paris is about life

Ord blir fattige. I dag vet jeg ikke hva jeg skal si eller hva jeg skal skrive. Mine tanker går til Paris. Til landet som har mistet så mange og til mennesker som har mistet noen de elsker. Til liv som har gått tapt. Til meningsløs terror og håpløs ondskap. Jeg lurer på hvor verden er på vei. Jeg lurer på hvor dette skal ende og er redd for svaret. Vi må ikke slutte å leve, men vi må leve for dem som ikke er blant oss lenger. 

goldentower

Vi kan lese mye i sosiale medier i dag og jeg vil dele denne: when the city of light goes dark, the rest of the world lights up for them #parisisaboutlife  

32 kommentarer

 1. Men, hvorfor er det ingen som nevner terrorangrepet i Beirut? IS har påtatt seg skylden på det angrepet også, hvor over 40 mennesker ble drept, og flere hundre skadet.

  https://edition.cnn.com/2015/11/12/middleeast/beirut-explosions/

  1. Helt enig med deg:( ingen har nevnt det som skjedde i lebanon.

  2. Eller Baghdad….dessverre. Det er nok lettere å føle sympati med Paris, en by som mange har et forhold til, enn til Beirut og Baghdad. Men sorgen er ikke mindre av den grunn.

  3. Det er fælt å si det, men det er jo sånn at når det skjer terror i midtøsten så blir man faktisk ikke så sjokkert og overrasket lengre. Det er jo så klart like grusomt og forferdelig at menneskeliv går tapt der.

  4. Ja det er leit det som har skjedd. Men Frankrike sammen med andre land terroriserer 1000vis i «frihetens» og «demokratiets» navn også. Rettferdiggjør på ingen måte dette som syke mennesker foretar seg men vestlige sivilisasjoner har faktisk en god del skyld i det som foregår. Beklager men slik er det. Ingen tenker på barna Usa, Frankrike ja til og med Norge bidrar direkte eller indirekte til at blir drept og frarøvet alt. Når det er nær stuedøra e vi alle på. Når det smeller andreplasser i verden ofta vi det en kvart tanke. Verden er et kynisk sted dessverre. Mine tanker går til uskyldige over hele verden. Også i Paris

   1. Dwightinha

    Så naivt. Prøv å se på det politiske bildet fra et litt mer globalt ståsted. Hverken Frankrike, USA eller andre land terroriserer andre land i demokratiets eller frihetens navn. Men deres bidrag til verdensfred gjør at du kan sove litt bedre om natten.

  5. Karoline

   «At pakistanere sorger mer for pakistanere enn amerikanere, at nordmenn sorger mer for franskmenn enn irakere er ikke kalkulert. Det er ikke et uttrykk for vestlig imperialisme. Det er ikke uttrykk for at hvite liv er mer verdt enn andre liv. Det er ikke et uttrykk for at muslimske liv er mer verdt en kristne, eller jødiske liv.

   Det er uttrykk for at vi er mennesker. Sårbare, feilvare, redde mennesker. Ikke gjør menneskelig reaksjoner om til politikk. Det tjener ingen andre enn terroristene. Det tjener intet annet enn splittelsen. »

   Les denne: https://www.vg.no/nyheter/meninger/terrorangrepene-i-paris/aa-politisere-sorg/a/23561706/

 2. Wow, for et nydelig innlegg. Det sitatet at vi må leve for dem som ikke er blant oss lengre, er noe av det fineste jeg har hørt. Jeg mistet selv en onkel akutt av kreft denne uken. Han fikk vite han hadde kreft tirsdag forje uke, og døde mandagen- Leste også innlegget ditt det du skrev om kreft. Du er en dyktig dame Caroline. Det er i disse stunder vi stopper opp et sekund og egentlig forstår hva som betyr mest i verden. Håper du og Nelia får en nydelig helg sammen <3 Jeg sender deg mange gode klemmmer og en takk for at du kan bidra med det du gjør 🙂

 3. ❤️

 4. åh, det er såå trist <3 Mannen satt og så på fotballkampen i går og fulgte den på twitter, da det plutselig dukket opp meldinger om bomber utenfor stadion. Så ble vi sittende og følge nyhetene gjennom natten.
  Vi var i paris i august, og da bodde vi bare et par hundre meter fra det konsertlokalet. Kjenner det ekstra mye på kroppen når man kjenner igjen gatene der man vandret for bare noen måneder siden ! </3

 5. Helt helt ubeskrivelig…

 6. <3

 7. Ord kan bare ikke beskrive hvor grusomt dette er.. Menneskene som døde var fedre, mødre, venninner, tanter, onkler.. Det er så urettferdig at de bare blir røsket bort fra verden på denne måten.. Viser igjen at verden vi lever i har forandret seg, og man må faktisk være beredt. Håper Norge åpner øynene og i hvert fall lar politiet vårt gå med våpen..

  1. Syns det er ganske usmakelig å prøve å slå politisk ynt på en slik hendelse. I Paris var det satt inn store ressurser etter angrepene i januar, det hjalp dessverre ikke i går. Å ty til våpen er ikke alltid en løsning, det kan forverre problemene også.

   1. Usmakelig faktisk.. Må si det er passe naivt av deg å tro ikke dette er politisk. Tror vel også det er en grunn for at statsministeren vår går ut og ber politiet revurdere å legge ned våpen.

 8. Det er helt ufattelig trist, ord blir fattige. Og la oss ikke glemme terrorofrene i både Beirut og i Baghdad der nesten 80 mennesker tilsammen ble drept nesten samtidig som i Paris. Helt umenneskelig at noen kan ta livet av uskyldige mennesker, det være muslimer, kristne, ateister etc., for å fremme sin sak. <3

 9. Jeanette

  skjønner ikke hvor verden er på vei jeg heller.Det er skremmende!

 10. Helt ubeskrivelig tragisk! Fint innlegg fra deg 🙂 Noen ganger har man ikke alltid trøstende ord på tragiske ting som skjer, men viktig og vise at man bryr seg og det gjør du alltid 🙂

 11. Det er så ufattelig trist og ord blir fattige <3 tenker så på Frankrike i dag. Et land i sorg.

 12. Takk for fine ord, Caroline! Sitter fremdeles i sjokk etter nattens hendelser. Selv om familien min i Paris har det greit, så føler jeg med alle de som er rammet.
  Hilsen fra fransk kvinne i Skien

 13. Ord blir fattige i en sånn situasjon <3

 14. Hej vackra du.
  Tänkte kika in och lämna lite kärlek en dag som denna.
  Hoppas du får en fin kväll <3
  Kram.
  https://nouw.com/goteborgsmamman

 15. Tragisk! 🙁 <3

 16. Fine ord <3

 17. Takk for at du som en av få bloggere jeg følger viser medmenneskelighet!

 18. Ord kan ikke beskrive den sorgen som er i hjertet mitt nå! Det som har skjedd i Paris er helt grusomt. Og det værste er at dette er hverdagen (mer eller mindre) til mennesker i midtøsten. Alle mine tanker går til de som har mistet en eller flere av sine kjære for slike terrorhandlinger.
  I kveld tenner jeg lys for Paris. Og jeg syns det er så fint hvordan Toronto, London, Dublin, San Fransisco, New York, Tromsø og helt sikkert flere byer har lyst opp kjente bygg i trikoloren. «When the city of light goes dark, the rest of the world lights up for them.»

 19. Mine varme tanker går til alle som er pårørt av hendelsen i Paris <3 Det som har skjedd er utrolig trist, ufattelig at sånt skjer i verden.

  Men jeg klarer ikke la være å ofre en ekstra tanke til de i Beirut og Baghdad. Tenk på de som har mistet noen der. Hvordan de må føle det akkurat nå? All verdens oppmerksomhet rettet mot Paris, ingen mot dem. De må føle seg null verdt akkurat nå.. Uff, grøsser av tanken. Måtte alle mennesker i verden ha det trygt å slippe lidelse! <3

 20. Det er så forferdelig trist, urettferdig, skremmende og brutalt. Alle hendelser der menneskeliv går tapt får hjertet mitt til å blø, og i kveld blør det for Paris <'3

 21. Vakkert skrevet <3 Grusomt er det, vi må be for de som har mistet livet og for de som har mistet sine kjære, og som du sier; leve livet til det fulle for de som mistet det så altfor tidlig.

 22. Hadde vært fint om du hadde vist samme medlidenhet til de andre gangene slik terror har hendt, grunnen til at jeg sier dette til deg er fordi du faktisk påvirker en ganske stor gruppe mennesker. Ikke få folk til å tenke at noen er verdt mer enn andre. Mennesker er mennesker, og alle er like mye verdt. Dette er kun min mening.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *