oppskrift-onsdag: fylt avocado

carolinebergeriksen oppskriftonsdag rekesalat ferdig

Jeg er ikke klar for å slippe taket på sommermaten helt enda, men kjenner jeg meg selv rett er det ikke lenge til jeg lager deilige høstsupper eller mat med diverse soppstuing som tilbehør. Likevel, jeg synes det er på sin plass med en siste sommermatoppskrift, og denne gangen fant jeg inspirasjon i oppskriften som Siri delte for noen uker siden. Jeg gjorde en lite vri på den, la til noen ingredienser og serverer den også oppi avocadoskallet. Det ser så lekkert ut og vi spiser jo litt med øynene 😉 Dette er en mektig salat, selv om det kanskje ikke ser slik ut, men du kan selvfølgelig velge å spise den som en lunsj om du heller vil det. 

carolinebergeriksen oppskriftonsdag rekesalat ferdig avocado

du trenger 

♥ 2 ss.  grønn paprika ♥ 2 ss. rød  paprika ♥ 2 ss. hakket sylteagurk ♥ 1 dl.  majones ♥ 3 ss.  sweet chilisaus ♥ 2 ss. frisk  basilikum ♥ 2 ss. hakket rødløk 

carolinebergeriksen oppskriftonsdag rekesalat ingredienser

♥ 250 gram  reker uten skall – kjøp gjerne i lake ♥ 3 avokado ♥ 3 ss. lodderogn ♥ 1 pakke ruccolasalat 

carolinebergeriksen oppskriftonsdag rekesalat

slik gjør du 

Start med dressingen, hakk opp paprika, rødløk og suragurk og bland dette sammen med resten av ingrediensene. Del deretter avocadoene i to, fjern steinen og hakk opp innmaten så godt du kan. Bland inn reker, rogn og finhakket basilikum. Smak til med salt og pepper. 

carolinebergeriksen oppskriftonsdag rekesalat salatbolle

Legg deretter fyllet tilbake i avocadoskallet igjen, på en seng av ruccola. Så godt, så enkelt! Server gjerne med hjemmelaget kjeks til, eller brød om du vil ha det. 

carolinebergeriksen oppskriftonsdag rekesalat tallerken

– håper det smaker – 

31 kommentarer

 1. Cathrine

  Spiser Nelia sammen med dere og det samme som dere?

  1. Caroline

   Ja, stort sett så gjør hun det 🙂

 2. Hei Caroline,

  Dette er helt off topic, men har prøvd å spørre et par ganger uten å få svar, så prøver igjen 🙂

  Jeg lurer på hvilke stelleprodukter dere bruker på Nelia? Venter selv en liten nå i høst og synes det er så vanskelig å finne gode produkter til baby/barn. Har du noen tips? 🙂

  1. Caroline

   Et merke som heter lykkelig som liten liker vi veldig godt 🙂

 3. Åh avokado… det er det beste jeg vet ☺

 4. dette ser nydelig ut!! men…har du et forslag til substitutt for reker (for en som ikke er så himla glad i det..)? eller kan man like gjerne droppe det (men da blir den kanskje best som tilbehør til noe annen mat?)?

  1. Caroline

   Dropp rogn og reker, og bruk tunfisk? 🙂

   1. Funker utmerket med kylling også.
    NAM!

   2. Elisabeth h

    El finhakket kokt el røkt skinke

  2. Spekeskinke og avokado er en fantastisk kombinasjon, på lik linje med reker og avokado

 5. Hei! Det så veldig godt ut 🙂 Hvor er denne kosedressen fra i dette http://carolinebergeriksen.no/2015/09/07/min-lille-kjokkenhjelper/ innlegget? Den ser utrolig god ut 🙂 Du ser superfresh ut om dagen

  1. Caroline

   Tusen takk, Emilie 🙂 Jeg bestilte den via asos 🙂 Husker ikke merket :/

   1. Kan du ikke bare se inni hvilket merke det er? Det er to dager siden du brukte den, men du husker ikke hvilket merke det er????

 6. Er så ufattelig kjipt å være allergisk mot avokado 🙁 Og løk. Den suger også.

 7. Martine

  Takk for middagstips! Namnam…

 8. Ser digg ut:)
  Kan du lage et innlegg om studieteknikk?

 9. Looks delicious and it is most certainly healthy!

 10. Jeg finner ikke noe sted hvor mange oppskriften er beregnet på…?

  1. Caroline

   2-3 personer om du skal ha det som middag 🙂 Lars-Kristian, meg og Nelia spiste opp dette 🙂

 11. Hei! Først vil jeg bare si at du virkelig stråler og at å lese bloggen din er en av dagens høydepunkter!!
  Jeg har et spørsmål; hvordan får du den kurven/disgrammet på selve pulsklokken din etter endt treningsøkt? Jeg har samme klokke, men hos meg kommer det bare opp på pc-en..
  Ha en fin dag videre!

  1. Caroline

   Jeg får den bare opp når klokken er på play eller pause 🙂

   Ha en fin dag videre du også, Maiken 🙂

 12. Hei 🙂 Vet ikke om det bare er hos meg, men jeg får ikke opp siste blogg innlegg. Det vises ikke. Det har skjedd flere ganger de siste dagene. Det kommer opp noen timer etter at du har annonsert nytt innlegg.

  1. Nå har det kommet. 🙂

   1. Caroline

    Så bra 😀 Fungerer linken på facebook selv om du ikke kommer inn direkte forresten?

    Klem!

   2. Torill

    Ja det har fungert, de gangene jeg ikke har kommet inn direkte. Det har bare vært et problem i starten, senere ligger de der. Har opplevde det to tre ganger de siste dagene, ikke tidligere. 🙂

   3. Caroline

    Det er viktig at både maskin og nettleser er oppdatert, hvis ikke kan det forekomme. Har du gjort dette? Hvis ja, kan du legge inn hvilket operativsystem og nettleser du bruker?

 13. Henriette

  Jeg lagde dette til kveldsmat til mannen. Han var i ekstase!! Så himla godt. Tusen takk for tipset 🙂
  Gleder meg til lille i huset skal få begynne å smake «vanlig» mat!!

  1. Caroline

   Så bra, Henriette 🙂 Det ER jo veldig godt, så jeg skjønner ham 😉

   Det er så hyggelig når de små kan spise det samme som oss voksne 🙂

 14. Så skikkelig godt ut, skal lage det i helga 🙂

  Hvor mange måltider spise du i løpet av dagen, og hvor mange snacks pauser har du?
  Har du en plan på hvor mye protein pr.kg du spiser. ?
  Hvordan er forholdet ditt mellom karb/ptoteiner/fett?

  Jeg er i en overgangsfase med kostholdet der jeg prøver å få i meg 1,5g protein pr kg – (og det er my arbeid), jeginnser at jeg har spis alt for lite lenge(i håp om å miste noen kg), men ser nå at dette er helt feil, og har sjekket grunforbrennin med en BM kalkulator, så nå skal jeg spise betraktelig mye mere . Jeg spiser ca 45% protein, og 50% fett og resterende karber

 15. Oh Lord!!! Dette smakte heeeelt fantastisk 😀 Så mye digg satt sammen til enda mer digg!! Samboeren var noe skeptisk, men nå er han omvendt og helfrelst 😀 Jepp, skal servere det til svigers neste helg, de er veldig glad i å smake nye ting 🙂 Også gleder jeg meg til suppeoppskriftene dine i disse herlige høsttider i vannfyllte Skien… Nam og NAM 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *