oppskrift-onsdag: reinsdyr med pærepotet

carolinebergeriksenno oppskriftonsdag reinsdyr ferdig

På denne tiden av året er reinsdyr perfekt å servere, så i dag vil jeg gi dere oppskriften på en helt nydelig kombinasjon på middagstallerken. Dersom dere skal ha gjester i helgen eller bare vil lage noe godt for to, tre eller fire, anbefaler jeg virkelig dette. Vi fant oppskriften på nett for noen år tilbake, så denne kan vi på rams nå, og den er en sikker gjenganger her i huset når høsten er over oss. 

carolinebergeriksenno oppskriftonsdag reinsdyr ferdig 2


til 4 

♥ 800 gram reinsdyrkjøtt ♥ salt + pepper ♥ smør ♥ 4 poteter ♥ 4 pærer ♥ 250 g. sjalottløk ♥ 2 dl. rødvin ♥ 1 pose sjysaus ♥ 100 g. frisk spinat ♥ 100 g. sopp ♥ 50 g. kantarell ♥ 50 g. aromasopp 

carolinebergeriksenno oppskriftonsdag reinsdyr ingredienser


slik gjør du 

Sett ovnen på 150 grader. Del opp soppen, potetene og pærene i tynne skiver. Finhakk 1 sjalottløk, resten av sjalottløken deler du opp i lit større biter. 

carolinebergeriksenno oppskriftonsdag reinsdyr pærepotet 2

Brun potetene og pæreskivene i smør i en varm stekepanne, og krydre dem med salt og pepper. Når de er ferdige, kan du stable pære og potet annehver gang til et passe høye tårn i en ildfast form. Jeg er ikke så glad i potet, så jeg lager gjerne et stort pæretårn til meg selv 😉 

carolinebergeriksenno oppskriftonsdag reinsdyr sjalottløk

Dersom det er hinner på reinsdyrfiletene kan du skjære bort disse. Krydre filetene med salt og pepper, og brun dem raskt i smør i varm panne til de får en gyllen farge. Legg dem over i formen sammen med pære- og potettårnene. Alt skal stekes i ca. 20 minutter, men bruk gjerne et steketermometer. Da skal du ta ut kjøttet på 60 grader. 

carolinebergeriksenno oppskriftonsdag reinsdyr pærepotet

Hakk og fres sjalottløken i smør i en liten kjele. Spe på med rødvin og kok uten lokk til den er redusert fra 2 dl. til 1 dl. Lag saus etter oppskriften på posen, og erstatt 1 dl. av vannet med rødvin. Skyll spinaten godt i kaldt vann og riv av stilkene på den. Brun soppen og sjalottløken i stekepannen, og vend inn spinaten de siste minuttene av stekingen. Server gjerne til gjestene på varme tallerker. Mmm 🙂 


– håper det smaker – 

carolinebergeriksenno oppskriftonsdag reinsdyr ferdig 3

35 kommentarer

 1. This looks extremely yummy, thanks for the recipe and have a happy Wednesday 🙂
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 2. Oh my, dette skal prøves ut til helgen. Uten tvil!! ☺️

  1. Caroline

   Å, det må du 😀

 3. Torill Sunde

  Hei Caroline,lurte på om du kunne sende oppskriften på salte mangler.mvh Torill

  1. Caroline

   Litt usikker på hva du mener, tenker du på hva saltet skal brukes til? Jeg salter og peprer både soppblandingen og kjøttet, samt at jeg bruker rosmarin 🙂

   1. Salte mandler?

 4. Hei!

  Middagen så veldig god ut!! Reinskjøtt er så godt!:)

  Jeg prøver å bli flinkere til å ta bilder med speilreflekskameraet vårt, og synes fototipsene dine er veldig pedagogiske og godt forklart. Men jeg lurte på om du kan lage ett innlegg til, der du bruker ulike bilder fra bloggen, og skriver hvilke innstillinger og fokus som er brukt på bildene. Det er så høy kvalitet på bildene, og det er ofte jeg lurer på hvilke innstillinger som er brukt for å få til akkurat det bildet. Hadde blitt veldig glad for et slikt innlegg!:):)

  1. Caroline

   Hei Mari! Så hyggelig at du synes det 🙂 Jeg skal absolutt se hva jeg får til! 🙂

   1. Elisabeth

    Ja, det hadde vært kjempefint! Gjerne ta med hvilket objektiv dere bruker på de ulike bildene også, er litt usikker på hvilket jeg skal kjøpe meg når jeg jeg har fått spart opp til et nytt. Fint å se hvordan formatet og dybdeskarpheten blir med de ulike 🙂

 5. Holy moly, vann i munnen :p Lurer på om jeg skal smiske litt med foreldrene min en dag 🙂

  1. Caroline

   Hahah, det synes jeg du skal 😉

 6. Jeg har et ønske om innlegg: inspirasjonspost om å lage fotobok! Husker du hadde et samarbeid med Fotoknudsen i fjor, ihvertfall laget du fotobok til Nelia derfra. Du viste kun noen glimt fra boken på bloggen din, men det var så inspirerende hvordan du hadde designet den med bruk av clip arts, bakgrunner og plassering av bilder. Kan du ikke lage mer av slike innlegg? Og helst litt fort…??! Jeg lager fotobok med bilder av barna hvert år før jul, med bilder fra året som har gått. Du / dere er så utrolig flinke med bilder og design, det hadde vært kjempegøy å få litt inspirasjon fra dere!

  1. Caroline

   Jo, jeg kan se hva jeg får til 🙂 Tenker du på i selve programmet hos fotoknudsen? 🙂 Har nettopp påbegynt bok nr. 2 :p

   1. Enig med Ida! Skal straks igang med fotobok til minis første bursdag og hadde vært moro med et inspirasjonsinnlegg 🙂

 7. Kristine

  Hei! Reinsdyr er kjempegodt! Men det er littebitt synd at dere bruker posesaus til dette nydelige kjøttet.. Som et tips til neste gang, må jeg bare si ifra om verdens beste saus!! Fant den på trines matblogg og har laget den til ALT samboeren og jeg spiser av rødt kjøtt siden. Hadde den til vennefest en gang og har aldri fått så mye skryt. Her er den:
  Eple- og portvinssaus
  6 dl eplejuice
  1-2 ss sukker
  2 ss balsamicoeddik
  3-4 ss portvin (kan sløyfes)
  2 ss konsentrert viltfond
  20 små løk
  1 ss smør
  Dette skal has i en gryte og reduseres til passe konsistens, jeg regner ca en halvtime, tre kvarter. Smøret røres inn til slutt og skal ikke kokes.. Løken blir heeeeeelt himmelsk å ha til kjøttet <3

  1. Caroline

   Jeg regnet nesten med å få kommentar på dette 😉 Rødvinen gjør mye til sjysausen sammen med rosmarin (om det får trekke i sausen under kokingen) og sjalottløken, så jeg synes ikke det gjør noe, men er generelt mer glad i å lage fra bunnen av 🙂 Så tusen takk for tips 🙂 Det skal vi prøve neste gang!

 8. Hva synes du om samarbeidet mellom Balmain og H&M, og har du eventuelt noen favorittplagg?

  1. Caroline

   Jeg elsker det! Har flere favoritter og håper å få kapret noen pieces ved lansering 🙂

 9. MMH 😀

  Det ser virkelig lækkert ud !

  / / http://www.bysterup.dk

 10. Caroline

  Woahhh så godt!! Reinsdyr er fantastisk, det er bare så synd det koster så mye 🙁

  1. Caroline

   Ja, det er dyr mat. Fint å ha en oppskrift liggende til en skal ha besøk en gang og vil servere noe godt, da 🙂

 11. Hei, utenom dette innlegget, men hva bruker du som vekking igjen? Mente jeg leste noe om det lenger ned? Noe av Glenn Harrold, var det det?

  1. Caroline

   Jeg bruker Good Morning av John Legend, men i dag var det Volare av Gipsy Kings 😀

 12. Fin oppskrift som jeg gleder meg til å teste 🙂
  Jeg skulle ønsket at ingrediensene her og ellers var listet opp under hverandre istedenfor på langs! Det gjør det enklere 🙂

 13. Madeleine

  Hei, jeg lurer på hva familien Berg Eriksen spiser når de har omtrent tjue minutter på å lage mat og holder på å dø av sult? Jeg mener, spiser dere i blant spaghetti og kjøttsaus eller fiskepinner sånn som andre familier? Hva er standard hverdagsmat hos dere? Klarer ikke helt å se for meg at det er helt vanlig for dere å spise reinsdyr med pærepotet på en vilkårlig tirsdag?

  1. Caroline

   Det er svært sjeldent vi har fiskepinner/kjøttkaker/fiskekaker med kokte grønnsaker og andre «enkle» retter :/ Det går stort sett i laks, kylling og svin, med gode salater (de fleste salatoppskriftene finnes her på bloggen) og grønnsakspuréer.

   De gangene vi har dårlig tid og er sliten, så kjøper vi stort sett med sushi hjem 🙂

   Reinsdyr er langt i fra hverdagsmat :p Med en kilopris på 600,- for reinsdyr og 300 – 400,- for kantarell så er det jo ikke akkurat en billig rett.

 14. Dette så fantastisk ut! Jeg gleder meg til å kunne spise saftig biff og viltkjøtt igjen (etter svangerskapet) 😀

  1. Caroline

   Det skjønner jeg veldig godt :p Husker jeg følte det på samme måte 😀

   Lykke til med resten av svangerskapet <3

 15. Ser helt fantastisk godt ut! Jeg er utrolig glad i viltkjøtt, denne retten må testes ut. Takk for tips 🙂

  1. Caroline

   Velbekomme 😀

 16. Hvor kjøpte dere reinsdyr?

  1. Caroline

   Meny Rising 🙂 De hadde ikke så mye ferskt igjen, men en del fryst! 🙂

 17. Anne Grete Dølør

  Takk for herlig middags tips Æ og kjæresten lagde retten på vår primitive hytte i Trysilknut Fjellverden (våres Finnmark) Perfekt med rein på menyen Har fulgt deg sporadisk i mange år og blir inspirert over din positive innstilling, og sunne livsstil .

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *