oppskrift-onsdag: kyllingburger med lavkarbofocaccia

caroline berg eriksen oppskrift-onsdag lchf focaccia burger kylling hoved

Endelig oppskrift-onsdag igjen, denne retten er helt magisk! Jeg får vann i munnen av å bare skrive dette, så jeg håper flere av dere vil teste ut kyllingburgeren min sammen med et helt nydelig focacciabrød. Jeg hadde lyst på begge deler og slo det like gjerne sammen til en burger, og det er virkelig noe av det lureste jeg kunne gjort! Nelia elsket dette like mye som oss, så dersom du har småbarn i hus, er det ingen grunn til å ikke la dem spise det samme som dere 🙂 

caroline berg eriksen oppskrift-onsdag lchf focaccia burger kylling ferdig

lavkarbofocaccia – du trenger 

♥ 3 egg ♥ 75 gram philadelphiaost ♥ 1/2 dl. fløte ♥ 2 dl. sesamfrø ♥ 1 ss. fiberhusk ♥ 1 ts. bakepulver ♥ 1 ts. salt ♥ olivenolje ♥ havsalt ♥ frisk timian, rosmarin eller oregano ♥ oliven ♥ soltørkede tomater ♥ revet parmesanost 

caroline berg eriksen oppskrift-onsdag lchf focaccia burger kylling ingredienser


slik gjør du

Mal sesamfrøene i en blender. Tilsett deretter egg, philadelphia, fløte, bakepulver og salt, og bland godt. Til å blande dette brukte jeg bare blenderen min fra kitchenaid, du trenger ikke å bytte redskap for å fortsette. Tilsett etter hvert fiberhusken og bland videre. Hakk opp oliven og soltørket tomat, og tilsett ønsket mengde til deigen. Jeg har litt revet parmesan i selve deigen også, det blir veldig godt når brødet serveres varmt. 

caroline berg eriksen oppskrift-onsdag lchf focaccia burger kylling ingredienser brød

Hell den ferdige deigen over i en smurt brødform. Jeg smører den bare godt med meierismør. Topp med litt olivenolje og ønsket krydder, soltørket tomat, oliven og revet parmesan. Stekes i forvarmet ovn på 175 grader i ca. 40 minutter. 


kyllingburger – du trenger 

♥ 1 pakke kyllingkjøttdeig ♥ 1 egg ♥ 2 vårløk ♥ 2 hvitløksfedd ♥ salt ♥ pepper 

caroline berg eriksen oppskrift-onsdag lchf focaccia burger kylling ingredienser burger


slik gjør du 

Ha kjøttdeigen i en bolle, bland inn egg, salt og pepper. Rør godt. Hakk hvitløksfeddene og del vårløken opp i passe biter. Bland sammen og form ønsket størrelse av deigen til burgere. Vi fikk fem stykk ut av 1 pakke. 

caroline berg eriksen oppskrift-onsdag lchf focaccia burger kylling deig


Det var meningen at vi skulle grille burgerne, men ettersom regnet øser ned i dag, brukte jeg stekepannen i stedet. Det gikk veldig fort det også: varm plate og et par minutter på hver side. 

Serveres med det du vil mellom to skiver focaccia – vi brukte aioli, litt frisk oregano, tomatskiver og rødløk. Mmmmm! Så godt! 

caroline berg eriksen oppskrift-onsdag lchf focaccia burger kylling ferdig rett

– håper det smaker – 

18 kommentarer

 1. det der så veldig godt ut!! har vært endel om Finn Skårderud i media de siste dagene. hva tenker du om behandlingen hans og har du selv mætt ham noen gang? jeg syns han virker dyktig innen sitt felt og tenker at det er fint han i stor grad involverer familie systemet og egen evne til mentalisering. tror også han fokuserer en del på hva som faktisk er bra med å kontrolle matinntak og trene intenst, for så å jobbe ut ifra en slags modell der de tvangspregede tankene en har tilstede i varierende grad, skal utforskes og utfordres. jeg har selv hatt anoreksi og vet ikke helt hvor jeg vil med innlegget. men lurte egentlig bare på hva ditt inntrykk er av han som privatperso eller profesjonell?

  1. Caroline

   Jeg har aldri møtt Finn Skårderud, og kjenner heller ikke til hans behandlingsmetoder :/

 2. Åh det såg gott ut!

  Har aldrig prövat lavkarbo, kanske borde ge det en ärlig chans =)

  Ha en fortsatt fin onsdags kväll

  Klem
  // Amanda
  https://lifeasamanda.wordpress.com

  1. Caroline

   Ha en fortsatt fin kveld du også, Amanda 🙂

 3. Hei 🙂
  Spiser Nelia det samme som deg og LK til midag, altså lavkarbo?

  1. Caroline

   Som regel spiser hun det samme som oss, men vi pleier å ha et middagsglass i reserve hvis hun ikke liker det 🙂 Hun er veldig glad i spaghetti med kjøttsaus og lasagne, men favoritten er nok skive med makrell i tomat.

 4. Hei 🙂
  Spiser Nelia det samme som deg og LK til midag, altså lavkarbo?

 5. Ingvild

  Hvordan går det med studiene, fine Caroline? Har du lyst å dele leseplanen din og læringsmålene du har satt deg for nærmeste fremtid? 🙂 Hva synes du er lett og hva synes du er vanskelig av pensum? Du er så flink som sjonglerer mammaliv, reising og blogging med trening og studier! Klappe, klappe *

 6. Hei
  Du er utrolig flink med mat Caroline – denne skal testes.

  Vi har fått flere familie favoritter på menyen fra deg – så vil bare si Tusen Takk <3
  og stau pau

  hilsen Cat

  1. Caroline

   Å, så gøy 😀 Tusen takk <3

   Klem til deg og familien 🙂

 7. Miss etoil

  Laget dette i dag,det var kjempegodt!☺

  1. Caroline

   Så bra at det falt i smak 😀 Blir kyllingburgere her oftere fremover også 😉

 8. Knallgodt dette!! Mannen sa først- hæææ, lavkarbo- nei da smaker det sikkert ikke noenting. Etter to biter- dette var jo kjempegodt!! Minsten på 1 år satt også og sa nam, nam!

 9. Ingvild

  Nam nam nam Caroline, kan ikke du lage en kokebok!?!! Jeg vil så gjerne ha alle oppskriftene dine på ett sted – I looooove them! 😀 (Bortsett fra blåmugg, da bytter jeg bare ut med tallegio e.l) Oh well, lov å drømme, håper på en kokebok jeg <3 I mellomtiden så koser jeg meg med absolutt alt på bloggen din, du er mitt lille blaff av skikkelig hverdagsglede, jeg vet ikke altså, jeg er såå glad og lykkelig fra før – men å titte innom her gjør at jeg bare blir enda litt mer glad! Hehe, babbel… jeg bare liker det du gjør jeg, det gjør meg glad! Ønsker deg alt godt! Stor klem og GOD SOMMER!

 10. Kjersti

  Takk for mange fine oppskrifter! Et tips tilbake er å blande kyllingkjøttdeig med avocado + salt og pepper. Det blir helt utrolig digge burgere!

 11. kornelia

  Så deilig det så ut! Jeg vil lage dette til familien min men vi er fire stk, er dette en oppskrift som holdet til såppas mange eller er dette en oppskrift til 2 stk? 🙂

 12. Kan man bruke sesam-mel?

  1. Caroline

   Det vet jeg ikke, du må nesten bare prøve deg frem. Jeg vil tro at det går bra 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *