årets juleverksted

juleverkstedtofamilier_8

Dette har vært en både effektiv og helt fantastisk dag! Jeg jobbet fra jeg våknet til jeg var nødt for å reise til byen i 15-tiden for noen ærender før vi skulle få besøk. Det er mye å ta igjen etter ferien fortsatt og før vi igjen skal på jobbreise neste uke. Jeg er nødt til å komme i vater, men jeg vil jo også veldig gjerne nyte førjulstiden, så i dag hadde vi invitert Stine, Kevin, Lukas og Isabelle på juleverksted! Den fine familien var her fra klokken fem og da bød vi på lasagne ala Lars-Kristian før vi satte i gang med julebaksten. Det ble pepperkakebaking helt til barna ble lei, og da byttet vi ut pepperkakeformer med hobbykit fra panduro. Konsentrasjonen var stor rundt bordet, men kanskje aller størst hos oss voksne som fant stor glede i å pusse støv av gamle kunster fra den gangen vi lagde snømenn og julenisser av filt, lim og pappkuler. Stor glede! 


juleverkstedtofamilierjuleverkstedtofamilier_1juleverkstedtofamilier_2juleverkstedtofamilier_3juleverkstedtofamilier_17juleverkstedtofamilier_11juleverkstedtofamilier_12juleverkstedtofamilier_15juleverkstedtofamilier_7juleverkstedtofamilier_5juleverkstedtofamilier_6juleverkstedtofamilier_13juleverkstedtofamilier_10juleverkstedtofamilier_16

Isabelle og Nelia hadde det så gøy sammen, og jeg brukte vel 1 time på å rydde både stuen og rommet hennes oppe etter at de var reist. Spent på hvor lang tid jeg kommer til å bruke på det til helgen, når hele huset skal fylles av prinser og prinsesser til 2-års dag 😉 Det blir jo uansett helt fantastisk, ingenting er bedre enn å se barna kose seg!

Jeg håper dere har hatt en fin dag og at dere også har kommet litt i julestemning 🙂 

51 kommentarer

 1. Caroline, du er bare så nydelig vakker!! Og Nelia er virkelig en skjønn liten jente. Ikke vanskelig å se at hun er døtra di på det bilde du la ut på snap 😀 Håper dere får en fantastisk førjulstid!

  Forresten, personlig må jeg ærlig innrømme at den headeren din ikke faller i smak hos meg, blir nesten uvel av den. Synst desverre ikke den gjenspeiler deg.. Ikke vondt ment, men lesernes meninger er vel viktig for deg? Du er jo så skikkelig av deg, ser liksom bare ikke helt deg på det bilder, beklager.

  Må også legge til at jeg synst du virker som en fantastisk mamma for Nelia. Dere gjør så mye gøyt sammen! Det er godt gjort i det jeg vet er en travel hverdag for deg! Stå på! Men husk også å slappe litt av innimellom – en utbrent kropp er ikke gøy, det har jeg selv opplevd!

  Ps: hvor er genseren din fra?? 🙂

  Stor klem

  1. Caroline

   Tusen takk, så koselig å høre 🙂

   Genseren er fra Asos.

 2. Åh, så koselig! Juleverksted hører julen til 🙂

  1. Caroline

   Helt enig! Og så får vi treffe venner som vi ikke er så alt for ofte <3

 3. Hvor er genserne til deg og Lars Kristian fra?:)

  1. Caroline

   Asos 🙂

 4. Ikke hjemmelaget deig? :/ Hvordan smakte denne? Var den grei nok eller dårlig slik som så mange andre ferdige?

  1. Caroline

   Den smakte som alle andre ferdige pepperkaker 🙂

   1. Ingrid

    Åh, så leit.

   2. Elisabeth h

    Her i barnehagen bruker vi deig fra Baker Hansen,den kan også fåes m spelt,men uprøvd her. Den vanlige er lett å kjevle rett ut for ivrige barn og smaker kjempegodt!!!

   3. Jannike

    Ja Ingrid, det var skikkelig leit…..

   4. Hvis du kjenner til baker samson i Oslo har de helt klart norges beste ferdige pepperkakedeig. Den er litt dyr: men uten palmeolje og utroooolig god. Bedre enn den jeg lager selv faktisk 🙂 Men sikkert litt langt å kjøre til Oslo for en pepperkakedeig 😛

 5. Hvor er Lars Kristian sin julegenser fra? Må få tak i en sånn!
  Så koselig å lese bloggen din nå i desember, masse julestemning 🙂

  1. Caroline

   Haha 😀 Begge våre er fra Asos.

   Hyggelig å høre at du synes den er koselig <3

 6. Hehe, jeg ser konsentrasjonen til Nelia er stor. Herlig, så ut som en utrolig kjekk dag 🙂

  1. Caroline

   Haha 😀 Ja, hun er flink til å konsentrere seg 🙂

 7. Ser så himla mysigt ut!

  http://nouw.com/runwayp

 8. Så koselig med juleinnlegg og nydelige bilder av to små prinsesser (og to store) på juleverksted. Jeg gleder meg så til selv å bli mamma og lage jul til mine barn! Juleklem fra meg 🙂

  1. Caroline

   Juleklem fra meg til deg <3

 9. Skjønne bilder, skjønne unger og super bilde av L-K, haha!! 🙂

  1. Caroline

   Haha 😀

 10. Ååå så utrolig koselig ! Gleder meg til neste jul når datteren min er stor nok til juleverksted ! Er så koselig å videreføre og skape nye tradisjoner sammen med barna sine :)!

  1. Caroline

   Ja, det er utrolig hyggelig <3 Du har virkelig noe å glede deg til 😉

 11. Åå, for et koselig innlegg. De nydelige jentene <3

 12. Hei Caroline. Ønsker meg et innlegg med dine tanker om eksponering av Nelia på bloggen. Ser at mange andre har spurt deg om dette i kommentarfeltet, men lurer på hva dere tenker i og med at dere gikk fra ingen bilder av Nelia på bloggen i starten til å ha bilder av henne innimellom. Og nå om dagen er hun jo med på mange av innleggene. Skjønner jo at hun er en stor del av livet ditt (deres) og dette er jo selvfølgelig deres avgjørelse, men skulle gjerne ha hørt hvilke tanker du/dere har gjort dere om at hun er såpass «tilstede» på bloggen.

  1. Enig med deg – det er blitt veldig mye Nelia på bloggen i det siste!

   Personlig synes jeg andre typer av innlegg er mer interessante og da blir det fort kjedelig å bare lese innlegg/se på bilder av Nelia.

   Du skal ha ros for at du hørte på leserne dine og ble mer personlig, men nå synes jeg at det kun er vardagsinnlegg om hva dere gjør som familie. Kanskje kunne variert litt mer? 🙂

   Den lurer jeg også på hvor det blir av all treningsinspirasjon som skulle komme på bloggen i forbindelse med PT-kurset? Vet at du ikke fullførte, men jeg synes at det hadde vært veldig gøy med mer inspirasjon til trening her inne. Kanskje treningsprogrammer med bilder/videoer på øvelser for ulike deler av kroppen kunne vært noe, vet at mange har etterspurt det.

  2. Caroline

   Vet ikke om du kanskje har sett det 🙂 Men hun har svart i kommentarfeltet tidligere at det er pga de har hatt en del ubehagelige opplevelser med folk som tar snikbilder, kommer på døren for å se henne osv fordi de er så nysgjerrige. Da de begynte å publisere bilder her derimot stoppet denne nysgjerrigheten som medførte litt ubehag 🙂

   Forøvrig tror jeg også dette o store internett har blitt litt mer ufarliggjort, og nå publiserer jo «alle» bilder av barna sine 🙂
   Alt fra bloggere som komikerfrue, pappahjerte, mammatilmichelle, annebrith, and the list goes on til kjente instagrammere. Er jo også veldig mange «vanlige» folk som har mange følgere på instagram, og et stort antall av disse velger jo også å publisere masse barnebilder 🙂

   1. Hei og takk for svar til deg Caroline. Jeg veit at hun har svart på hvorfor de ønsket å vise Nelia på bloggen i utgangspunktet. Det jeg lurer på er hvorfor hun har gått fra å vise Nelia iblant sånn for å unngå usanne rykter og sprø folk som har gitt dem noen ekle opplevelser til å vise henne i store deler av innleggene. Forøvrig mener jeg ikke at Internett er ufarliggjort gjennom at så mange deler barnebilder der, så der er jeg totalt uenig med deg. Selv deler jeg ikke bilder av (eller informasjon om) barnet mitt på nettet, men der har jo alle ulike meninger og vi må få bestemme selv hva vi ønsker. Derfor kunne jeg gjerne tenkt meg å høre Caroline (altså Berg Eriksen) sine tanker om temaet 🙂

   2. Men det at «alle» gjør det, betyr ikke at det er riktig. Mange har et iboende behov for å eksponere seg selv og barna sine. Jeg tror ikke vi får vite før disse gjennomeksponerte barna vokser opp, fordi dette er en ny problemstilling. Nå sier ikke jeg at jeg har fasiten, for det har jeg ikke. Kanskje er dette helt ufarlig. Men jeg tror vi bør trå varsomt i dette landskapet. Og i alle tilfeller mener jeg at «alle andre gjør det» sjeldent fungerer som et spesielt godt argument.

   3. Caroline

    Neida, det er helt sant 🙂 Og var ikke meningen å svare for hovedpersonen altså Marte, tenkte kanskje du ikke hadde sett det hun hadde skrevet tidligere 🙂 Men absolutt interessant å høre hva hun selv mener.

    Nei, det behøver ikke være riktig selv om «alle» gjør det. Men man forandrer seg i takt med verden og teknologien. Og barn har alltid blitt eksponert, bare via andre kanaler som f.eks barnetv, kleskataloger og andre reklamer.

 13. Hei Caroline! Jeg koser meg sånn med bloggen din! Juleinnleggene gir meg en sånn god julefølelse!

  1. Caroline

   Tusen takk, Maria! Det er veldig hyggelig å høre 🙂

   Klem!

 14. Kan du gjøre en hårvideo om hvordan du styler kort hår? Sliter med å style mitt, og synes du klarer det meget bra.

  Klem, ha en fin dag.

  1. Caroline

   Det kan jeg absolutt få til! Jeg kan ikke love noe før jul ettersom det er så mye reising involvert, men på nyåret skal det ikke være noe problem 🙂

   Klem!

 15. Åh, så hyggelig det ser ut. Tror man har godt av å prioritere gode venner og hygge i hverdagens burde, skulle, måtte gjøre 😀

  Ønsker deg og dine en riktig god førjulstid!
  Hvor er spisebordet deres kjøpt? Så stilig!

 16. Liker bildene godt! 🙂 Elsker førjulstiden:) Liker å besøke bloggen din nå i eksamen perioden! Godt å få et avbrekk, mens jeg hører på julemusikk;)

  Forresten, hvor ofte må dere gå på tur med hundene? Har lyst på hund selv, og vurderer å få en hund som er middelsstor.

  Håper vi får se mer av juledekorasjonene rundt i huset!

  Klem! 🙂

 17. Monika K

  Hvor er lysestaken fra? 🙂

 18. Dette så hyggelig ut! huske selv jeg synes det var så stas å lage julepynt, var sååå fornøyd med resultatet alltid! Ser nå som jeg er voksen at pynten kanskje ikke var så fin som jeg synes da jeg var liten… Men gode minner,det er det 🙂

 19. Så koselige juleinnlegg! Og jeg elsker at du er deg, og at du er stolt av å være deg! Det gir oss inspirasjon (hvertfall meg) til å også være meg, og stolt av meg selv 🙂

  Elsker den headeren! haha. aner ikke hva som er storyen bak, men treffer min humor 😉 + at den gir en del tanker rundt samfunnet vårt, som kunst, at den vil si noe .. kanskje du har en god story bak den?

  Takk for alle koselige innlegg! Kos deg med Nelia!

 20. Åå, så koselig! Man blir aldri for gammel for juleverksted, her skal jeg ha et lite juleverksted med en venninne på fredag hvor vi skal bake litt, og håper på et litt større med hele venninnegjengen når det nærmer seg jul og alle har kommet hjem til jul 🙂

 21. Elisabeth

  Hei Caroline!
  Leser bloggen din hver dag, men dette er første gang jeg poster en kommentar 😉 Den fine blå herregenseren med reinsdyr/elg, vet du hvor den er fra? Hadde vært en perfekt julegave til min mann.. 🙂
  Ønsker deg en superduper dag!
  Med hilsen Elisabeth

 22. Dette tenker jeg om mannen din hver gang jeg kommer inn på bloggen din : https://youtu.be/fFzKi-o4rHw

  1. Caroline

   Hahaha 😀 Moro moro 😀

 23. Pernille

  Ikke meningen at den kommentaren skal være frekk eller noe som helst, men jeg tenker på juletre… Du vi skape tradisjoner og sikkert noe fra du selv var liten/ung, sånn som å pynte juletreet på lillejulaften. Dere hadde vel ekte juletre(gran eller edelgran), så når dere kommer ned på julaften så kjenner du den gode lukten av granen som er plassert mitt på stuegulvet. Er ikke dette noe du vil bruke som en tradisjon for Nelia også?:-)

 24. Å, no fekk eg jolestemning!! 🙂 For eit kjempefin joletre dere har, og for ei herlig lita jente som det lyser forventning å glede av lang veg!! 🙂 Det er sånn det skal være det 🙂 Ha ein fortsatt fin førjolstid 🙂

 25. Elin S.

  Så koselig dette så ut 🙂 Kjempefin måte å komme i julestemning på. Dere er så utrolig flinke til å få til alt mulig, her flyr tiden avsted uten at jeg rekker å snu meg!
  Lille Nelia er bare en så herlig blanding av deg og Lars Kristian, hun er som snytt ut av nesen på dere begge to. Nydelig lita frøken <3 Fortsatt en fin førjulstid til dere 🙂

 26. Ser kjempe koselig ut, juleverksted er jo så gøy 😉
  Ser venninna di er fra sandefjord. Ho har ei felles venninne med meg og barn i samme klasse 🙂
  God førjuls tid

 27. katrine

  bildene dine for tiden er helt magiske, hvilke objektiv har du brukt her? og på de bildene fra julebordet? 🙂

 28. Martine

  Ååh! Kjenner slik en enorm misunnelse over hverdagen din, og livet ditt generelt. Virker som du har alt av materialistisk lykke, og den mer uvanlige, ekte lykken! Datteren din er også helt nydelig. God jul til dere! Hilsen en 20åring som ønsker seg en like lykkelig fremtid, med den ekte lykken <3

 29. For et utrolig koselig innlegg.fikk skikkelig godfølelse av å se på bildene 🙂

 30. Birgitte

  Hei,
  Hvor er det skjønne forkle til Nelia fra? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *