smart snacks in between

mandelsnacks carolinebergeriksenno3

Jeg som jobber såpass mye hjemmefra og i tillegg er fæl på småspising, elsker å lage min egen snacks som jeg kan ha lett tilgjengelig og som jeg kan spise med den beste samvittighet. Jeg er litt lei av å ha diverse barer på lur, og smoothies kan til tider være et ork å snekre sammen, så derfor har jeg startet med risting av nøtter i stedet. Og det er forferdelig populært hos meg, magen min og hodet mitt, det kan jeg si med en gang 😉 I tillegg holder det seg lenge og er så enkelt å lage! 

mandelsnacks carolinebergeriksenno2

Du kjører bare ovnen opp på 200 grader, legger ønsket mengde nøtter utover et stekebrett med bakepapir, og lar dem godgjøre seg i 10-15 minutter. Voila – fiks, ferdig, fantastisk nøttesnacks! 

mandelsnacks carolinebergeriksenno

Dersom du ønsker å gjøre litt ekstra ut av det som jeg har gjort her, kan du vispe en eggehvite, blande inn 2 ss. vann,  og vende mandlene inn sammen med litt havsalt og sesamfrø. Mmmm 🙂 

mandelsnacks carolinebergeriksenno4


Og dere – mandler er en fantastisk kilde til antioksidanter, en god kilde til E-vitamin, har lite karbohydrater og høyt innhold av både proteiner og fiber. Og faktisk er både proteiner og fiber kjent for å øke metthetsfølelsen og i mitt tilfelle fører det til mindre småspising. Så det! Mandler er rett og slett BRA 🙂 

30 kommentarer

 1. Hei,
  Jeg har et spm helt off topic, men jeg husker det var en del kommentarer rundt dette da du var gravid.

  Jeg er halvveis i svangerskapet, har begynt å få mage, men den er veldig liten i forhold til andre som er kommet like langt. Jeg får ofte kommentarer på at jeg «umulig kan være halvveis» fordi magen nesten ikke synes. Jeg har langt i fra så trent mage som du hadde da du ble gravid, men lurer likevel på når magen din viste sin ankomst? Sånn på ordentlig. Blir jo litt bekymret.. Jeg spiser normalt, hverken mer eller mindre enn før jeg ble gravid. Og jeg er hverken undervektig eller overvektig..

  1. Caroline

   Her vil jeg bare si én ting! At magen din er liten er ingen grunn til bekymring 🙂 Lytt til lege/jordmor, om de ikke finner noe som er galt, så trenger du ikke bekymre deg 🙂 Barnet kan ligge langt inne i magen, eller i en stilling som gjør at magen ikke blir så stor.

   Jeg husker ikke helt når magen begynte å komme, men jeg var nok «godt på vei» 🙂

   1. Jeg er 27 uker på vei. Da jeg var halvveis, lå vekta mi på det samme som før graviditeten, og magen syntes ennå ikke. Jeg svømmer med en liten gruppe gravide, som alle er kortere i forløpet enn meg, men likevel har større mage. Så lenge du er vel og rask, og jordemor/lege ikke sier noe til størrelsen, så ta det med ro og nyt, at du ennå kommer deg ordentlig omkring 😛 (Det går fort, når magen for alvor begynner å vise seg, skulle jeg hilse å si ;)!)

 2. Småskoler mindre.. hehe 🙂 Så veldig godt ut da!

  1. Caroline

   Haha :p Skriveleif 😉

 3. Madeleine

  Hva betyr småskoler?

 4. Å jeg bare elsker både mandler og de fleste typer nøtter! Men jeg har lett for å spise for mye av det når jeg først setter i gang….og da kan det jo fort bli litt i overkant av energi inn 🙁
  Hvilke tanker har du om mengden av den slags?

  1. Caroline

   Det er jo veldig kaloririkt, men samtidig så metter det langt bedre enn sjokolade, potetgull osv. Du bør helt klart ikke spise en hel pose når du først er i gang, men én eller to never går helt fint 🙂

 5. Viktoria

  Ser veldig godt ut. : ) Men at mandler er en «fantastisk kilde» til antioksidanter? De har jo noe innhold, men det er ikke en veldig stor kilde til det. (valnøtter f.eks inneholder opp til 20 ganger mer, noe som jeg synes er mer riktig til å kalle noe en «fantastisk kilde til antioksidanter») Da må man vel spise veldig mye..? Eller har det skjedd noe nytt i mandlene som er å få kjøpt i dag? Ellers er jeg veldig enig altså, ikke et dumt valg å spise mandler. Godt er det også!

 6. Elisabeth

  Hei Caroline!
  Takk for inspirasjon hver dag 🙂
  Lurer på hvor den genser/kjolen du har på deg idag når du reiser er ifra?

  1. Caroline

   Den er fra bikbok 🙂

 7. Hei! 🙂 jeg spiser lavkarbo og har den siste tiden blitt veldig glad i å løpe. Meldt meg på blant annet Oslo maraton (bare 1 mil i år:), men kommer så fort i ketose når jeg trener så mye. Har du noen gode tips å komme med for å unngå ketose? Kanskje lurt å spise litt frukt/bær osv rett etter trening? Regner med at du har en del erfaring med dette 😉

  1. Caroline

   Å, så gøy! Du må rett og slett bare tilføre litt mer karbo i kosten, nøtter er jo fin kilde 🙂 Og bær og frukt, selvsagt 🙂

 8. Cathrine

  Hei! Jeg ble så glad av å lese at mandler er sunt! 😀 Det er jo kjempegodt 🙂
  Må prøve med havsalt.. namnam!

  Ha en videre flott uke. 🙂

  1. Caroline

   Jeg vet! Så godt 🙂

   Klem til deg og ha en fin uke du også!

 9. Hei Caroline,

  Jeg lurer på hvilke stelleprodukter dere bruker på Nelia? Venter selv en liten nå i høst og synes det er så vanskelig å finne gode produkter til baby/barn. Har du noen tips? 🙂

 10. Men det er masse kalorier i nøtter, så en neve om dagen er nok =)

 11. Kristine

  Anbefaler å lese om akrylamid, dannes også ved oppvarming av nøtter. Men det er jo fryktelig godt da..:)

  1. Caroline

   Dannes ved oppvarming av nøtter og en hel haug med andre matvarer. Jeg vet ikke om det smaker så godt, da 😉

 12. Hei!

  Høres kjempe godt ut! Må prøves! 🙂
  Kanskje litt dumt spørsmål, men vender du mandlene inn i den massen før eller etter de er stekt?

 13. Det var lurt! Jeg jobber også hjemmefra – mitt problem er vel mer at jeg glemmer å spise I det hele tatt… :-/ Koser meg sånn med jobben min at jeg ikke får tid til å gå ned og lage meg mat…

 14. Hei, Caroline 🙂
  Jeg og kjæresten kom nettopp hjem fra en weekendtur i Paris, og jeg vil opprettholde minnene bl.a. ved å kjøpe sånne Eiffeltårn-statuer som jeg ser du har 🙂 Hva er målene på akkurat de? Og husker du hvor du kjøpte dem? 🙂

  Klem fra meg.

  1. Caroline

   Så koselig! Fine, vakre Paris <3 Jeg kjøpte mine hos interiørmani, men ser de har flere plasser https://www.google.no/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=eiffelt%C3%A5rn%20interi%C3%B8r 🙂

 15. Hei, forslag til hva jeg kan bruke en avakado til?

  1. Caroline

   JA 😀 Spis den som den er med salt og pepper, fyll den med reker eller lag guacamole eller andre dipper 😀

  2. Kan også bruke det til å erstatte smør på brødskivene 🙂

 16. bare lurer, vender du mandlene inn i den blandingen før eller etter steking 🙂 ?

  1. Caroline

   Før 🙂

 17. hvor er skålen fra? hvilken butikk?

  1. Caroline

   kjøpte den på nett, du må bare google miss etoile 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *