julegavtips: til barna

På tide med del 2 av årets julegavetips og denne gangen tenkte jeg å komme med tips til deg som har småbarn på alder med Nelia, eller kanskje du har tantebarn, søsken eller søskenbarn og ikke helt vet hva du skal finne på? Her har jeg egentlig tatt utgangspunkt i det jeg vet at Nelia liker å styre med eller ting hun trenger, så valgmulighetene kan selvfølgelig være flere utover disse tipsene – håper likevel du kan få noen ideer! 

hoved cbe 15 julegavetips barn


helsmekke – det blir ofte klin og gris ved de fleste måltider, så vår redning har vært den berømte helsmekken som ligner ligg på en genserkjole. Denne tar imot alt og er helt fantastisk! Den er med på kafé eller restaurantbesøk og ligger alltid klar hjemme. Kunne gjerne tenke oss en hel haug av slike.

varme klær – det er alltid kjekt å få slike ting som er litt kjedelig å kjøpe selv. Mest sannsynlig morsommere for mor og far enn for lille, men det kommer til å bli godt brukt og til stor glede for både liten og stor – kanskje aller mest for liten.

pulk, ski eller akebrett – nå begynner de som var så små i fjor å være mer og mer aktive og nå kan de så smått ta turen ut i naturen også – på enten pulk, ski eller akebrett. Dette står på Nelias ønskeliste i hvert fall! 

julegaver barn 2

jakke mini a ture / genser lille lam / smekke helt unik + baby björn / pulk nordic cab 

spill – memospill er kanskje det beste i alderen de er i nå og dette fikk hun faktisk for første gang nå da vi kom til Gran Canaria. De små brikkene med Lollo & Bernie er stor stas og jeg tror nok ikke at hun hadde sagt nei til flere slike spill – kanskje med Prinsesse Sofia eller andre fine figurer på 😉

tøfler eller sko – begge deler er ting som blir fort slitt og som det gjerne trengs flere sett av både hjemme og i barnehagen, så nye tøfler og sko sier foreldre og barn sjelden nei takk til. 

servise – Nelia fikk et helt nydelig servise av oldemor i fjor, hvitt porselen med gulldetaljer fra Wik & Walsøe. Dessverre er den dype skålen knust og nå ønsker hun seg gjerne en ny så hun kan samle. Nye ting i samme serie er hjertelig velkommen, det er kjempehyggelig med noe å samle på og som kanskje kan gå i arv.

matboks – alltid kjekt å ha inntil flere og aller helt med et fint motiv eller et håndtak så den kan brukes til litt lek også. 

julegaver 1

servise wik & walsøe / memospill lekekassen + sprell / tøfler bisgaard 

tipitelt – nå starter alderen hvor de små vil bygge private huler og bortgjemte steder så de kan få skremme deg fra plassen sin, ha en fin lesestund med den eller bare få være litt i fred med lekene sine, så et tipitelt må være en gave som er midt i blinken! Med masse gode puter og litt fin belysning blir det jo nesten et møbel og kan fint stå fremme i stuen også.

bokmedlemsskap – Nelia har vært medlem i goboken siden hun kom til verden og har mottat så mange fine bøker! Her får du tilsendt bøker i posten tilpasset ditt barn, eller den alderen barnet du gir til er i.

nettbrett – dette får du i alle varianter og størrelser og det erperfekt tidsfordriv for barna om du for eksempel er i tidsnød. Det finnes uttallige apper å laste ned med barnespill, og Nelias favoritt er Disney Junior sin app og appen som heter Spill For Barn, det har blant annet lært henne ord som motorsykkel og racerbil 😉 

sakkosekk eller liten stol – stor stas for de små og også kjekt for foreldre som er redd for at barna skal turne rundt og slå seg i en stor sofa. 

leker tilpasset barnets interesse akkurat nå – her er det Prinsesse Sofia det går i fpr tiden, så vår julegave blir vel kanskje noe i denne retningen 😉 Alt innenfor dette er veldig gøy og kjempestas, og du får jo også tak i alt fra servise til tegnesaker, sengetøy og mye mer. 

julegaver3

tipitelt bloomingville / nettbrett iPad + tek / deksel fisher price / sittesekk cocoon + nobodinoz / lekekjøkken kidkraft

lekekjøkken – dette er en helt super syssel for begge kjønn, og det er jo superstas om de kan servere mamma og pappa, andre gjester eller bare alle bamsene og lekene sine forskjellige retter. 

sengetøy – alltid kjekt å få og kjekt å ha! 


Kanskje du har noen tips å dele også? 🙂 

39 kommentarer

 1. Uffameg så rosa alt er :p
  Hvorfor velger dere at Nelia skal vokse opp i en rosa verden?

  1. Stephanie

   Om Caroline hadde en sønn og alt var blått, ville du fortsatt lagt igjen en kommentar hvor du er så nedlatende om hvorfor de lar barnet vokse opp i en så blå verden?

   1. Naimah

    Absolutt. Jeg har aldri helt skjønt greia med at jenter må ha hårbånd fra den dagen de blir født, at klærne skal være rosa og upraktiske kjoler skal kles på før de kan gå. Det samme gjelder at veldig mange gutteklær har tøffe superhelter eller ulike kjøretøy på, og alt er blått i ulike nyanser. Det finnes lego for gutter og lego for jenter. God natt historier for gutter og god natt historier for jenter. Har selv to barn, ett av hvert kjønn, men forsøker å oppmuntre til at de skal være seg selv og ikke nødvendigvis passe inn i en liten boks som definerer hva det vil si å være gutt eller jente. Enten det gjelder klær eller interesser.

   2. Beklager at det hørtes nedlatende ut, det var ikke hensikten. Men ja, det er den generelle normen om at jenter får rosa, lilla, prinsesser og kjøkkenleker og at gutter får blått, grønt, dinodaurer og lego jeg stiller meg undrende til. Hvorfor er det sånn? Det gjelder selvsagt ikke bare Caroline, men alt fra bloggere til klesbutikker. Jeg er skeptisk til «klasseskillet» vi skaper. Skjønner ikke hvorfor gutta skal bli ledet til å være tøffe og jentene til å være søte.

  2. Av 17 julegavetips er 6 av dem rosa på farge, og det mener du er grunnlag for å mene at et barn vokser opp i en rosa verden? Den kommentaren faller på sin egen urimelighet. Det er i grunn litt sært å blande seg inn i hvilke farger foreldre velger å ha på klær, interiør og leker til sine egne barn…

   1. Har du sett rommet til Nelia? Det er jo et typisk jenterom. Alle skal selvfølgelig få gjøre som de ønsker, jeg er bare nysgjerrig på om det er gjennomtenkt.

  3. Anita: da bytter du bare ut det rosa med en annen farge. Blå,grønn,svart eller hva du ønsker.
   Vil Caroline kjøpe rosa så gjør hun det. Nelia får sikkert bestemme selv når hun blir eldre.
   Kjempe fine ting du har funnet frem Caroline. Mange ting som ei lita jente synes er kult.

  4. Men herligfred, hvorfor skal man gjøre barn kjønns nøytrale? Og hvorfor skal man henge seg opp i farger? Jeg har en datter som liker både rosa, gult og blått. Når hun hadde barnebursdag malte jeg alle barna i ansiktet, og de fikk bestemme om de ville være oransje eller rosa tiger, da var det en gutt som ville være rosa tiger, jeg ser ikke problemet. Også er det forunderlig at det skal hyles så høyt om rosa/lilla til jenter, men det hyels aldri om blått/grønt til gutter? Er ikke det ganske diskriminerende?

  5. Hvis de nå har valgt det, hvorfor kan de ikke velge det? 🙂
   Vi har en gutt på to år som fikk heeelt hekta på traktor uten at vi som foreldre hadde oppmuntra eller snakka noe spesielt om traktorer. Når han da, i den grad et så lite barn kan velge, valgte traktorinteressen, så valgte vi som foreldre å imøtekomme den interessen. Han er nå en traktorgutt, uten at vi satte han i den båsen på noen annen måte enn å oppmuntre hans interesse for traktorer. Føler det ville vært mer feil å ikke oppmuntre denne interessen bare sånn at han ikke havna i den vanlige tøffe-gutt-dinosaur-bil-båsen fordi det rette er å ha et barn i den nøytrale-jeg-er-verken-blå-eller-rosa-jeg-leker-med-både-dukker-og-biler-fordi-mamman-min-sier-det-båsen?

   Vi trenger ikke båser. Vi trenger barn som smiler! 🙂 og for meg ser det ut som Nelia er ei smilende lita jente!

   Kan vi ikke la barn være barn. Hvem lager rosa og blå båsen? Jo, vi voksne.

 2. thea johanna

  Fine tips! Mitt tips er refleksvester med navnet på trykk foran (våre gutter har ikke fått i barnehagen ennå..)ullklær og lasertermometer. Det siste er til en liten pjokk som ofte har feber, og da er det så mye lettere og mer behagelig å måle på panna:P

  1. Elisabeth h

   Enig med hensyn til refleksvest,men et stort NEI til å ha barnets navn synlig på den ( og luer osv)! Det er ikke såååå farlig for en på 2-3,men straks barna blir litt eldre og kanskje leker litt ute,eller får gå litt mer fritt, er det dessverre lettere for en med onde hensikter å lokke med med seg barnet,når vedkommende vet barnets navn. Helt opp i de første klassetrinnene på skolen,er de fleste barn så ‘naive’ at de tror at en som kjenner navnet deres,er en venn eller en mamma og pappa har sendt. Dessverre…..

  2. Karoline

   Pannetermometer kan du IKKE stole på! Rompa er gullstandard, men øretermometer kan gå til nøds! Hilsen lege

  3. Vær oppmerksom på at de lasertermometerne ikke er veldig gode. Altså – de måler jo temperaturen men kun utenpå (nødvendigvis), og kjernetemperaturen kan være noe annet. Kjernetemperatur måles aller best ved å måle rektalt (dessverre). Trøsten kan være at når du virkelig trenger å måle temperaturen, så vil du få det til (for da er barnet slapt og orker ikke å protestere).

  4. Jeg vil si det er ganske kjedelig for et barn å få termometer i julegave! Fint å gi til de voksne, men til barna?

   1. thea johanna

    Gutten er 1,5, og skjønner ikke hva jul er engang, så foreldrene blir nok veeeldig fornøyd med termometer! Det gir en indikasjon, og med feber annenhver uke, tror jeg det vil lette hverdagen deres:) Nå det gjelder navn på utstyr tror jeg det viktigste er å lære barn å aldri bli med ukjente. Hilsen politi

   2. Nå er det innlegget her snakk om barn som er litt eldre… så de vil jo synes det er kjedelig ja… Hadde jeg gitt termometer til en 2,5 åring tror jeg ikke barnet hadde syntes det var så kult. «hilsen politi».

 3. Martine

  Så fint innlegg! Har savnet slike innlegg på din blogg, som har med småbarn å gjøre. Har blitt mamma for første gang til ei lita jente, og er så morsomt å lese litt tips og triks. Håper jeg får lese mere om det på din blogg fremover 🙂 her er jenta bare 6 mnd, så vi har ønsket penger inn på hennes egen konto som hun skal få når hun blir 18 år, men disse tipsene skal jeg huske til neste år 😉 Ha en fin kveld, fine du 🙂

 4. Jeg har tre tantebarn og de barna har 10 tanter og onkler. Jeg er den kjipe tanta som kjøper klær, uølundertøy og sengesett. Men det er jo det de har bruk for. Ikke masse leker som blir brukt i to dager…

 5. Så mycket fint!! Köpte precis en pulka till sonen, hoppas det bar vill komma lite snö här i Sverige 🙂 ♥ tack för alla tips! Ha en mysig kväll!

 6. Mange fine julegavetips til barna hos http://www.frokenrosa.no – Elsker MAILEG 😉

 7. Det service e så utrolig fint Det samler eg på oxo. Mye fint her:)

 8. Hyggelig bloggpost mange fine gaveideer. Jeg slår ett stort slag for pulk og heier på deg som tipser om dette. Det er den smarteste tingen vi har kjøpt til våre barn/oss selv (ut over slike ting man må ha som bilsete og vogn selvfølgelig…) vi har brukt vår utrolig mye. Alle mine 3 barn har likt veldig godt å sitte i pulk på skitur. Denne som du la ut bilder på her har jeg aldri sett før. Veldig smart med feste av barneski på utsiden, for de vil jo ofte gå litt selv, vi har hatt tradisjonell fjellpulk og et slikt feste har vi savnet på den. Det som vi har opplevd som viktig ,er selen på den voksene slik at pulken er behagelig å ha på både når man går tur og trener.

 9. Du må gå gjennom rettskrivingen din!! Desseverre mye feil i din tekst. Blant annet :barnehage.Se lengre opp.

  PS:kan du slutte å bruke det ordet stas, «det er så stas for Nelia.»

  1. Barnehage er da skrevet helt korrekt! Hørt om trykkleif? I så fall har du noe å google i kveld.
   Og når du først skal hakke på andre for rettskrivingen din burde du vite at det er mellomrom mellom kolon og tekst….

   Folk må få skrive hva dem vil, liker du det ikke, så la vær å lese. Kanskje du heller kan lese en rettskrivingsbok/ordbok så du kan fortsett kampen for at barnehage skal unngå evt trykkleif`s.

   1. Caroline

    Jeg har rettet opp den feilen 🙂 Det var kun en trykkleif, som du skriver, Maren 🙂

 10. Kjekke gavetips 🙂 Lillebror får lekekjøkken i år, tror det blir populært 🙂 Og veldig greit å kunne ønske seg utstyr til lekekjøkken av andre i familien 😉

 11. Hej du vackra!
  Idag ska vi prata D-vitaminer på bloggen – kika gärna in och lämna din röst!
  Kram. <3

 12. Jeg ble tante for under 2 uker siden, så nå blir det endelig mulig å kjøpe babygaver! 😉 Jeg har planer om å kjøpe flere slike fine hårbånd Nelia hadde/har, men hvor får du tak i disse? Har vært i flere butikker og ingen har til så små barn, men mener å huske at dere hadde det til Nelia fra hun var bitte liten?!
  Synes forresten medlemskap i en bokklubb var en super idé! Spørs om ikke mitt lille tantebarn skal meldes inn i noe sånt ganske snart! 😀

  En ting jeg stadig lurer på. Hva skal egentlig små barn med nettbrett? Ser at folk tidligere og tidligere «dumper» ungene foran nettbrett og TV-skjermer, vet om folk som har brukt det fra ungene er 2 måneder gamle (!) Synes egentlig det er litt trist at dette har blitt den nye «barnevakten». Personlig synes jeg ikke barn bør utsettes i særlig grad for sånne ting før i 3 års alderen (gjerne senere også!)

 13. Takk for mange fine tips og bilder!! Vi har døtre med bare to ukers forskjell i alder, og nesten alt du har nevnt står på ønskelista her i huset også. For å tilføye litt mer: malesaker, play dough, egen CD-spiller + lydbøker/barnemusikk Jenta mi elsker å leke på rommet sitt og høre på lydbok/musikk samtidig – hun koser seg så!! Tips: Emma og Thomas-lydbøkene (anbefalt fra 2 år, supre!).
  Ha en fin dag

 14. En veldig fin gaveliste med mange gode tips! En ting jeg savner er mer miljøvennlige gavetips, som f.eks opplevelser og aktiviteter 🙂

 15. Ingrid marie urkegjerde

  Så mange fine tips☺️ Jeg lurer på hvor du har kjøpt den røde julekjolen Nelia har på seg øverst i innlegget? Og hvor du har kjøpt den kvite genseren med krage på hun har på under? Elsker bloggen din du er en stor inspirasjon for mange! Hjertelig hilsen ingrid marie

 16. Masse fine tips du kommer med Caroline! 🙂 Selv har jeg to gutter, og dette er noe som står på deres ønskeliste (både for deres del, og litt mere praktiske)
  -ullundertøy
  -rattkjelke
  -lego (fantastisk or de små, her må de tenke og bruke finmotorikk, og kan leke med etterpå. Mine gutter eelsker å bygge lego. vinn-vinn)
  -«snø-sparkesykkel» Vet ikke helt hva det heter, men en sånn sparkesykkel med ski på.
  -leker
  -klær

 17. Mange bra tips! Tusentakk:) på Barneglede.com har de fått inn et kjempefint «hus» Og de selger masse fin lekemat.

 18. Dette er ikke direkte kritikk til deg som forelder, men jeg stiller meg skeptisk til at små barn skal få bruke tid på nettbrett. Mulig jeg er gammeldags, men min datter på snart 2år, ønsker jeg at skal utvikle seg normalt, uten ensformig stimulering fra et nettbrett. Hun har også, selvfølgelig, fint lært seg ordene motorsykkel og gravemaskin uten den slags kunstig stimulering.

  1. Kan ikke du ta den diskusjonen på kvinneguiden? Der liker de å diskutere slikt.

  2. Dette med nettbrett til de små tenker jeg at går helt fint så lenge man bruker det med omhu. Jeg tenker sånn at teknologien har utviklet seg utrolig mye på kort tid og det som var vanlig for ti år siden er ikke lenger vanlig i dag. Digitale arenaer er en stor del av barns hverdag, spesielt når de kommer i skolealder. Når det er sagt mener jeg personlig at en to-åring ikke trenger sitt eget nettbrett, i vår familie har vi et felles nettbrett som mini på 2 år får bruke nå og da 🙂

 19. Takk for fine julegavetips! 🙂 Spesielt godt likte jeg tipset med Memory, det gode gamle spillet som er like moro for små som store barn (les: voksne, hehe), tror veslemor må få det til jul:) God tur hjemover 🙂

 20. Lekematte fra Dwinguler

 21. Åh ja! elsker disse produktene. Jeg fikk akkurat tak i Tipi teltet fra bloomingville hos Tilboligen.no, og min lille gutt elsker det.. Og vet de har masse fint fra KidKraft også som det lekekjøkkenet du har over..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *