spread love

I en verden hvor drap og frykt stadig blir avdekket og mer fremtredende, blir jeg så utrolig trist når jeg ser hvordan vi behandler hverandre i Norge. Sammenlignet med andre land har vi det ekstremt trygt og godt, så hvorfor kan vi ikke bare omfavne det? Hvorfor må vi lage problemer av bagateller og skape uhygge over småting? 

1

Netthets er blant problemene jeg snakker om. Et tema i stadig vekst som det er umulig å overse, for kommentarene og skjellsordene til anonyme og ikke-anonyme brukere flommer over  i de mange tusen diskusjonsforumene rundt omkring. På søndag kunne vi lese om Sophie Elise og hennes opplevelse av det å møte en muslimsk taxisjåfør som gråt etter hendelsene i Paris på fredag. Hun ble ganske fort etter blogginnlegget sitt beskyldt for plagiat av en som hadde postet en lignende twittermelding, men jeg ser virkelig ikke likhetene – bortsett fra at hendelsen er lik. Det er ikke umulig å forestille seg at flere nordmenn kan ha opplevd det samme som både henne og vedkommende på twitter, for det å være muslim etter en slik tragisk hendelse kan ikke bare være lett. Vi mennesker er fryktelig flinke til å generalisere. Men dette skal jeg ikke gå innpå nå, nå er det noe annet jeg ønsker å belyse. For vi vet faktisk ikke om Sophie Elise har plagiert eller om hun har opplevd dette, men når hun sier selv at hun har opplevd dette og skriver såpass levende om det, burde vi ikke da respektere det hun sier og tro på henne? Ikke diskutere hvorvidt hun har for store lepper eller for mye hår. Det har ingenting med noe å gjøre og sier heller ingenting om henne som person. Hva hun føler og hvordan hun tenker. Det er det ingen som vet og det er faktisk ingen som har rett til å dømme. Forhåndsdømming er det verste jeg vet og det hører ikke hjemme noe sted – spesielt ikke under en sak som denne. 


quote

Det er en grunn til at jeg aldri leser kommentarfeltene under saker som handler om meg. Folk er rett og slett onde. Virkelig onde. De gjør seg opp en mening om personen saken handler om etter å ha sett den ene saken. Eller etter å ha sett et eneste bilde, et eneste blogginnlegg eller en eneste twittermelding. Jeg ser for meg at de trykker løs på tastaturet så bokstavene hopper og danser og nesten skvetter av, og at når de trykker punktum og post, så kan de puste ut, for da har de fått sagt sitt. Er dette måten å uttrykke seg på? Hva slags meninger er dette? Er det nødvendig å gå til angrep på noens utseende under en sak som handler om noe helt annet? Nei. 

Uten navn-1

Skal vi ha åpne diskusjonsforum, burde det være en enkel regel å holde seg til sakens kjerne og det den handler om. Etter min mening, burde kommentarer som sporer av, slettes. For hva skal vi med disse? Hvor fører disse kommentarene? Absolutt ingen steder. De fører bare til at flere henger seg på. Det tilfører bare anonym mobbing og netthets til dagens samfunn, og det trenger vi ikke. Barna våre og de som vokser opp i dag er helt avhengige av internett og sosiale medier, så hvorfor kan ikke vi som voksne gå foran som et godt eksempel og vise at vi kan oppføre oss, også på nett? Er det bra for et barn i tenårene å lese hvordan voksne mennesker oppfører seg i kommentarfeltene og diskusjonforumene rundt omkring? At de er helt uten filter, forhåndsdømmer og spyr ut skjellsord til mennesker de ikke kjenner eller aldri har møtt? Hva slags signaler sender dette? Alt annet enn positivitet og nestekjærlighet i hvert fall. Vi har et ansvar og dette burde vi virkelig omfavne. 

55 kommentarer

 1. Jeg kan ikke få sagt det godt nok hvor mye jeg setter pris på slike blogginnlegg Caroline! Jeg har lest bloggen din hver dag i over fire år nå og du er en evig inspirasjon. Du er så åpen og ekte, jeg sier ikke at du ikke er det til vanlig altså, og jeg er så glad for at du tar opp dette temaet. Det er jo ikke slik vi ønsker at barna våre skal oppføre seg mot hverandre etter hvert som de vokser til og blir enda mer aktive i sosiale medier. Ønsker deg en nydelig dag!

 2. så bra innlegg 🙂 Det er så trist hvor mange som føler for å bare spre negativitet og kommentere de styggeste ting på saker eller blogginnlegg !
  spread the love <3

 3. Bra skrevet! Er helt enig, det er skuffende mange som lirer av seg hatefulle meldinger og totalt ukonstrutiv kritikk, for så å gjemme seg bak ytringsfriheten. Ytringsfrihet er en fantastisk ting, men det er faktisk ikke alle ytringer som er beskyttelsesverdig – noe den Europeiske Menneskerettighetsdomstolen har kommet til i flere av sine avgjørelser. Vi må begynne å ta et skritt tilbake å vudere våre ytringer fra et annet perspektiv, hadde vi satt pris på å få samme type kritikk rettet mot oss? Å spre hat er ikke greit, det eneste som kan gjøre verden til et bedre sted er å begynne å bry seg om sine medmennesker og spre kjærlighet – eller i det minste avstå fra å spre hat.

 4. Det er skummelt hvordan ting har utviklet seg, ikke bare netthetsen men folks meninger og holdninger generelt. Merker selv at jeg ofte instinktivt får hatefulle tanker, uansett hvilken «side» den er rettet mot… Heldigvis går jeg på universitetet og studerer relevant faglig stoff som hindrer meg fra å bli en radikalist, ekstremist eller bedreviter.
  Men jeg er redd. Redd for den vanlige nordmannen, redd for den uvanlige muslimen, redd for kulturkræsjen som vi ikke kan unngå, redd for grensesetting, redd for grenseåpning, listen er egentlig uendelig og i alles favør (bortsett fra de ekstreme radikalistenes….) Jeg klarer ikke vise kjærlighet, jeg klarer ikke vise hat. Men inni meg vokser begge frem og det river i meg. Trist..

 5. Therese

  jeg er helt enig med deg. Netthets har tatt fullstendig av, og det gjelder alle offentlige personer. Fordi om man er uenig så må det gå ann å holde det på et saklig nivå, og ikke begynne å spy ut ufinheter om utseende til folk, og så masse stygt så man blir fri for ord. Jeg er ikke en kjent person, men jeg tenker ofte på dere som er i «søkelyset» hvor tøft dere må ha det… jeg skulle også ønske det fantes noe som gjorde at alle sånne stygge kommentarer blir slettet automatisk med engang det blir trykket. Jeg blir også å holde dattera mi og sønnen min unna internett så lenge jeg klarer det, og prøve å forklare de den dagen de skal på nett hvordan man skal oppføre seg, og hvordan man ikke skal oppføre seg. Stå på dere og hev dere over de feige menneskene som lever av å hetse andre. det er nok fordi de selv har dårlig selvtillit de skriver sånn som de gjør… for at de selv skal føle seg bedre. Ha en fin dag. og takk for et viktig innlegg på bloggen.
  Therese

 6. Bra innlegg og refleksjoner, men jeg personlig synes jeg måten du brukte det eksempelet på Sofie Elise eller hva hun heter, uten å engang fokusere på hvordan vi behandler (norske) muslimer. Ikke en eneste tanke til hvorfor han drosje sjåføren gråt, fordi han sikkert er redd for represalier fra andre nordmenn.
  Ikke at netthets ikke er et viktig tema for det er det, men du behandler det akkurat som om det er viktigere enn at mange muslimer faktisk er REDD for å gå ut på gaten, på jobb og leve livene sine. Det skulle jo kanskje vært den mest fremtredende refleksjonen, selvom det ikke direkte angår deg…

  1. Men så var det jo ikke det denne bloggposten handlet om, Stina. Hun behandler det ikke som om det er viktigere enn andre ting, men i dag valgte Caroline å skrive en post om nettopp netthets. Også unødvendig å avslutte med et ubehagelig og frekt stikk om at hun bare engasjerere seg fordi det angår henne. Du kan se på bloggen at Caroline engasjerer seg i mye forskjellig.

  2. Hvorfor skulle det vært den mest fremtredende refleksjonen? :/ Dette blir for dumt.

   Og uansett.. Jeg kjenner mange muslimer i Norge som har det helt ypperlig, og som ikke har opplevd rasisme. De er IKKE redde for å gå på jobb/ut døra. Det finnes utrolig nok det også. Hvis Caroline skulle gått nærmere inn på hele den problematikken, syns jeg ikke en annens persons blogginnlegg som gjengir en samtale/hendelse mellom de to er det beste utgangspunktet. Du kan alltids lese Sophie Elise sitt blogginnlegg da, før du kritiserer. Kanskje du ikke hadde følt et like stort behov for denne kommentaren hvis du hadde gjort det 🙂

 7. God formiddag, Caroline!
  Etter min mening er det negative med dagens digitale samfunn at hvem som helst kan mene hva som helt om hvem som helst. Er en person misfornøyd med en annen er det ikke noe problem å henge ut denne personen. Mens problemet kanskje er den misfornøyde personen. Og altfor mange mener altfor mye om ting de ikke aner noe om! En veldig ødeleggende trend spør du meg.
  Tenk om en plutselig måtte kunne stå til ansvar for det en skriver. Det hadde vært noe!
  Del det hyggelige og har man en unødvendig kommentar så holder en seg for god til å skrive noe tenker jeg! Ikke skriv noe til andre du ikke vil at andre skal skrive til deg 😉

 8. Alexandra

  Helt enig Caroline. Jeg føler at vi andre har en oppgave å være en motstemme mot alt hatet.

  Jeg blir trist på vegne av kvinner som føler at ytringsfriheten er begrenset for dem pga grov hets.

 9. Martine Akselsen

  Æ les bloggen din hver eneste dag, men e forferdelig dårlig på å kommentere (skal prøve å bli bedre, for det fortjene du). Og æ må si du ofte inspirere mæ og æ e en stor fan av dæ Caroline! Det her innlegget ose det respekt og, vanvittig bra at du med så stor påvirkningskraft skriv om det her temaet, for det e så viktig. Stå på videre, du e helt rå! Stor tirsdagsklem fra en stolt leser

  1. Martine Akselsen

   det skulle stå »respekt av»*

 10. Jeg er så enig med deg! Kjempebra at du tar opp dette 🙂

 11. Det er faktisk helt revnende likegyldig om Sophie Elise har opplevd dette selv eller om hun har latt seg inspirere (ikke plagiere) av en annens opplevelse til å skrive den teksten. Poenget er budskapet, og budskapet får hun frem på en nydelig, velformulert og slagkraftig måte til veldig mange mennesker. Vi vet at hun ikke har plagiert. Å plagiere betyr å utgi en annens verk for å være sitt eget. For det første kan det vel diskuteres hvor vidt en twittermelding er et verk, og for det andre skriver hun ingen twittermelding men en bloggtekst. Hun jobber i et helt annet format. At tekstene er tematisk like kvalifiserer ikke for å kalle Sophie Elises tekst plagiat. Da kunne ingen ha skrevet om noen ting lengre. Du kunne ikke en gang skrevet denne teksten. Tematisk er den jo lik tekster som har blitt skrevet før. Jeg er enig med deg i at det er sørgelig at noen misforstår med vilje eller skyver fokus over på helt feil ting, men at dette har blitt en diskusjon om plagiat kan man bare legge død. At folk oppfører seg som noen apekatter på nett derimot, det er en veldig uhyggelig sak, og det er bare noen sier fra at det ikke er akseptabelt.

 12. Er så enig med deg Caroline.
  Hvorfor må vi spre hat når det er så mye hat i fra før?
  Hvorfor kan vi ikke gir hverandre kjærlighet og klemmer?
  Noen ganger skulle jeg ønsker jeg kunne gå til en fremmed person og bare si hei, og gir personen en god klem og ønsker dem en fin dag.
  Men tør jeg? Nei, for jeg er redd for å bli misforstått.
  Redd for å bli dømt.
  Fordi jeg er utenlandsk.
  Men jeg mener vi alle mennesker er like verdt uansett bakgrunn og hudfarge.
  Kanskje hvis vi bare tør å snakke med hverandre og tør å åpne oss mer. At kanskje verden kunne blitt bedre?
  Jeg vet ikke, men uansett så ønsker jeg deg og din familie en fin og herlig dag.
  Klemmer fra Mari

 13. Fine Caroline, så enig med deg! Du har opplevd mer enn de fleste. Og jeg tror dessverre ofte jenter er jenter verst, hvem kritiserer f.eks en mann som skriver om fotball og båt? Du er beintøff og har gode verdier, stå på!

 14. Helt enig Caroline

 15. Så bra skrevet, burde virkelig være en tankevekker for mange! Ha en fin tirsdag 🙂

 16. Hurra(!!!) for de som er positive, heier på hverandre, hjelper og har respekt for hverandre, på tross av kultur, hudfarge, livssyn og nettrolls meninger. Ikke la noen negative mennesker (som du ikke engang kjenner…) få stjele livsgleden din, ødelegge drømmene dine eller hindre deg i gjøre noe du tror på!

  Også kan du som gjemmer deg bak skjermen og gjør ditt for å være nedlatende og ufyselig gå litt i deg selv, og tenke på om du virkelig er komfortabel med å være så respektløs og lite medmenneskelig. At du ikke skammer deg…jeg hadde vært flau!

 17. Spot on! Du får virkelig sagt det, og supert at du setter lys på det. Ikke rart du er et (godt) forbilde. Fortsett slik 🙂

 18. Tommel opp for at du tar opp dette!! 🙂 Viktig tema!

 19. Ingrid Marie

  Amen!

 20. Helt enig 🙂 Flott innlegg!

 21. Kjære Caroline! Nå har jeg lest bloggen din i snart 4 år, og jeg blir aldri lei. Du er så utrolig flink med ord og til å fronte de rette sakene, samtidig som du er utrolig kreativ og har en fin stil.

  Med tanke på at du er en fotballfrue og nylig postet innlegget «jeg er redd» ang livmorhalskreft. Lurer jeg på om du kan hjelpe meg å fronte en sak som har vært mye omtalt i media i det siste? Vår alles kjære Stig Edvard Sæther, 31 år fra Setermoen i Troms har fått uhelbredelig kreft i magesekken, med spredning til lever og bukhinne. Det han trodde var en fotballskade, viste seg å være uhelbredelig kreft. Da startet et vanvittig engasjement i sosiale medier. Stig er den yngste i Norge som har fått påvist denne type kreft! Vi har ingen behandling i Norge som kan hjelpe han, men det finnes et håp! I den tyskebyen Burghausen finner vi professor Karl. R. Aigner, overlege ved privatklinikken Medias Klinikum. Dit reiser Stig førstkommende mandag. Kampen er i gang. Siden behandlingen ikke er godkjent i Norge, er den dyr. Stig har allerede fått regninga for første behandling: Den er på 262 600 kroner, og det er usikker hvor mange behandlinger han trenger. Store deler av fotball-norge bidrar med kronerulling til unik behandling, og mange fotballspillere har donert drakter til auksjon.

  Her finner du mer info:
  https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/Gir-vekk-Ronaldo-drakt-for-a-hjelpe-Stig-i-kampen-mot-kreftsykdommen-636574_1.snd
  https://www.fvn.no/100Sport/fotball/Stig-Edvard-31-har-uhelbredelig-kreft—na-bidrar-Fotball-Norge-med-kronerulling-til-unik-behandling-637944_1.snd
  Eller søk opp «Kronerulling for Stig» på facebook.

  Kontonummer: 4776.11.38177
  Vipps: 90081673

  1. Alexandra

   Så fint at du engasjerer deg sånn for en du bryr deg om 🙂 Håper noen med mye midler kan hjelpe.

 22. Jeg forsøker å tenke, hvordan kan jeg si ifra på en måte som er ålreit for motparten å høre det på? Er det jeg har å si nødvendig for andre å høre? Tilfører jeg noe godt for andre enn meg selv?

  Hvis ja, så deler jeg det 😉

 23. Anniken

  Heier på deg! Du er en ufattelig bra dame!

 24. Helt enig! Godt sagt, kloke Caroline! Og fine bilder av ballonger med tekst på, god måte å illustrere saken på!

 25. Kjære Caroline:) For et flott og reflektert innlegg,du er en vakker sjel, <3 ,blir så trist av mennesker som alltid er negative,og kommer med stygge sårende kommentarer,enten det er på nett eller i virkeligheten,vet ikke helt hvorfor det har blitt så ille.men det er nok mye lettere å sitte anonym foran en pc skjerm og lire av seg stygge kommentarer,enn å stå face to face ,jeg har blitt oppdratt hjemmefra til at :Har du ikke noe pent å si,så la vær å si noe,noe jeg også har lært mine barn,verden de vokser opp i,er så tøff,at å lære seg respekt,omsorg,og kjærlighet for andre mennesker er helt nødvendig,og at de er flotte akkurat slik de er,så de blir trygge i seg selv 🙂 Må jo bare nevne bildene av Nelia,hun er så utrolig vakker,og de nydelige kjolene da,lille vakre prinsessen,ønsker dere en fantastisk flott ferie,nyt og kos dere masse,vel fortjent ,du dyktige vakre dame 🙂 Klemmer:)

 26. Victoria

  Hei Caroline!
  Jeg har lest bloggen din nesten helt siden du startet, men har aldri lagt igjen en kommenter før nå.

  Jeg leser bloggen din hver eneste dag, og må bare si hvor mye jeg beundrer deg. Du er så positiv og sprer glede til mange tusen kvinner over nettet. Jeg er selv bare 19 år, men har virkelig så mye glede av å lese det du skriver. En sunn livsstil uten å bli alt for oppslukt i ting som kan føre deg på ville veier. Jeg har til tider vært uenig i noe av det du har skrevet, men sånn er vi mennesker. Vi er forskjellig, og det må vi bare respektere. Synes det er flott at du skriver slike innlegg fordi nettmobbing er noe som det er utrolig viktig å ta tak i. Hver dag er det så mange mennesker som blir uthengt på nett, og vi vet alle hva det kan føre til.

  Fortsett positiviteten, og lykke til videre!

  Victoria

 27. Ida Mari

  Takk Caroline <3 Dette er så viktig!

 28. Hei Caroline, mor til Nelia 🙂
  Jeg pleier å lese bloggen din hver dag, men idag må jeg bare i at du har rørt meg virkelig. Det er et veldig viktig tema du tar opp her og jeg er veldig glad for at du bruker den makten du har, til å skrive om akkurat dette, fordi det er et veldig viktig og sann tema! Om ikke alle prøver, så har du gjort ditt og da er det hvertfall et steg nærmere med å bevisstgjøre noen visse mennesker som holder på med slikt på internett.

  Annen ting jeg vil si er at det eksempelet med Sophie E. var veldig rørende. Jeg er selv en norsk muslimsk jente, og vet selv hvor vondt i hjertet jeg fikk av det som skjedde i Paris. Ikke bare gikk så mange uskyldige liv tapt, men nok en gang var det gjort av terrorister som er dumme nok til å tro at de gjør alt dette i troens navn. Jeg gråt kjempe lenge, fordi jeg var redd og bekymret for alle min muslimske venner i Frankrike og det hatet de kom til å oppleve. Det er sant som du sier, det er ikke lett å være muslim i dag i det hele tatt. Det berører meg veldig for den forståelsen du viser, og det har jeg virkelig all respekt til deg for. Onde mennesker er onde mennesker. Terrorister er terrorister. Av de få representerer ikke alle hele menneskeheten, på samme måte som enkelte terrorister ikke representerer religion. Jeg vet det er tøft for mange, men selv er jeg glad for at jeg er født og oppvokst i Norge. Slik du starter innledningsvis, vi har det så bra her. Nordmenn er så gode (noen få slemme som er hatfulle) men ellers så gode.
  Anyways, nå spored jeg av helt her. Det jeg ville si var bare, takk for at du viser forståelse for oss som muslimer. Det er godt å se og lese det, selvom man vet at ikke alle tenker stygt om oss, er det fint å få det bekreftet at vi ikke trenger å bevise noe annet enn det vi er. =) TAKK! <3<3<3

  1. Alexandra

   <3

 29. Kristin

  Så bra at du tar opp dette, Caroline! Godt skrevet!
  Helt enig, hvis noen som leser dette føler seg truffet, håper jeg virkelig de kan gå i seg selv og finne mer konstruktive ting å drive med! Være like flinke som deg til å spre noe positivt, for eksempel!
  Ha en fin kveld 🙂

 30. Shanzé Louizé

  Godt sagt Caroline! Helt enig.

 31. Jeg har sagt det før og sier det igjen.. Jeg synes synd på de gode og snille muslimene i disse dager!! Alle er faktisk ikke terrorister og fanatiske!! Er jeg terrorist da, fordi jeg er norsk og vi har Breivik?? Flott at du tar opp dette temaet Caroline:) Ha en fortsatt god tirsdag 🙂

 32. Hei Caroline! Jeg har lest bloggen din daglig i mange år, og er fast leser! du gir så mye inspirasjon til hverdagen 🙂

  Synes det er flott at du også har begynt å ta opp litt «tyngre» (om man kan kalle det det) temaer.
  Jeg vil bare si at jeg opplevde budskapet i denne teksten for litt rotete.. Det er bra at du tar opp netthets, for det er ikke greit, uansett hva det gjelder!! Men retter du deg mot netthets på muslimer, utseende, mobbing, deg, sophie? Kansje alle sammen 🙂
  Kun ment som konstruktiv kritikk 🙂

  Klem Hanne

 33. Hei Caroline! 🙂
  Dette har overhodet ikke noe med dette innlegget å gjøre, men da jeg stod foran klesskapet i stad kom jeg på en ide til post her på bloggen din: et innlegg om kosetøy man kan bruke hjemme som også er stilig og fint! 🙂 Sikkert fler som kunne tenke et sånt innlegg nå som det går mot kaldere tider og mer innekos på kveldene :)Antar det er fler enn meg som bare har grå kjedelige jobbebukser med altfor mye knær, haha!

 34. Nydelig innlegg 🙂
  Har skrevet noen fine ord om deg og bloggen din på min lille blogg i dag forresten 😉

 35. Hei Caroline!
  Utrolig bra skrevet.

 36. Benedicte

  Jaa, så fint innlegg, og så flott at du steller deg bak Sophie dyktige, suksessfulle, omtenksomme jenter begge to.

 37. Camilla

  Det er legitimt å adressere nettroll. Men for meg blir det direkte smakløst å koble dette opp mot terroren i Paris, ref. tidspunktet og Eiffeltårnet i miniatyr. Akkurat nå er det faktisk ikke du, eller andre bloggere som utsettes for nettroll, som fortjener vår sympati og vårt fokus. Mulig jeg er hårsår, men dette innlegget gjorde meg fysisk kvalm.

  1. Helt enig!

  2. Fornøyd med at du klarte å finne noe å klage over? 🙂

   1. Camilla

    Jeg er faktisk ikke av typen som klager ofte, verken her eller andre steder. Men jeg leser aviser, og jeg har bodd i Frankrike. Det vi står overfor disse dagene, kan ikke sammenlignes med nettroll. Og det betyr ikke at jeg ikke sympatiserer med personer som utsettes for slike. Det gjør jeg! Men, altså: perspektiver.

 38. Digger deg Caroline, du er et SUPERT eksempel for alle som klikker seg inn her!

 39. Veldig givende når du deler personlige meninger og tanker! Holdningene dine er gode, og de tror jeg leserne har glede av å se mer av. Dette er en viktig sak som det er bra at du omtaler.

 40. Kan ikkje vere meir einig! Kva skal vi med drittslengande kommentarar? Gjer ingen godt! Spread more love than hate, då går verda i riktig retning! Er imponert over de som greier å ikkje la dykk knekke av nett-trolla der ute, hald ut, det gode sigrar! Eit godt forbilde for alle andre der ute som opplever hatske og usaklege kommentarar. Heia, heia!

 41. Such a nice thought and those Eiffel towers looks adorable!

  http://www.dodolce.com

 42. Akkurat det har jeg også tenkt på; Hva slags mennesker er dette? Hva får de ut av å si noe stygt om andres utseende? Det er så fullstendig unødvendig og sier så mye om personen som sier det. Jeg syns selvfølgelig ikke noe om kommentarer om personlighet eller andre ting heller.

  Jeg er så glad for at jeg ikke har noen slike mennesker i mitt liv, men jeg tror det er helt bevisst. Jeg har ikke noe problem med å dytte de ut av livet mitt. Men jeg blir så lei meg av å lese kommentarfelt på forskjellige nettsider.

  Når du var gravid ble jeg faktisk skikkelig deprimert og mistet helt lysten på å bli mor, når jeg leste kommentarene du fikk. Nå har jeg heldigvis glemt det meste som ble skrevet og er gravid selv 🙂 Det er tidlig og hemmelig fortsatt, og jeg gruer meg til så mange skal ha en mening om meg og familien min. Stor respekt til deg som holder ut <3

 43. Veldigt bra skrevet Caroline! Jeg setter så stort pris på slike blogginnlegg! Elsker at du er ekte og at du skriver om viktige temaer<3 Du er en så fin person! <3

 44. helt enig

 45. Monika Kristiansen

  Så utrolig flott at du tar opp dette! Har lest mange saker spesielt om flyktningene på nett i det siste og også sett litt hva som blir postet i forskjellige grupper på facebook, da dette er et tema jeg er engasjert for. Og det er helt vilt hva noen får seg til å skrive! Ikke minst overrasker det meg så enormt at folk åpent skriver slike hatmeldinger rettet mot en hel gruppe mennesker (enten flyktninger eller muslimer) uten å skamme seg over det! De fleste steder nå må man jo bruke fullt navn, og likevel får folk seg til å skrive så mye forferdelig.. Argumentasjonen er ofte helt håpløs, det er null fakta inne i bildet, og hvis man prøver å svare på kommentarer (ønsker noen ganger å vise til fakta når de bruker begrunnelser som er helt feil – mener at det er dumt om ingen sier noe og de tror alle er enige), så går de enormt fort til personangrep! Da er det jo ikke rart at «gode» folk slutter å svare på ting i kommentarfeltene, og det bildet som blir igjen er helt ekstremt. Det er jo sikkert noe av det samme som skjer på alle andre saker også, slik som de du nevner, og det er utrolig trist. Alt dette hatet uten filter skremmer meg! Man får jo ikke gjort så mye med det, annet enn å skape bevissthet kanskje. Nå sporet jeg litt av her, men ville i alle fall bare si at jeg syntes det er flott du tar opp dette!

 46. https://znaturaloriginal.com/

  Wow, A gorgeous look on a gorgeous girl. Take care and keep in touch!

 47. Det er som jeg skulle sagt det selv. Blir helt sjokkert over hva folk skriver inn blant..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *