enkel mandelsjokoladekake med bringebærkrem

bringebærsjokoladedrøm caroline berg eriksen1

I dag hadde jeg lyst til å dele noe annet enn middag, og ettersom det er høstferie for veldig mange, passer det jo ganske perfekt å lage noe ekstra godt på lillelørdag 🙂 Denne kaken lager du på et kvarter, og den er så utrolig god og akkurat passe stor. Perfekt med et lite stykke til kaffekoppen på begge to – ikke noe mer og ikke noe mindre. Den er selvsagt uten tilsatt sukker og mel, slik at du kan kose deg med litt bedre samvittighet 🙂 Here we go! 

bringebærsjokoladedrøm caroline berg eriksen2


liten kake til 2 

♥ 3 ss. mandelsmør ♥ 1 ss. gresk yoghurt ♥ 1 ss. økologisk kakaopulver ♥ 1 egg ♥ 1 ss. mandelmelk ♥ 1 klype salt ♥ 2 ts. sukrin ♥ 250 gram friske bringebær ♥ 1 dl. kremfløte 

bringebærsjokoladedrøm caroline berg eriksen ingredienser


slik gjør du  

Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen mandelsmør (oppskrift HER), yoghurt, kakaopulver og sukrin. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og jobb med røren til den er helt glatt. Tilsett deretter egg, litt salt og mandelmelk. 

bringebærsjokoladedrøm caroline berg eriksen

Hell røren over i en passe stor form, den kan med fordel være mindre enn min, så det står på innkjøpslisten min fra i dag av 😉 Stek kaken på forvarmet ovn i 10 minutter. Ta den deretter ut og la den avkjøle seg. 

blande bringebærsjokoladedrøm caroline berg eriksen

Pisk kremfløten til krem. Mos bringebær og rør dem inn i kremen. Sett kaldt til kaken er nok avkjølt til å få på toppingen. 


bringebærsjokoladedrøm caroline berg eriksen4

Jeg delte kaken min i to, og la et tykt lag med bringebærkrem mellom før jeg også toppet den med det. Deretter strødde jeg over noen ekstra bringebær jeg hadde liggende. 

Så er det bare å nyte. Virkelig nyte. Denne er helt fantastisk god!

33 kommentarer

  1. Kan man bruke vanlig smør og melk?

    1. Caroline

      Nei 🙁

  2. Nam! Den så lekker ut! 😀 Jeg har forresten et forslag til innlegg: Vet du slike innlegg i magasiner hvor man f.eks tar utgangspunkt i ett plagg -f.eks en vest-, og så lager 3-5 antrekk med den i? Hvorfor ikke lage samme opplegg, bare med en ingrediens fra matskapet og matretter i stedet for antrekk? F.eks søtpotet, grønnkål eller gojibær? Kanskje kronglete forklart, men håper du forstår 🙂 God lillelørdag til deg!

  3. Den så utrolig god ut!:) Jeg bare lurer egentlig, hender det aldri at du får lyst på usunn snacks? Som for eksempel Freia melkesjokolade, smågodt, Chips eller lignende? Du er jo så flink, men vet med meg selv at jeg ofte får lyst på sånt:)

    1. Caroline

      Ja, Melkesjokolade kan jeg få lyst på av og til, og da spiser jeg det 🙂 Men det går som regel i nøtter o.l.

  4. Åå, nam! Den så frisk og god ut! Gleder meg til helga kommer, da skal jeg svinge meg rundt og lage noe deilig og sunt som vi kan kose oss med 🙂

    Håper du har en deilig lillelørdag!

  5. Herlighet, dette så godt ut! Takk for fristende oppskrift og bilder 🙂

  6. Å lord:-)Den så himmelsk god ut.
    Denne må jeg prøve å lage en dag.
    Jeg er gravid og matlysten er på topp.
    Haha…
    Ha en fin onsdag videre.

  7. Hvor masse kalorier er det i et stykke?

    1. Caroline

      Det vet jeg ikke 🙁

  8. Asj…..

  9. Så gott det ser ut, jag måste också pröva receptet!

  10. Den så utrolig god ut 🙂 Du har masse godsaker på lur du 😉 Alltid herlig med litt ny inspo…

  11. Åh, vann i munn! Og det at det bare tar et kvarter å lage gjør jo denne aboslutt «test-vennlig»!
    Takk for oppskfrift 😀 Jeg må ofte ha noe søtt til kaffen, spesielt på ettermiddagen.. Da kicker søt-suget alltid inn!
    Haha 🙂

    1. Caroline

      Bare hyggelig, Hanne <3

  12. Kristin

    Kom du bare på denne oppskriften helt av deg selv? 😉

    1. Caroline

      Jeg hentet litt inspirasjon fra forskjellige oppskrifter, og så la jeg til noe selv og justerte forhold mellom ingredienser 🙂

      1. Elisabeth h

        Får man kjøpt mandelsmør noe sted, montro? Har ikke god nok stavmikser til å lage d selv,heller ikke blender…er d noen erstatning man kan bruke?

      2. camilla

        Deilig! Passer meg fint ettersom jeg har allergi. Hvordan dobler jeg denne oppskriften? For kaken blir vel veeeldig liten? 🙂

  13. NAM, jeg elsker mandelsmør, så denne må jeg definitivt prøve! 🙂

  14. Har prøvd meg litt frem med mandelstener i bakst som erstatning for hvetemel, men jeg har oppdaget et problem med det; alt får en ettersmak av marsipan. Og jeg kan ikke forfra marsipan 🙁 er ikke særlig glad i mandler heller. Opplever du at det er marsipansmak på det du har tilsatt mandelmel i? Finnes det andre lavkarbovennlige melsorter?
    Ha en ellers fin dag 🙂

  15. Woops, skulle stå mandelmel, IKKE mandelstener, hehe!

  16. Per Sondre

    Hva synes du parodien til Tinayvonne.no? 🙂

  17. MANDE-sjokoladekake! 😀 Især for danske menn? 😉

    1. Caroline

      Hahaha, takk for heads up! 🙂

  18. Åh, denne kaken ser rett herlig ut! Skal teste den i helgen 🙂 Hvor mange grader skal den stekes på? Tusen takk for at du deler matoppskrifter, jeg elsker mat haha 😀

  19. Kan man bruke vanlig sukker istedenfor sukrin?

  20. Forsvant kommentaren min? Jeg syntes ikke jeg skrev noe slemt :/ Ha en fin dag!

  21. Hei! Hvor får du kjøpt mandelsmør?:)

  22. Kan også tipse om at smeltet marshmallow er en supergod erstatter for pisket krem om man vil tillate seg noe ekstra 🙂

  23. Elsker oppskriftene dine! Takk for all inspirasjon du gir Jeg lurer på om det er mulig å bruke cashewsmør istede?

    1. Caroline

      Så hyggelig å høre, Pia 🙂 Ja, det skal nok gå fint 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *