ala carte vs. buffet

IMG_6602

Den første kvelden vi var her, orket vi bare en sen lunsj før vi tok kvelden. Men i går bestemte vi oss for å prøve ut buffeten som inngår i all inclusive som vi har, og dagen før lot vi ganen få smake på noen retter fra a la carte-restauranten på hotellet – Miguele’s Grill & Kitchen. Jeg må bare si at jeg overhodet ikke er noe buffetmenneske, jeg synes det er noe helt eget ved å få maten servert på restaurant og liker å velge ut en god flaske vin som kelneren åpner ved bordet. Ved buffet må du forsyne deg selv med alt – også drikkevarer. I tillegg føler jeg at det er så mye mer sosialt å sitte og vente på forrett, hovedrett og dessert, fremfor at en og en skal forsyne seg, og så må den andre gå når den første kommer – og så videre.

IMG_6881

IMG_6902

IMG_6888

Dette er selvfølgelig smak og behag, men for oss har det altså aldri vært det helt store. Likevel må jeg si at jeg synes buffetmaten her var veldig bra. Det var godt utvalg, pent og ryddig og oversiktlig (veldig viktig for meg om jeg ikke skal gå lei i jakten på hva jeg faktisk skal spise til middag) og bordene ute hvor du kan sitte og spise er så fint plassert foran scene hvor det er underholdning hver kveld. Så det er jo kjempekoselig! 


IMG_6527

IMG_6583

IMG_6571

IMG_6551

IMG_6616

IMG_6626

Likevel er jeg absolutt mest fan av Miguel’s Kitchen & Grill, så jeg velger lett denne restauranten fremfor buffeten om vi skal spise her på hotellet. Her har de en fin barnemeny og godt utvalg av mat til oss voksne. Jeg skulle ønske kelnerne kunne litt mer om vin og hadde flere forslag når vi spør, men man kan jo ikke alltid få i pose og sekk. Maten var i hvert fall god og stemningen er også kjempefin. Her sitter vi litt bortenfor scenen, men kan fint se hva som foregår der likevel. 

IMG_6563

IMG_6530

Vi spiser hos Miguel’s i kveld også, ettersom svigers er slitne etter en lang reisevei, men i morgen tar vi turen ut fra hotellet på jakt etter nye matopplevelser. Men først skal vi se Sarpsborg mot Rosenborg på en skikkelig brun pub borti i gaten her 😉 Gleder meg til det! 

Hva fortrekker du på ferie? Buffet eller ala carte? 

35 kommentarer

 1. Eva Karin

  Vi er gjenngangere på Sunwing og Blue Village hoteller, vært på de fleste da barna var små. Ungene elsker det, men ikke alle steder vi voksne er like fornøyd med. Hotellet dere er på nå har vi også være, ikke vår favoritt, så blir med den ene gangen. Er eller ikke noe fan av buffet, med untak av i Tyrkia/Side. Sunwing der har fantastisk mat, og lekre buffe resturanger. Sunwing på Kypros og Kreta er også veldig bra!
  Vet de har en god Kina resturang i sentrum og stranden på Anfi Del Mar, må dere bare oppleve før dere drar hjem, den er nydelig. Nyt fri og hverandre, ikke minst utsikten og glade barn.

 2. Ala carte! Anbefaler forøvrig den indiske restauranten (til høyre om dere ser mot havet, ved minigolfbanen osv). Veldig god mat!

 3. Anbefaler dere å gå på 222°SW på Radisson Blu (øverst) ved Anfi dersom dere skal ha barnefri en kveld å ha date! De har så god mat der, og veldig flinke med vin. Her har du en utsikt ut over havet som her helt fabelaktig! Men husk å reserver bord ute tidlig på dagen. Ellers er det fint å sitte inne og.

 4. Ragnhild

  Syns ala carte er best generelt sett! Men på en typisk syden ferie med små barn foretrekker vi buffet;) På de hotellene vi har vært har vi bare hentet maten selv, men alt av drikke, ekstra service osv har vi fått ved bordet av kelneren:) Så ganske fornøyd sånn sett. Men veeeldig enig i det du sier om at de kan lite om vin! Alldri opplevd at typiske sydenhotell resturanter kan noe særlig om vin:( Uansett, ønsker dere en fantastisk ferie videre:) Kos dere masse!! Klem i fra kalde Norge;)

 5. At de ikke kan så mye om vin gjør vel ingenting? Dere er jo på en familieferie, da er det vel ikke så farlig med den vinen..? Jaja, er vel slik at noen barn vokser opp med å se et tydeligere alkoholforbruk enn andre fra en tidlig alder… Det er trist synes jeg!! Familieferie er familieferie.

  1. Altså, familieferie?
   Å kunne nyte alkohol hvor barna ser at mor/far ikke forandrer personlighet, eller at selvom alkohol inntas er det fortsatt de samme trygge omgivelsene er vel bare positivt. Det å kunne ha er greit forhold til alkohol, og ikke måtte bli beruset, ser jeg ikke noe problem i. Det er lov å nyte alkohol selv om man er på familieferie.

   Jeg er selv oppvokst i en familie hvor det er greit å nyte alkohol mens barna ser på, så lenge man ikke blir tydelig beruset. Jeg syns det har vært fint, for jeg vet at når alkoholen kommer på bordet til maten så er det tid for at mamma og pappa skal spise et ekstra godt måltid.
   Jeg har også selv en venninne hvor alkohol har vært nulltoleranse for barn, og hun blir usikker enda om foreldrene tar seg vin. Dette sitter igjen selvom vi er over 18 år!

   Alt med måte ☺️ Kos dere med gode matopplevelser osv. Og ikke minst, nyt varmen og hverandre

  2. Hvorfor la ditt anstrengte forhold til alkohol bli Caroline sitt problem? Det virker som om Caroline og Lars Kristian sitt forhold til alkohol er helt gjennomsnittlig.. Et glass eller to ved siden av god mat eller god snacks i ny og en. Det tar Nelia absolutt IKKE skade av! Snarere vil hun se at man fint kan ta et glass eller to uten at det er farlig eller at man trenger å drikke opp en hel flaske hver gang.. Og forresten, hvordan vet du at det ikke er alkoholFRI vin de drikker??;)

  3. Jeg er av den oppfatning av at barn ikke tar skade av å se at foreldrene tar seg et glass vin eller to til maten, i helgene eller på ferie. Har selv vokst opp med foreldre som gjorde dette, og det har gitt meg et sunt forhold til alkohol. Jeg nyter gjerne et glass vin til maten, når jeg er på ferie, med god samvittighet. Et sunt forhold til alkohol er med på å forme barna, om hva slags alkoholvaner de selv vil få som voksene, og å gjøre det «hemmelig og ulovlig» tror ikke jeg er den rette veien å gå.
   Fyll og barn derimot hører ikke sammen, det er helt klart ikke bra.

  4. Ida M.T.

   Ja, huff og fy barn har veldig vondt av å se foreldrene har et normalt forhold til alkohol! Du vet at det er sunt med et glass vin om dagen? At det har vist seg å ha gode helseeffekter?

   Gøy med sånne nettroll som deg som ikke har bedre ting å gjøre enn sitte hjemme bak en skjerm å finne feil hos andre, gir det deg en slags tilfredstillelse? Tror heller du burde ta deg en tur ut blant folk å oppleve litt, kanskje et glass vin ikke hadde vært så dumt heller, istedenfor å sitte inne og trolle andre !

   1. Sara Katrin

    Folk må få komme med sine egne synspunkter og meninger, uten at dem skal bli beskyldt for å være et nett troll.
    Vet du i det hele tatt hva et nett troll er? Nett troll er mennesker som spyr ut det og det andre søppelet – kun for å lage kvalme mot den enkelte. Jeg kan ikke si at det var hensikten med Guro sin kommentar. Dette var jo bare et en personlig ytring fra hennes sin side. Tross alt så handler alt bare om smak og behag.
    Noen syns det er ord å drikke alkohol i små mengder foran barn, mens andre syns ikke. Kan ikke dere som går imot Guro her, bare akseptere hennes mening rundt dette, uten at hun skal beskyldt for å være et nett troll?

    Jeg drikker ikke alkohol sjøl, så jeg kommer nok ikke til å nyte alkohol den dagen jeg får barn, men om barnefaren får lyst på et glass eller to til maten, så er ikke det noe stress for min del. Så lenge han klarer å ha en viss kontroll på inntaket og ikke blir for tydelig berusa, så ser ikke jeg på dette som noe problem. Det er tross alt stor forskjell på å nyte et glass og det å bøtte i seg en flaske innen den første halvtimen. Bare sånn for å sette det litt på spissen.

    Jeg tenker LK og Caroline er voksne nok til å holde god kontroll på alkoholinntaket når Nelia er tilstedet, så om de vil nyte en flaske på deling, så ser ikke jeg noe problem i det. La dem få kose seg sånn som de vil. De er tross alt på ferie. Dette må dem få bestemme selv 🙂

    Men igjen, jeg syns det blir for drøyt å beskylde andre for å være et nett troll fordi dem har andre synspunkter enn Caroline og dere.

   2. Sara Katrin

    Oops. Skreiv feil navn. Mente Helene sin kommentar og ikke Guro sin. Hehe.

  5. Så det går ikke an å ta ett glass vin på familieferie.. Stakkars deg..

  6. Camilla

   Å ta seg ett godt glass kvalitetsvin til ett godt måltid er på inge måte trist! Det er en stor forkjell på fyll og det å nyte god drikke i godt lag.

  7. Å nyte et glass vin er fullstendig innafor! Det handler ikke om å bli beruset overhodet. Og det blir man ikke av et glass vin til maten. Tror du kanskje har et litt annet syn på alkohol enn det Caroline har, og det sier vel mer om deg tenker jeg.

 6. Hei,
  jeg er en farmasi student, fjerde året nå.
  vi må spre ordet om «depression and anxiety» og informere mennesker om hva det er osv. De kommer til å gi oss karakter basert på hvor mye likes vi får på facebook, seere på youtube videon osv.
  her er linken til vår youtube video https://www.youtube.com/watch?v=qBTEM-yTz9w
  Håper du kan ta deg tid til å se på , og vår facebook side er http://www.facebook.com/kupeaceofmind

  Takk !

 7. My husband and I lose any sense of dignity whenever there’s a buffet in sight. We fill our plate like there’s no tomorrow, and we try a little bit of everything. Our holiday habit is to get up super late and have the most decadent breakfast buffet possible so we then basically get to skip the cost of lunch. We’re also known for smuggling out breakfast pastries so we can eat them later in the day as an afternoon snack. Haha! We’re classy people!

 8. Med små barn; helt klart buffet!! 🙂 Har vært to år på rad på sunwing hoteller med to små ( som nå er 3 og 4,5 ) 🙂
  Men om bare mannen og meg; ala carte 🙂

 9. Christine

  På ferie velger jeg ala carte middag. Det er noe med det å bli servert når man har ferie. Men buffet er veldig fint hvis man tar ferge til Sverige eller Danmark e.l.

  Hvem holder du med i morgen da? Sarpsborg pga røttene, eller RBK og en ny mulighet for Lars-Kristian og Odd i Europa??

 10. Jeg foretrekker A la Carte ,enig i at det å kunne sitte ned og få mat og drikke servert er deilig og avslappende.Men da vi hadde mindre barn var buffet førstevalg. Da fikk alle noe de likte og vi kunne velge litt av alt, og ikke minst smake på ting vi normalt ikke ville ha valgt på en meny . Kos dere I varmen.

 11. Charlotte

  Anbefaler dere å prøve Da Pinocchio som er en fantastisk resturant som ligger inne på puerto rico senteret, iblant mange andre resturanter som gjerne ikke er like bra standard er dette en resturant som virkelig kan det de driver med noe av det beste de lager er pizza og pasta! Fytti katta, får vann i munnen bare jeg tenker på maten derfra. Veldig greie priser og maten er fantastisk. 🙂 Har vært veldig veldig mange ganger på gran canaria og må hvertfall innom her en eller to ganger iløpet av ferien og spise når jeg er der. Anbefaler virkelig! 🙂 Håper at dere koser dere masse i varmen. 🙂 Har også bodd på det hotellet dere bor på nå mange ganger, veldig fint spesielt nå etter opppussingene de har gjort 🙂

  Klem fra Charlotte

 12. Synes buffet på All inclusive er et bråk og kaos uten like. Haha! Så mange mennesker, kelnere som løper rundt, det er vanskelig å sette sammen en komplett middagsrett av utvalget (blir mer sånn hummer og kanari på fatet) og man sitter der kveld etter kveld på samme sted, hvis du skjønner? Vi har hatt halvpensjon med middag én ferie, og det er ikke noe jeg higer etter. Foretrekker å komme meg ut av hotellet på kveldene, ut i gatene, spise på forskjellige restauranter. Men forstår veldig godt at all inclusive på hotellområdet er fantastisk lettvint når man reiser med barn!

  Synes det er ekstra gøy å følge bloggen din nå som du er på feire. Gleder meg til strandbilder, skulle gjerne hatt litt sand mellom tærne nå selv 🙂 Kos dere masse videre! <3

 13. Er meget enig med dig, bliver hurtigt a socialt at spise buffet, i forhold til a la carte. Jeg stresser også nemt over menuen, da jeg synes at det er svært at danne sig overblik.. MEN morgenmads buffet, det er noget helt andet hihi 😉
  Rigtig god ferie til dig og din dejlige familie! Knus

 14. Anbjørg

  Vil anbefale restauranten N-44 som ligger inne på Puerto Rico senteret. Er to veldig hyggelige nordmenn som driver stedet! ellers er Da Pinocchio også veldig bra, som nevnt tidligere her!

 15. Jeg syns buffet fungerer bra når vi er på ferie med barna våre. Fordelen med buffeten er jo at det er mye å velge i og som regel alltid noe som alle liker. Men… jeg syns det er travelt å stå i kø hver gang man skal spise 😉 Når det bare er voksne liker jeg vel stort sett best ala carte. Men alt til sin tid.

 16. Christina

  Helt enig med deg! Det eneste positive med buffet er at du faktisk får se maten før den blir servert, det er jo ikke alltid serveringen står til forventningen. Nyt ferien Caroline 🙂

 17. Jeg foretrekker å reise på egenhånd og bestille gode hoteller i hyggelig lokalmiljø og slippe masseturismen og ikke minst nordmenn. Charterferie og hoteller med underholdning er utdatert og buffet uhygienisk. Om vinen er så viktig bør dere satse på noe annet enn charter. Det blir en tanke komisk å ha store forventninger og troppe opp stivpyntet på chartertur. Håper dere får en fin ferie på tross av dårlig vinutvalg¡

 18. Setter mere og mere pris på a la carte frokost etter hvert, det er jo så deilig å bli servert. Da kan plukke noe fra buffeten og få servert hovedretten. Frokosten blir da som regel også servert i loungen i roligere oppsigelser. Det er herlig det..

 19. Jeg setter mere og mere pris på a la carte frokost. Da kan plukke noe fra buffeten, men få servert hovedretten, og som regel er det fem, seks ting å velge fra. Da spiser man jo som regel i rolige lounge omgivelser uten for mye tråkk og mas rundt seg og blir servert kaffe ol. Det er deilig det…

 20. BUFFET ER BEST! Så lenge det er et fem stjerners luksushotell da hvor drikke serveres ved bordet. Har kun hatt all inklusive på flotte hoteller og da har det vært fantastisk!

 21. Christine

  Det er en gourmet restaurant rett over dere på «fjellet mot korset» som heter Palm Garden.Sykt bra utsikt og fantastisk mat og vin. Men bord må bestilles og penklær må på 🙂

 22. Restauranter jeg anbefaler: Restaurante La Aquarela helt fantastisk og om jeg ikke tar helt feil tror jeg den har fått en michelin stjerne 🙂 uansett verdt et besøk. De kan VIN

 23. Benedicte

  Vegetarburger på Fushion Restaurant & Lounge Bar i Arguineguin anbefales på det sterkeste. Åååå som jeg savner den burgeren.. Jeg må rett og slett ekspeimentere meg frem til en oppskrift på den, litt langt å reise for en burger 🙂

  God ferie!

  1. Benedicte

   Eksperimentere mener jeg selvsagt 😛

 24. Jeg kan anbefale restauranten Maroa Club de Mar! Den ligger på hjerteøya ved Anfi Del Mar, der som dere jogget den andre dagen. Vi har alltid vært fornøyd med mat, drikke og service der 🙂 Nyt ferie og god bedring til skjønne Nelia!

 25. Prøv gjerne Taste Meson som ligger i havna i Arquinequin (mot Anfi), nydelig tapas!! Og, drives av norske;-)
  Ha en fin ferie!
  klem Heidi

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *