oppskrift-onsdag: lun salat med grillet paprika og kylling

oppskriftonsdag lun paprikasalat caroline berg eriksenno ferdig 1

Oh holy! Dette er så utrolig godt, så dersom du ikke vet hva du skal ha til middag i dag, men vil ha noe som er akkurat passe mettende, noe som kan serveres både varmt og kaldt og noe som går passe fort å lage, med smaker som harmonerer i munnen – da er det dette du skal handle inn! 

oppskriftonsdag lun paprikasalat caroline berg eriksenno ferdig 3


til 2 personer trenger du 

♥ 2 never mandler ♥ 4 spisspaprika ♥ 1 rødløk ♥ frisk kruspersille ♥ 1 glass kapers ♥ 2 kyllingfileter ♥ 200 gram fetaost

oppskriftonsdag lun paprikasalat caroline berg eriksenno

♥ saften av 1 sitron ♥ 1 ss. dijonsennep ♥ 2 ss. rødvinseddik ♥ 1 ss. akasiehonning 

oppskriftonsdag lun paprikasalat caroline berg eriksenno dressing


slik gjør du 

Strø mandlene på et brett med bakepapir, sett ovnen på 200 grader og la mandlene sprøristes i ca. 15 minutter. Del paprikaen i to, fjern kjerne og stilker, og legg dem i en ildfast form. Ha godt med olje over, og krydre dem med salt og pepper. Disse stekes i ovnen på 250 grader i rundt 15 minutter, til de er gylne på toppen. Du setter dem bare inn når mandlene er ferdige, men husk å skru opp varmen. 

oppskriftonsdag lun paprikasalat caroline berg eriksenno paprika ovn

Grovhakk mandlene når de har avkjølt seg, så kan du lage dressingen. Bland sammen dijonsennep, saften av sitron, rødvinseddik og akasiehonning. Del opp kyllingfiletene i strimler, ha godt med smør i en stekepanne og stek kyllingbitene. Krydre med salt og pepper, og sett dem til siden. Del opp fetaost og rødløk, og når paprikaen er ferdige i ovnen, deler du dem opp i korte strimler. 

oppskriftonsdag lun paprikasalat caroline berg eriksenno salatbolle

Ha alle ingrediensene i en bolle og hell over dressingen. Bland godt, og nyt! 

oppskriftonsdag lun paprikasalat caroline berg eriksenno ferdig 4

mmmm… 

oppskriftonsdag lun paprikasalat caroline berg eriksenno ferdig 2

– håper det smaker – 

16 kommentarer

 1. nam! takk for tips 🙂

 2. Nam, dette så helt fantastisk ut 😀

 3. Kunne du laget et innlegg med en oppskrift hvor man ikke trenger så mange ingredienser? Elsker å prøve ut oppskriftene, men blir veldig dyrt når det er over 10 ingredienser man ikke har fra før..

 4. Lærke Ellingsgaard

  Hei Caroline!
  Som en av dine faste lesere har jeg lyst til å stille et spørsmål.
  Du er en person med mye påvirkningskraft, og har dermed stor innflytelse på andre som forbrukere. Dere har valgt en sunn lchf-livstil, men har dere vurdert å sette dere inn i økologi også? I et Norge hvor det blir mer og mer fokus på bærekraft og økolgi, kunne du ha gått foran som en godt eksempel. Økologi gavner alle. Deg, ditt barn og miljøet.

  Noen matvarer er dog veldig dyre økologisk. Men man kan starte i det små – som med melk, egg, gryn, bananer osv…

  Jeg vet at jeg, som en forkjemper for økologisk mat, hadde blitt overlykkelig hvis en av Norges største bloggere hadde begynt å vise interesse for dette viktige området:)
  Om 10 år tror jeg de fleste matvarer finnes i en økologisk utgave til en normal pris – og at langt flere er innforstått med fordelene ved økologi. Som Danmark og Sverige er nå.

  Ha en fin dag!

  1. kjemiker

   Er det ikke mye mer svinn i økologisk landbruk? Jeg har hørt at hvis alle skulle spist økologisk så hadde vi ikke hatt nok landbruksområder i verden til å dyrke alt sammen (finner ingen kilde på dette, dog). Grunnen til at man bruker sprøytemidler er blant annet for å hindre sykdommer og lignende, slik at mindre mat kastes. Det gir også lenger holdbarhet i grønnsakene/frukten slik at mindre kastes også i butikker og i hjemmet. Insekter blir ofte bekjempet på andre måter i økologiske økosystemer slik at dyremangfoldet forsvinner fra det økologiske landbrukets fordeler.

   I Norge og Europa er det svært strenge regler for sprøytemidler, og jeg stoler fullstendig på Mattilsynet når jeg spiser de konvensjonelle grønnsakene mine.

   Etter å ha jobbet en stund med miljøgifter så har jeg også lært at nordmenn har lite miljøgifter i kroppen i forhold til andre land. Giftene som vi har mer av enn andre land kommer for det meste fra fisk og skalldyr. Aller sist så ser det ut som at det er i luften og støv den største eksponeringen for miljøgifter ligger.

 5. Hei, dette har ikke noe med innlegget å gjøre, men hvor er den fine jumpsuiten på snapchat i fra? 🙂

 6. Det så skikkelig godt ut! 🙂 Og guttungen elsker paprika så hadde muligens fått i ham noe av dette også. Haha 🙂

 7. Ingvild

  Jeg så deg i reklamen for kongen på haugen..? FORTELL! 😀

 8. Nammis, dette må prøves!

 9. Hva synes du om at Kristina Andersen kopierer din måte å skrive oppskriftsinnlegg på, til punkt å prikke? Spesielt grå hjerter foran hver ingrediens på en linje og setningen «Håper det smaker» til slutt. Hadde det vært meg det gjaldt, hadde jeg vært en smule irritert..

  1. Neliane

   Seriøst….? Det er da vel verken copyright på hjerter eller setningen: håper det smaker…..

   PS. Jeg setter også hjerter foran ingrediensene når jeg skriver av oppskriftene. Det ser bare så koselig ut :-). Og inspirasjonen er herfra :-))

  2. Neliane

   Hmmm…..hvor ble det av svaret mitt til Eli?

 10. Looks so delicious! 🙂

  http://www.dodolce.com

 11. Så kjempegodt ut!!

 12. Hei!

  Denne så kjempegod ut 🙂 Tror det er godt dersom en bytter ut rødvinseddiken med Balsamico-eddik?

  1. Caroline

   Det tror jeg skal gå helt fint 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *