oppskrift-onsdag: lavkarbo vegetarpizza

caroline berg eriksen oppskrift-onsdag vegetarpizza 4

Jeg har delt flere pizzaoppskrifter i løpet av årene, og mine to klare favoritter som får magen til å romle høyt uansett hvor mett jeg er, er uten tvil quattro formaggi og pizza med røket laks. Altså, disse to variantene har en helt spesiell plass i magen min og i mathjertet mitt – og jeg er ikke engang noen pizzaelsker! I dag skal jeg dele en oppskrift som seiler opp på tredje plass: vegetarpizza. Valget mitt når det gjelder lavkarbobunn faller alltid på det samme, for selv om jeg i løpet av fire-fem år har prøvd mange varianter, er det denne som er og blir best. Vel, her kommer denne ukens oppskrift-onsdag! 

caroline berg eriksen oppskrift-onsdag vegetarpizza nært


pizzabunn 

♥ 4 egg ♥ 2 ss. kremfløte ♥ 1 ts. bakepulver ♥ 3 never revet ost ♥ litt salt ♥ 2 ss. olje ♥ 4 ss. soyamel ♥ 2 ts. johannesbrødkjernemel (jbkm)

caroline berg eriksen oppskrift-onsdag vegetarpizza ingredienser bunn


slik gjør du 

Kakk eggene og tilsett fløten sammen med bakepulveret. Bruk en kjøkkenmaskin for å blande ingrediensene. Tilsett soyamel, jbkm, olje og revet ost. Smak til med salt. Bland til du får en passe tykk deig. Tilsett gjerne mer mel om du ønsker den tykkere. Hell deigen over på et stekebrett med bakepapir. Bruk en slikkepott til å smøre den utover i ønsket størrelse. Sett pizzabunnen inn i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Følg med underveis, slik at den ikke blir brent. 


ingredienser til pizzasaus 

♥ 3-4 ss. pesto ♥ 1 hvitløksfedd ♥ 100 gram fetaost ♥ 1 grønn jalapeno 

ingredienser


slik gjør du 

Du kan gjerne lage pestoen selv, men om du vil at det skal gå kjapt, anbefaler jeg å kjøpe ferdig. Pestoen fra barilla er utrolig god! Ha alle ingrediensene i en blender eller stavmikser, og bland til du får en jevn og glatt saus. 

caroline berg eriksen oppskrift-onsdag vegetarpizza 2


topping 

Smør sausen utover pizzabunnen og legg alle ingrediensene over. Jeg brukte 

caroline berg eriksen oppskrift-onsdag vegetarpizza 7

♥ squash ♥ paprika ♥ sort oliven ♥ fetaost ♥ artisjokk ♥ cashewnøtter ♥ mozzarella ♥ koriander ♥ pepper 

caroline berg eriksen oppskrift-onsdag vegetarpizza

Del squashen i så tynne skiver som mulig, fetaosten i terninger, paprika i staver og mozzarella i skiver. Artisjokkene kan legges hele på eller deles i to. Dryss over litt sort pepper og koriander, du kan med fordel vente med koriander til pizzaen er ferdigstekt. Stek den i ovnen, som fortsatt står på 200 grader, i rundt 10-15 minutter. Du bestemmer selv hvor godt stekt du ønsker at den skal være, men jeg satt vår under grillen de siste 2-3 minuttene, slik at den ble ekstra sprø på toppen. Jeg serverte litt babyspinat ved siden av også, det er kjempegodt! 

caroline berg eriksen oppskrift-onsdag vegetarpizza 6


– håper det smaker – 

26 kommentarer

  1. Camilla

    Årh nam!Denne så god ut, og så bra at den er vegetar:D Husker jeg prøvde røkelaks på pizza etter at du skrev om det, og siden har jeg lagd det ofte, så innmari godt!

    1. Caroline

      Ja, sant den er god? Den må jeg lage snart igjen, kjenner jeg 🙂

      Klem til deg, Camilla 🙂

    2. Trevligt! En sådan ska jag nog koka ihop, blir en perfekt «tv-dinner» att spisa nu när Veckans Bråck börjar på tv igen!!!
      http://nyheternasverige.se/tv-succen-veckans-brack-aterkommer-i-host/

  2. Hei! Så godt dette så ut!! Mmm pesto! 😉 dessverre får alt som er vegetar mannen min til å rynke på nesa… Liker Lars Kristian vegetarmat?

    1. Caroline

      Så synd! Du kan jo alltid prøve noen av de andre pizzavariantene :p

      Lars-Kristian er veldig åpen for ny mat, han storkoser seg hos bare grønt når vi er der også (vegetarkafeen til søsteren min) Så jeg vil absolutt si ja 🙂

      Klem!

  3. Hei Caroline og takk for nok en herlig oppskrift!
    Jeg har et tips til deg!
    http://squeezeme.se/?acr=1
    Her kan du kjøpe gjenbrukbare klemposer i mange ulike, flotte design. Klemposene er geniale til hjemmelaget mat og smoothies til de små, både når man er på farten eller hjemme!
    Ta en titt og se om dette kan være noe for deg og Nelia 🙂

    1. Caroline

      Vi har faktiskt slike allerede, med apekatt på 😀 De er genial, bruker dem ofte 🙂

      Klem!

      1. Ingunn

        Så bra! 🙂
        Det er min bror, svigerinne og to skjønne nevøer som driver foretaket, så søsteren driver med litt snikreklame! 😉
        Det har akkurat kommet inn nye design, hvis dere ønsker dere flere.
        Ha en fin dag! Klem

  4. det så utrolig godt ut!

  5. Marianne P

    Kjære Caroline, hvor er den fine marmorskål/brett/fat fra? 🙂

    1. Caroline

      De er fra h&m 🙂

  6. Ååh, tuusen takk for at du deler vegetaroppskrifter 😀 jeg setter veldig stor pris på det, virkelig. Denne skal jeg vertfall prøve! Ha en fin dag videre kjære deg. Klem <3

  7. Kristina

    Åå, bare digger bloggen din, Caroline! Du er så vakker og inspirerende, det er alltid like gøy å lese hva du har å si. Kunne du kanskje laget et innlegg der du viser ditt favoritt treningstøy /sko, flaske + utstyr? Hadde vært veldig interessant å lese om ^^

  8. Veronica

    Denne så kjempegod ut! Avokado er også supergodt på vegetarpizza! Særlig sammen med artisjokk synes jeg 🙂

  9. Hei! Prøvde blomkålbunnen din og den var overraskende god, men den ble ikke sprø. Det så jeg du skrev i kommentarfeltet også, at den ble fast, men ikke sprø. Blir denne det?

    1. Caroline

      Den blir ikke like sprø som vanlig pizzabunn, men av alle lavkarbobunner vi har forsøkt, så er det denne som gir sprøest resultat 🙂

  10. Jeg lagde glutenfri vegetarpizza på Mandagen. Utrlig godt 😀 Denne varianten fristet også! 🙂 ha en fin dag

  11. Å yum! Det så faaaarlig godt ut da 🙂

  12. Mathilde

    Hei,
    Hvilken ost brukte du siden den var vegetarisk?
    Mange oster har ikke-vegetabilsk løpe, og er derfor ikke vegetariske. 🙂

    Feks jippi, firstprice og synnøve finden er vegetariske, jarsberg og norvegia er ikke.
    Ha en fin dag!

  13. Pernille

    Endelig en vegetaroppskrift. Ser kjempegodt ut. Tusen takk:)

  14. Mathilde

    Hei,
    Hvorfor slettet du kommentaren min? Det var ikke ment som kritikk, tvert imot. Det var bare et spørsmål.

  15. Hei! Lurte på hva man kan bruke i stedet for soyamel? Da dette er noe jeg ikke tåler 🙂

  16. Da jeg har valgt å bli vegetarianer for drøyt 3 uker siden så har jeg vært på utkikk etter forskjellige oopskrift er ☺ Denne skal definitivt prøves

  17. Hei!
    Kan du bruke fiberhusk i stede for jbkm? 🙂

  18. […] og bruk dine favorittgrønnsaker på pizzaen. Det er superenkelt og veldig godt med vegetarpizza. Enten med squash, oliven, artisjokk og fetaost, eller noe annet […]

  19. Hei 🙂 Er det noe jeg kan erstatte jbkm med, da de ikke selger det i nærheten hvor jeg bor?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *