oppskrift-onsdag: adams matkasse

adams matkasse carolinebergeriksenno caroline kasse kjøkken

Denne uken har vi Adams Matkasse i hus, så da kjente jeg at det var like greit å gi dere en oppskrift fra dem akkurat i dag 🙂 I går serverte vi sei bakt i gulrot- og purreløksaus fra originalkassen, og det falt i smak hos absolutt hele familien! 

adams matkasse carolinebergeriksenno adams sei


til 4 personer 

♥ 4 gulrøtter ♥ 1 purreløk ♥ 2 ss. smør ♥ 700 gram seifilet ♥ 2 ss. hvetemel ♥ salt + pepper ♥ muskatnøtt ♥ 3 dl. helmelk ♥ 800 g. folvapoteter ♥ 1 blomkål 

adams matkasse carolinebergeriksenno rett oppskrift


slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader. Kok opp vann til potetene og la dem koke i ca. 20 minutter, eller til potene er møre. Fordel ca. 700 gram seifilet i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Riv gulrøttene og finhakk purreløken. Smelt 2 ss. smør i en kjele. Strø over 2 ss. hvetemel når smøret har smeltet, samtidig som du rører got slik at de ikke klumper seg.

adams matkasse carolinebergeriksenno rett oppskrift sei i form

Spe deretter på med melk slik at du får en hvit saus, tilsett gulrot og purreløk, og la det småkoke mens du rører godt. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Hell sausen over fisken og bak formen i ovnen i ca. 12 minutter. 


low carb style 

adams matkasse carolinebergeriksenno lavkarbo sei

Vi spiser helst lavkarbo, så i stedet for poteter, valgte vi å lage en blomkålpurré ved siden av. Det er kjempelett, og det eneste du trenger er et blomkålhode og noen gode spiseskjeer med smør. Smelt 4 ss. i bunnen av en kjele og ha små blomkålbuketter oppi smøret. La det dampe eller småkoke til blomkålen har blitt mør, dette tar ca. 15-20 minutter, og deretter bruker du en stavmikser på alt sammen og smaker til med salt og pepper. Voila! Du har deilig blomkålpurré som tilbehør 🙂 

adams matkasse carolinebergeriksenno


Dette er ikke første gangen vi har matkasse, vi har allerede vært gjennom de fleste variantene, og denne gangen endte vi på en originalkasse igjen. Vi synes det er både praktisk og lettvint å få maten levert på døren, og det er flere fordeler som følger med. Jeg vet at flere har meninger om det å ha en matkasse, så jeg tenkte at vi umiddelbart kunne slå ihjel 5 myter! 

1. det er for dyrt med matkasser – dette avhenger av hvordan du regner, men ettersom en matkassene blir nøye planlagt, blir det ingen halve paprikaer eller visnede urter til overs. Åtte av ti kunder opplever at matforbruket reduseres eller er uforandret med Adams Matkasse 🙂 

adams matkasse carolinebergeriksenno rett 1

2. med matkasser blir man helt låst – med Adams Matkasse kan du velge om du vil ha matkassene regelmessig eller nå og da. Abonnementet har ingen bindingstid og du kan avslutte eller pause det når du vil. Du får den første matkassen til en prøvepris, og du kan i ro og fred avgjøre om Adams Matkasse er noe for deg. 

3. det er kronglete oppskrifter som tar tid å lage – med Ekspresskassen står middagen på bordet innen 30 minutter, det går kjapt! Men dersom du liker å stå på kjøkkenet, og gjerne vil bruke litt tid på å lage mat, kan du velge originalkassen hvor det er et spenn fra rask til tøff. 

adams matkasse carolinebergeriksenno meny

4. matkasser passer ikke for alle – med Adams Matskasse kan du velge mellom flere kasser, med alt fra enkle og gode middager som både barn og voksne liker, til sunne og lette middager og retter helt fri for egg, melk og gluten. Du kan selvfølgelig bytte til en annen kasse dersom du ønsker mer variasjon – når som helst!  

5. det er ikke bra kvalitet på råvarene – Adams Matkasse velger innholdet i kassene sine med omsorg, og de velger økologisk når det er mulig. De har alltid kvalitetsråvarer fra leverandører med godt omdømme 🙂 


adams matkasse carolinebergeriksenno rett 2

Bruk rabattkoden BLOGG_CAROLINE, så får du 25 prosent rabatt på første levering og fruktkasse på kjøpet til levering nummer 2! Klikk deg inn HER for å lese mer om Adams Matkasse 🙂 

23 kommentarer

 1. Hvor er genseren din fra? Den var utrolig fin!!

  1. Caroline

   Tusen takk 😀 Den er fra asos, link i første innlegg i dag 🙂

 2. Hvor er genseren du har på deg fra?:)

 3. Så veldig godt ut . Digg med gratis mat i en uke da 😉

 4. Hei! Spiser dere ikke lavkarbo/LCHF lenger? Har dere endelig skjønt at kroppen trenger fler karbohydrater for å fungere optimalt, for det har jeg. Jeg la om til LCHF i vår og trente mye, det funket så bra de første månedene, men kroppen sa stopp. Helt stopp, den hadde ikke mer å gi. Magen ble dog mye bedre med karboredusert kosthold, men jeg hadde ingenting å gi. På kveldene var jeg så sliten at jeg lå i fosterstilling og hylgrein. Etter hvert tok jeg motet til meg, spiste mer karbohydrater (økte smått fra under 20, så opp til 50, nå pleier jeg som regel å ligge fra 50 til maksimum 100 g. per dag). Energien har smått begynt å komme tilbake, og jeg ser sammenhengen. Karbohydrater er viktig! Klart man kan begrense seg, men å leve på lite karbohydrater over tid fungerer ikke, kanskje ikke slik for alle, men det er en grunn til at kroppen gav opp etter hvert. Tenker litt på deg som trener en del (og mannen), du må vel ha kjent en forskjell? Ellers en fin blogg, dog skeptisk til alle lovordene om LCHF 😉 Av egen erfaring selvsagt, snakker ikke for alle eller prøver å motbevise evt. forskning dere har viftet i været med!

  Ha en fin dag 🙂

  1. Lars-Kristian

   Hei Erika 🙂

   Hva som er optimalt vil variere fra person til person, og handler vel så mye om det praktiske og det sosiale som det helsemessige. For noen vil det være optimalt å begrense inntaket svært lavt, for andre vil det være hensiktsmessig å ha et høyere inntak. Å ligge mellom 50 og 100 gram karbohydrater pr. dag er ganske så lavkarbo, og vi har aldri lagt noe under dette.

   Jeg følger et periodisert kosthold, hvor det ofte blir lavkarbo på treningsdager, og så mer karbohydrater inn mot kamp (300 gram karbohydrater +++). Caroline spiser fortsatt 100 prosent lavkarbo og ligger på mellom 50 og 100 gram, noe hun gjorde helt fra starten av 🙂

   1. Men hvordan er det å blande lavkarbo/høykarbo? det er vel ikke helt gunstig mtp. hvordan man da spiser mye av både fett og karbo? eller tar jeg helt feil?

   2. Lars-Kristian

    Det er ikke noe problem det så lenge man er i energibalanse 🙂 Følger man f.eks statens råd kan man ligge på ca. 40 e% fett og 45e% karbohydrater, det er jo temmelig balansert.

  2. Hei, Erika!

   Denne kommentaren er skrevet utfra slik jeg tolker din kommentar, om jeg har misforstått så beklager jeg det:

   Det virker litt som du nærmest beskylder Caroline for å ha fått deg til å gå i ketose (mest ekstreme varianten av lavkarbo)? Dette er jo et valg du tok selv, og du sier at du ble kjempedårlig og nærmest grein deg i søvn? Er ikke du et voksent menneske, som da burde skjønt at du måtte ta grep? » Etter hvert tok jeg motet til meg, spiste mer karbohydrater (økte smått fra under 20, så opp til 50, nå pleier jeg som regel å ligge fra 50 til maksimum 100 g. per dag)» – det er jo helt sykt! Tok motet til deg og fulgte signalene til kroppen?

   Jeg har lest bloggen til Caroline lenge, og jeg er absolutt ikke noe fotballfruepoliti som forsvarer henne uansett. Jeg er langt på vei kritisk til mye som står i bloggen, men like matoppskriftene hennes. Hun har aldri oppfordra til å kutte ut karbohydrater helt, men hun fremmer et kritisk syn på myndighetenes kostholdsråd og poengerer hvordan HUN har det bedre med færre karbohydrater. At du ikke evner å ha samme kritiske blikk må du ta på din kappe. Du spiser jo fortsatt relativt streng lavkarbo, men virker ikke å være klar over det selv? Har du i det hele tatt lest deg opp på kostholdsendring, eller har du bare lest tabloidoverskriftene om bacon og smør?

   Jeg blir sjokkert når voksne mennesker helt ukritisk og uten å sette seg inn i bakgrunnsinformasjon kaster seg på trender som f.eks. bloggere fremmer (uten at jeg egentlig syns Caroline fremmer dette som en trend).

   Så fint at du nå har funnet ut hva som fungerer for deg, det har jeg også gjort – med inspirasjon fra Caroline, men uten at jeg gir henne verken ære eller skyld for noe som helst.

   1. Hvis du leser innlegget mitt igjen, så har jeg aldri beskyldt henne for mitt valg. Jeg stiller meg bare kritisk til alle lovordene om trening og karboredusert kosthold da de tidligere har sagt at kroppen produserer nok karbohydrater selv. Og min egen erfaring av det. Selvfølgelig mitt valg at jeg valgte å leve på ekstremt lite karbohydrater, men som man sier: man lærer så lenge man lever. Det ligger dog en årsak bak den drastiske reduseringen, men jeg var bare nysgjerrig på deres reaksjon av kombinasjon med trening og lavkarbo.

    Et angrep som du foretar deg her viser bare at du ikke klarer å lese hva jeg faktisk skriver til henne.

   2. Lars-Kristian

    Men det virker som du misforstår litt prinsippene bak lavkarbo, for det er ingen som påstår at karbohydrater ikke skal være en del av et lavkarbokosthold, og du spiser jo rimelig lavkarbo fortsatt om du ligger på 50 – 100 gram om dagen 🙂

   3. Som også var et av mine poeng 🙂 Du skriver «har dere endelig (…)», som i mine øyne – som etter å ha lest resten av innlegget ditt – virker som en dårlig skjult, nedlatende kommentar til Caroline. Som om det er noe duhar skjønt, men så poengterer du at du fortsatt spiser lavkarbo, bare uten å tydeligvis vite det selv.

    Jeg vil anbefale deg å lese deg opp på ernæring før du gjør flere endringer i kostholdet ditt, hvertfall. Det hørtes ikke bra ut det du har vært gjennom…

 5. Hei
  Digger bloggen din! Er på utkikk etter en ny & bra parfyme som lukter godt og gjerne er en du har testet ut og synes er bra? Har du noen tips?

  1. Caroline

   Jeg er veldig glad i lolita lempicka samt escada mgnetism 🙂 Parfymene til CLEAN er også veldig gode!

   Klem 🙂

 6. Hei!
  Vi har hatt Adams matkasse i 1,5 år og er strålende fornøyd. Sparer både tid og penger. Det som absolutt er best er at jeg slipper å lure på hva det er til middag. Det er det andre som tar seg av 😉

  Ha en super dag!

 7. Ååh det ser så gott ut 🙂 Jag älskar blomkål. Detta ska lagas till kvällen 🙂

  Kram
  Cutelittlethings – 23 år och ensamstående mamma

 8. Mytene trenger et » rundt seg. De fremstår som en sannhet slik du fremstiller de nå 🙂

 9. Noen som vet hvor det ble av Livingdoll? (Elise) Plutselig er alt borte, og jeg har ikke fått med meg noe?

 10. Går ikke ann å bestille hit, selv om jeg bor sentralt, det syns jeg er elendig!

 11. Dette så utrolig godt ut! Men, da jeg helst foretrekker laks, tenker jeg å prøve ut denne med laks ikveld. Tror du kombinasjonene funker like godt til rød fisk? Og vil du tro det er samme steketid, eller lengre med laks?

  Ha en fin dag videre!
  Andrea

 12. Hei! Har du oppskriften på taco som er på bildet? 🙂

 13. Hei Caroline!

  Dette ser utrolig godt ut! Må prøves:-)
  Men hvilket smør bruker du når du lager hvit saus/blomkålpurè? Jeg er ikke på noen diett eller spiser lavkarbo,
  men prøver å spise sunt og holde meg unna «for mye» fett og «for mye» karbohydrater. Har en forestilling inne i hodet om at du som spiser lavkarbo kan spise annet og mer smør en meg som ikke er på lavkarbo. Stemmer dette?
  Jeg tar gjerne mot tips om hva som er det sunneste smøret og den sunneste oljen til matlaging, når man trener en del og ønsker å minske fettprosent, om du vet noe om dette 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *