your very first christmas calendar

2 christmas calendar nelia carolinebergeriksen

Hei kalde Norge! Den følelsen når hjulene på flyet treffer bakken, den kan måle seg med lite. For en lettelse! Vi var hjemme like etter midnatt og i dag våknet vi til et hus så kaldt i underetasjen, at det vanligvis ville være en perfekt anledning til å fyre i peisen. Men når vi ikke har hatt ved i hus siden før Nelia kom til verden, så ble det bare med tanken. Ved hjelp av ovnen på kjøkkenet på vid gap, ble det varme i oss tilslutt og nå er hele huset varmt og godt, all varme er slått på igjen og litt julestemning har kommet på plass: julekalenderen til Nelia er ferdig!

4 christmas calendar nelia carolinebergeriksen

Jeg trodde aldri jeg skulle komme til veis ende da jeg startet klokken ni og fortsatt ikke var ferdig da jeg så på den igjen nærmere ett. Seks pakker til må opp, men de får vente til jeg får kjøpt mer bånd. Ble det ikke fint? Jeg er så fornøyd og gjett om det er en liten en her i huset som også er det 😉 

christmas calendar nelia carolinebergeriksen

9 christmas calendar nelia carolinebergeriksen

5 christmas calendar nelia carolinebergeriksen

13 christmas calendar nelia carolinebergeriksen

hundene våre, de har virkelig vært savnet! 

15 christmas calendar nelia carolinebergeriksen

11 christmas calendar nelia carolinebergeriksen

10 christmas calendar nelia carolinebergeriksen

gaveesker fra green gate / lapper fra ib laursen / bånd fra tilda


Nå skal jeg pakke ut og pakke ned… for i morgen går turen videre et sted hvor jeg vet at julestmningen vil sette seg i kroppen for godt! Gleder meg til å fortelle dere! 

45 kommentarer

 1. Savner et stort oversiktsbilde.. blir så vanskelig å se når bildene bare er nærbilder :/ MEN ser veldig fint ut <3

   1. May Lene

    Når oversiktsbildene dine er på høykant blir det litt vanskelig å se, for man får jo ikke sett hele bildet på en gang – iallfall ikke jeg, med min MacBook 13″. Så jeg forstår Lene veldig godt, selv om jeg synes bildene dine er nydelige, som alltid 🙂

 2. Kjempefint 😀 bare et spørsmål; er det en grunn for at dere ikke fyrer med ved?

  1. Caroline

   Nei, ikke annet enn at vi har latt være pga. faren for at Nelia skal ta på glasset og brenne seg :/

   1. Sddhjjj

    Det er ikke vanskelig å lære bort at det er farlig. Du tar med henne bort og tar frem hånda di og hennes så hun får kjenne uten å ta på glasset hvor varmt det er og forklarer at det er auau. Ingen problem her med 3 barn og peis 🙂 Hvis du ikke stoler på at du skjønner det finnes det peisgrind.

   2. Caroline

    Peisgrind fungerer ikke her, det blir for trangt :/ Med de jeg har sett i hvert fall. Vi skal prøve i år, men vi hadde jo ikke ved 😉

   3. Selvfølgelig er det lett og lærere at det er varmt vi fyrer ikke pga at det er lett å snuble borti peisen under lek er livredd for at en av ungene skal dette borti peisen så her er den av I noen år til

   4. Vi bor i en treroms leilighet hvor vi fyrer med ved, det har aldri vært noe problem med mini med tanke på dette. Vi har heller aldri hatt grind foran. De smp merker også at det er varmt og nærmer seg derfor ikke ovnen. De lærer seg dette fort. Må bli veldig kaldt i det store huset uten å fyre med ved hvis det ikke er noe form for sentralfyring? brrr 😛 Ved får dere tak i uten problem, sleng ut en notis på den lokale kjøp/salg siden på facebook eller hør med naboene deres 🙂 Lykke til 🙂

   5. Benedicte

    De jeg har hørt om som har brent seg, har gjort det pga uhell. Altså at de har falt og tatt seg til peisen. Det er ikke verdt sjansen, så jeg hadde latt vær til hun ble eldre 🙂 det er verdt de kronene ekstra i strøm for å si det sånn.

    Så fin pakkekalender, og så lurt å henge det i trappa! Sparer jo så mye plass. Ikke sant jula ekstra magisk med barn i hus?

   6. Dere er jo hyteriske! Lurer på hva folk gjorde før i tiden jeg? Det er ytterst sjeldent at barn brenner seg på ovn om man tar forhåndsregler! Du kjører kanskje bil hver dag? Det er flere ganger større at du kolliderer på vei til bhg enn at barnet brenner seg på vedovnen, det er ekstremt liten sjanse for det! Men kjører bil antar jeg du gjør uansett?

   7. Veldig fornuftig. Husker jeg leste om et barn som fikk forbrenning på store deler av ryggen bare ved å stå litt nærme en sånn peisovn med glassdør, slik at bomullsblusen tok fyr: https://www.aftenposten.no/nyheter/Sa-lett-tar-klar-fyr-foran-ovnen-7407701.html

   8. Undra vad folk gjorde förr i tiden när de inte hade någon annan värmekälla än ved. Tror ni att de slutade elda då när de fick barn? :p

    Olyckor kan alltid hända, men det borde inte vara tanken på det som styr beteende. Känns som att folk nuförtiden är så oroliga och rädda för allt. Till och med saker som har varit naturligt för människor i alla år.

   9. Louise

    Det er forskjell på å lære seg å falle og bli merket for livet av en brannskade… Lurer på hvorfor barnedødeligheten var langt høyere før i tiden? Hentet fra Store Norske Leksikon: «I Norge må 125 000 barn under 15 år hvert år få medisinsk behandling pga. skader i forbindelse med ulykker. Ulykker er også den vanligste årsaken til at barn mellom ett og 15 år dør. I 2003 omkom 46 barn i ulykker. Over 50 % av dødsulykkene skjer før barnet er sju år. I de første leveårene er brannsår en vanlig grunn til at barn må få legehjelp, mens etter tre år er trafikkulykker, forgiftninger og fall de vanligste årsakene. » Dette er kalde tall, men forteller om tap som det er et poeng å begrense.

    Du har rett i at vi ikke skal overbeskytte heller. Barn vil utforske og eksperimentere, og før de når en viss alder, ligger det i foreldrerollen å beskytte barnet ved å sette opp hindringer for farer og gjøre huset mer barnesikkert. Selvsagt skal barnet lære å falle og ta seg for, og man kan ikke polstre alt, men det er ikke dette det er snakk om. Du fyrer ikke i peisen hvis det øker risikoen for at smårollingen din får tredjegrads forebrenning…. Har du barn selv, forresten?

   10. de fyrte vel med ved fordi de ikke hadde alternativer. Tipper de ville satt pris på elektrisitet! Mindre arbeid og mindre risiko for skader.

 3. Your Christmas calendar is so beautiful!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  1. Caroline

   Thank you so much, Rena! <3

 4. Så flott du har stelt i stand for Nelia 🙂 Kan tenke meg hun synes det er stas å stå opp om morgenen nå 😀
  Ønsker deg en fin førjulstid 🙂

  Klem

  1. Caroline

   Tusen takk, Linn! Og det samme til deg <3

 5. Jeanette

  ser ut som hundene er litt skuffet over at de ikke har fått noen julekalender 😛 DE blikkene,hehe

 6. For en nydelig kalender! Tenker den er stas ja 😉

 7. såå koselig! Kalender og adventstid er noen av mine beste minner fra barndommen 🙂

 8. For all you cat owners: this would be a disaster waiting to happen. Haha! My cat is the reason why I can’t have certain nice things around the house. This advent calendar would be one of them, unfortunately.

 9. Så fiiiin den var. Jeg har en gutt jeg da, så det blir ikke så mye blomster og sløyfer på han. 🙂

 10. Hei!

  Lurte på hvem som passer på hundene deres når dere er på ferie? Bruker dere hundekennel? Lurte bare på hvor mye det eventuelt kostet per natt? Har et stekt ønske om å få hund 😉 Derfor jeg spør! Likte julekalenderen i trappen, btw! 🙂

 11. Så fin kalender, det er så koselig å lage pakkekalender <3

 12. Hei, Caroline. Jeg er bare nødt til å fortelle deg hvor utrolig stor pris jeg setter på utviklingen av bloggen din i det siste. Du har skrevet så mange fine, ærlige innlegg! Som leser føler jeg nå at bloggen er komplett, glossy men ikke for kunstig. Jeg synes det var leit å lese de voldsomme reaksjonene som kom etter at du delte sykdomshistorien til Nelia. Jeg håper ikke det fører til at du deler mindre, det hadde vært utrolig synd. Jeg kjenner deg jo ikke personlig, men jeg bare vet av hele mitt hjerte at du aldri ville ha brukt din datters sykdom for å generere klikk på bloggen. At noen kan i det hele tatt tenke i de baner, er for meg uforståelig. Men igjen, takk for den fine bloggen du lager, den blir bare bedre og bedre og den gir meg glede hver dag <3

 13. Anna Lisa

  Så var det vel godt å lande på norsk jord vil jeg tro! Flyturen gikk fint ?
  Nydelig kalender du har laget! Ble fornøyd jeg med mine to også.
  Spennende hva du skal i morgen, gleder meg til å høre
  Nyt adventstiden masse
  Kunne jeg ristet mange av de negative kommentatorene her inne , ville jeg gjerne gjort det Advent handler også om å være god å snill me hverandre, men tydelig at mange av dine lesera har fått dårlig oppdragelse i barneåran

 14. Hei, Dette har ikke noe med akkurat dette innlegget og gjøre, men jeg trenger og spørre deg om en ting.
  Du sier at du kun reklamerer for noe du kan stå for og gå god for at det er et bra produkt, noe som er bra det da 🙂
  Fulgt mye med i starten av graviditeten din og utover, Du anbefalte burts bees baby produkter på det varmeste.
  Da jeg selv fikk barn ville jeg også bruke dette, men fant heldigvis ut at dem bruker et ganske allergi fremkallende stoff itilegg til parfyme.
  Det som da jeg stusser over er at du har jo gått god for disse produktene og da jeg søkte tilbake til de fant jeg ut at du også senere hadde funnet ut dette. Mitt spørsmål til deg er da følgende:
  Hvorfor har du ikke kommet ut med et innlegg og sagt at dette var ikke bra produkt alikevel senere?

  Jeg lurer på om er det sånn at hvis du reklamerer for et produkt og senere finner ut at det er dårlig. Kan du da si dette da eller mister/tilbakebetaler du lønningen for det produktet du har reklamert for??

  1. Det har jeg også lurt på. Hadde forventet en slags tilbakekalling av den anbefalingen..

  2. Oi!! Dette visste jeg ikke! Bruker det merket som sjampo/tilsetter litt i badevannet til min datter på 2 år. Er det eneste jeg har brukt på henne. Takk for at du skrev om det, anonym! Har du noen gode alternativer?

   1. Anonym

    Hilde, Jeg er tror ikke det er så ille, selv elsker jeg den zink kremen og til tross det jeg fant ut har vi valgt og gå tilbake til og bruke den fordi den er så bra, selv tror jeg ikke man vil få allergi ell noe bare av en såpe/krem hvis man bruker det litt med måte og er forsiktig med andre ting også 🙂 Dette er bare egen tanke og erfaring da, Ellers liker vi også neutral produktene 🙂

   2. Weleda Calendula serien er myyyye bedre syns jeg! Å du slipper å være bekymret før unødvendige tilsetningsstoffer.

 15. Uvant å se ‘christmas calendar ‘ på engelsk ..
  De fleste engelskspråkelige kaller det ‘ advent calendar’ .
  Kanskje greiest å ha overskriften på norsk – når teksten er på norsk?

  1. Tenkte på det samme 😛 Lett felle å gå i 🙂

  2. Hvem bryr seg? Uviktig!

   1. Elisabeth

    Det er viktig fordi når man først skal bruke engelske overskrifter på en norsk blogg så bør man bruke grammatisk korrekt engelsk.

  3. Jeg synes det er kult med engelsk overskrift jeg, så det er sikkert hver sin smak 🙂

 16. Ane Louise

  SÅÅ nydelig! 😀 Julestemning med pakkene i trappa 🙂

 17. Wow! Helt utrolig hvor gjennomført kalenderen er, nesten for fin til å åpnes. Kan tenke meg det er stas for Nelia. 🙂
  En liten «off topic», men jeg leste et gammelt innlegg når jeg googlet i dag hvor du skrev at du begynte med en bittskinne og at fortennene dine var blitt kortere og slitte og du vurderte å rehabilitere senere. Har du gjort det? Var det omfattende? Jeg er i en prosess med bittskinne og mye slitasje på fortennene og tannlegen har anbefalt å bygge på litt på tennene både som hjelp der emaljen er slitt, men også for å forlenge (estetisk). Vil gjerne høre erfaringer hvis du har. 🙂

 18. Christine

  Her har vi også kalender,fullt av Frost effekter,strømpebukser og litt sjokolade. Vi bruker den som broren min og jeg hadde sammen da vi var små. Frøkna er kjempe fornøyd,alt er «vakkert»,»fantastisk» og «nydelig»!

 19. Hvor har du kjøpt den grønne granen eller hva det er som henger ned trappen ? Sett etter slik lenge til å bruke ute, men finner ikke

 20. elisabeth

  Så flott kalender! Verdens beste mamma er du for den fine frøkna. Takk for masse inspirasjon hver dag her på bloggen.

 21. Lekker og stilmessig gjennomført kalender.
  Håper du tenker litt på at du nok her har brukt mer penger på papir, gaveposer, bånd etc enn mange har å bruke på hele kalenderen….. er kanskje en tankevekker det…

 22. Hei Caroline 🙂

  Så lekker det var med den lysgirlanderen i trappen! Kan jeg spørre hvor den er kjøpt? 🙂

  Klem fra meg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *