frokostfredag: cashew and almond yoghurt

b

Nå er det altfor lenge siden forrige frokostfredag, og siden sist har jeg rukket å få en ny frokostfavoritt: cashew- og mandelyoughurt. Denne oppskriften fant jeg hos Deliciously Ella, en helt magisk side med utrolig mye god mat og matinspirasjon! 

c

Det er egentlig ikke mye som minner om yoghurt bortsett fra konsistensen i denne retten, så jeg vil heller kalle det en slags kald nøttegrøt, men uavhengig av navnet, er det utrolig godt og en ganske perfekt start på dagen etter en svett treningsøkt 🙂

Legg gjerne nøttene i vann dagen i forveien, de skal nemlig bli værende der i rundt 4 timer. 


du trenger 

♥ 1.5 dl. mandler ♥ 1.5 dl. cashewnøtter ♥ 2 dl. dadler uten stein ♥ 2 ss. kanel ♥ 3 dl. vann 

a


slik gjør du 

Legg cashewnøttene og mandlene i vann, og la dem ligge slik i 3-4 timer. Legg gjerne dadlene i vann også, da moses de mye lettere. De trenger ikke å ligge lenger enn 15 minutter. Klem vannet av nøttene og dadlene og bland alt sammen i en blender. Du kan også bruke en stavmikser, det krever bare litt mer tid og gjerne et kjøkkenhåndkle også, for å unngå at du spruter ned absolutt alt rundt deg 😉 

Bland alle ingrediensene til det blir en glatt masse, og spe på med litt og litt vann til yoghurten får den konsistensen du ønsker. 

d_1

Toppes med akkurat hva du vil, jeg har brukt en granola mamma har her på hytta, samt jordbær. Hjemme foretrekker jeg hjemmelaget granola, litt forskjellige bær og kokosflak. Oppbevar resten i kjøleskapet, dette er nok til 2-3 porsjoner, avhengig av hvor mye du liker å spise. 

– håper det smaker – 

29 kommentarer

 1. Nam! Gleder meg til å teste:)

 2. Ser godt ut og skal absolutt prøves. Vedr. mandler, så skal de alltid bløtlegges i minst 8 timer. Dette pga fytinsyren i disse, som hemmer opptakelsen av viktige mineraler, bla. magnesium, kalsium og jern. Cashewnøtter kan klare seg med 3-4 timer. 🙂

 3. Mmm, det både så og hørtes utrolig godt ut!! Veldig delikate og fine bilder også 🙂

  1. Caroline

   Tusen takk 😀 Håper det smaker!

   Klem 🙂

 4. Må bare få lov til å berømme snapene til LK, de er hysterisk morsomme og lite selvhøytidelige! Jeg ler meg skakk av alle de morsomme påfunnene hans:D Men, og dette er jo ikke hans feil, men det var litt unødvendig å legge ut den kommentaren om xxx xxx. Dette gjaldt innsendte navneforslag til «skjelettmannen.» Jeg skjønner jo at det ikke var han som kom med dette forslaget, men han burde ha sensurert den. Jeg synes xxx xxx har vært gjennom nok i det siste, og dette var ren og skjær mobbing. :/

  1. Lars-Kristian

   Hyggelig at du synes det, Stine 😀 Jeg ler en del selv også når jeg lager de :p

   Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det. Jeg la faktisk ikke merke til det når jeg re-snappa den snappen. Jeg har sensurert kommentaren din også så det ikke kommer frem 🙂

   1. Hvordan re-snapper man egentlig? 😀 Det er jo mega høvelig for snapchat kjendiser men hadde vært kult å kunne videresendt selv 😛

 5. Hei! Hva slags blender og stavmixer har du? Mine er ubrukelige dersom det ikke er rikelig med væske i blandingen. Men tenkte nå å anskaffe den/de du har (såfremt du er fornøyd med de), slik at jeg kan få til både å følge og benytte oppskriftene dine.

  1. Caroline

   Hjemme bruker jeg en blender fra kitchen aid og en stavmikser vi har kjøpt på clas ohlson, sistnevnte er utrolig dårlig, så vi trenger en ny :p Kitchen aiden er helt super! Hadde en stavmikser fra philips før, og den var veldig bra.

   Til dette brukte jeg bare en stavmikser som ligger på hytta, usikker på hvilket merke det er, me detn var veldig solid 🙂

 6. Jaaaaaaaaa! Endelig noe som ligner yoghurt! Tusen takk for oppskrift Caroline 🙂

  1. Caroline

   Håper du liker det, det smaker helt himmelsk! 🙂

 7. Caroline how often wash your hair? Every day?

  1. Caroline

   Nooo, 2 times a week 🙂

 8. MaritaS

  Det smakte ja! Overraskende godt- takk for at du deler oppskrift:) Jeg toppet med hjemmelaga musli/nøttefrøblanding som er bløtlagt og stekt, litt rørte jordbær uten sukker og noen bringebær:) Mmmmm!
  God helg til dere! 😀

  1. Caroline

   Helt nydelig! Allerede en favoritt hos Nelia også 🙂 Mmm, sitter og nyter nå begge to 🙂 God helg <3

 9. Monica M. B.

  Hei! Hvor er duken og kruset fra? Forkjærlighet til det maritime. :o) ;o)

  Mvh.
  Monica M. B.

  1. Caroline

   Det er et kjøkkenhåndkle, men det er såpass gammelt at mamma ikke husker hvor det er fra 🙁

 10. Det så veldig godt ut, og jeg må absolutt prøve denne oppskriften en gang! Selv om jeg vet det bare blir til meg, da min bedre halvdel ikke er særlig glad i mandler! Hvor lenge tror du det kan oppbevares i kjøleskap?
  http://www.livetsbilder.com

  1. Caroline

   Det er jeg faktisk usikker på :/ Nøtter har jo relativt lang holdbarhet, men det kan jo hende det endres når de blir malt i stykker?

   1. På bloggen med originaloppskriften skriver Ella at den er holdbar minst 3 dager i kjøleskap. – Oppskriften høres god og mettende ut. – Selv utviklet jeg dessverre cashewallergi etter å ha spist raw-mat med cashewnøtter med jevne mellomrom en tid, så jeg får ikke prøvd den. 🙁

 11. Katrine

  Hei Caroline!

  Nå som du utdanner deg til PT lurer jeg på om jeg kan spørre deg om litt råd.
  Jeg har hørt om dette programmet «curvesworkout» – har du noen formening om det og vet du hva det går ut på?
  Bekjente av bekjente ser ut til å ha hatt veldig fin fremgang med det, men det koster over 4000 i måneden og det er nærmest umulig for meg som student.. Det kjennes også litt dyrt i og med at det jo er meg selv som må gjøre hovedjobben 😉 4000 for oppfølgning på epost høres litt for mye ut rett og slett :/
  Jeg har en normal kropp i størrelse 36/38, men er av typen «pæreformet» så alt det overflødige samler seg i hoftene og lårene mine. Jeg vil bare stramme opp det jeg har og gå litt ned i fettmasse. Jeg forstår det slik at curves fokuserer nesten utelukkende på styrketrening, og hva tenker du om det, du som jogger så mye? Er styrketrening en god måte å redusere omkretsen på låra mine på? Og er det da snakk om veldig få repetisjoner med veldig tunge vekter, eller mange repetisjoner med kroppsvekt? Jeg har alltid syntes det er vanskelig å forstå.
  Jeg føler også at de periodene jeg har trent styrke har lårene vokst i øyene på meg. Målebåndet viser som regel litt mer, og jeg skjønner ikke helt at jeg øker i volum når jeg allerede har en del muskler der, men også et lag med fett. Kan forskjellige kroppstyper reagere ulikt, og at jeg faktisk bygger store, tykke muskler ganske lett?

  Dette ble litt rotete, men konkret så lurer jeg altså på:
  – hva mener du om curves workout?
  – hva anbefaler du for en som vil stramme opp og få mindre lår
  – er det mulig at enkelte kroppstyper bygger store lårmuskler veldig fort, eller er dette bare fett?

  Jeg skjønner selvfølgelig at du ikke kan rådføre meg uten å ha sett meg osv 🙂 Jeg er voksen og tar dine tips med fult egenansvar, men jeg hadde blitt veldig takknemlig for noen råd som kan sparke i gang motivasjonen min!
  Klem!

 12. Ser at du trenger en ny stavmikser, kan virkelig anbefale Bamix sin. Den er helt fantastisk!

 13. Hei Caroline! Ser lenger opp her at du vasker håret to ganger i uken. Blir det ikke fett eller luktende av svette mtp at du trener såpass ofte? Jeg prøver selv og ikke vaske håret altfor ofte, men jeg føler jeg MÅ etter hver treningsøkt, så da blir det jo hver dag/annenhver dag… Hva er hemmeligheten din, hva slags produkter bruker du? :O

 14. Hadde verken cashewnøtter eller fire timer på meg, men tok like deler mandler og kokosmelk pluss litt sukrinmelis, og kjørte det i blenderen ganske så lenge. Det ble kjempegodt! Men smakte mer kakedeig enn yoghurt, da:)

 15. mhh så veldig god ut – skal prøve ut 🙂

  Trenger ikke å legge cashew i bløt siden de allerede er både dampet og stekt for å få frøet ut av det giftige skallet den er beskyttet med når det henger på treet. Cashew er ikke en nøtt men et frø som vokser ut av en frukt, om du ikke har sett den anbefaler jeg å kikke på den, den vokser så utrolig annerledes enn alt annet jeg har sett

  /Cat

 16. Hvordan får du bildene dine SÅ lyse og fine, samtidig så vanvittig klare??

 17. Rebecca

  Hei! Dette ser kjempegodt ut 🙂 Er dette en lavkarbo-oppskrift? Og er generelt alle oppskriftene dine det? Ha en fin kommende helg 🙂

  1. Caroline

   De aller fleste oppskriftene mine er relativt moderat lavkarbo, men det varierer litt. Denne kan fint inngå i et moderat lavkarbo-kosthold, men det er kanskje litt for mye sukker i dadlene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *