frokostfredag: sunnere, hjemmelaget sjokoladepålegg

frokostfredag sjokoladepulver 2 hoved

Happy Friday og frokostfredag! I dag skal jeg dele et tilskudd til frokostbordet som jeg så og si aldri har vært noe fan av, men dette – dette er rett og slett fantastisk: sjokoladepålegg uten tilsatt sukker, og dermed kan vi bare kalle det en sunn versjon av sjokoladepålegg. Du trenger bare noen få ingredienser og en god blender eller stavmikser, er du på vei mot et smøremykt og helt nydelig pålegg, som i tillegg til å smake helt magisk på skiva eller knekkebrødet, kan brukes i bakst eller smoothies. 

frokostfredag sjokoladepulver 5


du trenger 

♥ 5 dl. hasselnøtter ♥ 1 dl. agavesirup ♥ 3 ss. raw kakaopulver ♥ 1 dl. vann 

frokostfredag sjokoladepulver


slik gjør du 

Strø hasselnøttene på en bakeplate. Sett ovnen på 180 grader og når den har blitt varm nok, setter du inn hasselnøttene. La dem stå i 10 minutter, før du tar dem ut og lar dem avkjøles. 

frokostfredag sjokoladepulver 4

Nå trenger du enten en god blender eller en solid stavmikser, for nå skal du blende hasselnøttene til de får en kremet konsistens. Jeg holdt på i rundt 15 minutter før jeg ble fornøyd, og er nesten fortsatt støl i tommelen etter å ha holdt inne knappen i stavmikseren – haha! Men det er så verdt det! Når hasselnøttene har blitt til smør, tilsetter du agave og blander videre. Tilsett etter hvert kakaopluveret også, og mot slutten sper du på med litt og litt vann til du har fått ønsket konsistens. 

frokostfredag sjokoladepulver 3

Og så er det bare å nyte! Oppbevares i skapet, og det holder seg en liten evighet – men jeg kan love deg at det ikke vil bli stående særlig lenge 😉 

 

52 kommentarer

  1. du er så genial! Endelig kan jeg spise sjokoladepålegg med god samvittighet. Mulig jeg må sette lås på krukka, da det er flere sjokoladeelskere i huset, hehe 🙂

    Forresten, får man kjøpt sirupen i vanlig matvarebutikk?

    Håper du får en kjempefin dag i dag!
    Klem fra meg <3
    http://sofiemortensen.com

    1. Caroline

      Jeg kjøper den på helsekosten 🙂 Håper du også får en kjempefin dag 🙂 Og helg!

      Klem!

      1. Monika

        Er ikke agave usunt? Jeg har lest David Schreiber sin bok «Anticancer» (Anbefales på det sterkeste!), og der står det like mye negativt om agave som sukker. Begge har lik effekt på kreftceller- de tilfører dem næring.

      2. Lars-Kristian

        At sukker fra kosten tilfører kreftceller næring er en sannhet med store modifikasjoner… Kreftceller blir tilført sukker uansett hvilke mengder man spiser i kosten. Kreftceller kan også forbrenne både fett og proteiner. Det er derfor ikke noe grunnlag for å si at man øker sjansen for å bli frisk fra kreft om man kutter det ut.

        Men isolert sett så er det ikke veldig stor forskjell fra honning og sukker. Førstnevnte er litt søtere, og da kan man bruke mindre mengder.

  2. Har ærlig talt aldri vært noen fan av sjokoladepålegg, men det der ser jo godt ut 🙂 håper vare stavmikseren min kan håndtere hasselnøttene 😀
    Hvor får man kjøpt glasset du har pålegget på? Tusen takk for inspirasjonen!
    Ha en finfin fredag og riktig god helg 😀

    1. Caroline

      Om den er solid, så kan den nok det 🙂 Har nettopp kjøpt en ny fra kitchen aid, og den er helt utrolig bra! 🙂

      God helg til deg også 🙂

      Klem!

  3. Det så utrolig godt ut! Skal prøves! Men hva heter kakaopulvere du bruker?

    1. Caroline

      Jeg bruker et fra helsekosten, økosjokolade økologisk sjokoladepulver, står det på pakken 🙂

      1. Tusen takk for hjelpen!:)

      2. Kamilla

        Kan man bruke kakaopulver fra Freia? Slik man bruker til baking? Det står 100% kakao på pakken..

      3. Monica

        Vet du noe om kaloriinnholdet sammenlignet med andre sjokoladepålegg? 🙂

  4. Hei Caroline! Først må jeg bare si at du kle superfin med ny sveis! Så lurte jeg på(du vet jo så mye om sånt)kan man bruke StimulashFusion med extensions på? Mine egne vipper er svært tynne, korte og få, så de trenger å bli styrket. Har du evt andre tips? Tusen takk, ha en flotters helg☀️Nina

    1. Caroline

      Tusen takk, Nina 🙂 Det vet jeg ikke, dessverre :/ Mitt tips er heller å ta en pause fra vippeextensions 🙂

      Klem til deg og god helg 🙂

      1. Henriette

        Vet ikke med akkurat det serumet du snakker om, men jeg brukte et annet serum hele perioden jeg hadde vippeextensions for å opprettholde mine egne 🙂 Funkte veldig bra! Så lenge produktet ikke har olje i seg går det bra.

  5. Synes du burde oppgi at oppskriften kommer fra Ella woodward sin blogg….

    1. Caroline

      Jeg har fått oppskriften av søsteren min 🙂 Pleier å oppgi kilder og linke til dem når jeg har «tatt» en oppskrift fra et sted 🙂

      1. Viktoria

        http://deliciouslyella.com/video-healthy-nutella/ Link til video av oppskriften fra bloggen til Ella W. for dem som vil se det, kan jo være kjekt, selv om oppskriften er enkel da 🙂

    2. Altså denne oppskriften har jeg hatt liggende hjemme i flere år – så tror nok ikke det er kun EN person i hele verden som kan den og at man burde referere til henne hver gang man skal bruke den 😛

  6. Det så skikkelig godt ut 🙂 Det må jeg prøve. Guttungen er ganske glad I sjokoladepålegg, men jeg kan jo ikke fore ham med det hele tiden 🙂 Haha

  7. Hei Caroline! (Denne trengs ikke å publiseres ut i kommentarfeltet. Personlig henvendelse til Caroline)

    Jeg lurer på om du ville være interessert i å donere et auksjonsobjekt til P3aksjonen i år? P3aksjonen foregår fra 15-18 oktober, og er det litt yngre lillesøstra til TV-aksjonen. Vi samler inn penger til samme mål – og i år er det Regnskogfondet. P3aksjonen er en 100 timer lang radiosending fra et glassstudio midt i Trondhieim sentrum som streames direkte på NRK.no og som går på tv på NRK3 gjennom uka, og på NRK1 på selve tv-aksjons-søndagen. Programledere i år er blant annet Ronny og Silje fra P3morgen.

    Vi samler inn penger via låtønsker på SMS, men også ved hjelp av auksjonen vår. Her har vi tidligere hatt stor suksess med å auksjonere vekk alt fra Toyotaen til Magdi, til lunsjer med stortingspolitikere og rappellering med Petter Stordalen.

    Har du noe du kunne tenke deg å donere til oss som kunne hjulpet oss med å samle inn en slump penger til Regnskogfondet? Vi merker at opplevelser er noe folk er veldig interessert i – så for eksempel en PT-time med Caroline Berg Eriksen hadde vært en drøm 🙂 Da tror jeg du hadde samla inn mye penger for Regnskogfondet. Men vi setter pris på alt mulig 🙂

    Her kan du se høydepunkter fra P3aksjonen i fjor: http://p3.no/p3aksjonen-2014/

    Hva tror du?

    Mvh.
    Maria Lindberg
    NRKP3 Tyholt
    Redaksjonsleder nett
    Tlf: 41511920
    maria.laila.lindberg@nrk.no

  8. Oi, den her bør alle småbarns foreldre prøve! Ihvertfall om man pleier å kjøpe sjokolade pålegg 😉 Såååå mye bedre variant enn sukker bombene fra butikken!

    1. Caroline

      Ja, så absolutt 🙂

  9. Åååh nam! Dette skal jeg prøve ut, tusen takk for tips 😀 Så fristende bilder!

  10. Hvor har du kjøpt det nydelige glasset og kaffekoppen?

    1. Caroline

      Kaffekoppen var en gave fra en venninne, og jeg er ikke sikker :/ Under den står det trend design. Glasset er fra Miss Etiole 🙂

  11. Det ser skikkelig godt ut, må absolutt prøves ut 😀

    Makeup, Beauty & Fashion

  12. åhh, det så kjempegodt ut! Er det en mailadresse jeg kan kontakte deg på? Har noen spørsmål! 🙂

  13. Forslag til hva en kan bruke istedenfor hasselnøtter? Allergisk :/

  14. Kristin

    Det er vel ikke helt sant at den ikke er tilsatt sukker. Da all søtning som honing/sirup osv kategoriseres som sukker/tilsatt sukker

  15. Katrine

    Hei Caroline!
    Jeg har sett du har skrevet at du er glad i peanøttsmør og mandelsmør, men har du smakt hasselnøttsmør? Riste hasselnøtter i ovnen i 12-15 minutter og kjør i blenderen sånn som her. Og med godt salt i – herlighet! Det er så sinnsykt godt. Og mens maskinen går så lukter det konfekt, nam nam!
    Ha en nydelig helg! 🙂

    1. Katrine

      Glemte å skrive at skallet må fjernes, synes ikke det smaker like godt med det i 🙂 men det er lett å ta av når nøttene er ristet

  16. Mmm, det der har jeg sett oppskrift på for lenge siden og hatt planer om å lage. Det skal jeg jammen lage til helgen 🙂 Du er så flink Caroline Håper helgen din blir fin! 🙂

  17. Så deilig! Du er god til å få det til Jeg pleier å lage sjokoladepålegg av ristede hasselnøtter, sukkerfri mørk sjokolade (Cavalier), litt salt, litt Yaconsirup og den nye Fibersirupen (Variant Gold) fra Funksjonell mat. Må nesten prøve din variant. Food prosessor er forresten mye bedre enn blender, ingen såre tomler her☺️

  18. Katrine

    Hvilken blender/stavmikser bruker du?

  19. Den er jo ikke sukkerfri når det er sirup i den. Men absolutt mye bedre enn sjokoladepålegget man får kjøpt på butikken 🙂

  20. Benedicte

    Aldri vært noe fan av sjokokadepålegg, men kanskje jeg kan lage til mannen hehehe..

    Apropo frokost. Disse er amazing http://lyngstadernaering.no/2013/09/29/havregryn-cottage-cheese-lapper-low-fodmap/ Spiser de nesten hver dag hehe…

  21. Hei! De siste par ukene, og for så vidt lengre enn det også, så har det som regel kun vært 2 inlegg på bloggen per dag. Er det et bevisst valg fra din side og endring av «strategi», at regel ikke lenger skal være 3 inlegg om dagen, men heller 2?

    1. Ingvild

      Tror Caroline skrev et innlegg om dette for en tid tilbake, eller i alle fall nevnte det i et innlegg 🙂 Hadde noe med at hun har studier i tillegg til jobb og mammarollen, noe som gjør at det i en tid kanskje vil være ekstra mye å gjøre. Men dette får jo bloggen igjen for kvalitetsmessig, når hun er ferdig med PT-studiet 🙂

  22. Hvordan redigeringsprogram er det du bruker, og hvordan redigerer du bildene dine?
    De er så utrolig nydelige, og hele instagram feeden din er driiiit fin 🙂

  23. Så utrolig godt det så ut! Men lurer på en ting, er det 2,5 eller 5 desiliter hasselnøtter?
    I den norske oppskriften står det 5, og i den engelske 2,5:)
    Stor klem<3

  24. Therese skoglie

    Jeg skjønner ikke hvorfor du er så redd får sukker , ingen friske mennesker tar skade av litt sukker Spesielt ikke en som trener og er så aktiv som deg…

    1. Caroline

      Jeg er ikke redd for sukker, men jeg vil begrense inntaket av det bare 🙂

  25. Det så godt ut! Må prøves:) jeg så på en snap om at N har fått nye klær og sko, de skoene var veldig fine, kan jeg spørre om hvor du har fått tak i de? Tror de hadde passet på min snuppe også:-p ha en fin kveld!

  26. Hei! 🙂 jeg bare lurte på du har kjøpt det utrolig fine speile med krom ramme på som henger bak sofaen? 🙂 det var rett og slett rålekkert! 🙂

  27. Agave actually spikes your blood sugar more than regular sugar or even honey… I’ll substitute it with Swerve.

    1. Lars-Kristian Eriksen

      No, it’s actually the complete opposite. Agave spikes your blood sugar levels much less than sugar because of it’s high fructose content and relative low glucose content.

  28. Er det ikke hasselnøtter, så er det løk.. Det er 2 kjipe ingredienser å være allergisk mot :p 🙁

  29. Kristine Ithilien

    Har veldig lyst å lage sånt nå som jeg har begynt på lchf, men lurer på om jeg kan bruke fiber sirup istedet for agavesirup – for det er vel store mengder karbohydrater i agavesirup etter det jeg finner ut. Noen som vet? 🙂

    1. Caroline

      Det kan du fint gjøre 🙂

  30. Hei, kan man bruke honning istedenfor agavesirup? 🙂

  31. jannicke

    I blender låser det seg. Får ikke det til og bli smør? Har kitcn aid sin blender. Tips? Vi lager dette. Men føler ikke eg får det helt til,siden e ikke får det til smør? Kor er de fine hjerteskålene dine kjøpt?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

×

Open Snapchat on your phone and point the camera here.