vår opplevelse av sunwing arguineguin

carolinebergeriksenno utsikt arguin

Nå er det allerede 1 uke siden vi kom hjem fra to ferieuker på Gran Canaria og et opphold på et av Ving sine egne hoteller: Sunwing Arguineguin. Dette er et familiehotell spekket med aktiviteter og underholdning for barna, så vi var veldig spente på å reise hit med Nelia og med foreldrene våre – ikke minst fordi hotellet i tillegg har vunnet prisen som heter Stora Barnsemesterpriset pluss prisen for beste familiehotell blant alle charterhotell på hele Gran Canaria i 2015. Jeg har lyst til å gi dere min ærlige mening om oppholdet vårt her og håper dere finner dette hjelpsomt dersom dere også vurderer en tur hit. 


rom: vårt førsteinntrykk var at vi rett og slett var litt skuffet over rommet. Vi følte at hotellet så veldig nytt og fresht ut på bildene, mens vi møtte et rom som var veldig enkelt, noe slitt og ikke minst: kjempevarmt. Det var ikke aircondiotion på hotellet og de første nettene holdt vi på å bli gale. Det å komme fra et ganske kjølig klima til et veldig varmt klima kan være en tilvenningssak, og ofte regner man bare med at air condition er en del av et såpass stort hotell, så dette satt oss ut litt. Likevel, etter hvert som dagene gikk ble vi vant til det og det var rett og slett ikke et problem når vi sov med verandadøren og vinduene oppe. 

utsikt carolinebergeriksenno

Rengjøringen på hotellet er noe jeg gjerne vil trekke frem: den var også fantastisk! De kom hver dag med nye håndklær om vi ønsket det, vasket over gulv både ute og inne og gikk virkelig grundig til verks. Vasket opp oppvask som glass, bestikk og tallerkner og var i det hele tatt helt suverene. Stor tommel opp! Renhold er en ekstremt viktig del av det å ikke bo hjemme. 

caroline berg eriksenno gran canaria 2015 nelia mamma

Utsikten fra terrasen og fra stuen vår var også helt nydelig, terrassen var romslig og vi kunne sole oss der om vi ville. Å se sjøen fra du våkner om morgen til du går og legger deg om kvelden er et must for meg når jeg er på ferie, så beliggenheten var helt perfekt. Kjøkkenet på rommet kom godt med de dagene vi var lei av å spise ute og heller ville legge middagen til rommet, det var masse utstyr og et stort kjøleskap. 


food

KokkGranCanaria

mat: maten på hotellet var bra. Nå skrev jeg tidligere at jeg ikke er noe buffetmenneske, jeg kunne aldri spist buffet til middag to uker i strekk, rett og slett fordi det blir for kjedelig for meg. Det har ingenting å gjøre med at maten på hotellet var dårlig, for det var den ikke. Det var stor variasjon i middagsbuffetene med ulike temaer hver dag som rullerte i en uke før de startet om igjen.  Da vi testet ut buffeten var det spansk aften og så mye å velge i at jeg nesten ikke visste hvor jeg skulle starte. Jeg liker å lage min egen 3-retters når jeg spiser på buffet, så jeg starter gjerne med en forrett før jeg går på hovedrett og dessert. En dag var det forresten en egen sushikokk der som stod og laget sushi. Da måtte jeg bare innom for en liten aperitif og det var veldig bra! 

IMG_6911

Du kan også velge å spise på hotellets a la carte restaurant, Miguel’s Kitchen & Grill, som har en bred og veldig smakfull meny. Vi spiste der tre ganger i løpet av de to ukene vi var der, og fikk med oss både underholdningen for barna og for de voksne. Det er nesten like god utsikt til scenen fra denne restauranten som det er fra buffetrestauranten, Miguel’s ligger bare litt mer på siden. 

IMG_6563

IMG_6530

IMG_6616

IMG_6551

Frokost og lunsj fikk vi servert i de samme lokalene som middagsbuffeten, og også til disse måltidene var det rikelig å velge mellom. Lunsjen varte fra halv ett til tre, så det var veldig fint å kunne rekke en liten matbit akkurat da Nelia våknet fra ettermiddagsluren sin. Hvis hun sov litt lenger, kunne vi få servert diverse snacks fra snacksbaren, og denne var i de samme lokalene som Miguel’s. Her er det viktig å påpeke at dette var snacks i ordets rette forstand, altså mindre retter enn du kan forvente til en lunsjrett – med mindre du velger sandwich med chips. Akkurat den porsjonen var ganske stor 🙂 Snacksbaren åpnet halv fire og holdt serveringen frem til seks. Her kunne du også få drikke hele tiden, alt fra mineralvann og vin til drinker, kaffe og smoothies. Det var mye spennende for barna å drikke også – populært hos oss var Lollos drink som var en slags banansmoothie 😉 

frokost carolinebergeriksenmorningworkout på ferie

BuffetGranCanaria

FruktGranCanaria


happenings 

underholdning og aktiviteter: aktivitetslisten hos Sunwing Arguineguin er nesten endeløs, så her er det absolutt rom for rastløse barn! De aller fleste aktivitetene på hotellet er gratis og en del av dem har aldersgrense fra 3 år og oppover, men det finnes også aktiviteter for de aller minste barna. 

sunwing_1 teen lounge

For de større barna fra 8 år og oppover, fantes det et eget område på hotellet med spill- og tv-lounge, og forskjellige temakvelder ble arrangert sammen med et ving-team. 

teen loungeteen lounge lounge

Lollo & Bernies Miniland finner du på den ene siden av bassengområdet, og det var her barna skulle samles  når det var tid for aktiviteter som for eksempel t-skjortemaling, fotosession med Lollo & Bernie, tegne et postkort for å sende hjem, se film eller bare leke i sanden og i skliene der. 

miniland

music and fun

Mini Stars er noe som arrangeres en kveld i uken og da er det barnas tur til å stå på scenen. Dette er for barn mellom 3 og 7 år, og her får de være stjerne for en kveld med eget innøvd nummer som de fremfører for alle på hotellet som vil se på. De var jo så skjønne, så jeg synes det var et kjempesøtt innslag under middagen. 

LolloBernie_3

Mini Disco er for barn i alle aldre og foregår også på scenen foran buffetområdet. Her underholdes barna og kan være med  å både synge og danse. Lollo & Bernie stikker også innom og det avsluttes med en hug session hvor alle barna får klemme og gi high five til maskotene. Dette var Nelias store favoritt sammen med After Beach. After Beach ble arrangert to dager i uken og her kunne barn i alle aldre være med på allsang og dans sammen med Lollo & Bernie. Dette ble arrangert av showteamet til Sunwing, og jeg må bare si at de virkelig var profesjonelle. De var så utrolig flinke med barna, og med fantastiske sangstemmer og masse rytme i kroppen var det lett å se at de visste hva de holdt på med. Det var også showteamet som stod for barneshowet De tre små bjørnene som ofte var en forestilling før kveldens Mini Disco. Underholdningen for barna varte gjerne fra 19-1945. Du kan lese mer om alle aktivitetene og underholdningen her.

LolloBernie_6IMG_6881LolloBernie_1

underholdning for voksne: fem ganger i uken var det show for oss voksne fra klokken 21. Det var et nytt show hver for gang, men etter 1 uke gikk det i gang igjen fra starten. Ddet gjorde ingenting, for det var god underholdning med kostymer og dans og fine stemmer. Days Of Disco, Across America og Abba Fusion fikk i hvert fall meg til å synge med 😉 

underholdning voksne

workout

treningsrom og spa: treningsrommet hadde absolutt alle fasiliteter jeg kunne tenke meg, inkludert air condition, så her storkoste jeg meg! Hotellet kunne også by på gruppetimer og fellestrening med barna, men dette tok jeg meg ikke tid til å bli med på. Det var forresten vannaerobic i løpet av dagen også 🙂 Spa-avdelingen rakk jeg aldri å prioritere, så den kan jeg ikke si noe om, men muligheten er i hvert fall der. 

trening sunwingIMG_6353

Etter hvert som ukene gikk ble dette et hotell som hele tiden vokste på meg, og nå som jeg ser tilbake på ferien, kan jeg forstå at familier velger å dra tilbake. Dette er virkelig barnas hotell og alt er tilrettelagt for både dem og foreldrene 🙂 

35 kommentarer

 1. Hei☺. Lurer på om du kan hjelpe meg med noe. Jeg skulle hatt nye pudderkuler og lippgloss til jul. Noe du anbefaller? Ikke noe som er veldig dyrt….. . Har du ikke så man får søkt på ting på bloggen din lengre? Tenkte å søke sminke, men det gikk ikke.
  Marit.

  1. Martine

   Hei Marit! Er ikke meningen å svare for Caroline her, men hvis du ser i menyen ved siden av «home» står det «category». Holder du musepekeren over den får du en lang liste og under «mat» finner du «skjønnhet», om det kan hjelpe?

 2. Hei. Vår familie ferierte nylig på dette hotellet, og jeg er stort sett enig i beskrivelsen din. Bortsett fra at vi var fornøyde med rommet vårt, vi hadde royal family rom. Vi syns det gikk greit uten air-condition, men så var vi der i november med 18-19 grader om natta. Sikkert varmere midt på sommeren. Opplegget og underholdningen for barna var super, barna våre storkoste seg, og da koste vi foreldre oss også. Maten på hotellet var ganske bra, men ikke veldig spennende syns jeg. Alt i alt var vi veldig fornøyde, og reiser gjerne tilbake dit på familieferie 🙂 Men – Vi hadde ikke reist til dette hotellet alene uten barn! 😉

  1. Caroline

   Vi var der nå i november vi også, men ble som sagt vant til varmen om natten 🙂 Det var varmere enn 18-19 grader nå, men ikke veldig mye.

   Nei, det er et barnehotell, ikke et hotell du reiser til uten barn.

 3. Camilla

  Ser ut som dere har hatt en veldig fin ferie! Jeg lurer bare på, siden du ofte får sponset turer og selv drar på de, hadde det ikke vært en fin mulighet å gi bort en sponset tur til en familie som kanskje ikke har råd til det selv? De kunne ha skrevet om hvordan de opplevde turen sin og du kunne laget et blogginnlegg om det? Bare en tanke altså…

  1. Når Caroline får en sponset reise så må hun skatte av det, det er vel i Ving sin interesse å sende en stor blogger på denne type reise kontra en helt ukjent familie. Det er jo for å drive reklame for Ving. Ellers kan jo vi like gjerne klikke oss inn på Ving.no og se . Hvordan skulle det i så fall gått til.. hvem som helst kunne da ha sendt inn et ønske og sagt dette ønsker jeg. Caroline ville aldri hatt noe særlig mulighet til å sjekke ut om det faktisk var sånn at det stemte. Og hva med lommepenger , reiseforsikring etc. ? Og så ofte sponset tur får vel heller ikke Caroline at det skulle være behov for å gi den bort…. tror nok hun betaler de fleste reisene sine selv.
   Så dette er hun vel unt 🙂

  2. Hun får det sponset, men må skatte av det, dvs at om ferien er verdt 50000, må hun betale ca 20000 i skatt, så helt «gratis» er det jo ikke. Maten betaler hun jo også selv (restauranter), så vil tro at c ikke er den som skal «sponse » en annen familie med dette 🙂

  3. Syns heller man skal oppfordre ving (evt andre selskap) til dette. Ikke de forskjellige bloggerne 🙂

  4. Fantastisk ide – ville gitt en mye mer sosial og medmenneskelig image…..

  5. Akkurat det har jeg tenkt på også!! Tenk så fantastisk å kunne gjort det 🙂 er det noen som har råd til ferie er det jo dere 😉

 4. Snakket de på barneunderholdningen skandinavisk eller engelsk? Litt avgjørende for om du kan sende barnet ditt på barneaktiviteter uten å være med selv! Min datter er sju år, og har begrenset engelskkompetanse, liksom!

  1. Caroline

   De var skandinaviske 🙂

 5. Jeg har bare vært på slike «enkle» rom på sydenturer helt fra jeg var 6 og oppvoer, og har alltid hatt en knall tur! 🙂

  1. Caroline

   Rommene er mer enn bra nok 🙂

 6. Hvorfor ingen bilder av rommet deres?:) Var det jeg ville se.. Hehe:)

   1. Rebecca

    Hmm. Syns du egentlig disse bildene svarer til en god presentasjon av rommet, altså- når du først skal vise frem og «reklamere» for hotellet tenker jeg? Vi ser jo omtrent bare sofaen. Ikke noe bad, soverom, kjøkkendel etc…

   2. Caroline

    Nei, men de er bedre enn de som er i dette innlegget 🙂 Vi tok dessverre ikke bedre bilder av rommet denne gangen.

 7. SPA’et kan jeg gå god for! Testet dette grundig for 2-3 år siden. Fantastiske folk som virkelig kunne jobben sin, en herlig og avslappende atmosfære, og aldri noe usikkerhet da jeg hele tiden fikk beskjed om hvor jeg kunne legge ting, skifte klær osv.! 🙂

  1. Caroline

   Søren at vi ikke rakk å bruke det 🙁

 8. Jeanette

  Hei Caroline 🙂 Jeg er ofte innom her, og leser bloggen din 🙂 Men jeg pleier ikke å kommentere her, liker bare å kose meg med å lese innleggene dine 🙂 Buffet er et «mareritt» når det er mye godt, og jeg elsker å kose meg, men det er forferdelig vanskelig å velge :-/ Men så skrev du at du liker å lage 3 retters, og jeg tenkte aha, det var jo smart, og jeg skal gjøre det samme som deg – forrett, kanskje to ganger små forrett og to ganger små hovedrett, så tusen takk for at du forteller hva du gjør med koldtmat 🙂 Ha en fin førjulstid, og kos dere!

  1. Caroline

   Haha 😀 Bare hyggelig 😉

   Ha en fin førjulstid du også <3

 9. Tack för kommentaren på Instagram <3
  Kram vackra du.

 10. Eva Karin

  Nå fikk jeg minner tilbake da min eldste sto på denne scenen i en rosa paljettkjole og sang sommer og sol med Malin., på ministars. Vi trivdes også her, men har funnet andre sunwing favoritter, så ikke reist tilbake hit. Mest pga av mangel på strand, kaldt bassengvann og ungene liker ikke saltvannsbasseng. Men i alt, et helt ok hotell, de har enormt mange gjengangere av gjester :o)

  1. Caroline

   Jeg klarer nesten ikke å vente til Nelia er stor nok til å stå på scenen 🙂 Da tror jeg mammahjertet mitt renner over <3

 11. Det ser ut som dere har kost dere masse på ferie 🙂
  Personlig så elsker jeg Gran Canaria og skjønner godt at vi nordmenn liker å reise dit 🙂
  Jeg stor koser meg hver gang jeg er der, så skal prøve å få til en uke til neste år og reise dit i 2 uker 😀

 12. Stine Elise

  Hei Caroline!

  Jeg fikk bare lyst til å komme med en kommentar til deg idag. Jeg er ikke fast følger, men er innom nå og da og titter!

  Det som slår meg når jeg var innom idag, var at jeg synes du har forandret deg! Det gløder en slags ny godhet i blikket, og ansiktet, som fra før selvfølgelig var pent, er nå pent og moderlig mykt. Nydelig å se!

  Du er et friskt pust i en travel hverdag når jeg titter innom, og det gleder meg!

  1. Caroline

   Tusen takk, så snill du er 😀 Nå ble jeg glad <3

 13. Hvorfor fremstår du så utakknemlig ? Du har fått en ferie. Mange har ikke rå til slike ferier. Tror du at du er en diva? For det er du på ingen måte.

  1. Caroline

   Hvorfor mener du at jeg fremstår utakknemlig?

   Jeg har ikke «fått en ferie», da misforstår du. Jeg har en avtale med Ving hvor jeg skal markedsføre de, mens de tar seg av utgiftene for reisen.

  2. Line, se på kommentaren din da.. Diva.. virkelig .. Hvor gammel er du og hvor misunnelig er du ? bare spør.. Hvor fremstår Caroline som utakknemmelig eller Diva, det er jo hennes meninger. Det er vel heller ikke en «menneskerett» med slike ferier. Det er det dummeste jeg ser når folk hele tiden må påpeke at andre ikke har råd til hverken slik ferie, denne type kjole etc etc… Dette er et flott innlegg, nydelige bilder og veldig god reklame for Ving..

 14. Therese

  Vi har vurdert hotellet, men virker i overkant upersonlig, «turistifisert» og litt små harry etter min mening. Men er sikkert kjempefint for barna! Men skal jeg betale 50-60 000 kr for en ferie, trenger jeg litt luksus for de voksene også:)

 15. Mina Farmen

  Hei! Jeg var også på dette hotellet med min far, bror og besteforeldre i sommerferien i fjor, og jeg er veldig enig i hva du skriver! Vi hadde to flotte uker på hotellet, og jeg synes tilbudene de har der var veldig gode. Underholdningen på kvelden syntes vi var veldig gøy. Vi var også med på mange turer i samarbeid med hotellet, som en båttur hvor vi prøvde snorkling og bananbåt, en busstur til Las palmas og busstur til et marked. Jeg prøvde også mange av gruppetimene og de var veldig gode! Tok med broren min på 14 år på noen av dem, blandt annet yoga og vi likte det begge to 🙂 Veldig fin tur alt i alt!

 16. Hei. vet det er et gammelt innlegg jeg kommenterer på.
  Men prøvde du noen av resturantene rundt der sunwing hotellet lå, noen du vil anbefale?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, der har vi prøvd mange 🙂 Det kommer jo an på hva du er på utkikk etter, det finnes jo en masse forskjellige alternativer.

   Ser du etter «fine dining»-restauranter så er det to stykk jeg kan anbefale! De ligger ca. 2-3 minutter kjøring unna hotellet.

   https://www.222swbarandgrill.com/english (Michelin-stjerne)
   https://www.restaurantelaaquarela.com/

   Ser du etter noe litt mer rimelig og lokalt kan jeg anbefale følgende:

   https://rossinigc.business.site/ (2 min gange)
   https://palmgarden.eu/
   https://www.restaurantelosantonios.com/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *