oppskrift-onsdag: asiatiske fiskekaker

asiatiske fiskekaker carolinebergeriksenno ferdig

Denne oppskrift-onsdagen blir det fisk til folket, og for å gjøre det litt mer spennende og fordi jeg er ekstremt glad i nettopp asiatisk mat, blir det med en asiatisk vri. Disse kan du spise til middag eller til lunsj. Til lunsj er de gode som de er, for eksempel med en salat til eller på en brødskive med smør og dressingen på toppen. Til middag er det kjempegodt å servere stekte rotgrønnsaker til, søtpotetpuré eller hjemmelaget potetstappe. Du er nesten nødt til å lage dressingen som du får oppskriften på her også, for smakskombinasjonene er helt fantastiske! 

hoved asiatiske fiskekaker carolinebergeriksenno

til 3 personer trenger du 

♥ 450 gram torskefilet ♥ 1 ss. fiskesaus ♥ 1 egg ♥ 1 ss. rød karri pasta ♥ 1 rød chili ♥ 2 hvitløksfedd ♥ frisk ingefær ♥ saften av 1 lime  ♥ 80 gram brekkbønner ♥ 5 vårløk 

asiatiske fiskekaker ingredienser carolinebergeriksenno

slik gjør du 

Sett ovnen på 180 grader. Kjør torskefiletene i en blender til de er godt most. Del chilien i to og fjern steinene, deretter skal den finhakkes. Tilsett chili, limesaft, egg, hvitløksfedd, fiskesaus, karripasta og ingefær til fisken og bland videre. Kjøp brekkbønner på boks, de er myke og fine og er allerede kuttet opp slik at de er lette å jobbe med. Disse skal røres inn i deigen sammen med vårløken. Det holder med 4 vårløk som du finhakker, resten kan du spare til garnityr. Torsk har mye vann i seg, så du kan med fordel la deigen renne av seg i en sil før du lager fiskekaker av den. 

deig asiatiske fiskekaker carolinebergeriksenno

Form deigen til kaker og stek dem i pannen i godt med smør. De skal brunes på hver side i et par minutter, og så kan du sette dem inn i forvarmet ovn i rundt 10 minutter. 


dressing 

♥ 5 ss. tyrkisk yoghurt ♥ 2 ss. soyasaus ♥ 1.5 ss. majones ♥ 1 ss. sesamolje ♥ revet ingefær ♥ pepper 

asiatiske fiskekaker du trenger carolinebergeriksenno

Dressingen lager du enkelt ved å blande sammen alle ingrediensene jeg har listet opp over. Smak til med både ingefær og pepper, og vær også litt forsiktig med sesamoljen – den gir veldig mye smak. Så er det bare å lage det tilbehøret du ønsker, servere og nyyyte. Mmmm! 

unna asiatiske fiskekaker carolinebergeriksenno

– håper det smaker – 

asiatiske fiskekaker carolinebergeriksenno

13 kommentarer

  1. Hva er fiskesaus? Noe man må blande sammen selv,eller får en kjøpt det ferdig på butikk? 🙂

    1. Caroline

      Det får du kjøpt ferdig i butikken, meny har 🙂

      1. En hvilken som helst ferdig fiskesaus liksom? 🙂

      2. Caroline

        Asiatisk 🙂 Nam pla eller Blue dragen.

  2. Himmel og hav, jeg leste «fiste» og «smake» på de to kjøkkenfjølene… :-O Inn igjen i kofferten med meg.
    Men maten så veldig god ut! Må prøves! 🙂

  3. Kika gärna in hos mig för att läsa om olika förlossningsmyter 🙂
    Kram!
    http://nouw.com/goteborgsmamman/forlossningsmyter-21323823

  4. Denne må vi prøve, ser supergodt ut! Herlig med spennende mattips med fisk 🙂

  5. Hei!
    Jeg bare lurer på hvordan du klarer å ikke gå ned i vekt, siden om du løper så mye som du gjør?
    Jeg er veldig glad i å løpe, men jeg er ganske tynn og vil heller opp i vekt enn ned i vekt. Jeg føler at jeg ikke kan løpe så mye, fordi da går jeg ned i vekt, noe jeg ikke vil! Så jeg lurer på om du har noe triks? Spiser du veldig mye?
    Jeg har så lyst til å kunne løpe så mye jeg vil, men har bare ikke lyst til å gå ned i vekt…

    Hilsen meg <3

  6. Caroline

    Hahahah :p

  7. Mmm, nam. Denne oppskriften skal jeg prøve ut. Takk for tips! 😀 Ha en god kveld videre.

  8. Hvor er skjærefjølen fra? den hvor det står «smake»

  9. Lurer på om datteren din også får kun lavkarbo mat? Ellers husker jeg at du, når hun var baby, var klar på at hun ikke skulle vised som en liten modell og utstillingsdukke, i bloggen her. Ser jo at hun vises med ansikt/nærbilder og antrekksrrklame for barn både titt og ofte. Hun har ikke selv valgt dette, og selv om en del andre bloggere også gjør det, er det betenkelig.

  10. Takk for supergod oppskrift, lillegutt på 2 år slukte disse:-) måtte ha i potetmel for at de ikke skulle falle fra hverandre, men ellers veldig gode smaker.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *