rosa gips

carolinebergeriksenno nelia gips

God kveld, og tusen, tusen takk for alle tips og råd i forrige post! Jeg har dessverre ikke fått tid til å verken godkjenne alle eller svare de jeg har godkjent, for det har vært frem og tilbake, hit og dit, mye venting og litt gråting i dag. Stakkar lille Vi ble sendt litt hit og dit, men fikk tilslutt nye bilder, og de finner fortsatt ingenting, men ettersom hun viser tegn til at hun har så vondt, ble vi tilslutt enige om at hun skulle få gips. Hun er ikke helt fornøyd, men siden den er rosa og i tillegg ble dekorert med klistremerker før leggetid, så var det plutselig litt greit likevel. Og ganske stas. 

carolinebergeriksennoneliagipsklistremerker


Nå er vi så innmari klare for å heie på ODD mot Dortmund, og jeg har skaffet meg skjerf og greier. Må jo være ekte fotballfrue i dag, til tross for at Lars-Kristian joiner oss på tribunen… 

carolinebergeriksenno skjerf odd dormund

Ha en nydelig kveld, så sees vi i morgen ♥ HEIA ODD! 

 

60 kommentarer

 1. Line klausses

  Huff stakkar! God bedring 🙂 må hun gå på krykker da eller kan hun gå på gips?? Sikkert et dumt spørsmål, haha!

  1. Caroline

   Jeg tror ikke hun hadde forstått veldig mye av et par krykker 😀 Hun kan tråkke på gipsen, så gå kan hun, selv om det er litt vanskelig 🙂

 2. Stakkar lille, håper det går fort over! 😉

 3. Katrine

  Uff! Sakkars lille! Håper alt blir bedre for henne nå 🙂

 4. Christina

  Næmmen, stakkars liten gips uten å finne noe galt? Så merkelig… God bedring uansett ☺️

  1. Ikke merkelig 🙂 Kan være veldig vanskelig å oppdage små brudd hos så små barn. Så når et barn etter såpass med tid viser tydelig klinikk på feks brudd vil det ofte være lurt å legge en maske slik at beinet får ro fra belastning.

 5. camilla

  Jeg er en av dine tause faste lesere/scrollere. Stikker daglig innom bloggen for litt inspirasjon. Ble selvfølgelig litt bekymret på dine vegne ang. datteren din. Dermed leste jeg gjennom kommentarene og er vell litt enig med at det sikkert er voksesmerter eller et lite brudd. alt dette vil gå seg til… MEN så ble jeg så fascinert av en kommentar ang. et gnagsår på lilletåen fra et innlegg den 15. august. Jeg måtte rett og slett sjekke. Konklusjon: Det kan umulig være sundt for folk å glo i hjel på bildene dine. Måtte flire litt. All ære til deg som klarer å gjøre en så god jobb <3 Takk for masse god og variert inspirasjon. Ikke minst god bedring til Nelia <3

  1. Caroline

   Haha 😀 Ja, man finner sikkert mye rart å henge seg opp i da :p

   Tusen takk <3

 6. Uffameien, god bedring til Nelia!! ❤

 7. God bedring til lillesøta! Den kampen står foresten på her, mannen har benka seg 😉

 8. Helsepersonell

  De fant ingenting, men har valgt å gipse hele foten?

  1. Caroline

   Brudd er av og til vanskelig å se hos små barn, men uansett mente de at det var best at hun fikk hvilt foten i et par uker 🙂

 9. Solveig

  du trenger jo ikke å «lære henne» at rosa er den eneste rette jentefargen fra hun er så liten!
  for henne er jo de fleste sterke, klare farger fine! du som er et kvinnelig forbilde for mage, må kunne vise at jenter ikke bare skal være søte, rosa prinsesser! isåfall: heia!

  1. Caroline

   Dette er litt vittig, for hun valgte faktisk rosa selv 😉 Legen la ut 5 forskjellige farger, og hun var helt tydelig på at DEN ville hun ha 🙂 Hadde hun sagt DEN og pekt på grønn, så hadde det blitt grønn 🙂

   1. Cecilie

    Det gjør min jente også, hun er like gammel som Nelia:) Velger alltid rosa eller lilla, ikke noe vi har påvirket. Hun velger også dukker å leke med, hun har to brødre så har stor tilgang til lekebiler og andre «gutteleker», men det er hun ikke interessert i…

    God bedring til den herlige jenta di 🙂

   2. Sunniva

    Men det er vel kanskje ikke så merkelig at små jenter velger rosa, når de hele veien læres opp til at det er den fargen som er naturlig for dem? Barn gjør jo gjerne det omgivelsene forventer av dem, og merker seg hva de får positiv oppmerksomhet rundt. Typ. at man kommer i barnehagen i prinsessekjole og får høre at «å, så fin du er!». Jeg tror man bl. a. gjennom fargeinndeling tillegger barn kjønnsroller som på sikt kan være skadelige for dem. Man vet at jenter fra svært ung alder av påvirkes av en skjønnshetsindustri som forteller dem at pene jenter skal se «slik og slik» ut, og at de aldri vil bli bra nok (ellers hadde det jo ikke vært penger å tjene for de som selger produktene/klærne/behandlingene). Dette er normer og forventninger som er så sterke at de nærmest blir usynlige, derfor stiller vi også sjeldnere spørsmål ved dem (f. eks. normen om at vi skal være rynkefri og hårløse – normer som er så sterke at mange nærmest blir sjokkert over å se en kvinnelegg med hår på). Det samme gjelder rosanormen; den oppfattes som så selvsagt av både barn og foreldre at små jenter som ikler seg blå joggesko kan oppleve å bli irrettesatt av andre barn i barnehagen. Dette gjelder ikke minst små gutter som ønsker å gå i rosa. I så måte synes jeg ikke man kan snakke om et «reelt valg» gjort av barna på deres premisser.

    Og til «Jordmor» som kommenterte under: jeg opplevde innlegget over som både saklig og legitimt. Kom gjerne med motargumenter fremfor å omtale andres meninger som «teite».

   3. Nei, det er slike som deg som bidrar til dette presset! Jeg har jobber i barnehage med de minste, på Nelias alder, og der velger de bevist fargene de liker. Guttene ville som oftest ha rosa smekke, noen jenter ville helst ha den grønne. De fikk like stor oppmerksomhet når du kom glade og fornøyde inn og svingte seg i ny bukse, litt for stor hvit t-skjorte så den ble som kjole eller genser med spiderman. Poenget var å gi dem oppmerksomhet for det de selv tydelig ga uttrykk for å være fornøyd med. Det var like stor selvfølge at guttene lekte med dukker og kledde seg ut i kjoler, som at jentene lekte med biler. Men som oftest ser man at barna selv velger deg ene eller andre. Min lillesøster ville helt ha traktorer og motorsykler å leke med, selv om jeg hadde alt av Barbie, fordi det var det jeg likte å leke med. Hvis man lukker øynene litt hvor hva «alle andre gjør» og bruker ørene til å lytte til barna vil de i de fleste tilfeller velge etter kjønn. Så nei, Nelia har absolutt ikke valgt denne rosa fordi hun tror det er forventet av henne. Hvis du skal buse ut med slikt bør du i det minste ha litt kunnskap om barns utvikling…

   4. Anonym

    Dette blir jo nesten som å si at jenter ikke bør få velge rosa, av prinsipp. Nå har jo Caroline forklart at Nelia fikk flere farger å velge mellom, men at hennes barn valgte rosa. Skulle foreldrene da overtalt henne til en annen farge? Jeg forstår poenget ditt, men det blir å lage noe stort ut av noe lite. Jeg kjenner f.eks en liten prinsesse som overhode ikke er «påvirket» hjemmefra, glitter og rosa har hun vært fascinert av fra veldig tidlig av. Det jeg prøver å si er at ikke alle barn blir satt i bås utifra hva du her skriver. De får velge selv

   5. Ble du skada da du var barn av denne fargeinndelingen, siden du tror barn kan bli det? Det var jo like mye rosa for jenter og blå for gutter før også. Det må da være mye viktigere å lære barna til å respektere ulikheter og å tørre å være seg selv enn å henge seg opp i at det faktisk er sånn at mange jenter liker rosa og lilla. Selv likte jeg blå best, røffe klær og hatet kjoler, men ble da aldri mobbet av den grunn. Fikk aldri negative kommentarer engang. Og gode pedagoger i barnehager sier ikke at barn er fine kun når de har på seg prinsessekjoler. Men jo, klart barn kan få kommentarer på at de er fine når de har pyntet seg litt ekstra, om det så er en gutt eller jente. Liker ikke du at folk legger merke til om du har pyntet deg litt ekstra eller om du har vært til frisøren ect.? Vi må ikke være så redde for at mange jenter liker rosa og dukker, mens mange gutter liker blå og biler. Det blir folk av dem likevel. Det er bare sånn det er, og sånn har det alltid vært. Det viktigste er som sagt å lære barna å være trygge på seg selv og respekt for andre.
    PS! Jeg har jobbet i mange barnehager og kan berolige deg med at også mange gutter liker å leke med dukker og kle seg i prinsessekjoler og mange jenter liker å leke med biler og se på anleggsmaskiner, for å nevne noe.

   6. Annette

    Når skal folk slutte å henge seg opp i de rareste ting!? Hvilken farge gipsen har Det viktigste er vel at hun har fått den hjelpen hun trenger.. Stakkars Nelia, det er ikke noe godt å ha vondt!! Ønsker henne masse god bedring!!

  2. Jordmor

   Åhh god har du ikke bedre å gjøre enn å legge inn slike teite kommentarer?

  3. Blir gal av alle disse ting folk henger seg opp i. Rød,rosa,blå,grønn gips.. Hadde ting blitt bedre for deg Solveig om gipsen var hvit? La nå foreldre og barn bestemme selv hvilken farge de vil ha.

  4. Carina Marie

   Blir så «lei meg» av folk som tror de vet alt som skjer og blir sagt i andres liv. Vi må slutte å kritisere hverandre hele tiden, spesielt når vi faktisk ikke vet ALT!

   Søt gips! 😀 håper det gjør susen og at hu løper rundt om et par uker!

 10. Åhhh søte lille endte med gips på benet sitt, får håpe det ordner seg etterhvert nå da 🙂 Fargen på gipsen er like søt som Nelia 🙂 Fortsatt god bedring 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, Anita 🙂

 11. Hei,
  har de tenkt på at Nelia kan ha en serøs coxitt? (Virusbetennelse i hofteleddet, små barn kan ha det og de gir ofte uttrykk for at de har vondt i benet (kneet)). Har de tatt røntgen evt ultralyd av hoftene hennes?
  Mvh Nina

  1. Eller litt avflata hofteskål? Ved smerter i beina må hoftene alltid sjekkes. Ikke alltid legene husker det…

 12. Nelia er så herlig. God bedring til henne 🙂
  Hvor er kjolen fra? Den var utrolig fin!

  1. Caroline

   Tusen takk, fine du! Den er fra Kappahl 🙂

   Klem 🙂

   1. Hei!:)
    Nydelig kjole. Er det lenge siden du kjøpte den? Kan du hjelpe meg å finne link på kappahl sin nettside? Jeg finner den nemlig ikke…

 13. Kristin

  Hei Caroline,
  Håper alt er fint med deg, ser ut som livet behandler deg bra 🙂
  Jeg bar lurer på en ting. Jeg har nettopp flyttet til Tåsen like ved Sognsvann og har tenkt til å legge den faste løperunden min dit. Husker at du også løp mye der da du bodde i Oslo, opptil to og tre runder til og med. Hva gjorde du med vannflaske? Satt du den ved et tre eller noe sånt? Eller drakk du kanskje ikke før du var tilbake i bilen? Er så vant til å løpe på mølle og bare ha den like ved.

  På forhånd takk 🙂
  Ha en fin dag!

  1. Tidenes spørsmål! 😀 Ekstremt spent på svaret ditt, Caroline, klarer nesten ikke vente! 😀

  2. Finnes jo løpebelter med plass til to og fire mindre vannflasker.

 14. Håper det blir bedre etter en tid med gips! Stakars lille søte

  Fin fredag til dere

 15. Caroline

  Stakkars lille!

  Barn har vanskelig for å uttrykke smerte og hvor den befinner seg, så selv om de skulle ta seg til kneet og uttrykke smerte, så er det langt ifra sikkert at det er akkurat der de har vondt. Det er det som er så skummelt og vanskelig med barn. Men om allmennformen er fin, så burde det ikke være grunn til bekymring!:) De skal likevel undersøkes fra topp til tå om noe skurrer. Ble hun det?

  God bedring fra barnesykepleier <3

 16. Har dere fått tatt MR av benet hennes, eller kun røntgen? Det er veldig mye som kommer fram på MR som ikke vises på røntgen, så dere burde «kreve» det dersom det ikke blir bedre nå. God bedring til lille søte 🙂

 17. For en skjønn jenta du har. Ønsker henne god bedring og at hun blir fort bra igjen. Ser at du er en skikkelig god mor for henne

 18. Uffda, håper hun føler seg bedre snart! God bedring til lille.

 19. Åh, søte, lille <3 Får håpe det ordner seg med ett par uker med gips og mindre belastning på foten:) God bedring:) Jeg hadde noe lignende da jeg var liten, uten at legene fant noe galt med meg heller. Det gikk seg til etterhvert, men jeg har knekt foten ofte i barndommen, så det kan jo hende den var knekt da og.

 20. Linn Therese

  Hei!

  Jeg elsker den nye frisyren din og kunne tenkt meg noe lignende selv (hvis jeg tørr)
  Er det bob eller er det like langt bak og foran?

  Ønsker dere en glad dag! 🙂

 21. Kan små barn tråkke over? For det gjør jo vondt hos små barn også, og da kan man jo gå på foten fast det gjør vondt…

 22. Niesen min hadde også et sånt gips når hun var i samme alder.
  Hun var så ivrig etter å gå, så hun gikk uansett haha!
  Vi har spart på gipsen, så nå når hun er 7år, så syns hun det er så gøy å se på den 🙂 🙂
  Å høre historien 🙂
  Så tips: spar på gipsen 🙂

 23. Dwightinha

  Aldri gøy når barn blir syke eller skader seg. Særlig når de er så små og det ikke er noen reelle funn. Bare litt nysgjerrig synes jeg synes det er dramatisk at et så lite barn får en såpass omfattende gips uten brudd. Bare lurer litt på resonnementet til legen? Det kan jo også gjøre vondt verre med gips når bevegeligheten begrenses uten at man vet årsaken til smerten. Uansett, god bedring til Nelia.

 24. Så trasig at hun har så vondt og de ikke finner noe. Det er jo leit når de små skader seg og ikke kan fortelle hvor og hvordan 🙂

 25. først la jeg merke til den kule, rosa gispen (god bedring til den lille!), og så så jeg den fine kjolen din – hvor har du kjøpt den?

 26. Stakkars lille! Anbefaler å oppsøke en dyktig fotpleier. Har hørt om liknende tilfeller hos småbarn hvor legene ikke kunne finne noe, men så viste det seg å være feks en inngrodd negl eller liknende som gjorde veldig vondt. Da er det jo lett å behandle. Kan være helt uaktuelt i dette tilfellet, men måtte bare tipse 🙂 God bedring til Nelia!

 27. This is so good to see English translation, finally I can also read your posts, not only look at the pictures. Please add translation to every post from now on, pleeease

  I hope Nellia gets better soon, I’m sending out my positive energy and good thoughts :*

 28. Pink it is:) God bedring til fine lille Nelia 🙂

 29. Kommentar til en kommentar: å «kreve» MR gir like lite mening som å «kreve» antibiotika for en luftveisinfeksjon. Småbarn må som regel legges i narkose for å gjennomføre – bildetakingen krever at man ligger helt stille ganske lenge. Med andre ord ikke noe man selv skal vurdere om barnet trenger. Men å kreve at barnet blir undersøkt på ny hvis plagene ikke gir seg, evt også av barnelege, er jo en annen ting 🙂
  God bedring til den lille!

  1. Enig! Hadde akkurat tenkt å skrive noe tilsvarende selv 🙂 Det er også en ganske mye større dose stråling sammenlignet med vanlig røntgenbilde. Når det er sagt håper jeg lille N blir frisk i en fei. Og ikke føl dere «maser» på legen dersom det tar lang tid og dere må mye frem og tilbake med henne før hun blir bedre. Det er faktisk derfor vi (er lege selv) er der: for å finne utav ting, samme hvor lang tid det tar 🙂 Og som en over meg og har skrevet: spar på gipsen!! 🙂

   1. Willie

    Men Nina, MR gir jo ikke stråling i det hele tatt (MR=magnetisk resonans scanning). Vanlig røntgen derimot gir jo stråling. Eller har jeg (og mange andre) misforstått helt? Oppklar gjerne?

   2. Willie (og mange andre) har forstått riktig, og Nina har kanskje blandet CT med MR 😉 ?

  2. Oj, det med narkose tenkte jeg ikke på… Er bare ganske så preget av en historie i nær familie.. Her stolte vi på legen som kun tok røntgenbilder og sa at alt var i orden. Hadde vi «krevd» MR med en gang, hadde vedkommende sluppet å gå i to måneder med total hamstring ruptur (fullstendig avreven lårmuskel, som ikke vises på røntgen). Det var kun et ønske om å gi råd basert på erfaring (at ikke alt vises på røntgen, og at ikke alle leger foreskriver de nødvendige undersøkelsene).

   1. 🙂 Det skjønner jeg godt – man blir jo preget av en sånn opplevelse – og noen ganger gjør man jo MR på barn. Men syntes det var greit å oppklare at MR ikke gjøres av barn uten at en spesialist har funnet god grunn til det.
    Forøvrig har du helt rett i at MR ikke gir stråling . Røntgen og CT er basert på røntgenstråler, og CT gir ganske mye høyere stråledose enn et vanlig røntgenbilde. Til barn vil man gjerne velge ultralyd eller MR fremfor CT hvis man kan, men det kommer an på hva man skal undersøke og hvorfor.

   2. Willie

    Takk for oppklaring 🙂

 30. Ååhh, stakkars lille! God bedring kjære Nelia!
  Syns folk over her burde legge fra seg hele den greia med rosa-diskusjonen. Rosa er superkult! Hadde jeg knekt noe ville jeg også hatt rosa gips
  Barn velger jo selv hva de liker, noen liker biler, andre dukker.
  Hilsen ei på 21 år som er oppvokst på gård, men likevel er kjempeglad i rosa

 31. Åh stakkars lille, det kan ikke være lett å være så liten og ikke kunne forklare hvor det gjør så vondt. Så trasig at dere ikke finner årsaken altså, men håper inderlig det ordner seg med gips. Hehe utrolig søtt at det ble rosa gips da. rosa og klistremerker hjelper nok sikkert på 🙂

 32. Ann kristin

  Hei, har ikke lest om du har skrevet om hun evnt. gir utrykk for smerte ved berøring av foten. ( som er vanlig ved brudd).Visst det ikke er tilfelle så tenkte jeg med det samme på flis under foten ( løpt barbeint på treterrasse) eller voksesmerter.
  Vh Ann Kristin

 33. Cathrine

  Vår lille gutt her hjemme tråkka over i barnehagen og ville ikke gå på beinet på noen dager, hadde tydelig vondt og sa aua hele tiden, men gikk seg til med tiden 🙂 kan jo hende det har skjedd med Nelia også!
  Masse god bedring

 34. Stakkars lille. Jeg satt og leste innlegget ditt her om dagen, og tenkte på den lille jenta deres, og at det ikke er greit å se de små ha vondt. Og at det jammen ikke er helt enkelt for små barneføtter med gips på, og at jeg var så glad for at sønnen vår på tre og et halvt år ikke har opplevd noe slikt. I dag datt han skikkelig og brakk foten på fire steder og har hatt vondt vondt vondt. Håper der hjelper på snart. Så skjønner deg godt med den hjertesmerten det er når barna ikke har det bra..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

×

Open Snapchat on your phone and point the camera here.