i går fikk jeg besøk av politiet

caroline-berg-eriksen-nelia-anette-strand

Mammapolitiet. Dere vet den gjengen mødre som tror de har fasiten på barneoppdragelse og som tror de vet alt om deg som mor og ditt barns behov. Det til tross for at de hverken kjenner deg eller barnet ditt. Nå kjenner jeg at nok er nok og nå er det faktisk på tide at noen setter dere på plass også. Dere irriterer vettet av meg og jeg lurer på når dere skal forstå at dere ikke sitter på alle de rette svarene. Et privilegium alle foreldre har er jo faktisk det at de kjenner best sine egne barn. I går var det en av dere som påpekte at Nelia måtte få lov til å være syk når hun var syk. Hun gikk så langt som å regelrett beskylde meg for å overse det faktum at hun er syk og at jeg heller var opptatt med å planlegge alenetid for meg selv i stedet for å ta meg av jenta mi. Unnskyld meg, men var du tilstede her og så hva vi foretok oss i går? Så du at vi var inne hele dagen både før og etter lunsj? Var du her for å dømme om Nelia ville være med oss ut en tur eller ikke i går? Nei. Det var du ikke. Var du her da Nelia stod og slo i døren fordi hun var lei av å ligge inne og sove som hun hadde gjort hele dagen? Nei, det var du ikke. Men det var jeg. Vi kjenner henne best og vi kjenner hennes behov, så dette var en avgjørelse både Lars-Kristian og jeg som foreldre tok. En helt riktig avgjørelse. Nelia er et aktivt barn som elsker å være sosial, og for henne var det viktig å komme seg ut med familien sin etter flere timer innendørs. Dette vet ikke du, for du kjenner henne ikke. Og dette stikket du så fint avsluttet med, det med at ingen har så mye alenetid som meg. Du fikk meg til å le høyt. Virkelig. At det i det hele tatt er mulig å følge så lite med? Ikke uttal deg om ting du ikke har den ringeste anelse om. Skal du komme med anklagelser, så ha i hvert fall fakta på plass. 

innlegg mandag

Vi er dessverre ikke velsignet med å ha familien vår i umiddelbar nærhet, så da Nelia kom til verden var vi helt alene med henne uten muligheten til å få hjelp eller barnevakt fra besteforeldre eller annen familie. For mange er det vanlig å kunne dra på kino i helgene eller ut og spise nå og da for å nyte litt alenetid, fordi besteforeldre eller søsken stiller opp, men dette privilegiet har ikke vi. Med min familie i Sarpsborg og hans familie i Ålesund har vi ingen som kan stille opp uten at det krever mye planlegging og reising enten for oss eller dem. Så nå som alle er på ferie sammen, synes vi det er utrolig hyggelig for Nelia å få være litt sammen med besteforeldrene sine alene, samtidig som mamma og pappa få være litt alene og pleie kjærligheten. Alenetid for foreldre som har en hektisk hverdag er utrolig viktig mellom lek, middagslaging, barnehagehenting og bleieskift. Og for at ingen skal arrestere meg nå: vi elsker hverdagene våre med Nelia og kunne ikke bedt om noe bedre. Men kjærestetid er viktig mellom slagene om romantikken ikke skal dø og forsvinne. Det vet de aller fleste. 

morgenkos-2-caroline-berg-eriksen-nelia-mamm

Her om dagen var det en annen som kritiserte oss for å drikke alkohol mens Nelia var tilstede. Dette er en problemstilling som mammapolitiet er svært glad i, men vet dere hva? Dette med barn og alkohol er ikke et problem for oss, for vi har det helt fint med én øl og ett glass vin. Her er det aldri snakk om å drikke mengder, og jeg tar heller et glass vin enn et glass brus, fordi jeg koser meg mer med det. Jeg mister ingen kontroll over situasjoner eller forsømmer noen ved å drikke et glass vin til maten min. Det at noen har et såpass snevert syn på dette med mengde og måtehold når det kommer til alkohol – det skremmer meg. Dette innlegget kunne fortsatt i det uendelige, for listen over ting som mammapolitiet klager på er lang og enda har ikke Nelia blitt to år. Det startet jo allerede da hun lå i magen min, så hvor skal dette ende? Det er nødt til å bli slutt på å dømme andres valg uten å vite bakgrunnen for valget. Eller uten å vite forutsetningene. Jeg har flere venninner som har opplevd å bli satt på plass av mammapolitiet for valg de har tatt som andre mener er feil, så mammapolitiet eksisterer overalt, også langt utenfor mitt kommentarfelt. Skal vi ikke slutte å sammenligne foreldre med foreldre, akkurat som vi skal slutte å sammenligne kropp, kosthold og livsvalg med alle andre? Jeg synes virkelig det er på tide. 

IMG_3163

Så vær så snill, kjære mammapoliti. Dere må virkelig ta dere sammen. Dere er med på å bidra til at mødre i hele Norge føler seg som verdens dårligste fordi de ønsker en kveld alene med mannen sin, fordi de liker et glass rødvin til maten eller fordi de velger det ene bleiemerket fremfor det andre. Det holder nå. 

536 kommentarer

 1. AMEN, halleluja og stående APPLAUS!

  Jeg har igrunnen ikke mer å si… ENDELIG biter du ifra deg..
  Dette var et FANTASTISK innlegg Caroline!

  DU er verdens beste mamma til Nelia, INGEN andre 🙂

 2. Fint og ærlig innlegg!

 3. Stakkars dere sier nå jeg som må holde ut med disse besserwisserne…

 4. Ragnhild

  Helt enig med deg Caroline!!! Hurra for at du tar det opp og for at du har sunne verdier og står for det du mener!! 🙂 <3

 5. Ragnhild

  Så utrolig bra skrevet! Er sykt at folk synes de har noen som helst rettigheter til å kommentere hva du gjør.. Du kjenner ditt barn best, å uten litt kjæreste tid i ny og ned er det vanskelig å få pleiet kjærligheten. Stå på<3

 6. Heia deg. Jeg er ikke mor selv, men jeg kjenner godt igjen det du beskriver da jeg ofte hører og ser slikt snakk. Det er ingen fasit på det å være mamma. Alle barn er forskjellige, så det er umulig med kun èn fasit. KOS DEG PÅ FERIE, og ikke hør på alt det tullet som folk kommer med. NYT.

  Klem <3

 7. Althought it is in Norweigian, I google translated the text.
  I just can’t believe how other people can be so critical and why don’t they mind their own business?
  And the way they judge and … just awful. I hope you won’t let your mood go too down because of that. I think these people are just jealous and they want to search every detail that could make you look or feel bad. Don’t let them do that.
  I hope you are okay and all the best wishes!!

 8. Blir helt satt ut av hva folk kan si… Du virker som en nydelig, kjempe god mamma Caroline! U go gurl!!

 9. Benedicte

  Word!!

 10. Heia deg Caroline <3 blir selv mamma om noen uker (hjelp så spennende!). Fy søren så mange som mener de har fasiten klar for meg! Og misbilligende blikk for at man allerede gleder seg til å jobbe igjen og er klar for å ha med barnet på tur og inn i hverdagen vår på godt og vondt. Det er ikke kun en fasit, det viktigste et barn får er kjærlighet: og det er det ingen tvil om at Nelia får i massevis<3 kos dere på ferie, og nyt hverandre, solen og kjærligheten.

 11. Hei Caroline, er fast leser av bloggen din, og har vært det i årevis, men tror dette er min første kommentar.
  Må bare få si at du virker som en fantastisk, kjærlig og hengiven mor. Jeg har ikke barn selv, men forhåpentligvis om ikke så altfor lenge. Da vil du være ett forbilde for meg når det gjelder den kjærligheten du, helt klart!!, viser datteren din. Stå på, lytt til deg selv, og for min del ser du ut til å gjøre en utrolig god jobb.

  Alenetid med mannen og ett glass vin skader ingen barn. Barn blir glade av foreldre som har det godt sammen, og som viser det. Kjærestid er utrolig viktig. Ser foreldre på min alder (25 og opp), som går fra hverandre nettopp pga av at dette ikke er mulig.

  Nyt ferien og hverandre 🙂 Det er alltid noen som bare må se det negative i alt. Heldigvis er ikke du en av dem.

  Klem fra meg

 12. WOHO! Beste jeg har lest på lenge Caroline. Stå på 😀

 13. Er så enig med deg! Flott at du setter ned foten og understreker at nok er nok! Jeg er snart ferdig med mitt andre svangerskap, og desverre virker det ikke som mammamafian roer seg bemerkelsesverdig selv om jeg nå har erfaring med et barn fra før.
  Vi får trøste oss med at de som skriker høyest, mest sannsynlig er de som er aller mest usikre.
  Jeg føler meg i allefall trygg nok denne runden, til å kunne le av det de sier i stedet for å bli livredd og såret. Du virker som en fantastisk mamma! klemmer fra meg 🙂

 14. Det er da innlysende at en småsyk Nelia kan være alene med sine besteforeldre noen timer mens foreldrene er ute alene, men så har jeg jo heller ikke små barn selv og tilhører ikke mammapolitiet. Men, kanskje det faktisk er slik at de som forsvarer deg ivrigst Caroline er de samme som går i strupen på deg når det er opportunt. Vi andre har liksom et litt mere avslappet forhold til det hele…

 15. Susanne

  Amen!

 16. SÅ bra at du tar opp dette!! Selv om jeg ikke har barn selv enda, merker jeg hvor irritert jeg blir når andre tror de kan uttale seg om andres barneoppdragelse, og om hvordan ting skal gjøres! Greit å gi tips og råd fra egne erfaringer, men skjønner virkelig ikke hvordan noen kan komme med slike antagelser og uttalelser. Fysj 🙂
  God bedring til Nelia, og håper resten av ferien blir super 🙂 Nyt!

  Klem fra fast leser 🙂

 17. Du gjør en fantastisk jobb som mamma, så ikke bry deg med hva mammapolitiet forteller deg. Stol på deg selv! Du gjør en god jobb, og lille Nelia er heldig som har deg som mamma. Folk som slenger med leppa og kommer med slike kommentarer er ikke noe særlig intelligente, og vet overhodet ikke hva de snakker om. Jeg heier på deg!

 18. Fantastisk bra skrevet! Er så utrolig enig. Jeg er spesielt enig i dette med alkohol. Problemet er jo hos de stakkarene som forbinder litt vin med hardfyll… De må jo ha hatt noen veldig ubehagelige opplevelser i sin egen oppvekst i og med at de feier alle under en kam.

  Du er en fantastisk mor, og N er veldig heldig <3

 19. Christine

  For et fantastisk innlegg! Jeg vet hvordan dette politiet er, for det er de samme som sitter på kafé og gir oss flaskemødre stygge blikk. Som om vi mishandler barna våre fordi vi ikke ammer. Hva med å tenke at set er en grunn til at alle ikke ammer?? Jeg ble også kritisert fordi jeg lot frøkna overnatte en natt hos besteforeldre da hun var 6 uker, og jeg og samboer dro på julebord i Kragerø. Tror det er viktig å få alenetid som foreldre, hvis ikke blir mangelen på dette være en årsak til brudd hos enkelte. Kos dere på date, det har dere fortjent!
  Klem fra vinterlandet Norge

 20. Og jeg som trodde at mammapolitiet var et symptom på at vi har det for trygt og godt her i Norge. Vel – jeg tok visst feil. Den vestlige verden er så uforutsigbar og utrygg som den aldri før har vært i min levetid, men fortsatt er mammamoraliseringen i aller høyeste grad tilstedeværende.

  Jeg synes dette innlegget er helt på sin plass. Et sted må man sette grensen for hvor mye dritt man er villig til å ta i mot. Du har min fulle støtte!

 21. Du har helt rett i alt du skriver! Og vær så snill å ta til deg alle de fine kommentarene du får, for de tror jeg er velfortjent☺️

 22. Jeg trur du er den beste mammaen til ditt barn I forskjell til meg så har du forferdelig mye alene tid (ikke misforstå hadde glatt sagt ja takk til det jeg og! ) men med 4 små og besteforeldre som ikke har tid blir det slikt, trur ikke noen barn har vondt av at mamma og pappen pleier seg selv og er utkvildt til og blide! gleder meg super mye til fredag da skal meg og mannen på julebord for 1 gang på 8 år sammen! OG ligge på hotell en natt men måtte forte oss hjem Igjen fikk vi beskjed om haha sånn er det for oss

 23. Rebekka

  Jeg har lest bloggen din i flere år og aldri kommentert, men nå måtte jeg. Helt vanvittig bra skrevet, kunne virkelig ikke sagt det bedre! Stå på, Caroline ❤️

 24. Kjempefint at du setter de på plass – de trenger det. De har da ingen rett til drive sånn..
  Selv er jeg ofte av den formening at mammapolitiet kritiserer andre, fordi de ofte ikke strekker til som mødre selv siden «alt» andre mødre gjør er så feil. En sjelden gang i blant kan det være sunt at noen stiller spørsmål ved andres oppdragelse fordi det kan få foreldre til å reflektere ekstra over problemstillinger eller annet, men mange ganger er det bare noen som elsker å stikke nesen sin borti noe de ikke har noe med eller noen anelse om.

 25. Benedicte

  Kjære Caroline, jeg digger deg!
  Dette var virkelig godt å lese. Det finnes altfor mange der ute som bare må kritisere andre foreldre, så det var veldig flott at du skrev nettopp dette innlegget.
  Riktig god bedring til Nelia, kos dere videre med ferien og nyt både vinen og hverandre – med god samvittighet! Klem 🙂

 26. Hurra for deg! Kjempebra at du tar opp dette! Ingen kjenner sine egne barn så godt som mammaen og pappaen selv. Vi burde vise hverandre kjærlighet og skryte av hverandre for oppdragelsen, fremfor å ha fordommer og dømme hverandre.

 27. Amen, Caroline! Du har i hvert fall min fulle støtte. Synes du og mannen virker som fantastiske foreldre! Stå på 🙂

 28. Camilla

  Words sista…

 29. Åshild

  Veldig bra at noen tar tak i dette. Vi mødre gjør mye forskjellig, men velger å tro at de fleste av oss har barnas beste i tankene. Vi gjør alle feil innimellom og ingen barn har vondt av det. Hvis alle hadde like mye fokus på sitt og sine istedet for å henge seg opp i andres valg hadde verden vært et bedre sted. Ha en fortsatt fin ferie.

 30. Marianne

  Tommel opp Caroline!

 31. Kjersti

  Blir lei meg av å høre at folk kommer med sånne kommentarer 🙁
  Hadde det vært jeg som møtte deg på ferie der nede, hadde jeg overøst deg med komplimenter over hvor flott familie dere er, og hvor mye kjærlighet som ser ut som det finnes i deg!
  Håper dere nyter ferien! 🙂

 32. Amen! Håper dere får kost dere masse på ferie, og den alene tiden fortjener dere med hverandre og Nelia fortjener det med sine besteforeldre! Jeg har en sønn på samme alder og en utenlandsk mann og familie og har kjent selv på mammapolitiet mer enn én gang fordi vi har valgt å reise så familie på begge sidene av Europa får ta del i livet og oppveksten. A4 livet er visst det eneste riktige ifølge dem, selvom jeg har en 2 åring som allerede snakker 3 språk. Hadde vært gøy å besøkt disse offiserene i mammapolitiet når de har alene tid eller når de er på ferie og pekt på det vinglasset de selv sitter med 😉
  Stå på Caroline, og nyt hvert minutt av den dyrebare kjæreste tiden, den er så utrolig viktig uansett om man har 1 eller 5 barn, og det er viktig for barna at mamma og pappa har det bra også, kjærligheten må pleies når den pleies kan! God klem!

 33. Birgitte

  Uff, noen folk er saa stusslige, antakeligvis missunlige… Du gjør en GOD jobb <3

 34. Trebarnsmamma på 35

  Bra skrevet, Caroline! Jeg beundrer hvordan du kombinere mammarollen med egentid – alle mødre trenger å gjøre noen bare for seg selv – enten det er en tur på treningssenteret, en venninnekveld eller en tur på matbutikken for den saks skyld. Slike «avbrekk» gjør oss til enda mer opplagte, gladere og «bedre» mødre for våre barn. Jeg har fulgt bloggen din i årevis og ble glad da du valgte å gi oss lesere et innblikk i Nelias liv. Det ser ut til at hun har alt hun trenger i livet – to ressurssterke foreldre som er gla i henne og i hverandre, trygge omgivelser og mange gode opplevelser – en lykkelig barndom med andre ord 🙂 Ikke bry deg om mammapolitiet – de kan bare sitte der i sofakroken med joggebukse, fett hår og dømme andre alt de vil..

  Fortsett den gode jobben du gjør <3

 35. Helt enig med deg! Og husk at de negative er i mindretall, de aller fleste av oss heier på dere! Vi vet at dere er fantastiske foreldre, at dere elsker Nelia og setter henne foran dere selv. Du har mange lesere, og tenk så mange av de som aldri legger igjen noen kommentarer. Sannsynligvis er alle de tusenvis av menneskene på din side :)) Jeg skjønner veldig godt at du er frustrert, men jeg håper dere vet innerst inne at dere har veldig, veldig mange i ryggen! klem <3

 36. Word!!!! 😉

 37. Martine

  Å, så deilig at noen endelig sier ifra!! Applaus for bra innlegg og godt skrevet tekst som jeg håper treffer veldig mange. Å ikke bare det du skriver; jeg er gravid i 3 mnd, og det virker som det er alle foreldres fryd og plikt til å fortelle meg hvor lite søvn jeg kommer til å få, at jeg må passe på å nyte tiden jeg har alene så lenge det varer, at at jeg kun har våkenetter, bleieskift og gråting i tiden framover. De trekker kun frem de «negative»sidene, og fryden lyser fra øynene når de «trekker deg neg på jorden igjen» fra en tid som skal bestå av glede og forventinger.
  Jeg syns det ser ut som dere gjør en helt fantastisk jobb med Nelia som foreldre begge to, og hun er en veldig heldig jente:):)

 38. Heia deg Caroline! Endelig noen som slår tilbake på mammapolititet. Selv har jeg ikke barn, men dette «mammapolitiet» syns jeg er et skremmende fenomen. Syns du er kjempe tøff som skriver et ærlig og åpent innlegg om det! Og god bedring til Nelia <3

 39. Kos dere på ferie, mammapolitiet får kose seg hjemme med sjalusien sin. Vi kjenner selv best våre barn! ❤️

 40. Synes det er helt forferdelig at du virkelig må forklare deg om dette her! De fleste burde forstå, og slutte å sammenligne foreldre på denne måten. Tragisk..
  Stå på, vakre familie<3 Sikker på at Nelia ikke kunne fått en bedre mor enn deg 😉

 41. AMEN!!!
  SÅ enig i alt du skriver! Folk må heller begynne å passe på seg selv og sine egne barn og slutte å være så nyskjerrig og ytre meninger om hvordan andre passer sine barn!!

 42. Herlig! Det er lett å kaste Stein i glasshus som forelder, for det er ikke alt man gjør likt. Så det viktigste er vel å huske at så lenge man elsker barna sine og gir de det de trenger, så gjør man jobben sin mer enn godt nok som mamma og pappa 🙂 Her er det også vin til maten, dog er vi for dårlige på kjærestetid, men det kommer seg sakte men sikkert 🙂 Stå på, jeg syns dere er fine folk!<3

 43. Linn Cecilie

  Er så lei av mammapolitiet!!
  Alle gjør så godt de kan, og det er ikke mer enn man kan forlange heller.
  Nelia ser ut som et lykkelig sunt barn, og jeg kan ikke finne noe feil i det du skriver på bloggen din ang Nelia i det hele tatt. ( ikke at jeg har lett heller, for det er ikke mitt barn, og ikke mitt sted å kommentere! )

  Stå på videre, og nyt et glass vin, en kveld med mannen, eller rett og slett bare en kveld alene i senga med serier.

  Barn har godt av å være med besteforeldre, og besteforeldre er jo aldri lykkeligere enn når de er med barnebarn, og helst alene!

  Kos deg masse videre på ferie Caroline!

 44. Der traff du virkelig spikeren på hodet! Er så enig med deg! Noen tror de kan alt, vet alt og er selvfølgelig perfekte selv… Jeg synes du gjør en kjempebra jobb, både som mamma og blogger! Kos deg videre på ferie, nyt alenetid – kjærestetid og familietid 🙂

 45. Amen <3

 46. Det er alltid noen som vil være der som en hauk, som kan påpeke hver minste lille feil. Viktig å la barn være med besteforeldre. Alle husker vel at det var best å være hos besteforeldrene? Der var alt lov, nesten allefall 🙂 Nelia har godt av å være med dem, også uten foreldre til stede 🙂
  Til de som mener foreldre ikke kan nyte et glass vin eller en øl? Da bør dere se på alkoholvanene deres, jeg tror faktisk det er sunt for barn at foreldre kan drikke uten at de blir så full at de ikke vet hvor de er eller hvem de er med. Nelia tar absolutt ingen skade av at du nyter et glass til maten, det er når et glass blir en flaske eller to at mammapolititet kan få komme på banen.
  Stå på Caroline, det er kun dere to som bestemmer hvordan dere skal oppdra Nelia! 🙂 Nelia er så utrolig skjønn! Håper dere har en fin ferie!

 47. Så fint innlegg Caroline, dritt i dem, mammapoliteit har faktisk ikke barn, for hadde dem hatt barn hadde de vist at alt du skrev stemmer, man trenger kjærestetid, dette betyr ikke at man ikke elsker eller er lei sine barn. Og alle foreldre kjenner sine barn best. Kos dg vidre i ferien og glem alt stress dette her, du er en god mamma, det ser man på søta Nelia;)))

 48. Tusen tusen takk for dette innlegget! Har irritert meg grønn over alle bedrevitende netttroll her i kommentarfeltet. Her i huset planlegger vi faktisk en hel uke kjærestetid i januar, nettopp fordi vår lille jente på 2 1/2 år fortjener det beste. Vår jente har det helt supert hos besteforeldrene sine på begge sider. At hun skal få kose seg med de en hel uke for så å få uthvilte, glade foreldre hjem (som kjenner på savnet av sin lille pike, viktig å få med siden vi kan bli arrestert ) det må være kjempe stas tror nå jeg.
  Husker nemlig når jeg var liten at det å være hos mormor og morfar var det beste som fantes og i tillegg så kom mor og far hjem med gave; altså en winwin situasjon i mine øyne 😉
  Kos deg videre på ferie!

 49. Johooooo! Så deilig å lese. Det kjennes skammelig godt å kunne lese det alle tenker, men få tørr å si. Faren er at de som trenger å ta dette til seg ikke gjør det. Uansett- alle oss som er enig med deg får ting bekreftet- vi vet best hva som er best for oss og våre nærmeste hva gjelder livsstil, mat, trening, oppdragelse, samliv, vin/ikke vin osv. Det er faktisk ingen andre som er i nærheten av å kunne vite det, og hvordan de da våger å mene, ytre og kommentere så sterkt er for meg utrolig provoserende, unødvendig og frekt. Jeg kjenner jeg blir på grensen til usakelig, men jeg vil ikke synke så langt ned som disse menneskene. Det skal jeg virkelig aldri gjøre.

  Hurra for deg, Caroline. Kos deg på ferie og nyt viktig alenetid med kjæresten din. Det er en utrolig viktig investering for samlivet, barna og familien som enhet<3

 50. Cathrine Johanne

  Herlig skrevet! Mamma politiet trenger vi ikke 🙂 Vi alle vet hva som er best for våres barn, så enkelt er det! Takk for at du tar opp denne problematikken!

 51. Veronica

  Amen Caroline
  Ingen andre enn dere som du sier kjenner Nelia best og kan si om hun er i form eller ikke i form til å gå ut. Alle vi som er foreldre vet også at å ta en unge som ikke er «i form» ut er sjeldent særlig vellykket og blir fort utrivelig og slitsomt både for foreldre og ikke minst barnet. Noe det ikke ser ut for dere forleden dag
  Stå på.. Jeg er alenemor for 3 barn og kjenner dem heldigvis best selv og har etterhvert fått den evnen til å ikke gidde bry meg om hva alle andre sier. Mener jeg ungen er i form til å være litt ute, selv om de har vært/er syke, så er det ingenting som er bedre enn litt frisk luft så lenge barnet klarer Hva er det «mammapolitiet» tror.. At vi tar ut barnet slik at de skal forbli lengre syk? Eller at vi syntes det er kjempeunderholdning med feber/snørr/nattevåk og tårer?
  Vell.. Det er jo ikke helt slik det er. Fornøyde og blide barn gir jo helt klart fornøyde og blide foreldre har jeg erfart
  Det er jo ingenting som er så trist og tungt som syke barn, helt grusomt når de sliter med sykdom.
  Og når det kommer til vinen.. Selv om jeg ikke er noen stor fan av å nyte alkohol med barna tilstedet, så er det vell strengt tatt forandring i adferdsmønsteret til foreldrene som barna reagerer på. Noe man sjeldent får av ett glass vin.
  Nyt ferien og nyt livet både med og uten Nelia. Ta vare på forholdet og kjærestetiden. Tro meg når jeg sier det at det er ikke verdt det når forholdet går fyken fordi man ikke har prioritert hverandre. Litt fri innimellom har ingenting å si for Nelia, det er bare en perfekt stund for henne å knyte bånd til resten av familien som både elsker henne og nok skjemmer henne bort
  Jeg er heldigvis så heldig at jeg har familie nært og har aldri dårlig samvittighet hvis jeg en sjelden gang leverer barna til mormor slik at mor kan samle ny energi☺️
  Stå på.. Syntes dere prioriterer tiden med Nelia og alenetid helt balansert❤️

  Hilsen nordlenning❤️

 52. Tommel opp for dåkker!

 53. Anne Mette Hansen

  Caroline!

  Her er jeg igjen, en fast leser gjennom (hvertfall) de 3 siste årene. Bare kommentert her en gang før, den gangen handlet det om redigeringen av bilder og alt oppstyret rundt dette. Jeg spør meg selv igjen hvorfor jeg aldri kommenterer her, når jeg er fast leser og inni meg heier deg opp i skyene.

  Hvertfall, jeg er 20 år, ingen mamma, og ingen planer om å bli det i nærmeste fremtid heller. MEN, jeg vil rose deg, for JEG syns du virker som en alle tiders mamma for Nelia. Som alltid tenker på hennes beste, fremfor noe annet. Stakkars lille som er syk, jeg sender over en stor «god bedrings klem».

  Hvertfall, det jeg ville si: alenetid er sååå viktig, og fra en som fremdeles er ung (du er for all del ung, men nå snakker jeg om min alder, en som enda ikke har skapt en familie), TID MED BESTEFORELDRE ER GULL VERDT, og veldig veldig viktig! Jeg fikk dessverre aldri møte min farmor eller farfar da de gikk bort mens pappen min var 16-18 år.. Men, min mormor og morfar har vært GULL VERDT, gjennom hele min barndom. Tiden med de er det jeg husker aller best, og jeg elsket å være hos de mer enn noe annet. Mormor gikk dessverre bort da jeg var 18, og jeg sliter hver dag enda. Hun var min beste venn, min sjelevenn og min mormor. Mitt alt. Savnet etter henne er ubeskrivelig, og tårene renner minst en gang om dagen, enda, etter snart 2 år. Nå snakket jeg meg helt bort, poenget var: til de som kritiserer dere for å ha alenetid mens Nelia er med besteforeldrene sine, har vel aldri hatt et nært forhold til sine besteforeldre. Besteforeldre er nemlig livet i mine øyne, de gir deg trygghet og ros og skryt som ingen andre i verden kan.

  Må Nelia bli frisk, dere få masse alenetid og besteforeldrene masse tid med lille. Det er såååå uendelig viktig.

  Stor klem til dere (fra en fast leser som virkelig skal legge igjen en kommentar litt oftere, jeg lover) haha…. God ferie <3

 54. Er så enig med deg! Det er foreldrene som kjenner barnet sitt best. De som har fulgt deg lenge kan se at dere alltid ønsker det beste for Nelia. Samtidig synes jeg dere er utrolig flinke til å ta vare på hverandre.

 55. Att du ikke har eksplodert før det begriper jeg ikke ;)Jeg har irritert meg grønn over slike kommentarer på bloggen din helt siden du var gravid.Endelig sier jeg bare,haha!
  Alle som har barn vet jo at om ikke barnet har feber og har veldig dårlig allmenntilstand så er det komplet umulig å holde de i ro.Det er jo ikke slik at de ikke kan være utenfor døra om de har en infeksjon eller.Slike kommentarer er bare helt idiotiske og mennesker som blander seg inn i folks liv på den måten burde heller ta tak i sitt eget liv og gjøre noe fornuftig.Kos dere på ferie.Håper Nelia blir fort frisk så hun kan bade mye.Har forresten en datter selv som har lett for å få øre og halsinfeksjoner.Hun har nesten alltid fått det etter å ha badet i basseng i syden.

 56. For et saklig, godt og velformulert innlegg! Kunne ikke vært mer enig med deg. Tror folk også må skjønne at det du deler med oss på bloggen er bare en liten prosent av hva hverdagen din faktisk består av. Jeg må også si jeg synes synd i de ungene som har mødre som kan sitte å snakke stygt om andre mennesker og kritiske andre, uten å engang ha møtt dem. Hva skjedde med respekt og forståelse for andre mennesker?

  Stor klem <3

 57. Fantastisk innlegg!!

 58. AMEN! På tide at dette «politiet» får passet sitt påskrevet. All ære til dere <3

 59. Christine

  Altså,ærlig talt! Jeg pleier sjeldent å kommentere på blogger,men nå føyk blodtrykket mitt i taket av irritasjon! Hva er det med folk som absolutt skal dømme og irrettesette andre på det viset? Du kjenner da vitterlig ditt barn best og vet hva hun trenger. Hva som fungerer for mitt barn,er ikke nødvendigvis det som fungerer for ditt,det gjelder jo også når de er syke! Nei vet du hva,Caroline,nyt ferien deres å la disse dømmende og fæle kvinnfolka få seile sin egen sjø. Utrolig at de har tid til å kommentere noe som helst egentlig,de må jo være opptatt med å være PERFEKTE mødre 24/7.

 60. Sunniva

  Spot on Caroline. Stå på!

 61. Noe annet å tenke på når det kommer til dette med alkohol er hvilke signaler man sender ut, uavhengig om DU bare tar et glass. Jeg ser at mange i sosiale medier «normaliserer» dette med alkohol, og at man selger dette inn som en del av et en «vellykket» livsstil. Folk lar seg påvirke. Jeg tenker at du må se lenger enn kun deg selv når du driver en så stor blogg. Hva vil du formidle? Jeg antar du du skjønner at ikke alle holder seg til et glass selv om du gjør det.

  1. At folk ikke eier selvkontroll rundt alkohol er da ingenting Caroline hverken kan regulere eller ta ansvar for. Dette var en tåpelig kommentar.

 62. A M E N ! Hvor er jeg bare glad for at du bringer dette emne op. Lagde selv mærke til de kommentarer du hentyder til, og fik mig et godt grin – helt ærlig, hvor fræk har man egentlig lov at være? Jeg er selv gravid i 5 måned, og møder disse bedrevidende mødre dagligt – og hvor er det bare belastende. Jeg har en aktiv livsstil, så jeg har fortsat træningen (selvfølgelig tilpasset min gravide krop), men det er vist heller ikke godt, men guderne ved, at hvis jeg bare lå på sofaen, så ville det heller ikke være godt nok. Og for ikke at glemme min lille mave (som åbenbart ikke er stor nok), eller min almindelige appetit (man skal jo spise for 2) – man kan bare ikke vinde, når politiet først har været på besøg 😉
  Selv tænkte jeg, at det var dejligt, at Nelia havde fået det bedre, da jeg læste din post i går, så bare du følger mavefornemmelsen, gør det bedste du kan i den situation i måtte stå i <3 mor ved altid bedst! Knus

 63. Så utrolig bra skrevet Caroline!! Jeg har fulgt bloggen din i mange år, men kan vel telle på en hånd hvor mange ganger jeg har kommentert, men dette innlegget må du bare få masse ros for! Du virker så gjennomført flott og jeg er sikker på at du og Lasse er de beste foreldrene Nelia kunne fått!

 64. Takk og amen!!

 65. Kjære deg<3
  Jeg skjønner du blir forbanna, jeg blir det av å lese den kommentaren som du referer til. Hvorfor kan ikke de som ikke liker deg, det du gjør osv bare la være å lese bloggen din. Nå hadde du akkurat et innlegg om netttroll her om dagen, så går det en dag eller to så dukker de jammen opp igjen.
  Jeg kjenner deg ikke personlig, men du virker som en fantastisk mamma for Nelia og du vet alltid hennes beste, ingen andre. Kan ikke folk bare slutte å bry seg og feie for egen dør.
  Nyt ferien, kos dere med vin og hverandre! Det fortjener dere<3

  Klem

 66. lilleMaiken

  Dette innlegget var virkelig på sin plass!! Endelig noen som sier ifra. You tell it sistah! 😉

 67. Du er en fantastisk mamma, og det viser du hele tiden. Stå på Caroline! å dømme andre uten å kjenne de er galt på alle måter. Uforståelig at noen mener det er innafor å hamre stygge ting over tastaturet til deg og alle andre som får mye hets hele tiden. Norske mennesker eier ikke folkeskikk lenger. Stå på Caroline, ikke ta det til deg! Du og familien din virker fantastiske, jeg heier på dere! Kos dere videre på feire ❤️

 68. Nicoline

  Dette må du IKKE bry deg om Caroline! Det er som du sier, du og Lars-Kristian som kjenner Nelia og hennes behov best og det er dere som har best grunnlag for å ta beslutninger på hennes vegne. Folk må slutte å bry seg med alt dere gjør.

  Jeg syntes du virker som en super mor for Nelia, en som virkelig stiller opp og gjør det du kan for at hun skal ha det best mulig, og det virker det som at hun har. Så ikke bry deg, og keep going couse your awsome!

 69. Å! Så enig! Som jeg skulle sagt det selv! Jeg er så lei selv. Heldigvis får ikke jeg mye. Har kun vært et par ganger. Å skal si jeg har satt dem på plass de gangene også. Som i sommer når jeg var i Brekkeparken og lekte med sønnen min. Da kom det en mamma bort til meg for å fortelle hvor dårlig sønnen min snakket. Å? Syns du det? Spurte jeg. Ja, så absolutt! Han klarer ikke å si R engang. Å til å være 4 år burde han snakke mer rent. Ikke som et barn som er yngre. Der å da smalt det i hode mitt. For det første så prater sønnen min akkurat slik han skal! Han er også veldig langt fremme når det kommer til utviklingen sin. For det andre så er han bare 2 år og ikke 4år!!! Jeg vet han ser mye eldre ut enn det han er, men det er fordi han er så utrolig lang og høy for alderen! Hans far er to meter lang!!! Så nå syns jeg du skal lukke den grusomme munnen din og heller holde deg til ditt å ikke kommentere bullshit om andres unger før du vet noe som helst eller kjenner personene!!

  Dama sa ikke stort for å si det sånn etter det der. Eneste kommentaren som kom var: Åjah han er så liten ennå. Ja, da er det ikke rart. Også gikk hun! Der og da viste jeg neimen ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, fordi jeg var så forbanna! Jeg kunne aldri fått meg selv til å gått til foreldrene å klaget på barnet dems. Barn er barn og vi alle foreldre gjør forskjellige ting.

  Det fins ingen fasit når det kommer til det å være foreldre, eller hvordan man skal oppdra barna. Foreldrene vet hva som er best for barna sine. Ikke alle andre. Men det fins mange der ute som tror de vet best. Å det er fryktelig synd!! For de ødelegger ikke bare for seg selv, men også for andre mammaer.

  Jeg fikk fødsels depresjon når min sønn kom til verden. Fikk hjelp med engang, og de fant fort ut at problemet var ikke at jeg ikke så barnet mitt sitt behov, men min selvtillit som mamma. Det som var problemet. For mens jeg gikk gravid fikk jeg høre det ene etter det andre at sånn og sånn måtte jeg gjøre. Å jeg måtte ditt og datt.

  Fuck de!! Jeg gjør som jeg vil så lenge det er for det beste for barnet. Å det gjør dere også for Nelia!! Dere er de beste foreldre til lille søteste Nelia!! Dere gjør som dere vil og har du lyst til å ta deg et glass vin til maten, så gjør det.! Det er bare snakk om måte. Det er forskjell på å ta seg et glass eller 10 glass! Og det er lov å kose seg. Jeg mener det bare er sunt at barna ser at foreldrene koser seg med et glass vin eller en øl så lenge foreldrene ikke blir fulle.

  Stå på Caroline og Lars – Kristian! Dere er flott foreldre til lille Nelia!! 😉

  Ha fin fin ferie videre 😉

 70. Blås i hva alle andre mener! Kos dere på ferie både med Nelia og alene med kjærestetid! 🙂
  Hilsen mamma til 3 krabater 🙂

 71. Flott innlegg, Caroline, er så enig!! Vi kjenner barnet vårt best, og det er alt disse bedreviterne behøver å vite.

 72. Jubelbrus og trampeklapp herfra, Caroline. Mammapolitiet kan ta seg en bolle. Helt utrolig hvordan noen kan mene så mye om noe de ikke vet noe om.

 73. Christina Fredvang

  FANTASTISK BRA SKREVET 🙂 Jeg tar av meg hatten og bøyer meg i støvet for deg/dere 🙂 Nyt ferien videre 🙂

 74. Charlotte

  Applaus til deg! Jeg tror disse mammaene selv har litt for mye «egentid», eller i hvert fall bruker den feil, når de har tid til å sitte foran skjermen å kritisere andre istedenfor å være sammen med ungene sine! Skamme seg burde dem.

  GOD FERIE! 🙂

 75. OMG, skjønner ikke hvordan det er mulig.. Har de ikke barn??
  det må være noe galt med slike mennesker.. Kanskje det er på tide å passe på sinne saker…

 76. Christine

  Sånne kommentarer syns jeg du ikke skal bry deg om. Jeg skjønner at sånt går innpå deg, men jeg håper du ikke går rundt og tror du er verdens værste mor, for det skal jeg love deg du ikke er! Nå kjenner jeg ikke deg Caroline, men utifra det jeg har lest på bloggen og sett på snapchat hos dere begge, så virker dere som oppegående foreldre. Dere gir henne mat og drikke, sørger for at hun har på varme og gode klær, gir henne masse oppmerksomhet, og ikke minst steller godt med henne og gir henne klemmer. Nå er jeg ikke mor selv, men er ikke dette et godt eksempel på en god mor? Og et parforhold SKAL pleies og tas vare på, ellers vil romantikken svinne bort (og for å sette det på spissen, vil det gjøre Nelia bedre om dere er ikke er glade i hverandre?). Nei, unn dere en koselig kveld bare dere to – det har dere fortjent! <3 Ikke la haterne der ute vinne, det er så mange som får ekstra lyst til å krangle når de er godt gjemt bak et tastatur…

 77. Dere har jo et sovebarn og har jo alenekveld i flere timer hver kveld etter hun har lagt seg. Grunnen til at vi andre får barnevakt nå og da er at vi har unger som våkner ofte om natten og som gjør at vi ikke får alenetid. Dere er jo heldige!

 78. Lena kristin

  Jeg er så enig med deg Caroline !!!
  Vi har samme problem som dere! Tre barn å ingen som kan stille opp å sitte barnevakt!
  Så vi prioriterer helgene når barna er lagt å koser oss med en øl eller vin!
  Vi får høre fra så mange at man drikker ikke vis barna er i huset, det er uansvarlig bla bla bla !!!
  Stor forskjell på å kose seg å drikke seg drita full!
  Er så lei av at alle de *perfekte* tror de, skal blande seg i dette!
  Jeg støtter deg å Lars fult ut i denne saken!
  Til pokker med mammapolitiet!!!!!

 79. Ingvild

  Mammapolitiet kommer nok aldri til å gi seg. De eksisterer overalt, og skjønner ikke konsekvensen av det de gjør. Lite innsikt og svake sosiale antenner.
  Er stadig borti de selv, og merker at etter et par år med elendig selvtillit og dårlig følelse på alt jeg foretok meg som mor, har jeg nå sluttet å høre på disse meningene. Det er vanskelig, men det blir lettere når det også blir skrevet slike innlegg som gjør folk oppmerksomme på at dette er en problem.
  Oppdra deres egne barn, og la andre barns oppdragelse være opp til foreldrene!
  Og fortsett med den gode mammajobben du gjør, Caroline! Ingenting i verden der bedre for Nelia enn det! (Men det vet du jo allerede) 🙂

 80. Kjære Caroline!
  For det første synes jeg du gjør en helt fantastisk jobb med både blogg og ikke minst lille Nelia. Skjønner at du reagerer på slik oppførsel fra enkelte menneske,men er redd di pirker på deg kun for å ha noe å pirke på! 🙁 Kan tenke meg de sitter å leser gjennom linjene og studerer hvert eneste bilde du legger ut for å se om de kan ta deg/dere på noe!. Så vanvittig tragisk 🙁
  Hjelper sikkert ikke så mye om hva jeg sier om den saken,men jeg personlig har ALDRI tenkt noe negativt om hverken bloggen din ,hva du skriver eller hva du legger ut. Håper du får en fin dag videre i Spania og bare fortsett å være deg,en AVESOME mamma,kjæreste og person 🙂
  Boken din står forresten på ønskelisten min i år og drømmen er å få den signert <3
  Klem 🙂

 81. Dette var så på sin plass at til og med jeg måtte kommentere! Det som funker på ditt barn funker muligens ikke på mitt. Vi har alle våre vaner og behov! Så lenge det ikke utgjør noe fare eller dårligt forbilde for barna våre så la det være med det! Er så alt for mange dømmende mennesker der ute som bare venter på å finne noe å ta andre på. Jeg lurer på hva det kommer av 🙂

 82. Kathrin

  Amen! Er så enig i det du sier. Synes det er patetisk når folk skal sitte å synse og mene, uten å ha fakta på bordet! Ha en fortsatt fin ferie, nyt! 🙂

 83. Miss etoil

  Helt enig! Man burde kunne være litt snillere med hverandre,jeg og mannen min har aldri hatt avlastning på ferie, vi har to barn på 14 og 5…Uansett om vi har vært I Syden I 40 varme ei fjellet I 25 kalde har det vært opp å hopp å aktivisere fra morgen til kveld, det er mye kos men til tider oxo veldig krevende, ofte har vi vært helt utslitt når vi er hjemme fra ferie, vi har ofte sagt at vi trenger ferie etter ferienvi har det forskjellig rundt om I familier, så det er jo bare en glede å se andre har besteforeldre som er med på tur og tilbringer tid med sine barnebarn, det er jo bare helt topp for alle!vinn vinn, hadde vi hatt den muligheten hadde vi oxo vilt hatt det slik, så kos dere på tur, drit i mammapolitiet, og dere vet nøyaktig hva som er best for deres barn!!ser veldig fint ut der, frister og ta med ungene dit, hvis alt er barnevennlig og greit, da slapper jeg iallefall litt mer av

 84. Matilde

  Det er bra du sier ifra, og så kan man jo bare håpe at det hjelper. Tror du har mange fler med deg enn mot deg akkurat her, men det er selvsagt ikke noe hyggelig når noen av de få bedreviterne skal komme å pirke på noe de ikke har noe grunnlag for å si noe om.

  Det er stor forskjell på vin eller øl til maten, og å drikke seg full! Jeg personlig tror barn har bedre av å vokse opp med å se at man ikke nødvendigvis må bli beruset av å drikke en enhet eller to, i stedet for at det går over stokk og stein de gangene det faktisk konsumeres alkohol. Når det kommer til alenetid synes jeg det virker som en kjempefin løsning at dere kan finne på noe sammen, samtidig som at Nelia får være alene med besteforeldre.

  Håper du (nok en gang) klarer å heve deg over all bitterhet som slenges rundt, og at dere fortsetter å nyte ferien sammen 🙂 <3

 85. Benedicte

  Klapper i hendene for deg Caroline! Flott at du tar et oppgjør med mammapolitiet, de trenger å bli satt på plass. Ikke la det de sier gå inn på deg, stå på videre! Du gjør en god jobb ut ifra det jeg ser 🙂

 86. Hei.
  Aldri la andre småbarnsmødre/kjerringer la deg føle deg som en dårlig mor – noensinne! Ikke la det krype inn på deg. Alt handler om sjalusi, fra damer som ikke har klart og heller aldri vil klare å oppnå det du har gjort i livet. Som har det så dårlig med seg selv at de vil dra deg ned på deres nivå for å føle seg bedre. Du er en flink og god mamma for Nelia. Aldri tvil på at valgene du tar for barnet ditt er riktige. Du er en god rollemodell, både for Nelia og for oss lesere 🙂

  Klem fra meg.

 87. Beste innlegget jeg har lest på lenge Helt enig at nok er nok. Folk må virkelig slutte å blande seg i andre sine valg. Selvfølgelig vet dere hva som er best for Nelia. Nyt ferien med familien, alene tid med mannen og ett glass vin <3

 88. Benedicte

  Heia deg Caroline!!! Jeg er så enig med deg i hele dette innlegget. Jeg venter mitt første barn og er allerede bekymret for alle mammapolitiene der ute. Jeg er langt i fra en offentlig person, men de kommer nok til å nå meg og mine avgjørelser rundt mitt barn også. Så takk for at du skriver dette og «snakker» for oss som ikke når ut til alle de du når til

  Nyt ferien din sammen med familien og nyt både vin og alene tid med din kjære, vel fortjent i en hektisk hverdag 🙂

 89. Jeg skjønner ikke hvorfor man skal legge seg opp i hva folk gjør og ikke gjør med barna sine. Hvis dere tok med Nelia ut på ettermiddagen, so what? Dere ser vel om hun er i god nok form til det vel?

  Når det kommer til alkohol og barn, så er det en skikkelig brannfakkel. Jeg drikker svært sjelden vin til maten, for jeg synes ikke det er så godt. Jeg skjønner vel heller ikke poenget med det, når barn er tilstede. Uansett om det er et glass eller to. MEN, jeg sier ingenting om folk jeg er med gjør det, for det er ikke min sak hva de gjør eller ikke.

 90. Kjempebra! Veldig enig i det du skriver, og kjærestetid er absolutt viktig å unne seg innimellom når man har (små) barn. Barna lider ingen nød ved å være noen timer med besteforeldre eller andre voksne de kjenner.

 91. Herlig Caroline!!
  Så bra at du slår tilbake mot disse besserwisserene.
  De har virkelig slått til med noen helt utrolige kommentarer i det siste.Som hun som insinuerte at dere lot barnet være alene på hotellet mens dere selv var ute på løpetur, stadige påstander om «drikking» og nå til slutt hun som påstår at dere bortprioriterer barnets behov.Bah!
  Jeg er voksen og selv mamma og jeg blir helt matt av hva folk får seg til å skrive noen ganger.
  Ønsker dere en fortsatt fin ferie 😉

 92. Ho ho, er det mulig? Stakkars deg som må høre på sånt tull! Nei, nyt barnevakt og alenetid, det er gull verdt i en travel småbarnstid. Man skal ikke undervurdere betydningen av å stelle med forholdet til partneren sin i ny og ne! Med hele to sett besteforeldre rundt seg tror jeg ikke datteren din kunne hatt det bedre 🙂 Hilsen en som har besteforeldre på besøk — og som skal ut med mannen i kveld til tross for at eldstemann er småsyk 😉

 93. Hei Caroline flott skrevet dere er begge to fotte foreldre for lille vakre Nelia.Leit hat hun er dårlig jeg bor selv på cran canaria på vinteren vi har leilighet der. Et lite godt råd bad i sjøen der sirkulerer det rent vann baseng kan være et stort problem har selv fått øyekarar 2 ganger dette er etter råd fra leger både der nede og her hjemme. Nyt ferien vidre og slapp av og kos dere hele familen det fortener dere alle samme.Jeg skal forsten ut og kjøpe caroline veske til min datter i dag i jule gave før jeg setter meg på flyet til cran canaria Lørdag ha en fin dag………

 94. Amen! Når mamma og pappa har det bra – har ungen det trygt og godt, derfor er det ubeskrivelig viktig å pleie parforholdet og «jeg’et» – ikke bare være mamma konstant.
  Når det gjelder alkohol mener jeg det er mye sunnere å la barna se at det går an å nyte og kose seg med en enhet eller to iblant, uten at det er noe unormalt med det. Skal man tabubelegge det fullstendig vil jo ikke ungene ha en fjerneste anelse om hvordan de bør forholde seg til alkohol når de blir eldre.

  Nelia virker til å ligge godt an utviklingsmessig – hadde det vært noe som helst som føltes ustabilt eller utrygt hos henne, ville ofte det slått ut i noe tregere utvikling etc. Ingen har noen rett til å dømme på grunnlag av hva de leser på en blogg hvor bare en brøkdel av hverdagen kommer frem..

 95. Heidi DE

  Hei, Har aldri lest bloggen din før men nå måtte jeg inn å lese. Rystet over at noen skal sitte rundt om å leke politi, si hva som er rett og galt. Som du sier; Det fins ingen fasit på å være foreldre !!!! Vi alle gjør ting forskjellig, sånn er det bare. Men uansett, Masse lykke til videre. Deg kommer jeg til å fortsett å lese/følge med på- Ha en fin dag 😀

 96. Karianne

  Hei Caroline! Jeg kunne ikke vært mer enig i innlegget ditt, jeg har selv en datter på snart 2 år. Og er møkk lei at alle andre vet bedre enn meg. Jeg syns du/dere gjør en fantastisk jobb som foreldre og ikke bry dere om hva andre mener! Stå på videre! Ha en flott dag videre=) Mange klemmer <3

 97. Jeg er helt enig med deg! Som foreldre kjenner man sitt / sine barn best. Ikke bry deg om hva alle andre måtte mene. Mange er nok uenig med min oppdragelse. Men barn er forskjellige. Mitt barn har ulike behov som ditt barn. Det er slik det skal være. For Nelia er du verdens beste mamma. Og det er det som betyr noe <3

 98. Så fint skrevet Caroline. Er gang på gang så forarget over at læse kommentarerne på inlæggende dine! Hvorfor har folk så travlt! Hvad med om de tog vare på sig selv først.
  Nyd ferien og den gode mat (med vin!!!!) Kos med både Nelia og Lars Kristian og familien din!

  Klem fra Danmark

 99. Silje Marie

  Kunne ikke vært mer enig! Hva vet vel egentlig de? Du er flink! 🙂 flott at du setter ord på hva alle tenker.
  Mvh Silje

 100. Moralsk og selvrettferdig harme er en deilig følelse, og mammapolitiet virker som å nyte dette i fulle drag når de endelig finner noe de føler de kan kritisere :/

  Takk for et ærlig og fint innlegg, med helt berettiget sinne mot folk som dømmer uten å kjenne hele bildet. Jeg har aldri tenkt over at dere bor uten slektninger i nærheten og har vært mye alene. Det må ha vært tøft, selv om det er flinke til å se positivt på tilværelsen. Selv har vi to sett besteforeldre i byen, men skulle gjerne hatt enda mer avlastning, hehe. Elsker ungene mine over alt, men det er vinn-vinn når de er sammen med besteforeldre – de knytter sterke bånd utover bare mamma og pappa, utvider omsorgskretsen sin, blir mer selvstendige, og mor og far får litt alenetid eller kjærestetid som igjen gir økt overskudd til å bli enda bedre foreldre.

  Avslutter med å si at en kan lure på hvilke verdier de gir videre til ungene sine, de som bruker tida si på å dømme, spre uhygge og kalle andre dårlige mødre.

  1. Det = dere 😉

 101. Anne-Beathe

  CAROLINE!! HURRA! For et fantastisk innlegg. Mammapolitet er overalt og irriterer vettet av meg! Bra skrevet! Støtter det 110%! Jeg tror faktisk vi er flere av «kriminelle» enn politi der ute, men vi ikke orker å si noe. Jeg er også som deg, tar meg gjerne et glass vin på fredagskvelden eller til maten. men jeg er en dårlig mamma, for det kan jo hende barne blir sykt og trenger akutt hjelp…? Ååå.. Klikker for meg snart for meg på de kjedelige A4 mammaene 😉

 102. Hej Caroline.
  Her i Danmark har vi det samme mamma politi desværre.
  Vi har tre børn, og vi har kæreste tid ca en gang hvert halve år, hvor vi spiser ude eller tager i bio. To gange på 6 år har vi sovet uden dem, det var rigtig fedt, det gør vi igen en dag for det gav ny energi. Det er alt alt alt for lidt kæreste tid vi har. Og vi ville ønske bedsteforældre tættere på, til glæde for alle.
  To scenarier fra vores hjem:
  Ofte når de sover tager vi en stærk øl og laver lidt «sjov» med at de bliver sendt på kostskole, og så græder jeg af afmagt, frustration og utilstrækkelighed.
  Ofte når de sover ser vi på dem og er lykkelige for de er sunde og raske, at de er søde og dejlige nemme børn, vi griner lidt og går ind og elsker og ønsker aldrig andet end familien og snakker om hvor gode forældre vi er.
  Der er mere end online øjet ser og læser. Og der er mange steps mellem mine to modpoler her.
  Jeg læser intet andet i din blog end en helt normal mor med et stramt program. God ferie og nyd tiden med og uden barn og alt det vin eller chokolade eller motion du lyster.

 103. Veronica

  Dette syns jeg var et utrolig bra innlegg, Caroline! Stå på ditt, ikke la noen pelle deg på nesa! Alle foreldre kjenner sitt eget barn best. Jeg er sikker på at også mammapolitiet har tatt noen avgjørelser ifht sitt barn som ikke hadde vært populært hos noen andre igjen.. Jeg synes det var så bra at du skrev litt om dette med et glass vin med barn i nærheten. Ingen tar skade av det, og det er viktig at foreldre også kan kjenne på det å kose seg inni mellom. Stå på!

 104. Fantastisk innlegg og det er virkelig på tide at mammapolitiet blir satt på plass!

 105. Hear hear!

 106. EnigMamma

  Helt enig med deg! 🙂
  Syns å lese det samme på svenske blondinbellas blogg her om dagen. Er det ikke galskap hva folk skal mene noe om!?
  https://www.blondinbella.se/2015/11/kommentar-pa-bussen/

  «Har man ikke noe pent å si, trenger man ikke si noe i det hele tatt», spør du meg 🙂

 107. Eva Karin

  FANTASTISK INNLEGG!!
  Hater slike kjerringer, hvem og hva tror de at de er!
  Glad dere vet selv at dere er flotte foreldre, kos dere videre, også med rødvin!!!

 108. Therese

  Jeg er en ung mor(22) å mammapolitet ELSKER å kritisere meg. De tror jeg har alt for liten erfaring, det kan jeg være enig i.. Men det er ingen andre enn jeg og pappaen hennes som kjenner henne best.
  Nyt ferien videre å kos dere massen med familien<3
  (Å husk at det er enda lenge til dere skal hjem)

 109. Margrethe

  Jeg er innom og leser hver dag, men kommenterer sjeldent, men nå må jeg si noe! For wow, jeg heier på deg!! Du er så tøff og ærlig. Jeg kan ikke engang tenke meg hvordan det må være at alle hele tiden kommenterer hvordan du gjør ting. Jeg er ikke mor og kommer ikke til å bli det med det første, så jeg kan ikke akkurat sette meg inn i situasjonen, men takk for at du endelig setter disse nettrollene på plass! Det var på tide at de fikk høre det.. Man kan faktisk ikke kommentere det man vil.
  Stå på!!!!

 110. Ååå, nå angrer jeg på at jeg ikke kommenterte under innlegget da du fortalte at Nelia hadde blitt syk, for det hadde jeg så lyst til å gjøre. Jeg hadde tenkt å si at du ikke var en dårlig mor, tvert i mot, jeg hadde elsket å ha deg som mamma – hvis det går an å si, hehe 🙂 (Jeg elsker min mamma og altså.) Du kunne jo ikke vite at Nelia kom til å bli syk, og det gjør deg jo ikke til en dårlig mor at dere badet og hadde det gøy 🙂 Og selv om man tenker at det kan skje at hun blir syk, så vil man jo ikke tro at det faktisk skjer. Sånn er iallefall jeg 😉 Også blir hun jo frisk igjen 🙂 Nei, du er kjempeflink. Jeg blir mer enn gjerne som deg når jeg blir mamma. Stor klem 🙂

 111. BRAVO!! 😀 😀 Fantastisk innlegg og godt å se deg si ifra, Caroline. Nok er nok – jeg er helt enig med deg!

 112. Åh, jeg er så enig! Når skal folk få med seg at barn er forskjellige, foreldre er forskjellige, og at det ikke finnes en fasit for oppdragelse?! Du er langt fra den eneste som blir utsatt for mammapolitiet, men kan tenke meg det er ille med gjentatte stikk i kommentarfeltet. Håper dette innlegget får folk som står klare med pekefingeren til å tenke seg om to ganger…

 113. Kjære Caroline! Du er en fantastisk mamma! Ingen kan si noe annet. Ikke bry deg om hva andre sier, kanskje disse mammaene som slenger med leppa skulle brukt litt mer tid med ungene sine i stedet for å bruke tid på å svartmale deg.
  Jeg er mamma selv og vet at slike kommentarer stikker men ikke bry deg.
  Det finnes dessverre mange som trenger å rakke ned på andre for å føle seg bedre med seg selv, uforståelig men sant.
  Det er absolutt ikke deg det er noe feil med.
  Kos dere masse resten av ferien og nyt!
  God klem!! 🙂

  PS hvor er den lekre sorte kaftanen du har på deg fra? (bilde med Nelia på armen) 🙂

 114. Du er nydelig, Caroline. Digger bilder av kroppen din 🙂

 115. Kristin

  Vettu du har helt rett Carloline! Ingen andre kjenner Nelia bedre enn du og din ektemann. Ikke la dine valg påvirkes av hva andre sier. Du er en kjempeflink mor, og det virker som at du alltid setter Nelia først. At dere da av og til ønsker litt alenetid, betyr ikke at dere neglisjerer Nelia.
  Jeg er mamma til en liten jente på 2 og hun betyr alt for meg. Før jeg fikk henne var jeg fast bestemt på at selv om jeg skulle bli mamma, så skulle jeg ikke miste de andre rollene jeg har. Dette har jeg heldigvis klart å opprettholde. Jeg elsker å være mamma, ektefelle, datter, søster, venninne og terapeut. Alle disse rollene er det som tilsammen utgjør MEG. Om jeg ikke skulle få være en venninne eller en terapeut osv til tider, så tror jeg at jeg hadde mistet meg selv. Jeg hadde nok ikke blitt en så god mamma heller på lengre sikt.
  Mammarollen er jo selvfølgelig den rollen man burde sette høyest og som kanskje er mest fremtredende, men jeg mener det er viktig å holde på de andre rollene en også har. Mammapolitiet må ikke glemme at barna en dag (forhåpentligvis) skal fytte ut og leve selvstendige liv. Om den eneste rollen man da har hatt i 18 år er å være mamma, tror jeg mange kan sitte igjen med en tomhet og en følelse av at det ikke er bruk for en lenger.
  Barn har heller ikke godt av å henge i » henge i skjørtene» til mamma hele tiden. Det ligger noe i det utsagnet om at det trengs en hel landsby for å oppdra ett barn. Barna har behov for å få ulike innput fra ulike personer.

 116. Amen! Dette har jeg irritert meg over selv, mang en gang! Både når det gjelder det å være mamma og menneske! Folk skal slenge inn en mening i uansett! «jeg vet bedre enn deg». Er så lei dette! Vi er alle forskjellige, når skal folk skjønne dette?

  Stå på! 🙂 Liker at du tør si meningen din, selv om noen troll kommer til å kommentere dette også! Vet du hva, hvis nettrollene ikke har andre ting å gjøre enn å sitte å skrive krasse meldinger, så synes jeg virkelig synd på de! Dette er stort sett folk som har så dårlig selvfølelse at de på hakke på andre for å føle seg bedre, omtrent som den gode gamle mobbingen på ungdomsskolen! På tide å vokse opp?

 117. Amen…
  I går var vi på julemarked og ble nødt til å snakke med litt store bokstaver til sønnen min. Det var ei som sendte meg ett blikk som kunne drepe. Jeg kan ikke overse bare fordi vi er blant andre mennesker. Barneoppdragelse må til uansett .
  Så foresten en annen blogger hadde fått sur kommentar fra en i mammapolitiet, fordi hun hadde tittet på mobilen sin på bussen, i stedet for å snakke med barnet sitt. Hallo, kan ikke bare noen gå å ta seg en bolle!!!!!

 118. Amen!!

 119. Åse Sørløkk

  Så bra skrevet Caroline!! Tror alle i deres herlige familie har det fint!! Fortsett å nyt ferien 🙂
  «Mammapolitiet» dummet seg kraftig ut med sine påstander..misunnelse!!!

 120. Heia deg Caroline!
  Jeg er sikker på at du er en fantastisk mor for Nelia 🙂
  Nyt ferien videre <3

 121. Fantastisk formulert! Virkelig på tide at mammapolitiet ble satt på plass. Stå på!

 122. Tonemor

  Hei Caroline!
  Det er første gang jeg kommenterer på siden din – men jeg leser ofte bloggen din (selv om jeg over over førr!!).
  Du har nydelige bilder, en fornuftig holdning til livet og mange interessante innlegg.

  OG NÅ HAR JEG LYST TIL Å SI: HEIA DEG!
  Du gjør en fabelaktig jobb som mamma – og alle ser det (bortsett fra de som er misunnerlige/mammapolitiet!)

  Fortsett å blogge om alt som du gjør – og slett de idiotiske kommentarene som ikke hører hjemme noe sted.
  Fy skam dere som leker mammapoliti!!!!!!!!!!!

 123. Ååh herregud, jeg er så glad for at du tok opp dette!!! Tommel opp for deg. Jeg har ikke barn selv men har en søster ( som er verdens beste mamma )som har en sønn på 6 måneder, og hun kvier seg alltid til å gå ut blant folk, rett og slett pga mammapolitiet! Jeg tror ikke disse folka helt kjønner hvor mye skade de egentlig kan gjøre. Du er en god mor og en god kone.!!!

 124. Elisabeth

  AMEN! Stå på Caroline!

 125. Kjære Caroline. Endelig tok du opp dette temaet. Det er så mange ganger jeg har lest kommentarfeltet ditt og bare ristet fortvilet på hodet over hva folk kan få seg til å skrive. Spesielt mammapolitiet, men også mennesker som bare ønsker å pirke på ett eller annet som liksom skal være så feil. Det som faktisk _er feil med det hele, er at noen folk gjemmer seg bak en pc-skjerm og skriver ufine og direkte stygge kommentarer, kun for å skape dårlig stemning, rykke ned på folk, eller fordi de oser av å være sjalusi. Hvorfor kan ikke folk dytte hverandre oppover, i stedet for å dra hverandre ned? Det hadde vært en fin ting det…

  Dette var en fantastisk bra, viktig og velformulert tekst, Caroline. Hatten av for deg! Den gangen jeg en gang får barn, vet jeg hvem det er jeg kommer til å søke råd hos, og bla meg bak i arkivet til 🙂
  Selv om jeg kun kjenner deg via bloggen sitter med et inntrykk over at du er intet annet enn verdens beste mor for akkurat Nelia; din egen datter.

 126. Caroline! HIGH EFFIN’ FIVE!!!!

 127. Susanne

  AMEN!! Fantastisk bra skrevet!

 128. Hei Caroline
  Jeg synes det var veldig godt skrevet! Og jeg er SÅ enig med deg! Synes du og Lars-Kristian Gjør en super god jobb med Nelia. Folk som skriver sånn til deg er bare sjalu fordi de ikke kan Gjøre akkurat det du gjør! Stå på og fortsett med ditt Jeg heier på deg❤

 129. Takk for et bra innlegg. Det er så typisk norsk å kritisere andre, mammapolitiet burde se på seg selv først, deretter om de si noe til noen andre, kan det ikke være noe positivt i stedet.
  Jeg synes at vi skal bygge hverandre opp, og heier på hverandre.
  Stå på Caroline! Du er en inspirasjon for så utrolig mange.

 130. Gustav A Holmedal

  Dette var et innlegg som mange der ute bør ta til seg. Det er flott at man vil det beste for verdens barn men å sitte så freidig og arrogant å tro man har fasiten som Caroline her så flott skriver er jeg helt enig med henne er feil. Jeg har ikke barn selv enda men kan forstå hennes og andre i lignende situasjon sin frustrasjon. Vit om hele situasjonen og ikke bare deler av den som tilfeldigvis underbygger ens eget syn og meninger. Virkelig flott innlegg Caroline.

  Mvh
  Første gangs leser 🙂

 131. Amen! Hater mammapolitiet!

 132. Ååååå heerre!! Takk tusen takk for et fantastisk ærlig og viktig innlegg! Her e eg einig med deg i ALT!!!

 133. Så bra at du tente!!

  Vår lege sa en gang at barn kan være ute med feber, og det er her i iskalde Norge. Så ta henne ut, kjære deg – og som du sier, det er dere som kjenner henne og hennes behov. I tillegg har hun to bestemødre der.

 134. Amen to that! Jeg er så enig med deg! Jeg har ikke barn selv, men irriterer meg noe grønt over bedrevitende foreldre som tror de har fasiten på en hver barneoppdragelse! Jeg syns det lyser lang vei hvor fantastiske dere er som foreldre!
  Kos dere på ferie! 😀

 135. Så bra at du tar tak i dette!
  Syns det er synd at det er noen der ute som bare må nødt til å være «stygge»!!
  Og så finner de alltid det såreste punktet, nemlig barna!
  Stå på Caroline!

 136. Å, jeg elsker når Caroline setter folk (som fortjener det) på plass!! Fantastisk bra skrevet og du kommer nok sikkert til å få en hel haug med forskjellige politifolk etter deg nå. Men, takk for at du sier fra! Ønsker deg lykke til med kommentarfeltet på denne artikkelen 😉 Nå når jeg skriver er det » No comments», men jeg tenker at det strømmer inn masse hyggelig meldinger til dere, men også et fint knippe nettroll som vil lire av seg det ene med det andre. Håper denne meldingen likevel kan «jevne» det ut for deg 🙂 Liker deg jeg Caroline, og jeg håper jeg kan bli en mor som deg, enn de som lusker rundt og lager kvalme for andre. Nyt ferien videre, og ikke la noen ødelegge den for deg! Stor klem fra meg 🙂

 137. Åh, jag blir så ledsen när jag läser detta. Vad är det för fel på mammor som måste vara elaka??
  Ingen annan är en bättre mamma till ditt barn än vad du är, precis som att ingen annan är en bättre mamma till mitt barn än vad jag är.

  Ni verkar har det toppenbra, och barnet ert har två fantastiska föräldrar!
  Njut av sol, värme, middag med mannen och vin till maten!

 138. Jeanette

  Åhh så sant! Bra du tar det opp, og setter dem litt på plass. Jeg har ikke barn selv, så hva vet vel jeg.. Men jeg vet og forstår såpass at alle barn er forskjellige, det samme er familier. Det som er rett for noen trenger ikke å være rett for alle, og så lenge alle elsker barna sine og vil deres beste (noe de aller aller fleste har og vil!) så syns jeg folk får passe på seg selv :* Er veldig lett å kritisere Caroline og Lars Kristian siden de er såpass offentlige, men hva om alle norges mammaer stod på døra di??

  Kos dere på ferie <3

 139. Veldig fint å se denne siden av deg! At du kan bli irritert og sint!!!

 140. Fantastisk at du tar igjen! Dette var så på sin plass å svare igjen på den ubrukelige personen som har prestert å «arrestere» deg. Jeg som tenkte etter gårsdagens innlegg at wow, hun virker som en fantastisk god mor med den perfekte balansen i hverdagslivet. Jeg tenkte og at det ikke er mange små barn som får så mye fri fra barnehagen som deres lille datter. De fleste små barn er i bhg fra 07.30-16.00 hver dag med kun helgene og de korte ettermiddagene med foreldrene. Dere tar med Nelia på det dere gjør,om det er jobb eller fritid. Og den tiden hun blir passer av besteforeldre er jo bare GULL VERDT! For henne,dere og besteforeldrene. Stå på! Nelia er HELDIG som har akkurat dere som foreldre.

 141. Så enig med budskapet i innlegget! Så synd du føler du må synke ned på det tåpelige clickbait overskrift nivået.

 142. Hør hør!

 143. Fantastisk innlegg ! Kommenterer sjeldent og har ikke fått lest bloggen din fast på en stund fordi jeg selv fikk barn for 12 uker siden. Men nå måtte jeg bare kommentere. Dere vet og vil det beste for deres barn. Som alle andre foreldre for sine barn. Folk må bare slutte å mene og bry seg om ting de ikke har noe med! Stå på Caroline!

 144. Lurer på hvorfor noen har behov for å fortelle mennesker de ikke kjenner engang hva som er rett og galt. Ikke rart det er krig å konflikter i verden når folk skal legge seg opp i ting de hverken har kunnskap om eller har noe med. Dere som holder på slik er heller ikke perfekte så hvorfor ikke begynne med dere selv.

 145. Så bra skrevet caroline. Er i samme situasjon med ingen familie i nærheten. Kan telle på en hånd de gangene vi har fått alenetid på noen år. Dere er foreldre å dere vet best.
  Er også viktig at Nelia får litt tid alene med sine besteforeldre.
  Nyt resten av ferien.
  Klem

 146. Vet du hva jeg synes du burde gjøre? Slutt og publiser mammapolitiets (eller mammatroll er egentlig et bedre ord..) kommentarer! Dette trolleriet som de holder på med burde egentlig bare knebles og ikke få se dagens lys! Jeg synes dere gjør så mye bra, og det skulle bare mangle at man får lov til å være seg selv i tillegg til å være foreldre! Her er en «gavepakke» til mammatrollene, kommentér gjerne mine «uansvarlige» utskeielser som mamma:
  – jeg dro til London med en kompis da min sønn var 4 mnd!! Jeg måtte pumpe på flyet, pumpe på Heathrow, reise tilbake til Norge etter bare noen timer i London fordi han ikke ville ta flaske (selv om han hadde gjort det hundre ganger tidligere), pumpe på flyet igjen og kom endelig hjem til ham etter mange stressende timer. Alt gikk bra!
  – vi dro på Norefjell en helg da han var 7 mnd, da var han hjemme med farmor og mormor mens vi hadde en helg med god mat, vin, søvn og kvalitetstid!!
  – jeg dro til New York da han var 11 mnd, da var jeg borte i fem dager og det var HERLIG!! Han var hjemme med pappa’n sin og de koste seg glugg! (Og ja, jeg ammet fremdeles og hadde fryser’n full av morsmelk! Pumpet meg gjennom den turen også)
  – vi har reist på ferie med ham med feber!! Og det gikk ikke så bra! Vi måtte på legevakten og få antibiotika vi også. Men det løste seg! Han ble frisk og hadde åtte fantastiske dager med kvalitetstid sammen med foreldrene sine. Da er to dager med feber og en tur til legevakten verdt det.
  – vi har vært alene på andre helgeturer fem ganger siden han ble født, og han er 3,5 år nå. Herlig!!
  – vi har hatt en del middager ute sammen enten som par, eller med andre venner, mens besteforeldre enten har passet hos oss, eller han har vært hos dem. Og det er helt supert!! Han har jo hatt en nær og trygg relasjon til familien sin siden han var bitteliten!
  «It takes a village to raise a child» er det et uttrykk som heter. Det tror jeg på. Jo flere som gir barna omsorg og kjærlighet, jo tryggere blir de og foreldrene blir mindre slitne.
  Vi er kjempeheldige med besteforeldre i nærheten som gladelig stiller opp. Og det benytter vi oss av. Hadde vi ikke gjort det hadde vi glemt at vi faktisk er kjærester og vi hadde blitt familien A/S som kun driftet og gjorde ting som familie, hvilket er magisk og det vi vil 99,9% av tiden. Men det må være lov å være noe annet enn mamma og pappa en gang i mellom også.

  Kos dere på ferie! Nyt mat, vin familietid og alenetid:)

 147. Hei Caroline. Ikke bry deg om teite kommentarer! Det er alltid noen som tror at de vet alt bedre enn andre. Det er 100% sikkert at mor og far kjenner barna sine best! Jeg tar alltid med datteren min ut en tur når hun er lei av å bare sitte hjemme på grunn av sykdom. De må jo få frisk luft de og. De som kommenterer sånt, har rett og slett for mye fritid. Dere må kose dere masse på tur og sende litt varme hjemover, det er iskaldt her.

 148. Så bra at du skriver om dette!! Tror de aller fleste mødre kjenner seg igjen her, på den ene eller den andre måten.
  Det er desverre altfor lett å dømme andre.

 149. BRAVO 🙂 🙂 🙂

 150. Hverdagsfruen

  Hei!Jeg har selv vært både vitne og offer for mammapolitiet.Når man feks kommer på butikken med en overtrøtt,sta og irritabel 3 åring står forholdene til rette for en skikkelig heisatur!!Da ble de fort skriking,slåing og store demonstrasjoner fra poden.Når du i tillegg er sliten selv sier det seg selv at man kanskje ikke orker å gå inn å ta alle diskusjoner.MEN når man da skal være redd for å bli sett på og stemplet av enkelte så gjør ikke det denne utfordringen lettere!!Hva med å heller gi en klapp på skulderen til mor og heller gi litt medlidenhet,for man har vel alle vært der og kjent på fortvilelsen??Det er ikke alltid lett å være småbarnsforeldre:)Lykke til videre,gi mammapolitiet en fing og gå rak i ryggen videre:)Hilsen en mamma som kjenner seg godt igjen<3

 151. Du slår mæ ikke akkurat som mammaen som svikte dine plikter, pga planlegging av alene tid og et glass vin innimellom. Æ e vokst opp med foreldra som tok sæ ei øl no og da, æ e ikke spesielt «traumatisert» av den grunn ;). Æ drikk ikke alkohol lamme mine onga, men det e for de æ svert sjelden drikk. Min mann kan god ta sæ ei øl uten nån prblema. Det her e vel snakk om å nyte et glass alkohol vs et alkohol problem. Å ja du har rett man kjenne sine barn best. Mamma poletiet va svært kritisk til mæ når mine va babya for de æ hadde så lite klær på dæm, men dæm va varme onga hadde æ hadd mer klær på dæm hadde ongan hadd det svært ubehagelig. Å ja det e viktig å pleie forholdet ellers blir man et «familie AS» ongan har godt av foreldra med gode relasjnoa, ikke bare et par voksne som prøve å få tidskabelen til å gå opp. Så det så 😉

  Eva fra prosjektavslappa.blogg.no

 152. Kjære Caroline. Jeg er så enig. Kvinner er kvinner verst. Dessverre. Jeg har nå voksne barn.men dette Mamma politiet eller kjerringer som tror de har svaret på alt,de har vel alltid vært på banen. Jeg ble nesten anmeldt da en såkalt venninne så at min datter lå på magen når hun sov. Hun forsto ikke at selv om jeg la min datter på ryggen så snudde hun seg iløpet av sovetiden. Løsningen ifølge henne var å kjøpe en sovesekk og binde henne fast slik at hun ikke kunne snu seg. Herregud skulle jeg binde fast ungen min som I en tvangstrøye. Jeg ammet henne også altfor lenge ifølge denne damen. Hadde melk I massevis og kunne også levere til nyfødt avdelingen på sykehuset. Så min datter fikk det hun trengte og var med på å hjelpe mange små nyfødte. Det hele ble avsluttet helt naturlig. Kos dere ilagt som kjærester , det tjener både dere og lille Nelia på I lengden. Ser mange par som 24/7 er sammen med barna/partneren og som dessverre ikke er kjærester lenger bare partnere som administrerer hverdagen. Så kos dere sammen som kjærester og som foreldre. Hilsen mamma med voksne barn og Gift I 25 år med kjæresten min .

  1. Haha, hva er det med folk og å legge seg borti amming? Man kan jo ikke vinne uansett. Enten man ikke ammer, ammer kun en kort stund eller ammer veldig lenge – man får pes uansett! Jeg ammet begge mine til de var 18 måneder gamle (kun for kos, de spiste selvsagt vanlig mat ved siden av så snart de ble gamle nok til det). Det var ikke måte på hvor sjokkerte noen mennesker var over at jeg fortsatt ammet da de var over året. «Nå må du vel snart slutte med den ammingen!» Ehh… Nei! Det var nesten så jeg fortsatte å amme enda lenger på ren trass 😉

 153. Mathilde

  Jeg er overbevist om at mødrene i mammapolitiet ikke feier spesielt mye foran egen dør, men bruker all sin tid og energi på å være misunnelige på andre. Å grave seg ned i misunnelse og grådighet er farlig farlig… Det er så bra du sier fra, for ingen andre enn dere vet hvordan dere egentlig har det! Heier på deg – er sikker på at du er en fantastisk mor!

 154. Hjelpes! Kjenner jeg gruer meg til å møte «mammapolitiet»… Som om det å være mor ikke er utfordrende nok.

  Jeg håper du og mannen klarer å kose dere med alenetid med den beste samvittighet, til tross for hva noen mener og tenker! Jeg elsker den vesle jenta mi, men innrømmer gjerne at jeg gleder meg til mannen min og jeg kan ha en date night igjen, selv om vi sikkert kommer til å prate om gullet vårt hele tiden c»,)

  Også håper jeg det ikke skremmer deg fra å dele ting med leserne dine! Du er så flink til å inspirere og motivere, og jeg lover i hvertfall å passe mine egne saker;)

 155. Takk for at du skrev dette innlegget!
  Tror vi er flere mødre som kjenner oss igjen….

 156. Amen! Det er helt utrolig hva de kam påpeke og kommentere!

  Du er et flott menneske, Caroline!

  1. Du følger med Ida…. For du er vel Ida fra i går

 157. Kariann

  Her må jeg jo bare kommentere. For mammapolitiet er skumle korrupte greier. 😛 Jeg har vært heldig og har hatt en søster jeg har kunnet få god feed back fra når jeg har følt meg som en dårlig mamma fordi jeg ikke klarte å holde meg helt unna fenalår til jul når lille lå i magen liksom. Eller når vi valgte å bruke Pampers for lille fikk så bleieutslett av Libero. Dessuten var Pampers bleiene smalere rundt lårene så bæsjen holdt seg på plass. Hehe.
  Men når det kommer til dette her. Hærlighed. En blir jo gal av å holde et sykt barn inne hele tiden. Og nei vet du hva. Dere vet best når Nelia kan bevege seg ut av hus og ikke.
  Vi har heller ikke familie i nærheten. Så dermed kjenner jeg meg godt igjen at når man først har mulighet til litt barnevakt så «utnytter» en det. Det gjør hvertfall vi. Og for all del det kan sikkert virke som dere har mye alene tid, men det er nok mer at du setter så mye mer pris på det da det ikke skjer så ofte at det blir godt opplyst når det skjer. Så det kos dere så mye dere kan som kjærester og. Det er viktig å lade de batteriene og!
  Når det kommer til alkohol så for meg hører ikke det sammen med barn i det hele tatt. Men det betyr ikke at det ikke kan funke for andre. For all del hadde jeg sett folk som helte nedpå mens to åring satt der så hadde jeg jo grepet inn. Men reagerer ikke når folk har ei kose øl. Jeg tenker ikke over det da. Men jeg vet hvor lite jeg sv og til tåler og dermed er det ikke vits for meg å ta et glass vin rundt jenta mi. Plutselig så kjenner hun meg ikke helt igjen. :/ Men det er jo meg. 😛
  Og jeg syns denne helge-frukten din var genial. Vi har litt vanskelig for å holde lille borte fra alt små godt da hun har eldre søskenbarn som hun har fått smake av. Men det «problemet» har ikke dere og da kan dere lettere gjennomføre det helt. Og det syns jeg bare er supert!
  Nei stå på Caroline. Og kjenn på den følelsen st du er ei god mor som gjør alt hun kan for at lille prinsessa si skal ha det best! <3
  Kos dere videre på ferien, bare litt mer enn ei uke igjen nå vettu. 😉 Hehe
  Klem.

 158. Så utrolig bra skrevet! 🙂 Stå på videre, du er flink!

 159. Tonje Gulbrandsen

  Bravo! Gjør som dere vil og det som funker for dere, det gjør vi. Syns det virker som.om dere gjør en helt utmerket jobb, Neida det frisk og rask ut og etter hva jeg kan se så har hun det kjempe bra!
  Folk for feie fot sin egen dør først, dette mammapolitiet er garantert ikke feilfri og de gjør sikkert mye» feil» de å!!!!

 160. Kommenterer ALDRI, men nå føler jeg det er på plass med et lite amen og halleluja! Helt enig med deg Caroline, og bare kos deg med både alenetid, mammatid, vin og brus du, eller hva du nå måtte føle for! Du vet best hva som er riktig for deg og din familie! Kos deg videre på ferie, og god bedring til Nelia 🙂

 161. AMEN! Jeg ble utrolig provosert da jeg leste den kommentaren, det er greit å være uenige – men gi nå blanke i å prakke ditt oppdragelsesmønster på andre på den nedverdigene, ufine måten! Takk og lov for at det finnes foreldre som dere som drikker vin og fokuserer på kjærligheten.

 162. Fast leser

  Hei Caroline! Du virker som er fantastisk mor. De som pirker på alt gjør det av sjalusi. Du trenger ikke å forklare deg! Bloggen din har blitt så utrolig mye mer personlig og interessant igjen.

 163. Tonje Gulbrandsen

  Neila ser ikke neida det 🙂 :/

 164. Bra, Caroline!!! På tide at du sier fra, forsåvidt:) Endelig få satt mammapolitiet litt på plass. Enkelte eier ikke vett..

 165. Katrine

  Herregud, kan ikke bli mer enig i det du skriver over her!! Disse forståsegpåerne kan ta et titt på seg selv før de uttaler seg. Ingen oppdrar barn likt og flere måter kan faktisk være bra. Jeg er utrolig imponert over livet dere lever og alt dere får til. Det er bare å ta av seg hatten og bukke dypt. God ferie videre 🙂

 166. Anne Benedikte

  Fantastisk bra skrevet! Vi må slutte å kritisere og heller støtte hverandre

 167. Anne Benedikte

  Fantastisk bra skrevet! Vi må slutte å kritisere og heller støtte hverandre

 168. Jeg kunne ikke vært mer enig med deg Caroline! Det finnes altfor mange som kritiserer andres måte å være foreldre på. Jeg er helt sikker på at for å være gode rollemodeller som foreldre, så trenger man tid til å pleie kjærligheten. Jeg vet ihvertfall at jeg har det mye bedre med meg selv og samboer når vi har fått litt tid alene, og synes det er fint at barnet får se foreldre med kjærlighet for hverandre 🙂 det funker for meg iallefall.

 169. Jeanette

  Flott skrevet, Caroline 🙂 Det finnes INGEN fasit på barneoppdragelse, og det finnes INGEN bedre forelder enn andre forelder er 🙂 En og hver forelder kjenner best sitt barn, og dets behov. Til dere som kritiserer, SLUTT MED DET!
  Fortsatt god ferie, nyt familietiden, og også alenetiden <3

 170. Har ikke barn selv, men AMEN til det!!

 171. Hei!
  Først ha en riktig god ferie. Nå bare MÅ jeg også kommenter. Er så enig med deg Caroline! Folk er «rare». Hatt en nabo som er lege. Han sier ingen har vondt av frisk luft hvis de er kledd til været. Da vårt barn var baby fikk hun over 40 i feber. Ringte legevakten og de sa vi skulle legge henne på ett kaldt rom med vindu oppe for å få ned temperaturen.
  Men til en historie jeg egentlig ville nevne for å si folk er «rare». En av vår døtrer hadde fått baby og vi var en tur i Drammen. I en passasje kom hun ikke forbi noen ungdom med vognen og ba de høflig om de kunne passe seg litt. Hun fikk da en MASSE beskyldninger ut av det blå hvor dårlig mor hun var. Noe som ikke hang på greip. Hun ble paff, nesten begynte å gråte og sa bare «på hva slags grunnlag?» men måtte gå for tårene kom. Jeg kom bak og hun vet jeg kan si ifra men ba meg bare komme. Over to år etter sitter den hendelsen så i og hun kommer stadig inn på den for hun ble så sjokket. Er det mulig? Ja er vist det…..folk får seg til å si så mye. Følg hjerte og dine egne meninger. Dere vet best for deres barn.

 172. Caroline

  Amen!

  Heldigvis for oss alle mødre, dukker barnevernet opp om vi ikke er gode nok.

  Du er mer enn god nok. Akkurat som meg.

 173. Tone Irvoll

  Veldig bra innlegg. Ikke la noen fortelle deg hvordan du skal oppdra barnet ditt. Dette er helt uhørt. Stå på!!

 174. Linn Merethe

  Amen! Så enig Caroline. Stå på, du og Lars Kristian vet hva som er best for Nelia og ingen andre. Politiet får ta seg en bolle og se på seg selv. Sikkert godt for mammapolitiet å klage på deg, for da slipper de å se sine egne feil

 175. Amen!!! Der fikk du virkelig sagt det! Håper de som dømmer og kritiserer har vett nok i hodet til å ta inn dette budskapet. Jeg tviler ikke et sekund på at dere er gode foreldre og at dere alltid har barnets beste i fokus.

 176. Du har redan sagt det mesta så jag säger «bara» TACK för det här inlägget! Är också otroligt less på mammapoliserna – eller mammamaffian som jag kallar de då jag förknippar polisen med något bra och maffian med något dåligt!

 177. Fantastisk skrevet! Er alltid noen som skal rakke ned på andre! De burde passe på seg sjøl. De ernte så forbanna perfekte de heller!

 178. Kristina

  Og «amen» til det! Gurimalla, er det mulig hvordan enkelte skal bry seg… At du er en god mor er vel noe som kommer godt frem på bloggen din. Keep up the good work, og glem disse bedrevitende mødrene!

 179. Ja og amen, kjære Caroline! Jeg er ikke mor, så jeg kan ikke uttale meg om dette med foreldrerollen, men tenk altså at noen skal stikke nesegrevet sitt så langt inn i andres saker! Jeg fatter ikke… All støtte til deg, altså. Du gjør en fantastisk jobb både med bloggen, studier og ut fra det jeg kan bedømme når jeg leser bloggen din, også som mor! Det finnes ingen fasit for barneoppdragelse. Når skal folk skjønne det? Du er fantastisk. Dere er fantastiske! Og det kommer så tydelig fram at Nelia er et lykkelig barn. Hva mer kan man ønske?

 180. Hei Caroline
  Kom nettopp over en nyttig artikkel som handler om: Derfor trenger barna bestemor og bestefar. Synes denne passet så godt til dagens innlegg så jeg vil at alle leser den

  https://www.mammanett.no/barn/derfor-trenger-barna-bestemor-og-bestefar

  Ha en fin dag videre

 181. Kine Holmgren

  Utrolig bra innlegg, noe av det beste jeg har lest på lenge. Jeg er selv småbarnsmor til to flotte jenter og hverdagen består stort sett av jobb, barnehagehenting, middag, lek med barna og legging av barna. Det er utrolig viktig å pleie kjærligheten mellom foreldrene og det er faktisk både viktig for foreldrene og også barna. Det er dessverre mange som skiller seg under småbarnsperioden, kanskje for at man ikke har satt av nok tid til å pleie nettopp kjærligheten mellom foreldrene? Man elsker jo barna sine over alt, men det skal ikke dreie seg om bare barna bestandig. Man må tenke litt på seg selv og det gagner også barna i det lange løp. Folk er dessverre blitt så opptatt av å være «perfekte» og at det alltid skal være noe rett og galt. La folk få ta egne valg og man må slutt å blande seg. Dere kjenner deres datter best – ikke nabodama!! Stå på videre! Du får iallfall en stor tommel opp fra meg for dette innlegget, samt en stor applaus! 🙂

 182. People always have something to say … about everything!
  There are plenty of people who think they know it all, they are usually the most stupid ones.
  xo
  Danit

 183. Hei! Godt å få ut frustrasjon. Tror manges kritikk bunner i sjalusi for alt du får til. Stå på.
  Klem fra firebarnsmor

 184. Huff da! Kan forstå det du blir frustrert, oppgitt og lei. Jeg har jo ikke barn enda, men selvfølgelig vet du og mannen din som er foreldre hva som er best for Nelia. Stå på! 🙂

 185. Kjersti

  Jeg er så enig, så enig! Men.. Du må også klare å ta et skritt tilbake å se på hvordan du fremstiller dere utad. For jeg tenkte akkurat det samme da jeg leste det forrige innlegget, uten at jeg gadd å dvele noe mer med det (for jeg er ikke noe mammapoliti i det hele tatt). Du kan selvfølgelig ikke presentere alt dere har foretatt dere i løpet av en hel dag – men når kun «glansbildet» kommer frem er det lett å glemme at hverdagen deres også består av mye mer enn det du legger ut her. Du er helt garantert en mamma som alle oss andre, som alltid lar barnas behov gå først, men når det du viser oss her er alt det andre, så kan du faktisk ikke forvente noe annet enn at folk reagerer. At de heller kan holde det for seg selv er jeg forsåvidt helt enig i!

 186. Såååå sant!! Og det er jo gjerne de offentlige det går ut over. Huff, håper du klarer å overse disse tåpelige kommentarene til folk! 🙂

 187. Synes dette var et veldig godt og reflektert innspill i mammapolitidebatten! Jeg kjente meg igjen i flere av de tingene du skrev og det var godt å se at til og med du blir drittlei av all synsing og mening om alt og alle.
  Det er slitsomt at alle mener så mye om oppdragelsen til andre, det er kanskje ikke så rart at man er så sår på kritikk på oppdragelsen heller, samfunnet er altfor opptatt med å dømme. Heldigvis så kan jeg ta avgjørelser trygt for mitt barn nå, og da jeg oppdaget at andres synsing og meninger ikke betyr noe, ble jeg den beste mammaen jeg kunne bli 🙂

 188. Kunne ikkje vært mer enig, og eg har ikkje barn eingang. Folk må slutte å legge seg oppi hå andre mennesker gjør eller åssen de velger å leve livet sitt. Ein må få lov te å gjøre som ein selv ønsker og åssen det passer seg sjøl og sin familie. Ikkje alt passer for alle, og det må det være LOV til. Folk må slutte å legge seg opp i hå andre mennesker gjør og skulle ha noe å sei om ALT! Blir reint flau på «Mammapolitiets» vegne.. Om dikkan e så prakteksempeler av nokken mødre så gratulerer med det, det e vel ingen konkurranse heller? Skjerp dikkan. Istedenfor å sitte å kommentere å være negativ på ein blogg, så bruk tida dikkans med familien. Verste eg veit e slike nettroll som klager på alle andre før de ser seg selv i speilet.
  Caroline, skjønner du blir forbanna. Eg e overbevist om at Nelia ikkje kunne hatt bedre foreldre. Stå på.

 189. Jeg pleier ikke å kommentere, men nå klarer jeg ikke å la vær! Er så utrolig enig med deg, har selv ikke barn, men må si det er helt utrolig at andre klarer å skrive noe slikt til andre mennesker de ikke kjenner. Leste selv det som ble skrevet i forrige innlegg, og ble helt oppgitt. Prøv å hev deg over det, og kos deg med familien din med GOD samvittighet! 🙂 Misunner dere som er i varmere strøk, er blitt skikkelig kaldt her i Norge!
  Stor klem 🙂

 190. Fantastisk skrevet! Synes både du og Lars-Kristian gjør en fantastisk jobb med Nelia, og har aldri tvilt et sekund på at dere er de beste foreldrene hun kunne hatt. Synes det er synd hvordan enkelte skal ta seg rettigheter til å bestemme hvordan andre skal oppdra sine barn. Stå på videre, dere gjør en bra jobb!

 191. Annette

  Synes dette var er kjempefint innlegg om et veldi viktig tema I hverdagen… tror virkelig alle mødre kjenner seg igjenn I dette… og like ofte som det er andre mammaer som tror de veit bedre en alle andre og gjerne liker å påpeke det , er det jo faktisk mennesker uten barn som også holder på med dette.
  Fantastisk at du tar et lite oppgjør med disse menneskene ! 🙂

 192. Silje B

  Amen! Stå på, Caroline:)

 193. Fair enough.

  Det jeg ikke helt forstår er hvordan du har gått fra, i starten til ikke å ønske og publisere ett eneste bilde av henne, til nå å publisere bilder av henne som jeg vil påstå er sjøre og sensitive. På bildet med kaninen og smokken ser hun rett og slett puslete og syk ut. Slike bilder hadde jeg ikke ønsket at skulle ligge ute av mine barn. Jeg hadde heller ikke ønsket selv at slike bilder av meg som barn skulle ligget på nett. Enig i at mammapolititet er noe av det mest irriterende og slitsomme som finnes, men dette med å publisere bilder av barna på nett er noe flere burde si i fra om. Det er så alt for lite gjennomtenkt.

  1. Er du mammapoliti i forkledning?
   Det som er så fint, er at det er foreldrene selv som bestemmer om barnet skal eksponeres på nett. Tenker denne avgjørelsen er vel gjennomtenk.
   Slutt å legg deg opp i andres valg og avgjørelser som foreldre. Feil for egen dør når det behøves, da blir verden en mye hyggeligere plass 🙂

  2. La meg rette på deg der:

   Det er så alt for lite gjennomtenkt ETTER MIN MENING

  3. Lilla Dalla

   Det er jeg enig i. Jeg reagerte på at hun lille rett og slett ikke så frisk ut. Hvorfor publisere slike bilder? Stakkar liten.

   1. Neliane

    Helt enig. Hadde aldri eksponert mine barn på den måten! Og angående alkohol synes jeg det er hårreisende hvor mye du og LK drikker. Hvis det bare er det VI ser så er det for mye , sammen med barn. MIN mening. Man skal ikke undervurdere de små forandringene barn merker og som kan Gjøre dem usikre, selv om mor og far er «bare» blidere e.l….

  4. Marianne

   Helt enig i dette.

   Jeg tror Caroline er en flott forelder, men jeg synes ikke det er så rart at man leser at et barn er sykt, ser bilder av barnet der hun ser syk og utilpass ut, leser om foreldrenes planer og trekker egne konklusjoner. I dette tilfellet blir konklusjonen tydeligvis gal, men den er ikke ulogisk. Derfor er det ikke lurt å poste bilder av syke barn.

 194. Tommelopp! Så utrolig bra skrevet! Spiker’n på hodet! Fortsett som du gjør! Du er flink og inspirerer mange Alltid noen som må ha noe negativt å si!

 195. Amen, sistah!

 196. Standing ovation, Caroline!!! Jeg er SÅ enig! Du har vært veldig tålmodig med disse know-it-alls, jeg blir så irritert når jeg leser sånne kommentarer, men har aldri giddet å begynne å krangle med de – ingen vits.
  Jeg venter ei lita prinsesse i april og leser de gamle artiklene dine for å få inspirasjon 🙂 Jeg synes du er fantastisk mamma, ingen tvil om det! Og disse her mobbere som legger igjen sånne kommentarer, gjør det, fordi de ikke er fornøyde med sitt eget liv. Lykkelige mennesker føler ikke behov for å tråkke ned andre.
  Ha en fortsatt kjempefin ferie med familien din!

 197. Nå kjenner jeg at jeg blir ordentlig provosert..
  Jeg kan være enig i at det er mange forskjellige måter å oppdra og ta vare på et barn på, men folk må da skjønne at din/ deres måte ikke er farlig for Nelia?
  Jeg har selv vokst opp i et hjem der en øl eller et glass vin til maten på lørdagene er helt greit, og folk vet å beherske seg, noe jeg er sikker på at du og Lars-Kristian også gjør.
  Man kan jo selvfølgelig stille spørsmål om man selv ville valgt å oppdra Nelia på den måten du og Lars-Kristian gjør, men så lenge det ikke er skadelig for Nelia, så skjønner jeg ikke hvorfor folk skal blande seg inn.. (Og slik jeg ser det, virker Nelia som den lykkeligste jenta på jord).

  Stå på som de gode foreldrene dere er! 🙂
  ALLE trenger alenetid en gang i blandt, og for deres del er det vel fortjent! 🙂

 198. Mammapoliti blir vi nok ikke kvitt uansett, vi er alle forskjellige, og det er ikke alle som er like flink til å akseptere og respektere det. Og på områder der vi kritiseres for hvordan vi er som foreldre, er vi nok ekstra sårbare.

  Jeg har for eksempel et helt annet forhold til alkohol til deg. Jeg liker ikke å drikke alkohol med barna til stede, selv om det bare er et glass og jeg ikke blir noe påvirket av det. Samtidig har jeg en mann som gjerne tar en øl til maten når det er middagsselskap. Ungene tar ikke skade av det. Jeg synes kanskje alkohol har vært litt ofte nevnt på bloggen, men så tror jeg også alderen på leserne har økt parallelt med din alder. På samme tid som yngre lesere kan plukke opp at alkohol kun er nevnt som «kos og hygge», og aldri som fyllefest.

  God bedring til snart 2-åringen! Hun er nok i de beste hender, om det er med foreldre, besteforeldre, eller alle på en gang 😉

 199. Helt enig!! Mamma politiet kan tre av tjeneste.

 200. Christine

  Det er bare helt hårreisende det folk får seg til å skrive. Helt utrolig latterlig. Bare hev deg over det Caroline, du er en fantastisk person og mamma til herlige Nelia, men jeg skjønner godt at dette er fryktelig irriterende. Klem

 201. Amen til den Helt enig, det holder nå!!! Jeg tenker at de som bryr seg så mye om hva andre gjør, ikke kan ha det helt bra med seg selv!

 202. Drit i dem! Rett og slett. Jeg synes dere gjør en utmerket jobb, jenta deres stråler jo!
  Hun har fantastiske foreldre og det skal dere være stolte av. Stå på!

 203. Jeanette

  enkelte folk altså! Kan de ikke bare passe sine egne saker? Utrolig leit at folk sier slike ting,de kan ikke ha mye å holde på med.
  Synes det virker som om du og Lars Kristian er kjempeflinke foreldre! Dere er hverfall en kjempesøt liten familie <3

  Synd at mange skal blande seg inn i ting de ikke vet noe om,det er jo ikke alt som kommer frem på bloggen heller! Håper Nelia blir frisk igjen snart og at dere koser dere resten av dagene dere har igjen!

 204. Jeanette

  enkelte folk altså! Kan de ikke bare passe sine egne saker? Utrolig leit at folk sier slike ting,de kan ikke ha mye å holde på med.
  Synes det virker som om du og Lars Kristian er kjempeflinke foreldre! Dere er hverfall en kjempesøt liten familie <3

  Synd at mange skal blande seg inn i ting de ikke vet noe om,det er jo ikke alt som kommer frem på bloggen heller! Håper Nelia blir frisk igjen snart og at dere koser dere resten av dagene dere har igjen!

 205. Benedicte

  Flott blogginnlegg og jeg er enig i at dere har lov å unne dere litt alenetid for å opprettholde gnisten men, når det kommer til alkohol er jeg uenig for et barn kan merke mer enn vi tror, selv om du selv ikke føler deg beruset så kan den lille merke det.
  Det er selvfølgelig ditt valg og det er du som bestemmer over deg og din lille prinsessen men gjennom ett blogginnlegg så må man regne med forskjellige synspunkt.
  Ha en fin dag videre.

  1. Beklager altså, men må bare kommentere på denne. Jeg hadde foreldre som kunne ta seg et glass vin i helgene om de ønskt det da jeg var liten, og jeg har ingen såkalte «arr» pga det. Det er først de seneste årene jeg har begynt å tenke at «kanskje det ikke er lov» bare fordi det er så mye snakk om det, selv om det aldri har vært et tema før. Så lenge de ikke drikker seg tydelig beruset så er det ikke noe problem, dere er alt for hysteriske.

   1. Anne O

    Nei, jeg endrer meg ikke etter ett glass vin. Hører stadig at noen påstår at man endrer seg etter ett glass vin uten at man forstår det selv. Vel jeg kjenner meg selv, og slike påstander blir bare latterlige.

   2. Helt enig med Ida!

  2. Jeg har vokset opp med foreldre som har drukket både ett og to og av og til tre glass vin på fredags- og lørdagskvelden. Jeg har aldri sett dem beruset, og aldri følt at de har vært anderledes enn de pleide. Derimot har jeg selv fått et veldig naturlig forhold til alkohol, da jeg hele livet har vært vitne til kontrollert drikking. Jeg er nok en av dem i min vennegjeng som drikker minst.
   Så jeg forstår virkelig ikke problemet med at noen skal ta seg et glass vin mens barna er tilstede. Man skal ikke drikke seg full, det er vi alle enige om, men jeg tror Caroline tåler et par glass vin før Nelia merker noe som helst.
   Det er det ingen andre enn Caroline som vet hvor hennes grenser går og hvor mye alkohol hun tåler, så da synes jeg det er best at det er hun som bestemmer det også 🙂

 206. Ååå takk! Fantastisk innlegg! Jeg elsker deg og bloggen din! ❤️

 207. En ting jeg lurer på er hva de som skriver slike ting tenker de skal med det de skriver?! Tenker de at du kommer til å endre slik du oppdrar eller de valgene du tar i forhold til datteren din pga det de skriver? Seriøst! Bra innlegg Caroline!

  Er du en av de som skriver sånne ting, så håper jeg du kan slutte med det! Det gjør mer vondt enn godt og er totalt unødvendig! Selvom du ikke har ment noe vondt for Barnas skyld er det ikke koselig for de å lese hvordan andre spekulerer i hvordan de har blitt oppdratt 😉

  Håper du har en fin ferie videre Caroline, og koser deg og slapper av! Nyt hvert øyeblikk, så håper vi at nelia blir frisk 🙂

 208. Jeg har ingen barn selv. Men helt enig med deg, du kjenner ditt barn best. Og ingen barn er like og alle gjøre ting forskjellig. Gjøre det dere føler er riktig, ikke som alle andre sier eller mener er riktig. For som du selv sier, dere kjenner deres barn best. Og hva hennes behov er.
  Vel håper Nelia er bedre nå. Vis ikke god bedring til henne.

 209. Christine

  Ah, jeg vet iallefall om en mammagruppe på facebook, hvor mødre sitter å baksnakker, kritiserer og slenger dritt. Samtidig som de tror de har alle svar i verden innenfor den lille gruppa si, virker det som de heller går inn på veggen der, fremfor å ringe legevakta. Dette er en gruppe mødre som sitter bittre igjen fordi de fikk barn med feil man, eller fordi livet som mamma var vanskligere enn de hadde forestilt seg. Derfor sitter de heller å dytter hverandre opp, kommer med helt usaklige råd innenfor gruppa og går til angrep utenfor. «Jeg vet bedre en deg, for ungene mine er trossalt gamlere en dine.»

  Så sitter de igjen med barn som roper, trasser og slår. Men du vet, «barna mine gjør aldri noe galt» og vi som har ett avslappet forhold til barneoppdragelse, lar barna få litt velfortjent frihet og bruker mer tid på å lese barna våre enn nyhetsoppdateringene på facebook. Vi godtar at barn er umulige,guider dem gjennom det og kommer ut av hele situasjonen med glade barn som er både ressurssterke og løsningsorienterte.

  Foresten, barn som kommer seg ut litt når de er syke, bygger som oftest opp ett bedre imunforsvar en de som blir sittende inne i samme bakterier hele dagen. Og barn som får ett godt forhold til besteforeldrene sine, er barn som klarer seg bedre i situasjoner hvor, foreksempel mor eller far blir syk og må bort for en periode. Gode relasjoner til nær familie er det viktigste ett barn kan få. Og det holder liv i besteforeldrene lengre også 😉

  Fortsatt fin ferie 🙂

  1. Tror du har hørt litt mye på disse rådene på Facebook siden du henviser til» barn som kommer ut litt når de er syke.. O.l» hva slags råd er det??

   Gode relasjoner er jeg der i mot enig i. Besteforeldre er en kjempe ressurs som man må pleie.

 210. Hei Caroline!

  Interessant tema du tar opp her. Vi er alle interesserte i andre mennesker, hva de gjør, hvordan de gjør ting, osv. Mange kan sikkert være enige at det er spennende og kjekt å snakke om hva familie og venner driver med. Personer vi opplever å ha rundt oss via medier og det offentlige blir flittig diskutert/ snakket om de også. Takk for at du gir beskjed på hvor grensen din går, og hva du synes er greit at vi som tilskuere legger oss oppi og ikke. Det var en tankevekker, og det behøves jo fra tid til annen. Ønsker dere en riktig god ferie.

 211. Benedicte

  Du er en fantastisk person og åpenbart en fantastisk mamma! Ingen kjenner et barn bedre enn dets egen mor. Fortsett som du/dere gjør og Nelia vil vokse opp og bli minst like fantastisk 😀 Veldig bra du tar opp denne problemstillingen, fordi jeg tror dessverre det nesten det er blitt litt kultur for å kritisere andre foreldre. Hvertfall de som tar andre valg enn man selv gjør, og det er trist. Ingen familier er like, men de kan fungere utmerket allikevel! Kos dere masse videre på ferie og masse god bedring til Nelia <3

 212. Camilla

  Amen!!

 213. AMEN! Kjempe god tekst, som virkelig setter et herlig punktum for mammapolitiet. De forsvinner nok ikke, men vi andre mødre må nok bare heve oss over dem og deres uvitenhet. Feie for sin egen dør sier jeg bare. Kos dere på ferietur, og håper Nelia er bedre av halsinfeksjonen. Mange klemmer til deg.

 214. For et fantastisk rått innlegg! Digger deg Caroline! Sett dem på plass!!

 215. Christine

  Det vil alltid være noen som legger seg opp i ting de ikke har noe med,og ting de ikke vet noe om. SPESIELT når de ikke har all informasjon rundt situasjonene. Kjenner meg godt igjen, og har blitt kritisert for mye av det samme som deg/dere. I mitt tilfelle av min svigermor. Man føler seg om en dårlig mor/kone, selv om man egentlig vet bedre. Håper det er lettere for deg å blokkere ut bedrevitende og sneversynte lesere som har altfor mye fritid! Ps. Vår datter på 2 år ble også syk på badeferie i høst. Tror nesten det er uunngåelig med aktive barn som elsker å bade:)

 216. Først av alt, jeg har ikke barn, og skal ikke ha barn, og jeg vet at dere av den grunn innbiller dere at jeg ikke har grunnlag for å uttale meg. Men jeg har noe dere ikke har, minnet om hvordan det var å være barn, så jeg kan snakke fra barnet sitt perspektiv: Slapp av!!! Er du generelt fornøyd i hverdagen så merker barnet det, og slapper av. Barnet lever i stemningen du skaper, får du muligheten til alenetid, kjærestetid, venninnetid hvilken som helst tid som gjør at du kommer hjem med nye intrykk, lavere skuldre og lettere sinn – så grip sjansen med begge hendene! Gjør det for barnet ditt om du synes det er vanskelig å gjøre det for deg selv.
  Ikke planlegg leken for barna, et barn som aldri kjeder seg mens du leser en bok eller gjør noe annet lærer aldri å løse noe på egenhånd og håndtere alenetid når de blir eldre.
  Men mest av alt: kan dere vennligst slutte å kritisere hverandre? Ikke en eneste av mine venninner eller kompiser tar lett på foreldrerollen, de bekymrer seg mer enn nok for å gjøre det riktig, de trenger ikke andres «bekymring» eller kritikk på kjøpet. Jeg kjenner ingen som ikke gjør så godt som de absolutt kan og litt til. Og til kritikerne/mammapolitiet sier jeg det på barnas vegne: ikke gi foreldrene mer bekymring enn de allerede har, barna vil ha god stemning hjemme og dere ødelegger det. – Ligg unna!!!!

 217. Kjære Caroline… Jeg er så enig, og det er så vondt å lese. Det forbanna mamma politiet skulle hatt seg mer en en lekse. Di er helt grusomme. Jeg er 30 år og går nå gravid med nr 3 og har lært litt, samtidig som jeg sitter med en indre uro. Jeg vet hvordan det kommer til å bli, og hvordan det er.
  Jeg har i tillegg mine foreldre som alltid vet bedre enn meg. Ungene mine er alltid for lite kledd, skitne, jeg burde ikke ta di ut når di er syke osv osv. Men, det er tross alt oss foreldre som vet best. Vi har også tatt barne ut når di har vært syke, spesielt på ferier. Vi kan også ta et glass vin/øl til maten sammen med ungene uten at d gjør oss noe. Eldste dattera vår er 8 og har begynt å forstå sammenhengen med alkohol og dumskap, men da forklarer vi følgene av mye alkohol og viser hvordan vi kan nyte litt uten at d blir dumskap ut av det. Jeg tror du drar nytte av det.
  Og den dyrebare kjærlighets tiden dere får sammen. Nyt hvert et sekund. Vi har heller ikke mulighet til mye barnevakt og har bare kveldene sammen, men nå som eldste snuppa er blitt stor så skrumper også kveldene inn. Så vi river tak i hvert et sekund vi kan få alene, for det er kjempe viktig.
  Stå på videre og det er kjempe flott at du «hever stemmen» over nettopp dette. Du/dere vet best! Håper du klarer å la dette ligge videre på ferien og nyte den tiden dere har igjen. Dere er kjempe heldige som får være der alle sammen… <3 Klem

 218. Helt enig med deg! De trenger virkelig å bli satt på plass. Tror mye bunner ut i sjalusi, fordi de selv mener de er verdens beste mødre fordi de aldri sender bort barna for å pleie forholdet, også sitte de slitne og ferdige i sofaen hver kveld etter en krangel med sin andre halvdel, og da er det lett å la noen få pekefingeren! Det var veldig satt på spissen , men er nok en stor sannhet. Jeg elsker å tilbringe alene tid med samboeren mens sønnen er hos besteforeldrene. Det gjør at vi har det mye bedre sammen i hverdagen, OG at vi som foreldre fortsatt er sammen.

 219. Anne Line

  Dere virker som supre foreldre!

 220. Dette innlegget likte jeg. Jeg kommenterer svært sjelden, men jeg må si meg enig med deg. Jeg er ikke mor selv, men jobber i barnehage og er så heldig å få være sammen med disse søte små. Jeg forstår frustrasjonen din SÅ godt! Og jeg er glad for at du deler det på bloggen. Dessuten er jeg overhodet ikke i tvil om at du er en god mamma som tar godt vare på barnet ditt. ❤️

 221. Rebecca

  Det vil dessverre alltid finnes mammapoliti som sitter bak dataskjermen sin å slenger dritt om andre mødre slik at de selv kan føle seg bedre…… Tragisk synes jeg. Du gjør en fantastisk jobb å er den beste mammaen Nelia noen gang kunne fått!! Husk alltid det!

 222. Jeanette

  Wow! Bra skrevet! Som nybakt mamma I ett annet land enn familien vet jeg alt om å Være alene. Kan ikke vente med å komme hjem til Norge før jul for å få litt avlastning. . Har ikke trena mer enn en gang på!!!!! 13!!!!! Uker… jeg har skrevet før til deg om hvordan du får der til men det er ene å alene av beundring at du er så flink til å nå alt. Se bra ut og Være en god frue 🙂 og også fordi tips mottas med glede!

  Du er flott og flink… og jeg skal også NYTE vin til maten med mon datter… kan jo ikke annet enn å gi ett synt bilde av alkohol enn å skjule det… det gir jo helt feil bilde! NYT ferien, vin, Lars Kristian og heller LE av uvitende folk… om de har en sånn trang til å rakke ned på deg som mamma… som er noe det verste man Gjør – kan det kun Være misunnelse fordi du klarer å sjonglere alt bedre enn dem. Du er heller ett forbilde på at man kan! Selv om jeg skjønner misunnelsen… men da heller med å jobbe mot den selv og bli ett bedre «jeg»

  Kos dere og slutt å si du skak snart hjem 😀

  <3

 223. Jeg kommenterer aldri på bloggposter, men på dette innlegget må jeg virkelig legge igjen en liten beskjed! Stå på, Caroline! Ingen skal fortelle deg og dere hva som er riktig for deres datter. Virkelig et godt innlegg og jeg heier på deg!

 224. Amen! Er så enig med deg 😀

 225. Også Mamma

  Jeg pleier ikke å lese kommentarfeltet ditt, men gjorde det tilfeldigvis i går. Og tenkte at «håper hun besvarer disse kommentarene fordi dette er fullstendig skivebom og over enhver grense». Og så svarte du, og det i en egen post! Fantastisk! Amen og halleluja! Jeg pleier ikke kommentere, men nå måtte jeg bare! Fikk lyst å løpe bort til deg og gi deg en klem! Er jo så mye mer du kunne skrevet også, bl.a. det absurde i å få kritikk fordi dere har brukt tid på å PLANLEGGE daten! Jeg må ringe barnevernet ha ha ha!!! Barn har godt av mye tid med sine foreldre OG å se at mamma og pappa liker å være med hverandre og koser seg i hverandres selskap! Og barn har veldig godt av å få liv til å knytte seg til andre viktige omsorgspersoner, som feks besteforeldre. Det er veldig verdifullt for barnet!! Skaper en trygghet for barnet det! At dere stoler nok på deres foreldre til å la de passe barnebarnet (!) Dere er derfor forbilder for mange, fordi dere har lagt opp livene deres slik at dere får anledning til begge deler, både mye tid med deres barn og av og til litt tid til dere selv. Og da på barnets premisser med trygge omsorgspersoner rundt henne. Så applaus skal utdeles! Hilsen fra mamma til to små som selv ferierer like i nærheten på annet hotell 🙂

 226. Helt enig Caroline! Jeg tror ikke mammapolitiet har dine eller Nelias behov i tankene. Ut i fra innleggene og det du deler på internett har dere det flott sammen. Her handler det om sjalusi og å spy ut hat. Det er nok hat på internett. Nå er det på tide å rose hverandre for godt arbeid. Du har en fin familie Caroline.

 227. minallerførstecomment

  AMEN! Fantastisk innlegg 🙂 Heier på dere, og deres valg!! Jeg har ikke selv barn, men er likevel utrolig lei av alle mødre som skal dømme alle andre mødre. Hva er greia med det?? Jeg tror barn som vokser opp med foreldre som ikke kan ha et avslappet forhold til ting her i livet, dessverre er de som kan slite mest når de blir eldre. I England sliter de med at ungdom drikker seg stupfulle når de begynner å teste ut alkohol. De mener selv at dette kommer av at de ikke er vant til å se at man kan kose seg med moderate mengder, slik som er mer vanlig i f.eks Spania og Frankrike. Nei, om slike mennesker ønsker å være fanatiske, så dem om det. La oss andre kose oss her i livet, nyte det vi kan og vite å sette pris på det gode liv 🙂 Kos dere masse på ferie, med både kjærestetid og Neliatid 🙂

 228. Pernille

  Dette er rett og slett bra skrevet 🙂 Gjør det du føler er riktig, ikke la andre’s kommentarer ødelegge den måten du ønsker å oppdra ditt barn 🙂 Vi er til tross forskjellige 🙂

 229. Martine

  Hurra! Godt skrevet! Jeg skjønner at det klør i fingrene på folk som har lyst til å bemerke deg og dine siden du lever et så offentlig liv, men det får være grenser for hva folk skal bry seg med. Nelia virker som er sunn, blid og fornøyd liten jente og det er ingen grunn til å beskylde noen for noe som helst. I stede for at mammapolitiet skal bry seg med deg og Lars-Kristian sin business kan de kanskje vende oppmerksomheten vekk fra kommentarfeltet og til sine egne barn. Vet du hva! Stå på Caroline! Jeg syns du er en superflink dame, både i jobben din og som forelder. Stå på! Stor klem

 230. Christina

  Er så enig med deg Caroline! Og utrolig kjedelig å måtte bruke energi på å skrive et slikt innlegg i ferien.. Synes dere er fantastiske foreldre og Nelia er en nydelig jente 🙂

 231. Mammatil2

  Amen Caroline!! Jeg er så enig med deg. Å fy fader det er så deilig at du blir sint og viser hva du føler, hurra for deg❤️

 232. Har ikke barn selv, men kjente jeg ble provosert på dine vegne da jeg leste dette innlegget. Er helt utrolig hvordan noen tror de vet absolutt alt om alt og alle. Spesielt irriterende må det være når besserwisserne skal uttale seg om DITT eget barn, som de ikke kjenner engang… Hallo, hvor får de det fra? Helt enig at alle kjenner sine egne barn best, og man bestemmer også selv hva slags oppdragelse man vil gi. Men tenker også at jeg synes synd i de barna som har slike hønemødre/-fedre som ikke tør å overlate barna sine til noen andre, da de mener ingen kan gjøre jobben like godt som de gjør den.

  Hvis jeg er så heldig og får barn en dag (typ om 5-10 år), tror jeg mye av oppdragelsen vil likne på Nelia sin. Synes dere virker som utmerkede foreldre:)

 233. Line B.

  Hei Caroline,
  Vi møter alle på mammapolitiet – også vi som ikke er profilerte mennesker. På bussen, på kafe, på restaurant .. Takk til deg fra alle oss mammaer som tør å leve livene våre slik vi mener er best. Vi kan vurdere situasjoner når barna er syke og vi kan ta oss ett glass vin – men vi får høre det. Og det skal vi ikke trenge å gjøre – vi trenger ikke unnskylde oss, heller ikke du. Dette innlegget var utrolig godt skrevet. AMEN.
  Ta vare på dere selv og nyt resten av ferien !
  Klem Line B.

 234. AMEN! Mammapolitiet bryr seg fint lite om hvordan barnet har det, det er mammaen som skal tas, knekkes og føle seg ubrukelig, for å selv kunne føle seg bedre. Om de er så opptatt av barnas vell og ve så er det nok av barn i verden som faktisk trenger denne oppmerksomheten. Så et lips til mammaer som er så «fryktelig bekymret» for barna , skaff deg et fadderbarn! Takk for meej

 235. Jada, enig med deg at folk bør se an en situasjon, om foreldrene drikker mye eller lite. Men skal vi ikke og være glad at «mammapolitiet» er tilstede.? Så barn som lider under foreldrenes situasjon blir oppdaget og både barn og foreldre kan få hjelp? Synd du føler deg truffet av noen reagerer på ditt glass vin. Men vær glad noen gjør det. Tenk om Nelia var uheldig og hadde foreldre som ikke klarte styre seg. Om det ikke gjelder deg så børst det av deg. Men tenk hvilken verdi dette har for et barn i nød.

  1. Det er to HELT forskjellige ting å varsle omsorgssvikt og å legge seg borti detaljer hos vanlige fungerende familier. Man klarer å se forskjell på det.

 236. Eg forstår din frustrasjon. Eg er enig i alt du skriver.
  Men eg må seie, dette illsinte innlegget traff meg hardt i magen. Eg er jo vant med å kikke innom deg for min daglige dose inspirasjon og små gleder, og eg er ikkje sikker på om eg har lyst å bli så involvert i kva som foregår i kommentarfeltet ditt. Eg håper du kan heve deg over det når du av og til får slike kommentarer. Det høyrer jo til unntaka med folk som kommenterer så uforstandig, og slike kommentarer taler så høgt for seg sjølv og slår berre tilbake på den som snakker. Det er ikkje alle debatter en skal ta.
  Det er bare ein sånn sprekk i den fine flyten i denne bloggen mellom inspirasjon og også viktige tema, med eit plutselig rasande innlegg retta mot ein tullete kommentar.

  1. Tror nok dessverre du ville oppdaget at disse kommentarene dukker opp på nesten alle innlegg hvis du hadde lest kommentarfeltene. I tillegg handler dette om en trend som rammer mange, ikke bare Caroline.

 237. AMEN!

 238. <3 <3 <3

 239. Katrine

  Heilt einig i det du skriv. Er ikkje mamma sjølv, men veit at mamma sjølv skulle ønske dei tok seg eit glass vin eller ei øl når vi var tilstedet når vi var små, nettopp fordi når vi blei såpass gamle at dei faktisk gjorde det fekk vi heilt sjokk og trudde dei skulle bli fulle. Difor trur eg det er ganske bra å kunne ta seg eit glass i ny og ne, sjølv om dei er tilstedet, då ser dei fort at det treng ikkje nødvendigivis vere negativ:-) Kos dåke, og nyt det! Og ja; la besteforeldre passe Nelia litt slik at dåke får pleie kjærleiken, det er viktig!!:)

 240. Så utrolig bra skrevet!! Så enig så enig med deg!! Dere er de beste foreldrene som Nelia noensinne kunne få! Hun er skapt av dere og dere kjenner henne best, ferdig snakka!
  Nyt ferien videre

 241. TAKK! Applaus til deg, Caroline! Jeg er så dritt lei av mammapolitet selv, som er så innmari glade i å pirke på alt mulig når det gjelder meg og min sønn.

  Helt latterlig det de har skrevet til deg! Er det mulig! Ååååå!

 242. Jeg blir helt paff av hva folk får seg til å skrive.
  Prøv å ikke bry deg om hva de skriver, selv om jeg selvfølgelig skjønner at slikt påvirker en person.
  Nyt ferien din, det har du fortjent!
  Og riktig god bedring til Nelia, håper hun kommer seg fort.

 243. et av de bedre innleggene… Eneste jeg tenker på ang. alkohol og barn er at en av foreldrene ikke bør innta alkohol dersom det skjer noe og man må kjøre avgårde i bil – dersom det ikke er noen andre i umiddelbar nærhet som kan kjøre.. men nå har jeg 0 tolleranse for å kjøre bil enten det er en øl/et glass eller fler.

  1. Veldig mange har ikke bil i det hele tatt, har ikke lappen, har bil men noen andre i familien bruker den, bilen er på verksted osv osv. De befinner seg ikke i livsfare av den grunn. Så å sitte parat med bilnøkkelen i hånda i tilfelle noe skulle skje er hverken nødvendig eller bra for psyken.

  2. Jannike

   Så jeg som ikke har bil er en dårlig mor?

 244. Jeg kunne ikke vært mer enig Caroline! Mammapolitiet er fryktelig irriterende, herlig å lese motsvaret ditt!

  Vil gjerne legge til et par spørsmål som jeg håper mammapolitiet som har kritisert deg for dette kan stille seg:

  Er det ikke bedre at et barn vokser opp med foreldre som har et sunt forhold til alkohol som forbilder? Foreldre som kan nyte et glass vin til maten fordi det øker den kulinariske opplevelsen, og som fremdeles oppfører seg som de foreldrene barnet kjenner? Istedenfor foreldre som aldri nyter alkohol foran barnet, spør du meg vil det gi signaler om at alkohol er noe litt skummelt og mystisk og ikke noe forbildene dine har et normalt og sunt forhold til (mulig de likevel har det, men det får ikke barnet se).

  Er det ikke bedre at et barn på ti fremdeles har to foreldre som bor sammen og som elsker hverandre, fordi de har investert i kjærligheten dem imellom med å unne seg alenetid, enn to foreldre som er skilt og bor hver for seg fordi de ofret alenetid fordi de ironisk nok ikke ville ta fra kvalitetstiden med barnet. Eller en mor som også prioriterer alenetid en gang iblant og ved dette viser barnet at egne behov er også viktig, du og dine behov er viktige! Jeg tror mødre som er kjærlige men samtidig ikke er altoppofrende hele tiden lærer et barn at egne behov og ønsker er viktige, og at alt ikke handler om andre hele tiden, selv om de andre er de man elsker aller mest!

  Så det så

 245. Torunn Hansen

  Word!

 246. Kjære Caroline! You go girl! Heier på deg! Fy søren for et bra innlegg! Dere ser ut til å være fantastiske foreldre! God klem fra 3-barnsmamma, som også gjerne tar seg et glass vin til maten! 😉

 247. Og foresten, jeg nekter å la meg føle meg som en dårlig mamma fordi jeg vil ha alenetid med mannen min eller nyter et glass vin til maten foran barnet mitt! Jeg er verdens beste mamma for mitt barn, og en tåpelig mammapoliti vil aldri få meg til å tro noe annet, sannheten ligger i min datters smil når blikkene våres møtes☺️❤️

 248. Sunniva

  Bra skrevet!! Opplever slike «kjerringer» til daglig selv, fått nok av dem.

 249. Gratulerer med dette perfekte sparket mitt i hjertet til mamma politiet!! La oss håpe de tar det til seg…slike ting er avleggs. Det blir som fra den gamle norske filmen – støv på hjernen,der nabokona la seg oppi alt. Godt noen av oss er kommet lengre enn det.
  Nyt ferien!

 250. Cathrine Lyster

  ELSKER at du tok opp dette! Jeg er selv første gangs mor, men har heldigvis ikke enda opplevd mammapolitiet. Håper å slippe unna, men kommer nok en gang det også:) stå på Caroline! Man kjenner barna sine best selv som du sier og ingen kan fortelle deg hva du skal gjøre.

 251. Amen!
  Kunne ikke vært mer enig!:) ingen tvil om at dere er verdens beste foreldre for Nelia <3

 252. Skjønner virkelig ikke hvordan noen alltid skal fremstille andre som dårlige mødre, bry seg med ting de ikke har noe med. Alle foreldre kjenner sitt eget barn best, og det er ikke greit av andre og kommentere på den måten. Hadde dere turt å si slik på samme måte til folk dere kjenner ? Da regner jeg med dere hadde fått høre det. Caroline hadde garantert ikke dratt Nelia ut om hun ikke følte det var bra for hun.
  Foreldre som har alenetid er da bare positivt. kanskje flere burde ta seg tid til det, så hadde det kanskje gjort noe med skilsmisse statistikken, selv om en får barn sammen er det ikke sunt at alt skal dreie seg om kun det. Kjærlighet må pleies, foreldre trenger voksentid og alenetid.. Kjempeviktig for et forhold.. Kunne ha voksen samtaler, spise middag og kose seg alene uten at barn skal ha ens oppmerksomhet hele tiden. Så slutt med så frekke kommentarer, har dere ikke noe pent å si så dropp det.

 253. Rikke L

  Aldri vært særlig fan av bloggen din, men dette innlegget må jeg bare si at var fantastisk skrevet. Jeg er så enig i alt det du skriver, og jeg har jo ikke barn engang men irriterer meg stadig over de som er bedrevitere i stort sett det meste. Stå på:)

 254. Nelia W

  Jammen ,er du så flink til å uttale deg /spille som en offer for hver gang folk klager på noe som du ikke selv er enig i.
  Du er blogger og du må tåle at folk sier sine meningner. ,
  Du skal ikke forvente at alle sier fine ting og gi komplimenter . Jeg har lagt merke til at du blir veldig fort irretert når folk sier /kommenter noe som du ikke er enig i.
  Dårlig gjort spør du meg . Folk må få lov til å si hva de mener uten at de blir kalt for mammapoliti eller nettroll osv,

  Ellers ønsker dere en fin ferie.

  1. Elisabeth

   Det er ikke konstruktiv kritikk hun reagerer på. Dette handler om de som alltid, uansett situasjon, handling eller meninger er ute etter og ta henne, pirke og synse. Slutt med det tullet «hun må tåle kritikk» bla bla bla. JA, det må hun (som alle andre) tidvis tåle, MEN lær deg forskjell på konstruktiv kritikk og nabokjerring mentalitet, please.

   1. Emilie

    Har til dagsdato ikke sett Caroline reagere konstruktiv på kritikk,uansett hvordan kritikken blir formidlet. Ikke en gang da hun hadde fikset på bilder eller de løy på seg titler de på ingen måte innehar,heller ikke da hun anbefalte prevensjon.
    Kanskje folk hadde skrevet mer konstruktivt om man viste det kunne bli tatt til etterretning? Men her blir det jo bare møtt med en murvegg og bare surt oppgulp i retur.

   2. Caroline

    Hei Elisabeth 🙂

    Jeg forsøker alltid å gi et konstruktivt svar når jeg får konstruktiv kritikk. Jeg får også mange tilbakemeldinger på at jeg er god til å håndtere kritikk, og det føler jeg selv også. Kommentaren din her er dessverre ikke så veldig konstruktiv :/ Fint om du legger igjen en kommentar neste gang du ser at jeg ikke svarer konstruktivt, slik at jeg bedre kan forstå hva du sikter til.

    At jeg ikke har svart konstruktivt på kritikk angående f.eks Naturalcycles, stemmer ikke. Jeg har til og med skrevet et helt innlegg om det.

    https://carolinebergeriksen.no/2015/06/28/naturlig-prevensjon-natural-cycles/
    https://carolinebergeriksen.no/2015/07/03/update-natural-cycles/

    Ps! Om du ALDRI har sett meg svare konstruktivt på kritikk, så er i hvert fall dette første gangen 🙂

   3. Emilie

    Ja,da så.. Da har vi ulike oppfatninger på konstruktivt versus gå i forsvar.

   4. Caroline

    Jeg må bare spørre, fordi jeg er nysgjerrig og fordi jeg finner akkurat det argumentet svært humoristisk og fascinerende.

    Hva legger du i å gå i forsvar? Å være uenig i kritikk, er det å gå i forsvar? Innlegget om natural cycles, går jeg i forsvar der?

  2. Christine

   Gjetter du sitter der med mammapolitihatten din og tenker du er passe perfekt.

   Mammapolititet er overalt og jeg er så drittlei forbanna hurper som skal legge seg oppi alt som er. Jeg var drittlei dette lenge før jeg ble gravid, de var absolutt overalt og mens jeg gikk gravid så gruet jeg meg til den dagen han skulle begynne i barnehage og jeg MÅTTE forholde meg til andre mammaer i mer eller mindre grad.
   Når jeg var liten så klatret jeg i trær, hoppet av husken i fart, hoppet på ski og akebrett, skrubbet kneet da jeg falt av sykkelen. Alt dette vil jeg gjerne at sønnen min skal oppleve også; å ha det GØY! Ikke bli pakket inn i 20 meter bobleplast før jeg tør å slippe han ut. Men om jeg tør å si det høyt? Da kan du banne på mammapolitiet står på døra mi med barnevernet på slep. For å være så uansvarlig å la sønnen min sykle alene før han har fylt 40 år. Nei guri!

   Satt litt på spissen, ja. Jeg har et par venninner med barn i samme barnehage og jeg elsker hvordan de ikke alltid har de perfekte svarene eller løsningene, nettopp fordi alle barn er like forskjellige som alle voksne. Det skal sies at det holder med de.
   Hvorfor folk ønsker å være bedrevitere alle avskyr istedetfor å respektere hverandre er utenfor min forstand.
   Hvorfor ikke rose hverandre på de gode tingene? Støtte, hjelpe, løfte en opp på en fin måte på de mindre gode tingene istedetfor å være ekkel?

   1. Tina A

    Beklager, du mistet meg da du kalte andre «forbanna hurper». Er slik språkbruk nødvendig?

  3. Vil tippe at dette innlegget er for alt som har blitt skrevet de siste 2 1/2 årene ikke bare nå når hun ble syk..

  4. De som ikke har noe positivt eller kontruktivt å komme med, kan heller holde seg unna tastaturet. Et samfunn hvor folk oppfordres og får lov til å komme med sine ufiltrerte meninger om andre er ingen tjent med. Som blogger skal man tåle konstruktiv kritikk av den jobben man gjør, ikke personlige forhold. Personlige forhold er nettopp det – personlige og ikke allemannseie, uansett om man er statsminister, skiløper eller blogger. Folk kan mene det de vil, men det er ikke alltid så nødvendig å si det høyt. Man kan også, helt enkelt og uten store vanskeligheter, LA VÆRE.

   Bra innlegg Caroline 🙂

  5. Hallo? Er det noen hjemme? Hun kjenner vel barna sitt best selv? Og fordi man mener man ikke skal ta seg et glass vin rundt barna- er det vel greit at noen andre mener noe annet. Det som er riktig for meg, er åpentbart ikke riktig for deg.

   Velskrevet, Caroline! Jeg kunne ikke vært mer enig.

  6. Anniken

   Nei vet du hva! Kritikk er en ting , men å antyde at man er en dårlig mamma eller at man er egoistisk på bekostning av eget barn er noe helt annet! Det er langt utenfor både det Caroline og enhver mor skal behøve å finne seg i!

  7. Tull,det handler om angrep mot Caroline og at hun var egoistisk som mor ,dette er det ingen som har rett til å uttale seg om ,klart hun reagerer når hun blir rakket ned på slik når hun overhodet ikke fortjener det for hun gjør en god jobb som mor .helt klart hun reagerer det tror jeg alle har villet gjort 🙁 hva var poenget med denne kommentaren herregud

  8. Veldig enig i at folk må få mene det de mener.

   Men når jeg for eksempel leser en blogg, og tar meg selv i å mene noe om det må jeg, før jeg uttaler meg, tenke meg om to ganger før jeg uttaler meg. Det eneste Caroline sier her er jo at folk faktisk ikke vet hva som skjer hele dagen, ut i fra et blogginnlegg! Vi er alle en eller annen form for mammapoliti, selv Caroline, vi har alle forskjellige meninger, men det betyr ikke at vi skal forhåndsdømme eller ta umodne beslutninger. Det betyr i de fleste tilfeller heller ikke at vi skal blande oss i hvike avgjørelser andre tar, som de tar basert på deres barns behov.

  9. En ting er at folk skal si meningene sine, men å slenge dritt, hetse, og kalle andre for dårlige mødre, det er IKKE greit! Lær deg forskjellen!

  10. En ting er å si hva man mener,men å gå inn å VITE hva som er best for andres barn er vel det som menes her. Les innlegget en gang til.

  11. Wow! Tenk at du sparker noen som alt «ligger nede»! Klart Caroline skal få mene noe om de som kritiserer henne som mor! Det er ingenting som sårer et mamma hjerte mer, en å bli hakket på som dårlig mor. Kan tenke meg at du ikke er mor. Dette er hennes yrke, ja hun har valgt å være i media, men hun har rett til å si i fra når folk er ufine! Det ville du også ha gjort i ditt yrke!! Godt du sier i fra Caroline!

  12. Og du drar frem det totalt oppbrukte argumentet «når du er blogger må du tåle kritikk». Gjesp. Denne typen kritikk er skivebom uansett hvem den er rettet mot. Og det var jo også noe av poenget her: at dette er et utbredt problem, ikke bare for Caroline.

  13. Kristin

   Er det virkelig sånn, mener du, at folk skal kunne si alt de mener? Da har du virkelig ikke forstått noen ting.
   Man kan i beste fall mene alt man sier, men de kloke holder kjeft om hver minste ting de har inne i hodet sitt.

  14. Dette er ikke noe Caroline er alene om å mene. Mammapolitiet finnes der ute og er ikke redd for å ta kontakt med oss andre dødelige heller. Jeg fikk kjeft av en dame på bussen i går fordi jenta mi ikke hadde votter på, og det er ingen som vet hvem jeg er ute i den store verden. Det at det var over 20 grader inne på bussen, vi skulle sitte der en halvtime, og jeg så mitt snitt til å lufte litt i dressen, sånn at hun ikke begynte å skrike og forstyrre alle de andre fordi hun var varm, var visst ikke bra.
   Takk Caroline, for at du setter ord på noe som så mange opplever!

   Og jeg tror Caroline er en veldig tålmodig person. Hvis du leser dette kommentarfeltet her en gang innimellom, så ser du hvor mye dritt hun må leve med uten at hun lager blogginnlegg om det av den grunn.

  15. Katrine

   Nei, hun må ikke tåle det fordi hun er en blogger.

  16. Forstår godt at hun reagerer på kommentarer om hvordan hun skal oppdra barnet sitt. Det hadde vel ikke du heller likt 🙂

  17. Jeg forstår henne veldig godt. Hvordan hun velger å oppdra sitt eget barn er virkelig ikke noen andres sak. Da ville jeg også vært provosert. Folk burde la være å henge seg opp i andres liv.

  18. Christine

   Du høres ut som selve definasjonen på en hykler!
   Ja, folk må få si hva de mener. På samme måte som Caroline må få si hva hun mener 😉
   Hun er en blogger som valgte å blogge om sin mening! WOW. Breaking-news…

   Hvorfor mener du at andre skal få lov til å klage på henne, men hun skal ikke få lov til å klage på andre?

  19. Jente 18

   «Du er blogger og du må tåle at folk sier sine meningner» Hvorfor må en blogger tåle mer enn ikke bloggere? Hvorfor skal ikke Caroline ha rett til å forsvare seg?

   Har du ikke noe fint å si, trenger du ikke å si noe som helst har min mor lært meg.

  20. Alle kan være så uenig de bare vil med Caroline, men å kritisere hvordan de er som foreldre, er å tråkke langt over streken! Alle ser at hun/de elsker datteren sin over alt på jord, og hun hadde da gått gjennom ild og vann for henne! Så shame on you!! Dette har ingen ting med å spille offer og gjøre. Selv on Caroline er blogger, må hun så absolutt ikke godta at bedrevitere kritiserer henne som mor!

  21. Mon du også ville have samme holdning hvis det var dig der konstant skulle høre på kritik? Hele tiden. Hver dag. året rundt.

   Desuden – det er uopdragent at anklage andre for at være dårlige forældre. Ganske enkelt.

  22. Pernille

   Så Nelia W: Som blogger er det ikke lov til å svare på kritikk, selv ikke fra lesere som kun kjenner til en brøkdel av virkeligheten? De skal bare ta imot de da eller? Gjelder det kun bloggere? Jeg går nemlig ut fra at du ikke mener det gjelder privatpersoner. Du kan jo forestille deg hvordan du selv ville reagert om du hadde fått den samme sårende kritikken rettet mot deg og du følte den var bygget på uvitenhet. Hadde du holdt kjeft og latt andre uttale seg som de vil? Akseptert at fordi vi har ytringsfrihet i Norge, så kan folk som ikke kjenner deg har lov til å mene hva de vil om deg uten å bli korrigert? Eller hadde du hatt et behov for å fortelle disse menneskene at de har basert kritikken sin på en ukorrekt virkelighet? Det eneste Caroline har gjort i dette tilfellet er å gi leserne sine mer informasjon om saken, fordi hun mener at de baserer kommentarene sine på en ufullstendig virkelighet. Det er ikke galt, det er ikke å spille et offer, det er ikke å slenge dritt tilbake, det kalles å oppklare misforståelser som helt klart har bygget seg opp. Og det finnes ikke noe mer realt enn det. At du mener at Caroline, og andre bloggere, skal ta imot kritikk og andre usaklige, stygge, sårende og direkte slemme tilbakemeldinger og ikke har rett til å ta til motmæle, kun fordi de er mye i media, er temmelig nedverdigende for dem som både profesjonelle og private personer. Ingen andre forventes å akseptere det, så hvorfor skal de? Ut fra det jeg har oppfattet, er det utrolig mye negativt fra lesere som Caroline og andre bloggere velger å ikke reagere på eller forsvare seg mot. Men noen ganger er disse kommentarene direkte stygge og slemme, og krysser en grense for hva som er greit, og et sted må det få lov til å gå en grense, selv for dem!

   PS: Begrepet mammapoliti er myntet på personer, som oftest mødre, som mener de har rett til å fortelle andre foreldre, her også oftest andre mødre, hva de gjør feil i oppdragelsen av sine barn, og helst også hvordan de skal gjøre det rett. Et annet ord for det er vel en bedreviter, noe som er et begrep som står beskrevet i norske ordbøker. Hvis du oppfører deg som en bedreviter, blir du kalt en bedreviter. Og dermed, hvis du oppfører deg som mammapoliti eller nettroll, blir du kalt mammapoliti eller nettroll.

  23. Martine

   jamen halo i luken. Greit det at folk skal få sei det dei meina, men som caroline sa, då må dei ha fakta på plass. Og ikkje kommentere ting dei ikkje veit noke om. Bak et bilde på instagram kan det ligge ei historie. Så finn først ut den før du begynd å klage på hendelsen.

  24. Kristine

   Det er en ting å gi konstruktiv kritikk, enn å hakke ned på andre om absolutt alt som man ikke har noe med å gjøre. Ærlig talt. Kjenner jeg blir nok så irritert når du kommer med utsagn som «du er blogger og må tåle at folk har sine meninger». Barnslig! Sett deg en dag i hennes sko og se hvordan det er selv.

   Ellers ønsker jeg deg en fin kveld videre.

  25. Nei, man er ikke en søppelbøtte bare fordi man blogger! Det er ikke sånn at alle som blogger må kunne ta imot alt. Og dette er i tillegg et viktig tema som bør belyses! Hun gjør seg ikke til noe offer bare fordi hun sier meningen sin! Som blogger har hun rett til nettopp det, å si meningen sin. Og si fra når folk går for langt, og sette grenser. Det må til, faktisk! For at folk skal skjønne at man ikke er en søppelbøtte bare fordi man blogger! Og ja, du har like mye rett til å si din mening! Men man trenger ikke å slenge dritt bare for å slenge dritt, slik altfor mange gjør. Og jeg skjønner meg ikke på alle dere som sier det skal så lite til før hun irriterer seg over folk som er uenig med henne? Vedder på at Caroline har fått en GOD dose før hun går ut med irritasjon! Er det noe jeg har lagt merke til, så er det at hun er overraskende tolerant. For det er ikke akkurat få som mener noe om henne. Så hun finner seg i mye mer enn du tror! Du vet ikke hvor mange ganger hun har opplevd noe lignende før hun skrev dette. Så hun må kunne si hun er lei mammapolitiet når de er så tilstede til enhver tid.

 255. Kos dere på ferie, barn kan bli fort syke, men blir heldigvis som regel fort friske igjen;-) Det er heller ikke nødvendig å sitte inne hele tiden med et barn som er litt pjusk.

 256. Hei Caroline! Flott innlegg og skjønner godt du reagerte! Er det mulig å være så håpløs og navlebeskuende som hun/de du beskriver!!?? Helt sjanseløst.. Jeg er HELT enig i det du sier, og hadde vedkommende fulgt med på din blogg så hadde hun skjønt at hennes beskyldninger ikke hadde rot i virkeligheten. Er nok bare fordi du er et kjent fjes, og noen ganger overgår misunnelsen all fornuft. Er vel der skoen trykker. Du virker som en flott og dedikert mamma for Nelia, så la dumme kritikere eie problemet, og kos dere videre på ferie!! La ikke slikt TØV ødelegge fine dager

 257. Anne Nikoline

  Å kritisere andres barneoppdragelse henger ikke på greip uansett hvem du er. Ingen barn kommer med en fasit å vi gjør jo det vi syns er best for våre barn i beste mening. Det som er riktig for mine barn er ikke sikkert er riktig for dine. Dere kjenner Nelia best å hennes behov, synn at andre føler behov for å rakke ned på dere på den måten.

 258. Could’nt agree more! Alle burde ha mer enn nok med å konsentrere seg om seg selv og sine barn 🙂

 259. Normann

  Endelig. Endelig svarer du på kritikken, eller om man kan kalle det kritikk, da det absolutt ikke er berettiget det alle spyr ut.. Jeg er generellt møkk lei alle som skal mene noe om hva alle andre sier, gjør, kler seg i, spiser, stemmer, you name it. Hvorfor kan man ikke bare la folk være folk? Hvorfor kan man ikke fokusere mer på seg og sitt? TAKK, Caroline – all ære til deg for at du setter ned foten. Du er helt sikkert en fantastisk mamma, aldri tvil på det.

  1. Silje Iren

   HELT enig!! Bra skrevet!!

 260. Så bra skrevet, støtter deg i alt du skriver. En gang kom en mor å kritiserte meg for å ha me babyen min på stranda, med solhatt, soltelt og solfaktor tror jeg at jeg hadde god kontroll som mor 🙂

 261. Rått innlegg! 🙂 beste jeg har lest på lenge 🙂 du virker som er super god mamma! Digger deg og bloggen din 🙂 kos dere videre på ferie, og god bedring til lille 🙂

 262. Halleluja

 263. Åh, nå merket jeg at jeg ble irritert på dine vegne! Jeg kommenterer så og si aldri blogger, men her klarer jeg ikke å la vær. Det er helt klart at du som hennes mor kjenner hennes behov bedre enn disse som sitter og kommenterer og kritiserer hva du gjør. Dette her er din blogg, men det betyr ikke at du bretter ut om alt mulig som gjelder barnet ditt, ting som kan være sensitivt og privat. Men du vet disse tingene, og det sammen med kjærlighet og sunn fornuft er grunnlagene for de valgene du tar som mor (og LK som far). Å si at alenetid med mannen din er godt en gang iblant er jo ingenting annet enn sunt, og sånn er det i alle andre forhold også. Over sikt vil Nelia ha det bedre om du og LK er lykkelige, så dere gjør også en bra ting for henne ved å pleie forholdet deres. Når det kommer til alkohol er det ingenting galt i å nyte et glass med noe godt i til maten, og det er sunnere at dere viser måtehold enn å tabulegge alkohol. En dag, om mange år, er det datteren din som begynner å drikke alkohol. Alle unge går på noen smeller når de begynner å feste, men å vise barn et sunt forhold og måtehold til alkohol er bare bra, det. Det er bra du tar et oppgjør med disse idiotiske kommentarene, Caroline! Jeg blir helt svett av å se hva enkelte henger seg opp i, og mye av det er nok bare for å kunne ta deg på noe. En ellers vakker, sunn, intelligent, sporty og morsom kvinne som deg må jo tas på noe? Nei, det blir for dumt. Hev deg over det, selv om det er aldri så irriterende! Jeg heier på deg 🙂 Kos dere videre på ferie!

 264. Lisbeth

  Jeg visste ikke at det var så ille, og at det faktisk mange som kritiserte på den måten. At alle er litt forskjellige på ting er jo åpenbart, alle vet jo innerst inne det. Klapp til deg som tar det opp!

 265. Tøft at du tørr si i fra slik. Jeg møtte lignende holdning da min sønn gikk i 4 klasse, og hadde fotballkamp i gaten bak der vi bodde. Da slengte treneren med leppa at jeg burde vært hjemme for å se at han tok nok klær på seg – i en alder av 10 år. Sikringen min gikk også. Hev deg over de, og ha en fortsatt fin ferie, med god vin til maten og kjærestetid, og ikke minst fin familietid 🙂

 266. Du er en flott, sunn, sprek og flink mamma! Jeg heier på deg!

 267. Elisabeth h

  Må si jeg steilet litt her da jeg leste den kommentaren igår om at dere ikke tok hensyn til ‘tydelig syk Nelia ‘ osv, og jeg burde sikkert ha tatt deg i forsvar, men nå klarte du det veldig veldig bra selv! Heia!

 268. Hva du må tåle… og hva folk kan få til … er av og til så sjokkerende at det gjør meg fysisk kvalm.
  Du får trøste deg med at du har et hav av normale oppegående lesere som står bak deg. (Hahaha, jada, litt innbakt skitslenging til mammapolitiet og alle de andre nettrollene der ute er etter min mening på sin plass etterhvert).

 269. APPLAUS! elsker personlige innlegg fra deg, de er så beskrivende og ekte! bra at du tar et oppgjør med mammapolitiet.

 270. SÅ DA KALLER VI INN CAROPOLITIET 😉
  Nå blir det litt for sånn hu sa han sa opplegg, Kjære Caroline jeg liker bloggen din på så utrolig mange måter.
  Men jeg klarer bare ikke og forstå hvorfor dere velger og legge ut annsiktsbilder og beskrive hvordan form datteren din er i, når dere ikke ønsker og høre på andres meninger annet enn. ah så vakker, pen osv.
  Meldingen var slett ikke hyggelig, men nå syntest jeg ikke akkurat det du gjør er så hyggelig heller.
  Du henger ut de som kritiserer deg ( mammapolitiet) og lar fler titalls jenter beskytte deg og kjempe kampen for deg.
  Med flere hundre: ah du er så fantastisk og dette kvinne mennesket er nærmest søppel og missunnelig osv
  Jeg ser ikke poenget med og godta sånne kommentarer som DU vet kommer til og lage kvalme i komentarfeltet.
  Og dette med og legge ut livene til barna sine, Hvorfor egentlig?

  1. Wow, noen som har skjønt det. Takk for den eneste vettige kommentaren.

  2. Om en leser legger ut en kommentar hvis man kommer med konstruktiv kritikk blir den ikke alltid godkjent, men om leserne seg i mellom er fæle mot hverandre godkjenner hun med glede. Utrolig feigt. Men skjønner hun, hun liker å få frem kommentarer som handler om å backe henne.
   Caroline: Voks opp!!! Seriøst nå er det på tide.
   Denne blir sikkert ikke godkjent. Hehehe.

   1. Gudrun

    Såååååå enig!!!!!!

 271. Amen!

 272. Henriette

  Så fantastisk bra skrevet!

  Ser ut til at det å få og å oppdra barn har blitt noe alle har en rett til å kommentere/kritisere. Som om det i kraft av at man er foreldre, gir en automatisk rett til å påtvinge sine egne personlige meninger på andre.
  Som om jeg i kraft av å være kvinne skulle gi meg rett til å mene og syns noe om alle andre kvinners livsstils valg.

  Vårt tolerante samfunn er nå ikke så tolerant som man vil ha det til. Og spesielt om man kan ytre sine meninger anonymt….

  Som sagt:
  Bra skrevet!

 273. Vet du hva, jeg tror du skal være glad for at mammapolitiet eksisterer. Det eneste du fokuserer på her er hvordan du opplever kommentarer, men hvis du virkelig tenker på det, er det såkalte mammapolitiet du referer til kun opptatt av barns beste. Ja du har rett, andre ser ikke hva du gjør hele tiden. Men jeg syns det er fint og berettiget at man bryr seg om barn. For nettopp sånn er det jo å få barn-man får en ny forkjærlighet for alle barn , på en måte. Og barn er alles ansvar. Dette betyr ikke at jeg mener at ditt barn er forsømt på noen som helst måte. Og jeg har heller ikke lest alle kommentarer og naturen av hetsen. Men i mine øyne dreier det seg om å bry seg om barns beste, uansett hvordan det kommer til uttrykk. Og akkurat som med pressefrihet (ja jeg vet du ikke er et mediehus) har man heldigvis også ytringsfrihet. Du vil aldri kunne kontrollere hva andre mener, kun hvordan du reagerer…

  1. Anniken

   Kommentaren var neppe skrevet i den hensikt å ivareta barnets beste!

  2. Seriøst, du mener ikke at mammapolitiet kun uttaler seg utfra sine store hjerter og behovet for å passe på alle verdens barn? Det er jo kun ren selvhevdelse og bedrevitenhet som driver dem til å si dette. Hvis noen på din arbeidsplass hver dag kom bort til deg og kommenterte klærne dine: for tynnkledd, for påkledd, for høye hæler for din vekt, feil mønster osv. Vil du da tenke at de er menneskeelskere som du bare må takke fordi de vil deg godt og passer på deg? Det blir akkurat det samme.

  3. Er det barnets beste å holde det inne mot dets vilje? Og hindre at det får frisk luft? Sist jeg sjekket var litt frisk luft noe av det viktigste når man føler seg litt pjusk..

   Ang. ytringsfrihet: Ytringsfrihet betyr ikke at man kan skrive akkurat hva man vil. Man kan si sin mening, men det er fortsatt ikke lov å trosse norsk lov, og noen ganger er kommentarene her inne så grove at de vil trosse både en og to norske lover.

   1. Er det barnets beste å eksponere det slik på en blogg?

  4. Nei veit du hva.. I dette tilfellet betyr det absolutt ikke å bry seg om ett barns beste…da kan man ikke plukke opp en ting her og en ting der og sette sammen noe man TROR skjer, det skjer faktisk så mye mer bak noen bilder og få ord enn vi faktisk vet.. Det er de som faktisk er tilstede HVER dag med barnet(foreldre, familie og eventuelt barnehagen)som faktisk har den totale oppfattelsen av barnet. Man kan kritisere i huet og rævva men til syvende og sist er det foreldrene som vet best, og man skal være GANSKE forsiktig med å være bedreviter her. Selv med 2 egne barn er jeg langt i fra utlært, og ønsker alle råd jeg kan få på diverse ting men når JEG selv ber om det! Å tenke på barns beste er når man mistenker at det er omsorgssvikt o.l noe i dette tilfellet det absolutt IKKE er! Mammapolitiet bør da heller finne mødre som faktisk ikke klarer å ta seg av barna sine, for de er det MANGE av!!!

  5. Det mammapolitiet hun refererer til her er ikke de som bare er ute etter barns beste, det er de som er ute etter å kritisere andre unødig. Det er selvfølgelig bra at vi bryr oss om barns beste, men når man kommer med slike beskyldninger skal man ha alle fakta på bordet!

  6. Hei. Hun vet vel bedre enn deg og de andre som kommenterer om hennes barns beste? Og hun har vel mer kjærlighet for sitt barn enn de/du som kommenterer denne saken her? Barn er alles ansvar? Hennes barn er hennes og mannen hennes sitt ansvar, ikke oss som kommenterer.
   Merker at jeg blir irritert på deg og sånne personer som deg som kommer å kommenterer her på bloggen hennes. Greit hun skriver blogg og er en offentlig person, men det gir vel deg/dere ingen rett som voksne mennesker å kommentere om et lite barn?
   Ok, dere kommenterer om henne, kanskje hun er stygg, tynn, feit osv.noe som ikke er greit at voksne mennesker oppfører seg sånn her. Men at dere kommenterer om et lite barn som ikke er to år engang? Jeg blir helt sjokkert jeg. Syns at Caroline gjør en bra jobb jeg.

  7. Pernille

   Problemet her er vel hvordan leserne (eller mammapolitiet, om du vil) velger å uttrykke sin bekymring for Carolines barn. Det er forskjell på å stille spørsmål, for å oppklare, før en eventuelt retter kritikk, og det å slenge ut av seg konklusjoner og spydigheter i en sak der man helt klart ikke har alle fakta på bordet. Nettopp fordi man tenker på barnets beste, vil man i en sak der foreldre kjemper om foreldreretten, stebe etter å få alle fakta på bordet, før man avsier en dom. DET er til barnets beste! Å slenge ut sårende og stygge kommentarer kun basert på noen hundre ord, og et lite antall bilder, lagt ut av en person man kun kjenner til, men ikke kjenner, er IKKE til barnets beste.
   Det holder ikke å gjemme seg bak at man kun vil et barns beste, for så å slenge ut av seg nøyaktig det man mener, enten det er berettiget eller ikke. Det tyder på at man bryr seg mer om å få slengt fra seg noe dritt, enn å virkelig tenke på hva som er det beste for det aktuelle barnet og ta jobben med å finne ut hva som faktisk er sannheten. Det er jo ikke greit at folk gjør sånn i den virkelige verden, hvorfor skal det være greit å gjøre det på nett? Da har man jo enda mindre informasjon om saken, man ser ikke personene det gjelder i øynene en gang, det burde da være enda mindre greit!

   Jeg er sikker på at det i dette tilfellet, og flere andre tilfeller, hadde holdt å spørre Caroline om de tingene man stusser på, og gi henne en sjanse til å oppklare misforståelser og feiltolkninger. Det er jo slik man forventes å oppføre seg ellers. Om man etter dette har behov for å fortelle henne hva hun gjør feil, er det i hvert fall i større grad kritikk basert på noe mer nøyaktige forhold, som kommer ut.
   Det går an å tenke seg om før en uttaler seg. Det er heller ikke så vanskelig når man i tillegg kan lese gjennom hva man har skrevet før man publiserer det.

  8. Mammapolitiet bryr seg ikke om barns beste, de liker bare å fremstå som perfekte og rakke ned på andre. Mammapolitet liker å pirke borti småting, som i grunn ikke har noen betydning fra eller til, men som ser feil ut i deres øyne. Hadde mammapolitet brydd seg om virkelig omsorgssvikt så hadde de ikke vært mammapoliti, da hadde de faktisk vært et medmenneske.

 274. Lille my

  Som mor selv vet jeg hvor sårende slike kommentarer kan være. Mammapolitiet tar forøvrig ofte valg jeg selv aldri hadde funnet på. Det kunne vært på sin plass å rette fokuset på valg de selv gjør som virker riv ruskende galt. Men du hever deg over det,og det er helt riktig vei å gå. Noen har tydeligvis bare altfor mye tid til overs de velger å bruke på utrolig destruktive aktiviteter. Som nevnt er det sikkert bare air condition på flyet som gjorde utslaget,noe som er umulig å sikre seg mot. Jeg har barn som er noen år eldre enn din datter,og jeg og var like fortvilet som deg da de ble syk i den alderen. De er jo i den alderen for små til å uttrykke så mye,det forsterker ofte vonde følelser hos foreldre. Det blir lettere å takle sykdom hos barna når de blir eldre,så ikke klandre deg selv på noen som helst måte. Alenetid,visst søren kan dere ta dere en frikveld bare dere to voksne. Jeg mener nå foreldre blir enda bedre foreldre når de får litt alenetid bare voksne. Det trengs av og til enkelt og greit. Og jeg håper dere fant en fin restaurant og koste dere masse sammen. Nyt ferien videre,jeg har vært der selv med min mann og barn,midt i blinken for både liten og stor

 275. Du er rå! Du gjør så utrolig masse bra, gøy og inspirerende 🙂
  Stå på Caroline! <3

 276. Så utrolig godt skrevet Caroline!! Jeg synes det var helt på sin plass at du svarte på denne kommentaren (som jeg for øvrig ikke har lest, men likevel) i ett innlegg. Helt utrolig hva folk får seg til å skrive, og uttale seg om ting de faktisk overhode ikke har peiling på!! Jeg har selv to gutter på 8 og 3 år, og skjønner godt hva du mener! Kan ikke bare alle ta ansvar for seg selv, og respektere at vi alle er forskjellige! Du er virkelig ei jente med bein i nesa, og du virker som en kjærlig og omsorgsfull mor og kone! Kjærestetid er SÅ utrolig viktig! <3 Jeg digger deg Caroline! Kos dere masse på ferie, både med familietid og kjærestetid <3 Klem!

 277. Det var da veldig til storm og heiarop pga ufarlig motstand. Jeg syns òg vi skal være snille med hverandre. Selvfølgelig. Men dette er vel ikke så alvorlig. Hvorfor forsvare oss når vi er sikre på egne valg? Da trenger vi ikke det. Om vi er usikre på valgene våre derimot, da tror jeg kommentarer og spørsmå gjør litt vondt.
  Er du sikker på at du gjør rett for ditt barn, så senk skuldrene og vær stolt og trygg. Er du ikke helt sikker, så må du tygge litt på det som sies el skrives, og bestem deg for hva du står for.
  Vi trenger ikke å blandes inn i det.
  Oppdragelse, alenetid og alkohol rører borti grunnverdiene våre, og de vil også berøre de som leser. Selvfølgelig. Så her må du tåle litt syns jeg. Som alle andre. Vi alle bør gjennomgå verdiene våre, og jobbe med oss selv før vi angriper tilbake.
  Hvis vi oppriktig mener at vinglasset er viktig selv sammen med små barn, så trenger vi ikke forsvare det. Men kanskje rører andres meninger borti en usikkerhet i oss?
  Og når noen står fast ved at alkohol og barn ikke passer sammen, så er ikke de vanskelige, gammeldagse og trangsynte av den grunn. De vil aldri la barna oppleve dem ‘rarere’ på grunn av et glass, de vil stadfeste trygghet, de vil kunne kjøre om det skjer noe- og sense barnets følelser. Da handler det ikke om vin i steden for brus, fordi det smaker bedre.
  Verdier, ikke smak.
  Vi SKAL være snille med hverandre.
  Men at du får spørsmål er naturlig, fordi du lager en lykkelig verden, som jo noen vil pirke borti, fordi de ikke er enige i valgene.
  Du skaper magasinet vi leser. At noen leser og lærer, at andre leser og er enige, at andre igjen leser og reagerer, er naturlig.
  Jeg skjønner at du reagerer. Du blir sint og såret fordi du føler det urettferdig.
  Men hev deg over det om du virkelig er gjennomtenkt og sikker i dine valg. Om ikke, gå noen ekstra runder med deg selv. Vi trenger ikke vite.
  Det er ikke urettferdig med slik respons, selv om mye er unødvendig både fra forfatter og leser.
  Du trenger heller ikke forsvare alenetid. Men dere har det ikke verre enn andre. Det er intenst å ha barn, jobb og hjem. For oss alle.
  Alenetid er uansett lurt.

  1. Veldig enig i det du skriver her 🙂

  2. Elisabeth

   Talk for en gjennomtenkt og fin kommentar, et innspill vi alle kan lære av.

  3. Kan du ikke bare si rett ut hva du mener i stedet for å skrive så utrolig nedlatende? På 2 linjer kunne du sagt at du mener hun reagerer fordi hun selv innerst inne mener hun tar feil valg. Altså kritiserer du ikke bare det hun gjør, men du antyder også at hun gjør som hun gjør selv om hun vet det er feil. Wow.
   Det er absolutt på sin plass at hun tar opp denne problematikken offentlig og ikke bare på privaten. Mange som lider under denne formen for «tilbakemeldinger» og de som mener de har rett til det bør høre at det ikke er greit.

  4. Mammatil2

   Veldig bra replikk Lea!!

  5. enig i hvert ord

  6. Denne kommentaren var bedre enn innlegget til Caroline hvertfall! 😀 Bra skrevet Lea!

  7. Tja.. Interessant refleksjon. Jeg tror det er naturlig å forsvare seg mot kritikk, uansett hvor trygg eller ikke man er. Spesielt om man får offentlig kritikk. Men jeg tror mer på din teori når det kommer til at den som kritiserer og arresterer andre er den som er mest usikker på seg selv. Å kritiserer andre er jo en form for å heve seg selv. Og de som har behov for å heve seg selv, er jo helst de som er usikre på sin egen rolle som forelder.

  8. Dette synes jeg var godt skrevet! Mammapoliti som mener de har et ansvar å dytte sine meninger på andre møter man, uansett om man har blogg eller ikke. Det handler da om å stole på seg selv, vite at man tar de beste avgjørelsene for seg og sin familie og ikke kaste bort tid på å forsvare seg selv.

   Vær gjerne personlig innimellom og vis gjerne litt av livet «bak kulissene», men man trenger kanskje ikke å bruke tid på en forsvarstale som strengt tatt ikke er nødvendig…

 278. Haha BESTE innlegget jeg har lest på lenge! Gi dem inn! Har ikke barn selv men har irritert vettet av meg over hva enkelte klarer å lure utav seg uten å ha peiling! Fy søren så bra!

 279. Cecilie

  Du er fantastisk Caroline!! Kos dere masse på ferie- både med Nelia og med alenetid! Fantastisk innlegg!

 280. Catharina

  Aldri kommentert før, men dette måtte jeg bare kommentere på! Tusen takk for at du tar opp dette, det er helt forferdelig hva folk får seg til å si og sitte med den tro at de vet best og kan irettesette andre på den måten!! Har hatt et veldig ublidt med mammapolitiet og det er noe som gjør meg lei meg, sint og såra enda, etter 3 mnd… kan ikke tenke meg hvordan du har det som offentlig person, men stå på! Du/dere gjør en kjempejobb!! Heia mammaer og pappaer

 281. Min mann har bestemt at vi skal ha en utenlandstur hvert år bare vi to. Jeg følte litt på det i starten – særlig etter kommentarer som «Skal dere ut og reise nå igjen? » Vi er begge aktive idrettsutøvere, vi har begge full jobb og vi prøver innimellom alt også å pleie vennskap med jente/gutteturer, jente/gutte kvelder, julebord og kvelder med vennepar. Og veit du hva? Pga den årlige kjæresteturen så blir vi nyforelska igjen, glade og uthvilte og ikke minst bedre foreldre. Fordi vi prioriterer trening og pleie av nære vennskap får vi energi til å være aktive og glade foreldre. For veit du hva? Til tross for alle egne aktiviteter er vi også foreldrekontakt, FAU medlem og begge er trenere for begge ungene I hver vår idrett. I tillegg har vi ork og energi til å LEKE MED barna våre. Vi spiller fotball I hagen, vi går turer sammen og vi spiller spill sammen. Barna mine er glade og sunne og det er vi også! Som en ekstra bonus har vi besteforeldre som har et utrolig nært forhold til barna. Det er både de,vi og barna veldig glade for.

  Og bare for å ha sagt det før noen kommenterer det: Vi har ikke barnevakt for alle våre aktiviteter. Vi hjelper hverandre til å prioritere trening og vennskap. Felles verdier er så viktig – for oss som par. Alle andre kan få ha så annerledes verdier de bare vil uten å tvinge de på meg ☺

  Kos dere videre på ferie – og ta vare på muligheten til litt egentid så får besteforeldre litt egentid med Nelia også. Vinn-vinn Spør du meg.

 282. Mette Dahl

  Herlighet! Er det mulig å bli så frekk… Enkelte må blande seg i alt og for all del i enkelte tilfeller skal man jo være glad at folk bryr seg og tar ansvar der man ser at et barn ikke har det bra! Men i dette tilfellet er det jo for å finne noe å hakke på! Alle kan jo se at Nelia har det helt fantastiske med to foreldre som er oppslukt i henne..Og at dere pleier kjærligheten mellom dere er jo vel så viktig det også. Jeg tror at foreldre som fungerer godt sammen og viser masse kjærlighet både til barnet og seg imellom får et barn til å vokse seg trygg og god <3 Stå på Caroline og Lars-Kristan dere gjør en super jobb og datteren deres ser jo så lykkelig ut! Følger dere begge på snap, veldig koselig liten familie <3 Klem fra Mette (@metdah)

 283. Ååh, så godt at noen sier i fra! Kos dere med besteforeldrene til stede og nyt det mens dere kan! 🙂

 284. Fantastiske du! Jeg kommenterer dessverre altfor sjelden – men nå måtte jeg bare si meg så enig!

  Du kjenner ditt barn aller best, og hun er veldig heldig som har en mamma som både nyter tid med henne – og som prioriterer tid på å gjøre forholdet til pappaen hennes enda litt bedre!

  Hurra for alle flinke mammaer – og til mammapolitiet: Bruk tiden på din egen familie, i stedet for å rakke ned på andre! Husk at dere er forbilder for barna deres – vil dere at de skal vokse opp og tro at det å kritisere ukjente mennesker er greit?

 285. Helt enig med deg Caroline 🙂 folk må slutte å dømme andre, spesielt når de ikke skjenner deg. Syns du virker som en kjempe god mor <3

  Stå på Caroline, digger deg <3

 286. Huff…Synest virkelig synd i dokke!
  Dokke må tåle mykje dritt og kritikk.
  Nokon mennesker er berre så inni granskauen bedrevitarar!!! Sit og slenger dritt til og om andre for å få ein betre sjølvfølelse!
  Håper dokke klarer å heve dokke over det og forstår at dokke er fantastiske og supre foreldre til nydelige Nelia!
  Klemmer 🙂

 287. Oi, nå fremstår du bare sykt bortskjemt… Jeg er i utgangspunktet enig i at foreldrene kjenner barnet sitt best, men du inviterer jo hele verden inn i privatlivet ditt for å tjene penger på det og da kan du ikke bare ville bli opphøyd og rost, men også tåle at ikke alle ser det du gjør like positivt. Så mange kommentarer her som fokuserer på at du gjør bra ting for Nelia, og da er du bare glad for kommentarene, selv om det i samme grad er en evaluering av deg som mor. I det øyeblikket noen hever en kritisk røst er tonen en annen, da er det plutselig feil av dem å mene noe om deg og ditt? Du må ikke ha så stort ego at du ikke tåler annet enn de som hyller deg og alt du sår for, da må du virkelig finne på noe annet å leve av… Og hun mener vel sikkert ikke at dere har så mye barnevakt, men at det å kunne sitte hjemme,styre egen dag, trene i arbeidstiden ett selvsagt, som du selv har sagt før, gjør at du har mer egentid enn si en sykepleier eller en barnehageansatt som hele dagen er bundet opp og er til for andre…

 288. You go girl!

  Nyyt ferien 🙂

 289. åå for ett fantastisk innlegg 🙂 dette er det nok mangen der ute som trengte å høre (eller lese) kos dere masse videre på ferie <3

 290. Marielle

  Jeg har ikke barn selv, så jeg kan ikke sette meg inn i den rollen. Men jeg vil bare si at du ikke fremstår som en dårlig, uansvarlig og selvsentrert mor, på noen måte. Du virker som en varm, kjærlig, rettferdig og godhjertet mamma. Jeg vil også si at disse bildene bare er helt herlige, og gir en så utrolig god og varm følelse. Det er ikke vanskelig å se hvilken type mor du er for den lille jenta di – nettopp en GOD mor – som viser kjærliget, trygghet og varme. Dette gjenspeiles i bildene dine, i Nelia og i deg. Du er fantastisk! KOS deg på date, noe jeg tror Nelia vil gjøre med besteforeldrene sine også.

  Klem.

 291. HALLELUJA! Kan ikke folk bry seg om sin egen situasjon enn at man skal kritisere andre! Ingen kjenner barna sine bedre enn foreldrene. Og når det kommer til alkohol, kan dette mammapolitiet ta seg en bolle! La oss slå et slag for alenetid og romantikken, man skal tross alt gi litt for at barna ikke ender opp under delt omsorg. Ikke at det er noe feil med det for jeg er skilsmissebarn selv, men jeg vil unngå at mine barn blir det! Så ja, jeg og mannen har kvelder/helger for oss selv og ja, vi deler en flaske vin selv om barna ligger å sover i etasjen over. La oss være ærlige, det er digg med litt klinings med kjæresten i sofakroken med litt vin innabords.

  High five for dere! God ferie videre, og god bedring til Nelia!

 292. Jeg får så vondt av deg for all shiten du må lese! For meg så virker du som verdens beste mamma som forguder Nelia og vet ikke hva godt nok du kan få gjort for henne Og spesielt når hun er syk stakkars lille! Og god magefølelse har du for henne, fortsett og følge den du 🙂 Min erfaring er at den ikke slår feil;-) Nelia og dere er så heldige å ha to sett med foreldre/ besteforeldre med på ferietur, kan ikke bedre bli når man ellers i hverdagen bor langt fra hverandre! Jeg synes dere er veldig flinke til å pleie kjærligheten, dere som par og dere som familie 🙂 Det er vel heller at andre føler seg truffet og burde gjort det som dere gjør 😉 Håper noen ble satt på plass i mammapolitiet nå! Synes i hvertfall at du fikk sagt i fra på en fin måte og håper dere kan fortsette ferien med en frisk og oppegående Nelia og kose dere med øl og vin, hallo det er ferie folkens og alkohol inntak med moderat inntak! Det er stor forskjell på et par glass vin og øl og fylla!! Synes det er ille at du må forsvare deg selv både som mamma, hva du drikker, ja i det hele tatt ALT det folk påpeker som negativt mot deg! Dette er en inspirasjonsblogg og masse herlige fine livsstil tips og bilder, som du gjør kjempe bra 🙂

 293. FLOTT innlegg!!!

 294. heia deg!

 295. Mammapolitet mangler vel en smule perspektiv noen ganger. Men til dets forsvar:
  Vi ser gang på gang at folk IKKE sier fra når unger har det fælt.
  Kanskje dette er en måte å «øve seg på», om en nok så uhensiktsmessig… Der det eneste man oppnår er gode foreldre som blir irriterte, og kanskje igjen kvier seg for å blande seg i andre foreldres oppdragelse. For å nettopp ikke være «mammapoliti».

 296. Sandra Kvalvaag

  Amen! stå på Caroline:) bedrevitere finnes i alle hjørner og kriker og kroker av samfunnet. bra noen endelig slår tilbake!

 297. Ingvild

  Gjør mot andre det du selv vil at andre skal gjøre mot deg. Tipper at de som kritiserer deg og mange andre mødre ikke hadde syntes det var så kjekt å bli kritisert selv 😉

 298. Heier på deg Caroline! Forstår meget godt at du får nok av hva folk skal mene og syns hele tiden. Jeg har selv en datter på snart 2 år, og nyter et glass vin sammen med min kjære samboer visst vi føler for det. Vi er også i samme situasjon som dere at vi ikke har familie i nærheten av oss, og vi har derfor alltid måtte klart oss selv. Ingen besteforeldre seier nei til å passe barnebarn for at foreldrene skal få tid til å være kjærester og pleie kjærligheten. Forsatt fin ferie til dere! Og masse god bedring til Nelia.

 299. Fy søren, bra skrevet! Endelig satt du dem på plass med en helt korrekt tilbakemelding! Kunne ikke ha vært mer enig med deg i denne saken. Selv er jeg ikke mor, men selv en som ikke har barn forstår at det er foreldrene som kjenner barnet sitt og dens behov aller best. Ja, alle andre kan komme med forslag og tips i enkelte tilfeller, men det er til slutt foreldrene som tar valgene, beslutningene og kontrollen frem til barnet har nådd myndighetsalderen, 18 år. Og kan ta «kontroll» over livet sitt selv. Helt riktig det dere gjorde! Det er kanskje dumt å si, men lukk øyne og ører for slike mennesker som «vet» alt om Nelias behov og tror de kjenner henne. Selv om hun er en stor del av bloggen ettersom hun er datteren deres, kjenner alle leserne dine kun en BRØKDEL av livet deres. Deres liv består av så mye mer enn bloggen, og det er begrenset det dere deler her for å verne om familien og deres egne liv. Mammapoliti tror de vet alles beste, spesielt de som har barn selv. Men det verste er faktisk at de uten barn, som spiller mammapoliti, også tropper opp med noen unødvendige kommentarer/ tips/ råd. Dere er tross alt på ferie og skal kose dere, selvom Nelia er syk og i tufs form så kjenner hun også på kroppen sin at hun har hvilt lenge nok og fått tilbake energi til å gå ut å ha det moro med lek og familie. 🙂 Stå på videre, dere gjør en flott jobb! Nelia ser ut som et friskt, smart, harmonisk og ikke minst ei nydelig jente! Ha en fortsatt god ferie!

 300. Jeg skjønner godt at du blir provosert av at noen mener du har mye alenetid. Vi er selv småbarnsforeldre uten besteforeldre i nærheten, og har ikke dratt ut av huset etter kl 19 siden vår datter på snart 2år ble født. Vi har dratt ut av huset hver for oss, men ikke hatt anledning til å gjøre noe sammen som kjærester. Allikevel tenker jeg at dette ikke er det viktigste nå i småbarnsårene. Vi har mange koselige stunder hjemme etter barnet er lagt, og kan vente med bytur og restaurantbesøk til barna blir større og mer selvstendige. Det faller helt naturlig Kos dere videre på ferie, og god bedring til Nelia.

 301. åshild

  Hatten av for deg Caroline. Du har guts om orker å ta dette opp som tema…rekne med det blir slått opp i andre medier siden det kommer fra deg. Stå på – og gi f… i mammapolitiet.

 302. Dette må du tåle, Caroline! Du har selv valgt å eksponere livet ditt, valgene dine og barnet ditt. Du kan ikke forvente når du er tilstede i det offentlige rom i den grad du er, at ingen skal kritisere deg for de veldig synlige valgene du tar.

  1. Dette er jeg veldig enig i. Er man så synlig og en ønsker så mye oppmerksomhet som du gjør ved å velge å legge ut privatlivet ditt på denne måten må en regne med kritikk. Som du selv sa i Justin B saken du kritiserer ikke han som person men oppførselen ….

 303. Bra innlegg, men må kommentere.
  Det er ikke vanlig å gå på kino eller ut å spise når man har småbarn. Det hører til sjeldenheten!

  1. Kjersti

   Jo, for en del er det faktisk helt vanlig. Vi har besteforeldre og mange venner som vil passe. Får kjærestekvelder når vi vil.

  2. Enig med deg!:) det virker som at småbarndforeldre nå for tiden ser på det som en rett og nesten plikt og få dra ut på date etc? Og så blir det såååå synd på de/ et skikkelig offer hvis dette ikke går. Småbarnstiden er som den er- ungene i fokus og sånn er det. Pleie kjærligheten får man gjøre når/hvis man kan. «Alle» har ikke besteforeldre etc i nærheten som kan stille opp. Og noen har det men velger ikke å benytte seg av dette. Folk er forskjellig og jeg skulle så ønske at mammapolitiet kunne klappe igjen! Hvorfor har vi så lett for å mene noe når det kommer til andres oppdragelse og barn? Jeg har selv måtte jobbe hardt for å slutte og mene så mye om andres valg ang. amming, legging, oppdragelse. Jeg har aldri sagt noe til de det måtte gjelde, men tatt meg i å tenke hvorfor gjør de slik? Burde de ikke gjøre sånn og sånn? Helt håpløst! Så nå har jeg sluttet med det! Alle gjør som de vil så lenge barna har det bra:) enig?

  3. Det der tror jeg er veldig individuelt!!! Noen har begge besteforeldre på hver side i nærheten og får masse hjelp!! Mens noen ikke!! Vi har ingen i nærheten, og gjør meste av «alenetiden» hver for oss med venner.. Skulle gjerne hatt noen anledning til å gå ut på kveldstid med min kjære noen ganger..

 304. Kristin maria

  Takk for at du tar mammapolitiet i arrest og sier ifra. Alle har en mening og mange liker å si den høyt. Det resulterer i at så altfor mange går gjennom sine egne valg og gjøremål som mor med lupe for å forsikre seg om at man gjør ting rett. Og det er ikke sunt for noen av oss. Takk for at du er ei mor som er selvsikker i din rolle som mor og minner oss om at vi kjenner våre egne barn best. Kos dere med familie og kjærestetid! For uten kjærestetid kan det fort bli et skrantende ekteskap. Og DET hadde nok OGSÅ mammapolitiet hatt noe å si om. Du er god!

 305. Meget godt skrevet 🙂

 306. Kathrine

  Takk for at du skrev dette! Det er så viktig at noen sier dette, ikke bare for din skyld, men for alle andre mødre som blir så usikre når mammapolitiet forteller dem at magefølelsen dems er feil og at de er «dårlige mødre». Jeg tror at de aller aller fleste gjør det som er best for sine barn og familien, selv om det er noe helt annet enn hva mam selv hadde valgt. Stå på!

 307. Utrolig flott innlegg! Jeg har ingen barn selv, men kjenner jeg blir utrolig provosert over å lese dette!! Gjør det som er rett for dere, å da gjør nok dere det som er best for deres datter også. Dere er hennes foreldre og vet hva hun trenger, ikke trenger osv. Så fortsett med det! Jeg synes det ser ut som dere gjør en fabelaktig jobb som foreldre:)

 308. Anonym leser

  Hei
  Du har valgt frivillig å brette ut livet ditt på en offentlig blogg. Og du vil gjerne ha til tilbakemeldinger og kommentarer på alt du gjør, så lenge de ikke er negative.
  Som en offentlig person, må du også tåle å få tilbakemeldinger som ikke alltid er positive.
  Men som mange ganger er ment konstruktive.

  Tenker også at du ikke hadde trengt å legge ut bilder av en datter som er syk. Hun har ikke valgt å være en offentlig person. Og er det rett å gjøre henne til en offentlig person, når hun er så liten? Er ikke sikkert hun vil like at det finnes så mange bilder av seg selv på nett, når hun blir eldre.

  Reagerer også på at du oppfører deg så tilsynelatende nedlatende om hotellet og ferien du har fått sponset. Andre ville ha et overlykkelig om de kunne fått en gratis ferie, uansett hvor det hadde vært.

  Mvh,
  Mamma til tre

  1. 1) Det at hun vil ha tilbakemeldinger innebærer vel at hun vil ha tilbakemeldinger på bloggen og jobben hun gjør/ ikke på oppdragelsen til barnet sitt?
   2) Det er utrolig mange som kjenner seg igjen i dette innlegget, så tydeligvis arresterer ikke mammapolitiet bare offentlige personer. Derfor enda bedre at hun faktisk skriver et slikt innlegg for å få folk til å tenke seg om to ganger før de skriver noe.
   3) Mener du at Caroline heller skal lyve? Når hun får tilsendt produkter osv hun ikke synes er bra, så burde hun bare skrive masse positivt bare fordi det er gratis? NEI. Det samme gjelder denne ferien. Det er kanskje mange som velger å dra hit fordi Caroline skriver om det, da er det jo veldig kjedelig hvis de kommer ned og finner ut at det absolutt ikke er sånn Caroline fremstilte det, og dermed blir troverdigheten hennes svekket.

   1. da burde hun kanskje slutte å så mange private detaljer om barnet sitt først? bilder av sykt barn, som alle kan se føler seg pjusk, informasjon om legebesøk og medisin, hele oppveksten dokumentert som en uendelig bildestrøm. Javel, hennes valg, men det er helt urimelig å nærmest kreve at ingen skal være kritiske.

 309. YES! Dette, Caroline, var det trøkk i. Gi dem inn og drit i de som mener du fremstiller deg som offer. Ærlig talt, du vet selv hvilke valg du tar og hvorfor. Om alle skal bry seg med det, ja, da får det være deres problem. Du er nydelig og sterk. Nyt ferien!

 310. Så bra sett de på plasshilsen mamma med store barn

 311. Amen!
  <3

 312. Kristine

  Trist at det er så mange som nyter å rakke ned på andre mennesker. Det har blitt alt for lett å slenge stygge og kritiserende kommentarer når man sitter anonym bak en skjerm. Jeg kjenner deg ikke Caroline, men er helt sikker på at du gjør det du mener er best for Nelia, det har andre ikke noe med. Tenker bare, hvis man er en god mamma, ville man ikke rakke ned eller kritisere andre.
  Stå på videre 🙂

 313. Er så og si aldri inne og kommenterer på noen bloggside, men da jeg leste overskriften, så ble jeg nysgjerrig. Jeg må si folk henger seg oppi mye rart! Jeg har ikke lest disse kommentarene som har blitt skrevet om deg, men utfra hva du skriver her, så virker det jo som enkelte folk bare er sjalu på ett eller annet vis! Syns det var et godt svar du kom tilbake med, og når det gjelder vin/øl, når har det noen gang vært til skade for barna rundt når det inntas med måte?! Stå på, og drit i alle de mødrene der ute som tror dem vet og kan alt bedre og best hele tiden! Blir kvalm av sånne folk selv!

 314. At du gidder. Du lar deg fyre opp, da. Når du har valgt å la datteren din være en del av det blankpolerte universet du har skapt og videre selger til leserne dine så er det på sin plass at du også må tåle eventuelt kritikk som kommer. For det gjør den. Ikke alle sluker det du gjør rått og hyller deg opp i skyene.

  Hadde du bare hevet deg over det.

  Men nei. Du går til motangrep. Innlegget er godt kamuflert som en liten skjennepreken. Men mangelen på selvinnsikt og evnen til å ta imot kritikk skinner tvert igjennom. Som vanlig.

  Blir flau på dine vegne.

 315. Kvinner er kvinner verst. Det er du et perfekt eksempel på i dette innlegget. Nå gir du kvinner mulighet til å angripe kvinner, som passer på at voksne setter barna beste først. Å ikke bry seg er motstykket. Tilbake med nabokjærringa/mammapolitiet eller hva du vil kalle det! Pass på hverandre dere! Særlig de sårbare barna<3

  Å ta ut et sykt barn til lunch å smitte andre? Å drikke alkohol foran barnet sitt? Så flott at noen gir barna en stemme<3

  Ta deg sammen Caroline! Ikke hver en "hater" mot andre kvinner!!

  1. HAHA må bare le!
   Er det noe mammapolitiet er, så er det da en hater mot andre kvinner! Istedenfor å støtte opp om andre mødre og rose dem for en god innsats!
   Og hvorfor skulle et barn ta skade av å se foreldrene drikke et glass vin??
   Barn tilbake på 70 tallet hadde da en like super oppvekst som idag (hvis ikke bedre) og det til tross for at de nok både fikk se foreldrene drikke og røyke?
   Skulle likt å vite hvordan du ville føle det hvis du hadde fått samme kritik som Caroline, om dine evner som mor?

 316. Pialine

  Og der ga du mange foreldre alibi til å drikke litt mer, og mange barn kan nå se frem til en veldig vond jul. De fleste som skader barna sine med alkohol, vinker med at de kun tar litt og at det ikke skader barna. Så synd at en så lite reflektert person som deg, skal ha så mye makt:-( Skam deg langt inne i sjelen:-(

  1. Hadde ingen planer om å kaste meg inn i den diskusjonen, men når du presterer å gi en enkel kvinne skylden for at noen folk ikke har kontroll på alkoholinntaket sitt, da må noen si ifra! Jeg, Caroline, og de fleste andre klarer helt fint å ta et (1!) glass vin uten å miste noen form for kontroll. Og hvis det at en blogger du ikke kjenner drikker et glass vin gir deg alibi for å drikke for mye foran barna dine, da tror jeg du hadde funnet det alibiet på en eller annen måte uansett. Veldig trist at du har et så anstrengt forhold til alkohol, men hvis jeg (og sikkert Caroline) drikker et glass vin sammen med middagen får jeg ikke noen nevneverdig promille av dette, og jeg vil heller ikke forandre personlighet. Det er snakk om middag her, ikke fest! Så nå må folk heller begynne å ta ansvar for seg selv, og ikke skylde på alle andre hver gang det dukker opp et problem!

  2. Det er en mildt sagt kraftig forenkling å påstå at en setning fra Caroline er direkte årsak til at noen foreldre drikker for mye i julen. Det er flere som burde skamme seg i denne debatten, for maken til simpel og moralistisk argumentasjon har jeg sjelden sett.

 317. Til alle bedrevitere der ute, uansett tema: Din mening er helt uinteressant. Ja, helt uten betydning. Så rop ut eller klapp igjen. Hvem bryr seg.

 318. Anne Cristine

  Halleluja! Du får virkelig sagt det. Heier på deg Caroline.

 319. Bra innlegg! Du henger ikke ut noen (som noen i dette kommentarfeltet mener). Mammapolitiet er en flokk med damer som opphøyer seg selv som verdens beste mødre, men allikevel bruker tiden sin på å sitte og kommentere dritt om andres måte å oppdra barn på, i stedet for å være med sine egne barn. Skjønner ikke hvordan de får det til å stemme i hodene sine. Ingenting er noensinne godt nok for dem: man er enten en streng mamma, en lettsindig mor, en alkoholiker, en egoist, eller så skjemmer man barna sine bort. De tillater seg å dømme andre mødre basert på basically ingen informasjon. Hev deg over dem, Caroline, og stå på!

 320. Tusen takk for at du tok dette opp! Folk kan være så grusomme 🙁 Mammapolitiet dukker opp overalt.. Håper dere nyter resten av ferien sammen med familien og med et glass vin/øl til maten! 🙂 <3

 321. Tusen takk Flott skrevet!

 322. Ingeborg

  TUSEN TAKK for at du setter fokus på dette! Skriver akkurat slik jeg føler det.

 323. Kjære Caroline. Det er så trist at du skulle måtte behøve å skrive dette i det hele tatt. Helt utrolig at ikke folk kan passe sine egne saker. Du gjør en helt fantastisk jobb som mor, og Nelia ser ut som verdens lykkeligste enten hun er med dere eller besteforeldre. Fortsett sånn, det er veldig inspirerende å lese og på den måten ta del i livet til familien din : ) Mange gode klemmer*

 324. Amen, Caroline! At folk skal legge seg oppi slike ting er helt tragisk!!
  En mamma vet alltid best for sitt barn! Folk må finne seg en annen hobby enn å sitte hjemme og hate..
  Stå på Caroline! Du er en fantastisk mamma! 😀

 325. Jeg er så enig !! Det finnes så mange «liksom hønemødre» der ute som tror de har svar på alt, som ikke vil være alene med mannen sin, som ikke drikker foran barna (men som heller drikker ALT for mye når de er uten barn )… Som regelrett overbeskytter barna og gjør dem en bjørnetjeneste. Det kommer den dagen at barnet må ha barnevakt, ser sin mamma ta et glass vin(med mindre hun er avholds ) og da blir sjokket større.
  Kos dere fine foreldre. La ikke mamma-politiet stresse dere. Disse over-pedagogiske gjør ikke alt rett de heller!

 326. Ninia Krogstad

  Så bra skrevet.
  Jeg har selv opplevd dette… Var i Oslo med mine fire små (ja,fire barn) ALENE, da pappaen jobbet. Da vi skulle gjøre oss klare for hjemreise, en time unna, fant plutselig min femåring ut at «Jeg MÅÅÅÅÅ tisse!!!». På denne turen, hadde jeg mistet kortet mitt, og hadde kun akkurat til togturen, pluss 20,- i kontanter. Uberstressa da toget skulle gå om 20 min, og med fire små på slep, løp vi til doen på Oslo S. Vel inne, finner frøkenen ut at, neida, hun må ikke tisse likevel. Jeg teller til ca 2 00.000 inni meg, er kjempe stressa, og sier «Da kommer du bare til å angre, og da må du tisse i buksa, for det er lenge til vi er hjemme!». Jada, jeg vet det var lite pedagogisk, men selv om jeg er mamma, er jeg bare menneske. Så, ut av denne ene doen, kommer en dame, med strøkne klær, extensions, og ganske «perfekt», og sier: Unnskyld, men hvordan er det du snakker til barnet ditt?» «hæ?» «jeg synes ikke noe om hvordan du snakker til barnet ditt, og du er en elendig mamma, som sier slikt!» Jeg spør om hun har barn selv? «Ja det har jeg, og jeg ville aldri snakket slik til barnet mitt!» Hadde veldig lyst å spørre hvor barna hennes var nå, lørdags kveld, kl 20.00…
  Mens jeg er inne på do selv, hører jeg hun står og snakker nedsettende om meg, for sitt publikum. Når vi går derifra, forteller min eldste datter meg, at hun hadde kalt meg for en hurpe, og femåringen min for en «sutterunge»… Fantastisk jobba av dette mamma-politiet gitt…
  Jeg drikker aldri alkohol selv, sammen med barna. Men hva andre gjør, må få være deres sak, så lenge de ikk e er synlig beruset. Og jeg tror nok de aller fleste, vet hva ens barn trenger

 327. MARTHE CECILIE

  Å herlighet… jeg skjønner jeg har å glede meg til .. snart mammma.. 12 dager til termin… 🙂

 328. Fantastisk!! 🙂 bra skrevet.

 329. AMEN!

  Dette er spot on og vi med barn er helt enige med deg! Mammapolitiet er bare misunnelige for at de ikke kan ta det en glasset med vin, eller får de fire timene med mannen sin og den barnevakten de sårt trenger. Synd det er så mange som kjenner våres barn bedre enn vi gjør selv.

 330. Bra skrevet! Bra du sier ifra!! Kun dere som kjenner lille søte Nelia ☺️
  Selv når jeg var liten og syk, så pakka mamma meg inn i pysj og pledd å kjørte meg til mormor så mamma kunne dra på jobb. Jeg var så HELDIG at mormor var hjemmeværende, hele dagen satt jeg i fanget på mormor og koste! Den beste sykemedesinen jeg kunne ha fått! ❤️

 331. BRA CAROLINE! På tide at noen får igjen.. Disse «mammapolitiene», de gjør vel ingen feil de 😉

 332. You two are adorable! #lifegoal!

  http://www.dodolce.com

 333. Supert innlegg! Bra noen tørr å si ifra!
  Du er en flott mor Caroline.

 334. Utrolig fint og velskrevet innlegg! Jeg er så enig med deg! Jeg skjønner ikke hvorfor noen mennesker skal kritisere deg for dine valg og det du gjør. Du deler mye av deg selv og ditt liv med resten av omverdenen, men det betyr ikke at vi «eier» deg av den grunn. Jeg får vondt inni meg når du får stygge kommentarer på enten barneoppdragelse eller hva som helst annet… Hvorfor kan ikke folk respektere at du er du, og lever ditt liv på din måte, så kan alle andre være seg og leve sine liv på sin måte?

  Da hadde verden blitt litt koseligere tror jeg!
  Uansett, kos deg på ferie! Jeg synes du virker som en strålende mamma, og det er sikkert derfor mange hakker på deg også! – Du fikser rollen utmerket og i tillegg ser du smashing ut, ditt vakre vesen! <3

  Nyt solen og alenetid med god samvittighet! 🙂

 335. Fy faen, jeg hyller deg! Ikke har jeg kids, eller planer om det i nærmeste fremtid. Ei heller har jeg møtt på noe mammapoliti. Det jeg derimot har, er at jeg har sett den enorme forandringen din siden du postet innlegget hvor du spurte om du gjorde noe feil. Jeg som så mange av oss hadde kommentert det samme, og du har så til de grader tatt det til deg. Du skriver i økende grad fra hjertet, og det er så vanvittig forfriskende at du har meninger, at du står opp for deg selv, og at du kjemper for det du tror på. Stå på videre! Du har blitt en fryd å lese igjen <3

 336. Jeg tror det er viktig at vi har forståelse for de som reagerer på at andre drikker alkohol med barn tilstedet. Folk som lett mister kontroll over både seg selv og antall glass bare de hører ordet vin, har ingen forståelse for at noen klarer å nyte bare ett glass. For dem er en dråpe alkohol ensbetydende med fyll, bråk og skjødesløs oppførsel. Ikke rart de da reagerer når de ser noen drikke med barn tilstedet. Det er synd for folk som har dette problemet, men også synd at de overfører det til dem som faktisk ikke har problemer med å beherske seg.

 337. Amen! Kunne ikke vært mer enig!

 338. Amen!
  Og gratulerer med årets beste innlegg!

 339. Kristine

  Kjempe bra innlegg!

  Du virker som en SÅ bra mamma, Caroline! Tilstedeværende og omsorgsfull til de grader!
  DRIT i mammapolitiet! Jeg heier på deg!

 340. Tommel opp

 341. Skjønner hvorfor folk gidder å lese blloggen din hvs de bare skal pirke på alt og legge igjen stygge kommentarer! Alle kan se hvor gode dere er for Nelia og kun vil hennes beste! veldig få av oss lesere kjenner dere personlig, hvertfall ikke Nelia, så hva som er best for henne vet dere! Ingen barn er like og alle har forskjellige behov!:)

  Men jeg lurte på noe annet enn akkurat hva dette innlegget handlet om også, jeg ser Nelia har så fine kavat sandaler, hvor har du fått tak i de? Har lett overalt etter akkurat de der, men har vært utsolgt! Kanskje er det et lite håp allikvel:)

  Kos dere videre på ferie! og ta med litt godvær hjem igjen, har væært på hytta i helga, -15 grader! Brrr
  Klem!

 342. Blir litt overrasket over denne utblåsningen overfor dine lesere. Du har selv bedt om at vi skal delta i kommentarfeltet, men liker tydeligvis ikke alle spørsmål. Ville trodd at du var så dreven i gamet at du hevet deg over denne type kommentarer. Hvis det ikke er lov å stille noen kritiske spørsmål blir det veldig kjedelig.

  1. Camilla

   Gro,
   Her er det snakk om påstander mot dem som foreldre, ikke kritiske spørsmål! Det er stor forskjell på å ønske konstruktive tilbakemeldinger fra sine lesere og det å bli anklaget for å skulle være «dårlige foreldre» !

   1. Dersom ikke Caroline kan stå for de valgene hun gjør som mor, så bør hun heller ikke skrive om barnet ditt på en blogg. Syns hun virker som en super mamma, så det har ikke noe med det å gjøre. Men drøyt å skjelle ut sine lesere fordi de har en annen mening en hun har.

   2. amen!

  2. Veldig enig her. Å blogge innebærer jo at man blir en offentlig person – på godt og vondt.
   Virker som du Caroline bare ønsker klapp-på-skulderen kommentarer og skryt og overfladiske du-er-så-vakker-og-så-flink-kommentarer. Har man andre meninger eller ikke liker noe, blir man åpenbart klassifisert som «politi». Vel, hvor interesant blir bloggen å følge om alle bare skal skryte og være enige????? For meg er denne bloggen i ferd med å utvikle seg til en ensformig, uinteresant og stigmatisert greie…
   Noe annet er jo om folk er slemme og ondskapsfulle i sine kommentarer og meninger, kanskje spesielt i forhold til svært private anliggender som for eks barneoppdragelse. Det er ikke bra!!!!

   1. Caroline

    Det er tydelig at du ikke leser kommentarfeltet på bloggen spesielt godt, Gudrun.

 343. Marita :)

  Et flott tema å ta opp! Er helt sikker på at Nelia får det hun trenger til en hver tid 🙂 Selv fikk jeg en kommentar for noen dager siden. Lille gutten på fem mnd var kjempetrøtt på besøk hos bestemor. Fikk ikke roet han uansett hva jeg forsøkte, så det endte med at jeg holdt han godt i armene mine, og rugget ganske voldsomt (ikke noe farlig eller misbrukende sådan), mens jeg gikk raskt frem og tilbake. Da fikk jeg høre at grunnen til at han var så urolig var at jeg stresset for mye. Jeg var grunnen til at han gråt, for babyer trenger ro.. Kommentaren kom fra en mann som aldri har hatt barn, er rundt 50 år, og en person jeg kun har møtt et par ganger. Som førstegangsmamma er man ganske sårbar, så jeg ble dessverre ikke bare sint, men utrolig lei meg, og følte meg helt ødelagt resten av kvelden. Takk for at du tar det opp Caroline <3 heier på dere! Klem

 344. Johanne

  Flott innlegg Caroline! Er ikke ofte jeg kommenterer og jeg burde vært flinkere, for det er ikke bare dette innlegget som er bra! Du har mange bra innlegg! Stå på! 🙂 Ønsker deg en fin ferie med familien!

 345. Gratulerer med et flott, ærlig og viktig blogginnlegg!

 346. Så enig, uten å ha erfart det selv utenfor mediesaker. Helt unødvendig og bortkastet tid, det skaper dårlig stemning, dårlig selvfølelse og usikkerhet. Man bør velge sine kamper med omhu.. Man må tåle at foreldre gjør ulike valg og man bør kunne skille mellom ulike syn på ting og hva som faktisk er til skade for et barn. Er man usikker bør man drøfte det med noe profesjonelle før man går å hakker rundt unødvendig for alt og ingenting.

 347. Jeg kommer inn her for å lese overflatiske, ukompliserte, upersonlige innlegg- som du selv fronter. Så møtes jeg av dette bråket her? Æsj ass… Kan du ikke stenge kommentarfeltet ditt som alle andre bloggere? Eller er du redd folk skal slutte å lese bloggen din da?

 348. Dette likte jeg skikkelig godt altså. Skikkelig digg, rett og slett, å se at du sparker tilbake! Skikkelig guts! Dette her må du virkelig fortsette med altså!

 349. Marit Kristin

  AMEN!!! ❤

 350. Du kan få sagt det! Utrolig bra innlegg! Er så enig så enig;)

 351. Dwightinha

  Amen! Det er helt ok å ta et glass vin eller to til maten. Når ble man dårlig mor av det? I så fall har vi hele syd Europa full av neglisjerte barn. Selvsagt sludder.

 352. Shitt, jeg er ikke mamma en gang og pleier heller aldri å kommentere bligger! Men YOU GO GIRL!!! At andre skal blande seg inn i noe så privat er bare ikke på sin plass!Og som du sier selv , hva vet vell de om bakgrunnen for alt? Er det en ting jeg er sikker på etter å ha lest din blogg i alle år, så er det at du er en god mor! Jeg heier på deg! Mammapolitiet kan ta seg en bolle, og heller bruke tiden sin på å oppdra sine egne barn!

 353. Greit nok at ditt liv er mer synlig enn veldig mange andres Caroline. Men det skal vel ikke være greit å dømme og kritisere fordet? Skulle likt å sett hvor tøffe disse allvitende mødrene er når de ser en mamma eller pappa som ikke gjør ting «riktig» i virkeligheten. Flaut hvordan det har blitt over nett. Idag får man hets hvis man ikke bader ungen i økologisk olje, lager all mat fra bunnen, sender med hjemmelaget brød i barnehagen, fordi kjøpebrød er farlig. Mitt liv er IKKE offentlig, og jeg opplever mammpolitiet hele tiden. Rart de har så god tid til å sitte å kommentere aøt mulig..

 354. Sist jeg sjekket så blogger du frivillig om ungen din, mannen din og deg selv ikke minst. Ingen tvinger deg. Alle har en oppfatning om hva som er best om du ikke tåler eller har bein i nesa til å lese kritikk så bør du revurdere hva du legger ut her. Du er ikke kjent for å ta til deg konstruktiv kritikk. Enig at folk kan gå over grensen mange ganger. Men du eksponerer livet ditt av egen fri vilje. For meg fremstår du svært umoden bare. Her mistet jeg respekten for deg. Du velger denne bloggen selv også tåler du ikke å få kritikk?. Kanskje du bør revurdere yrket ditt?
  Lykke til!

  1. Her har det ikke noe med å ikke tåle kritikk å gjøre. Det er snakk om at folk kommer med dømmende påstander om situasjoner de ikke har peiling på.
   Kritikk er en ting, tips er en ting, men å dømme noen på grunnlag av hva? En setning på bloggen eller et bilde av et barn? De som kommenterer her vet KUN det som er skrevet svart på hvitt i et innlegg. Ingenting om hvor mange timer som har gått eller hva som har skjedd før en avgjørelse er tatt.

   Kritikk syns jeg at Caroline takler bra! Men tenk med deg selv; hva er vel mer irriterende enn å bli beskylt for ting som ikke er sant? Det må være utrolig frustrerende å bli beskylt for både det ene og det andre av folk som ikke har fakta på bordet og innsikt i en situasjon.
   Dømming på grunnlag av ingnting er ikke det samme som kritikk.

   1. Caroline burde takke mammapolitiet for at bloggen har så mange lesere. Jeg har 2 barn og aldri hørt om det såkalte mammapolitiet. Når man legger ut livet sitt på nettet er man dessverre mer utsatt.

  2. Det å ha en blogg med mange følgere og å tåle konstruktiv kritikk har INGENTING med det Caroline skriver om å gjøre. Og dersom det faktisk hadde vært sammenheng; hvorfor i all verden skal hun ikke få lov til å skrive det hun mener, og få lov til å være uenig med kommentarer som drøsser inn her daglig? Så vidt jeg vet finnes det ingen policy der bloggere må svelge all dritten (beklager språket…) folk skriver her inne daglig. De må da pina meg få lov til å være uenig og å si ifra!

   «Du er ikke kjent for å ta til deg konstruktiv kritikk…» – hva i all verden er dette for et utsagn? Dersom du hevder at hun ikke er kjent for det, så betyr det da at du har foretatt deg en generalisering på bakgrunn av hva alle som leser bloggen hennes mener? Regel nummer én; ikke generaliser med mindre du har valide data som tilsier at du kan gjøre nettopp det! Alt er relativt er det noe som heter, og selv om du mener at hun ikke tar til seg konstruktiv kritikk, betyr ikke det at alle er enig med deg.

   En siste ting! Du skriver at «alle har en oppfatning av hva som er best…» – jeg regner med at du her sikter til hva som er best for sin eget barn. Selvfølgelig har alle det! Og det er jo nettopp det som er poenget! Jeg kjenner mitt barn best, du kjenner ditt og Caroline sitt. Det betyr da fanken ikke at jeg sitter å skal bry meg om hva du gjør for/med ditt barn, eller hva Caroline gjør for sitt? Det har jeg faktisk ingenting med. Det er helt ærlig for meg helt merkelig hvordan mange kan tro at akkurat ENS mening er noe ALLE andre bryr seg om! Jeg mener mye om mye, men jeg har da ikke noe behov for å ytre de meningene til enhver tid.

   1. Hun e