et must til barnehagestart: navnelapper

hoved

Nå har Nelia vært barnehagebarn i over et halvt år allerede, og da hun startet på nyåret, var det mye nytt å sette seg inn i og ikke minst nye ting hun hadde behov for. Med alt det som skulle være med og bli igjen i barnehagen, har vi vært veldig lykkelige for at vi valgte å merke alt med navnelapper. Hun har enda ikke mistet en eneste ting *bankibordet* Men så har jeg vært ganske nazi på merkingen også 😉 

f

Vi har brukt både strykefrie navnelapper og strykelapper via askeladden navnelapper. Der har de gode priser, god kvalitet og ikke minst et helt utrolig nydelig design med et hav av valg – alt fra farger og motiv, til teksttype og tekstfarge. Vi har valgt både klassiske strykelapper og strykefrie navnelapperDe strykefrie navnelappene sitter på absolutt alt, klær og sko inkludert. De tåler 60 grader i vaskemaskin, tørketrommel, oppvaskmaskin, ovnstemperaturer og de tåler kulde. 


a_1

– blomster og prinsesser – 

b


Disse som kommer i sort-hvitt er strykelapper, de er kjempefine å stryke inni klærne, som for eksempel i regndressen, tykke sokker og luer, vinterdress, halser og klær generelt som ikke har merkelapp. Du kan altså bruke strykefrie navnelapper på klær også, men da må de festes på merkelappen eller vaskelappen inni plagget, mens strykelappene kan strykes på plass hvor som helst. 

d


Klikk deg inn HER for å sjekke ut alle de forskjellige motivene og fargene de har 🙂 

34 kommentarer

 1. Hei Caroline, elske den nye haarfargen din, den kler du kjempegodt. Hvilken farge ( evt nr ) er det ?

 2. Merkingen kommer nok ikke bare deg til nytte. Jeg elsket foreldre som merker klærne (og tingene) til barna sine 🙂 Så bra at du følger ordentlig opp!

  Hilsen tidligere barnehageassistent

 3. Hei Caroline:) jeg har lagt om kostholdet til lchf og kjenner etter bare noen dager at magen er bedre og jeg føler meg generelt bedre. Det eneste som plager meg er at treningen føles så mye tyngre! Jeg presterer ikke like godt og dette er demotiverende. Kan du huske om du hadde det slik i begynnelsen når du la om kosten? Vil det gå over? Er helt grusomt å løpe feks.. Mye tregere enn vanlig :-/

 4. veeldig nyttig! Tusen takk! 😉

 5. Sjekk navnetrykk.no og deres «Leti labeliron». Aldri mer oppvarming og styr med strykejern.
  Veldig genialt! Anbefales varmt!

 6. Anniken

  Et godt tips i fht de lappene man stryker på, bruk rettetang 🙂 Kjapt og enkelt!

 7. Flott! Merking av alle klær og eiendeler er utrolig viktig i barnehagen!! Det gjør jobben så mye enklere for oss som jobber der, og det blir betydelig mindre sjanse for at ting forsvinner.

 8. Har du noen andre tips til barnehagestart? Har to som skal starte om 2 uker (og jeg gruer meg:-/
  Første gang jeg leverer noen i barnehage… Hva er absolutt must å ha anskaffet seg og huske på?
  Navnelapper har jeg alt ordnet (men det er også det eneste…)

 9. Obs obs obs: Du har glemt å sensurere hele nummeret deres på en av lappene!

  1. Caroline

   Takk for at du sa ifra! 🙂

 10. Bruker også navnelappene som dere bruker, men opplever desverre at de ikke er så holdbare som de lover. Finner lapper som er falt av klærne både i vaskemaskin og tørketrommel, og noen ganger bare halve lappen igjen på plagget. Er visst på tide for meg å bytte leverandør :/

 11. Martine

  Du fikser ikke en aldri så liten rabattkode da? 😉

 12. Vi er ganske nazi på merkingen er også, og bruker alltid askeladden. Som lærer i småskolen selv er jeg så takknemlig for foreldre som merker klær, sko og ting ordentlig!

 13. Et tips er å bruke rettetang i stedet for strykejern på de strykelappene. Mye raskere 🙂

  1. Caroline

   Takk for tips, det var lurt 🙂

 14. Hei Caroline 🙂

  Hva er grunnen til at du blander jobb i forbindelse med Nelia? Du tjener penger på Nelia. Syntes ikke du at det blir feil ?

  Det er ikke ment som kritikk så håper du ikke misforstår.

  1. Caroline

   Jobben min, altså bloggen, handler jo om livet mitt og da er det både vanskelig og unaturlig å unngå at Nelia blir en del av det. At vi indirekte tjener penger på at vi har Nelia ser jeg ikke noe stort problem med 🙂 Vi sparer jo penger til henne, og har også gjort det slik at det vi har av inntekt på bloggen i forbindelse med henne får hun en større del av.

   1. Hei!:) bare sånn at du vet det så er det veldig vanskelig å se at det står annonse i den firkanten øverst i innlegget, spesielt om du leser bloggen din via mobilen. Måtte nesten lete litt etter den, da jeg ble usikker. Ikke ment som noe kritikk, bare en liten heads up!:)

   2. ANONYM

    Men nå har jo DU sagt ved flere anledninger at du ikke liker at leserne har tanker og meninger om deg, du, dere som foreldre. Og du har også sagt at dette ikke skulle bli en privat mammablogg,
    Selv har du jo skrevet i komentarfeltet at du er mektig lei og begynner og bli skikkelig irritert på folk som kommenterer rundt Nelia.
    Greit at derre sparer panger til henne, men spørs jo hvor gøy det blir når hun er tenåring og se at nettet er fult av bla bikini bilder av mammaen sin. I tilegg til at dere har lagt ut utrolig mye bilder osv.

    Jeg hadde i hvertfall ikke vært så happy hvis foreldrene mine var klistret på nettet i bikini og hele norge viste hva jeg hadde gjort så og si HVER dag siden jeg hadde blitt født. Ikke særlig gøy tror jeg, men det er nå min mening.

    Og til Caroline politiet 🙂 Dere trenger ikke starte en hekse jakt for dette er ikke ment på noen stygg måte.
    Jeg bare mener at det kan være lurt og huske på hva man sier / skriver så ikke det kommert tilbake på deg,
    sånn som når man er norges mest leste blogg, er det jo klart folk husker hva bloggeren sier og skriver 😉 😉

   3. Caroline

    Det har jeg ikke sagt, anonym 🙂 Jeg synes det er hyggelig at folk kommenterer Nelia, bare det gjøres på en ordentlig måte og at det ikke spekuleres om ting man ikke har noe grunnlag for å spekulere i.

    At Lars-Kristian og jeg er de vi er, dvs. offentlige personer, er en del av livet vårt. Sånn er det jo bare på både godt og vondt. Jeg ser ikke helt hvorfor Nelia skulle ta noe skade av det du beskriver.

    Ellers er jo premissene du legger til grunn for kommentaren helt bak mål, og da blir det litt vanskelig å imøtegå kritikken. Jeg har aldri for eksempel lagt ut i detalj hva Nelia gjør hver eneste dag.

   4. ANONYM

    Den kommentaren jeg siktet til var da det var noen som påpekte at de syntest det virket som N så sine farmor og farfar litt eller mye skjeldnere enn dine foreldre.
    Jeg husker ikke 100 % alt men jeg husker at du ble veldig i forsvar posisjon ( noe jeg også skjønner )
    Men da husker jeg at du sa at du var mektig lei av at andre hadde meninger om N og livet hennes.
    Det var litt det jeg mente med at hvis du ikke vil at vi leserne skal forme meninger om datteren din både på godt og vondt så er det jo litt dumt og blogge om hun da alle har en eller annen form for mening 🙂

    Jeg tror ikke jeg skrev at hun vil ta noen skade av det for det mener jeg overhode ikke,
    mulig du missforstod meg litt på det siste, jeg bare satte meg inn i en hypotetisk tanke på om «hva om mine foreldre» var som dere, jeg mener sånn type kjendis, blogger osv.
    Haha kjenner at jeg nesten ler meg i hjel av og tenke på «min mamma» på en blogg 😛
    Samtidig har jeg også stor forståelse for at dere er stolte og ønsker og vise henne frem, er bare så synd at barn ikke har egen stemme når det kommer til ofesielle bilder av de. Det gjelder jo alle typer barn som mennesker poster på til og med facebook for eks.
    Men jeg ser faktisk hva du mener med kritikken min for når jeg leser på nytt høres jeg faktisk frekkere ut enn ment. og beklager det 🙂 Var ikke meningen og være frekk i det hele tatt da hehe 🙂

   5. Vanskelig og unaturlig?

    Det er jo ikke uten grunn at kjendiser stort sett skjermer barna fra media. Virker ikke som om det er kjempevanskelig for dem akkurat, og at jevnlig eksponering av barna oftest skjer blant bloggere – så fort man finner ut at man kan tjene penger på dét også.

    Dere har virkelig gjort helomvending hva gjelder skjerme kontra å (over)eksponere.

   6. Caroline

    Jeg driver en blogg som i stor grad handler om livet mitt, Heidi. Det blir dermed svært unaturlig for meg å skjerme henne. Det er annerledes om du er musiker, sanger, skuespiller eller tv-kjendis uten en blogg som du oppdaterer hver dag, med bilder fra livet ditt.

    Hvor mange innlegg er Nelia med på der penger ikke er en del av innlegget, kontra innlegg som er annonse? Dersom du ser etter, er det ikke vanskelig å finne ut.

    Jeg klarte fint å tjene penger før Nelia kom, så det handler ikke om å tjene penger. Det at du trekker denne konklusjonen synes jeg er veldig trist, og det viser i tillegg at du ikke kjenner meg og mine verdier overhodet.

 15. Jeg går for god og gammeldags markeringstusj;-)

 16. Jeg merker ALT! Allikevel så har det faktisk utrolig nok, I tillegg til randome sokker etc, forsvunnet en LEKEDRESS!? Det er diverse matbokser som er blitt borte også. Og EN sko… Det skulle jo ikke være nødvendig. Småting gjør ikke så mye med lekedressen var ganske dyr og kjedelig å matte kjøpe ny, og skoen var litt surt å miste selv om den holdt på å bli for liten. :-/

 17. Hei Caroline 🙂
  Har et spørsmål til deg, på ingen måte ment som kritikk, vil bare høre din mening om saken, og hvordan dere opplever dette nå som dere har barn i barnehage. Flere i min nære familie arbeidier i barnehage, og jeg selv omgås med små barn, og har lagt merke til at barn i stadig yngre alder blir oppmerksomme på klær og utseende. Ikke bare på hva de selv har på, men hva barna rundt seg går med og eier. Har opplevd at barn helt ned i 3(!)-års alderen har kommentert og kritisert andres antrekk i bursdagsselskap fordi det ikke var «innafor» i følge denne lille jenta.
  Er dette en problemstilling dere har lagt merke til? Mulig Nelia fortsatt er litt ung, men kanskje det er fremtredende i barnehagen hun går i? Føler du ikke at du bidrar til å skape dette presset og disse tankene hos små barn når du fremstiller Nelia på denne måten?
  Som sagt, ikke ment som kritikk, er kun oppriktig nysgjerrig på dette her! Synes både Nelia og disse navnelappene var helskjønne, og koser meg mens jeg leser om deg og dine! Ha en fin dag 🙂

 18. Hei:) Hvor ofte er Nelia i barnehagen?? 😀

  1. Caroline

   Stort sett hver dag 🙂

 19. Hei! Ser på bilde nr 3 at nr på flasken kun mangler første siffer! ikke vanskelig å gjette seg til nummeret da. Vet ikke om dere så det, iom at dere har fjernet flere siffer på resten av lappene. Ha en fin uke!

  1. Caroline

   Det første sifferet, og de to siste er fjernet på det bildet du sikter til 😉 Sifrene er bare stokket om.

 20. Hei hei, ville vært konge om du kunne skrive en liten guide til hva man bør ha av utstyr og sånt til barna når de begynner i barnehage! Virker som om du gjør mye research og er flink til å planlegge ting 🙂

 21. Susanne

  Jeg gikk inn på kommentarfeltet fordi jeg håpet at noen hadde spurt om hvor den nydelige sekken er kjøpt? 🙂 Dessverre var det veldig mange andre negative kommentarer som lå her. Det er heldigvis ingen fasit på hva som er gode foreldre og dårlige foreldre. Så syns du skal gjøre det du mener er best for din datter så får alle disse skeptikerne bry seg om sitt eget liv. Ha en super dag! Nå nærmer det seg helg med stormskritt 🙂

 22. Er helt enig med Susanne!!! At mange av dere orker å bruker krefter på kritikk!!! Om flere sv dere ikke hadde likt å bli eksponert av deres foreldre er greit men jeg føler ikke at Nelia blir negativt eksponert av sine foreldre!! Jeg har kun sett bilder og informasjon av henne som jeg føler ingen hadde hatt Imot at offentligheten fikk vite når de kommer opp i voksen alder.
  Men tilbake til hva jeg egentlig lurte på; hvor er sekken og matboksen kjøpt!

  1. Caroline

   Sekken var en julegave til Nelia fra tante, den ble kjøpt på nett eller på en butikk i Fredrikstad, husker ikke hva hun sa :/ Men merket er beckmann 🙂 Matboksen er fra Green Gate, den kjøpte jeg faktisk for mange år siden 🙂

   Klem!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *