flyktninghjelpen

Det er vondt å vite hva som foregår i den store verden mens vi fortsetter våre relativt enkle liv her hjemme. Det er lett å få dårlig samvittighet når ditt største problem på morgen er at det er tomt for kaffe eller kaldt vann i dusjen. Det lett å glemme at det finnes mennesker som flykter for livet, i det vi klapper oss på magen etter dagens middag. Sammenligningen og forskjellene er groteske når vi setter dem opp mot hverandre, men det må vi ikke gjøre. Vi kan ikke stoppe å leve fordi verden er uutholdelig grusom og forferdelig urettferdig, men vi kan gjøre alt vi klarer for å hjelpe til. Vi kan vise generøsitet for andre i en tragisk situasjon, vi kan vise medmenneskelighet og nestekjærlighet, bidra til dem som trenger det.  

syria


Den pågående flyktningkrisen er den største i Europa siden Balkan-krigene på 90-tallet. Over 59 millioner mennesker er på flukt fra krig og konflikt i verden i dag, og den mest alvorlige situasjonen per nå er borgerkrigen i Syria, hvor over halvparten av befolkningen er drevet på flukt. De fleste flyktningene befinner seg fortsatt i Syria, mens rundt 4 millioner har kommet seg ut og befinner seg i nabolandet. Alle disse landene har altfor mange flyktninger og altfor liten plass, dermed blir levekårene elendige. Etter flere år på flukt lever derfor mange av familiene på et eksistensminimum, og er helt avhengig av nødhjelp for å overleve. Dessverre er ikke nødhjelpen stor nok, og dermed drives svært mange videre på flukt mot Europa. Dette er en veldig farlig reise, som vi alle har vært vitne til via media de siste dagene.

syria2

Da vi satt oss ned for å se nyheten for bare noen dager siden, og det som møtte oss var synet av en liten gutt på stranden, ville jeg ikke se. Jeg var redd for å se, fordi jeg ikke orket å få svaret på det jeg allerede visste. At han var død. Tankene mine gikk umiddelbart til familien hans, de som ville savne armene hans om halsen sin, duften av ham og latteren hans. Det kan rett og slett ikke beskrives med ord hvor tragisk dette er. 


Vi har startet en innsamling i håp om at flere vil bidra for å hjelpe til. Målet vårt er å samle inn 50.000,- i løpet av den neste måneden. Lars-Kristian og jeg har over 500 000 følgere tilsammen i sosiale medier, så dette er vi bare nødt til å klare! Jeg håper alle som har muligheten vil bidra HER ♥ 

98 kommentarer

 1. Du tjente sikkert mer enn 10000 på dette blogginnlegget alene såååååååååå

  1. Caroline

   Hva mener du nå, Stina? :/ Jeg tjener ikke en eneste krone på å skrive om Flyktninghjelpen.

 2. Jeg er en av dem som maste på deg i forrige uke, og vil bare si at jeg synes dette var et fantastisk tiltak, og jeg er sikker på at du greier å nå det målet, og det er kjempefint at dere gir så stort beløp selv også. Jeg ser du får kritiske kommentarer her, som jeg synes er urettferdige. Jeg skjønner at inntrykket for deg er at «vi» alltid er kritiske, derfor ville jeg bare gi deg et klapp på skulderen og si at jeg tror de som var kritiske på onsdag er imponert nå , og at det du gjør her er MER enn bra nok!! de kritiske kommentarene du har fått her kommer nok fra noen andre. Jeg skjønner at du blir oppgitt, og derfor ville jeg bare presisere at det er ikke sånn at «vi» aldri blir fornøyd, for det blir vi,.men vi er ikke en stor masse der alle tenker likt..jeg vil og si at jeg har merket meg at du er den eneste toppbloggeren som er på banen, og det skal du og ha kred for. Bra jobba!

 3. Fantastisk! Ikke bare er du smart og pen, men også veldig omtenksom og jordnær. Har donert tidligere, men det er aldri for mye å donere. Vi lever altfor godt i verdens beste land, og glemmer ofte at det finnes mennesker i verden som ikke har tilgang til rent drikke vann engang! Ønsker deg og LK alt godt i livet sammen. Klem til lille Nelia 🙂 <3

  1. Caroline

   Tusen takk, Mariam <3 Du er god, du 🙂

 4. Så bra at du bruker din posisjon til dette! Er alltid noen som skal finne noe negativt, men slike folk bør man nesten bare ignorere. Jeg har ikke så mye å rutte med akkurat nå, men donerte 200 kr til flyktningshjelpen via sms for noen dager siden 🙂 Kommer nok sterkere tilbake ved neste lønn, sånn jeg kan bidra enda mer gjennom dere!

 5. Det er helt utrolig at noen mennesker ikke eier skam! Selv en god sak som dette blir et punkt å kritisere. Gi vel blanke f i hvordan eller hvem pengene kommer fra, via osv. Det viktigste er at vi kan bidra med noe og at pengene kommer dit de skal! Uansett hvor høy/lav inntekten er, har man i et land som Norge noen kroner til rådighet. Har selv donert penger, selv om jeg da må «ofre» noe annet for det. Bare tenk på alle disse menneskene som faktisk ofrer livet!

 6. Camilla M

  Hei Caroline,

  Dette mener eg er tredje gangen eg legger igjen denne kommerntaren. Eg skjønner ikke helt hvorfor, but here goes.

  Eg finner ikke noen informasjon hos flyktninghjelpen om denne organisasjonen er reigionsuavhengig. Vet du dette? Eller vet eventuelt noen av dine lesere dette?

  Eg hadde satt pris på svar.

  Mvh Camilla M.

  1. Caroline

   Hei Camilla! Jeg venter på svar, så det er derfor jeg ikke har svart deg. Jeg tror ikke de er det, men jeg gir beskjed så snart jeg vet – om ikke noen andre vet i mellomtiden 🙂

   1. Camilla M

    Hei,

    Det setter eg pris på, takk skal du ha:-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *