from my own garden

eplesyltetøy carolinebergeriksenno

Jeg har plukket inn noen epler fra trærne våre i regnet, og så måtte jeg bare lage eplesyltetøy. Og selv om det kanskje kan bli litt mye oppskriftsprat for enkelte, så må jeg dele med dere, for det ble så godt! Og best av alt: dette er uten tilsatt sukker og kan brukes i smoothies, på granola, i yoghurten, på knekkebrød eller bare akkurat som det er. YUM! 

eplesyltetøy carolinebergeriksenno 2

du trenger 

♥ 10epler ♥ 3 ts. malt kanel ♥ 3 ss. sukrin gold ♥ 1 vaniljestang ♥ 1 hel kanel ♥ 1 dl. vann 

eplesyltetøy carolinebergeriksenno epler

Skrell eplene og del dem i biter. Ha vann og krydder i en kjele, del vaniljestangen i to, skrap ut frøene og ha dem i vannet sammen med hele stangen. Kok opp og tilsett eplebitene. Rør rundt, og la det småkoke til eplebitene er myke. Det lukter helt fantastisk godt! Fjern vaniljestangen og kanelstangen, og bruk en stavmikser til å mose blandingen til syltetøy. 

eplesyltetøy carolinebergeriksenno 1


A.M.A.Z.I.N.G!

eplesyltetøy carolinebergeriksenno ferdig på granola

– perfekt for en regnværsdag – 

34 kommentarer

 1. Karianne

  Hørtes deilig ut! Sikkert godt som fyll i gjærbakst og butterdeig, for de som liker det og 🙂

  1. Caroline

   Ja, det er det garantert 🙂

 2. Hei Caroline! Er det vanlig havregryn du har som tilbehør? 🙂

  1. Caroline

   Jeg har tom for egen granola, så jeg stjal litt av det Nelia pleier å spise 🙂 Det er en type fra axa 🙂

 3. Elisabeth H

  jeg lager eplemos av våre usprøytede epler hver høst,men bruker hverken sukker eller sukkererstatninger. Det blir like godt,friskt og passe søtt. Fryser det bare ned og det er kjempegodt som pålegg, i bakstreversk og i desserter. Lag ‘Tilslørte bypiker’ med eplemos,vaniljekesam og bare ETT lag knuste kjeks av fritt valg (må innrømme pepperkaker er digg her,) på toppen…nyyyyydelig!

  1. Caroline

   Ja, det er godt uten noe som helst også, men jeg synes det ble enda bedre med kanel og sukrin gold 🙂 Det er jo mulig det avhenger av eplene også 🙂

   Å, med kesam er det helt sikkert nydelig!

  2. Elisabeth H

   Haha, i ‘bakstreversk’! Skulle stå ‘bakverk’! AC!

 4. Hvor kjøper du vaniljestang?

  1. Caroline

   På vanlig dagligvare, de har det som regel i krydderhyllen 🙂

 5. Looks yummy!

 6. Hvor mye har du i leppene nå? Og stemmer det at man trenger mindre og mindre for hver gang, fordi leppene «husker» at de skal være store?

  1. Caroline

   Jeg vet ikke :/ Jeg går som regel hver 3-5 mnd. alt ettersom hva jeg har tid til og føler for. Kan ikke tenke meg at de husker at de skal være store, men hos meg føler jeg aldri at det har forsvunnet helt, jeg gikk jo uten i over 1 år da jeg var gravid og ammet, men følte aldri at de ble som før igjen – selv om de ble mye mindre.

   Ville hørt med noen som kan dette dersom du lurer og vil ha et hundre prosent riktig svar 🙂

   1. Takk for svar.
    Det var det jeg mente, om de aldri blir som de var.
    Tenkte bare på om man blir litt «blind» for størrelsen, og tar like mye hver gang, men så blir de bare større og større..
    Jeg tar selv, men har nettopp vært der, og tenkte ikke på å spørre 😉

 7. Johanne

  Nam! Men visste du at du faktisk ikke trenger verken sukrin eller vanilje, det smaker nemlig helt amazing med eplemos av bare epler, kanel og vann! Anbefaler deg virkelig å prøve 🙂

  1. Caroline

   Jeg har laget uten sukrin gold før, men synes det ble enda bedre med 🙂

 8. Yummi! Dette så veldig godt ut!! Må prøves! Liker at du legger ut oppskrifter.

  1. Caroline

   Så bra at du liker det 🙂

 9. Det både så og hørtes skikkelig godt ut. Naboen har et epletre men han plukker aldri eplene så kanskje jeg skulle sende ungene på slang i år… Haha… Ev spørre han om de får plukke litt 🙂

  1. Caroline

   Haha, det synes jeg du skal! Slang er gøy for ungene 😉 Men det kan kanskje være greit å vite at det er lov først – for din del i hvert fall :p

 10. Åååhhh det var koselig innlegg Caroline.
  Dette skal jeg jammen forsøke. Jeg har to store epletre i hagen og de blir ikke
  brukt til noe annet enn et par eplekaker. Dette her så innmari digg ut 🙂
  Tusen takk!

  PS: Hva er forskjellen på sukrin og sukrin gold? Kan jeg ikke bruke vanlig sukrin?

  1. Caroline

   Det synes jeg du skal 🙂

   Jeg synes sukrin gold er mye bedre til bla. epler, eplekake etc. Det er en slags erstatter for brunt sukker 🙂 Men du kan selvsagt bruke sukrin også, evnt. ingenting 🙂

 11. Det hørtes veldig godt ut, tenkte jeg skulle prøve å lage dette imorgen. Hvor mye syltetøy blir det ca ut fra 10 epler? (hvor mange glass som på bildet?)

  1. Caroline

   Eplene jeg brukte var ganske små, så det ble et slikt fullt glass bare :/

 12. Åhhhh så utrolig hyggelig å kunne gå ut i egen hage og høste epler 🙂 Og ennå bedre når man tar seg tid til å lage eplemos 🙂 Denne her så utrolig god ut, nesten så jeg kan kjenne den deilige lukten hehe 🙂 Må teste ut denne også en reinværsdag 🙂 Du legger ut mange fine og ikke minst knall gode sunne oppskrifter, love it 🙂 Ha en fin tirsdags kveld 🙂

  1. Caroline

   Så koselig å høre 🙂 Skulle ønske jeg kunne sende deg litt lukt 😉 Eller at jeg kunne tappe den på flaske, mmm!

   Håper du har en fin kveld 🙂

   Klem til deg, Anita 🙂

 13. Johanne

  Hei! Dette må jeg lage til helgen, så godt ut. Bare lurte på en ting, kunne du laget et innlegg utstyr til baby? Hva dere brukte hver dag og hva som ikke ble like mye brukt. En utstyrsguide med deres erfaringer og råd. Jeg er gravid i uke 7 og har allerede gått meg vill i utstyrsverden Takk ❤

  1. Caroline

   Det forstår jeg! Det er masse å sette seg inn i 🙂 Har du sjekket kategorien baby & utstyr her på bloggen?

   Klemmer!

   Og masse lykke til!

 14. Mari Aurora

  Nam, takk for inspirasjon. Nå må jeg ut i hagen å plukke epler 🙂
  Jeg prøver å finne lignende Hummel joggedress som du hadde med i sykehusbag’en, men jeg googler meg i hjel. Vet du om noen bra nettsider som selger joggedresser ala Hummel Tempel Set? 🙂

  Mari Aurora

  1. Caroline

   Så spennende at du pakker bagen! Å, den tiden var så fin 🙂 Min var fra Get Inspired! Men de selger helt sikkert andre plasser også 🙂

 15. Cathrine

  Hei! Ga dere fotoboken om Nelias første år på selve 1-årsdagen, eller ventet dere slik at dere kunne ha med bildene fra feiringen? 🙂

 16. Hei. Om jeg bruker vanlig sukker,skal jeg bruke mindre mengde da?☺

 17. Vær vennlig å IKKE LEGG UT EDDERKOPPBILDER PÅ SNAP. Hva får deg til å tro at noen vil se det? Jeg sjekker snap før jeg sover på kvelden…og får noen edderkopper slengt i trynet. Helt utilgivelig. Det er ikke greit. Har du lyst at andre skal sende deg edderkoppbilder og videoer? (det er ikke meningen å være frekk eller noe, men ja; jeg har sint stemme).

  1. Cecilie

   Kjære tid….Er dette en spøk???Du kan da ikke dirigere hva andre skal legge ut på snapchat! Det finnes da verre bilder folk legger ut enn dette….

  2. Neliane

   Kjære vene…..Jeg har også snap og haaaater edderkopper, men det er da ikke Carolines ansvar….??? Og heller ikke at du sjekker snap ved leggetid, det gjør jeg også. Det finnes mange som synes det er gøy og som liker edderkopper også faktisk. Du får slette Caroline da vet du…..seriøst. Jeg kan være negativ til ting jeg også, men folk velger selv hva de vil legge ut!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *