oppskrift-onsdag: balsamicokremet laks

oppskriftonsdag balsamicokremet laks 5

Denne retten er kremet, god på smak og går unna på 20 minutter – og raskt og godt er alltid velkommen i en hektisk hverdag, eller hva? De fleste målene her er tatt litt på slumpen, for når jeg lager nye retter så smaker jeg meg alltid til underveis, og jeg husker ikke helt nøyaktig hvor mye jeg brukte av det ene eller det andre, men dette skal stemme ganske greit 😉 Uansett! Kos deg med matlagingen, og smak deg gjerne litt frem du også! 

oppskriftonsdag balsamicokremet laks 7


du trenger 

oppskriftonsdag balsamicokremet laks

♥ 2 pakker miniasparges ♥ 6 gulrøtter ♥ 4 laksefileter uten skinn og bein ♥ 2 ss. honning ♥ 2 ss. kremet balsamico ♥ 1 pakke cherrytomater ♥ 4 ss. sesamfrø ♥ 4 ss. rømme ♥ salt + pepper ♥ 1 hvitløk 

oppskriftonsdag balsamicokremet laks 2


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Ha litt olje i en ildfast form, og legg oppi hvitløksfeddene. Disse stekes i rundt 20 minutter, så du rekker å gjøre klart selve måltidet i mellomtiden.

oppskriftonsdag balsamicokremet laks 3

Del gulrøttene i små, tynne staver. Bland sammen honning, balsamico, rømme og pepper. Del fiskefiletene i terninger, og ha godt med smør i en stekepanne. Stek fisken sammen med noe av rømmeblandingen, men la det være nok igjen til grønnsakene. Smak til med litt salt og bland inn en passe mengde sesamfrø. Stek fisken i 3-4 minutter på medium varme, husk at den ikke må steke for lenge, fisk blir fort tørt, og det er ikke godt! 

oppskriftonsdag balsamicokremet laks 4

Ha fisken over i en bolle, og klargjør stekepannen for en ny runde. Denne gangen smelter du også smør, men tilsetter grønnsakene, resten av rømmeblandingen og litt salt. 

oppskriftonsdag balsamicokremet laks 6

Grønnsakene skal være gjennomstekte, så ha dem i pannen i rundt 10 minutter. Vend inn fisken helt på slutten, og server sammen med hvitløksfedd. Mmm! 

oppskriftonsdag balsamicokremet laks 5

– håper det smaker – 

15 kommentarer

 1. Åh, har et stykke salmalaks i kjøleskapet vi ikke fikk brukt i helga – og jeg orket ikke tanken på å lage sushi med den. Det er så omstendelig en jobb syns jeg.. men var TOTALT blottet for ideer! Og jeg har helt noia for kjedelige hverdagsmiddager! Men nå vet jeg hva jeg skal bruke den til 😉 Mmm, elsker bakt hvitløk 🙂
  Ha en nydelig dag <3

  1. Caroline

   Å, det gjør jeg også! Får jo aldri nok :O 🙂 Håper du liker dette!

   Klem 🙂

 2. Silje Kristine

  Hei! Nytt skolesemester er igang og jeg driver å leter etter sunne, enkle og raske middager. Hvor henter du oppskrifter/inspirasjon fra?
  Og har du forslag til hva man evt kunne bytta ut balsamico med i denne retten?
  Ha en fortsatt fin dag ♥

  1. Caroline

   Jeg lager mye mat bare ved å kjøpe ingredienser og prøve meg litt frem 🙂 Ellers søker jeg på pinterest for eks. Der er det jo et hav av muligheter 🙂 Av norske nettsteder har du jo både matprat, godfisk og andre gode portaler for oppskrifter 🙂

 3. Så syyykt godt ut! Blir nok den til middag idag for jeg hakke tid til å lage mat. Hehe #superbusy

 4. Undrende

  Hei, Caroline. Jeg la igjen en kommentar her for noen dager som var langt, langt over streken. Jeg beklager så mye, skjønner ikke hva som gikk av meg 🙁 Selvfølgelig tenker dere dere om og vet hva som er best for Nelia. Jeg la meg opp i noe som jeg ikke har noe med. Ville bare si et stort unnskyld.

 5. Hei igjen! Spurte deg tidligere om den rosa genseren til søte Nelia – den med hare. Kan ikke finne den på nettet. Vet du hvor jeg kan jeg bestille den? Setter stor pris på svar!

 6. Rebekka

  Hei Caroline denne maten så bare kjempe god ut, har lyst til å prøve selv. Men det jeg lurte på var om det går ann å bruke vanlig balsamico eddik? Eller er det noe spesielt med kremet balsamico? Gleder meg til å prøve! Takk for at du er så inspirerende på mange måter! Klem <3

 7. Du er så flink! Dette skal eg prøve:)
  Men forresten, på forrige innlegg skreiv du at du åt noko med vanilje og mango osv, er det vaniljekesam du pleier å bruke? 🙂 eg driv å lager smoothier til ettåringen min, etter inspirasjon frå nettopp deg men usikker på kva søtning eg skal bruke? Berre frukt og bær vert gjerne litt surt, men er usikker på om stevia/vanilje/is kan brukes til ettåring? Vil sjølvsagt ha det sunnest mulig 🙂 Elles andre tips til kva eg kan hive oppi?
  Beundrer deg sånn for din kreativitet!
  Klem

 8. Tonje Aspevik

  Hei:) Dette er kanskje noe uvanelig å spør om. Men jeg har lett etter Designer Remix kåpa panda i olivengrønn over alt, uten hell i (min størrelse.) Når jeg søkte på google kom det opp noen bilder fra bloggen din. Jeg bare lurte på om du kanskje var interessert i å selge den til meg? Kjempe rart spørsmål å få kanskje, hehe. Men tenkte enten får jeg et ja, nei eller ikke noe svar i det hele tatt. Hilsen Tonje Aspevik 🙂

 9. Kristine

  Er en dame på 45 som plutselig har blitt «hektet» på bloggen din. Du er en nydelig jente, og ser at du har mange fine oppskrifter. Prøvde meg på laksen din i går, fantastisk godt og sundt. Falt også i smak hos min 15 årige sønn med diabetes. Ser at du har mange, gode oppskrifter, og delte den med flere på jobben som hadde dette til middag i går. Enkle oppskrifter som er lett å få til. Jeg kommer til å følge mer med på deg!!

  1. Caroline

   Så koselig å høre! Velkommen skal du være <3 😀

 10. Heisann.

  Jeg er på jakt etter et tallerkenstativ, og ser at du har et fint et på kjøkkenbenken din. Hvor har du fått tak i det? Flott blogg forresten. 🙂

  1. Caroline

   Det er gammelt, men jeg tror det er fra Kremmerhuset 🙂

   Tusen takk 🙂

 11. Guttemamma

  Til kremet laks: Kanskje dumme spørsmål, men skal man skrelle hvitløken før baking? Og kan man bytte ut rømmen med noe melkefritt, f.eks iMat Fraiche (havrebasert)? Kanskje ikke du kan svare på siste spørsmålet, men kanskje noen lesere kan? Sønnen min har melkeallergi, men elsker laks! Og mye av det andre på menyen ville han likt godt! 17 mnd, men liker skikkelig mat 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *