sommervibber i brevik

brevik carolinebergeriksen fineste

God morgen til deg! Vi hadde en så fin dag i Brevik i går, blåskjell i solen, trilletur og iskrem etterpå. Jeg har savnet spontanturer som denne i sommer! 


brevik carolinebergeriksen natur

brevik carolinebergeriksen lars-kristian nelia vogn stokke

brevik carolinebergeriksennatur utsikt

brevik carolinebergeriksen blåskjell aioli

brevik carolinebergeriksen tøysejente

brevik carolinebergeriksen blåskjell

brevik carolinebergeriksen mamma nelia iskrem

brevik carolinebergeriksen blomster

brevik carolinebergeriksen pappa nelia utsikt

brevik carolinebergeriksen trilletur

brevik carolinebergeriksen pappa nelia

brevik carolinebergeriksen oversikt


På vei hjem tok vi en avgjørelse om å kjøre innom legevakten. Nelia falt og slo seg i barnehagen på fredag, og har nektet å gå på foten siden. Det er ingen merker eller andre ting som tilsier at det er noe galt, og vi har snakket med lege som mente vi kunne vente, men jeg har ikke klart å roe meg ned. Stakkar, hun er så preget av det og vil ikke sette foten i gulvet engang. Så da ble det et kjekt 3-timers opphold på legevakten som avslutning på lørdagdskvelden, og etter røntgenbilder og undersøkelser, fant de fortsatt ingenting, så vi får bare ta tiden til hjelp. Hun er tilbake på krabbestadiet igjen, og det er så frustrerende, både for henne og for oss. Vi kjøpte med oss pizza fra Peppes på vei hjem som belønning for de kjedelige timene, før vi stupte i seng alle sammen. Nå krysser jeg alt jeg har for at hun snart blir bedre  Stakkar lille! 

Håper deres søndag blir fin, og at dere er friske og raske 🙂 Vi sees senere! 

37 kommentarer

 1. såå herlige bilder – skikkelig sommerstemning! Hvilket objektiv bruker dere?
  god bedring til lille – håper det kommer seg fort !

  1. Caroline

   Tusen takk 😀 Jeg brukte for det meste 50 mm 🙂

 2. Ni ser ut att ha det så himla mysigt. Jag är en bloggföljare från Sverige, tycker att din blogg är underbar med alla fina bilder på dig och din lilla familj.
  Ha det fint!
  MVH Sarah

  1. Caroline

   Det er så hyggelig å høre, Sara! Tusen takk 🙂

 3. Huff, god bedring til Nelia <3

  Kanskje hun er redd for at det fortsatt er vondt? Samme som når man har gått og haltet lenge så halter man etter at det er bra fordi man tror det er vondt å gå vanlig. Ikke helt det samme, men mini her elska å skli sklier, men så slo han seg en gang og nå vil han ikke skli lenger og sier at det er AU!

  1. Caroline

   Ingen forbedring i dag 🙁 Vi har plastret hele fremsiden av leggen, så får håpe det kan gjøre litt magi 😉

   Klem!

 4. Hei. Synd å lese om Nelia som har slått seg! Min gutt slo seg i foten og for ca 1år siden å da husker jeg at han heller ikke ville gå.. Men legene fant ingenting. Gikk 2 uker ca før han begynte å gå igjen på foten, men nå er alt fint 🙂
  God bedring til lille søte Nelia 🙂

  1. Caroline

   2 uker? Uff, stakkar 🙁 Tusen takk! 🙂

 5. Tack för att du besökte min blogg, vad kul att du gillade den! 🙂

 6. Hei! Pleier aldri å kommentere på blogger, men gjør et unntak nå. Vær obs på benet til datteren din. Nevøen min skled og slo benet sitt; tilsynelatende uskyldig- men han nektet å gå på det. Absolutt nektet, selv om legen mente det ikke var skadet og at foreldrene burde «lokke»han til å gå på det.
  Det måtte til TRE besøk på legevakta før de fant ut at det faktisk var brudd. Det viste seg at det var et brudd i knoklelens vekstskive (epiolytisk brudd),som måtte gipses. Det kan skje hos barn som vokser og har et umodent og uferdig skjelett. Så dersom hun fremdeles nekter å gå/stå på benet ville jeg ikke slått meg helt til ro i første omgang.
  Sier dette absolutt ikke for å skremme, håper at alt er i orden nå, men ville bare gi en heads-up, ettersom det tydeligvis kan være vanskelig å oppdage. Lykke til! Hilsen sykepleier.

  1. Caroline

   Tusen takk for tips, Kiki! 🙂 Leit å høre at det måtte så mye til!

 7. Jeanette

  så fine bilder!

 8. Så herlige bilder! Stakkars lille, søte Nelia!

 9. For en fantastisk fin lørdag det har vært, sånn vær messing ihvertfall! Håper det går bedre med benet til Nelia, da har dere ihvertfall tatt røntgen og sjekka opp beinet hennes, godt det ikke var brekt! Snart løper hun rundt igjen 🙂 Ha en fin søndag 🙂

  1. Caroline

   Og det gleder jeg meg til! Det er vondt å se på at hun bare krabber og tar seg til beinet, stakkar 🙁

   Klem!

 10. Dette skriver eg ikkje for å skremme på noen måte.
  Jr her i huset ramlet og slo seg da han var 15 mnd og nektet
  etterpå å trø på foten, ingenting viste på rønken da heller, men etter en uke
  fikk me tlf fra sykehuset at de hadde alikevel oppdaget en brudd i det ene
  leggbeinet. Det var tynt som et hår og var nesten umulig å se med det blåtte øye.
  Eneste me skulle gjøre var å ta det med ro og la han krype hvis han klarte det,
  men det ble til at han satt i ro for det meste i ca 3 uker og så var det
  full fres igjen 🙂

 11. Camilla

  Så ut som en kjempefin tur! 🙂 Krysser fingrene for at Nelia kommer seg og at hun bare er litt smånervøs for å bruke foten sin. Barn er litt egne i blant, hihi. En venninne av meg hadde et par uker der hun nektet å bruke sin høyre hånd. Så hun virket ‘lam’ fra skulderen og ned, helt til hun plutselig tok den i bruk igjen. 🙂 Legen fant ingenting hos henne heller. Hel

 12. Ser ut som dere hadde en koselig dag i sola! Stakkars lille Nelia, håper det snart går over <3

  Lurte på om du hadde noe godt å anbefale fra Peppes? Alt dere spiser ser så utrolig godt ut, å vi ender alltid opp med å spise det samme kjedelige vær gang vi er der..

  Ha en fin dag videre <3

 13. Heisann!
  fant disse søte skoene på eBay, og tenkte på deg og Nelia med EN gang! Hihi:D syns de var så herlig, og lik de du har:)

  http://www.ebay.com/itm/Pageant-Babies-Kids-Girls-Birthday-Party-Causal-Strappy-Rivet-Stud-Shoes-/171478137259?var=&hash=item27ece4b9ab

  mvh Sandra

 14. Du har så utrolig fine hvite tenner!! Hva slags tannbleking vil du anbefale å kjøpe på nettet som ikke er alt for dyr?:)

  1. Caroline

   Takk 😀 Jeg bruker smilelab nesten daglig for tiden 🙂

 15. tobarnsmor

  Bra dere sjekker opp. Gutten min knekte ha si da han var 1 1/2. Legen mente det ikke var noe brudd. Men jeg slo meg aldri i ro med det får han nektet og bruke handa si. Etter 4 dager fikk jeg på røntgen med han, og der såg de bruddet med en gang. Så det ble gips i 3 uker.

 16. God bedring! Hvis det ikke gir seg, prøv kiropraktor. Kan skyldes spenninger som har oppstått pga fallet eller fordi hun «kompenserer» i etterkant. I hoftene gor eksempel. Leste nettopp om en med et barn som haltet lenge, hvor spenninger var årsaken. Startet også med fall.

 17. Helene Blokkum

  Huff, stakkars Nelia! Håper foten hennes snart blir bedre.
  Stor go bedring-klem fra Helene<3

 18. Huff! God bedring til Nelia <3

  1. Caroline

   Tuusen takk <3

 19. Henriette

  Jeg opplevde det samme da jeg var liten, etter å ha tråkket på en veps. Jeg husker det selvfølgelig ikke selv, men har hørt historien en million ganger 😉 tråkket på en veps i syden og assosierte derfor å gå med noe vondt – tok visstnok flere uker før jeg gikk igjen. Satser på at det går bedre med Nelia snart!

 20. Åh, så deilig med blåskjell! Visste ikke at de hadde det på Sjøloftet (?). Pleier alltid å bestille pizzaen der som visst skal være en av landets beste. Mihi!

  1. Caroline

   Jo, og de var SÅ GODE :O

 21. Så fint det var der. Skikkelig sommerstemning. Ordentlig norsk sommerstemning er virkelig en ting jeg har savnet denne sommeren. 🙁

  Så leit med Nelia. Det er så vondt når de slår seg. Vår lille satte foten fast i døra. Jeg har aldri hørt ham grate så sårt før i mitt liv. Han er ikke så veldig skvetten av seg når det kommer til å slå seg. Det er stort sett bare «AUU» og ta seg til det stedet han slo seg – og så le og tusle videre. Men da han satte foten i døra, da kjente jeg det i hjerterota altså… Han haltet godt på foten i et par dager, men det gav seg det også… 🙂 God bedring til lille 🙂

 22. Undrende

  Stakkars Nelia! God bedring til henne. Jeg kan ikke annet enn å tenke hvordan jeg selv hadde ønsket det om det var jeg som hadde blitt skadet på noen måte. Folk er jo forskjellige, men jeg tror jeg ville hatt lyst til å bestemme selv om så mange fremmede skulle vite om det eller ei. Denne muligheten gir du ikke Nelia med å publisere dette innlegget. Kanskje bryr hun seg ikke det døyt om alle bildene som ligger tilgjengelige for alle som vil se når hun blir stor nok til å forstå dette selv, men det er også en mulighet at hun ikke synes det er noe kjekt. De bildene og den informasjonen som ligger tilgjengelig om henne og hennes utvikling ligger der, og kan vanskelig fjernes. Jeg håper dere tar en ny runde på å vurdere om og eventuelt hvor mye Nelia skal eksponeres. Håper også dere tenker over at selv om mange ikke bryr seg om det ligger bilder av dem på nett, så er det også dem som ikke ønsker det. Ved å publisere så mange bilder av henne, føler jeg at dere sender et signal om at det er greit å publisere bilder av barn som ikke har mulighet til å gi sitt samtykke. Du er et forbilde, Caroline, og folk kan komme til å tenke at siden «Fotballfrue» gjør det, så kan jeg også. Jeg kunne ha skrevet at dette ikke er ment som kritikk, men innerst inne vet jeg at det ikke er helt sant. Jeg har vel mine tanker om hva jeg hadde ønsket, men siden vi mennesker er forskjellige, er det kanskje ikke det riktige for dere. Men som foreldre vet dere uansett hva som er best for deres barn, og må få gjøre ting på deres måte. Jeg ville bare si litt om mine tanker omkring temaet. Ønsker dere alt godt, og fortsatt god bedring til lille Nelia.

  1. Caroline

   Hvor mye vet du om Nelias utvikling? Sannsynligvis svært lite, kanskje ingenting. Det er en grunn til at jeg ikke forteller noe om Nelias utvikling, det er fordi jeg ikke ønsker at at foreldre skal sammenligne deres barn med henne, ettersom det er stor variasjon fra barn til barn. Jeg får ofte spørsmål om hvor mye hun prater, hvilke ord hun sier, når hun begynte å gå, krabbe, få tenner.. Slike ting har jeg unngått å skrive om, nettopp fordi jeg ikke ønsker sammenligning. Det at hun har skadet beinet sitt i barnehagen, ser jeg ikke på som en avsløring. Det sier ingenting om hennes utvikling, og dette har vi snakket om før innlegget blir publisert. Jeg publiserer aldri noe om henne som ikke er gjennomtenkt, det virker som du trekker den konklusjonen, og det syne sjeg er synd. Sosiale medier er i stadig vekst og innen hun er voksen nok til å bestemme selv, er det antageligvis enda større. Vi / jeg ser derfor ingen problemer med å legge ut delikate bilder av henne i de settingene vi gjør. Dette er en avgjørelse vi har tatt som foreldre, fordi vi fant ut at det var den beste avgjørelsen etter at vi opplevde mye ubehagelig styr fordi vi faktisk valgte å skjule henne de første fem månedene av livet hennes.

   1. Veldig fint svar Caroline, det må da være måte på problematisering!

 23. Gratulerer med nok en forside for «DetNye» , gledes til å se bildene! Stylingen virker kjempe stilig! Jeg bare lurer, har «DetNye» ene rett på å bruke deg som modell siden dere har et samarbeid i blandt? Sammenligner ofte din bloggstatus med svenske Kenza og hun figurerer for langt flere kampanjer og magasin forsider. Er dette noe du bevisst sier nei til pga livssituasjon med barn osv. eller? Hadde vært kult å se deg i en større kampanjen for ett eller annet:)

 24. dear caroline, please tell me which part of the city i can see in your photos? this place is so beautiful that even makes me want to go visit it one day when i’ll be back in your motherland. 😉 hope that you’ll answer.

  1. The city in the pictures is the little summer- and ice cream town Brevik in Porsgrunn city. It has tiny and sweet streets, its nearby the ocean, has a great restaurant called «Sjøloftet» which has the worlds best pizza, and of course; 4 ice cream bars! 😀

 25. Hei, hei Caroline:-) Vet ikke om jenta di er blitt bra i foten igjen nå, men jeg ville bare fortelle at når gutten min var 2 år klarte han å sparke foten/hælen i badegulvet. Han også begynte å krabbe igjen og ville ikke tråkke på foten. Jeg tok han til legen og de valgte å ta et røntgenbilde. Det viste ikke noe brudd men når de presset på foten fikk han veldig vondt. De valgte da å gipse foten og da klarte han å gå på den. Virket som at det hjalp med støtte. Nå to år etter har han av og til perioder der han får vondt for å tråkke på foten, men hvis han bruker sko/tøfler går det bra. Så om hun ikke er bedre enda ville jeg spurt om å få prøve gips. God bedring til lille jenta di ♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *