intervaller og løpemusikk

carolinebergeriksenno trening

God morgen i regnet! For det øser virkelig ned her, og faktisk synes jeg det kan være litt digg, for da kjennes det så innmari ålreit og sitte innendørs og ha en hel haug på planen. Er du ikke enig? Det er litt deilig å kjenne høstfølelsen komme snikende også, og jeg har allerede noen deilige, tykke gensere i skapet som jeg gleder meg til å bruke sammen med tykke strømper og tette boots. Uansett, dette innlegget skal ikke handle om høst eller fashion, men jeg tenkte å dele min nyeste favorittmåte å løpe på med dere. Det er ikke noe hokuspokus og jeg har delt intervallformen før, men dette blir på en måte en blanding av 45:15 og pyramideintervall. Here goes! 


how I do it

Jeg foretrekker å varme godt opp, så dersom jeg har bestemt meg for å løpe i for eksempel 30 minutter, starter jeg med å gå i kjapt tempo på rundt 6 km/t i ca. 3 minutter. Deretter starter jeg å jogge på 9 km/t i 5 minutter før jeg løper på 10 km/t i 10 minutter. Husk å ha på litt helling, du kan godt starte på 1 under oppvarming. Nå er jeg god og varm, og kan starte intervallene. Hvilket tempo du skal ha nå, avhenger helt av formen din og hva som gjør deg utslitt, men si for eksempel at du skrur farten opp på 13. Løp på 13 i 45 sekunder, stå av i 15 sekunder. Skru deretter farten opp på 13.5 og løp i 45 sekunder, stå av i 15 sekunder. Gjør dette 5 ganger, slik at du ender opp på 15 km/t. Løp deretter på 15 km/t enda en gang og hvil i 15 sekunder, før du begynner å gå motsatt vei (14.5 – 14 – 13.5 – 13) Trapp deretter ned i 2-3 minutter, før du er ferdig. Ha gjerne på helling 2 de første dragene, og deretter 3 de siste dragene. Føl deg litt fram, men det skal være tungt. 

carolinebergeriksenno trening intervall

Jeg blir kjempesvett av en slik økt, og dersom jeg vil ha 60 minutter, gjentar jeg bare hele prosessen en gang til. Så digg og tiden går så fort! Du trenger selvfølgelig ikke å varme opp så lenge, og du kan løpe så mange drag du vil, jeg bare foretrekker å gjøre det på denne måten fordi jeg synes det er så effektiv, i tillegg til at jeg glemmer tiden. Det rekker liksom ikke å bli kjedelig. Så det var det! Jeg skal begi meg ut på 30 slike minutter nå, og avslutte med noen geriljaintervaller også 🙂 


12 workout songs 

Helt på slutten må jeg gi dere litt treningsmusikktips, og jeg må bare advare om ganske dårlig musikksmak, men det er dette som får meg gira. Som alltid har jeg en god blanding av for det meste gamle låter, jeg elsker for eksempel the black eyed peas på ørene når jeg skal svette, får aldri nok! 

♥ classic – mkto ♥ play my drum – sandra lyng ♥ can’t hold us -maclemore & ryan lewis ♥ i saw you kid – jonas alaska ♥ number 1 – tinchy stryder ♥ pump it – the black eyed peas ♥ ella elle la – kate ryan ♥ they don’t care about us – michael jackson ♥ no stress – laurent wolf ♥ seek bromance – tim berg ♥ objection – shakira ♥ la la love – ivi adamou ♥ smiley face – gnarls barkley ♥ work b**ch – britney spears 

carolinebergeriksenno trening knytte sko

60 kommentarer

 1. Christine

  Hei! Takk for et kjempefint innlegg, skal prøve meg på dette 😀 Liker virkelig disse tidlige innleggene, så koselig og insprerende å titte innom!

  1. Caroline

   Tusen takk, Christine! Det er så hyggelig å høre 🙂

   Klem!

 2. Hei! Jeg har samme hodetelefoner som deg, og jeg elsker de! Men jeg er litt redd for å bruke de under svette treningsøkter, da jeg ser for meg at det kan bli fuktskader eller lignende:P De koster jo litt, så er redd for å at de skal bli ødelagt. 🙂 Ser at du ofte bruker de til trening, så det er kanskje ikke noe problem?
  Takk for en fin blogg!
  Anne

  1. Caroline

   Jeg bruker dem utelukkende til trening, og de har det veldig fint 😉 Når jeg har sminke under økten og svetter, blir de litt misfarget dessverre, men jeg har fått det av med en våt klut 🙂

   Klem!

 3. Solveig

  Hei! Hadde egentlig planer om å løpe intervaller i dag tidlig, men mistet lysten da jeg sto opp. Men nå fikk jeg så lyst til å prøve dette at jeg jaggu tror det blir en økt på meg ikveld! Takk!! 😀

  1. Caroline

   Å, så bra! Håper du fikk gjennomført en god økt 🙂

   Klem!

 4. Hei,

  Takk for tips 🙂 Er dette en grei måte å kjøre intervaller på ute i skogen ? Må man ha en motbakke?

  Trenger tips på høstmote så kom gjerne med et innslag på genser du har kjøpt eller tips på genser:)

  1. Caroline

   Nei, du trenger ikke nødvendigvis det, med mindre du løper på flat mark 🙂 Men dersom du ønsker at det skal være noe tyngre, så ville jeg funnet en liten motbakke 🙂

 5. Flott med intervall-innspill, alltid gøy å variere med noe nytt for de som løper en del og fint med tips for de som ikke vet hvor de skal begynne.

  Men, for oss som løper utendørs og/eller de som er mindre vant med å kjenne på kroppen hvor hard belastningen kan være, ville det ikke vært en ide å helle beskrive intensitetssoner fremfor farten på mølla? En gitt fart på mølla vil jo veldig ulike utslag på pulsen ut fra hvor godt trent man er. Hvor hard man kan jobbe kan jo enten beskrives i prosent av makspuls, eller ved en beskrivelse av hvordan kroppen kjennes i de ulike sonene. Løplabbet har blant annet en god beskrivelse som utgangspunkt: https://www.loplabbet.no/intensitetssoner.

  Jeg skjønner jo at dette bare er et eksempel og tatt ut fra hvordan du selv trener, men hvis du løper med pulsklokke så har du sikkert noenlunde oversikt over hvilke soner du er i gjennom de ulike dragene?

  Selv løper jeg med pulsklokke, og har ganske god kontroll på hvilke intensitetssoner jeg skal holde på i, men det er kanskje enda viktigere og enda bedre å kunne motivere de som er mer uvant med løpetrening? Bare et lite tips 🙂

  Anbefaler for øvrig utendørs løping i regnet – DEN følelsen etterpå er digg den 🙂

  Topp dag videre!

  1. Tusen takk for info og link til Løpelabbet 🙂 Jeg prøver å finne cardiotrening som er best for å forbrenne fett, så dette passet meg ypperlig 😀

  2. Caroline

   Jeg løper faktisk kun langkjøringer utendørs, selv om det blir noen intervaller underveis i ruten min pga. bakker 🙂 Jeg vet jo om egne intensitetssoner, men synes det er lettest å bekrive ut ifra mølle med tanke på at jeg vet mange bruker nettopp det. Men jeg skal vurdere å ta med begge deler ved et annet innlegg 🙂 Takk for innspill!

 6. Jeg er faktisk veldig glad i regn jeg og har ingenting i mot det i det hele tatt. Frisker opp litt ☺

 7. Kari Huseby

  Hei!
  God dag i regnet til deg også 🙂
  Har tenkt til å gå til anskaffelse av en mølle eller ellipsemaski her hjemme i tillegg til at jeg trenener på treningssenteret.Hvilket merke har du på din mølle?

  Ha en flott dag videre 🙂 Her står vanngym på timeplanen 🙂
  Hilsen Kari
  Ps: hyggelige om du vil følge meg på insta @kari_huseby

  1. Caroline

   Vanngym! Så sprek du er 🙂

   Min mølle er fra sportsmaster, den er så god! Er veldig fornøyd og har hatt den i snart 3 år 🙂

   1. Kari Huseby

    Takk for svar!
    Ja, vanngym er ikke så ille i regnværet og en fin avveksling fra møller og styrketrening 🙂
    Vet du hvilken modell mølla de er, eller evt hva som tilsvarer den? Ser ut som om det var noen av funksjonene jeg er ute etter på din 🙂

    Ha en fin kveld!
    Kari 🙂

 8. Du skriver så mange gode og inspirerende innelgg. Er gravid i uke 38 og gleder meg som en unge til å komme sikkelig i gang med trening etterhvert. Da er det gull med så mye å blade seg tilbake i 😀

  1. Caroline

   Tusen takk, Yvonne! Og masse lykke til med innspurten! 😀

   Stor klem!

 9. victoria le

  Har du en offentlig spotify treningsliste det er mulig å laste ned?

  1. Caroline

   Nei, dessverre :/ Jeg bruker wimp 🙂

 10. Elisabeth

  Hei, jeg lurte på hva du stiller inn pulsklokken din på når du trener intervaller, eller om du bare løper på tredemøllen, eller trener intervaller?
  Jeg har nylig kjøpt lik pulsklokke som deg, siden du er så fornøyd:) jeg liker den så langt, men må bare bli mer kjent med den:)

  Ha en fin dag:)

  1. Caroline

   Ved innendørs trening stiller jeg klokken min på indoor workout 🙂

 11. Tusen takk for inspirasjon til mølleprogram, dette skal definitivt testes i kveld du inspirerer alltidtil en aktiv hverdag, og det er så flott! Da blir dørstokkmila litt kortere

  Ha en fin dag videre

  1. Caroline

   Så herlig, Ane! Tusen takk 😀

   Klem!

 12. Hei! 🙂
  Lurer på hvor det fine speilet er kjøpt? 🙂
  Du er flink! Stå på! 🙂

  Ha en fortsatt fin dag!

  1. Caroline

   Det er fra TM Design 🙂

   Klem!

 13. Birgitta

  Takk for gode tips, og sanger 🙂 Slenger meg på den typiske dårlige musikksmaken og gamle slagere når jeg løper 😀
  Forresten, ser du har en skumrulle der. Ser det er mange som bruker det på senteret? Kunne du vist/skrevet litt om dine erfaringer med det?

  Ha en fortsatt fin dag i regnet 🙂

  1. Caroline

   Haha, så bra å høre 😉

   Ja, det kan jeg gjøre! Noterer meg det – og takk for innspill 🙂

   Klem!

 14. Så du syns egentlig at løping er kjedelig?

  1. Caroline

   Jeg har sagt mange ganger at jeg ofte synes langkjøring kan bli kjedelig, men intervaller – det er gøy!

 15. Christine

  Hvor er headsettet ditt fra? Og er det bra lyd? Fornøyd?

 16. Herlig, Caroline! Du stråler om dagen 🙂

  Kanskje du kan lage et tips om hvordan å bli komfertabel foran kamera? Prøver selv å blogge litt for tiden, men når andre skal ta bilde av meg blir jeg så ekstremt klein, herregud! Fotogen er jeg heller ikke, hah..

 17. whence the mirror?

 18. Flott innlegg, men for oss som ikke løper på mølle.. Men ute!! Hvordan gjør man det da? 🙂

 19. Hei

  Takk for tips til sanger, jeg trengte noen nye nå.

  Ha en fortsatt fin dag.

  Chris

  1. Caroline

   Så bra! 🙂

 20. Dette innlegget skal da vel være merket? Ettersom du har på deg tøy/sko fra getinspired….

 21. Hva slags rolle skal du ha i det nye programmet «Kongen på haugen»? Er du deltager eller dommer? Det er så spennende, gleder meg masse til å se deg på tv-skjermen igjen. Stå på Caroline, du er fantastisk!!

  1. Caroline

   Jeg er med som dommer i en episode 🙂 Det blir kjempegøy! Og tusen takk, søte du!

 22. Liker så godt den toppen der, men finner ikke en slik noen steder! Hvor har du kjøpt den?

 23. Jeanette

  du er så utrolig flink til å trene! jeg blir kjempemotivert av slike innlegg 😉 har selv trent to ganger i dag og er superhappy med det!

 24. Synnøve

  Tusen takk for alle gode tips du gir i forhold til trening og en sunn og balansert livsstil! Det er utrolig motiverende å lese bloggen din 🙂 Intervalløkten er testet ut, og vil definitivt bli en del av løpetreningen fremover 🙂

 25. Hi Caroline

  Could you do a post on a beginner’s fitness regime? I would love to get in shape like you but no idea where to start!

 26. Jeg er veldig glad i intervaller selv. Men fikk beskjed av en PT/Instruktør en gang, for at man ikke skal ødelegge beina og for at det skal bli riktig når man kommer på asfalten igjen så skal man alltid løpe på stigning/helling 3-4, så jeg løper alltid på 4 for at det ikke skal ødelegge mine knær når jeg skal ta økta ute 🙂

 27. Sponsede klær?

 28. Ingrid olive Engesæter

  Tusen takk for treningstips! Dette trengte jeg som motivasjon etter en lat uke haha:-) Kan fort kjede meg under langkjøring, så intervaller er supert.

  Og forresten, takk for tips angående Umami i København til bursdagen min i sommer. Maten var F A N T A S T I S K! ahh lengter allerde tilbake 🙂

  Ha en fin dag videre

 29. Løper du intervaller med helling på mølla, altså nedoverbakke? Antok først at det var stigning du mente, men så at du hadde skrevet det flere ganger så stusset litt på det. Men det gir kanskje mindre belastning, eller har en annen gunstig effekt?

 30. Lilliana

  Hei! Kan jeg spørre hvor du har kjøpt det speilet på bildet? Har vært på jakt etter lignende speil lenge:)

 31. Hei fine du!
  Husker du hvor du har kjøpt speilet fra det første bildet? Veldig fint! 🙂

 32. Spreka! Du kommer til å bli knall flink PT 🙂

 33. Hei og god kveld. Tusen takk for inspirasjon til dagens løpeøkt. Jeg har ikke helt ditt tempo inne, men jeg kjørte heller pyramiden to ganger med 3min pause mellom dem. Denne intervalløkta var kjempegøy og den var unna på 0 komma nix og jeg var helt kjørt.Denne skal gjentas og etterhvert håper jeg og øke farten til ditt nivå. Det må være et mål å strekke seg etter. Har du flere intervalløkter på lur.

  1. Caroline

   Å, så gøy at du liker det 😀 Jeg har skrevet et innlegg om intervaller her https://carolinebergeriksen.no/2015/06/04/3-favoritter-innen-intervaller-pa-molle/

   Klem!

 34. Christine

  Hei.
  Hvilken mølle har dere? Så lyst til å kjøpe en- men redd for å havne opp med noe dårlig

 35. Karoline

  Hvor er speilet fra ? Elsker det!

 36. Første gang jeg skriver en bloggkommentar, men følte jeg burde si takk for en god treningsøkt.

  Hadde på planen å løpe 45 min i går, men sofaen fristet mest og klokken nærmet seg 22- heldigvis hadde jeg tittet innom bloggen under en kjedelig forelesning- så da var denne intervalløkten spennende nok til å få meg avgårde på treningssenter kl 22 og få gjennomført en økt så faktisk endte opp på 50 min. Det at du faktisk kom med eksempler på fart , gjorde at det bare var å stille seg på mølla og starte, måtte ikke tenke eller stå å klasse med farten hele tiden. Akkurat passe tøft og intensivt- men ikke så langt at det ble før tøft. Men det tokk litt ekstra fokus på å ikke falle av når jeg skulle hoppe på i full fart.

  Bare et tips til fremstillingen av økten. Det var litt vanskelig å finne «Stepbystep» i teksten fordi det var så mye annet du også skrev. Hadde vært supert og økt kvaliteten på innlegget om du la med et bilde med » oppskriften» – der bare hva man skulle gjøre sto :

  Oppvarming:
  3 min – 6km/h. S=3%
  5 min – 9 km/h. S=3,5%

  Intervaller:
  45 s 13 km/h
  15 stå

  Slik at teksten kan brukes til å lese og forstå økten. Mens bildet kan man se på når man løper, rett før eller bare får å få en rask oversikt. Tittet innenom de andre intervalltipsene dine – og de skal prøves ut. Men syns det ville hjulpet å ha fremgangsmåtebilde på de og- ble mye tekst å luke neste steg ut av- og gjerne eksempler på fart

 37. kjersti

  Hei! Hvor har du kjøpt tightsen din? 🙂

 38. Inspirasjon til tusen 🙂 Jeg har selv løpt ute idag, og det var veeeeeldig hardt og starte etter ferien, men jeg gjorde det:) Jeg har ikke mølle og derfor kunne det vært fint om du laget et innlegg om intervall trening ute? Tusen takk flinke du:)

 39. Benedicte

  Her i Nord er det ikke mye høsvær! Vi har nettopp hatt 2 uker sammenhengende med sol, over 20 grader og vindstille 🙂 Det skal dog sies at vi ikke har hatt noe som har lignet sommer til nå i år 😉

 40. Kristin

  Hei! Ser det er en til som har spurt, men prøver jeg også; hvor har du kjøpt tightsen/evt. hvilket merke er det? Har lett SÅ lenge etter en sånn blå tights – syykt fresh farge! Regner kanskje med at den ikke er å få tak i lengre, men det skader jo ikke å spørre;)

 41. Henriette

  Løp nettopp disse intervallene og svetter som en gris. Takk for tips!! Elsker slike innlegg 🙂

  1. Caroline

   De er bare så digg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *