oppskrift-onsdag: kremet soppsuppe

soppsuppe carolinebergeriksenno 4

Nå som vi har ønsket en kaldere tid velkommen, er det lite som smaker bedre enn en kremet, varm og god suppe til middag. Denne soppsuppen er helt fantastisk og også perfekt hverdagsmat ettersom den er så enkel å lage. Den så først dagens lys i kokeboken jeg ga ut for noen år siden, så nå følte jeg det var på tide å ta den fram igjen. Jeg har også gjort noen få justeringer som i mine øyne bare gjør den enda bedre. 

ferdig soppsuppe soppsuppe carolinebergeriksenno


til 2-3 personer 

♥ 300 gram assortert sopp ♥ 4 sjalottløk ♥ 2 fedd hvitløk ♥ 5 dl. kremfløte ♥ 2.5 dl. vann ♥ 2 buljongterninger ♥ salt + pepper ♥ 200 g. norsk chevreost 

suppe ingredienser soppsuppe carolinebergeriksenno

slik gjør du 

Finhakk sjalottløken og hvitløken. Del soppen opp i passe store skiver. Stek dem i en stekepanne med en liten klatt smør, og bland inn sjalottløk og hvitløk. Kok opp vannet og tilsett buljongterningene. Når disse har løst seg opp, kan du spe på med kremfløten. Bland inn sopp, hvitløk og sjalottløk, men la noe ligge slik at du kan dandere litt ekstra sopp på tallerken før servering. Smak til med salt og pepper.

soppsuppe carolinebergeriksenno 3

Ha over små biter av chevreost, og la suppen småkoke til denne er smuldret opp i suppen. Dersom du synes suppen er noe tynn, kan du jevne den med johannesbrødkjernemel, dette får du kjøpt på helsekosten. Du trenger svært lite, en halv teskje kan være nok. Dersom du følger disse målene med vann og fløte, skal det ikke være nødvendig med noe særlig jevning, det avhenger litt av hvor tykk suppe du ønsker. 

soppsuppe carolinebergeriksenno 2


– håper det smaker – 

37 kommentarer

  1. Nam! Så utrolig godt det ser ut 😀
    Takk for oppskrift! 🙂

  2. Kristine

    Ville bare tipse om et godt vegetaralternativ for suppen; bytt ut bacon med sprøstekte søtpotetchips. Det blir ikke helt det samme, men er knakende knekkende godt likevel:)

    Ellers vil jeg bare si at det er supert at du har begynt å ta inn flere vegetaroppskrifter på bloggen.

  3. Ser så godt ut! Dette må prøves, men har du en annen anbefaling enn chevreost?

    1. Caroline

      Har ikke forsøkt noen annen ost, men det er jo smak og behag 🙂

    2. Kan tenke meg cheddar er godt, en av mine favoritter 🙂 Masse smak!

  4. Ikke helt til dette innlegget, men når trekker du MAST konkurransen du har gående på Instagram?:) er vel over to uker siden konkurransen startet? Er så spent!
    Ha en super dag:)

    1. Caroline

      Trekker ikveld 🙂

  5. Å den så helt nydelig ut.. Skal garantert prøves ut iløpet av uken.
    Ha en fin dag:)

  6. Hei, beste bloggeren

    Jeg lurte på hvor du kjøpte melkesteameren din Kunne du laget noen innlegg av eventuelle oppskrifter du kan bruke den til?

    Klem

    1. Caroline

      Heihei 😀

      Jeg fikk den i gave fra mamma og pappa for en godt stund siden. Mener på at den er fra Invite, og at du kan få tak i den på blant annet Jernia 🙂

      Klem <3

  7. Det gjør vel ikke så mye om man dropper osten? 😉

    1. Caroline

      Det går nok fint 🙂

  8. Så deilig, blir skikkelig inspirert av disse oppskriftene dine jeg! 🙂 Gleder meg bare til vi får opp dette kjøkkenet vårt ordentlig!

    Klem fra Trine på Klisjéhjemmet

  9. Nam denne suppen så knall god ut, passer veldig godt med suppe middag fremover eller til lunsj på en kald vinterdag 🙂 Det som hadde vært godt ved siden av her nå, proteinrundstykker med smør, sunt og metter litt mer. Det skal prøves! Har en enkel, men god oppskrift jeg tilfeldigvis kom over på Espen ( kameraten din ) sin bloggside. Ha en fin lille lørdag 🙂

  10. Det er ca 2500 kalorier i denne oppskrifta; 1250 per pers? Det e jo nesten et dagsbehov for en ikke så stor og lite aktiv person. GALSKAP.

    1. Er jo bare å erstatte kremfløten med lett matfløte, og droppe osten, blir fort mye mindre kcal innhold da 🙂

    2. Nå avhenger jo alt av det totale inntaket da, og ikke et måltid. Må jo også tenke på at dette måltidet metter lenger, og man vil dermed ikke ha et behov for å spise noe annet så ofte som man ville hatt dersom man hadde spist noe som ikke inneholdt så mye fett. Uansett, et måltid litt utenfor malen vil ikke ta livet av noen, samme og man er aktiv eller ikke. Gjentar det seg ofte så er det klart at kroppen vil respondere deretter, men det er en annen sak.

  11. Å, dette kunne ikkje passet bedre i dag! Hurra for middagstips :D. Ettersom kjøleskapet er fylt med rester og mannen ikkje skal jobbe overtid likevel, passer dette middagstipset perfekt.

  12. Takk for oppskrift! Denne skal jeg teste ut 🙂 Er det grønnsaksbuljong du bruker?

    1. Caroline

      Grønnsaksbuljong, ja 🙂

  13. Ingvild

    Hei Caroline 🙂 Du virker som ei flink dame som alltid har mange baller i lufta. Stadig noe å gjøre. Jeg beundrer deg for alt du får til! Lurer på hvor mye du sover om natten? Jeg merker at dersom jeg har for mye å gjøre om dagene, så sover jeg dårligere, sikkert pga. stress. Sover du mye, og sover du evt. på dagtid? Hvordan får du overskudd til å mestre alt du mestrer? 🙂

    1. Caroline

      Tusen takk, Ingvild! Det stemmer at jeg alltid har noe å gjøre, men jeg liker det sånn og blir fort rastløs. Dessverre er søvn noe av det jeg er dårligst på, og de anbefalte 8 timene klarer jeg aldri / sjelden å få til. Døgnet har for få timer og for min del er jeg veldig, veldig effektiv om kvelden også, og da klarer jeg liksom ikke å legge fra meg noe når jeg først er i gang. Og dersom kvelden skal brukes til å slappe av, kan vi finne på å sette på tv-serien vi skal se klokken halv ti, så blir det «sent» likevel. Jeg står opp klokken seks så og si hver dag, men legger meg vel mellom 23-00. I perioder er jeg flinkere, det skal sies, men jeg må stadig ta meg sammen. Trening har MYE å si for meg og mitt energinivå, det er helt sikkert. Hadde aldri klart meg uten! Når kvelden kommer og jeg ikke har trent, er jeg ofte slapp. Har jeg trent derimot, er det lite som kan stoppe meg 😉

      Ps. jeg sover aldri på dagtid, og forstår ikke at enkelte klarer det, selv om jeg synes de er heldige som får det til også. Jeg blir bare så forvirret av det, enda mer trøtt, og faktisk litt døgnvill :p Så jeg har prøvd for noen år siden, men det er virkelig ikke min greie.

      Klem!

  14. Lagde gulrotsuppen din her om dagen (hadde i litt kikerter i tillegg) med stor suksess, så denne får bli neste suppemiddag, nam! 🙂

  15. Nam, dette tror jeg blir middag i morgen!! Gleder meg til å prøve den ut. Hvilken pulsklokke har du? Veldig fin!! Ha en nydelig dag

  16. Årh, det så veldig godt ut – gleder meg til jeg kan spise melkeprodukter igjen! Skal spare på oppskriften til det!

  17. Ooh, nam! Etter å ha gått en lengre tur i regnet fristet dette veldig:-) Ser for meg at dette passer å servere på jentekvelder også
    Takk for tipset:-)

  18. Alexandra

    Hei hei.

    Tommel opp for flott oppskrift. Jeg fikk kjempelyst til å lage den også, men er opptatt av å holde kalorinivået lavere enn fløtemengden tilsier. Har du tips til hvordan man kan lage denne suppen litt kalorifattigere?

    1. Caroline

      Du kan jo prøve med matfløte, evt. melk, men da vil den ikke bli spesielt tykk/kremete. Da må du kanskje binde den opp litt med hvetemel/jbk :/

      1. Alexandra

        Det skal jeg prøve. Den ser så utrolig god ut. Men for vår familie som ikke passer på karbohydratene men heller kaloriene så blir den i drøyeste laget 😉 Avokadosalaten din er foressten blitt en av de faste middagene våre. Fyttigrisen så god den er 🙂

    2. Caro Liland

      Coconutcream light?

  19. Kristine

    Laget suppen din til middag. Den var knallgod! Skal absolutt lages igjen 🙂 Men herremin så mett jeg ble, klarer ikke å komme meg utav sofaen nå :p hahaha Ha en fortsatt fin kveld! Klem til deg

    1. Caroline

      Haha 😀 Da kan du bare trille rett i seng når du skal legge deg da :p

  20. Ida Marie

    Jeg må også nevne at jeg er super fornøyd med fler vegetar retter på bloggen, denne oppskriften blir middag i morgen! 🙂 Hvor er glassene fra? Ser ut som de fantastiske vi fikk et hint av på snap

    1. Caroline

      Så hyggelig at du liker det 🙂 Glassene er fra Åhlens.

  21. Den ser helt nydelig ut! Jeg elsker sopp, så den der fikk jeg lyst å prøve meg på! 🙂

    1. Caroline

      🙂

  22. Ånei!! Skal prøve denne oppskriften i kveld, handlet inn og alt mulig, men jeg kjøpte bare en liten boks fløte istedet for 5 dl. Jaja får eksperimentere litt 😉
    Takk for matinspo<3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *