let’s talk about short hair styling

hårstyling mast 1 makestyle gizmo mast caroline berg eriksen

Det er mange av dere som lurer på hvordan jeg styler håret mitt nå som det er såpass kort, så jeg tenkte jeg kunne avsløre hemmeligheten min en gang for alle: Gizmo fra mast. Dette er en rettetang jeg har brukt siden den kom på markedet, og jeg elsker den. Dersom jeg tester andre rettetenger nå, blir jeg aldri like fornøyd og jeg vender alltid tilbake til Gizmo, så den er rett og slett helt unik. Dette er også den første rettetangen jeg noensinne fikk til å krølle håret mitt med. 

hårstyling mast 1 du trenger

Gizmo er en rettetang med en helt unik egenskap: den vibrerer! Vibreringen kommer automatisk når du klemmer platene sammen, og dette skal gjøre at pleieproduktene du bruker før retting, som for eksempel varmebeskyttende, trekker bedre inn i håret, slik at håret får mer nytte av de beskyttende ingrediensene. Vibreringen gjør også slik at varmen fordeles fortere på håret som blir rettet, og dermed skjer retteprosessen raskere, noe som igjen fører til mindre varmepåkjenning. Vibreringen kan slås av og på med en knapp. 

hårstyling mast 1 caroline berg eriksen

Platene i rettetangen er laget av titanium fordi dette gjør minst skade på håret. Den har digital varmeregulering og går helt opp til 230 grader for de som ønsker ekstra sterk varme. Det anbefales å ha den på  mellom 180-200 grader. 

hårstyling mast 1 how to

Det er altså denne alene jeg bruker for å få vippet håret mitt innover. Den har avrundede kanter, noe som gjør at resultatet blir utrolig fint.

hårstyling mast 1 clips

Underveis bruker jeg alligatorclips, disse fra mast er veldig gode, jeg har aldri klart å ødelegge dem, og så er det et pluss at de matcher hele assortementet av de andre produktene å bra. Det tar seg i hvert fall godt ut på baderomshyllen 😉 Disse fungerer på både kort og langt hår, og er kjempefine når du skal dele håret inn i etasjer. Det gjør jeg når jeg både retter og krøller det, og det er også viktig for å få et pent resultat. Start i nakken og jobbe deg oppover med en og en passé. Alligatorclipsene finner du HER

hårstyling mast 1 clips 2

En god hårbørste er viktig når du styler håret, og jeg er veldig glad i Ricci Grande, som er utformet i en unik miks av naturhår og nylonhår. Den børster og løser opp floker mye raskere enn en vanlig hårbørste, og naturhårene beskytter håret ditt mot skade i tillegg til å gjøre håret anti-statisk og glatt. Nylonhårene i børsten når helt inn til hårfestet og masserer ut naturlige oljer fra hodebunnen som gir håret en naturlig glans. Denne børsten er så skånsom at du kan bruke den hvor ofte du vil,  passer til kort og langt hår. Det følger med en myk oppbevaringspose slik at du kan beskytte børsten når den ikke er i bruk, eller når du har den med deg. Ricci Grande finner du HER

ricci grande

Jeg kan også krølle håret mitt med rettetangen fortsatt, men det er klart at det er litt vanskeligere når det er såpass kort. Resultatet med rettetangen Gizmo blir slik: 

hår krøller rett

Og dere! Med rabattkoden CAROMAST får du 15 prosent rabatt på alle disse produktene, og koden varer i en hel måned 🙂  

36 kommentarer

 1. Du er så utrolig fin på håret nå! Denne lengden kler deg godt 🙂

  Ha en fin søndagskveld <3

  1. Caroline

   Tusen takk, Ida 😀

   Klem!

 2. Jeg har kort hår og uansett hva jeg gjør med det så kollapser det … Det lever sitt eget liv….

  1. Caroline

   Så leit :/

 3. Katrine

  Nå ble jeg skikkelig, skikkelig skuffet.
  Jeg er blant dem som har spurt og mast om en hårstylingsinnlegg, og jeg vet det er mange av oss. Jeg spurte deg senest i forrige uke, og da sa du det ville komme på søndag. Nå har jeg trippet rundt og gledet meg, med nyklippet hår og nye stylingprodukter. Kanskje sjekket bloggen din 20 ganger for oppdatering. Og det vi får er reklame. I tillegg av typen som du har hatt før. Det vet jeg, fordi ditt forrige innlegg om dette overtalte meg til å kjøpe Gizmo OG clips OG varmebeskyttende fra GB. Klarer ikke bruke noen av delene. Hva skal jeg med en rettetang når jeg ikke vet hvordan jeg skal bruke den? Ikke at det er ditt ansvar å lære meg eller noen andre det, men jeg syns det er ufattelig skuffende og lite personlig å bli møtt med reklame etter så mange forespørsler fra leserne dine..

  1. Caroline

   Er veldig lei for at du ble skuffet, Katrine :/ Men nå har det seg sånn, at det faktisk er denne rettetangen jeg bruker hver dag for å style håret som så mange har spurt om. Beklager om du trodde det var noe annet, men det er ikke det :/

   1. Tror nok det hun mener er at hun hadde et ønske/forhåpninger om et innlegg om hvordan du styler håret, og ikke kun om hva du bruker 😉

   2. Caroline

    Det forstår jeg, men det er jo faktisk så enkelt som dette :/ Bruker ikke nødvendigvis hårspray lenger engang, har ikke behov for det når det er såpass kort og tykt. Jeg får lage en krøllevideo om litt, med krølltang 🙂

   3. Jeg synes det er vanskelig, selv om det jo faktisk ser enkelt ut.. Men, tror det handler om å prøve seg fram.. Får vel ikke perfekt resultat bare av å se en video av hvordan du evt gjør det, man må øve 😉

   4. katrine

    Jeg trodde ikke du brukte noe annet enn det du viser her, men jeg tror det jeg og mange ander lurte på, var hvordan du fikk det til med rettetangen. Altså etterspurte vi et innlegg der du viser, og aller helst filmer, hvordan du styler håret ditt. Jeg syns f.eks. det er vanskelig å legge krøllene når håret er så kort og får ikke like fint resultat som deg, fordi jeg ikke vet hvordan jeg skal gjøre det. Når jeg prøver meg på den vippen du har nederst, ender jeg opp med forskjellig vinkel på ulike hårseksjoner. Som sagt, ingen av oss har lov til å kreve noen ting av deg, men jeg bare fikk det inntrykket av at du ville etterkomme et populært ønske, og da er det så innmari kjipt for oss lesere å bli møtt med reklame.. :/

   5. Caroline

    Det at det står annonse øverst i innlegget, betyr ikke at det ikke er produkter jeg bruker, det er jo tvert imot. Det er produkter jeg bruker som jeg annonserer for, hvis ikke, så ville jeg ikke annonsert for det. Jeg annonserer kun for ting jeg bruker selv, det er jo faktisk poenget :/

    Beklager at du ikke fikk det du ville ha, men det er som sagt ikke noe mer avansert enn dette. Jeg kan selvfølgelig lage en video på krøller og / retting i fremtiden, om du tror at det vil bli lettere da 🙂

 4. Christine

  Hei! Takk for supert innlegg – ble gira på å kjøpe ny rettetang for å bytte ut den gamle nå 🙂
  Kunne du også laget et innlegg med litt mer steg for steg hvordan du tørker håret, produkter osv? Klippet håret ca like kort som deg i går, og merker at jeg allerede nå (haha) syns det er litt vanskelig for å få det perfekt 🙂

  1. Caroline

   Jeg føner det tørt og bruker varmebeskyttende, så retter jeg det med denne etterpå 🙂 Det er veldig enkelt 🙂

   1. Christine

    Føner du håret opp ned, om du skjønner eller bruker du en børsteteknikk?
    Tusen takk for svar!

   2. Caroline

    Føner det bare tørt uten noen form for teknikk 🙂

 5. Superfint innlegg Caroline 🙂
  Jeg tenkte faktisk jeg skulle spør hvordan du får de fine vippene nederst på håret! Du kler det kjempe godt.
  Ha en god søndagskveld 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, Angela 🙂 Det er jo så enkelt!

   Klem til deg med ønske om en fin kveld 🙂

 6. Men bruker du ikke denne? https://carolinebergeriksen.no/2012/03/08/mason-pearson/ 1000-kronersbørsten du kunne ha resten av livet.

 7. Kirsten

  Hei;)
  Hva slags shampoo og balsam bruker du?;) Leter etter et bra produkt som også fungerer på extensions.
  Ha en fin kveld:))

  1. Caroline

   Jeg bruker sjampo og balsam fra balmain, eller så har jeg brukt en del produkter fra oribe. De er dødsbra! 🙂

 8. Fin på håret som vanlig☺
  Men hvor langt tid bruker du til å style håret om dagen? Fra vasking osv..

  1. Caroline

   Dersom jeg ikke vasker det, tar det meg 10 miutter. Men med vask, føning og retting, kan det fort ta 45 min. :p Jeg vasker det 2-3 ganger i uken 🙂

 9. Hei hei, hvilken reiseseng har dere til Nelia? Er på jakt etter en hvor bagen har hjul…
  Klemmer

  1. Caroline

   Vi har denne https://carolinebergeriksen.no/2013/12/29/utstyrsguide-del-vii-reiseseng/ 🙂 Ikke hjul på denne, dessverre :/

   1. Takk!

 10. Lisa Mari

  Nå fikk jeg skikkelig lyst på ny rettetang. Er ikke helt fornøyd med den jeg har.
  Men lurer bare på om denne kan brukes på vått hår?

  1. Caroline

   Nei, det kan den ikke 🙂

 11. Therese

  Tusen takk for flotte tips! Elsker bloggen din <3

 12. Susanne

  Hei! Jeg har veldig lyst på ny rettetang og er opptatt av at den skal være skånsom mot håret, så vurderer å gå for denne! Jeg har faktisk brukt en rettetang fra GHD i over 4 år nå og den fungerer fortsatt like bra! Så er sinnsykt fornøyd med den, men innbiller meg likevel at det er på tide med en ny, for det kan jo tenkes at den sliter litt på håret, selv om håret føles glatt og mykt etterpå.

  Men da lurer jeg på om du har noen kommentarer til «holdbarheten» på denne? Og om du klarer å sammenlikne denne med GHD? Innbiller meg at GHD er det beste på markedet, men det er vel mest fordi jeg ikke har prøvd så mye annet 🙂

 13. Har ei datter på 12 år som har en hårmanke mange misunner henne. Det er kjempe tykt og langt. Men hun selv vil ha det rettet helt ut. Null fall i håret.
  Har du forslag på en rettetang som er bra å ikke for dyr?

 14. Ulrikke

  Anbefaler du denne børsten hvis man allerede har en Mason Pearson?

 15. Hei, får ikke koden til å fungere!

 16. Hei! Hvilke varmebeskyttende produkter bruker du? Støtter meg forresten veldig på ideen om som ble nevnt over her om en hårstylingsvideo på krølling/retting i nær fremtid! Det hadde vært fantastisk! Selv plages jeg med at håret lett får «klemmerker» av slettetangen fordi det er så slett og glatt :/

 17. Woho endelig et innlegg om hvordan du fikser håret.
  Men må henge meg på resten her, skulle veldig gjerne ha visst hvordan du gjør det, sliter veldig med dette selv!
  Ikke alle som tar det så lett som deg. Men kan jo ha noe med produkter å gjøre også.
  Hvilken varmespray bruker du? andre produkter? Jeg ser for meg en video:

  1. Hvilke produkter bruker du ved vask og før du føner det
  2. evt produkter etter du har fønet det?
  3. hvordan du konkret bruker rettetangen for å få den vippen
  4. hvordan du krøller det
  5. om du tar i noe etter det for å få hold, hårspray etc.

  En mulighet er om du kan filme mens frisøren din gjør det, så kan han forklare og komme med tips og triks?
  Det har kanskje også noe å si hvordan håret ditt er klipt som gjør det lettere å style? Det kunne jo f.eks din frisør gitt tips om.

  Merker jeg misunner deg som får det til på 10(!) min. Og så fint hver eneste gang.
  Men vi har sikkert forskjellig tekstur på håret + ulik klipp.

  Jaja, jeg venter spent på et innlegg med video og detaljer 😀

  1. Caroline

   Tusen takk for innspill, Mona 🙂

 18. […] ettersom Caroline Berg Eriksen har skrevet så mye godt om den. Lenker til hennes omtaler her og her, om du også vil lese hva hun sier om […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *