recipe: peanut chips

7 peanut chips caroline berg eriksenno

Hei i regnet! Eller i hvert fall her, her øser det ned, og da passer det jo helt perfekt å lage noe godt 🙂 Som snacks i går kjente jeg at jeg ville ha noe med peanøtter, siden det føles som en evighet siden forrige gang jeg spiste det, så da kjøpte jeg med meg et glass med creamy økologisk peanøttsmør på vei hjem og dermed ble det også hovedingrediensen til kveldens snacks.

2 peanut chips caroline berg eriksenno


du trenger

♥ 2.5 dl. peanøttsmør ♥ 3 ss. kokosolje uten smak ♥ 3 ss. sukrinmelis ♥ 1.5 ss. clear fiber sirup evnt. agave 

3 peanut chips caroline berg eriksenno

Bland alle ingrediensene sammen, kokosoljen skal være flytende og bruk gjerne en sil til sukrinmelisen før du rører det inn, slik at du unngår klumper. Deretter har du røren utover et bakepapir i en form eller på noe annet flatt, tykkelsen bestemmer du selv. Du kan helt fint doble oppskriften og lage tykke fudgelignende biter i stedet, men jeg synes det blir best når de er litt tynne. Ha røren i fryseren i 1 time eller mer før du tar dem ut, bruker en tynn kniv til å skjære passende biter og nyter.

5 peanut chips caroline berg eriksenno

Disse smelter utrolig fort i romtemperatur, så de må oppbevares i fryseren og nytes ganske fort. Peanøttchips kan brukes til MYE som du ser på bildene her, det er helt nydelig med hjemmelaget sjokoladepålegg på (oppskrift HER), som topping på yoghurten eller bare som det er. Kan også brukes som fyll i for eksempel hjemmelaget konfekt – det er bare å bruke fantasien! 

peanut chips caroline berg eriksenno

– håper det smaker – 

[showhide type=»post» more_text=»show english translation» less_text=»show less»]I made this last night and I just have to share the recipe! You can use peanut chips to a lot of things, for ex. you can use them on top of your yoghurt and granola, you can top them with homemade nutella or you can just eat them as they are – straight out of the freezer. They melt pretty fast, so you need to enjoy them asap! But that is okey, since they are so so so tasty! And oh, use them as filling in home made chocolate as well 🙂 

You need ♥ 2.5 dl. creamy peanut butter ♥ 3 tbsp. coconut oil without the taste ♥ 3 tbsp. sugar free powdered sugar (not sure what the name is in english or if it even exists) ♥ 2 tbsp. agave or anything sugar free with the same texture 

Mix it all together, the oil need to ble liquid. Pour the mixture onto a baking sheet and pop it in the freezer. Once it is firm, after 1 hour or more, you can use a sharp knife to cut them into pieces. You can decide the thickness before you freeze them, but I prefer them as chips even though they will be delicious in fudge size as well 🙂

ENJOY! 

[/showhide]

40 kommentarer

 1. Å herlighet, dette så godt ut! Og for noen utrolig fine bilder 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk <3

 2. Prøv å blande dette inn i hjemmelaget is, gjerne bananis med sjokoladesmak. Namm! 🙂

  1. Caroline

   JA 😀

  2. Ranveig

   Julie: har du oppskrift på hjemmelaget bananis med sjokolade? 🙂 Høres så fristende ut. Skal lage disse chipsene i kveld, så fantastiske ut.

 3. De så veldig gode ut så de fikk jeg veldig lyst til å prøve. Men vet du ca hvor mye kcal det er pr bit evt per 100gr? Klem fra fast leser av bloggen din

  1. Caroline

   Det vet jeg ikke, dessverre :/ Men det burde være en smal sak å regne ut 🙂

 4. Har du laget sjokoladepålegg selv? Ønsker oppskrift eller hva det heter, så jeg får kjøpt. Så himmelsk ut ❤️

  1. Caroline

   Ja, jeg har linket oppskriften nå 🙂 Her er den https://carolinebergeriksen.no/2015/09/22/peanut-chips-recipe/ 🙂

 5. Jeanette

  nam!! dette skal jeg lage i morgen.Men hvordan måler du opp peanøttsmøret? Det er jo så sykt klissete! Jeg klarer ikke spise det engang som det er,det blir jo som en deig i munnen 😛

  1. Caroline

   Jeg rører rundt i selve panøttbeholderen først, du kan jo varme det litt også, om det blir for klissete 🙂 Så bruker jeg bare en dl. måler 🙂

 6. såå nam nam! Er det lavkarbovennlig?

  1. Caroline

   Absolutt 🙂

 7. Hei! Du har bare linket tilbake til dette innlegget. Har du en link til sjokoladepålegget?:)

 8. Nam, dette hørtes utrolig godt ut og det må jeg prøve fort mangler agave bare, men får prøve litt flytende honning kanskje?..

 9. Nam, dette hørtes utrolig godt ut og for noen lekre bilder 🙂 Dette må jeg prøve å lage raskt og jeg har alle ingrediensene bortsett fra Agave sirup. Kan kanskje teste ut med flytende Akasie honning i stedet og se om det funker?.. Hvis ikke må jeg ile til butikken 😉

  1. Caroline

   Ja, det funker nok helt fint 🙂

   1. Trykket visst send på den første uten å være helt klar med innlegget også ble det to 😉 Takk for oppskrift, gleder meg til å prøve!

 10. Susanne

  Åå herregud NAM! Jeg elsker alt med peanøtter! Utrolig fine bilder forresten

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂

 11. Ser helt himmelsk ut, ligner på karameller! Dette må jeg prøve med sjokoladepålegget ditt, men jeg kommer bare til denne oppskriften og ikke sjokoladepålegget :/

  1. Caroline

   Det skal være i orden nå 🙂

 12. aleksandra

  Kan du lage en video om hvordan du steller håret ditt (både rett og krøllet? ) 🙂 du kan jo bare filme der en gang du skal stelle deg på morgenen 🙂

  1. Caroline

   Ja, det skal jeg få til 😀 Har det på planen!

   1. aleksandra

    Perfekt! Gleder meg veldig!

 13. katrine

  Dette så godt ut! Tåler dessverre ikke nøtter da. Ser at veldig mange oppskrifter i lavkarbokostholdet inneholder nøtter, enten mandelmel, peanøttmel, raw-kaker, og mye annet. Lavkarbo funker kanskje ikke så bra om man er allergisk mot nøtter? Tenkte jeg skulle tipse deg om å lage et nytt time-for-time innlegg, hadde vært gøy! 🙂 Ha en fin dag videre:)

  1. Caroline

   Det kan jeg få til 😀 Det er gøy å lage også! Dessverre er det mye nøtter i lavkarbo, men det er klart det er mulig å tilpasse det mot allergi også, men det krever helt sikkert litt mer fantasi 🙂 Når det gjelder veganerkosthold, så er jo også nøtter base i veldig mye, både nøttestek og kaker pluss andre ting, så der er det i hvert fall litt vanskelig å komme unna :/

 14. Hei! Dette så godt ut 🙂 Hvor er skjærebrettet og fatet i marmor fra?

  1. Caroline

   Begge deler er fra h&m home 🙂

   1. Tusen takk 🙂

 15. Marie :)

  Du legger ut så mange oppskrifter som bare ser helt herlig ut! Det er bare regn i London om dagen også, men det beste jeg fikk til idag var ferdig brownie-mix :p Skal absolutt få prøvd ut denne snart! 🙂

  1. Caroline

   Å, brownie! Deilig å unnse seg noe godt i regnet 🙂

 16. Kan du ikke lage noe godt uten nøtter? Føler det er nøtter i alt jeg ser som jeg blir frista av 🙁

  1. Caroline

   Beklager så mye! Skal ha det i bakhodet til neste gang 🙂

 17. Men åhh. Det ser ju supersmarrigt ut. Måste testa detta och Chokladkrämen du har recept på. Kanske får tummen ur och gör detta som snacks till helgen. Ha en fin kväll Caroline!

  1. Caroline

   Det MÅ du prøve! Sjokoladepålegget er helt fantastisk!

   Ha en fin kveld du også <3

 18. Cathrine

  Hei.
  Igår prøvde jeg oppskriften din på chokolate granola – det skal absolutt lages fler ganger, men neste gang dobler jeg oppskriften. Både jeg og ungene elsket det. Ikveld skal jeg prøve meg på peanut chips – det ser også utrolig godt ut – også så flotte bilder du tar. Takk for fristende oppskrifter og en fin blogg 🙂
  Ha en fin dag 🙂

 19. Varmer du opp kokosoljen?

  1. Caroline

   Den må være flytende 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *