filmtips: the hundred foot journey

En gang i ny og ne liker jeg å komme med filmtips, spesielt når jeg kommer over noe som virkelig fengsler meg. Denne filmen rørte meg langt inni sjelen, den er full av følelser, ekte og troverdige karakterer og er noe av det fineste jeg har sett på lang, lang tid. Jeg gråt meg gjennom flere scener, både av frustrasjon og av glede. Handlingen er helt nydelig, stedet hvor filmen er spilt inn er helt fortryllende og skuespillerne er magiske. 


film

Familien til den talentfull kokken Hassam Kadam reiser fra India etter å ha opplevd politisk vold som tok livet av moren deres, og som førte til at familierestauranten deres brant ned. De ender opp i den lille byen Saint-Antonin-Noble-Val, hvor de på grunn av trøbbel med bilen sin, møter en nydelig ung dame, Marguerite, som tilfeldigvis også jobber som kokk. På en gåtur gjennom den lille byen, oppdager faren i familien en nedlagt bygning, som han umiddelbart mener vil være perfekt til å gjenoppstarte familierestauranten, og selv om barna mener at det vil være håpløst med Indisk mat i Frankrike, står faren på sitt og gjennomfører ideen sin. Rett over gaten for familiens nyåpnede restaurant, ligger den snobbete Michelinrestauranten til Madame Mallory, en virkelig stolt dame som håner de nyinnflyttede fra første øyeblikk.  Det viser seg selvfølgelig at Marguerite jobber som kokk hos Madame Mallory. Da familien omsider åpner restauranten, starter en personlig rivalisering, både mellom faren i familien og Madame Mallory, samt mellom Hassan og Marguerite, som egentlig hadde begynt å finne tonen. En dag går rivaliseringen for langt, men så kommer Madame Mallory opp med en løsning som endrer ting for alltid. 


Både Lars-Kristian og jeg elsket filmen, så den anbefales på det varmeste! Kanskje det er noen av dere som allerede har sett den, eller lest boken? 

23 kommentarer

 1. Åh den må jeg se! Så du den på DVD eller en annen plass på nettet?

  1. Caroline

   På dvd 🙂

 2. Johanne

  Å, denne boka har jeg lest! Den heter «En hundremeters reise». Denne filmen skal jeg se, takk for tips! Hvor så dere den, ligger den på netflix eller noe?

 3. Ingrid E

  Åh, den må jeg se! Høres helt magisk ut 🙂

 4. Hei!

  Kan du komme med flere fototips? Jeg syns dere har utviklet dere sånn på bildene. Det er ikke vanskelig å se at de er skikkelig kvalitet. Redigerer du bildene mye med tanke på sterke farger osv?

  🙂

  1. Caroline

   Tusen takk, Siri! Det kan vi sikkert få til, det ligger allerede noen ute under fototips 🙂 Endrer en del på farger og kontraster i etterkant, men det kommer helt an på utgangspunktet 🙂

 5. Gøy:) vet du om den er på netflix?

  1. Caroline

   Nei, dessverre :/ Men den koster bare 79,- hos for eks. cdon.com 🙂

 6. Så enig! Nydelig film☺️

 7. Jeg har sett den! Den er nyydelig. Hadde dilla på å lage omelett en god stund etter filmen, heh. Film om urettferdighet, mat og kjærlighet er best, rett og slett!

  1. Caroline

   Haha! Akkurat Hassan sin må jeg faktisk prøve en dag 😀

 8. Den hørtes fin ut, takk for tips! 🙂 Lyst til å se den i kveld. Vet du hvor jeg finner filmen på nett? (Har googlet,men finner ikke)

 9. Åh jag älskar att få filmtips TACK! Ska kolla på den direkt ikväll!!!

  Jag hade blivit så glad om ni vill kika in på http://www.modevarlden.se – en värld av mode, inredning och inspiration. Idag tipsar jag om barnkläder med riv i och min dotter Alexia bjuder på sötchock =)

  Kram Johanna

 10. Dette var en fantastisk filmanmeldelse!
  Beskriver en film som virker varm og engasjerende. Med flotte bilder i tillegg, er jeg «solgt». Akkurat en film å se en kveld med god mat, litt vin og stearinlys!

  1. Caroline

   Absolutt perfekt for en slik kveld 😀 Håper du fikk sett den! Og at du likte den 🙂

 11. Caroline!
  Det är kul att läsa din blogg!
  Jag har lust att ge dig en utmaning att se dokumentären -the true cost..
  Se på den och reflektera, kom gärna med förslag vart man kan handla rättvisa kläder efteråt!
  Alla kan göra skillnad och du sitter i en väldigt bra position till att nå ut till många med ett budskap.
  Hoppas du tar utmaningen før det är en fantastisk dokumentär som ger en riktig tankeväckare ☺️
  Tack!

  1. Caroline

   Tusen takk for tipset, Linda! Jeg skal sjekke det ut 🙂

 12. Den hørtes fin ut!! #vilse 🙂

  1. Caroline

   JA 😀 #måse 😉

 13. Den filmen er så koselig. Nesten litt magisk! Jeg så den med kjæresten, og vi likte den så godt at like etterpå så vi den med svigerfamilien også.

 14. tusen takk for filmtipset 🙂 hadde ikke hørt om den før, men var en veldig fin film 🙂

 15. Den filmen er så fin! Syntes det var en overraskende bra film! 🙂

 16. Jeg elsker den film! Har set den to gange, og tror snart, at jeg skal se den igen. Den spreder glæde og er bare dejlig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *