din første julekalender

kalendergave nelia 2015 carolinebergeriksenno2

I fjor og året før følte vi hun var for liten, men i år har hun virkelig forstått pakkeprinsippet, så i år føler vi at det er på tide å sette i gang pakkekalenderkarusellen! Hun forstår godt når pakkene er til henne eller til noen andre og har ingen problemer med å gi dem fra seg,  så jeg gleder meg til hun skal være nissens lille hjelper på julaften også 😉 

kalendergave nelia 2015 carolinebergeriksenno

kalendergave nelia 2015 carolinebergeriksenno3


Nelia er i drømmeland nå og jeg endelig har noen minutter til overs, så da måtte jeg passe på å sette meg selv i sving. Jeg holder på å pakke inn alt vi har hittil, og har kjøpt noen nydelige gaveposer fra green gate som skal få henge et fint sted i nedtellingen frem til julaften. Vi er en del bortreist i julen, men da tenker jeg at vi tar med oss pakkene. De første tar vi også med til Spania, så kan hun starte når det faktisk er meningen 🙂 Å, jeg gleder meg! Og jeg gleder meg til å vise dere hvordan pakkekalenderen blir seende ut her hjemme. 

kalendergave nelia 2015 carolinebergeriksenno4

Da jeg var liten, hadde vi en stor halmbukk som mamma hang 48 pakker på hvert eneste år så lenge jeg kan huske. Hun låste seg inne på kontoret i flere timer. Satt og styret for seg selv. Og hvor hun gjemte pakkene frem til 1. desember er fortsatt et mysterium for meg, jeg fant dem aldri 😉 Det er rart at bukken fortsatt er i stand til å stå på beina forresten, for det er den. Den bor fortsatt i barndomshjemmet 🙂 Tenk at mamma holdt på med alle disse smågavene i nærmere 17 år! Etter hvert gikk antallet ned til annen hver dag og det er jo forståelig. Kan ikke skjønne annet enn at det må gå litt utover fantasien med årene, selv om barna selvfølgelig vokser og etter hvert kan få andre ting. 

kalendergave nelia 2015 carolinebergeriksenno5

Nå som Nelia er så liten er det ganske enkelt, for absolutt alt fra hårpynt til badeleker, neglelakk, tegnebøker og sprettballer er gøy. Her er det vi har kjøpt hittil – håper du kan plukke opp noen tips! 

kalendergave nelia 2015 carolinebergeriksenno6

Vi mangler fortsatt ni gaver, men de skaffer vi i løpet av uken, slik at alt er klart når vi drar på ferie. Det er jo allerede luke 2 i adventskalenderen når vi kommer hjem igjen 🙂 

Å, jul! Gleder meg til alt som kommer! 

69 kommentarer

 1. Så heldig Nelia er 🙂 Dere er jo bare så flotte foreldre!!

  Er det forresten dine negler på bilde, eller er det gelenegler?:)

 2. Sandra Lærum

  Åå du er så utrolig flink til å styre med sånt småtteri, og det blir alltid så utrolig vakkert! Du må love å vise oss bilde av det ferdige resultatet når julekalenderen er komt opp der den skal henge! Nelia blir nok kjempeglad for alle gavene, ser ut som det passer henne midt i blinken det dere har kjøpt til nå i alle fall 😉

  klem!

  1. Caroline

   De skal jeg selvfølgelig! Tusen takk for at du synes det, Sandra 😀 Så koselig å høre 🙂

   Haha, ja :p Sesse Fia er godt representert som du ser 😉

   Klem!

  2. Hei! Lurte på om du kunne skrevet ett innlegg over hvordan man får en hektisk dag til å gå rundt. Hvordan holde hjemmet i sjakk og få husarbeidet gjort! Sliter på den fronten og der er Jo du så flink! Ønsker rett og slett ett innlegg på hvordan man kan slutte å Være en rotekopp hehe.

   1. Dette er jeg også veldig interessert i! Har dere en avtale dere to mellom om hvem som rydder/vasker hva og hvor ofte?
    Og evt.:.Hvordan/hvor tar dere vare på viktige dokumenter og har dere det sånn.at for hvert nye plagg må dere gi noe bort for å få plass?

 3. Marte Andresen

  Hvor har du kjøpt lappene med dato på og gaveposene? 🙂

  1. Caroline

   Jeg bestilte hos finenordic.no 🙂

 4. Et kjempefint alternativ til pakkekalender er aktivitetskalender Istede for å gi en ting kan man gi barna en aktivitet som familien skal gjøre sammen, foreksempel en dag kan man få at man skal bake pepperkaker sammen, en annen dag skal man dra på biblioteket å låne en bok sammen osv. Da gir man barna sine ekte kvalitetstid med foreldrene vær dag i julen og ingen pakker er bedre enn det❤️ man kan også kombinere pakke og aktivitetskalender, det kan jo fort bli litt hektisk å skal få gjort en aktivitet vær dag i julen etter barnehage, jobb og middagstid

  1. Caroline

   Tusen takk for tips, Silje! Dette kommer godt med når hun blir litt eldre også 🙂

   Klemmer 🙂

 5. Ann Kristin

  Tanken er god , men ingen trenger så mange saker og ting … Jeg holder en knapp på en liten sjokoladebit hver dag … Å en pakke til frokost den 24 des .. Alle disse pakkekalendrene skaper ett krav og konkurranse mellom barna .Har du flere barn blir det jo både dyrt og mye jobb … Holder i massevis med en kalender til 30kr .

  1. Mariann

   Helt enig! Jeg fatter ikke hvorfor man skal skape en gave-bonanza i hele desember, som toppes med 30 gaver til på julaften. Hva lærer det barna våre? At desember handler om pakker..? Behovet for pakkekalender er det vi som foreldre som skaper. I tillegg fyller det bare huset fullt av dill som ikke trengs. Når mini her blir stor nok, skal jeg gå for en variant med meningsfylte aktivteter.

   1. Renate

    Hver sin glede 🙂 Her kjøpes det inn 24 gaver x 2 til jentungene og selvfølgelig toppes det med mange fine gaver på julaften også.
    Det finnes ikke rett og galt av hva man velger av tradisjoner – om noen har sjokoladekalender fra Nille til 10 kroner så er det supert og ungene er like glade for det som enn pakkekalender som foreldrene har brukt timer på. For meg handler det om gleden med julen, og jeg storkoser meg når jeg finner smågaver som ungene kommer til å bli glade for hver eneste dag i 24 dager! Så ikke sitt på den høye hesten deres og men at deres tradisjon er den som gjelder 🙂 Jula kommer i alle varianter!

   2. Mariann

    Jeg sitter ikke på noen som helst høy hest, jeg bare er ikke fan av pakkekalendere og ønsker ikke det for mine barn. Jeg er utrolig glad i å sitte å pusle med gaver, og det er klart det er koselig og artig å planlegge og pakke inn til en gavekalender. Det ser jeg! Og jeg hadde syntes det hadde vært koselig å pusle med selv, men jeg skal prøve å motså trangen 🙂 Jeg ser det finnes noen som har hatt, og kuttet ut, fordi ungene ble grådige og utakknemlige, men også de familiene hvor det har fungert utmerket. Så man må bare prøve seg frem for sin familie og finne en tradisjon som fungerer. Her er det to sider – for og imot . Jeg er imot, enkelt og greit.

   3. Heelt enig med Renate 🙂 I vår familie har alle fått pakkekalender i alle år, og det er såå koselig! 😀

   4. Monica

    Såå enig med deg.

 6. Hva med aktiviteter som kalenderdager i stedet for mye dill dall?:) Her har vi f. eks bakedag,tur i skogen,akedag (hvis det er snø),lese juleeventyr,se julefilm,badeland en dag osv. Mye koseligere å finne på noe sammen De dagene det ikke går,kan man jo gi en liten ting.

 7. Det kjedelige er å forklare en to-åring at det ikke er noen pakke 25. desember…

  1. Caroline

   De glemmer fort, så jeg tror det skal gå fint her i huset i hvert fall. Selv om det sikkert blir trist den første morgen :/

   1. Kjersti

    Barn har meget god hukommelse

   2. Caroline

    Ja, det har du rett i. Det var ikke det jeg mente, mulig jeg uttrykte meg klønete. Nelia glemmer enkelte hendelser fort dvs. at hun kommer over ting fort. Når vi sier nei og er strenge, er hun lei seg der og da, men så går det over og det er glemt – selv om selve hendelsen jo sitter igjen, og det er derfor det ikke gjentar seg når vi har sagt nei. Så jeg tror det skal gå fint 🙂

   3. Christine

    Det der går HELT fint. Selv om hun er to år så skjønner hun mye, og hun er jo med hele tiden og ser at det blir mindre og mindre pakker helt til den siste og DA er det julaften. Har aldri vært et problem med min sønn at han blir lei seg første juledag for at det ikke er noe pakke. Da har han jo også fått mange gaver å holde på med. 🙂

  2. Benedicte

   Astrid : Ærlig talt, etter pakkekalender og en haug på julaften må barn tåle «skuffelsen» at det ikke kommer flere gaver 25. des. Lager de oppstyr og sparker og hyler da så ville jeg satt mer fokus på takknemlighet…

 8. På henne 2-årsdag kommer det antagelig til å flomme over av gaver. Så blir det gave fra kalenderen hver eneste dag fram til jul og så vil alt ta helt av på julaften med gaver fra morgen til kveld. Kan det bli for mye av det gode?
  Hvordan påvirker dette barna våre, for det har jo blitt sånn for de fleste av oss?
  Har noen tanker rundt dette uten at det skal handle om gjerrighet eller misunnelse?

  1. Vi har jo alle bursdag på forskjellig tider av året. Jeg synes ikke at de barna som har bursdag nært jul ikke skal få pakkekalender, bare fordi de nettopp har fått gaver. Det blir jo litt urettferdig. Man ville ikke brukt det som et argument til et barn som har bursdag i juni.
   Jeg tror ikke en pakkekalender i seg selv er avgjørende for hvilket forhold barnet vil ha til gaver etc. Heller ikke at dette vil gjøre de utakknemlige. Det handler mye mer om hvordan foreldrene snakker om gaver og gleden av å få og gi gaver, og selvsagt hva innholdet er. For mange foreldre er det gleden av å selv gjøre noe fint for barnet sitt, og skape tradisjoner i jula som betyr noe. Så lenge man har bena plantet på jorda, og viser barna det gjennom hele livet, vil ikke den pakkekalenderen gjøre noe annet enn at barna synes desember er fantastisk spennende!:-)

 9. Jeg bruker å legge i noen juleting i noen av kalenderpakkene til min datter. På den måten har hun litt julepynt som bare er hennes sitt. Sånn kule som man rister på med figurer og snø inni for eksempel. ☺

  1. Caroline

   Så lurt , Hilde! Takk for tips 😀

 10. Åh så koselig!!! Husker det var skikkelig stas med pakkekalender når jeg var yngre, det er det fortsatt i en alder av 19 🙂 Nyt førjulstiden, er ikke lenge til desember nå!

 11. Dette var et koselig innlegg 🙂 Dette innlegget ga god følelsen. Bloggen din i 2009 og 2010 hadde masse god følelse-innlegg. Ekte, varme og morsomme.. Det har dabbet veldig av de siste åra, men med dette innlegget syns jeg du traff igjen. Bloggen din har blitt så kjedelig og forutsigbar og perfekt, syns den var bedre før. Man trodde mer på deg før.. Nå skinner det veldig igjennom at dere skal tjene penger, du forsvinner veldig i all reklamen og fjaset. Men tommel opp for dette innlegget- her er du litt tilbake til slik du skrev og opptrådde før 🙂

 12. Så koselig ☺ det stemmer at man kjenner man gjentar seg selv med årene. Men ungene erlike fonøyd år etter år, selv om det blir endel gjengangere i kalenderen. «magiske kluter», badeskum, hårpynt og tegnesaker er blitt slagere her i huset etter 7 år med kalender. Koselig er det uansett!

  1. Caroline

   Ååå, magiske kluter 😀 De er så fine! Husker jeg veldig godt 🙂

 13. trebarns-mamma

  Her har også planlegging av årets kalender for tre små startet for fullt. Det er så koselig! Vi pleier å erstatte noen pakker med opplevelser, slik at vi ikke må pakke inn 72 gaver…. Vår erfaring er at å leke gjemsel inne, båltur i skogen og pepperkakebaking er minst like populært som pakkene. Barn elsker jo å gjøre ting med foreldrene sine. God førjulstid! ☺

  1. Caroline

   Kjempelurt! Tusen takk for tips! Vi har jo noen gaver igjen, så vi får se om vi ikke kan gjøre noe sånt – hvis hun forstår det da 😉

   Klem!

 14. Jeg hadde ikke pakkekalender da jeg var ung, men har kjøpt gaver til meg selv de siste to årene og lagd min egen pakkekalender. Elsker å pakke inn gaver, og siden jeg ikke har så mange å kjøpe gaver til har jeg egen pakkekalender sånn at jeg får ekstra mye å pakke inn. Kjøpte gaveesker på søstrene grene i 2014, kommer til å brukes hver jul. Hadde jeg hatt barn ville jeg nok gitt de pakkekalender, men i stedet for bare pakker ville jeg også laget sånne lapper med for eksempel gavekort til kino og være med på pepperkakebaking. Da lærer man barna at ikke alt handler om det materielle.

 15. Så flink du er!
  Jeg lurer på hvor du har kjøpt de nummerlappene, og evnt. link?

 16. Jeg og mine søstre fikk alltid en julefilm sammen rundt den 22. Desember. Barnejulefilm, uansett hvor gamle vi ble, jeg ønsket oss det, og vi ble aldri for gamle, ser de fortsatt hver advent<3 Så det er et veldig stort tips, kanskje når Nelia blir eldre?

  En annen ting vi alltid fikk sammen, var på julaften. Da fikk vi aldri en "gave" vi hadde bruk for, vi fikk alltid noe som betydde mer. Hvert år får vi julaften en "hemmelig julegjest" i kalenderen. Hvis noen ikke skulle skjønne hva det er, så er det sånn at man betaler til feks plan eller SOS så får man gavekort, som sørget for et måltid til et barn eller noe i den duren? De senere årene har vi heller fått en alternativ gave fra plan, feks brønn, myggnetting, spedbarnspakke osv. Det er en utrolig flott tradisjon som jeg er veldig glad for at min mor innførte. Den dagen jeg får barn skal jeg definitivt også gjøre det. Det er så viktig å lære barna at ikke alle har det like bra og er like heldige som oss, og dette er en flott måte å gjøre det på!

  Også fikk hi alltid en pakke fra julenissen på julaften som på magisk vis havnet under dynene våre når vi var nede julemorgenen for å se julemorgen. I den pakken fikk vi bestandig julekjolen vår. Utrolig koselig<3

  Håper du eller noen andre fikk noen tips:)

  1. Åååh! Det hørtes koselig ut! Skal definitivt stjele ideen om film og julekjole i pakken til når jeg får barn! 🙂

 17. Hei!
  Så utrolige fine gaver dere har valgt til henne.

  Jeg husker du nevnte tidligere at Nelia liker klistremerker. Sikkert dumt spørsmål, men hva gjør hun med de? Har du kjøpt sånn bok man kan klistre de inn i og samle på dem på et sted? Husker jeg hadde sånn da jeg var liten 🙂 jeg lurer fordi datteren min er tre måneder yngre enn din, så tenkte kanskje jeg skulle kjøpe til henne, og ville høre din mening 🙂
  Ikke så relevant til innlegget, men men 🙂
  Ha en fin kveld 🙂

 18. Katrine

  Så søt tights du har!! Hvor er den fra?:)) klem til deg❤❤

 19. Jeanett

  Sokkene Hvor har du kjøpt dem, må kjøpe sånne til julekalenderen til barna

 20. Kariann

  Åh det er jo så koselig! Har selv begynt smått med kalenderen til Thea. Har selv alltid hatt pakkekalender, så den tradisjonen vil jeg ta videre. Men tror ikke alle pakkene kan henge fremme hele tiden. Prinsessa blir jo halvanne om noen dager så hun forstår ikke helt det med at en er nok. Hehe.
  Men gøy å få litt tips til gavene. Tusen takk! 😀

 21. Ragnhild tangen

  Så flott kalender Jeg tror hun vil være i vil ekstase
  Jeg var innom Lindex i dag og skulle handle noen julegaver til mine venners barn. Og der var den herligste prinsesse kronen jeg noen gang har sett. Tenkte jeg skulle tipse deg med den, siden din herlige datter vært så på prinsesse verden nå. Håper du får en flott dag i morgen.
  Klem

 22. Kristiane

  Årh, jeg gleder meg sånn til jul! Så koselig med innlegg som dette. Merker at det nærmer seg da. Jeg skulle gjerne hatt et par like sokker som dine. Hvor er de fra?

 23. Så koselig innlegg dette var Caroline. Nå gleder jeg meg masse til å styre på med laging av adventskalender selv til helgen. 🙂 Her i huset har jeg en fireåring som også bli glad for alt, men hun har begynt å bli en smule utmålmodig, hehe. Blir spennende å se om jeg klarer å slippe unna trasset hver morgen når hun kanskje vil åpne enda flere adventsluker.. Hihi. 🙂

  Tusen takk for tips til kalendergaver også! 🙂

  Klem! <3

 24. Så utrolig koselig. Det må være så kjekt å stelle istand slike kreative småting nå i julen med en liten jente i huset. Jeg er sikker på Nelia blir superfornøyd 🙂

 25. Så koselig <3 Heldige lille prinsessen. Jeg har også vokst opp med julekalender, og fikk det faktisk til jeg var ferdig med studiene 😉 Jeg vet ikke hvordan det blir å lage kalender til lillegutt, som kommer på nyåret. Neste jul er han uansett for liten, så frem til han er stor nok har jeg nok blitt rutinert med tanke på hva gutter liker av småting også 😉

 26. Helt opp til hver enkelt hvordan de vil arrangere årets jule kalender til barna 🙂 syns det ikke er noe feil at Caroline lager pakke kalender, små søte gaver.. Tror ikke henne kjøper merke klær å dyre pakker i kalendern heller tror hun klarer lære nelia verdien av slike ting, selvom om noen av dere gir inntrykk på kommenterer at pakke kalender er feil.. Folk for gjøre de de vil, må hun hi skokolade kalender fordi det kreves av andre liksom? Pakke kalender var stas for meg da jeg var liten, selvom jeg ikke fikk det hvert år satt jeg pris på alt uansett 🙂 jul er så koselig!

 27. Omtrent hvor mye koster den kalenderen totalt?

  1. Hvorfor henge seg opp i det? Opplevelsen er mye mer kostbar for barna, og det er jo det så må telle i denne sammenheng!

 28. i love it,and thanks for you share

 29. åh, såå koselig! gleder meg til jeg skal lage adventskalender til en liten en vakker dag !

 30. trineline

  Skjønner godt at du gleder deg til å lage gavekalender til Nelia. Desverre er min erfaring at det faktisk er mer stas for mor enn barn. Det er morsomt for barnet de første ca 10 dagene, så går det faktisk litt lei. Og dersom dagens gave er «dårligere» enn forventningen som etterhvert bygger seg opp er det ikke noe stas mer. Det er nok bedre for større barn som kan få viskelær og andre småting de faktisk får brukt. For de minste blir det desverre altfor store gaver om det er noe de faktisk skal kunne bruke/glede seg over og som ikke bare er søppel. Og de blir faktisk bortskjemte i løpet av desember og så kommer julaften og skal toppe det hele!
  Jeg gikk i samme fella selv da eldste var 2.5, så ikke ta det som kritikk! Nå har jeg gått over til ferdige kalendere. Playmobil har faktisk en fin i 1-2-3 serie som passer de minste, og selvsagt vanlig playmo til de største. Disse inneholder en liten figur som kan lekes med med en gang, og som også går inn i playmo-samlingen og blir brukt mye fremover også.

  1. Min erfaring er helt motsatt. Jeg husker da jeg var liten klarte jeg nesten ikke å vente med å få lagt meg, slik at jeg kunne våkne opp og åpne en ny pakke. Uansett om det var hårstrikk, dropseske, viskelær så var det like stas :D.

 31. Huff – vi har tre barn. De to eldste tilbringer halvparten av tia hos mamman… Før minstemann kom til verden kjøpte jeg bare gaver de dagene de var hos oss. I fjor trakk de en dag hver, slik at de fikk hver tredje dag… I fjor kjøpte mannen Monster High kalender på salg til yngstejenta på 10 som hun kan ha i år. Han mente det jo vel – men med to jenter på 10 og 14 og en gutt på 2,5 så han kanskje ikke helt for seg hvordan konsekvensene av det kom til å bli. For enten er jeg nødt å kjøpe 48 gaver i år slik at eldstejenta og min sønn også får åpne kalender hver dag… Det er både mer tid og penger (jeg er arbeidledig på 2 året og sliter med å finne jobb) enn jeg egentlig har, for kalendergaver er dyre, spesielt for hun på 14 som ikke kommer til å ta til takke med nips når hun på 10 får fine smykker og stæsj hver dag. Ellers må de to trekke annenhver dag… Og selv om han på 2 1/2 ikke bryr seg videre om det, ser jeg for meg at 14 åringen kommer til å synes det der er skikkelig urettferdig… Så kalenderen har jeg ikke begynt på i år engang… Den har bydd på skikkelig hodebry i år den kalenderen. Haha

  1. Ikke kjøp mer enn det du har råd til 😉 det skal handle om kos og samvær. Hva med å gi en pakke hver søndag? Det gjør vi, og 4 ting er overkommelig 🙂

 32. Cecilie

  Så koselig innlegg og takk for tips:) har ei jente som er fire mnd yngre enn Nelia og hun skal også få pakkekalender for første gang i år. Jeg trengte virkelig litt tips til gaver, for det er litt vanskelig å finne på nok forskjellig:)

 33. Victoria

  Min mor gir meg og mine søstre fortsatt kalender i adventstiden. Hun har sydd kalendere til oss alle tre og synes nok det er kjekt å henge de opp sammen med noen gaver! Vi er i tjueårene alle sammen, men antall gaver har heldigvis gått ned til et kinderegg hver lørdag… Jeg synes i hvertfall at det er kjempe koselig at hun gjør det for oss fortsatt!

 34. Så heldig liten frøken! Det var også eg då eg var liten, og fikk faktisk pakkekalender av mams til eg var sikkert vertfall 15!! Men til dei som meiner dette er tull eller set store krav for andre og lærer barn dårlege verdiar: javel. Kanskje for enkelte, men det meiner eg meir er unntaket heller enn regelen. Og adventsgåvene trenger heller ikkje vere dyre om ein brukar litt fantasi 😉 og eit lite tips til slutt: det eg set kjempestor pris på i dag frå min karriere med adventskalender, er faktisk juletrepynten (som regel éi julekule eller liknande) eg innimellom fekk i kalenderen, som eg faktisk pyntar mitt eige tre med no i voksen alder. Snakk om affeksjonsverdi 🙂

 35. Så koselig Caroline!
  Når jeg og broren min var barn, laget foreldrene våre skattekart, så vi måtte følge disse for å finne kalendergaven. Mye jobb for dem, men vi hadde det jo kjempemorsomt når vi gikk rundt i huset for å finne den lille gaven. Tror de også syntes det var koselig! Jeg gjorde det samme for min sønn noen år. Kjøpte for eksempel en Lego-ting som jeg delte opp i 24 deler, så fikk han bygge litt hver dag…. Når han skulle flytte hjemmefra kjøpte jeg inn alt mulig av kjøkkenting, bestikk som han ville samle på etc. Pakket det inn i 24 pakker og lager kalender. Ble populært!
  Samboeren min har fått både kalender med noen fine ord for hver dag og juleølkalender. Man blir aldri for gammel til å kose seg med å lage julekalender, det er noe med å vise omtake for dem man er glad i! Og så er det jo kjempetrivelig å se gleden til den som får kalenderen!
  Søstra mi lager julekalender til sine to (voksne) barn, svigerdatter og to bonusbarnebarn, 120 gaver tilsammen. Begynner tidlig å planlegge……
  Syns det er uverdig å kritisere andre som ønsker å spre glede! Alle må få lov til å gjøre det på sin måte.
  Hadde forøvrig aldri noe problem med at sønnen min ba om mer gaver første juledag….. Da hadde han nok å leke med og være opptatt av for ei stund!

 36. Så fint job du gjør Caroline!

  Utroligt så mye dritt du må finde dig i!

  Synes kalenderen til Nelia tager fin form og koseligt at læse om din egen jul. Her i Danmark fik vi også pakkekalender og da vi blev lidt ældre fik vi en kalender af mamma og pappa med et kalender lys og en lang stang, hver dag fik vi så 5-kroner der kunne kommer på stangen (I Danmark er der hul midt i 5 kronen) og så brændte vi på lyset. Da kunne vi købe en stor ting selv til januar.

  Glædelig jul og takk for en fin blog!

 37. Så søt tights du har på deg 🙂 Koselig med advents kalender også så mye fint og gøy Nelia får i sin 🙂 Ha en strålende fin lille lørdag 🙂

 38. Å, jeg blir alltid så positiv av å klikke meg inn på siden din! Du er så flink til å nyte små gleder og får alt til å bli så kjekt! Har vært fast leser i mange år, men kommenterer svært sjelden! Håper du får en fantastisk dag!

 39. Må bare tipse deg om og se på nille der har de noen sånne små sofia dukker og masse såtteri 😉

 40. Så koselig innlegg dette var 🙂 Jeg fikk ikke noe pakkekalender som barn, snopegris som jeg var ( og fremdeles er) så elsket jeg sjokoladekalenderne. Foreldrene mine sa at hvis jeg ville ha pakkekalender så ble det smågaver med ting og tang, og ikke godteri. Dermed valgte jeg sjokoladekalender i stedet for. Nå i ettertid har foreldrene mine innrømmet at det var pga dårlig råd jeg ikke fikk pakkekalender (grunnen var at de ville heller kjøpe noe litt større til meg i julegave),og de ble sjokkert det året de faktisk hadde litt penger til overs til en pakkekalender at jeg heller valgte sjokoladen :p Lenge leve sukkeravhengigheten.. hehe… Ønsker deg en strålende fin førjulstid, Caroline. Er fascinert over hvor glad du er i julen 🙂 Kunne ønske jeg hadde samme engasjement og likte julen så godt som deg! Dessverre har julen blitt noe jeg gruer meg til. Men, forhåpentligvis får jeg gleden tilbake hvis jeg en dag får barn 🙂 Ha en fin dag videre!

 41. Å så koselig! Jeg elsker julen og alle tradisjoner som følger med, når man får barn selv tar man med seg noen gamle videre, og lager også noen nye selv. Helt magisk! Ser ut som Nelia får en kjempefin kaldender. Er sikker på at dere får mange hyggelige stunder med store smil når hun pakker opp. Selv tenkte jeg å vente til neste år med pakkekalender til vesla, da er hun 3 1/2 år og forstår og husker nok litt mer enn nå. Men veldig fristende å starte nå, er jo så koselig å pusle med sånt;) Men hun får heller få noen ekstra små dupeditt-julegaver på Julaften, tenker jeg, for hun eeeelsker pakker 😀 Kos deg med å lage kalenderen, gleder meg til å se resultatet:)

 42. Mamma broderte pakkekalender til meg og mine 2 brødre, nå er jeg 19 år, bor i England og pakkekalenderen er på plass, jeg fikk den overlevert allerede i starten av Oktober, jeg har bare pakker fram til den 11. desember da, siden jeg drar tilbake til Norge over jul og kommer hjem den 12 desember.
  Det er alltid like koselig med pakkekalender, og hver julmorgen venter en større pakke under juletreet

 43. Jenny Catharina

  Hei, så mye fint Nelia får Vi styrer også med dette nå, og er endelig ferdige. Men i steden for å kjøpe mye smått, har vi kjøpt en større leke med flere deler, og gir en hver dag. Feks. Duplo, puslespill for små ( det kommer mange brett i en pakke) lekedyr og klosser. Tips til resten! I fjor fikk han et sangkort hver dag, med julesanger fra singsang av fadderen sin. Så koselig, og gleder meg til å ta frem dem i år og synge med lille

 44. Matilde

  Så koselig at du så smått begynner med litt julestemning på bloggen! Og så heldig Nelia er som har en mamma som synes pakkekalender er gøy å lage! Jeg husker vi fikk pakkekalender, og det var veldig stas. Var heller ikke noe problem da jeg og søsteren min måtte dele, slik at vi fikk åpne pakke annenhver dag. Selv om jeg nå er midt i 20-årene og har bodd alene lenge så får jeg fortsett adventskalender av mamma. Er trappet ned til hver søndag i advent, men setter jo nesten enda mer pris på det nå likevel 🙂 Jeg kommer helt sikkert til å bli en pakkekalender-mamma den dagen jeg får barn selv! Er jo så stemningsfullt og koselig 🙂

 45. Kjempefin pakkekalender, elsker de posene og nr lappene 🙂 Heldige Nelia og fine tradisjoner å ta med videre.

  Her startet jeg kalenderhandelen i går, i år blir det 72 gaver, pluss noen til mannen 🙂 Koselig med kalender til oss voksne også 🙂

  Til alle dere som er imot pakkekalender, så syns jeg dette er en fin anledning til å gi barna ting de trenger, feks tannbørster, undertøy, hårstrikk osv. Lørdager får de lørdagsgodter og andre dager aktiviteter som baking, aketur, kakao og kveldsmat ute, lage julepynt osv. Og de eldste får også fun facts lapper i kalenderen så de kan lære noe nytt hver dag 🙂 Altså syns jeg dette er en fin tradisjon og en kalender med mening. Bruker heller penger på dette enn en ferdig kalender fra Barbie feks som også er ganske dyre.

  I tillegg til pakkekalender har vi en gi-bort kalender der barna finner en ting/leke her hjemme hver dag som vi samler opp å gir bort til andre som trenger det. I år går det til flyktningene og et mottak i nærheten 🙂

 46. Hvor er sokkene dine fra? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *