juletreminner

juletreneliaminnercaroline_1

Da jeg var liten pyntet vi alltid juletreet på kvelden lille julaften. For første gang på 1 år hørte vi på Putti Plutti Pott, den lille nissen som tok skjegget til bestefaren sin fordi han så gjerne vil hilse på de rare menneskene. Jeg elsket den historien og det gjør jeg fortsatt. 

juletreneliaminnercaroline_4

juletreneliaminnercaroline_7

Mamma jobbet ofte på lille julaften, men hun var hjemme akkurat i tide til å spise grøt sammen med oss. Grøten laget hun alltid halvklar før hun dro på jobb på morgen: grøtris og helmelk kokt sammen, og så var det bare å la den stå i ovnen i en time da hun kom hjem. Det var verdens beste risgrøt, så fyldig og god. Pappa fikk alltid mandelen. Eller, det var i hvert fall det han ville at vi skulle tro, selv om det med årene ble mer og mer tydelig at han faktisk aldri eller veldig sjelden hadde den. Etter grøten var det min og Anette sin oppgave å henge pynten på juletreet, selv om jeg tydelig husker mamma sine fingre innimellom alt glitteret og alle kulene 😉 Det var så stas å henge på de røde sløyfene vi hadde kjøpt i London og de fine polkastengene som hang fristende fra greinene i hele romjulen. Verdens vakreste juletre! 

juletreneliaminnercaroline_6

Da all pynten var på plass var det klart for det som alltid var mest spennenden: julegavene! Fingrene over papiret, nysgjerrige og forventningsfulle øyne, mamma og pappa sine ord som tydelig lød at det ikke var lov å verken riste eller klemme på pakkene. Bare bære ut fra gjemmestedet, som nesten alltid var soverommet deres, og plassere dem fint under treet. Det var så spennende! Vi kunne bruke lang tid på å plassere alle sammen, og jeg kan love deg at vi både klemte og ristet mens vi kniste og lo inne på soverommet til mamma og pappa, før vi bar pakkene ut i stuen. 

juletreneliaminnercaroline_3


Magen var full, treet var pyntet, pakkene var på plass og Putti Plutti Pott hadde blitt spilt så mange ganger at vi til slutt hadde gått over til Dizzie Tunes over høyttalerne. Nå var det på tide å sette ut grøten til nissen! Han fikk alltid en solid porsjon, en tresleiv jeg hadde laget på sløyden og en juleøl med hilsen fra pappa. Vi plasserte det foran peisen og hang fra oss strømpene våre. Da jeg la meg om kvelden hadde jeg verdens største sommerfugler i magen, og de ble bare større da mamma endelig kom for å si god natt og for å fortelle meg eventyret. Da hun var liten fortalte mimmi henne om all den fine frukten på digre sølvfat i det ærbødige huset, som våknet til liv natten før den store dagen. All den deilige frukten hadde sin egen historie som de ville snakke om, og jeg elsket å høre på da mamma gjenfortalte dette til Anette og meg. Det begynner å bli noen år siden forrige gang jeg hørte denne, men jeg håper at den sitter lagret i tradisjonsminnet mitt slik at jeg kan fortelle den til Nelia allerede i år.

juletreneliaminnercaroline_5

Da fortellingen var ferdig lå jeg og lyttet etter fotsporene til nissen på taket helt til jeg sovnet. Dagen etter var jeg alltid først oppe for å sjekke om grøten var spist, ølen var drukket opp og strømpene var fylt. Det var alltid check på alle punktene og da kunne jeg vekke Anette slik at vi kunne dra dynene ut i tv-stolen og mumse fra strømpene våre. Så startet Snekker Andersen og etter hvert 3 nøtter til Askepott. Hele dagen var magisk og den er egentlig like magisk fortsatt, spesielt nå som Nelia er her sammen med oss  I år skal vi feire julaften i Sarpsborg, så tradisjonen tro blir det dyner i stuen sammen med storesøster og imitasjon av Knut Risan mens vi ser på 3 Nøtter til Askepott. Jeg gleder meg! 


Har du tradisjoner knyttet til juletreet? Del gjerne med meg og alle andre som stikker innom meg i dag ♥ 

69 kommentarer

 1. Katrine

  For en koselig historie!
  Jeg vet Putti Plutti Pott går i Skien, i Ibsenhuset, men forestillingene i år var desverre 5 og 6 desember. Men kanskje dette er noe å vurdere igjen neste år, når Nelia skjønner enda mer! 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk for tips! Vi får dra neste år 😀 Så gøy!

 2. Lite kan måle seg med gode juleminner. Så får man barn og alt blir komplett ❤️

 3. Jeanett

  NÅ fikk jeg julestemning! Ååh, så herlig innlegg 🙂 god jul til deg og dine!

  1. Caroline

   Tusen takk, Jeanett 😀

   1. Nyyydelig caroline! God jul til deg og dine!

 4. Nydelige refleksjoner, jeg begynte å tenke tilbake på når jeg selv satt i pappas godstol tiiidlig julaften med godteri og tv – livet! Hvilke tanker har du om at dere pynter treet veldig tidlig ift Nelia? Du sier jo også selv at du er vandt med å pynte 23.des. Altså, dere lager jo dere tradisjoner, men bare lurer på hva du selv tenker om å fjerne denne spenningen/magien som kanskje blir litt mer spesiell når treet pyntes så nært til julaften?

  1. Caroline

   I år er vi ikke hjemme på lille julaften, så da blir det vanskelig å pynte det lille julaften :/ Da jeg var liten feiret vi alltid julaften hjemme hos oss, absolutt hele familien, tanter og onkler, besteforeldre, men vi har det litt annerledes når vi bor såpass langt unna familien vår. Hans i Ålesund flere timer eller en flytur unna, min familie i Sarpsborg, tre timer unna. Men det året vi feirer hos oss igjen kan det være vi pynter det lille julaften, hvis vi ikke bare skaper vår egen tradisjon med å pynte det litt tidligere. Vi vet ikke enda, må nesten se hva fremtiden bringer 🙂 Juletre er jo så spennende og fint uansett, og for min del kan det gjerne stå fremme litt lenger 🙂

   1. Vi pyntet treet alltid noen dager Før lille julaften siden vi reiste til mormor og morfaren vår når vi var små, det gjør vi enda no når jeg har fått barn og feirer hjemme er blitt vår tradisjon!

 5. Birgitte

  Dette var såå fint og lese, kom skikkelig i julestemning 😀

  1. Caroline

   Så koselig å høre <3

 6. åh, så koselig å lese! Blir nesten helt på gråten, det er så fint å lese om tradisjoner og noe så enkelt som et juletre kan bringe så mange gode minner og tradisjoner!

  Vi pleide alltid også å pynte juletreet på lille juleaften, med julemusikk i bakgrunn… på kvelden da vi gikk for å legge oss var det bare pakkene som manglet under treet, men på julekvelden da vi sto opp var det fullt av pakker under treet! Da var det bare å sette seg til rette i sofaen med fulle julestrømper og se på tv halve dagen.

  Gleder meg til å bringe videre tradisjoner til min datter på 1 år og 8 mnd:) Elsker julen:D

 7. Hehe jeg kjenner at jeg nesten ble rørt for jeg gleder meg så mye til jul selv! Det er noe helt spesielt å komme hjem til barndomshjemmet og alle juletradisjonene når du har flyttet for deg selv og lever i et ensomt studentrom 120 mil unna.. Kan tro at det er enda mer sentimentalt når man får et lite barn i tillegg <3 ha en super førjulstid!

  1. Caroline

   Ja, det er det absolutt 🙂 Jeg gleder meg allerede til å komme hjem! 🙂

   Kos deg i førjulstiden, du også <3

 8. Nelia er så nydelig! Det forventningsfulle blikket! 🙂
  Vi skal for første gang ha kunstig juletre i år (Barna, de er nesten voksne, vet det ikke – hjelp…) Det ligner litt på deres ser jeg. Jeg gruer liksom litt for kunstig tre, men gubben mener det blir bra bare pynten kommer på!Blir nok å pynte det tidligere enn ellers da det ikke kommer til å drysse He-he! Er dere fornøyd med kunstig? 🙂

  1. Caroline

   Vi har alltid hatt kunstig, og er veldig fornøyd med det 🙂 Krysser fingrene for at det går bra for dere, men det er sikkert litt annerledes når dere har hatt ekte før.

  2. Om du har et pent teppe å ha under og setter treet oppi en fin jultrefot, feks en stor kurv, så blir det veldig pent 🙂 Da er det like fint med kunstig.

 9. Så koselig med juletre og tradisjoner. Jeg er også vant med å pynte treet lille julaften. I år skal vi være borte og har jeg luftet for samboeren at vi kanskje skal sette opp treet litt før, men litt før var visst ikke før etter 20.desember sa han. Fikk være måte på 🙂 Men kanskje jeg skal vise han dette innlegget slik at han blir like gira som meg *ler*

 10. Vet du, det var rørende å lese denne historien! Det fikk meg til å tenke på julemagien fra min egen barndom, og hvor heldig jeg er som har slike gode minner fra jula da jeg var barn.
  Hjemme hos oss viderefører vi tradisjonen med å pynte juletreet på lille julaften. Jeg elsker å se gleden og spenningen i øynene til barna når pappa bærer treet inn i stua, og hvor ivrige de er etter å få pynte treet sitt! Så står vi tidlig opp på julaften og koser oss i sofaen med tegnefilmer og bare juletreet og stjernene i vinduene som lyser.
  Bildene av Nelia og juletreet var nydelige! Hvordan reagerte hun da hun så treet? 🙂

  1. Caroline

   Så koselig at du likte den 🙂

   Hun lyste opp, og så fikk hun se iPaden og da var det Donald Duck som stod i fokus 😀 Men heldigvis glemte hun den raskt når hun fikk henge opp sin egen julepynt <3

 11. Åå, så koselig innlegg! Nå fikk jeg skikkelig julefølelse og mimrer tilbake til barndommen <3 Jeg klarte aldri å spise den gode middagen på juleaften, for jeg var så spent på gavene…. haha!

 12. Elisabeth L

  Dette var virkelig koselig å lese, du ga meg ordentlig julestemning 🙂 utrolig fin tradisjon å føre videre til barna! Å feire julen sammen de man er glad i må være den fineste tiden i året 🙂

 13. Ann Charlott

  Kjære Caroline, for et nydelig innlegg. Jeg kjente tårene presse på i øyekroken, når jeg leste gjennom teksten og samtidig forestilte meg julen med mine to gutter på 3 1/2 år og 3 måneder
  Det er noe speilet med julehøytiden og det er så fantastisk å oppleve det igjen sine egne barn
  Ha en god førjulstid med den fine familien din.
  Her venter pepperkake baking med gutta, tante barnet mitt og mamma ❤️
  Klem

 14. Hvordan bestemmer dere hvor dere skal feire jul og nyttår? Har dere fast mønster, feks annen hvert år med hver familie?

  Selv har jeg og min familie på 3 prøvd oss på ein jul hos svigers, neste jul hos mine og den etter der igjen hos oss der vi inviterer foreldre og annen familie. Men sliter litt med dårlig samvittighet ovenfor svigers om de må sitte «barnløse» på julafta da både jeg og mannen er enebarn.

  God jul!

  1. Hvorfor kan dere ikke invitere alle sammen til dere, eller ta med svigers til dine foreldre?

  2. Hvorfor ikke be svigers om å være med deres familie om å feire? Altså, dere tre, foreldrene dine og svigers? 🙂

  3. Dere kan da vel være sammen alle mann. Det ville jeg lett ha gjort, i alle fall.

 15. Åh, så herlige minner, Caroline! Selv har jeg også minner om magisk jul fra barndommen<3 Gleder meg virkelig til å lage vår jul med lille gutten vår og nye og gamle tradisjoner snekret sammen til det som blir vårt barn sin jul! Ha en nydelig førjulstid<3

 16. Randi Angeline Maude

  Så utrolig koselig å lese. Viktig å ta vare på minnene og videreføre dem til barna <3 God jul til deg og dine

 17. Å så flotte bilder med masse stemning! Nå ble jeg jammen inspirert til å dele vår førjulstradisjon som jeg vet ungene mine setter enormt pris på 🙂
  Hos oss pyntes juletreet på lillejulaften (akkurat det har jeg med fra mitt barndomshjem). Ungene er med og pynter etter julegrøt med mandel. Men først etter at begge har lagt seg fyller mannen og jeg med gaver under treet, samt at vi også først da fyller julestrømpene til ungene. Når de våkner på julaften og går ned, blir de møtt med et juletre med masse gaver og fulle julestrømper 🙂 Akkurat det har særlig ungene flere ganger sagt at de elsker! For det er jo såklart liksom nissen som har vært i løpet av natta og fylt på alt 😉 Ingen av dem tror på nissen lenger, men de er gjerne med på denne historien/tradisjonen :-))))

 18. Marianne

  Hei Caroline! For er koselig innlegg- om mulig fikk jeg enda mer julestemning nå! Ønsker deg en forsatt fin førjulstid, og håper julen din/ deres blir akkurat slik du ønsker deg! 🙂

 19. Kristin

  Så nydelig beskrevet! Ikke vanskelig å kjenne på stemningen og forventningene 🙂
  Håper virkelig mine barn også kan fortelle like vakkert fra sin barndomsjul når de blir eldre 😉
  Ønsker dere fortsatt ei herlig førjulstid.

 20. Julen er helt klart en fin tid, og mange har gode minner fra barndommen. Dessverre er det ikke alle som opplever julen like idyllisk. Caroline har minner som tatt ut av en disney julefilm- og det er hun jammen heldig som har. Jeg vil bare påpeke for alle dere som ikke opplever julen slik, som kanskje har familiemedlemmer som sliter med rus eller ikke er venner- det er helt normalt det også. Jeg har en bror som er narkoman og forbinder julen med usikkerhet og dårlig samvittighet, men lager selvfølgelig trygge, gode tradisjoner for mine barn. Husk bare at ikke alt er “perfect textbook” folkens, og det er greit det også:-) Julen handler om kjærlighet og omsorg. Ikke om stressmomenter og “må gjøre” .Hos oss henger dorullnisser og barnelaget pynt i glorete farger på treet- og barna elsker det

  1. Takk for viktige ord!

  2. Veldig viktige ord å ha med seg!!
   Dorullnisser er forresten der fineste som finnes, på linje med julelenker laget av glanspapir i alle tenkelige farger

  3. Stine M

   Takk for viktige ord! Det er så godt å få høre at alles jul ikke er disney-basert, og at man er normal om ikke alle juleminner er like gode.

 21. Åh så koselig og herlige minner! I år er jeg klar for å skape nye minner sammen med kjæresten min! Første gangen vi skal feire jul ilag☺️

 22. Koselig med jul på bloggen 🙂

  Skjønner at det er delte meninger rundt dette med Nelia på bloggen, men jeg synes at det er så kjedelig at det er blitt slik at hun er med i hvert innlegg. I tillegg synes jeg personlig at det er veldig rart at dere eksponerer henne så mye som dere gjør. Spesielt med tanke på at dere ikke ønsket å vise henne på bloggen i det hele tatt i begynnelsen. Ser at du heller ikke svarer på spørsmål rundt dette, selv om mange lurer.

 23. Jannicke

  Jeg har lest flere blogginnlegg hvor folk beskriver julestemningen, men ingen ga meg en like god følelse som dette innlegget her! Kjenner meg igjen i mye, og fikk frysninger av de gode barndomsminnene 🙂 Heldige Nelia som har deg som mor, hun kommer til å oppleve noen fantastiske julefeiringer, det er det ingen tvil om 🙂
  Ønsker deg og dine en god førjulstid <3

 24. Åå dette var koselig å lese!! Nesten helt på prikken likt som jeg husker det fra jeg selv var barn, med julegrøt, juleølen og hele pakka. Gleder meg så til dagen jeg får barn selv og kan videreføre tradisjonene. Håper julen i år blir helt super, Caroline 🙂

 25. Fikk veldig julestemning nå! I år skal vi også feire i Sarpsborg hos moren til kjæresten min, og det blir så kos! 🙂

 26. Så hyggelige minner! Gleder meg til jeg får barn og nye tradisjoner 🙂
  Pappa, broren min og jeg pleide alltid å pynte juletreet på lille julaften, mens mamma lagde grøt..
  Etterhvert som vi ble større mistet bror interessen og dette ble min og pappa sin tradisjon.
  Pappa døde i mai.. så i år vil jeg ikke pynte noe tre. gruer meg så uendelig til julen virkelig kommer.

 27. Trodde du av alle skulle gjøre som bloggere flest og ha treet i en kurv eller tekstilpose ala bybenedicthe.

  http://www.kid.no/Product/Item.aspx?itemid=484505037

 28. Hei!
  Er på utkikk etter den perfekte lille rød kjolen til min datter på 14 mnd. Så i arkivet ditt at Nelia hadde en vakker kjole i fjor, husker du hvor du kjøpte den? Gleder meg sånn til hennes andre jul<3

 29. Åååå jeg gleder meg sånn til jul. Til helga pynter vi juletreet her hjemme også. Det blir stas. Nå begynner han lille på 2,5 år å skjønne litt også, og det er så koselig å se hvor entusiastisk han blir 🙂

 30. Hei! Får du svart på spørsmålet? 🙂

 31. Så utrolig koselig blogg innlegg, nostalgisk og levende tilbakeblikk fra barndommen 🙂 God førjulstid 🙂

 32. Aww når jeg leste det med dynene og søstern din ble jeg så rørt. har ikke sett min søster på et år så det var godt og huske tilbake til tiden med dynene i sofan og julegodt i munn 🙂
  Dette er vel ikke bare juletre tradisjon men den 1 desember blir huset til mamma forvandlet til jule-wonderland <3 nisser og jul overalt, ca en uke før jul går familien i skogen og hogger ned et perfekt jule tre som vi pynter sammen, lille julaften spiser vi mølje og det er så sykt godt EN dag i året hehe 🙂
  Har foresten du eller L-K spist mølje? hva syntst i så fall dere om det?

 33. Kjempekoselig lesing og hyggelige minner <3

 34. Så koselig å lese Caroline. Som å lese om min egen jul som barn. Jeg husker at pappa alltid ble borte
  en liten stund etter at vi hadde ryddet bort maten og mamma og pappa hadde vasket opp. Dette er så
  lenge siden at på den tiden var det ingen som hadde oppvaskmaskin.
  Etter en stund kom pappa inn i stuen igjen og etterhvert visste vi at – DA fikk søster’n og jeg lov til å gå
  ut i vindfanget og DER . . . der stod det en stor eske full av gaver. Vi hylte og skrek at nissen hadde vært
  hos oss, men vi så han selvfølgelig aldri. Vi hadde heller aldri julestrømper, så det er en tradisjon jeg startet med
  da jeg fikk egne barn. Jeg elsker julen jeg også! Gleder meg så innmari til i år, hvor vi skal ha svigermor
  her og datter m/samboer. Det blir så koselig 🙂

  I og med at vi ikke skal ha små barn (barnebarn) her, så blir det nok heller smått med nisse, men . . .
  alt det andre skal vi ha! God mat og noe godt å drikke, samhold, gode samtaler, kortspill, fine turer med hundene
  for så å komme hjem – fyre i peisen og en varm god gløgg med pepperkaker . . . åååhhh ja – jeg kjenner at jeg
  gleder meg like mye som da jeg var barn.

  Ønsker dere en fortsatt herlig førjulstid <3 Gode klemmer fra meg <3

 35. benedikte

  Så koselig, Caroline! Elsker slike innlegg <3

 36. For et nydelig innlegg! Der fikk jeg jammen meg skikkelig julestemning <3
  Håper du og dine får en velsignet god høytid!

 37. Genseren t Nelia:) hvor er den fra?

 38. Anna Lisa

  Herlige bilder å minner fra min barndoms jul dukket opp nå
  Dere får d nok superfint i stuen..
  Ha en kos kveld videre
  Klem

 39. Koselig historie! Julestemning ⭐️
  Så nydelig genser Nelia har på bildene! Hvor er den kjøpt?

 40. Så koselig Caroline! fin tradisjon å bringe med seg videre. Lettrørt som jeg er sitter jeg her med tårer i øynene :’) Gleder meg virkelig til å komme meg hjem til familien i julen, merker at savnet er ekstra stor når tiden nærmer seg 🙂 Håper dere får en fortreffelig jul og at dere kan bringe alle de fine tradisjonene videre som igjen skaper nye og fine minner for dere og for Nelia <3

 41. Så nydelig skrevet,foreldrene dine har virkelig skapt gode jule minner og tradisjoner for dere..da er det så fint å kunne føre dem videre. Vakre bilder..Nelia er jo bare den søteste lille jenta.
  Ønsker dere en fin adventstid og en fredelig og høytidstemt julefeiring!

  1. Caroline

   Ja, det har de virkelig 🙂

   Ønsker deg og en fin adventstid og julefeiring <3

 42. Johanne

  Når kommer sånt koselig og innholdsrikt innlegg fra sunwing arguineguin som du lovte?

  1. Caroline

   Det kommer en av de nærmeste dagene 🙂

 43. Benedicte

  For et flott innlegg! Kjente jeg fikk skikkelig julestemning <3

  For meg er juletiden full av minner og tadisjoner <3 I voksen alder synes jeg kanskje lille julaften er den fineste dagen – kanskje mye på grunn av spenningen som hører meg. Vi pynter treet lille julaften. På lille julaften må vi også se Grevinnen & Hovmestern. Denne kvelden står lutefisken på bordet, som til min mening er høydepunktet i julen.

  1. Caroline

   Herlige minner <3

 44. Dwightinha

  Kjempefine minner du beskriver, har selv lignende. Men uansett hvor travelt det var eller hvor vi skulle feire julen kom pynten, og spesielt juletreet ALDRI opp før lille julaften. En tradisjon jeg synes er synd har sklidd helt ut. Gode minner og tradisjoner er verdt å ta vare på og bringe videre. Min sønn sier i dag at det er en av de tingene han setter mest pris på med «vår» jul og minnene han har rundt dette. Man skal ikke undervurdere betydningen av hvilke minner barn vil huske og forhåpentligvis selv bringe videre. Her hvor vi bor pyntet våre naboer treet allerede 1ste advent, og det er nesten som om man vil ha julen overstått. Personlig synes jeg det er synd både for voksne og barn at man ikke kan vente. Treet bør være det siste som kommer inn, og spenningen rundt dette og stemningen det gir kan ikke erstattes. Da kan julegreden senke seg, og slik skal det jo være.

  1. Det må jo være opp til den enkelte hvilke tradisjoner man vil følge, og hvilke nye tradisjoner man vil skape.

 45. Emma Wæge

  Hei Caroline!

  For et hyggelig innlegg! Virkelig fullt med god julestemning, så koselig å lese 🙂

  Juleklem <3

  1. Caroline

   Tusen takk, hyggelig at du likte det <3

 46. Å så koselig, Caroline! Fikk veldig julestemning nå 🙂 Det høres ut som mange gode og fine tradisjoner for deg å føre videre til Nelia 🙂

  Jeg vokste opp med besteforeldre som hadde gård sammen med onkelen min. Hver lille julaften pleide vi å dra ut dit etter vi hadde pyntet treet og lagt gavene under det, på skumringen/blåtimen for å se om fjøsnissen ville hilse på oss. Vi la grøten oppå det store høylasset i fjøset, og sang jule-/nissesanger for å lokke han frem. Mine første minner er nerver i høyspenn og sånn godkribling i magen, for fjøsnissen (låvenissen) var også litt skummel. Men far sin hånd var alltid trygg å holde i. Fjøsnissen hadde på seg gammeldags strikkegenser, skibukser av den gamle sorten (knickers(?)),merkelig nok likt min bestefars ;), og var veldig sky… i starten. Men, når vi sang på «låven sitter nissen» da sang han med og lo masse mens han strøk seg over den litt for store magen 😉 Gode barneminner som jeg dessverre ikke får ført videre til mine fremtidige barn gården er avviklet i dag. Men jeg er så glad i disse minnene selv <3, og takknemlig for at jeg har de. Så lenge fjøsnissen likte grøten, rødsaften og sangene vår, så kom han mest sannsynlig (les:alltid) på besøk på julemorgen med noen gaver til barna. Da hamret det i veggen og smalt utenfor huset. Alle spratt opp av sengene sine. Storebrødrene mine fikk alltid i oppgave å gå ut å hente tøyposen med gaver i. Jeg turde aldri 😉 Brødrene mine har holdt på denne tradisjonen med sine barn. De elsker det like mye som vi gjorde!! Julaften var det 3 nøtter til askepott og grøt til lunsj! Herlige minner! Takk for at du delte dine, fikk meg til å tenke over hvordan mine egne juleminner var som barn <3 En veldig rørende tur down memory lane i en ellers travel hverdag!

  Ønsker dere en strålende fin førjulstid Caroline og Lars Kristian!

 47. Christine

  Virkelig koselig med et sånt innlegg,bringer fram minnene fra barndommen. Vi pyntet også treet lille julaften,enten før eller etter at vi hadde vært runden rundt hos alle gamle «tanter» med en hilsen. Har også minner om besøk av grandonkelen min og hans samboer på julaften, hvor hun og jeg lå under treet og klemte på pakker. Og så var det tradisjon at pappa og jeg var syke annenhver jul,en jul var jeg så slapp at jeg ikke orket å åpne pakkene mine. I år blir første gang på 4 år at vi henter ned treet og pynter det,har ikke hatt plass og tid når frøkna har vært så liten. Treet kommer ned i helga,for jeg vil gjerne ha det fremme til bursdagen hennes neste uke. Skal ikke være hjemme mye i jula,så da starter vi tidlig i år.

 48. Åh! For et helt fantastisk innlegg, Caroline! Det rørte meg langt inn i hjerterota, og jeg skal ærlig innrømme at jeg fikk tårer i øynene! Mye mulig det er fordi jeg er gravid og kunne se for meg julene fremover med lillebebis. Selvom jeg bare er i 10ende uke, kjenner jeg allerede på hormoner, så er rimelig spent på hvordan dette kommer til å gå 😛
  Uansett, tusen hjertelig takk for et nydelig innlegg. En fantastisk førjulstid og jul ønskes deg og din fine familie <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *