oppskrift-onsdag: raw salat

oppskriftonsdag caroline berg eriksen raw salat ferdig rett

Hei til onsdag! Jeg ble så innmari inspirert da jeg var i København og besøkte 42 raw i forrige uke, så denne oppskrift-onsdagen har jeg forsøkt å lage min egen versjon av raw salat, og om jeg får si det selv: dette ble utrolig godt! Jeg laget en grunnsalat med dressing, og så laget jeg litt forskjellig topping som hummus, avocadopuré og ovnsbakte mandler. Mmmmm! Det er en del oppskrifter og ingredienser, så hold tunga rett i munnen! 

nærbilde oppskriftonsdag caroline berg eriksen raw salat


til 3 personer 

♥ 3 gulrøtter ♥ 1 brokkoli ♥ 3 stangselleri ♥ 5 ss. tørket kokos ♥ 1 spisspaprika ♥ 2 avocado ♥ salt + pepper ♥ 250 g. mandler 

oppskriftonsdag caroline berg eriksen raw salat ingredienser

for å lage hummus trenger du ♥ 2 bokser kikerter ♥ 3 hvitløksfedd ♥ 1 dl. olivenolje ♥ spisskummen ♥ paprikapulver ♥ 1 ss. tahini eller sesamolje ♥ salt + pepper ♥ saften av 1 sitron 

for å lage tahini trenger du ♥ 2 dl. sesamfrø ♥ 2-3 ss. rapsolje eller sesamolje ♥ havsalt 

oppskriftonsdag caroline berg eriksen raw salat tahinidressing

for å lage dressingen trenger du ♥ 1. dl tahini ♥ 2 hvitløksfedd ♥ saften av 2 sitroner ♥ 2 ss. olivenolje ♥ 2 ss vann ♥ salt + pepper 


slik gjør du 

Sett ovnen på 250 grader, og når den er varm nok, har du mandlene på et stekebrett inn i ovnen i ca. 15 minutter. Jeg drysset en del spisskummen og salt over for litt ekstra god smak. 

Bruk et rivjern til gulrøttene, ha dem i en bolle og bland inn kokosmasse. Del opp paprika, stangselleri og små brokkolibuketter, og bland sammen. Dette er grunnsalaten. 

oppskriftonsdag caroline berg eriksen raw salat topping

Som topping på salaten, serverte jeg blant annet avocadopuré, som du lager enkelt ved å mose 2 avocado og smake til med salt og pepper. Bruk gjerne en stavmikser. 

Tahini inngår som ingrediens i både hummus og dressingen, så nå kan du lage dette. Det går fort, og gjøres enkelt ved å mose sesamfrø sammen med olivenolje til det blir en glatt masse. Smak til med salt. Tahini alene har en litt rar smak, men som ingrediens gjør den seg virkelig! Så kan du lage hummus. La kikertene renne av seg, og bruk deretter en stavmikser for å lage puré, spe på med olivenolje, bland inn tahini og saften av sitronen. Grovhakk hvitløksfeddene og bland dette inn. Smak til med salt, pepper og annet krydder. 

ferdig rett oppskriftonsdag caroline berg eriksen raw salat

Tahini trenger du også når du skal lage dressingen. Bland 1 ss. tahini sammen med saften av 2 sitroner, olivenolje, salt og pepper. Bruk en hvitløkspresse og bland inn hvitløk. Dersom du synes dressingen ikke er tynn nok, kan du bruke litt vann for å få den tynnere. Når dressingen er ferdig, blander du den inn i salaten som beskrevet først. 

nyt oppskriftonsdag caroline berg eriksen raw salat

N.Y.T 


Nå har du altså laget en raw salat med toppingtilbehør av hummus, ovnsbakte mandler og avocadopuré. Nam! Det er bare å glede seg! Og du! Bland inn litt frisk persille i salaten også, da blir det ekstra godt! 

21 kommentarer

 1. Cathrine

  Hei Caroline
  27 oktober åpner det en kafé og spa i Porsgrunn. De har spesialisert seg på raw food og jeg tror dette er noe å virkelig glede seg til! Jeg har smakt mange av rettene Anette (eier) lager og de smaker super godt!
  Så da trenger du ikke reise helt til København
  Ha en super fin høstdag
  Hilsen Cathrine

  1. Caroline

   Tusen takk for tips 🙂

 2. Hei – du, på Snap ser jeg at du har en annen header – og du skrev jo et innlegg om at du skulle bytte, mener jeg? Er det ikke rart at den gamle henger igjen her? Tenkte jeg bare skulle si ifra hvis det er en bug et sted;) Ha en fin dag videre:) Hilsen Marit

  1. Caroline

   Jo, det er rart :/ Jeg har snakket med de som ordner med dette og det skal være i orden, men ettersom jeg fortsatt får kommentarer på det, må det jo være noe galt :/ Takk som sier ifra 🙂

   1. Line Marie

    Jeg så også bare den gamle headeren, helt til jeg trykte på refresh-knappen, da kom plutselig den nye 🙂

   2. Elaine

    En del nettlesere har en tendes til å gjøre nettopp dette (at de husker gamle versjoner av themes osv). Min pc har vist meg den gamle headeren, til tross for at Caroline har en ny. Men; prøv å slette leseloggen, spesifikt fotballfrue.no / carolinebergeriksen.no Det burde fikse problemet! Funket for meg 🙂

 3. Det heter puré (med mindre du faktisk snakker om en blanding av avocado og purre?!) 😉

  1. Caroline

   Haha, selvfølgelig ikke 🙂 Takk som sier ifra, jeg glemte det 🙂

 4. Cathrine

  Kan det strengt tatt kalles en raw salat når den inneholder ovnsbakte mandler?

  1. Caroline

   Det vet jeg ikke, men de hadde det på salaten på 42 raw, så jeg valgte å inkludere det og kalle den raw likevel 🙂 De sier jo at kafeen er raw, men de har jo selv mandler, så hva som er korrekt her vet ikke jeg 🙂 https://carolinebergeriksen.no/2015/10/05/50017/

   1. Cathrine

    Så uansett veldig godt ut! 🙂

 5. Åå, det så utrolig godt ut 😀

 6. åhh, det så godt ut:) Jeg skal til Køben i desember. Noen tips til mat, shopping osv?:)

 7. Ingvild

  Hvordan går det med PT-studiet? Når har du eksamen egentlig?

 8. Hverken olivenolje eller ovnsbakte mandler er raw 🙂

 9. Kristine

  Tusen takk! Dette var bare midt i blinken og jeg er så imponert over deg. Du får det virkelig til og jeg lurer noen ganger på om du har hemmelige superkrefter. : )

  1. Caroline

   Så bra 😀 Koselig at du likte det. Jeg har ikke superkrefter, det kan jeg love deg :p Men vi er jo to (tre?) om ting her hjemme da 😉

 10. Hvor er de fine glassene dine fra??

  1. Caroline

   Åhlens 🙂

 11. Christine

  Hei,
  Takk for oppskrift. Hvor mye tahini i dressingen?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *