pay with your phone – mobilepay

caroline berg eriksen mobile pay caroline

Har du noen gang vært ute for å spise middag med en hel gjeng, og endt opp med å splitte regningen? Eller kanskje du bare er ute med venninner for å kjøpe en bursdaggave, og så ender en av dere opp med å betale, slik at resten kan betale senere? Kanskje du har, som mange andre, en venn som skylder deg penger, og som du gjerne vil si ifra til, men helst på en litt uhøytidelig måte? 


Jeg kjenner meg i hvert fall igjen i flere av situasjonene, og vet hvor ekstra slitsomt det kan være å styre med regninger og påminnelser – derfor er jeg utrolig fornøyd med den nye appen MobilePay, for med denne blir slike situasjoner veldig lett i fremtiden 🙂 

caroline berg eriksen mobile pay nærbilde 2

MobilePay er en app som gjør det mulig for meg å overføre penger til andre via mobilen, og det er lett som en lek! Jeg bare skriver inn det gjeldende beløpet, velger mottaker fra telefonlisten – og voilá! Pengene er overført. Dersom vi er flere om regningen og det er jeg som legger ut, kan jeg taste inn det totale beløpet på MobilePay sammen med mottakerinformasjon til de som også skal betale – disse finner du bare i kontaktlisten på telefonen din. Deretter sender appen en forespørsel til dem det gjelder og betalingen kan gjennomføres. Beløpet deler appen opp selv, og om noen skal betale mer enn andre, kan jeg gjøre individuelle endringer. Dersom du ønsker å sende noen en påminnelse om at de skylder deg penger, kan du også gjøre dette via appen, og samtidig legge ved en hyggelig beskjed. 


MobilePay er gratis å bruke og kan brukes av alle, uansett hvilken bank du er kunde i. Det eneste som kreves av deg, er at du er minst 15 år, har et norsk fødsels- og personnummer og en norsk konto med et norsk betalingskort. I tillegg må den du sender penger til, laste ned applikasjonen og registrere en bruker for å motta pengene. 

caroline berg eriksen mobile pay nærbilde

Appen ble utviklet av Danske Bank for to år siden, og har allerede fått over 2,5 millioner brukere i Danmark. Forståelig nok, jeg synes konspetet er helt genialt 🙂 Den er nå lansert i Norge og du kan lese mer og laste den ned HER – eller bare søke i appstore. 

20 kommentarer

 1. Hei! Siden Det Nye nå er ute, skal du ikke skrive om veskekolleksjonen din? 😀 Trodde kanskje du ville annonsere det selv på bloggen din før man fikk vite om det andre steder. Grattis forresten! 🙂

 2. Steffi Enggaard

  App’en er SÅ dejlig og nem – nu har jeg brugt den i nok et år og forstår slet ikke hvordan man har kunnet undvære den ;-).

 3. Marit Fagernes

  DNB har samme type app; vipps og fungerer mer eller mindre på samme måte. Den har også vært en stund.

 4. Har den selv! Genial app 🙂

 5. Last ned Vipps by DNB. Da kan du enkelt sende penger fra mobilen via telefonlista.

 6. Fikk Det nye i posten i dag og falt nesten av stolen da jeg så forsiden! Haha 😛 Må innrømme at jeg vurderte sterkt å slutte å klikke meg innom bloggen etter alle skandalene, men etter å ha lest siden januar 2010 er det vanskelig å slutte. Veldig modig av deg å stille opp på de bildene, og intervjuet var veldig humoristisk og ærlig. Likte også at journalisten omtalte det å gi Nelia et søsken som et prosjekt 😛 Gleder meg masse til å se veskekolleksjonen din! 🙂 Det blir sikkert superbra <3 Klem

 7. Når kommer dette til salgs?? Både du og rumpa di ser fantastisk ut <3 <3 <3 https://www.730.no/filmitem.aspx?newsId=18383

 8. Vipps fungerer utmerket! super fornøyd 🙂

  1. Caroline

   Men med Vips kan du ikke dele opp betalingen, og i tillegg kommer det noen nyheter med MobilePay som Vips ikke er i nærheten av i løpet av høsten 🙂

   1. Viktig å snakke ned om konkurrenten vettu;)

 9. Du er veldig dårlig til å markere at dette er et reklame innlegg. Skjerp deg.

  1. Caroline

   Det står annonse øverst.

   1. Ikke når man leser via Bloglovin, det burde vel rettes på.

   2. Madeleine

    Synes markeringen er veldig tydelig og fin jeg! Du gjør en god jobb på den fronten 🙂

  2. Annonse er jo det første du leser etter overskrifta! Hvordan kan det være dårlig merket?

  3. På tide med briller?!? Finn på noe annet å gjøre enn å finne feil hos andre!

 10. Christin

  Enig Caroline. Kjempefin app som har de funksjonene jeg har ønsket meg lenge. Gleder meg til å se hva MobilePay kan få til i Norge. Eier jo det danske markedet.

 11. Kjenner meg igjen I alle de situasjonene… Og andre veien også – hvor JEG skylder penger og skulle hatt en enkel måte å bare overførekjapt…

 12. Jeg bruker den også, og synes den er mye bedre enn Vips!

 13. Hvordan vet du hva planer Vipps har for fremtiden? Har du innsideinfo fra DNB?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *