeriksen.no/2015/09/05/flyktninghjelpen/

    Jeg skrev om netthets for en liten stund siden: https://carolinebergeriksen.no/2015/11/17/spread-love/

    og før det: https://carolinebergeriksen.no/2013/03/12/vaer-en-venn/

    Jeg var ambassadør for #stoppbryllupet https://www.kk.no/livsstil/kjendisene-vil-stoppe-theas-12-bryllup-28813

    Dyrevelferd:

    https://carolinebergeriksen.no/2015/03/20/dyreverndagen/
    https://carolinebergeriksen.no/2014/12/19/gi-din-stemme-til-dyrene/comment-page-3/
    https://carolinebergeriksen.no/2012/09/13/stopp-dyretesting/
    https://carolinebergeriksen.no/2014/09/26/arctic-home-win-a-trip/
    https://carolinebergeriksen.no/2014/10/19/arctic-home-siste-sjanse/
    https://carolinebergeriksen.no/2014/09/12/arctic-home/

    Jeg har også sammen med Cover Brands gitt 20 000,- til barneavdelingen på Rikshospitalet: https://carolinebergeriksen.no/2012/11/19/emmas-minnefond/

   3. nei jeg er innom nå og da.. nok til og dannet meg et inntrykk. Kanskje ikke nok til å uttale meg om detaljer. Vi stopper der,men du sier du blir sterkere av konstruktiv kritikk. Dette var ment som det.

   4. Caroline

    Takk for bidraget, Hanne 🙂

  2. Hanne, kanskje du skal sette deg ned og lese en gang til, selv om jeg ikke tror du vil skjønne noe siden du har bestemt deg på forhånd å angripe Caroline. Må si med hånden på hjertet at Caroline fronter en mye mer sunn livs stil enn Sophie. Men det er ikke det dette handler om, Caroline har ikke angrepet noen. Derimot så gjør du det. Dersom du ikke klarer å ha det ryddig, eller lage skikkelig mat til deg og barna dine så er det kun din egen skyld og ingen annens. Døgnet mitt har også 24 timer, men jeg har det strøkent hjemme, hjemme laget middag hver dag og rene og pene barn. Veldig likt slik Caroline har det og som de aller fleste jeg kjenner har det. Har full jobb og er alene med 2 barn 100% av tiden. Det blir hva vi gjør det til tenker jeg, og med den rette innstillingen går det meste.
   Syntes kanskje du bør holde deg unna bloggen siden du tydeligvis ikke takler det …

   1. Dette var en samtale mellom meg og caroline. Du får tolke det slik du vil, ikke mitt problem.

  3. Ikke blogger jeg og er i jobb og tre barn. Huset mitt er ganske strøkent og stilrent. Ungene roter ut og jeg rydder opp uten noe mad og kjas. Jeg planlegger dagene godt og mitt rene og ryddige hus går aldri utover barna, heller ikke tiden med barna. 2 er hjemme og 4åringen er 70% i barnehage. De spiser stort sett hjemmelagd mat og mange tror vi har et klesskap og dø av men sannheten er at kombinerer mye forksjellig og ønsker oss alltid det Vi trenger av familie , mye smått og fint som utgjør stor forskjell utad. Hadde jeg blogget om dette ville jeg mottatt masse hets og kommentarer på en «urealistisk» livsstil som INGEN dødelige klarer å ha. Vi jobber i helsevesenet og har normal lønn. Vi er flinke med penger og flinke med bruk av tid, men takk og pris på at jeg slipper å bli dømt av ukjente folk. Så jo, man kan faktisk ha det ganske «likt» Caroline men forskjellen er at jeg slipper hetsen. Logg deg av Internett og Finn et bibliotek istedenfor å bruke tid på noe du mener er bortkastet og deprimerende ..

 62. Jeg skulle ønske du brukte din påvirkningsmulighet og kraft oftere, til saker som krever en sterk mening og som kan være samfunnsnyttige (ja, jeg vet at du av og til setter opp f. eks innsamlingsaksjoner, men det krever ikke så mye å si at man er mot pels eller vil at barn skal ha rent vann å drikke). Du har så mange lesere og har store muligheter her. Skjønner at det krasjer med imaget til bloggen og at det ikke er like «feelgood», men.

  1. Caroline

   Hei Julie!

   Jeg har skrevet flere slike innlegg siste månedene, så der er jeg ikke helt enig med deg :/ Jeg har blant annet skrevet dette innlegget, et innlegg om netthets, mammapolitiet, HPV-vaksinen, flyktningkatastrofen etc.

 63. Veldig bra skrevet, men samtidig har du i flere anledninger selv gått i offerrollen og vært lei deg. Kanskje du har lært av dette selv, og er derfor du skriver et sånt innlegg. Og det er bra:)

 64. Å si til Sophie Elise hva hun burde og ikke burde gjøre i en slik situasjon, det kan ingen uttale seg om. Det er ikke lenge siden du selv var på forsidene, og da skrev du selv at du brukte mye tid på å gråte og på å være lei deg.

  1. Caroline

   Les innlegget igjen.

   1. Jeg har lest innlegget ditt. «Men likevel har hun vært så aktiv og engasjert i samfunnsdebatten i høst, at jeg skulle ønske hun heller kunne bite litt mer fra seg enn å legge seg ned å gråte. Å si at du skulle ønske hun heller hadde gjort ditten og datten i stedet for å «legge seg ned å gråte», gir et inntrykk av at Sophies reaksjon ikke er god nok i henhold til hvem hun burde være og opptre som. Hvem er vi til å bedømme hvordan andre skal reagere når vi ikke vet hvordan det føles. Jeg skjønner at det ikke var din intensjon å snakke vondt om verken hun eller reaksjonen hennes, og det kan hende det bare er jeg som opplever denne delen som litt nedlatende, i så fall beklager jeg.

   2. Caroline

    Jeg får ikke inntrykk av at du har lest innlegget godt når du skriver det du gjør :/ Jeg nevner meg selv i innlegget, det er like mye et kritisk blikk på meg selv som Sophie Elise. Sist jeg var på forsidene i media i forbindelse med en negativ sak så reagerte i midlertid jeg på denne måten: https://carolinebergeriksen.no/2015/07/03/update-natural-cycles/

    Ikke mye gråting der, altså.

    Du har helt rett i at jeg ikke kan fortelle Sophie Elise hvordan hun skal reagere, og jeg forstår absolutt at hun reagerer som hun gjør. At hun viser følelser er jo også bra, det er jo en personlig blogg og da hører det med synes jeg 🙂

    Det er på ingen måte meningen å dømme henne heller, kun uttrykke min mening om saken. Jeg skjønner veldig godt hva du mener, det er jo akkurat slik jeg selv har følt det så mange ganger før.

   3. Min kommentar var ikke kritikk til deg! Jeg holder ikke tritt med alle gangen du er på forsidene, og i min kommentar sikter jeg til den ene store greia, som jeg ikke ønsker å rive opp i. Jeg kan bare tenke meg hvor tøft det er. Det er nettopp derfor jeg også tenker at en som vet hvordan det føles, kanskje bør være mer forsiktig med å si ytre sin mening om hvordan andre skal reagere i en lignende situasjon. Jeg ser du svarer flere med at denne artikkelen er kritikk til deg selv, men jeg synes ikke du trenger å kritisere deg selv i innlegget ditt, for å bli lei seg for noe sånt, er helt forståelig! Igjen, jeg mente ikke å kritisere deg med min kommentar, for jeg vil verken kritisere deg for dette innlegget, eller din tidligere reaksjon.

 65. Du sier sophie ikke skal ligge seg bed og gråte og blir offer, når du for en stund tilbake lå deg ned i kjelleren og gråt og gjorde deg selv til et offer over noe du og kun du hadde gjort?
  Du er også er forbilde for unge jenter og er vell «bedre» å ha forbilde av en samfunnsengasjert silikon jente enn en blogger som kun er opptatt av kalorier og fremstå som å leve i den perfekte hverdag? Hmm.. Du tåler aldri kritikk men ber alle andre tåle det! Vet ikke helt jeg ass

  1. Caroline

   Hvis du leser innlegget mitt en gang til, så er jeg helt sikker på at du får med deg at innlegget også er kritikk mot meg selv.

   Jeg opptatt av kalorier? Hvis det er ditt inntrykk kan du ikke ha spesielt godt kjennskap til hverken meg eller bloggen min. For øvrig har jeg skrevet flere samfunnsengasjementet innlegg, både nå i det siste, men også tidligere.

 66. For du la jo deg ikke til å grine når du fikk kritikk for noe du gjorde for seneste et år siden….

  1. Caroline

   Fint om du leser innlegget før du kommenterer 🙂

   1. Bettina

    Er det ikkje påtide å tenke at innlegget kanskje er blitt oppfatta annerledes enn det du tenkte/mente/ville fram til, når du til så mange må anbefale å lese det på nytt?

    Elles er eg og meget enig med de andre her, at du virkelig ikkje er personen til å snakke om kritikktåling. OG JA eg har lest innlegget både to og tre ganga og har akkurat samme mening nå, som første gang.

   2. Caroline

    Nei, det gjør jeg ikke :/

    I innlegget står det: «Men noe er likevel ikke forandret. Kristin Gjelsvik og flere andre synes det er kjempeteit at Forbrukerombudet bruker så mye tid på å passe på at bloggere forholder seg til norsk lov, jeg gråter fordi kvinneguiden er slemme, Sophie Elise gråter og får ikke sove fordi en journalist har skrevet en kritisk artikkel om henne og ellers er alle med kritiske røster mot bloggere stort sett drevet av sjalusi på “rikdommen” og “berømmelsen” vår.»

    Jeg har uthevet poenget.

    Sist jeg var på forsidene i forbindelse med noe negativt, var i sommer, da reagerte jeg på denne måten: https://carolinebergeriksen.no/2015/07/03/update-natural-cycles/

 67. hannepålandet

  Et godt skrevet innlegg- jeg mener din mening kommer klart frem, noen leser med sine egne forutinntatte briller og tolker deretter. Dem om det. Jeg tenker at når man har nådd et mottakernivå som f eks du og Sophie Elise, så er man faktisk ikke lenger en ‘privat’ stemme- man har faktisk makt, både i form av at man når mange og at man dermed vil fremstå som et forbilde. At veien hit kan være brutal for mange som startet ‘hjemme på pikerommet’ kan jeg forstå, men
  har man skapt seg et navn og en stemme må man faktisk også reflektere over hvordan man skal bruke denne stemmen.
  Det er relevant og på sin plass at alle med en form for innflytelse og makt også blir stilt til ansvar, eller i hvert fall at det stilles spørsmål ved det man foretar seg. Noe annet kan man faktisk ikke forvente, og det er en av kjennetegnene på et demokratisk, fritt samfunn der ytringsfrihet er en grunnstamme. Men det må selvsagt skilles mellom person og sak- og der har kanskje Gerhardsen litt å hente i sin kronikk. Hun bruker en del språklige virkemidler som både ironi og overdrivelser som kan tolkes som uthenging. MEN, å ta på seg emokappen og svare på tiltale med at man gråter seg i søvn, vitner bare om at man ikke selv forstår egen posisjon, og det kan lett oppfattes som sutring. DET tjener i hvert fall ikke Sophie Elise.
  Jeg har lest bloggen din kun et par år, men har jo fått med meg at det har stormet, men en ting skal du ha- du er redelig, og reflektert, og har forstått at stikker man seg fram, og har man mange lesere, så følger også ansvar. Å ‘gjemme’ seg bak føleri driver du ikke med lenger- og det gir deg enormt mye cred i mine øyne! Så selv om våre liv har omtrent null i minste felles multiplum, finner jeg både inspirasjon og glede i det du deler, og setter pris på at du kanskje særlig i det siste. deler mer av samfunnsmennesket Caroline! TAKK!! og god jul 🙂

  1. Caroline

   Helt enig, det er tydelig at Dagbladets noe tabloide overskrift har generert noen lesere som ikke akkurat har lest mer enn overskriften :/

   Takk for god kommentar! God jul 🙂

   1. Inkludert meg..media vridde dette litt ut av proposjoner.. hadde jeg lest mer en første og siste avsnitt med en gang hadde jeg ikke latt meg provosert..

    Skal huske dette til neste gang.

 68. Hilde k

  Jeg kjenner jeg blir litt irritert over innlegge ditt. For ca 1 år siden ble du og dine mann tat for juksing i kommentarfeltet. Noe dere valgte selv og gjøre. Og da sa du selv at du var langt nede.Men når Sophie Elise får en kronikk skrevet om seg som handler mer om at silikon pupper og politikk ikke går sammens. Og blir mer eller mindre gjort narr av da er det ikke lov til og gråte?? Syns det er feil av deg og si at hun ikke skal få vise følelser når det er helt greit at du selv gjør det. Men ellers syns jeg du har en super blogg og leser den ofte

  1. Caroline

   Hvis du leser innlegget en gang til, så ser du at dette også er kritikk mot meg selv.

 69. Hei, bra innlegg!

  Hvor er genseren din fra?

 70. Karoline

  Morsomt at du skriver innlegg om å være sterk og ta imot kritikk på bedre måte når det var du selv som lå nede og gråt for et år siden på grunn av velbegrunnet kritikk mot egen blogg. Sophie ble anklaget for å ikke genuint bry seg om de samfunnssakene hun skriver om, når kun 1 av de 5 hun støtter har vært sponset. Du ble anklaget for noe du faktisk har gjort; å redigere bilder av ditt eget tynne selv til å bli ENDA tynnere og late som dette er din ekte kropp frembringet av trening og hva du kaller et «sunt» kosthold. Du har tidligere slitt med en spiseforstyrrelse og hadde tydelig fortsatt problemer med eget kroppsbilde for å måtte redigere deg selv til det perfekte. I tillegg er vel ca hvert tredje innlegg du skriver på bloggen din sponset. Hvem som burde lære seg å ta imot kritikk er for meg ganske åpenbart.
  Men hey, – hykleri er jo så trendy denne sesongen!

  1. Caroline

   Merkelig hvor mange som faktisk ikke leser innlegget før de kommenterer :O Les innlegget en gang til Karoline, da vil du se at det er kritikk mot meg selv der også. Hvis du tror at Sophie ble kritisert for å ikke bry seg om sakene hun engasjerer seg i, så har du også misforstått kronikken til Anki Gerhardsen.

   Sist jeg var på forsidene i forbindelse med noe negativt, var nå i sommer, da reagerte jeg på denne måten: https://carolinebergeriksen.no/2015/07/03/update-natural-cycles/

 71. Fint innlegg Caroline ser at mange ser ut til å misforstå, men det må nok være fordi de ikke leser innlegget før de kommenterer. Ha en fin kveld

 72. Jeg har nå lest bloggen din siden dere flyttet til Siljan og Grenland, da jeg er ifra Skien selv.
  I mine øyne gir du flere mennesker så mye inspirasjon på så mange forskjellige områder i livet; trening, kosthold, interiør ect.
  Jeg tror den største grunnen til at jeg fortsatte å lese bloggen din var pga bra trenings rutiner. Jeg er den dag i dag 23 år, jeg flyttet til London og startet et nytt liv, og jeg har brukt 2 år på å gå ned 19 kg. Det tok tid, men jeg klarte det. Jeg har aldri kommenterte på bloggen din før, men jeg tenkte å si at for meg har du definitivt vært en inspirasjon for meg igjennom disse 2 årene.

  Jeg skal være ærlig å si at ikke alltid kan si meg enig med alt du skriver om, men kjære dere, vi er mennesker med forskjellige meninger. Hvis dette ikke hadde vært tilfellet hadde ingen blogg vært suksessfull. Agree?

  Uansett Caroline, keep up the good work and happy holidays ☺️

  Maia x

 73. Ginalee

  Om Sophie Elise har lesere helt ned i 7års alderen, er det vel heller foreldrene til de barna det gjelder som burde fått den hetsen enn henne.
  Du vet, det er aldersgrenser på det meste, noe heter også sunn fornuft og det å la barn være barn..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *