bursdag, uavgjort og farmen

caroline berg eriksen pizza søndagkveld caroline

God kveld til deg! I dag rakk ikke Nelia og jeg kampen, men vi sniktittet litt på den fra tv-stua til Celine mellom gavepapir og kaker av alle slag. Vi hadde det så fint i bursdag og Nelia storkoste seg, sang sin egenkomponerte sang «sing a sing, sing a sing» heele veien hjem igjen. Haha 🙂 Verdens skjønneste! 

caroline berg eriksen pizza søndagkveld roser

Lars-Kristian er ikke helt fornøyd med dagens resultat mot Sarpsborg, det endte uavgjort og jeg tror han er rimelig skuffet fordi han så sølvet så klart for seg. Men det kan jo fortsatt gå! Det er i stunder som denne at jeg er irriterende positiv, men det kan vel være en fin ting også 😉 En ting som ikke er like fint, er at Lars-Kristian visstnok har pådratt seg helvetesild, og han har allerede startet å klø som en gal på et utslett. Krysser alt jeg har for at han ikke blir hardt rammet, jeg har lest om det, og jeg unner ingen de smertene det virker å føre med seg. 

caroline berg eriksen pizza søndagkveld lasse skuffet

caroline berg eriksen pizza søndagkveld

Denne uken avslutter vi med en deilig farmen, pizza og pepsi max – søndag er søndag, og i morgen er en ny uke 🙂 Ser alltid frem til det! 

45 kommentarer

 1. Huff, helvetesild er grusomt vondt.
  I hvertfall slik som jeg fikk det.
  Masse god bedring og håper han slipper lett unna.

  1. Caroline

   Uff! Tusen takk 🙂

 2. Hei:)
  Vil bare si at helvetesild er VELDIG smittsomt, bare tenkte på at Nelia ikke skulle bli smittet. Vi bruker alltid hansker hvis vi har pasienter med helvetesild. Tenkte jeg bare skulle informere hvis du ikke allerede visste det da:) Håper det ordner seg ihvertfall:)
  Mvh Line

  1. Caroline

   Det kan bare smitte dem som ikke har hatt vannkopper tidligere, og da ved å gi vannkopper, og det har Nelia allerede hatt 🙂 Håper han slipper unna det verste!

   1. Jeg tviler ikke et sekund på at dere har full kontroll på dette som alt annet! Nelia er heldig som vokser opp med slike gode, kjærlige og omsorgsfulle foreldre! men ville bare gi et lite hint om at det kan smitte selv om en har hatt vannkopper! Hvis ikke er jeg et spesielt tilfelle for jeg hadde vannkopper som barn, men fikk helvetesild når jeg gikk på ungdomsskolen! Det er helt grusomt! Jeg har enda masse stygge arr på hofta etter det jeg bodde nærmest i dusjen når jeg hadde det, kaldt rennende vann var det eneste som hjalp meg!

   2. Caroline

    Uff, det hørtes ikke godt ut :/ Det er når du har hatt vannkopper at du kan få helvetesild, men det er ikke smittsomt. Både jeg og Nelia kan få helvetesild ila. livet, men det er ikke smittsomt. Det at du fikk det på u. skolen betyr ikke at du ble smittet, men at viruset ble igjen i kroppen fra den gangen du hadde vannkopper og dermed brøt ut som helvetsild senere – i ditt tilfelle på ungdomsskolen. For å få helvetesild, må du ha hatt vannkopper, men en med heveltesild kan bare smitte en som ikke har hatt vannkopper, og vedkommende får da vannkopper – ikke helvetesild :p Litt innviklet forklaring, men håper du forstod 🙂

    Takk for fine ord, forresten <3

    Klem!

   3. Viktoria

    Uff, helvetesild kan virkelig gjøre vondt altså, ingenting for pyser! Håper det går bedre nå 🙂

    Ja, det er som du sier og beskriver litt vanskelig å både forklare og forstå. Men etter å ha hatt vannkopper som barn så kan virus etter denne barnesykdommen (vannkopper) bli værende latent og ventende i ryggmargen og i menneskekroppen altså. (ligger og koser seg liksom, og i noen tilfeller venter på å springe ut i «ny» sykdom)

    Men elveblest er ikke i seg selv smittsomt.

   4. Viktoria

    Mente ikke elveblest, men kom på å tenke på denne forvekslingen hos tantebarnet mitt og hos foreldrene hans. Mener selvfølgelig «helvetesild».

   5. Å, det var mer enn jeg visste! Viser bare nok en gang at dere setter dere godt inn i ting og har full kontroll! 🙂 Uansett ønsker jeg LK god bedring, håper han slipper «billig» unna! 🙂

 3. Kaja Skinnes

  Helvetesild må være noe som går nå . Jeg fikk det i ansiktet og det var på vei mot øyet. Takket være en tur til legevakten forrige søndag fikk jeg god behandling og medikamenter. Jeg håper inderlig han får medisin mot dette. Det stopper spredningen etterhvert. Lykke til og god bedring til Lars Kristian!

  1. Helvetesild er ikke noe som går; dette er vannkoppeviruset som ligger i dvale i ryggmargen hos personer som har hatt vannkopper tidligere. Ved f.eks. mye stress/nedsatt imunforsvar (men også uten noe spesiell grunn) kan vannkoppeviruset våkne fra dvalen og slik får man helvetesild. Forøvrig et MEGET passende navn… :-/

 4. hvis han har helvetesild bør han gå til legen og få medisiner ASAP, før han får blemmer og verk. Da kommer også arrene! Og hvis han er uheldig som meg og mange andre så kan det påvirke nervene, spørs hvor han får det (jeg fikk på armen og smertene var helt jævlige). God bedring og god søndag 🙂

  1. Caroline

   Medisiner er allerede påbegynt 🙂 Tusen takk! <3

 5. Bestefar hadde helvettesild de siste årene sine. Til tross for kreft med mer, var helvettesilden det verste.. Han hadde det helt forferdelig, og håper virkelig at Lars-Kristian ikke blir hardt rammet. Krysser fingrene <3 Ha en fin kveld fine!

  1. Caroline

   Uff, så leit å høre om bestefaren din <3 Tusen takk, Hanne!

   Stor klem!

 6. Henriette

  Da jeg bodde i USA lærte jeg at når man har hatt vannkopper har man helvetesild «liggende,» slik at hvis man i seinere tid blir utsatt for vannkoppesmitte, får man ikke vannkopper siden man har hatt det, men man kan heller risikere å få helvetesild. Eller noe sånt, hehe. Det er en del man kan få mot det, som skal hjelpe veldig 🙂 det lønner seg å starte med behandling tidlig, visstnok. Snakker bare av erfaringen jeg har hatt som ansatt i hjemmesykepleien. Masse god bedring! Og god kveld til dere begge.

 7. Katrine

  Hei Caroline 🙂
  Jeg bare lurer på hvor du pleier å kjøpe cacao nibs som du bruker? 🙂 god søndag til dere 🙂

  1. Caroline

   Det får du på heslekosten 🙂

   God søndag tilbake! Klem 🙂

 8. Jannike

  har han fått helvetesild er det bare å få medisin med en gang, har en sønn som fikk det da han var 16 år, 3 helvetes dager uten søvn før en lege endelig skjønte hva det var, fikk da medisin og kom seg ganske fort heldigvis, en kan jo ha det gående i årevis…

 9. Rebecca

  Hei!
  Har et spørsmål som jeg håper du kan svare meg på. Bruker en del mandelmel, og har bare brukt det fra funksjonell mat som er fettredusert, men er det dumt å kjøpe annet mandelmel om ikke er fettredusert? Hva er i såfall forskjellen. Spiser selv lavlarbo og bruker ofte dine oppskrifter! Du er flink 🙂

 10. Hei Caroline! Du er alltid så flott og jeg liker bloggen din så godt, har fulgt med
  i mange år. Lurer på hvor har du kjøpt disse vinflaskene, er de til rød – eller hvitvin? Hvilket merke er de og evt.
  hva er prisen på de? Veldig fine og er på utkikk etter slike. Håper på svar. Ha en flott uke ! 😀

 11. Man må ha hatt vannkopper tidligere for å få helvetesild.Etter man har hatt vannkopper ligger viruset i en slags dvaletilstand i ryggraden og kan blusse opp og gi helvetesild.
  Håper det går fort over og at ingen av dere andre får det.

 12. Om man får rask behandling av helvettesild trenger det ikke bli som ordet lyder
  Dessuten er han ung og frisk, noe som er positivt!

 13. Jeanette

  uff,det hørtes ikke godt ut! Håper han blir frisk snart og slipper å bli hardt rammet

 14. God bedring til Lars-Kristian!

  Med det sagt; se på Hugo da! Gossiiiiiin 😀

 15. Hei Caroline
  Jeg vil bare si at jeg er blitt så glad i bloggen din igjen. Har fulgt deg siden start, men det var en periode før Nelia jeg synes den/du virket så overflatisk. Jeg gikk gravid selv den gangen, så kan hende det har noe med det å gjøre, at sminke og diverse plutselig ikke var det viktigste lenger men at vi ventet barn.. Anyway, ville bare si at en stund etter du ble mor begynte jeg å lese bloggen igjen og jeg synes du virker mye mer jordnær og ekte etter at du ble mor:-)
  Ps, du var kjempefin på håret:-)

  1. Caroline

   Tusen takk, Maren! Nå ble jeg kjempeglad 🙂 Veldig hyggelig at du følger med igjen 🙂

   Klem!

 16. God bedring til mannen! Forelsket meg helt i drakten Nelia hadde på seg da dere skulle på løpetur i går (bildet på snap) hvor er den fra?:)

  1. Caroline

   Håper du fikk svar i innlegget etter 🙂

 17. Henriette

  Hei! Så på snap for en stund siden at dere har concord bilsete til Nelia. Er på utkikk etter samme bilsete, men finner bare nettbutikker som selger disse.. Vil så gjerne prøve i butikk før vi kjøper. Hvor har dere kjøpt bilsete?
  Ellers så vil jeg takke deg for en utrolig bra blogg.. Synes du har blogget så utrolig bra den siste tiden ha en fin Mandag
  Henriette

  1. Caroline

   Så gøy å høre, Henriette! Tusen takk 🙂 Vi kjøpte setet på den lokale barnebutikken i Skien, barnas hus 🙂 Det er ikke fra concord, men cybex, kan rotere 360 grader, utrolig fint og lettvint når hun skal ut av setet 🙂

 18. Hei Caroline:-)
  Trener du fortsatt på Elixia? Eller er du på Stamina eller det Crossfitsenteret i Grenland? Siden Alexander har flyttet til oslo, har du skaffet deg en ny PT?
  Klem

  1. Caroline

   Nei, det er en stund siden jeg sluttet der, trivdes så godt med å gjøre mitt eget opplegg her hjemme, så det var ikke noe poeng for meg å ha medlemskap der 🙂 Startet å trene på crossfitsenteret i forrige uke sammen med en venninne og en PT (Niklas), vi har doble timer og trener sammen, det er veldig gøy! Både motiverende å trene med noen og samtidig gøy med forandring 🙂 Det blir bare 1 gang i uken, jeg trives fortsatt med egentrening, har jo alt jeg trenger her hjemme og sparer masse tid på det 🙂

   Klem tilbake!

 19. Ingvild

  Kan du ikke skrive litt om hvordan eksamen er, og din forberedelse til den? Du skrev jo så mye mer om det før, synes det var så interessant siden jeg studerer akkurat det samme 🙂 Nå skriver du jo ingenting om studeringen lengre? Skjønner hvis du er stresset og nervøs, og kanskje blir enda verre av å skrive om det, men hadde blitt veldig glad om du kunne delt litt igjen 🙂

  1. Ingvild

   Hvorfor svarer du ikke? Et «nei» er bedre enn ikke noe svar i det hele tatt 🙂

   1. Caroline

    Beklager, jeg har svart på dette noen ganger nå, så jeg trodde du var en av dem jeg hadde svart.

    I dagene før lanseringen av Adaxkolleksjonen bestemte jeg meg for at jeg ble nødt for å utsette det. Jeg ønsker ikke å gjøre ting halvveis, men jeg klarte ikke å henge med på alt som skjedde rundt meg, holde bloggen gående gjøre alt annet som kreves av en mor og i tillegg studere. Det ble for mye for meg, jeg mått ofte for mye og jeg var i ferd med å bli helt utslitt, så jeg ønsker heller å fokusere på studiene når det passer bedre. Det er utrolig interessant og jeg gleder meg til å fullføre når den tid kommer 🙂

   2. Ingvild

    Okei, skjønner 🙂 Enig i at det er dumt å gjøre ting halvveis, og at det da er bedre å kutte ut eller utsette noe. Da handler det jo om hva man prioriterer av veskelansering og utdanning 🙂
    En jeg studerer med tar studiet over et halvt år, har to små barn, og jobber 80 % stilling ved et sykehjem. Da må du ha et veldig travelt liv siden du ikke klarer å ta det på ett år? Man må jo ikke ha toppkarakterer. Skriver ikke for å være frekk eller noe, men jeg synes bare det er så rart at du har så mye mer og gjøre enn alle andre.

 20. Er den flaska bak vasen vin? Eller er det karaffel?

  1. Caroline

   Det er flaske hvitvin 🙂

 21. Det finns vaccin mot helvetes eld.
  Jag har precis vaccinerat mig mot det.

 22. Dwightinha

  Husker min Helvetesild som meget smertefullt ja! (og stygt) Jeg fikk det som et belte rundt øvre del av rygg, side og mage på den ene siden av kroppen. I følge legen min var det mest sannsynlig at jeg hadde fått Helvetesild gjennom Vannkopp smitte fra barnehagen hvor min sønn gikk. Nelia har jo akkurat hatt Vannkopper, var det ikke?, ikke umulig at det samme kan ha skjedd med Lars Kristian. Man kan ofte være lett bytte for Helvetesild når kroppen forøvrig er litt sliten og immun forsvaret kan være litt redusert. Tvi-tvi, det tar litt tid og tålmodighet dessverre.

 23. Dwightinha

  Oops, jeg hadde også Vannkopper som liten, så det kan altså likevel smitte.

 24. Andrine

  Oppskrift på pizza?

  1. Caroline

   Ja, google etter Domino’s 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *