oppskrift-onsdag: enkel fiskesuppe

hoved33

I forrige uke kom Danmarkturen min i veien for oppskrift-onsdag, så jeg kjenner at jeg har savnet å dele enkle, men gode oppskrifter med dere! Denne gangen byr jeg på en fiskesuppe som er helt nydelig på smak, men som er veldig enkel å lage. Fiskesuppe kan kokkeleres på veldig mange måter, og aller best blir den om du bruker litt tid på den, koker egen kraft og har i enda litt mer enn fisk, kanskje blåskjell og ferske reker. Men oppskrift-onsdag skal gjerne handle om den enkle hverdagsmaten som ikke tar så lang tid, så i dag får dere oppskriften på en enkel, deilig og kremet fiskesuppe. 

fiskesuppe caroline berg eriksen enkel kremet


til 3-4 personer 

♥ 200 g laksefilet ♥ 200 g torskefilet ♥ 1 rødløk ♥ 2 fedd hvitløk ♥ sitron ♥ 2 gulrøtter ♥ 100 g kålrot ♥ 150 g stangselleri 

caroline berg eriksen fiskesuppe

♥ 1 purre ♥ 1/2 fennikel ♥ 1.5 dl. tørr hvitvin ♥ 4 dl. kremfløte ♥ 2.5 dl. fiskekraft ♥ salt + pepper ♥ frisk dill ♥ smør til steking 


slik gjør du 

fiskesuppe slik gjør du

Del alle grønnsakene i passe store biter. Ha godt med smør i en panne, og stek alle grønnsakene på medium varme i 2-3 minutter. Press over litt sitron, krydre med salt og pepper, og strø over hakket hvitløk. Stek alt i rundt 1 minutt til, og ha deretter de stekte grønnsakene over i en kjele. Tilsett all væsken og la det småkoke til suppen får en passe konsistens. Du kan gjerne bruke jevner om du synes den blir litt tynn. Jeg brukte litt johannesbrødkjernemel, men vær forsiktig med bruken av det, det skal veldig lite til før suppen tykner.

fiskesuppe caroline berg eriksen oppskrift-onsdag

Ha godt med dill over suppen og rør. Tilsett fiskebitene mot slutten, de trenger bare å trekke i et par minutter før servering. Mmmm 🙂 

– håper det smaker – 

13 kommentarer

 1. Hei Caroline,
  Takk for at du alltid deler saa mye fin inspirasjon! Det er ikke saa ofte jeg legger igjen kommentarer, men aa klikke gjennom de siste inleggene paa bloggen din er alltid en fin start paa dagen :- )

  Jeg fikk et lite tips sist gang jeg var hos fiskehandleren: Hvis du skal servere en fiskesuppe til mange kan du dele opp fisken i biter og legge den paa et stekebrett i ovnen i noen minutter. Naar du skal servere fordeler du bare bitene i porsjonskaaler og 0ser varm suppe over, saa faar alle like mye fisk og det ser veldig delikat ut.

  Dette er nok et tips som er ment for fest heller en til hverdags, men lurt var det iallefall. Gleder meg til aa pr0ve suppen din!

 2. Charlotte Nathalie

  Mener du stangselleri, som på bildet, eller sellerirot som i teksten?

  1. Caroline

   Stangselleri 🙂

 3. Elly-K. Jebelli

  Gleder meg til å prøve! Det så skikkelig enkelt ut! Har fått dilla på sjømat nå i sommer.

 4. Bilde og tekst er ikke helt enig her. Stangselleri eller sellerirot?

 5. Suppen så deilig ut, men det gjør jo all maten du steller til 🙂 Fint retroservise også.

  1. Caroline

   Tusen takk! Det ble veldig godt 🙂

 6. Den så skikkelig god ut. Jeg er så glad I fisk men superallergisk mot skalldyr, så ofte kan jeg ikke spise fiskesuppe når jeg ikke har laget den selv og vet det ikke er skalldyr I den. 🙁

 7. Suppen ser kjempegod ut! Jeg lurte også på hva bestikket heter? Det likte jeg veldig godt 🙂

 8. Fiskesuppe er bare SÅ godt! Lenge siden jeg har spist det nå , så skal prøve oppskriften din 😀

 9. Takk for tipset! God hverdags indpirasjon. Prøver meg på denne til 4 små og 4 store i dag. Bytter ut hvit fisk med fiskeboller siden ungene «ikke liker» fisk.

 10. Ida Emilie

  Denne suppen var kjempe god! Måtte lage den til mamma i går, og det ble en suksess 😀 Blir å lage denne suppen flere ganger. Anbefales på det varmeste.

 11. Ida Marie

  Hei
  Kan du være så snill og fortelle hvor gullbestikket er fra? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *