suddenly a little big girl

nelia flette caroline berg eriksen

Nå er jeg bare nødt til å lære meg å flette kinaflette, for nå som vi har vært hjemme, har mamma gjort Nelia fin hver dag og må jeg jo fortsette med! Har dere sett noe så skjønt? Hun blir så stor 

nelia flette caroline berg eriksen 2

nelia flette

Det er egentlig ikke vanskelig, men trikset er å få henne til å stå i ro. Vi har for det meste løst det ved å la henne stå på en krakk ved vasken og plaske med hendene i vann, eller mens hun ser på tv 🙂 


Det er ikke lenge siden vi kom hjem, så nå skal jeg få pakket ut og komme i orden, ikke minst må jeg vaske på rommet til Nelia. Der har det nemlig bodd en veldig forvirret fugl i helgen, og den bestemte seg for å gå på do mens den var her. Det viste seg at vi hadde glemt å lukke et vindu, så den hadde kommet seg inn slik at den utløste alarmen og bestemte seg tydeligvis for at rommet til Nelia var det fineste. Heldigvis fikk de den ut da de fra alarmsentralen kom hit for å sjekke at alt var bra. Stakkars, den må ha vært livredd!

Jeg fikk startet på boken Den ene pluss en på veien hjem i dag, forresten! Jeg bestemte meg for å kjøre helt rundt og droppet fergen ettersom Nelia sovnet. Jeg har nemlig kun møtt på gretne folk hver gang det har skjedd tidligere, og jeg har spurt om vi vær så snill kan stå oppe på dekk, slik at jeg slipper å vekke henne.. Men det er helt greit, for nå er jeg allerede flere timer ut i boken. Har planer om å høre på den mens jeg disker opp med noe godt til den planlagte tv-timen vi har foran oss i kveld også, og jeg deler oppskriften om det blir bra! 

[showhide type=»post» more_text=»show english translation» less_text=»show less»]Look at this girl, she is growing up so so fast! My mum has been braiding her hair the entire weekend, and I love it, so now I guess I have to learn it myself. How difficult can it be? I better start practice.

We are home after som hours on the road. I got to listen to the book The one plus one all the way and so far I love it! Now I am listening in the shower, when I am doing my makeup and when I am working. A little bit disturbing, since I can’t focus on two things at once and I have to rewind all the time. Haha 🙂 I will let you know if I recommend it when I am done! 

On my schedule right now is unpacking (yey) to clean Nelia’s room since a bird found it’s way through a window while we were gone (it all went okey, but it felt the need to use the toilet while it was here) and then I am making some snacks for the night. Will share the recipe if it tastes good 🙂 

Have a really nice evening, lovelies! 

[/showhide]

26 kommentarer

 1. Bare et lite tips 🙂
  Jeg fletter jenta mi veldig ofte og vi har en boks med hårting på kjøkkenet. Når ho sitter i tripp-trappen og ser på NRK super fletter jeg- da sitter ho i perfekt høyde og er opptatt med både mat og tv 😉
  Nydelig jente <3

  1. NRK super på ipaden som står på bordet..

  2. Caroline

   Takk for tips 😀 Jeg skal øve masse fremover 😉

   Klem!

 2. Nydelig 🙂 <3 Nelia har jo blitt stor jente! 🙂 🙂 Og takk for tipset, vesla her er et halvt år eldre enn Nelia og nå er det SÅ gøy (for mor, haha) å sette opp håret hennes i fletter, men å stå rolig er jo ikke stas. Så dette må testes ut!:)

  Her er det TV-kveld på planen, kos med Jakten på kjærligheten og 71 grader nord 😉 Ønsker dere en kjempefin kveld:)

  1. Caroline

   Ja, det må du prøve 🙂 Jeg har en flettebok her hjemme som jeg tror det er på tide å dra frem nå 😉

   Håper kvelden deres har vært fin!

   Klemmer 🙂

 3. Elsker å lage slike fletter på meg selv, men har aldri prøvd på andre før 😛 hun har jo litt kortere hår også, så er sikkert vanskeligere å få til i starten. Men med litt øvelse går det nok bra.
  Anbefaler boka «Fletteboka» av Bente-Helen Schei eller videoer på youtube 🙂 mye inspirasjon å hente!
  Ha en fin uke!

  1. Caroline

   Den har jeg faktisk 😀 Skal brukes fra i morgen den dag :p

 4. Nydelig flette på ei nydelig jente 🙂

  1. Caroline

   <3

 5. Herlige Nelia 🙂 Jeg må gratulere deg så mye med en fantastisk veskekolleksjon, jeg så de live i butikkvinduet for første gang i kveld, og veskene så aldeles flotte ut!! Jeg skal hvertfall kjøpe Caroline vesken først, så resten av kolleksjonen…Vesker som du selv sier er klassiske og går til alt..Gleder meg til første kjøp:-). Ha en fortreffelig fin uke med mange nye prosjekter og nye bloggposter!! og takk for at du inspirerer hver eneste dag, opp til flere ganger for dagen…Du er bloggen over alle blogger, det er det mange som mener!! Klapp deg selv på skuldera og si du er flink!!

  1. Caroline

   Å, jeg blir så glad! Tusen takk, Janne! Er helt enig i at de er finere i virkeligheten, og desto finere når du får tatt på dem og brukt dem litt 🙂 Tusen takk for så fine ord, det betyr uendelig mye for meg! Stor klem <3

 6. Neliane

  Caroline nå ble jeg veldig overrasket. Jeg ser på deg som en ganske reflektert person, men å si at personer er sure fordi de ikke lar deg stå på dekk…..?? Det er pga sikkerhet! INGEN skal oppholde seg i bilene under overfart. Ved et havari er det farlig og man skal ha en kontroll på hvor i båten folk oppholder seg. Mannen min sertifiserer bl a cruisebåter og jeg viste ham dette. En ting er å risikere seg selv, men når man har barn. Nei, de er ikke sure, de gjør jobben sin. Men kanskje de blir noe frustrert over å få dette spørsmålet av folk de tenker bør vite bedre….?

  1. Caroline

   Det er lov å oppholde seg i bilen om du står på øverste dekk, det er under det ikke er lov – det er derfor jeg spør om å få stå øverst, slik at jeg slipper å vekke Nelia om hun sover 🙂 Det er mange som gjør dette, det er her på bloggen jeg har fått tips om å spørre de som jobber der, om jeg har Nelia med meg som sover, så jeg slipper å vekke henne. For om vi må stå nederst, da må jeg jo vekke henne fordi det ikke er lov, nettopp pga. sikkerhet. Slik er det på bastø fosen i hvert fall 🙂 Håper du forstod nå.

   1. Tvillingjenter

    Det pleier å være sånn på bilferjer, ikke lov å bli i bilen under dekk. De sender som regel alt av personbiler ned for å få plass til høyere biler oppe. Men kjedelig er det, spesiellt der overfarten kun er 10min…

  2. Cathrine

   Jeg kommer fra Vestlandet, mange ferger…! Og jeg må si jeg syns heller det er rart at du og din mann ikke kan reglene her…. Og at du likevel er så bastant, at du er skikkelig frekk mot Caroline. Det er lov å sitte i bilen oppe på dekk under overfarten! Ihvertfall på hver eneste ferge jeg noen gang har tatt!! Og jeg syns det høres veldig rart ut at man ikke får lov til å stå der når man har sovende barn i bilen!

  3. Karoline

   Det er da forskjell på CRUISE-båt og vanlig ferje!!! «Neliane», ta deg en pære. Du vet ikke hva du snakker om. Jeg reiser med ferje hver uke og krysser alltid fingre og tær for å få stå oppe på dekk og da slippe å gå ut av bilen. Ikke fordi jeg er folkesky, men rett og slett fordi det er praktisk å bare sitte i bilen på ferjeturen.

   1. Anonym

    Vil bare legge til at bakkemannskapet på Bastø Fosen er kjent for å være litt gretne og ikke så veldig behjelplige.

 7. Hei, nydelig bilder.
  hvilken linse brukte du her of kan du huske innstillingene du hadde på kameraet ? Prøver å lære meg, men ender som oftest alltid med høy ISOS fordi det blir så mørkt ellers..

 8. Himmel å hav så skjønn jenta di e 🙂
  Har to jente sjøl som e fletta hver eineste dag XD
  Har faktisk begynt å lage hårpynt selv, du må gjerne ta en titt på Facebook sida mi : Prinsessepynten <3

  Ha en hærlig dag! 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, Helene!

 9. Desse små blir så fine med flette i håret! Så morsomt at du kaller det kinaflette! Vi kaller det pariserflette 🙂 Men så har vi jo Pippisveis, Elsaflette og hestehale også – kven veit kva ting eigentlig heiter! 🙂

  1. Caroline

   Å, elsa <3

 10. Åh, Nelia er så utrolig nydelig!

  1. Caroline

   Tusen takk <3

 11. Jeg håper inderlig at jenta di er noe annet enn fin. Jeg håper du ser henne som smart, dyktig og god, og forteller det ofte til henne. Slik at hun ikke trenger å måle sin verdi i ytre skjønnhet når hun vokser opp. Du er jo også smart. Se hva du har fått til med dette nettstedet.

 12. Så stor Nelia har blitt! 🙂 Og så fint hår.
  Er det samme med oss, jenta vår er alltid så fin på håret når ho kommer fra farmoren sin, mens jeg overhode ikke er noe flink til å flette slike fletter. Føler definitivt at jeg må begynne å øve på dette jeg og, for de små frøknene med så langt å fint hår blir jo ubersøte av sånn flette 😀 hehe

  Ha en fin kveld! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *