kjoletips til deg som skal i bryllup i sommer

Juli, august og september er gjerne høysesong for bryllup, så dersom du skal være gjest til et par som skal gi hverandre sitt ja i sommer, håper jeg du kan få noen tips til hva du kan ha på deg i dette innlegget ♥ 

Jeg synes selv det kan være en utfordring å finne en passende kjole for en slik anledning, for ettersom du gjerne deltar fra tidlig morgen til sent på kveld og kanskje natt, er det en fordel å finne en kjole som du trives i, som er komfortabel og som egner seg i både kirken, under middag og til fest. I tillegg er det kleskoder å forholde seg til, og her har jeg bare et tips: følg det som står oppgitt på invitasjonen. Her er en forklaring på de forskjellige kleskodene. 


de forskjellige kleskodene 

mørk dress vol 2

(annonselenker) 1. rare london 2. nly one 3. won hundred 4. h&m 5. elise ryan 6. mango 

mørk dress: dette er den dresskoden som er minst streng, men du skal likevel pynte deg. For mannen innebærer dette selvfølgelig å bære en mørk dress, mens kvinnen kan bruke både kort og lang kjole. Hun kan også velge et todelt antrekk, for eksempel en drakt med enten skjørt, eller penbukser. 

pent

(annonselenker) 1. vila 2. j. lindeberg 3. zetterberg couture 4. h&m 5. h&m 6. h&m

pent: her kan du være litt avslappet, men du skal likevel være pyntet. Menn skal ikke gå i korte bukser, men kan fint ha en annen penbukse enn dressbukser. For damene gjelder mye av det samme som under mørk dress. 

smoking vol 2

(annonselenke) 1. tibi 2. nly eve 3. jarlo 4. closet 5. inwear 

smoking: her skal mennene selvsagt bære smoking. Sort eller mørk blå med sorte eller hvite bukseseler og lakksko. Selskapsuniform for de militære kan også brukes her. Kvinnen skal bruke en lang aftenkjole, eller hun kan gå for en litt kortere festvariant. 

galla

1. tfnc 2. b young 3. little mistress 4. zetterberg couture 5. sisters point 

galla: alle menn skal bære kjole & hvitt, eller uniform. Kvinnen skal matche mannen med en lang aftenkjole. Bunad kan du bruke her. 


Spør gjerne bruden dersom du vil gå i en kjole som er for eksempel dusrosa, rød eller sort. Både rødt og sort var veldig fy, fy en gang i tiden, men med årene er dette farger som er mer og mer akseptert i bryllup. Du kan fint bruke sort kjole, og dersom du faller for en med en rolig, rød farge, er det ingenting i veien for at du kan gå med den. Velg likevel ikke å kombinere de to fargene, det kan fort bli ganske dramatisk. 

Ellers bør du tenke på at dette er brudeparets dag, og det er de som skal være i fokus. Har du en sentral rolle i bryllupet, som brudepike eller forlover, kan det være fint å samkjøre fargene på dine klær med de andre som også har sentrale roller – men dette har sikkert bruden styr på allerede 😉 

42 kommentarer

 1. Prøver meg igjen jeg 😉 :
  Hei, Caroline (og evt. Lars Kristian).

  Jeg har et spørsmål som har ingenting med innlegget å gjøre, men prøver meg likevel 😉 Jeg skal ha en løpetest med treneren min, der jeg skal løpe lengst mulig på en gitt tid (ikke lenge, rundt 15-20 min). Og da lurer jeg: hvilken metode ville dere ha brukt, om målet kun var å løpe lengst mulig? 🙂 Jeg veksler mellom ulike metoder når jeg jogger, men har helt ærlig aldri vektlagt antall km så mye, så jeg er usikker på om jeg f.eks. bør kjøre intervaller, eller f.eks. holde en jevn hastighet?

  1. Caroline

   Hei 🙂

   Hvis du skal ha en slik test ville jeg trent så spesifikt som mulig. Dvs. at jeg ville trent på å løpe 15- 20 min så fort jeg kunne, og kanskje gjort dette to – tre ganger slik at hver økt ble ca. 40 – 60 minutt.

 2. Bunad kan du bruke uansett!

 3. Skal ikke du i bryllup i sommer? Eller husker jeg feil?

  1. Caroline

   Nei, jeg skal ikke i bryllup 🙂

   1. Åja, trodde venninnen din Charlotte skulle det 🙂

 4. Ann Kristin

  Bunad er aldri feil….Enig med att en må kle seg i noe en trives i …

 5. Ah dette tok meg rett tilbake til planleggingen av mitt eget bryllup for noen år siden 😉 fine sommerlige kjoler!

 6. Kan du ikke gi noen gode ideer til skovalg som passer til de forskellige kategorier, skal i bryllup, har kjole men mangler sko 🙂

 7. Camilla

  Flott innlegg!

  Du føler deg kanskje ferdig med temaet bryllup, men hadde det vært mulig å ønske seg et bryllupsinsirasjonsinnlegg en gang? Er alltid hyggelig å lese om enten man skal i ilden eller ikke Flere og flere velger høst- eller vinterbryllup for eksempel, så kanskje det kunne vært et koselig innlegg i høstmørket ❤️

  1. Caroline

   Absolutt! Jeg elsker bryllups, så det skal jeg notere meg 🙂

   Klem!

 8. Madelen

  Er det en skrivefeil under kategorien galla? «Alle menn skal bære kjole og hvitt»…

  Veldig inspirerende innlegg 🙂 ha en fortsatt fin kveld og god sommer til dere alle!

  1. Caroline

   Neida, det heter kjole og hvitt 🙂

 9. Solveig

  Hei.
  Jeg har en korallrød, lang kjole, men er usikker på om det blir litt too much.. Hva syns du?
  Det er snakk om denne: http://nelly.com/no/kl%C3%A6r-til-kvinner/kl%C3%A6r/festkjoler/elise-ryan-555/lace-insert-side-slit-maxi-dress-555382-1776/

  1. Kanskje du skal spørre bruden istedenfor Caroline 😉

   (Hadde det vært mitt bryllup ville jeg sagt kjør på.
   Jeg ser ikke noe galt med den, men det gjør kanskje andre 😉 )

  2. Caroline

   Jeg synes du kan gå med den 🙂 Kjempefin kjole 🙂

  3. Man bør ikke bære hvitt, svart, rødt (vanlig rød) eller lilla i bryllup, hvis man skal følge etiketten til punkt og prikke.
   Hvitt kan man i enkelte tilfeller slippe unna med, hvis det er kort/veldig enkelt eller mønster.

  4. Solveig

   Kjenner ikke bruden så alt for godt, men kan jo alltids spørre henne 🙂 takk for svar!

 10. Åå, jeg skal i bryllup neste sommer! Er også forlover! Fant verdens fineste kjole sammen med bruden på paleet i Oslo 🙂

  1. Caroline

   Å, så gøy 🙂 Lykke til med oppgaven 🙂

 11. Også kvinnene kan bruke uniform selvfølgelig. Det er ikke lengre bare menn som har militæruniform

 12. Madelen

  Hvorfor slette kommentarer som er hyggelige? Det skjønner ikke jeg …

 13. kristine

  Er det ikke litt skummelt å bruke de kjolene med de lyseste fargene? Jeg har selv en beige kjole, men tør ikke bruke den.. Eller hva tror du?

  1. Caroline

   Jeg ville spurt bruden 🙂 Det er ikke alle som synes at det gjør noe, mens andre føler det motsatte 🙂

 14. Er ikke hvit fy fy? har dessverre aldri vært i bryllup

 15. Hei:)
  Kjole 4 under «Smoking», hvor finner jeg denne? Søkte på Closet, men denne finner jeg ikke:)

 16. Har du noen tips til hva man kan ha på seg i et bryllup i varmen i Florida? 🙂
  Ingen kleskode, annet enn at bruden ikke ønsker at man skal bære helsort, helrødt eller lang hvit kjole. Kan altså ha hvit kjole, men da kort.
  Jeg tenker jo at det må være en litt sommerlig kjole, og jeg ønsker den skal være fin, men samtidig laidback. Og hva med matchende kjole til mor og datter på 6? 🙂

 17. Hei! Har snoket litt rundt på bloggen din for å finne igjen innleggene om jogging med barnevogn:) finner ikke alt igjen så spør her: når begynte du å jogge med Nelia i vognen? Med min sønn begynte jeg ikke før han kom over i sportsdel. pga hard fødsel og sykehusinnleggelse var jeg ikke i form til det før.. Nå venter jeg tvillinger i starten av aug og vil gjerne komme i gang med småjogg raskere enn sist håper jeg:) har du noen «kilder» på når det er okei å starte? Evt tips/råd?:) ser du har begynt mens hun fremdeles brukte bag:)

 18. KamillaM

  Hei Caroline! Spør igjen jeg, siden du ikke har svart meg i tidligere innlegg.
  Jeg har et spørsmål angående Intuition shaveren du bruker. Jeg har lenge brukt denne selv, men har ikke mottatt refil på mange måneder – tror vi snakker rundt 6 mnd. Jeg prøvde å gå inn på hjemmesiden for å bestille på nytt, men får bare opp error. Jeg må derfor høre om du har mottatt noe refil den siste tiden, eller om du vet om firma er lagt ned? Jeg har prøvd å lete rundt på nettet, men finner ingen ting på det … Veldig kjedelig …

  1. Caroline

   Hei 🙂

   Siden deres fungerer helt fint hos meg. Prøv å gå inn via linken i innlegget mitt: http://carolinebergeriksen.no/2015/05/31/mitt-feriemust-for-glatte-legger/

   Har du betalt for refill?

 19. Hei! Synes opphøyd rose bestikket dere har er så utrolig flott, og skal begynne å samle på bestikk selv nå. Men siden opphøyd rose er så dyrt, tenker jeg å velge noe Hardangerbestikk. Har allerede nesten fullt service av noe liknende som dere har. Så, jeg lurer på, hvilket hardangerbestikk ville du ha valgt? 🙂

  Ha en fin kveld, og en fortsatt god sommer! 😀

 20. Dette innlegget hadde du også i 2012. Helt identisk vil jeg påstå. Du skriver om dress og mørk dress. Jeg vil påstå at det er en viss forskjell på formiddagsbryllup og bryllup på ettermiddagen. Det er også et godt tips å spørre bruden og å lese seg opp på skikk og bruk. Man skal hverken være overpyntet eller underpyntet for brudens skyld.

  1. Caroline

   Det er ikke identisk, da kjolene ikke er de samme og ei heller innleggets innledning 🙂 Det som er identisk, er måten jeg har bygget det opp på, samt de forskjellige kleskodene. Men det er kanskje ikke så rart, ettersom en kleskode er nettopp det?

 21. Fint med en sånn guide, men ville aldri gått i rød, sort eller hvit (lys beige) kjole!

 22. Har du link til den rosa kjolen på nr 5 fra sisters point? Håper på svar, finner den ikke :/

 23. Benedicte

  Er ikke juni også høysesong for bryllup?

  1. Caroline

   Ettersom juni har vært, så jeg tenkte jo å ta for meg de månedene vi er i og har foran oss 🙂 Det er jo litt sent å handle kjole til et bryllup som har vært :/ Men det er absolutt en høysesong det også 🙂

   1. Benedicte

    Sånnsett ja 😀

 24. Takk for tips, Caroline! Skal i bryllup i september 🙂

 25. Benedikte

  Så mange gode tips! Supert for meg som skal i mitt alle første bryllup 😀 Har et spørsmål: Skal man helst gå med «duse» farger? er det fyfy å gå med en kjole med veldig sterk farge? Tenker feks på en sterk grønnfarge 🙂 Håper du svarer:))

 26. Ønsker veldig gjerne litt inspo til høstbryllup. Skal i bryllup i oktober og vet ikke helt hva jeg skal gå med.. Det er mange korall, gul, lyseblå lange kjoler på butikkene nå som jeg ikke føler passer helt, tenkte på noe som heller er kne-kort i mørkeblått, grønt eller rust-brun farge, med svart tjukk strømpebukse? Eller hva syns du? Kan tross alt være litt kjølig.. Har ikke bunad heller, så ingen bakup 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *