ukens leserspørsmål: pulsklokke

suunto 1

Jeg tenkte å starte opp med ukens leserspørsmål igjen, det var jo en fast spalte helt i starten da jeg opprettet bloggen og jeg skjønner ikke helt hvor den har tatt veien. Her tenker jeg å svare på spørsmål som dere stiller gjentatte ganger, og spørsmål som flere lurer på som gjerne krever et litt utfyllende svar. I dag skal vi snakke om pulsklokken min – som jeg elsker! Jeg er bare litt dårlig på å lade den. Når den først er fulladet, holder den nemlig i ukesvis – selv ved hyppig bruk. 


Først må jeg bare si at ingenting motiverer meg mer enn en pulsklokke. Dersom jeg har vært så surrete at jeg har glemt å lade den, blir det nesten så jeg ikke gidder å trene fordi jeg blir så irritert. Hvem skal heie på meg da? Jeg fatter ikke hvordan jeg klarte meg uten før! Jeg trente jeg i flere år uten noe som helst utstyr, og det første jeg skaffet meg var nike+ sin chip… i 2010 🙂 

suunto2sførste

Så hvilken pulsklokke bruker jeg? Jeg har brukt suunto ambit i snart 2 år nå og er SÅ fornøyd. Tidligere hadde jeg en nike-klokke som jeg også elsket, men denne er liksom kremen av kremen. Jeg er jo ingen idrettsutøver, men liker å vite at tingene jeg bruker er skikkelig likevel og denne vant best i test i sin tid. Jeg brukte en periode den nyeste modellen til suunto også, men etter at jeg mistet den i bakken fra veeeldig høyt hold, tok den kvelden, og jeg gikk tilbake til min suunto ambit 2s, og enn så lenge er den mer enn fin nok for meg. Faktisk er den veldig fin, for den er tross alt beregnet på de som ønsker å begi seg ut på et triatlon også, ettersom den har navigasjon, den måler hastighet, puls, høyde, værforhold og har funksjoner for løping, sykling og svømming. Det skal også finnes et hav av suunto-apper for å legge til nye funksjoner i klokken, men jeg har ikke testet ut noen slike ennå. Wups. Det betyr jo bare at jeg ikke har hatt behov for noe mer. 

running

Det er ingen hemmelighet at jeg bruker den mest til løping, men jeg bruker den også til styrketrening, spesielt til nå som jeg har startet med crossfit, og når jeg trener innendørs, velger jeg bare funksjonen som heter indoor training. 

indoor training

For min del er det disse to funksjonene som blir brukt, indoor training og running. Når jeg trener styrke eller annen saltrening, velger jeg indoor training, men når jeg skal løpe utendørs, bruker jeg running og da slår også GPS-en seg på. 


movescount 

Ellers er klokken enkel å koble til dataen, og første gangen du gjør dette, vil det automatisk komme opp et program du må laste ned. Dette heter movescount, og det er her alle øktene dine loggføres når du kobler klokken til dataen. Her ser du hvor lenge du har maksimalt utbytte av økten du har gjort, antall brente kalorier, gjennomsnittspuls, høyeste puls, hvor lenge du har ligget i de forskjellige nivåene fra lett til maksimalt, og så videre. Du kan i tillegg legge inn beskrivelser av økten om du vil.

movescount

Over ser du et eksempel på hvordan den loggfører en enkelt økt – dette er mine planlagte 5 kilometer utendørs i dag. Yes! Planen min går jo så det suser! 


foot pod 

footpod mini

Siste tilskudd til pulsklokken min, er en foot pod mini. Denne kjøpte jeg etter tips fra en av dere lesere, så nå kan jeg endelig få et mer nøyaktig resultat over hvor langt jeg faktisk løper, selv om jeg løper innendørs. Hurra! Jeg elsker mølla mi Og hittil har den fungert utmerket! Jeg velger nå running som funksjon, selv om jeg løper innendørs, og da kobler den automatisk til både foot pod + pulsbelte. Den er veldig enkel å koble til klokken, og du fester den bare på lissene. Min kostet 599,- Jeg kjøpte den på nett. 

indoor training

Jeg får ofte spørsmål om hvordan jeg får opp diagrammet som jeg ofte legger ut bilde av på for eksempel snapchat. Dette er noe du får når du velger «indoor training» og du klokker på next mens klokken enten står på pause eller Da får du opp et diagram som viser pulstopper- og daler underveis i økten. Dette får du ikke opp etter endt økt, dessverre. Men det er en fin måte å følge med på for eksempel styrkeøktet, aerobicøkten eller crossfitøkten underveis.

Ellers må du ha pulsbeltet som hører med! Dette er også enkelt å koble sammen med klokken, men brukermanualen forklarer der veldig greit. 


Spør om det er noe mer du lurer på, kanskje jeg kan svare 🙂 

47 kommentarer

 1. Jeg har samme klokke, og er super fornøyd! Men ofte når jeg trener så «detter» pulsen ut, og skjermen viser bare «–«. Skjer dette med din? Vet du hvordan man kan unngå dette?:-)

  1. Caroline

   Ja, det har hendt med meg også, og det hender sporadisk. Det er nok bare når klokken mister kontakt med beltet, kanskje det hjelper å vaske det / og bytte batteri? 🙂 Men som sagt, det hender til tider selv om jeg har gjort begge deler, men da kommer den tilbake igjen med en gang 🙂

 2. Ååh jeg må ha sånn klokke! Hvor finner jeg den?

  1. Caroline

   Den selges i de fleste sportsbutikker vil jeg tro, eller på nett 🙂 Et kjapt googlesøk https://www.google.no/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=suunto+ambit2+s 🙂

 3. Jeg la igjen en kommentar i det forrige innlegget ditt, men mente å legge den her, da … 🙂

  Jeg bare lurer sånn på hvordan du får i deg nok vitaminer og mineraler? Er du hele tide frisk og opplagt?
  Jeg er nemlig hele tiden så trøtt og sliten, og orker ingenting.
  Vet jeg sliter med vitamin og mineral-mangel, og jeg har begynt å spise vitamin og mineral-tilskudd…

  Jeg spiser helt glutenfritt og melkefritt, men likevel har jeg vært syk i høst, og kjenner jeg er sliten og lei. Ønsker å få tilbake energien min så jeg kan orke en normal hverdag, og jeg har ikke barn engang … 😉

  Skulle ønske du kunne lage et innlegg om hvordan man kan få nok energi hver dag, for jeg skjønner ikke hvordan du klarer å holde det gående …. 😉

  1. Lars-Kristian

   Årsaken til hvorfor du føler deg trøtt og sliten kan jo være hva som helst, det blir umulig å svare på :/ Men har du undersøkt dette hos legen og fått påvist mangler? Hvis ja, hva da?

   «Jeg spiser helt glutenfritt og melkefritt, men likevel har jeg vært syk i høst,»

   Har du cøliaki, laktoseintoleranse og/eller melkeallergi siden du holder deg unna dette? Hvis du ikke har det så er det ingen grunn til at du bør holde deg unna dette, det er hvert fall ingenting som tilsier at det skal redusere risikoen for å bli syk.

   Det er fint mulig å få i seg alt man trenger av vitaminer og mineraler via kosthold, om du føler at du ikke klarer det, og du kanskjer har fått påvist mangler, bør du kanskje snakke med en ernæringsfysiolog 🙂

 4. Hei.

  Fint og informativt innlegg 🙂 Eneste jeg savner (ikke bare relatet til dette innlegget) er stor forbokstav på merkenavn, som Suunto, Nike osv. Dette vil gjøre leseropplevelse mye bedre.

 5. Elisabeth h

  Har ikke noe spesielt m dette innlegget å gjøre,men jeg må bare rose deg for hvor utrolig ryddig du er nå m å merke innlegg som inneholder reklame/sponsing/annonselenker. Jeg har egentlig aldri brydd meg om hvorvidt noe har vært mangelfullt med tanke på dette, men jeg ser hvor profft og seriøst det er nå. Creds! Og laaaaang tunge til alle som nå må lete etter andre ting å ‘ta’ deg på,ha ha!

  1. Caroline

   Tusen takk, Elisabeth! Det blir jeg glad for å høre 🙂

   Stor klem!

 6. Nok et interessant og fint innlegg! Tusen takk 🙂
  Jeg lurer på en ting til- kan man se antall brente kalorier og tilbakelagte km på klokken etter endt økt og underveis i økten, uten å bruke chip eller pulsbelte?

  1. Caroline

   Du må bruke pulsbelte 🙂 For å få antall skritt innendørs på for eks. mølle, må du også ha foot pod 🙂 Ved aktivitet ute, trenger du ikke foot pod. Antall brente kcal. underveis kan du ikke se, du kan bare se etter endt økt – det er i hvert fall min erfaring 🙂 Tilbakelagte km. ser du underveis (når du bruker foot pod eller løper ute) 🙂

   1. Dersom du logger inn på movescount og går på «mine innstillinger» så kan du endre de ulike sportsmodusene slik at du kan selv kan velge hva du vil se underveis. Du lager dine egne tilpasset skjermer, og her kan du legge inn at du ønsker å se hvor mange kalorier du har forbrent underveis.
    På denne måten kan du også legge inn at du ser grafene du snakker om i innlegget på alle sportsmodusene:-)

   2. Jeg skrev feil, du må inn på klokka, altså «mine enheter» for å endre skjermene 🙂

 7. Har den norsk meny?

  1. Caroline

   Nei, dessverre. Men jeg synes den er veldig enkel å forstå 🙂

 8. Hvorfor valgte du «Indoor training» når du løp på tredemølle før? Jeg velger bare running :/

  1. Caroline

   Jeg husker ikke hvorfor, men det var vel fordi jeg først trodde at jeg måtte løpe ute for å bruke running, ettersom den startet å søke etter gps 🙂 Jeg tror ikke du får opp grafen jeg beskriver på running heller, den er kun på indoor training, tror jeg. Men det er mulig jeg tar feil 🙂

   1. Astrid

    Hei,

    du kan sette opp skjermbildene du ønsker selv – enten via Movescount appen på mobil eller via treningsdagboken på nettet. Der kan du jo også velge aktiviteter som crossfit og tredemølle på klokken din ..

    Det er i tillegg et innebygd akselerometer som gjenkjenner farten din og dermed kalkulerer skrittlengde og antall kilometer dersom du løper på mølle eller ikke får kontakt med GPS signalene.
    Denne vil bruke litt tid på å fininnstille seg etter dine løpeskritt og bevegelser – men etter noen få løpeturer er min up to date og viser svært små avvik – med referanse til fart og tid jeg løper på.

 9. Hei.
  Jeg har et ønske om leserspørsmål:)
  Det hadde vært såå gøy å se på alle hårfrisyrene du har fra en stund tilbake og frem til nå. Du har jo tross alt hatt mangen forskjellige hårklipp og farger, noe som jeg synes er innmari vågalt:):) håper det er flere som ønsker dette.. Så kanskje leserspørsmålet blir blogget Ha en fin dag Kjære deg! Du er en super mamma og en nydelig skapning

  1. Caroline

   Det skal jeg notere meg 😀 Det har jo faktisk blitt en del endringer med årene, det er gøy 🙂

   Tusen takk for så fine ord, Sarah <3

 10. Hei! Har du noen tips på hvor man skal ligge i puls når man løper/jogger og sykkler? 🙂

 11. Hei
  Kjekt innlegget, har ventet på dette 😉
  Jeg har tenkt å investere i en suunto pulsklokke da jeg har sett deg og andre bloggere er så fornøyd med denne.
  Men er usikker på om jeg skal gå for denne du har her eller betale litt mer for den nyeste.

  Lurer på om du merket noen forskjeller på de to og hvilken modell du anbefaler?

  1. Caroline

   Jeg la egentlig ikke merke til noen store forskjeller, det eneste er at suunto 3 automatisk måler pulsen min i prosent, mens med suunto ambit2 s må du regne om til prosent selv 🙂

   1. Astrid

    Neida du må bare stille inn selv at du vil ha det som % så slipper du å regne!
    Logg inn på movescount profilen din og lengst opp i høyre skjermbilde ser du noe som heter watches & devices. Trykk på denne og velg suunto ambit2s – deretter skroller du ned til det punktet som heter unit settings hvor du kan velge at pulsne vises i % eller bpm.
    Ønsker du å legge til andre idrettsgrener på klokken din eller velge ulike skjermbilder under de ulike sportene går du inn på den enkelte sportsmodusen og overstyrer innstillingene… som f.eks at du kan sette opp intervalløkter etter minutter eller lengde, at det skal pipe for hver km osv osv….

 12. Anne Line

  Hei:-)
  Lurer på om du noen gang vurdert bruke aktivitets armbånd istede for pulsklokke? Litt usikker på hvilken type skal kjøpe meg:-) super blogg du har:-) inspirert meg komme i gang i aktivitet etter lang sykdomsperiode:-)

  1. Caroline

   Tusen takk, Anne Line! Jeg har ingen erfaring med aktivitetsarmbånd, så jeg er ikke sikker på de store forskjellene :/ Så flott at du er i gang, håper du holder deg frisk i tiden fremover 🙂

 13. Veldig bra innlegg!

  Jeg anbefaler også selv på varmeste å bruke pulsklokke fra Suunto Ambit serien. Jeg selv bruker Suunto Ambit 3 Sport til terreng- og fjelløp, og er kjempefornøyd! Til Ambit 3’eren, hører det med et pulsbelte som du har på overkroppen (ikke på skoen som i Caroline sitt eksempel). For at holde styr på din trening så bruker du Movescount (movescount.com), som din pulsklokke lett synkroniseres med når du forbinder den til PC/MAC’en. Kunne snakke mye mer om de positive ting, men kanskje det er lettest å gå inn på nettsiden deres og lese mer.

  Min blogg: http://www.kennloekkegaard.com – har også skrevet et innlegg hvor jeg sammenligner/tester Endomondo opp mot Suunto Ambit 3 Sport/Movescount, det kan du lese om her: https://www.kennloekkegaard.com/test-endomondo-vs-suunto-ambit3-sport/ hvis det skulle ha interesse.

  Keep up the good work Caroline! 🙂

 14. Jeg har samme klokken, bare i annen farge, men i det siste vil den ikke lenger koble seg til macen min. Den lader og slikt, men movescount kommer bare med beskjed om at jeg må koble til klokken. Kjærsten min har samme klokke, og vi har prøvd med både hans klokke og hans ledning, for å finne feilen. Og reinstallert appen. Så nå er jeg litt frustrert. Det er jo så motiverende å bruke klokke og få det inn i systemet! Kanskje det er macen det er noe galt med.

  Syns forresten at du er veldig flink på å merke innleggene dine tydelig med om de er reklame / sponset eller annet. Det gir tillitt! Du er proff og flink 🙂

 15. Mariann

  Hei! Bruker du alltid pulsbelte når du løper og trener styrke? Jeg har samme klokke og har opplevd mye feil med min angående puls. Har du opplevd det samme? Hender det at du trener selv om du ikke er helt restituert (recovery time på klokka)? Klem <3

 16. Hei!
  Takk for indlægget – jeg har selv Suunto Ambit og giver dig ret i det er en rigtig god klokke og jeg bruker det selv hver gang jeg dyrker sport. Jeg viste dog ikke hvordan man fik diagrammet utt så takk for guiden 🙂

 17. Hei. Er så glad i drikkeflasker md kule tekster. Hvor er flasken fra?

  1. Caroline

   Urban Outfitters 😀

 18. Therese

  Hei!
  Jeg kjøpte denne for ca ett år siden etter å ha søkt opp rabattkode på bloggen din. Det kan jo være at den funker enda 🙂
  Sist jeg skulle bruke klokka mi, fant den ikke pulsbeltet. Skifta til slutt batteri, men det funka fremdeles ikke. Opplevd det? Usikker på hva jeg skal gjøre. Er jo utrolig kjipt – som du sier, det er ingen som heier på meg :p

 19. Hei! Har sett kun én episode av programmet «Hæsjtægg» og er overbevist om at «Tine yvonne» er en overdreven parodi av deg.. Har du sett den? hva tenker du om programmet/rollen?

  1. Caroline

   Hun er vel en generell parodi på den typiske rosabloggeren alle ser for seg, ikke bare på meg, selv om det er påfallende at hun er fra Sarpsborg 😀 Jeg synes serien er morsomt, men har ikke fulgt med så mye mer enn de to første episodene.

   1. Ehm ..Eier du ikke selvinnsikt? Det er deg de har en parodi av jo.. Og det er vel gjerne litt sånn vi fleste ser på deg også.

   2. Caroline

    Jeg skriver jo at hun blant annet er en parodi av meg? Hun er ikke en parodi kun av meg, da har du misforstått.

   3. Ehm ..Eier du ikke selvinnsikt? Det er deg de har en parodi av jo.. Og det er vel gjerne litt sånn vi fleste ser på deg også.

   4. Caroline

    Det er en parodi av meg og stort sett alle rosabloggere 🙂 Jeg har pratet med produksjonen før serien startet, og de poengterte det.

  2. Hun minner meg VELDIG om en viss ganske ung mammablogger. Spesielt den overeksponeringen av barnet, og den scenen med uteliggeren/tiggeren.

   Og når det gjelder overeksponering av barn, synes jeg du er flink Caroline, virker som du er veldig nøye på å ikke tråkke over grensa, noe flere av spesielt rene mammabloggere gjør.. 🙂

   1. Caroline

    Så hyggelig at du synes det 🙂 Jeg forsøker å gjøre det på en delikat måte, og samtidig tenke over at hun skal kunne se tilbake på det når blir eldre.

 20. Hei! Jeg har akkurat fått suunto ambit3! Men jeg skjønte ikke helt, er man nødt til å ha foot pod for å se hvor langt man løper på tredemølle? Og velger du indoor training eller running når du løper på tredemølle og ikke har foot pod?
  Takk for svar!

  1. Caroline

   Ja, det må du nok :/ Jeg bruker running når jeg løper inne med foot pod, og inndor training når jeg ikke hadde den.

 21. Klokken kan kjøpes hos sportskompaniet.no 🙂

 22. Julie A.

  Hei Caroline! Takk for informativt innlegg. 🙂
  Her kommer offisielt tidenes teisteste spørsmål: Hvordan skrur man av klokken? Jeg har prøvd å google, lese instruksjonen osv, men finner det rett og slett ikke ut.. Den tapper jo batteri når den er på hele tida, så da regner jeg med det finnes en funksjon til å skru den av som jeg ikke har funnet. (?) Ehehe.
  Ha en fin kveld videre!

  1. Caroline

   Haha 😀 Godt spørsmål :p Den går i hvilemodus av seg selv 😉

   1. Julie A.

    Åh! Ikke sant. Jeg føler den følger etter meg, for den «våkner» bare jeg går forbi den. *freaky*
    Haha. Men tusen takk for svar! Da var jeg jo ikke så veldig langt på bærtur likevel 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *