oppskrift: sunn sjokoladeis på pinne

ingredienser caroline berg eriksen no iskrem iskrem 2 hoved

God kveld der hjemme! Før sommeren går over i høst, må jeg ikke glemme å dele flere iskremoppskrifter med dere! Tiden går så fort, jeg hadde jo planer om å dele en hel drøss i løpet av sommeren, men så har det faktisk bare blitt en. En veldig god en da, vel og merke 😉 Inspirasjon til denne oppskriften fant jeg her, men da jeg laget den med vanlig melk, synes jeg smaken ble litt tam, så jeg endret på det og litt på forholdene, og synes det ble ti ganger bedre med en gang. Her kommer oppskriften på den – og den kan selvfølgelig nytes når som helst på året, selv om det blir litt ekstra koselig med is når solen skinner. 

ingredienser caroline berg eriksen no iskrem ferdig


6 ispinner

♥  2.5. dl gresk yoghurt ♥  2.5 dl. kokosmelk ♥  4 ss. økologisk sjokoladepulver ♥  2 ss. fiber sirup gold ♥  2 ts. økologisk vaniljepulver 

ingredienser caroline berg eriksen no iskrem


slik gjør du

Ha alle ingrediensene i en blender. Du kan bruke vanlig melk i stedet for kokosmelk, men det blir ikke like godt. Da burde du i så fall bruke fløte eller helmelk. Bruk en ispinneform og hell røren oppi. Sett i fryseren i minst 4 timer. 

ingredienser caroline berg eriksen no iskrem miks

Dersom du ønsker å trekke isen med noe, kan du ta den ut av fryseren, la den stå i ca. 10-15 minutter til den har såvidt har smeltet og deretter rulle den i for eksempel kokos og cacaonibs som jeg har gjort her, for deretter å fryse den igjen. Det blir så godt. 

ingredienser caroline berg eriksen no iskrem ispinner vahe

– formene + pinnene jeg har brukt er fra Nicolas Vahe – 


ingredienser caroline berg eriksen no iskrem sjokoladeis sunn

Sjekk gjerne ut den andre isoppskriften min fra i år også, den finner du her

ingredienser caroline berg eriksen no iskrem ferdig resultat

– stor klem og håper det smaker – 

29 kommentarer

  1. This looks so easy that even I must be able to make this ice 🙂 Thank you for the recipe and happy Monday evening.
    xx from Bavaria/Germany, Rena http://www.dressedwithsoul.com

  2. Lene-Marie Haugland

    Har du link til hvor pinnene og formen er kjøpt?

  3. Det så godt ut 😀 Skal definitivt testes!

  4. Jannicke

    Nam…. Dette må jeg lage i morgen:-)

  5. Elisabeth

    NAM!! dette må jeg prøve 😀 hvor fikk du tak i isformene fra Nicolas Vahe? 🙂

  6. elsker bloggen din. men får du ikke til å ha litt mindre bilder? for oss som ikke har den største internett-pakka tar det en liten evighet å laste opp innlegga dine! 🙁

  7. Åh, disse både så og hørtes veldig godt ut!! Takk for oppskrift 🙂

  8. Det så skikkelig snadder ut! Tror du man kan bruke stavmikser i stedenfor blender?

    Klem<3

  9. La den stå 10-15 min til isen har stivnet regner jeg med, ikke smeltet

    1. Caroline

      Nei, den må smelte litt for at strøssel skal feste seg 😉

  10. Mmm

  11. Susanne

    Hei
    Det så godt ut så det skal jeg definitivt prøve. Men kan jeg spørre hvir du har kjøpt former og ispinner fra?

    1. Susanne

      Så det nå

  12. Korrektur

    «formene pinnene jeg har buker er fra Nicolas Vahe» Hva betyr det?
    .. Det heter forresten VEL Å MERKE, ikke vel OG merke.

    🙂

    1. Caroline

      Det betyr at jeg har glemt å skrive «og» mellom formene og pinnene 🙂

      1. Korrektur

        Åja, og hva betyr resten? Buker? 🙂

      2. Caroline

        Det betyr bruker.

      3. Benedicte

        Det klarte du vel eeeegentlig å skjønne selv håper jeg frk. korrektur 😉 Be happy osv 😉 😉

  13. Å, det må jeg prøve! Har lagt en del av popsicles selv i sommer. Mye moro å lage dem sammen med små barn 🙂 Disse med mango + fløte + kokosmelk var de beste:

    http://lifeandpeonies.com/2015/08/mango-popsicles/

  14. ser nydelig ut! også må jeg bare få anbefale molly fra matbloggen «orangette»s fudgesickles – de er helt fantastiske! http://orangette.blogspot.no/2014/08/and-fudgesicles.html

  15. Er den her ekologisk sjokolade pulver uten koffein? Mørk og vanlig sjokolade innehåller ju koffein.

  16. Ingelin

    De såg fantastiske ut 😀 skal lage de til helgen. Hvilken type cacao nibs bruker du? 🙂 Har aldri kjøpt det før.

  17. De ser veldig, veldig fristende ut!! 🙂 Sunne og gode ingredienser, og det gleder stort å se at du bruker økologiske ingredienser der du kan. Tommel opp! 🙂

  18. Kokosmelk – er det egentlig så sunt, da?

    1. Caroline

      Kommer an på hva du sammenligner det med. I de fleste iser brukes det jo kremfløte, og kokosmelk vil jo da være et gunstigere valg kalorimessig, spesielt hvis du velger den magre varianten. Men jeg bruker kokosmelk hovedsaklig pga. smaken 🙂

      1. Jeg trodde det var ganske stor enighet nå om at sunt fett (eks fra avokado, kokos) var ganske sunt nå jeg O.o

  19. Åhh dette MÅ jeg jo bare prøve meg på 😀 Men lurer på, når du skriver sjokoladepulver, er det kakaopulver du mener eller er det noe jeg ikke har fått med meg? 😛

  20. Madeleine Norrman

    Du har sikkert svart på dette før, men hva er egentlig cacao nibs? Er det knuste kakaobønner? Eller er det sjokoladebiter?

  21. Annette

    Hei! Så deilig er sjokoladepulveret med sukker? Eller er det kakao som skal brukes? Bloggen din er for øvrig alltid flott! Fine bilder og bra og varierte innlegg 🙂 jeg er en av dem som er veldig glad i oppskriftene dine.

    Keep up the good work!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *