ukens leserspørsmål: brettspill

Jeg elsker å spille brettspill, det gjør gjerne en bra kveld enda bedre, så da jeg fikk et spørsmål fra en leser som lurte på om jeg kunne tipse om nettopp dette til venninnekvelden, ville jeg gjerne gjøre et helt innlegg ut av det. Det er jo faktisk flere som har spurt meg lurt de gangene jeg har blogget fra jentekvelder eller kvelder når vi har hatt gjester her hjemme også, så jeg håper flere kan få litt nye innspill (haha) fra denne bloggposten 🙂 

spill ukens leserspørsmål

Det er for det meste tre spill som går igjen, og disse er Ryktet går, Party alias og Bezzerwizzer. 


ryktet går 

Mitt absolutte favorittspill! Her er det en fordel å være fire eller flere. Dette spillet går ut på at alle spillerne får et ord fra et kort, deretter tegner de ordet på sin egen blokk og så sendes blokken videre til nestemann som da skal gjette. Slik fortsetter det til ryktet har gått rundt, og så foretar dere en oppsummering. Dersom ryktet har gått rundt, vanker det poeng, men jeg kan trygt fortelle deg at det ikke skjer så ofte 😉 Det er så mye rart å se og å lese, og jeg har ikke ord på hvor mange latterkramper jeg har hatt i løpet alle kveldene med dette spillet, det er rett og slett helt magisk, og et must i all hjem! 

spill 1 spill ukens leserspørsmål


party alias 

Dette er en litt annerledes versjon enn originalen. Her skal du også forklare et ord med andre ord, motsetninger eller hint, men i tillegg kan du risikere å måtte gjøre det mens du hopper opp og ned, står på et bein, løper rundt eller mens du må innta en sinnstemning som trist, glad, forelsket eller lignende. Nok et fantastisk spill! 

spill 2 spill ukens leserspørsmål


bezzerwizzer 

Dette er partyversjonen av bezzerwizzer, og her er det om å gjøre å inneha kunnskap om underholdning som film, drama, musikk, media, sladder eller tv. Du får ikke selv bestemme hvilken kategori du skal besvare spørsmål, men du kan velge hvilken rekkefølge spørsmålene skal stilles i, som også avgjør hvor mange poeng du får.

spill 3 spill ukens leserspørsmål

Underveis i spillet kan motstanderen endre rekkefølgen din eller få poeng ved å kaste bezzerwizzerbrikken og svare dersom du ikke klarer, så det gjelder å ha hodet på rett plass når du velger rekkefølge på spørsmålene dine! 

spill 3 2 spill ukens leserspørsmål


Et annet spill jeg må nevne er Kokkelimonke, det er også veldig morsomt! Og du, tips til andre brettspill til venne- eller familiekvelder mottas med takk 🙂 

52 kommentarer

 1. Veit du om nettsider som selger bezzerwizzer? Partyversjonen.

   1. Hei! Synes det bezzerwizzer-spelet såg kjempekjekt ut, endeleg nokon kategoriar eg kanskje kan svare på! Haha =) Men når eg googlar det, kjem det ikkje opp til salgs nokon plass. Kvar har du kjøpt det? I ein bokhandel kanskje? I såfall, kva for ein? =)

   2. Caroline

    Det er så morsomt! Det er noen år siden vi kjøpte det, eller om det var en julegave, jeg husker ikke. Googlet det og får opp bla. brettspill.no, spillskrinet.no, lusterbok.no og spillsjefen.no 🙂

    Klem 🙂

 2. Synes innleggene dine har vært såå fine i det siste 🙂 Gøy med litt nytt som ukens spørsmål og det innlegget du skrev om fødsel. Kan fort bli litt forutsigbart med antrekkspost, oppskrifter osv. (det er også veldig bra altså) men ja, du skjønner sikkert 😀

  1. Caroline

   Tusen takk, C.S 🙂 Koselig å høre at du liker den <3

  2. Enig med denne! 🙂

 3. Me and my boyfriend love Rummikub. Once you play it you can’t stop playing. I don’t mind losing all the time, because it is so much fun! You should try it if you like that kind of games. 🙂 and do you know how this game is called in English?
  Thank you in advance. Lots of kisses for all of you!

 4. Tips til spill er idiotkunnskap, jentekveld, finst fleire i samma sjanger men kjem ikkje på ka dei heite..
  Tusen takk for tips 😀

  1. Caroline

   Takk for tips, Tonje 🙂

 5. Kortskalle!
  ..eller bare kortspill som amerikaner, selvbevisst, shanghi, 7-kamp, spar dame osv

 6. Jeanette

  Elsker Ryktet går! Kjøpte det etter jeg så dere spilte det og angrer ikke på det! Men syns det er aller mest gøy med seks spillere, da blir det enda flere forviklinger 🙂 Ellers er jeg veldig glad i brettspillene Rummy og Sequence som er litt mer tenke-spill og ikke ha-ha spill, men likevel veldig gøy!

  1. Caroline

   Det er virkelig fantastisk 🙂

   Tusen takk for tips 🙂

 7. Rebecka

  Hei! Ser at du løper ofte og gjør styrke, men hva slags styrke? Bruker du vekter som du har hjemme? Ser at du trener mest styrke hjemme 🙂 får du forsatt resultater på mage, bein, rompe osv selvom du ikke er på treningssenteret? Kan du lage et innlegg om det eller kanskje en video av standard øvelsene dine? Klem <3

  1. Caroline

   Om jeg gjør! Jeg har lagt ut masse øvelser som du kan gjøre hjemme med minimalt utstyr i kategorien «trening» Har du sjekket ut der?

   http://carolinebergeriksen.no/2015/03/03/work-those-abs/

   http://carolinebergeriksen.no/2015/08/06/hjemmetrening-5-favorittovelser-for-bein/

   http://carolinebergeriksen.no/2015/05/25/3-ovelser-med-kettlebells/

   Klem!

   1. Rebecka

    Tusen takk for at du svarte og takk for hjelpen 🙂

 8. ligretto er sykt gøy! burde prøves 😀 Elsker bezzerwizzer også, kanskje jeg burde ønske meg partyversjonen til jul!

 9. Herlig post! Jeg har såå lyst på «Rykte Går»! Men det var faktisk utsolgt da jeg var innom for å kjøpe det i helgen.
  Virket morsomt det andre også! Herlig tips! 🙂
  NYT kvelden, fineste deg 🙂
  / A

 10. Åhh Sequence e en av mine absolutte FAVORITTER!!!!
  Spesielt artig hvis man spiller lagversjonen og da max fire (flere blir for mange, vanskelig og fort kjedelig synes i alle fall jeg 🙂 )

 11. Dere må kjøpe dere ligretto! Her snakker vi ville tilstander rundt bordet (gjerne med noen glass innabords) Vil si at det nesten slår rykte går 😉 !

  1. Caroline

   Haha, gøy!! Takk for tips 😀 Det MÅ jeg ha faktisk!

 12. Veronika

  Om du er en person som blir veldig gira og skikkelig fokusert så er bokstavleken et must! Ellers så er Cluedo et godt brettspill som innebærer litt mer tenking 🙂 Og så har man alltids gode gamle scrabble!

  Ha en fin kveld videre <3

 13. Anbefaler virkelig å prøve Rummikub og Mexican train!

 14. Catrine

  Cranium! Hvis du ikke har prøvd dette må du bare prøve! Det er en blanding av spørsmål, tegning, miming osv. Blir også mye latter ut av dette.

 15. Et spill som er populært hos mannen min er et spill som heter «luring». Kan anbefales å prøve 🙂

 16. Camilla

  Jeg skal løpe å kjøpe disse spillene med en gang!
  Vi pleier som regel å spille fantasi, originale alias og kortskalle! Alle tre er kjempe morsomme! Ler oss i hjel hver eneste jente kveld

 17. Karoline

  Ryktet går er fantastisk morsomt!!! Blir aldri lei 😀
  Ettersom du har reist en del, lurer jeg på om du kan lage et innlegg om destinasjoner for ulike bryllupsreiser? Jeg og typen skal gifte oss i august, og begynner nå å planlegge litt bryllupsreise. Jeg elsker sol, Strand og varme mens han foretrekker opplevelser og muligheter for å gjøre aktiviteter osv. Hva kunne du ha anbefalt, både langt avsted men også kanskje i Europa?
  Det er jo så masse å velge mellom:)

 18. Brettspillet «Norsk galskap» er et utrolig morsomst partyspill!

  https://gamezone.no/Avdelinger/BRETTSPILL-NETTBUTIKK/Partyspill/Norsk-Galskap-Brettspill-126240-p0000055066. Den perfekte underholdningen for de som ikke gjør noe av å gå litt utenfor sin egen komfortsone, og ha det festlig med venner og bekjente!

 19. Du burde absolutt sjekke ut «say anything» og «apples to apples», kommer mye morsomt ut av de to. Og eventuelt «cards against humanity» en litt grovere versjon av «Apples to apples».
  🙂

 20. Slenger meg på dem som anbefaler Rummy, Sequence og Ligretto! Anbefaler også Absolutt enig, det er veldig gøy 😀

 21. Rebecca

  Vet ikke om du synes det er greit, men vil anbefale både deg og alle andre her i kommentarfeltet om å dra på ARK å sjekke ut brettspill, ofte stort utvalg og veldig ofte halv pris! 🙂 Kan hende nettsiden også kjører halv pris samtidig som butikkene om man ikke skulle ha ARK i hjembyen sin 🙂

 22. Hei Caroline 🙂

  Kan ikke du lage et bloggpost om den første gangen som for eksempel første gangen du fikk mensen første kyss,osv

 23. Hei.
  Vi kjøpte «Ryktet går» etter at jeg leste om det så mange ganger her på bloggen. Ble en STOR hit i sommer, og vi var som regel alltid 8 stykker som spilte. Det utløste latterkrampe til og med på de mest rolige, seriøse vi spilte med. Utrolig gøy, og ett av de beste brettspillene jeg har prøvd! 😀

  Klem fra meg.

  1. Caroline

   Det er kjempemorsomt 😀

   Klemmer <3

 24. Takk for gode tips 🙂

  Jeg vil anbefale «Vil du vedde» 🙂 Utrolig gøy, spesielt etter et glass vin eller to 😉 Det er hver sin gang å gjøre en oppgave, enten fysisk, som for eksempel balansere en bok på hodet mens du kryper under bordet, eller en kunnskapsoppgave, for eksempel om du kan si 8 jentenavn som begynner på S i løpet av 15 sekunder. De andre deltakerne skal vedde på om du klarer oppgaven eller ikke, og det er om å gjøre å sitte igjen med mest penger til slutt. Sjekk det ut, det går ei latterkule varmt en sen kveld med dette på bordet 😉

 25. Ingrid Kaggerud

  Settlers er et spill som har vært i vår familie de siste 15 årene. Det er et strategispill, hvor man kan spille 4stk i den vanlige utgaven, mens hvis du kjøper utvidelse kan man være 6stk, men siden vi har stor familie, har vi kjøpt inn flere brikker i forskjellige farger så vi kan være flere. Når man begynner å få teken på spillet, kan man kjøpe seg «tilleggspill» som «Sjøfarere» og «byer og riddere». Det er et strategi spill hvor man skal bygge veier, hus og byer med de kortene med råstoff som du har på hånden. Det som også er veldig moro er at spillebrettet vil aldri være det samme, fordi du legger ut brikkene til spillebrettet selv hver gang, helt tilfeldig 🙂

  https://www.shopello.no/Settlers%20Catan.html

  Vi har den eldste utgaven, men regner med den nye er like bra, har iallefall samme prinsipp og regler! 🙂 Anbefaler virkelig dette altså, mye latter og tårer (og litt uenigheter slik den ene kanskje må ligge på sofaen en natt, menmen 😉 )

 26. Vi liker Catan! Det er jo ikke et gjettespill slik som disse, man kan love deg at det er sykt engasjerende og fryktelig morsomt!

 27. Nina Julianne

  Det er ikke er brettspill, men vi har flirt og innimellom blitt sjokkert så bare måtte kommentere! Cards against humanity 😀 Der er det en type kort med en setning eller spørsmål som skal «besvares» med en annen type. Den som leser kortet skal bestemme hvilken «svar» som er best uten å vite hvem som står bak det. Og det er en del grove kort som passer så sykt bra, derav navnet. Litt vanskelig å forklare, så google Ellen og CAH, for morsomme eksempler 😀 Også fungerer det godt selv om man er mange, tror vi var 10 stk sist gang.

 28. Line Marie

  Noen venninner og jeg spilte Cards Against Humanity (engelsk versjon) for ikke så lenge siden, og det var hysterisk morsomt! Lo meg nesten ihjel i løpet av kvelden! Anbefales for voksne med god(eller kanskje heller dårlig, hehe) humor! 😀

 29. Kjøpte Ryktet går i sommer siden det har vært så mye skrevet om det hos dere bloggere 🙂 Veldig gøy! Har bare fått prøvd det med fire, tror det er enda bedre med seks. Men hva om man er oddetall? Funker det egentlig med fem?

 30. Så gøy! Twister er også morsomt 😀

 31. åh, takk for tips! disse skal jeg huske på. Spill er jo såå gøy, kanskje jeg må gi bort i julegaver i år !

 32. Bettina

  Så gøy! Må få kjøpt Bezzerwizzer asap. Jentekveld er også veldig gøy(fåes kjøpt på Åhlens) 🙂

 33. Dere må prøve ut skip-bo! Det er utrolig morsomt, kanskje ikke helt rett til fest, men nesten som ligretto bare morsommere! I skip-bo har du en bunke som det er om å gjøre å bli kvitt. Den første som blir ferdig med sin bunke vinner. Så har man 5 kort på hånda(trekker 5 nye når alle 5 på hånda er spillt ut) og 4 kastebunker(for hver runde du er ferdig med må du legge ned et kort i en kastebunker). På bordet kan man han 4 bunker med kort fra 1-12, – 12 slår ut en bunke og da starter man med ny bunke fra 1 osv. Her gjelder det å tenke lurt å bruke kortene på hånda, i kastebunkene og i bunken for å vinne. Supermoro spill og du kan være alt fra 2 spillere og opp til 8 tror jeg. Jeg og kjæresten spiller dette ofte- enten bare vi eller med flere venner! ryktet går hørtes gøy ut! Det må jeg ha!

 34. Et spill som VIRKELIG anbefales er HINT. Samme produsent som Bezzerwizzer, ENDA morsommere!!!

 35. Et spill som virkelig er gøy, men og av og til nervepirrende på en god måte, er Ticket to ride -Europe! Det er et togspill der man trekker forskjellige «ruter» man ska klare fra by til by, og man kan bli utsatt for sabotasje av andre spillere! Høres litt teit ut med togspill, syntes i alle fall jeg da jeg først hørte om det, men man blir avhengig!! 😀

 36. Ønsker meg Ryktet går!! Dere må prøve Ticket to Ride, kjempegøy!!

 37. Anne Liv

  Jeg spurte deg om hvordu kjøpte drikkeflasken din med navn på men fikk ingen svar.Kanskje bare utvalgte som får svar av deg da de fine

  1. Caroline

   Hei! Beklager, men jeg prøver å svare så mange som mulig. Dessverre rekker jeg ikke det alltid 🙂 Den er fra http://www.barerips.no.

 38. Charlotte

  Jeg og mannen er et skikkelig spille-par , og anbefaler » tick-tack-boom» for latter, og «skal vi vedde» for en passe aktiv kveld 🙂 fantastiske spill alle tre du har nevnt, men de to nevnt ovenfor mangler på listen din ! Enjoy

 39. Takk for tipsene!! Blir perfekt til sene jentekvelder i kollektivet 🙂 du burde sjekke ut Cards against humanity, foresten. Ellen show har en del videoer på youtube hvor du ser poenget, dødsmorsomt når folk kommer seg ut av skallet sitt 😀

 40. Kokkelimonke er konge! Vil også anbefale deg «vil du vedde» og «ticket to ride». Kjemepegøy 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *