julegavetips: mamma, søster eller venninne

julegavetips hoved

Nå er det plutselig flere år siden forrige gang jeg tipset om julegaver, så i år vil jeg være tidlig ute og starter altså allerede i dag 🙂 Jeg deler det opp i kategorier fremover, og har tre til på lur. Jeg tenkte det var like greit å samle mamma, søster og venninne i samme innlegg ettersom du fint kan gi mye av det samme til alle. Ikke at du nødvendigvis skal kjøpe akkurat det samme til alle, men du skjønner sikkert hva jeg mener 😉 Here we go – hohoho! 


kokebøker og bøker – jeg blir alltid glad for begge deler. Bøkene sparer jeg til jeg skal på ferie eller til jeg en vakker dag får ligge i badekaret i mer enn ti minutter. Inspirasjonsbøker er alltid fint å lese, og Cathrine Heienberg sin anbefaler jeg virkelig. Eller hva med en coffee table-bok? Personlig synes jeg begge fra By Malene Birger er et smykke i seg selv! Så lekre! Og hva med å kjøpe en kokebok? Det er jo ren inspirasjon! Bildene, oppskriftene – det er umulig å ikke få lyst til å finne frem forkleet og svinge med grytene om en fin kokebok ligger fremme. Det kan være tapasbok, smoothiebok, vegetarbok, paleobok, lavkarbobok, fransk mat, italiensk mat… Det meste er å finne, og er du smart, kjøper du en liten ting ved siden av som passer til innholdet i boken også. Som for eksempel en fin serveringsfjø til tapasboken eller en beholder med sugerør til smoothieboken. 

badesalt – ting du aldri kjøper selv fordi du alltid glemmer det eller nedprioriterer det, er alltid helt fantastisk å få av andre! 

gavekort på blomster – dette er en safe gave til meg i hvert fall, som elsker blomster så mye at jeg er nødt til å ha en ny bukett i hus hver eneste helg 🙂 

nytt bestikk – for tiden er gullbestikk min nye obsession, og til jul ønsker jeg meg et sett for 8 personer, for nå har jeg bare til to. 

fine kopper – altså, om dere bare visste hvor mange kaffekopper og espressokopper jeg faktisk har! Men jeg tror det er en avhengighetsgreie. Jeg ser en kopp og MÅ ha den. Og så tenker jeg at det kanskje er dumt å kjøpe bare en, i tilfelle jeg får besøk og vil bruke akkurat disse til å servere kaffe i til kakene. Så kopper kan jeg aldri få nok av, og det kan jo hende din søster, venninne eller mamma også er litt sånn? 

julegavetips1

bok by malene birger / gullbestikk house doctor / kopper miss etoile / genser gina tricot / duftlys voluspa / badeterninger the body shop / natt-tunika kappahl 


undertøy – alltid deilig å få, og for min del også noe som blir prioritert litt for sjelden. Men det er jo så mye lekker å få! Pakk det inn i en fin eske med litt feminint silkepapir, så er jeg sikker på at vedkommende bare må mumle et «åååå» når hun pakker opp 🙂 

pysjamas – vinter- og juletider er pysjamastid, og om vi har mulighet, så daffer vi rundt i den hele første juledag. Da er det ekstra stas å kunne bruke en som er splitter ny – kanskje en med nisser på? 

tøfler – et must å ha ved sengekanten på høst- og vinterstid, og akkurat nå har jeg faktisk fått litt sansen for de smed digre dyrehoder som jeg hadde da jeg var liten. De er så søte! Om du ikke finner tøfler, er det mange fine, myke sokker å få tak i også. 

varmeflaske – alltid fint å ha på lur i tilfelle kalde morgener eller sykdom. 

parfyme – eller bare en body mist fra victoria’s secrets, body shop eller et annet spennende merke. 

en varm, god genser – gina tricot, h&m, bikbok og lindex har mange fine akkurat nå! 

treningstøy – hvem elsker vel ikke å få nytt treningstøy? Enten fordi det er så uendelig slitt det du har fra før av eller fordi du trenger motivasjonen. Det er i hvert fall sjelden noen sier nei takk til freshe farger på en ny treningsbh, topp eller bukse! Eventuelt en vannflaske eller en skulderrem til å ha mobilen i underveis i økten. 

nr 2 julegavetips

kosegenser cubus / sovemaske cubus / tøfler h&m / bh + silkeshorts lindex + h&m / pysjamas kappahl 


gavekort på spa eller et koselig kort hvor du forteller at du skal ta henne med ut på drinker, vin eller middag. 

en god flaske vin eller champagne – slår aldri feil og vil alltid bli satt pris på. 

duftlys – mmmm… Voluspa sine duftlys er helt fantastiske og gjør seg i tillegg såf int på baderomshyllen! 

passholder – by malene birger, victoria’s secret eller ebay har utrolig fine passholdere. Da er det ekstra gøy å reise og ekstra vanskelig å glemme passet sitt også 🙂 De fleste passholdere har i tillegg en ekstra lomme med plass til boarding pass, og det er jo helt topp! Jeg fikk i hvert fall alltid panikk da jeg bare la det løst i vesken, men så kjøpe jeg meg passholder og jeg vet alltid hvor jeg har det. 

lommebok eller en liten veske – avhengig av hvor stort budsjett du har selvfølgelig, men en party clutch eller en liten veske er jo en utrolig fin julegave. Og her må jeg selvfølgelig foreslå vesker fra min egen kolleksjon, ettersom jeg synes de er veldig fine. Det hadde vært så gøy om de lå under mange juletrær i år 🙂  

toalettmappe – det finnes så mange fine, og de er jo en fryd å ha fremme på badet! Dessuten blir toalettmapper ganske fort slitt, spesielt om de brukes til å oppbevare sminke, så en ny er alltid velkommen vil jeg tro. 

julegavetips 1

passholder victoria’s secret + by malene birger / toalettmappe + nøkkelring by malene birger / nøkkelring + veske + clutch + lommebok adax by caroline berg eriksen 


nøkkelring – jeg har alltid likt å ha noe fint dinglende på nøkkelknippet mitt. Det er jo en personlig ting, og med noe ekstra på blir det liksom enda mer personlig. Jeg må jo tipse om nøkkelringen fra min egen kolleksjon med adax, for jeg synes den er så fin! 

sminkekoster – jeg elsker real techniques sine koster, de er myke, lette å jobbe med og har en rimelig pris samtidig som de kommer i kjempefine pakker på flere koster i et skrin. Så fin gave! 

oppbevaring til smykker – å organisere smykkene sine er alltid lurt, og det er mye enklere å få det gjort om du har noe fint å legge det i. 

te eller kaffe – stikk innom Stockfleths eller Tim Wendelboe og kjøp en pose deilige kaffebønner som de kan kverne for deg. Kjøp en fin beholder å ha det i, så har du en kjempefin gave. Det samme kan du gjøre med te, og mine favoritter er Harvey & Sons, Kushmi eller Pukka som kommer i lekre bokser. Eller Yogi som har nydelige ordtak og visdomsord i hver pose.  

noe hjemmelaget – bakst, kornblanding, fotkrem eller leppeskrubb? Det er alltid koselig å få noe hjemmelaget i en fin boks, eske eller innpakning. Jeg skal prøve å dele noen oppskrifter med dere før jul 🙂 


Håper du plukket opp noen tips! Og kom gjerne med noen i retur 🙂 

95 kommentarer

  1. Så mange flotte tips du deler. Tusen takk!
    Jeg kom over en julegavegenerator her om dagen som jeg synes er veldig kjekk! Har funnet masse gode tips ved å bruke den 🙂
    https://gavehjelp.org/gavegenerator/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *