kledd for barnedåp

neliamammataxibunad

God morgen! Nelia og jeg har fått på oss finstasen allerede, for vi skal i barnedåp til Adam og Thomas i dag, mens pappa skal banke Stabæk med ODD 🙂 De skjønne tvillingene døpes i Siljan kirke og etterpå skal vi videre for å feire dem. I gave får de verdens nydeligste gåbil av oss, jeg falt så pladask for denne og Nelia er bare litt misunnelig. Hun har riktignok sin egen, men er det ikke rart hvordan de bare vil ha absolutt alt som er nytt? Selv en ny konvolutt i posten er i hvert fall nok til at Nelia synes det er kjempespennende 😉  

NeliaIMG_4381

Ville bare ønske dere en kjempefin søndag! Ser dere om litt ♥ 

58 kommentarer

 1. Hei vakre Caroline 🙂

  Så fin bil du har kjøpt 🙂 hvor har du kjøpt den ?

  Håper du svarer 🙂

  1. Caroline

   På en kjempesøt barnebutikk i Skien, barnekroken heter den 🙂

 2. You look both so wonderful traditional and I like you in your costumes! Here in Bavaria we wear also traditional costumes for such opportunities 🙂 Enjoy your day.
  xx from Bavaria/Germany, Rena http://www.dressedwithsoul.com

  1. Caroline

   Thank you so much, Rena! We love wearing it 🙂

 3. Tvillingmamma

  Kjempesøt bil. Håper de får en hver. Tvillingmamma

  1. Cathrine

   Så tvillinger kan ikke dele? Det høres veldig voldsomt ut å nærmest forlange at noen skal kjøpe to biler fordi de er tvillinger. Jeg skjønner at de er to personer, men de kommer neppe til å ska bruke den samtidig hele tiden. Og ingen har vondt av å lære seg å dele litt.

   1. ANONYM

    Cathrine, jeg må bare spørre har du en dårlig dag?
    Helt greit at barn, søsken, og tvillinger må lære kunsten av og dele.
    Men jeg mener jo også at selv om man er tvilling vil det være ganske kjedelig om familie venner osv kjøper bursdagsgaver, komfimarsjon eller dåp for den sags skyld til bare «en» person.
    Og en sånn kul bil tror jeg nok begge vil bruke samtidig kansje.
    Ikke at Caroline må kjøpe to eller føle noe på det. Og jeg tror ikke tvilling mamma mente noe vondt, kansje heller snakket av egen erfaring 😉
    Så Catrine Ikke nett refs andre bare for at det er litt dårlig vær hos deg 😀

   2. Nå legger jeg meg ikke borti om Caroline har kjøpt en eller to biler, men generelt så vil jeg si at det vil være naturlig å kjøpe to gaver i en dåp til tvillinger sånn at de får hver sin gave. Det er jo to individer som feires, ikke ett bare pga de er tvillinger. På samme måte som at de får hver sin bursdagsgave, hver sin julegave…

   3. Tina A

    Som tante til tvillinger må jeg si meg enig, -på generelt grunnlag. Det blir fort til at leker som det bare er en av må gjemmes bort, så det ikke blir krangling. Klart de skal lære å dele, men det kan de også gjøre på andre måter og ved andre anledninger . Samtidig ser jeg den økonomiske biten, og det at man vil gi en ekstra fin gave, og at det plutselig blir fryktelig dyrt med to dyre gaver.. Uansett er jo tanken så god <3 Ellers kan det jo kanskje løses ved at flere går sammen og spleiser på en maken bil til neste bursdag, så de får en hver om det "bare" er kjøpt inn en bil? For øvrig enig med Lars- Kristians kommentar: Perspektiv er en fin ting 🙂

   4. Caroline

    På generelt grunnlag så er jeg enig med deg, Tina 🙂 Men vi diskuterte dette med foreldrene til dåpsbarna, og ble enige om at det var greit med én bil.

   5. Hadde vært krise om vi bare hadde hatt en sånn her til våre tvillinggutter. De har en hver, men det er jo bare for foreldrene å supplere med en til.

    Det er fort gjort å gjøre ting litt annerledes til barn med bursdag på samme dag enn to søsken med ulike dager, det er jo litt urettferdig.

   6. enegget tvilling

    Jeg må bare kommentere dette. Som enegget tvilling selv synes jeg det er direkte forkastelig å kjøpe en bil til to gutter. Hvis hun hadde kjøpt smykke i stedet for – mener du da at hun også bare skulle kjøpt et smykke, for de kan jo dele?
    Tvillinger er to personer. To forskjellige individer og de har like mye rett på egne gaver som barn som ikke er tvillinger.
    Siden noen folk har de holdningene at de kan ære seg å dele – ville dere bare kjøpt en sykkel til barna deres på 2 og 3 år for de har godt av å lære seg å dele?
    Herregud, så mye dumme folk det er rundt omkring!

   7. Lars-Kristian Eriksen

    Forkastelig faktisk… 😀

    Desperate flyktninger dør i Middelhavet mens europa står og ser på, det er forkastelig. At to gutter får en lekebil til 1000,- på deling, er alt annet enn forkastelig.

   8. Hun mente vel bare at til tvillinger hadde det vært bedre å kjøpe to gaver til 500 hver, enn en på deling til 1000. Det handler ikke om penger, men å se individene. Jeg er enig med deg i at ordet forkastelig var drøyt. Samtidig er jeg enig i at dere bomma litt her. Det virker litt lite gjennomtenkt. Man kjøper jo ikke en sølvskje på deling eller et smykke på deling, så hvorfor en bil? Det er vel mer sannsynlig at de kommer til å slåss om den, enn å dele pent. Synes delegaver er bedre hvis det er noe man må gjøre sammen, som et spill eller en fotball.

   9. Lars-Kristian Eriksen

    Gaven ble kjøpt i samråd med foreldrene til dåpsbarna, så ingen bom i det hele tatt 🙂 Jeg regner med at foreldre til tvillingbarn ikke kjøper dobbelt opp av alle leker..

   10. Enegget tvilling

    Kom gjerne med et bra argument på at dere valgte å kjøpe en bil til kr. 1000,- i stedet for to gaver til kr. 500,-?

    Og hold deg til saken og ikke bland inn flyktninger på flukt i Middelhavet i dette. Det er bare lavmål fra din side.

   11. Lars-Kristian Eriksen

    Jeg følte bare at du trengte litt perspektiv i livet ditt. At du synes det er forkastelig at to tvillinger får en lekebil til 1000,- på deling, sier vel egentlig mest om deg. Hvordan vil du beskrive flyktningskatastrofen i Middelhavet og Syria?

    Lavmål fra min side? Ok.

    Et godt argument? Jeg kan gi deg tre… 1) Vi ville kjøpe en slik bil, 2)dåpsbarna/foreldrene ønsket seg den og 3)vi spurte de om det var greit at vi kjøpte én, noe de svarte ja på da de selv kunne kjøpe én til ved en senere anledning om det skulle bli aktuelt. Eventuelt kunne vi kjøpe en ny bil til jul, bursdag eller lignende.

   12. Bilen er superkul og blir garantert en suksess ( og en kilde til mye knuffing..) Men jeg er litt enig med de andre om det er normal kotyme å gi en gave/ oppmerksomhet til hver – siden de faktisk er to, men at det er en krise er jo å dra det voldsomt langt da, 🙂
    Men om det ble for dyrt med to, hvorfor ikke gå for noe billigere?
    😉

   13. Ærlig talt: 1000 kr, altså 500 kr per dåpsbarn må da være mer enn nok? En stor gave isteden for to mindre må da være helt innafor? Tvillinger eller to tette søsken? Det får være grenser til hva dere må «stå til ansvar for». Man kan lure på om kvinnfolk bare sitter og venter på å kunne ta dere for et eller annet..

    Ha en fin kveld! Fin jente dere har forresten, så godt for henne å bli kvitt gipsen:) Vi har en liten gutt som må ha sin i tre uker til, fire brudd i foten og rolige dager her;)

   14. Caroline

    Tusen takk, Lise 🙂

   15. Viktoria

    Enig i den, det er ikke forkastelig. Det er et sterkt ord å bruke og passer ikke helt her. 🙂

    Når det er sagt så er det jo kanskje litt dumt å gi èn gave når det er faktisk to som skal feires/få gave. Men om man ikke har tvillinger selv eller erfaring rundt det, så tenker man nok litt på en annen måte. For det er klart de kan dele på mange ting, og det er jo nettopp det tvillinger gjør så mye av fra før, men med slike kule biler synes jeg nesten det var litt dårlig gjort… 🙂 😉

   16. Cathrine

    Word! Og nei, jeg er ikke værsyk eller hva det nå var noen mente jeg var. Et smykke hadde vært en annen ting, eller et klesplagg, da er det jo naturlig med en gave til hver. Også naturlig den dagen de kan å sykle å ha to hver. Men jeg synes faktisk en slik til 1000kr må være fantastisk å få. Kan jo hende de har en fra før også eller så kan de jo ønske seg en senere. Ser virkelig ikke problemet med å dele altså

   17. Enig med deg! To gutter født i Norge kan godt dele på en flott lekebil. La merke til at du engasjerer deg i flyktningene i middelhavet. Vil tipse deg om at på flykningehjelpen.no kan du starte opp en egen innsamling via facebook/ twitter etc. Der du oppfordrer kjente og ukjente å bidra. Med alle lesere dere har vil det sikkert komme inn masse bidrag lille meg samlet inn 10 000 kr på 2 døgn. Dere klarer sikkert over 100 000kr.

   18. Haha! Så utrolig godt svart, Caroline. First world problems..

   19. Det hun mente var kanskje at det kan være kjipt å ikke bli sett som individ. Gjelder både flyktninger og tvillinger og sikkert mange andre. Ungene bryr seg vel fint lite om gåbil og prisen på den. Men tipper foreldrene kommer til å ønske seg en til etterhvert (gåbil altså) om det skulle vise seg å bli en populær gave… 😉

   20. Slik som folk kommenterer på dette med at de fikk en stor gave sammen, gir meg rett og slett hakeslepp!! Man vet man har det for godt når man får seg til å klage på en spnn ting! Her ser vi grådigheten til folk lyse lang vei! Snakk om I-lands problem! Blir rett og slett flau, krymper meg innivendig! At det går an! Anbefaler samtlige en dannelsesreise til et afrikansk land hvor de skal leve som de innfødte og hjelpe til en måneds tid. Så kanskje disse materialistiske hodningene blir trappet en god del ned!

   21. enegget tvilling: Tuller du med meg? Mener du virkelig at det er forkastelig at et tvillingpar får en dyr gave på deling? Er ikke snakk om å behandle de som samme individ, eller å se de som samme person. Hvis det er såå krise, kan foreldrene fint kjøpe en gåbil til.

   22. Aleksandra

    Wow, aldri før har jeg lest en så patetisk kommentar. Så klart man kan dele en gåbil, så klart man kan dele en sykkel. Noen barn deler en maiskolbe pr dag. Det er ikke greit. Hvor bortkjemt og egoistisk går det an å bli, «enegget tvilling»? Tydelig du ikke har blitt lært å dele. Og ikke har du lært takknemlighet heller.

   23. Cecilie

    Kjære tid…Nå er vel disse fine guttene bare noen få mndr gamle, og tror kanskje ikke de bryr seg om hvor mange gaver de får! Om foreldrene ønsker at de skal ha en hver kan de jo enten kjøpe en selv eller ønske seg til bursdag/jul! Har selv to gutter som er tette i alder, og de fikk ofte gaver på deling! Ble det krangling om den tingen, kom vi frem til et kompromiss, og ble det fortsatt krangling var «timeout » løsningen. De tar da ikke noe skade av å lære seg og dele, noen kamper må man ta på veien!

    Synes det er helt latterlig av voksne mennesker å henge seg opp i hva noen de ikke kjenner får i gave. Helt enig med Lars Kristian om å sette ting i perspektiv.

   24. ANONYM

    Det og bruke ordet forkastelig på en sånn liten ting syntest jeg er litt missvalgt.
    Men L-K jeg bare klarer ikke og dy meg når det er snakk om flyktninger og perspektiv ang en «gave»
    Jeg syntest det blir litt rart at når det er snakk om en gave til noen da blir det plutselig mye snakk om penger, perspektiv, kriser osv.
    Hva syntest du da om og kjøpe designer genser/jakke til kr 10,000 for eks???
    DET er mange penger som kunne hjulpet mange flyktninger det 🙂

   25. Lars-Kristian

    Det var ikke gaven som utløste diskusjonen, men beskrivelsen.

    Man kan fint ha perspektiv og bidra i humanitære katastrofer selv om man bruker store summer på klær o.l.. Alt blir jo relativt. Om noen såvidt har råd til å fø sine egne barn, men kaster bort penger på dyre produkter o.l, da kan man begynne å snakke om perspektiv.

  2. Holder det ikke med en dyr gåbil på deling? 😛

   1. ANONYM

    L-K, sant så sant 🙂 Uansett om dere hadde kjøpt en eller to så er det tanken som teller. Og som dere har skrevet så er dette en ting dere snakket med foreldrene til barna om så jeg ser ikke problemet 🙂

    Når det kommer til kriser, katastrofer osv så er det jo en milevis lang liste med temaer alt fra a til å og jeg syntest det blir feil og bruke det i diskusjoner ( ikke at dette har vært det da ) men hvis man sier hva med for eks flyktningene, ja men, hva med for eks barnehjem hvor barn tilbringer opptil 8 år i en og samme seng da. Eller hva med alle de som mister husene sine i naturkatastrofer.
    Man kan dra dette temaet opp og ned og aldri bli ferdig,
    Det jeg mener er at det er såååå mye tragedier og kriser verden over at en person alene får ikke hjulpet alle.

 4. Å så nydelige bunadsjenter! Flott dag å ha dåp på, kos dere masse!:)

  1. Caroline

   Ja, det var så koselig! Tusen takk 😀

 5. Så fine dere er i bunad 🙂 Stilig dåpsgave som helt sikkert blir populær når tvillingene blir større! Ha en strålende fin søndag 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, Anita 🙂 Det håper jeg!

   Klem til deg – håper søndagen har vært fin 🙂

 6. Jeg har skikkelig lyst på en sånn gåbil til guttungen selv 🙂 De er jo sååå fine!

  1. Caroline

   Veldig! Og så populære! 🙂

 7. Hei! Så utrolig fine dere er 🙂 jeg har bare et lite spørsmål: er det ikke lenger mulighet for å bla i «arkivet» slik at jeg kan f.eks gå tilbake til «desember 2012»? Jeg elsker å bla igjennom desemberarkivene dine for å glede meg litt ekstra til jul, og jeg har bestandig pleid og kunne gjøre det tidligere, men nå finner jeg ikke helt ut hvordan jeg kan gjøre det! 🙂

  Klem!

  1. Caroline

   Det går dessverre ikke på samme måte som før, ser jeg :/ Men alle innlegg ligger fortsatt ute 🙂 Skal se om jeg finner en lur løsning 🙂

   Klem!

   1. Marita

    Håper du kan få arkivet tilbake eller løse det på en eller annen måte! Savner å kunne finne tilbake til eldre innlegg 🙂

  2. Hei 😀
   Jeg pleier å gå litt tilbake i arkivene selv hvis jeg trenger inspirasjon til et eller annet. Det er bare å gå inn på google og skrive «Caroline Berg Eriksen Desember 2012», så kommer hele mnd opp, så kan du bla deg bakover i den mnd 🙂
   Eller eventuelt bare skrive året og måneden i selve søkefeltet, som dette: https://carolinebergeriksen.no/2012/12/

 8. Birgitte

  Nelia er så nydelig!!! <3

  1. Caroline

   Tusen takk, Birgitte <3

 9. Kos dere masse i dåp i dag – og superfin gave 🙂 !

 10. Så smukke I er 🙂
  God barnedåb og god søndag til jer også.

 11. Så fine dere er!!:) Kos:)

 12. Banke Stabæk??? Det er jo bare juks med Odd. Occean handser. Utrolig dårlig sportslig oppførsel

  1. Lurer på hvem som har dårlig sportslig oppførsel.. Ikke supporterne til Stabækk som slenger så med leppa? Det var dommerens avgjørelse. Odd vant fortjent, de gjorde en god kamp. Bare godta det:)

 13. Madelen

  Hei fine du 🙂
  Så søte dere var i bunad. Løkendrakta er jo så fin.
  Hvilke av disse gifteringene er det du har?
  https://www.thune.no/produkter/princess-cut-diamantring

  https://www.thune.no/produkter/eksklusiv-diamantring

  Synes ringen din er så fin. Håper det blir min tur snart.

  1. Caroline

   Tusen takk 🙂 Jeg vet ikke faktisk :/ Min ble kjøpt i 2009, og når lesere har spurt tidligere, kan jeg ikke huske at det var to valg. Må nesten sjekke diamantsertifikatet mitt 🙂

 14. Greit nok at de kan dele, men det er jo to barn, altså to gaver. Du hadde jo gitt de en gave hver hvis de var født til forskjellig tidspunkt.

 15. Hei 🙂
  Har Nelia fått av gipsen? Så på bildene fra byen her om dagen at begge beina så like «store» ut, så ble jeg nysgjerrig på om hun var ferdig med gipsen?
  Ha en fin kveld

  1. Caroline

   Ja, hun tok den av i går 🙂 Hun er helt fin nå, det er så deilig å se!

   Klemmer 🙂

   1. Tina A

    Nå ble jeg glad! 🙂 Det var godt å høre.

 16. Ann Lisa

  Så fine i bunad da!
  Håpe dere hadde en skikkelig fin dag
  Jeg kjøpte den samme bilen t min gutt på Kremmerhuset!
  De vil nok ha masse gøy med den fine gava der å så kan der nok være plass til dem begge to på en gang
  ÆddaBædda t nett trolla!
  Ha en fin dag da fra bartebyn i ditt hjerte

 17. Her må jeg støtte Caroline!
  Syntes det var en flott gave, og en slik bil tar mye plass. For alt vi andre vet kan det være at foreldrene til tvillingene ikke har lyst til å ha to slike biler da det tar mye plass. Selvom man er tvillinger trwnger man ikke dobbelt opp av absolutt alt. Vo alle forstår at de er hvert sitt individ, men å skulle kjøpe to ting av alt så blir det fort fult opp. Jeg mener slike store leker som dette fint kan deles. Skal man kjøpe to sklier, to huslstativ, to lekestuer osv også etterhvert da? Og alle tvillinger må vell få hvert sitt rom også, alle søsken forøvrig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *